| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Proměna

 Celkem 47 názorů.
 Sam+3 kousky 


Trefně napsané:-) 

(30.11.2005 8:55:11)
také znám pár takových "skvostů".
Zajímavé je, že je člověk většinou potká na místech,kde takové chování není moc žádoucí:-( Jasně, "kyseliny" se vyskytují ve všehc oborech,ale taková "příjemná":-( osoba, která pracuje ve výzkumu a celý den tráví o samotě někde v laboratoři, přeci jen vadí méně, než třeba na úřadě, ve škole apod... Zrovna ve školce mi to připadá trochu divné, když tam pracuje s dětmi "pernamentně nasratá osoba".
Vím, že mnoho lidí má plno starostí (s partnerem, se šéfem apod..),ale tady je to spíš o povaze člověka. Někdo se prostě neumí s partnerkým neúspěchem či jinými okolnostmi vyrovnat a šíří okolo sebe zášť a "otrávený" vzduch. Ale někdy se tak chová i člověk, kterému nic nechybí, ve vztahu i v práci je spokojený,ale prostě má takovou povahu.
A jak já jednám s takovými lidmi ? Asertivně a mile- usmívám se na ně, jsem na ně vlídná a - světe div se-někdy to zabírá a i protivná prodavačka leckdy zvedne koutky do úsměvu:-)
 kyselina 
  • 

Re: Trefně napsané:-) 

(30.11.2005 21:54:26)
Neříká se pernamentně, ale permanentně.

Pozor, cizí termiti jsou velké rizoto!!
 Beruška9 


Re: Re: Trefně napsané:-) 

(1.12.2005 15:15:48)
Ano, článek je to hezký, leč realita je taková, že znám několik kyselin, které po porodu opět zkysly a odnášejí to jejich děti ve formě styku se zkyslou a v horším přadě opruzenou matkou!
 kiri 
  • 

srážka s blbcem 

(30.11.2005 8:56:23)
Asi zůstanu u původního znění úsloví. Chlapa-blbce potkávám častěji než ženskou-kyselinu.
 Sam+3 kousky 


Re: srážka s blbcem 

(30.11.2005 8:58:23)
Já bych řekla, že je to tak 50 na 50:-))
 Pavla3 


Sousedi 

(30.11.2005 10:42:16)
Nejlepší varianta ovšem je, když jsou blbec s kyselinou manželé a zároveň Vaši sousedi :-)))))
Jinak já mám kyselinu sousedku, její manžel je v poho, ale moje teta má tu kombinaci :-(
 Kiwwi 


Iny uhol pohladu 

(30.11.2005 13:38:05)
Zamyslel sa niekto nad tym ako na zenu vplyva ked chce mat dieta a nemoze? To na margo tej zazracnej premeny kyseliny na slniecko. Kto nezazil nepochopi. Ale aspon by nemusel hodnotit pausalne.
 Gerberka 


Souhlasím s Tebou 

(30.11.2005 14:52:38)
Ahoj Kiwwi,

já s Tebou souhlasím. Zamýšlela jsem se nad situací, když žena dlouho nemůže mít děti, dost často a zamýšlím se i teď. Když jsem se vdala, v práci na mě pořád zírali a přeměřovali pohledem a stále se ptali: "A kdy už bude to mimčo?" a podobně. Myslela jsem si, že je všechny zastřelím. Marně jsem jim vysvětlovala, že "my jako zatím nee", protože ještě chceme to nebo ono. Všichni byli hluší a slepí, to bylo jako kdyby hrách na stěnu házel; nevzpomínám na to vůbec ráda. Chtělo to z mé strany dost sebeovládání a tolerance, abych je stabilně neposílala do p... A to jsem měla ještě to štěstí, že jsem potom otěhotněla za relativně dost krátkou dobu - a museli si najít jinou "oběť".

Jinak je to moc pěkný článek a líbí se mi :-))

Irena
 Mirka 
  • 

Re: Souhlasím s Tebou 

(30.11.2005 16:22:02)
To poznám dôverne. S manželom sme sa vzali keď mal pred vojnou, bývali sme v prenajatej garsónke vedľa ožralu ktorý denne robil bordel, žili sme najprv z môjho platu a potom keď prišiel manžel z vojny tak zarábal o polovicu menej ako ja. Na dieťatko nebolo ani pomyslenie, ale čo som sa v práci napočúvala "múdrych" rečí a "dobrých" rád.

Začalo to štýlom "do roka a do dňa" (to akože máme mať o rok mimi), okukávaním brucha, požmurkávaním kolegýň, keď mi bolo zle hneď som bola zaručene tehotná, každá PN bola podozrivá. Stále som vravela že ešte nie, ešte nechceme, ešte neplánujeme...

Pokračovalo to duchaplnými poznámkami "to vieš do určitého veku žena robí všetko preto aby neotehotnela, a po určitom veku už robí všetko preto aby otehotnela", narážali na môj vek (vydávala som sa v 24). Tu som sa už len pousmievala...

Potom začali viesť debaty o tom kde "takým čo chcú a nemôžu mať pomáhajú", "a veď to nie je hanba", "a rob s tým niečo teraz, čím skôr". Tu už som bola zúrivá. A do takýchto debát som sa nezapájala. To už bolo viac ako podozrivé, občas ma poľutovali.

Dcéra sa narodila plánovane 3 roky po svadbe, zadarilo sa hneď prvý mesiac snaženia. Kolegyňu ktorá mi gratulovala a povedala "tak predsa sa to nakoniec podarilo, ale ste sa natrápili" som skoro zaškrtila. Chcelo sa mi kričať AKO NAKONIEC??? AKO NATRÁPILI??? ale nechala som to tak, nemalo by to význam.
 Gerberka 


Re: Re: Re: Souhlasím s Tebou 

(1.12.2005 9:08:18)
Ahoj Pettino,

tak to máš dobrý :-)). U mě to ptaní, "jestli bude to druhé a kdy?" okolí již vzdalo, a to je mi teprve 32 let! No, neměla bych se na ně urazit, že už mě považují za starou? :-))))))

Zdravím, Irena
 Xantipa. 


Re: Re: Re: Souhlasím s Tebou 

(1.12.2005 10:23:29)
Pettino, tak u nás je to opačně. Teď máme 3 děti. Nejmladšímu byly v létě 3 roky. Od té doby dost často slýchám, že když už budu zase těhotná. Že není radno čekat do 40 let. Podotýkám, že 35 let mi už bylo dávno a 40 let za chvíli. Je fakt, že na miminka jsem ujetá a že bych další chtěla. Jenže za současných podmínek to není možné, pouze kdybychom třeba vyhráli ve sportce. A to nehrozí. Ale zkoumání mé postavy a poznámky typu - tak kdy už, slyším minimálně jednou týdně. Zajímavé je, že např. moji rodiče nemohli rozdýchat mé 3. těhostenství a teď jsou v těch poznámkách nejaktivnější.
 Lada 
  • 

Re: Re: Re: Re: Souhlasím s Tebou 

(1.12.2005 10:33:09)
Asi tvoji rodice uz rezignovali na to, ze bys mela rozum, a ted jsou jen zvedavi, kolik deti bys byla ochotna mit :-)
 Lada 
  • 

Re: Re: Re: Souhlasím s Tebou 

(1.12.2005 10:30:23)
Taky me ty reci o miminku, kdy uz konecne bude, stvaly. Nejvic mi to vadilo pri svatbe (brali jsme se po petilete znamosti, bydleli jsme rok ve vlastnim byte), kde se vsichni tvarili, jako by bylo samozrejme, ze netouzim po nicem jinem, nez po miminku. To me tedy ani nenapadlo. Mluvili o miminku do roka a jeste se na me pritom blbe usmivali. Nastesti jsme predem rekli oddavajici urednici, ze si neprejeme, aby mluvila o detech, a ona dokazala pronest moc hezky proslov, kde zduraznila vyznam manzelstvi atd. i kdyz deti vynechala; nevim, jestli upravila rec, kterou normalne pronasi ke starsim snoubencum, nebo jestli musela improvizovat, ale povedlo se ji to.

V praci to slo, jedna kolegyne mela dite jeste za studii, druha byla vesela stara panna a ostatni byli chlapi, ty to nezajimalo. V daslim zamestnani jsem se ani nezminovala, ze jsem vdana, bavili jsme se o jinych vecech. Blizkym pribuznym jsem rekla, ze zadne deti nechci, a po case je to prebolelo. Nejhorsi ale byli vzdaleni pribuzni, znami, znami pribuznych, znami znamych,... Porad "kdy uz bude miminko", v dobe, kdy jsme na to ani nepomysleli; a kdyz uz jsme na nej mysleli, tak se o tom prece nebudeme sirit pred cizimi lidmi.

Ale co je podstatne: po tricitce tyhle kecy prestaly. Asi vsichni usoudili, ze jsem neplodna, a nechteli me trapit. Tak jsme si poridili dite, a po case jeste jedno, a ted uz mame od reci pokoj :-)
Leda bychom chteli treti (nechceme), to by zase reci byly: neni to moc a uzivite to a nejsi na to uz stara...
 Lada 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s Tebou 

(1.12.2005 12:01:33)
Jake maji na soucasnych vesnicich svatebni zvyky tykajici se deti, krome trapnych blahoprani a hazeni ryze? Ja se na vesnici zatoulam jen obcas jako host, moje jedina selska prababicka se prestehovala do mesta dlouho pred mym narozenim, tak by me to zajimalo.
 Lada 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasím s Tebou 

(1.12.2005 12:26:41)
A jeste mas nakonec holku, co? A snad jsi s ni dokonce i spokojena :-)

Kdyz maji svatebni dorty ve tvaru miminka, co potom pecou na krtiny?
 Martin z Jívové 


Re: Souhlasím s Tebou 

(26.10.2006 10:20:45)
Možná je to trochu kruté, ale ... mezi holkama se říká kde co. Kdybys jim to řekla, nikdo by se už neptal.
 Martin z Jívové 


U nás ve firmě 

(26.10.2006 10:25:40)
...taková kyselina už žere lidi léta. Je to klasický případ:

- služebně jedna z nejstarších
- všichni, co nastupují jsou vzdělanější
- díky své praxi ve firmě o všem něco ví a na tom staví
- je to nejen postavou "herdekbaba"
- furt se snaží někoho komandovat, překračovat své pravomoce, přerozdělovávat práci tak, aby toho dělal co nejmíň apod., prostě klasický "zmrd v sukních"
- panebože ať už jí ten její konečně otěhotní. Možná by rád, ale to by mu to musela dovolit.
- a sama nepůjde a nepůjde, protože ví, že jinde by měla asi velký problém
- a šéf ji nevyhodí a nevyhodí, protože je to 1. sám blb a 2. nechce se mu hledat někoho, kdo by těch pár papírů taky zvládl.
 Květa 
  • 

Re: Iny uhol pohladu 

(2.12.2005 12:24:37)
Tak já tu přeměnu chápu dost dobře. Skutečně, kdo nezažil problém neplodnosti, nepochopí. Věřte, je to opravdu velký nápor na psychiku i na partnerský vztah. Co jsem se vdala (ve 30) slyším narážky pořád – hlavně v práci, i od šéfů. A dost to bolí, zvlášť, když se 2 roky nedaří. Nevím, jestli dnes působím jako výše zmiňovaná kyselina, ale až budu těhotná, určitě se budu na všechny tlemit jako blbeček. Už se moc těším.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Kyselinky.... 

(30.11.2005 13:45:49)
nejhorší je, když "to" máte v rodině... moje tchýně je taková "kyselina", že tu máloco překoná. Když prší, je to určitě proto, aby nemohla jít na zahrádku a když svítí sluníčko, dělá jí to naschvál, aby musela zalívat.... A bohužel - vzhledem k jejímu věku (68) se nedá předpokládat, že ji "prosvítí" nastupující mateřství... ;-(((
Takže nezbývá. než "vyděržať"!!!
S.

PS. Kiwi - znám, zažila jse to 8 let. A když tchýně zjistila, že jsem těhule (po IVF), tak mi udělala přednášku, že budu mít vadné dítě a stejně TO dám do ústavu.....
 Jana 
  • 

Re: Kyselinky.... 

(30.11.2005 14:41:09)
My máme stejnou tchýni? :-) Její jejoblíbenější věta za každého počasí "to je ale divnej čas"
Snažím se ji "převálcovat" svým optimismem, ale přiznávám, že když jsem chodila do práce šlo mi to lépe. Teď po 2 letech na mateřské (bydlíme v jednom rodinném domku) se občas přistihnu, že nemůžu najít svůj optimistický nadhled. Jsem ale odhodlaná nedat se nakazit, tak mi držte palce.
Přeji všem krásný den a nenechte se nikým poleptat :-)
 katka 2 deti 
  • 

Re: Kyselinky.... 

(30.11.2005 22:30:59)
ja má sestru - kyselinu, nič jej nieje dobré, nik jej není dobrý,všetci sú blbci, ona je nnajmúdrejšia,všetko videla, všetko vie, nik ju neprekoná a po pravde po 2 hodinách strávených s ńou mi jej ego tečie až z uší a mám pocit, že všetci sme največší odpaďácina svete,lebo v noci chrápeme, prdíme a smejem sa na Fantozzim a kúpemem mimčo v kýbliku a máme proste radosť zo života, sme štastný zo svoju rodinou. sestra má dieťatko,ale po pravde pre ňu to nieje zmysel života a dovod k radosti, lebo nesplňa jej kritéria a navyše podla jej slov je to kopia jeho švihnutého otca jak výzorom tak povahou. pritom sestra patrí medzi horných 10000 obyvateľov / vdaka svojemu mužovi - tomu švihnutému..:)/ a vždy musím počúva´t aký sú ludia neschopný / hlavne my jej rodina/. tak asi tak, vždy ked idem k rodičom pripravujem sa na stretnutie s kyselinou - s úsmevom, lebo to ju úplne rozhodí a naštve ešte viac a občas sa stane , že jej dojde jej dokonalá reč a ide na WC......hold rada jej pripomeniem v takých záchvatoch čoho ,, nízkeho,, sa dopuStila ona sama ked bola slobodná a už som pár krát zistila, že sa na týchto zážitkoch z mládi pekne zasmiala.hold na každého je meter, ale na ňu funguje len občas.....:)
 ydney 


Kyselina 

(30.11.2005 13:57:37)
Marne bych hledala vystiznejsi pojmenovani pro mou kolegyni:-), ale ta uz dve deti ma. Mozna nekdy slunicko byla a zivot ji zmenil a je tim cim je. Tezko rict.

Kazdopadne clanek se mi libil, coz se mi stava malokdy:-(
 Tose nerika:-)) 
  • 

Holky, já mám takovýho manžela 

(30.11.2005 19:51:50)
Můj manžel je kyselina jak vyšitá. Pesimista každým coulem, ale pozor - jenom doma. Venku je to okouzlující šmarmantní společník. Doma na všem najde něco špatného a dokáže situace dovést ad absurdum - např. když se našemu malýmu zanítil paleček (prkotina, bylo to trošičku a višňovka to spravila), tak manžel volal pohotovost (!!!) a než přijeli, tak mně vynadal, že kvůli tomu, že neumím stříhat nehty se tohle stalo. Pak pokračoval, že malý určitě bude mít nekrózu tkáně a že mu to budou řezat a že pak nebude moct chodit atd. Zní to jako sranda, ale není. A tohle umí v každé situaci, naprosto v každé, když chce.
 Duk 
  • 

Re: Holky, já mám takovýho manžela 

(1.12.2005 9:07:37)
Nerikam, ze je to presne tvuj pripad, ale dej si pozor, presne takovy byl ze zacatku muj otec. Doma priserny a venku uzasny... po petatriceti letech manzelstvi byl ale tak nesnesitelny (a uz kdekoliv, ze se to stalo neunosnym..
 Žžena 


kyseliny 

(30.11.2005 20:18:57)
Vážený pane Karbane,
svým článkem jste jistě na duši pohladil všechny ty kyseliny z diskuzí snažilek, opakovaných potratů a umělého oplození. Je hezké, že v dané problematice máte tak jasno.
 Ivana Procházková 


Re: kyseliny 

(30.11.2005 22:04:07)
Pan Karban nepřekvapil. Jeho články empatií nikdy nepřetékají.
 Klár@ 


Re: Re: kyseliny 

(30.11.2005 22:27:05)
Souhlas, empatie nulová! A co třeba kyseláci,ti ale nemůžou otěhotnět:o( Kam s nimi?
 Líza 


Re: Re: kyseliny 

(1.12.2005 5:34:32)
Stlasidlo, Ivule, a je to tím, že tenhle Karbanův článek je neempatický, nebo tím, že jste vztahovačné?
Neviděla jsem tam nikde napsáno, že všechny ženy, kterým se nedaří otěhotnět...atd.
Viděla jsem tam popsaný příběh ženy, která dusila všechny kolem a těhotenství ji proměnilo.
Takmě nad vašimi reakcemi napadá a) že nide nepíše, že u každého je tím kyselinotvorným činitelem nemožnost otěhotnět, a b) že pokud snad (v duchu potrefených?) máte pocit, že kvůli svému těžkému osudu máte plné právo být kyselinami a nikdo proti tomu nemá nárok nic namítat, tak jste mimo...
Tenhle fejeton mi přišel vzácně smířlivý oproti některým minulým.
 Žžena 


Re: Re: Re: kyseliny 

(1.12.2005 14:38:19)
Jistě, když se mi na tomto článku něco nezamlouvalo, znamená to, že jsem taky kyselina :o)
Já to vůbec nechci nijak hlouběji rozebírat, pouze jsem chtěla toto poznamenat, aby zazněl i jiný názor.
Samozřejmě všichni víme, že kyselost nejde ruku v ruce s bezdětností. Řekla bych naopak, že to spolu nemá nic společného. Možná znám dokonce více "dětných" kyselin, taky bychom se tu mohli strefovat do žen v přechodu nebo v důchodu... ale to je přece blbost.
Jenom chci napsat, že ta "kyselost bezdětných" neplyne (podle mne) jenom z toho příkladu o kolegyni, ale i ze závěru článku:

Vyzývám tedy všechny statečné muže.

Milujte kyseliny, vneste do jejich životů nové životy. Když to dokážete, bude na světě zase o něco příjemněji. Ať sluníčka rodí sluníčka!
 asi kyselina - fikcia 
  • 

Re: Re: Re: kyseliny - pohľad z druhej strany  

(1.12.2005 20:22:21)
Tak ten článok je dovolím si tvrdiť o mne, áno trafená hus, bla-bla... ale pekne po poriadku:
Do práce som chodila celkom rada aj keď som ťahala za dvoch a nevedela čo je piatok a čo sviatok. Potom sme na oddelenie dostali posilu -chlapa, typického "úradníčka" ktorý si sem chodil na 8 hodín posedieť v teple, pošprtať sa v nose (aj v iných telesných otvoroch), vypiť si kávičku a riešiť veci medzi zemou a nebom. Bol to vyspelý jedinec, všetko riešil "s nadhľadom a humorom". Práca mu išla od ruky a to doslava (končila na stoloch iných pracovníkov). Každý problém bol pre neho "administratívnou záležitosťou" ktorá sa dá zvládnuť šmahom ruky (len preboha nie jeho ruky). Šéf bol roky zvyknutý na to že práca sa proste urobiť musela. Najväčšou smolou bolo že ten nový človek mal so mnou tvoriť "tandem" - ha-ha bol skôr brzdou. Človiečik bol schopným rečníkom (občas možno aj prispel na nejaký ten server článočkom), šéf sa v ňom videl. Snažila som sa s ním vyjsť, vysvetľovala spôsob práce, snažila sa ho zasvätiť do chodu firmy, preniesť na neho časť zodpovednosti (tak to malo byť podľa šéfa)... Všetko márne. Dokonca sa snažil ohovoriť ma u ostatných zamestnacov, vraj som hašterivá, a vraj u mňa po puberte nastala asi rovno menopauza. Bola som strhaná ako kalendár v novembri, na každého som štekala. Tak mi manžel povedal, čo sa trápiš, plánujeme mimi, tak ho budeme mať o čosi skôr, budeš doma žiadne stresy, a keď sa o tri roky vrátiš do firmy možno už bude všetko inak. Otehotnela som takmer hneď. Do práce som chodila vysmiata, vedela som, že to mám už len "za pár". Aj cez nevoľnosti som sa cítila ľahúčko ako pierko. Tú zmenu videl každý. Myslíte si že to spôsobilo len to tehotenstvo??? Koľké z Vás majú okolo seba v práci takýchto "pohodárov"???
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: kyseliny 

(1.12.2005 21:56:27)
Lízo, mně se na tom článku nelíbí to zjednodušení v závěru, které se pro tak choulostivé téma z mého pohledu prostě nehodí:

"Vyzývám tedy všechny statečné muže.

Milujte kyseliny, vneste do jejich životů nové životy. Když to dokážete, bude na světě zase o něco příjemněji. Ať sluníčka rodí sluníčka!"

Pan Karban tím dělá rovnici mezi "ženská, která je nešťastná (resp. kyselá), protože chce a nemá mimi" = "ženská, kterou žádný chlap nechce".

Nebo proč by ty chlapy teda vyzíval, aby je milovali?

A jen tak na závěr: vztahovačnost v tom u mě asi fakt nebude - nejsou pro ni důvody.

P.S.: Jo, a prudič - to jsem a někdy dost velký. Ale kyselina? Hmm, myslím že ne :)).
 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: kyseliny 

(1.12.2005 22:46:23)
Ivule,
prudič tedy seš a vidíš trávu růst. Až když jsem si to přečetla od Tebe tak jsem to v tom viděla, ale?????? Opravdu to tam je?
Proč tady každej v článcích vidí apriori to negativní? Ten fejeton je (má být) pro zasmání. Tak to tak berme.
Mmch kdybych byla blondýna nebo policajt, tak s tímhle pšístupem bych nevlezla mezi lidi.

 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: kyseliny 

(1.12.2005 23:12:27)
No Pavlo, čím se mám na tý MD bavit, ne?? :) Tak tu rejpu na netu..

Ne, to je vtip.. (blbej :)).

Každopádně pan Karban mě svými články už tolikrát vytočil, že si na něho dávám pozor a vidím tam i to, co patrně nezamýšlel (aspoň teda doufám, že to tak nemyslel).

 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: kyseliny 

(2.12.2005 8:45:09)
Víš Ivule,
pokud jde z tvý strany taky o nadsázku, promiň :-)
Já jen chtěla upozornit, že některý články jsou pro pobavení, je to nadsázka, nejsou myšleny stoprocentně vážně a tak by se měly brát.
A taky si myslím, že když žena nemůže otěhotnět a díky tomu je protivná na celej svět, tak jí to k otěhotnění rozhodně nepomůže. Moje sestra byla jeden čas ten případ, v době kdy se snažila asi třetí rok otěhotnět tak se s ní nedalo mluvit. A když si z toho někdo udělá legraci nevidim to tak černě. Nebo si myslíš, že bysme nad snažilkama měly plakat a chodit kolem nich po špičkách? Co bysme pak dělali s lidma na vozíčku, s těma bysme nemohli možná ani mluvit :-))) Ivule, je mraky lidí s různými handicapy a je přirozený, že se jejich problémy zlehčujou - je to normální lidská vlastnost a spíš bych řekla víc dobrá vlastnost. -> Můj názor.
 Slávka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kyseliny 

(2.12.2005 12:44:21)
Některé články jsou pro pobavení, ale to neznamená, že by u nich člověk neměl přemýšlet. Jak při psaní, tak při čtení. Toť zase můj názor
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kyseliny 

(2.12.2005 15:28:37)
Pavlo,

nevím, jakou nadsázku máš na mysli.
Článek pana Karbana se mi prostě nelíbí bez ohledu na snůšku argumentů, kterými ho obhajuješ. (můj názor :)
A že Karban nic netuší o problémech, co ženský mohou mít (ne jen v tomto článku), přestože do nich věčně šije a dává si je na můj vkus příliš často jako témata článků, si myslím taky. (Ostatně, co by o tom měl tušit - je to chlap. Ale ať teda nečeká, že mu budou všechny tleskat.)

A jen tak mimochodem, to že je něco fejeton a je to tedy míněno pro pobavení, tak mám povinnost se tím povabit? To z tvého příspěvku vyplývá.

I.
 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: kyseliny 

(5.12.2005 9:21:13)
Ivule,
mě když se nelíbí nějake vtip tak se nesměju, v nejhorším řeknu, že mi to vtipný nepřijde. Rozhodně nikomu za vtip nevynadám.
Tím se nechci dotknout přímo Tebe, ale obecně jsem to psala k celé diskusi.
 Kiwwi 


Re: Re: Re: kyseliny 

(2.12.2005 11:40:37)
Liza, tak to by som nepovedala. A co veta "Když jsem to slyšel, konečně mi došlo, jak snadná může být proměna kyselé osoby v příjemnou prosvětlenou ženu."? Mne to pripada ako univerzalny navod na riesenie problemu, zaduplovany poslednou vetou v clanku.
Je to sice len fejton, ale z urciteho uhla pohladu pekne necitlivy.
 Kiwwi 


Re: Re: Re: kyseliny 

(2.12.2005 11:45:45)
Liza, tak to by som nepovedala. A co veta "Když jsem to slyšel, konečně mi došlo, jak snadná může být proměna kyselé osoby v příjemnou prosvětlenou ženu."? Mne to pripada ako univerzalny navod na riesenie problemu, zaduplovany poslednou vetou v clanku.
Je to sice len fejton, ale z urciteho uhla pohladu pekne necitlivy.
 Kiwwi 


Re: Re: Re: kyseliny 

(2.12.2005 11:46:13)
Liza, tak to by som nepovedala. A co veta "Když jsem to slyšel, konečně mi došlo, jak snadná může být proměna kyselé osoby v příjemnou prosvětlenou ženu."? Mne to pripada ako univerzalny navod na riesenie problemu, zaduplovany poslednou vetou v clanku.
Je to sice len fejton, ale z urciteho uhla pohladu pekne necitlivy.
 Kiwwi 


Re: Re: Re: Re: kyseliny 

(2.12.2005 11:49:29)
Prepacte, prepacte, chcela som to vlozit iba raz.
 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: kyseliny 

(2.12.2005 11:52:12)
Kiwwi,
jaks napsala, je to fejeton, třebaže necitlivý, řekni mi proč by měli být lidé k ženám, které nemohou otěhotnět nějak zvlášť ohledupní (myslím třeba nepsat o nich fejetony) Ó jaká opovážlivost :-))
 Slávka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: kyseliny 

(2.12.2005 13:39:42)
Nemyslím si, že by lidé k ženám, které bojují (a to doslova) s neplodností měli být lidé zvlášť ohleduplní – to je docela jedovatá poznámka. Lidé, které tyto problémy netrápí, si totiž neuvědomují jak může nějaká (pro ně) nevinná narážka bodnout do živého. Myslím si, že to není tím, že by ženy, které mají problém mít dítě, byly nějak vztahovačné, jen jsou v určitých směrech více citlivé (snad někdy i přecitlivělé, ale tomu se možná ani nelze vyhnout). Ty, Petro, píšeš, že tvoje sestra byla 3 roky protivná, než se jí podařilo otěhotnět. Dokážeš si alespoň trochu představit, čím si prošla? Kolik dnů marných nadějí a zklamání? To není problém, na který by se dalo jen tak zapomenout. A když už se ti to podaří, postará se o připomenutí někdo jiný hloupou poznámkou nebo třeba fejetonem. Mimochodem, myslíš si, že ženě jejíž partner má málo spermií pomůže k otěhotnění dobrá nálada? Srovnávat snažilky s vozíčkářema to je jako míchat hrušky s jabkama. A proč si myslíš, že člověk na vozíčku je na tom hůř než žena, která nemůže otěhotnět? Ne, opravdu se tyto dvě věci srovnávat nedají. Ale když už jsi se do toho dala, jak by se ti asi četl článek, který zlehčuje nebo si dělá legraci z tělesně postižených?
 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: kyseliny 

(5.12.2005 9:18:18)
Skávko,
různě postižení lidi berou svůj život různě, ale pokud ho berou s humorem žije se jim podstaně líp. Urážet se kvůli každý pitomosti mi přijde zbytečný. Mám kamaráda vozíčkáře, s kterým se občas sejdem v hospodě. Když mu řekneš dodi mi pro pivo, odpoví Ti "hned jak vstanu" :-))))
Když už si narazila na ženu, která nemůže chudák otěhotnět neboť její partner má málo spermií, měl bys přinejmenším mluvit o dvou lidech a jejich pocitech. Ona je chudák a co terpve ON? On je přece téměř neplodný, ne ona. Budeš se divit, ale svého času mezi mým 24-27 rokem života, jsem taky neměla jednoduchý období a myslela jsem si, že rodiny se asi nikdy nedočkám.
Taky se mi zdá, že se mnoho žen strašně lituje, ale co se honí hlavou těm skoro nebo úplně nepldným mužům to je Vám dámy celkem fuk. Přitom jich je stejně jako Vás. "Chyba" je tak 50/50.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


duchod 

(30.11.2005 23:50:27)
Krasny clanek, moc jsem se pobavila..
a take nostalgicky zavzpominala na nastup do meho zamestnani... kde byla jedna takova Kyselina (nejlepsi je ,ze jsme ji opravdu bokem rikali kyselina..) .. byla Kysela.. ne jmenem, ale dusi.
Pak odesla do duchodu. Prislo za ni mlade devce po maturite a mi vsichni se tesili, jak to bude zmnena-- a to teda byla...
Kyselina je kyselina... ale pokud si dobre pamatuje par chemickych vzorcu -- necha se zneutralizovat ;-)
Ale blbec bude porad jenom blbec.
Nevim, nevim - ale ja na tu nasi Kyselinu dnes vzpominam celkem rada ;-)
 Opak kyseliny - zásaditost??? :-D 
  • 

Můj názor 

(4.12.2005 11:02:00)
Tak jsem poctivě přečetla vše, co jste napsaly a opět (jako vždy na Rodině) jste si ze zcela nevinného humorného fejetonu udělaly bitevní pole. Tady se prostě nesmí napsat vůbec nic, všechno ztrháte, kde se to ve vás bere???
Nikdo vám není dost dobrý, na všem vidíte jen to špatné!!!

Kruciš holky, zamyslete se trochu nad svým pohledem na život!!! To takhle berete všechno?! To se pak nedivím, že je tolik pokusů o sebevraždy!!!

NEBERTE ŽIVOT VÁŽNĚ, STEJNĚ Z NĚJ NEVYVÁZNEME ŽIVÍ!!! a ještě jeden:
ŽIVOT JE JAKO ZRCADLO. USMÍVEJ SE NA NĚJ A BUDE SE USMÍVAT NA TEBE. MRAČ SE A ON TI OPLATÍ STEJNÝM. a ještě jeden:
KDYŽ JSI SE NARODIL(a), PLAKAL(a) JSI A VŠICHNI SE SMÁLI. ŽIJ TAK, ABY AŽ ZEMŘEŠ, VŠICHNI PLAKALI A TY JSI SE SMÁL(a).
 Irena 
  • 

pro Olinu 

(5.12.2005 11:08:26)
Ahoj Olino,

víš, já si myslím, že každý jsme jiný a dobře, že tomu tak je. Mně třeba ty Tvoje citáty, které jsi napsala, v této souvislosti nic neříkají, protože jsem spíše vážnější, uzavřenější a taky si všechno možná beru k srdci víc než je zdrávo :-).

Já osobně se ztotožňuji s názorem Slávky nahoře. Kdo si neprošel obdobím, kdy nemohl mít děti a prahl po nich celou svou bytostí, nedovede pochopit druhého, který se v takové situaci nachází. Jak se říká: sytý hladového nevěří.

Když jsme vyzýváni, abychom "napsali svůj názor k tomuto článku", tak jej prostě napíšeme. To máme mít každý názor, že je to sranda k popukání nebo co? Kam se poděla tolerance a mnohotvárnost? Nebo musíme všichni padat na zem smíchy a chápat, když je něco psáno třeba ironicky?

Irena

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.