| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jihlava - předporodní kurzy

 Celkem 2 názorů.
 Marie Svítilová, jeden 7-mi letý syn 
  • 

Poloha koncem pánevním 

(28.12.2005 15:04:59)
Čekám druhé miminko /tedy to první je již 7.let starý chlapec/ a "zatím" si sedí v bříšku - poloha koncem pánevním.
Vím, že mám ještě nějaký čas, ale u všech mých známých, které čekaly miminko se tato poloha do konce těhotenství již nezměnila, takže i já si už moc nadějí nedělám, i když jsem se těšila, jak si to pěkně "odrodím".
Syn přišel na svět normálně, bez problémů ve FN Brno Bohunice, kde jsem byla spokojená.
Chtěla bych slyšet názor nějaké jiné maminky. Já se rozhodla, že určitě přirozenou cestou rodit nechci /porod koncem pánevním mně přijde až moc rizikový/ a chtěla bych "císaře" /a asi nikdo mi to nevymluví/.Moje ošetřující lékařka mi sdělila, že v Bohunicích s tím nemám počítat /asi by mě tlačili do normálního porodu/ a nabídla mi nemocnici v Jihlavě, začala jsem o této variantě přemýšlet, i když FN Brno mám "za rohem".
Prosím proto, zdali by se mi někdo ozval ať již se zkušenostmi s touto porodnicí, nebo porodem /císařem/ koncem pánevním.
Děkuji
 ronniev 


Re: Poloha koncem pánevním 

(28.12.2005 21:14:17)
Nezoufej, i těsně před porodem se může ještě otočit. Já měla taky u druhého dítěte KP, a když mě poslali asi 14 dní před termínem na poslední ultrazvuk, aby si proměřili, zda vůbec lze přirozený porod, nebo musí císařem, tak zjistili, že je normálně hlavou dolů, a tak se taky narodil, ačkoli ještě na konci 35 tt byl KP. A paradox - já o tom otočení nevěděla! Skoro neuvěřitelné, při téhle velikosti mimina.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.