| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nedorozumění nad Slabikářem

 Celkem 9 názorů.
 Mirasol, Neli04, Mája07 


?? 

(7.1.2006 8:51:40)
Moc nechápu co tím chtěl básník říci:-/
 Sylvie 


Re: ?? 

(7.1.2006 9:16:50)
Asi nečteš denní tisk ;o) Mladá fronta vydala článek v tom smyslu, že nad novým slabikářem děti pláčou, protože mu nerozumí a špatně se jim čte, taky z článku vyplýval názor odborníků, že takováhle podoba slabikáře může školákům zadělat na problémy se čtením do budoucna... No a tenhle článek zase píše, že to není pravda, že redaktoři Mladé fronty si to v podstatě vycucaly z prstu, protože odborníci, které citovali, se vůbec nevyjadřovali k Slabikáři...

Já nemohu posoudit, děti ještě školního věku nemám a slabikář neznám

S.+++
 Mirasol, Neli04, Mája07 


Re: Re: ?? 

(7.1.2006 9:23:27)
Díky Sylvo, já jsem tuhle diskuzi o slabikáři skutečně nečetla a nevím o ní. Díky za informace - škola nás ještě čeká za.......dlouho:-)
 Líza 


Re: Re: ?? 

(7.1.2006 9:55:19)
Ten slabikář je na stránkách toho vydavtelství možé zčásti prolistovat. Já jsem se tehdy na něj koukala, protože k těmhle stížnostem mám trochu rezervovaný postoj a chtěla jsem mít trochu informaci z první ruky. Mně připadá, že je to docela zajímavě udělané, vůbec bych se nezlobila, kdyby Verča měla právě tenhle slabikář, naopak; ale řekla bych taky, že je potřeba s ním pracovat trošinku jinak, než s těmi klasickými.
 Rybanna 


Re: Re: Re: ??téma ke slabikáři 

(8.1.2006 15:15:24)
musim podotknout,že když múj syn chodil do první třídy tak ani slabikář neměli.Nyní je ve druhé třídě a musim z části příznat,že i v té čítance pro druhou třídu jsou pohádky docela těžké (myslim hlavně složitá slova).Za nás to bylo trochu jiné.Zapoměla jsem napsat,že můj syn chodí do školy kde je program"Začít spolu" a jsem nadevše spokojená.
 Lenička 
  • 

Slabikář 

(9.1.2006 0:00:28)
Nevím, jaký je nový slabikář. Ale má dcerka chodí do první třídy a když čte ve slabikáři že Tom jí tátu, Tom jí jámu, tak docela žasnu nad výkladem věty. Snad jedině Tom jí jelito dávalo smysl. Ale co odpovědět sedmileté dcerce, když se zeptá " mami jak může jíst Tom jámu, když je to díra a díra se nedá jíst? " Vím, že děti se musí učit číst, ale alespoň něco, co dává smysl a ne to, co odporuje rozumu.
 Peggy, 1 syn 
  • 

Re: Slabikář 

(10.1.2006 8:55:58)
To je možná trénink pro děti na to, že ne všemu, co si člověk přečte (třeba v novinách), se má věřit:-)Zní to jako ironie, ale já osobně bych s tím textem takto pracovala...
 Peggy, 1 syn 
  • 

Re: Slabikář 

(10.1.2006 8:56:36)
To je možná trénink pro děti na to, že ne všemu, co si člověk přečte (třeba v novinách), se má věřit:-)Zní to jako ironie, ale já osobně bych s tím textem takto pracovala...
 lampetra 


Bohužel i MF DNES dnes vyrábí senzace za každou cenu...! 

(17.1.2006 13:03:25)
Jsem učitelka a zároveň dlouholetá čtenářka MF. S čím mám poslední dobou problém je, že se mi zdá, že MF ztrácí svou vysokou úroveň (a podbízí se tak čtenářům). Článek, viz. výše, je toho dobrým příkladem, jen jsem ho přečetla, už jsem si pomyslela cosi o nutnosti cucat si z prstu nějaký konflikt ( i když, co jiné noviny a TV zprávy "prodává"?! Nefér mi o přijde hlavně vůči autorům, ale vůči učitelkám, které údajně učí a neví z čeho, i k Prodosu.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.