| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Splňte si na mateřské dovolené své sny!

 Celkem 75 názorů.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


NO comennt.. 

(31.10.2005 8:06:34)
.. nebo spis spousta pripominek..
Obdivuji kazdeho, kdo dokaze prezentovat podobny clanek - byva vetsinou ukamenovan..
.. obdivuji kazdeho, kdo si s rocnim ditetem troufne vytahnout olejove barvy ;-)
.. a zavidim kazde mamince doma na MD, ktera si plni sve sny.
Ja tohle rict nemuzu. A bohuzel nas asi bude vic.S prvnim synem to jeste slo, obcas treba na kolo... nebo jit jednou tydne do prace (ma prace je muj konicek, tak proto), nebo si jet zaplavat do bazenu.
Ted mam kluky dva a opravdu mi zaberou veskery cas. Kdyz si je vezme treba dedecek na prochazku, mohu si nabarvit vlasy - ostrihat nehty, odepilovat nohy - s nimi to nejde. Kdyz vecer usnou - zehlim, to s nimi take nejde.
Pokud usne mensi pres poledne, vytiram, jinak bych mela vodu vsude. A jsem hrozna. jelikoz po dobu uklidu pustim malemu video. Aby tady bylo alepson trochu jako u lidi.
Pokud si je vezme o vikendu tatitek na dopoledne, varim narocnejsi obed, to v tydnu s obema take nejde..
Ja nevim, treba neco delam spatne, ale poradte mi..
Jak si mam udelat cas na sebe...
jooo a pokud uz mam treba pul hodky vono, tak jen sedim a tupe ziram do zdi a relaxuju.. nebo vezmu kolo a propotim triko (letos od cervna do zari jsem byla trikrat - to jen pro predstavu o case na MD)..
Ale jinak je clanek opravdu pekny.. autorce obrazu moc zavidim.
 Semeda 
  • 

Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 8:24:02)
Ani nevíš, jak jsi mě potěšila. Při čtení tohoto článku na mě totiž šla deprese, jak to ty ženské dělají... Já mám synka zatím jednoho, zato manžela s náročným povoláním, který je doma jen 15 dní v měsíci (většinou to vychází tak, že 4 dny jsem s klukem sama ve dne i v noci, pak je manžel doma třeba 3 dny, ve které zase chodím do práce - to je i můj relax). Z tohoto "hlídacího cyklu" jsem tak vyčerpaná, že prostě už nemám ani náladu zkoušet najít nějaký čas pro sebe, když syn usne tak také koukám buď do zdi, nebo na TV nebo do PC (vše se rovná hypnotickému stavu, kdy sice jsem vzhůru ale nevnímám)...
Výtvarné nadání nemám, nemohu si ani čmárat na papír. Mám nadání hudební, ale kytaru už mi syn rozbil, flétnu nesnáší náš pes a když začnu zpívat, tak mi syn ucpává pusu (a to fakt nezpívám tak špatně ;-) )...
Děkuji ti, žejsi mě utvrdila v tom, že tyto dvě ženy jsou vyjímečné a já se nevymykám normálu!!!
Semeda
 Federika 


Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 8:41:37)
Semedo, poˇřiď si další dítě, pak se ti bude zdát, že máš toho času dost...Obzvlášť, když jeden půjde do školky, nebo ti ho třeba někdo pohlídá...
Já mám kluky dva, jednoho hyperaktivního sedmiletýho a jednoho běžnýho ročního...Manžel s náma většinou toho času taky moc nestráví, u toho prvního jezdil prakticky jen na víkendy jednou za 14 dní....A teď si vzal toho staršího na čtyři dny pryč, já byla sama jen s tím mladším a byla to nádhera, tolik času, taková pohodička!!! Je to relativní, kdybych neznala ten kolotoč s oběma a ještě manželem, nepřišlo by mi to takový...
Jo, ale hlavu si meju a nohy depiluju klidně s nima, vytírám taky s nima, jen ten kýbl s vodou u toho nepoužívám, namočím hadr v umyvadle....
 anielik 


musi sa dat 

(31.10.2005 13:00:08)
ahojte, mala som nejake zdravotne tazkosti a vobec som sa nedokazala par dni postarat o deti. mam zlatu maminu co ma vo vsetkom zastupila a ja som musela iba kojit.vtedy som zistila ze sa o seba malo staram. obskukujem okolo deti a manzela a niekedy to ani nie je potrebne. pocas choroby som to prehodnotila. Ja sa prva v klude najem, najprv si idem robit veci co ma bavia. strikovat, s malym tvorit blbosticky - kreslit vystrihovat, vylepsovat vlastnu web stranku. a ked mi zostane cas a sily tak umyjem dlazku. Ja si v sobotu dlhsie pospim a ked vyde cas tak potom necham aj manzela. neskusam 5 x za noc ci syn nema teplotu a ci ho neboli brucho a preco sa moc vrti v posteli. samozrejme niektore domace prace nepockaju ale zredukovala som ich na minimum.zistila som, ze sama seba stresujem a zbytocne. poznate to? alebo som sama.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: musi sa dat 

(31.10.2005 13:05:10)
to vis, ze to znam ;-)
okna myji dvakrat do roka, a to az kdyz neni videt ven, zaclony peru v zari -- po lete a rovnou na vanoce.. velky uklid delame tak jednou za dva roky, kdyz je treba vyklidit stare veci ze satniku - to same kuchynska linka.. vytiram jednou tydne.. zehlim jen ty opravdu sezvejkane veci... a hracky uklizime jen jednou denne - navecer, kdyz deti usnou ..
nejsi sama
 Míta 
  • 

Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 8:49:27)
Cairo nevím jak máš děti od sebe, ale já rok a půl a žiju úplně jako ty.Z videa mám také výčitky a zapínám ho třeba i chvilku před obědem , když potřebuji klid a dodělat to a ne dvě děti co se honí mezi mými nohami a sporákem.
Já se přiznám, že jsem ten článek jen prolétla . Připadá mi takový jako z Cosmopolitanu.Já obdivuju všechny úspěšný ženský a když k tomu mají rodinu, tak klobouk dolů ale tohle na mne působí tak nějak agitačně.
Ale co se týká snů, tak myslím že si je na MD plním - jen takové malinké ale pro mne znamenají hodně.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 12:16:25)
Mam dva kluky 22 mesicu od sebe - tedy temer po dvou letech, mensi uz od 9m chodi - takze des!
 Klára z druhého příspěvku 
  • 

Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 17:12:57)
Vůbec nejsem výjimečná a ani bych nechtěla, aby z článku na někoho padala deprse...Úplně chápu, že jsi z dětí tak unavená, že když už máš volno, tak nevíš, co bys vlastně ráda a ani na to nemáš sílu. Zvlášť, když je manžel několik dnů pryč, musí to být děsně vyčerpávající. Všechno o čem píšeš znám z vlastní zkušenosti. Na mateřské jsem deset let. první dvě holky se narodily naprosto neplánovaně a je mezi nimi věkový rozdíl jen 14 měsíců. Když si na tu dobu vzpomenu, sama nechápu, jak jsem ji přežila. V té době na žádné plnění snů nebylo ani pomyšlení. Tehdy jsem si myslela, že musím dát dětem úplně všechno a na sebe jsem vůbec nemyslela. Ani nám to situace nedovolovala (několikrát jsme se stěhovali, šetřili jsme každou korunu, abychom si mohli vzít hypotéku na vlastní bydlení). Paradox je, že když jsme se konečně přestěhovali (osmé stěhování) do svého, začala jsem pociťovat fyzické i psychické vyčerpání. V té době se narodila nejmladší dcera. Tři roky se s tím snažím vyrovnat a je to moc těžké. Myslím, že jsem to opravdu s oddaností rodině přehnala, ale nedalo se jinak. Můž má sice klasické pětidenní zaměstnání, ale pracuje i doma. Takže vlastně téměř pořád. Většina mých kreseb vznikla, když začaly starší holky chodit do školky. Po porodu nejmladší jsem měla na kreslení čas jen když manžel odešel na nějakou večerní akci, takže děti spaly a já byla doma sama. Protože jsem si u toho příjemně odpočala, tak jsem se k tomu vracela.
Můj muž je pro mě velkou oporou, podporuje mě v kreslení, učí mě věci na počítači. vždycky to byl on, kdo prosadil nějakého pomocníka do domácnosti. Mám na mysli myčku, paní na úklid (chodí jednou týdně poslední tři roky), občas paní na hlídání. Ale to se u nás moc neujalo, děti nějak nedokážu svěřit cizím a babičky buď nemají čas nebo mají moc připomínek. Takže je nevyužívám často.
Zpívání, kytara, píšťalka :)))... také moc ráda zpívám. Moje svobodná sestra chodila na zpěv k jedné učitelce a já jí to strašně záviděla. Také jsem si přála se učit zpívat a vůbec vědět, jak na tom jsem. Začala jsem k ní chodit před dvěma roky. Bylo to tak naplánované, aby Zuzka tou dobou spala. A spala. Ale když jsem chtěla doma cvičit, tak už nespala a všemožně mi bránila ve zpívání :))). Po roce jsem to vzdala. neměla jsem na to nervy.
Je to asi úplně normální, že jsme z dětí vyčerpané, ale nesmíme to přehnat. Já za to platím nejen vyčerpaností, ale i všemožnými zdravotními problémy (nebudu rozebírat). Proto si myslím, že o sebe ženy na mateřské musí dbát a nesmí se okolnostmi nechat úplně převálcovat. Záleží na tom, co které z nás přináší radost. A toho bychom se neměly úplně vzdát.
 Klára z druhého příspěvku 
  • 

nejsem výjimečná 

(31.10.2005 17:15:05)
Vůbec nejsem výjimečná a ani bych nechtěla, aby z článku na někoho padala deprse...Úplně chápu, že jsi z dětí tak unavená, že když už máš volno, tak nevíš, co bys vlastně ráda a ani na to nemáš sílu. Zvlášť, když je manžel několik dnů pryč, musí to být děsně vyčerpávající. Všechno o čem píšeš znám z vlastní zkušenosti. Na mateřské jsem deset let. první dvě holky se narodily naprosto neplánovaně a je mezi nimi věkový rozdíl jen 14 měsíců. Když si na tu dobu vzpomenu, sama nechápu, jak jsem ji přežila. V té době na žádné plnění snů nebylo ani pomyšlení. Tehdy jsem si myslela, že musím dát dětem úplně všechno a na sebe jsem vůbec nemyslela. Ani nám to situace nedovolovala (několikrát jsme se stěhovali, šetřili jsme každou korunu, abychom si mohli vzít hypotéku na vlastní bydlení). Paradox je, že když jsme se konečně přestěhovali (osmé stěhování) do svého, začala jsem pociťovat fyzické i psychické vyčerpání. V té době se narodila nejmladší dcera. Tři roky se s tím snažím vyrovnat a je to moc těžké. Myslím, že jsem to opravdu s oddaností rodině přehnala, ale nedalo se jinak. Můž má sice klasické pětidenní zaměstnání, ale pracuje i doma. Takže vlastně téměř pořád. Většina mých kreseb vznikla, když začaly starší holky chodit do školky. Po porodu nejmladší jsem měla na kreslení čas jen když manžel odešel na nějakou večerní akci, takže děti spaly a já byla doma sama. Protože jsem si u toho příjemně odpočala a nebylo mi tak smutno, tak jsem se k tomu vracela.
Můj muž je pro mě velkou oporou, podporuje mě v kreslení, učí mě věci na počítači. vždycky to byl on, kdo prosadil nějakého pomocníka do domácnosti. Mám na mysli myčku, paní na úklid (chodí jednou týdně poslední tři roky), občas paní na hlídání. Ale to se u nás moc neujalo, děti nějak nedokážu svěřit cizím a babičky buď nemají čas nebo mají moc připomínek. Takže je nevyužívám často.
Zpívání, kytara, píšťalka :)))... také moc ráda zpívám. Moje svobodná sestra chodila na zpěv k jedné učitelce a já jí to strašně záviděla. Také jsem si přála se učit zpívat a vůbec vědět, jak na tom jsem. Začala jsem k ní chodit před dvěma roky. Bylo to tak naplánované, aby Zuzka tou dobou spala. A spala. Ale když jsem chtěla doma cvičit, tak už nespala a všemožně mi bránila ve zpívání :))). Po roce jsem to vzdala. neměla jsem na to nervy.
Je to asi úplně normální, že jsme z dětí vyčerpané, ale nesmíme to přehnat. Já za to platím nejen vyčerpaností, ale i všemožnými zdravotními problémy (nebudu rozebírat). Proto si myslím, že o sebe ženy na mateřské musí dbát a nesmí se okolnostmi nechat úplně převálcovat. Záleží na tom, co které z nás přináší radost. A toho bychom se neměly úplně vzdát.
 Majka, dávno po mateřské 
  • 

Všem holkám na mateřské 

(1.11.2005 19:52:02)
Milé maminy,
už je to skoro tři roky, co jsem skončila se svými MD - celkem jsem byla doma s dětmi 10 let. První dítě přišlo až po třicítce a tudíž, jak asi chápete, bylo pěkně vymodlené. Holčička se mi odvděčila úžasným několikahodinovým spánkem a to víckrát za den (nekamenujte mne, já ji to neučila, ale byla jsem jí moc vděčná...), takže nějaké podobné problémy jako běžné mamky jsem stále nějak neměla. Nicméně když jí byl rok, začala drobná ponorka, takže jsem nehledala pomoc a čas na úklid, ale zoufale jsem hledala společnost. Abych to zkrátila, přišla pomoc v podobě mateřského centra - nejprve jsem byla jen vděčný návštěvník, potom jsme s kámoškou založily centrum u nás na Jižním Městě (možná na jiném místě na Rodině znáte moje články - viz Domeček apod.). Po narození chlapečka jsem pociťovala totéž, co vy - kolotoč, nevyspání, dělení pozornosti mezi dvě děti (rozdíl 4 roky), neuklizená domácnost....
Ale to nejdůležitější je, že jsem sice nenašla moc času na sebe a vzornou domácnost, ale zato jsem strávila pár prima let ve společnosti maminek s podobnými zájmy a osudy, několikrát za týden jsem měla možnost si zajít poklábosit, aniž bych musela složitě hledat hlídání - děti se totiž "hlídaly" samy v herně na koberci a my jsem měly skoro pohodu.
Prostě, jestli to některé z vás ještě neví, existuje tato záchrana proti zblbnutí na MD. Všechny si říkáme, že děti jsou nám nejpřednější, že je přece neopustíme - ale mateřská centra nabízí možnost, jak nebýt stále mezi 4 stěnami, najít společnost a přitom tak úplně neopouštět děti.
Možná se mi nepodařilo vystihnout to, co vím a cítím, ale snad aspoň někdo pochopil. Já vím totiž ještě jedno - jsem druhým rokem v pracovním procesu, kam jsem už opravdu chtěla, ale teď konstatuji, že se mi po době strávené doma stýská. A kdyby existovalo mateřské centrum pro "přestárlé" matky, tedy takové, které mají už trochu odrostlé děti, asi bych doma ještě zůstala.
 Pavla3 


Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 9:36:19)
Ahoj Cairo,
napíšu Ti jak to dělám já. Děti mám tři, když jsem měla "jen" dvě dělala jsem VŠ a k tomu pracovala, živím se ekonomikou (daně, účetnictví, audity) to se dětmi a částečně z domu dělat dá. Když jsem potřebovala do školy děti hlídali babičky, (řízením osudu mám v podstatě 3, mamku, tchýni a tetu mamčinu seestru, která neměla vlastní děti tak mi ráda pomáhá) musím jim všem vlastně moc děkovat, protože bez nich bych to zcela jistě nezvládla, ale taky jsem se musela oprostit od (z mýho pohldeu pošahanejch) myšlenek, že matka má být neustále se svým dítětem do x let.
Promovala jsem před dvěma lety, ve škole nás matek bylo víc ke konci studia se nad tím už ani nikdo nepozastavovl. Bylo taky super být v kontaktu s velmi mladými lidmi - spolužáky.
Když se mi narodilo třetí dítě škola už byla hotová, ale hodlám si ještě dodělat určité profesní certifikáty, to je možná horší než tak škola. Určitý profesní komory totiž nemaj moc zájem rozšiřovat počty svých členů a tak zkoušky jsou o dost horší než na VŠ.
Nedávno jsem si najmula paní na úklid bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí v životě. Problém je, že stále narážím na poznámky typu, že to je snobárna, ale já si to nemyslím. Nevím proč bych měla dělat věci, na který si můžu někoho najmout, a který mě absolutně nebaví. Myslím, že to je cesta jak víc zvládnout a líp si zorganizovat čas.
Jo a neříkám, že u nás všechno skvěle funguje, někdy to drhne, ale kde ne? :-)))
 Bety 
  • 

Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 9:59:03)
Paní na úklid je skvělá věc, i když s tím také narážím a tak ji čístečně tajím, resp. přiznávám jen to, že tady chodí občas, když to nárazově potřebuji, přestože chodí pravidelně 1x týdně:-))
Nedávno jsem taky promovala, ale myslím si, že dělat školu na MD je holé bláznovství. Nikdy už bych do toho nešla.
Malovat si, to ano, je to výborné odreagování a pokud to ještě vynáší, není pomalu nic lepšího. Podle mne víc než čas na to musí být doma podmínky. Nevím, kde bych v našem malém 3+1 měla ateliér:-))
 Kallla 


Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 10:23:46)
No, je fakt, že jsem paní na úklid taky schovávala za návštěvy kamarádky. Je to podobné jako s příjmem, společnost na to prostě není připravená. Mé příjmy zná jen účetní:-)
 Pavla3 


Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 11:20:14)
Karoliino,
pro mě je to hrozný poznání, že to v týhle společnosti některý lidi nemůžou skousnout pomocnici v domácnosti. Přitom je to úplně to samý jako když chodíš pravidleně na kosmetiku nebo ke kadeřnici. Nabarvit vlasy si taky každá dokáže (barvy koupíš v každý drgerii). Taky znám podotýkám chlapy, který si daj auto do servisu, aby jim dolili směs do ostřikovačů a nad tím se nikdo nepozastavuje :-))))
 Rosie 


Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 10:51:32)
Bety, já taky občas kreslím, i když ne v takové míře, jak bych si přála. Atelier nepotřebuju, stojan mám stolní, postavený na šicím stroji a v případě potřeby ho přenáším. Čili stačí minimální prostor. Je fakt, že používám pastelky a prašné křídy, které nevyžadují žádné sáhodlouhé přípravy jako třeba olejomalba. Živit se tím by se mi fakt líbilo, ale...
Když chci kreslit, tak se domluvím s dětmi (6 a 3 roky) a společně máme hodinku kreslení. Ve veliké oblibě mají děti prašné křídy. Na podlahu jim dám noviny, obleču do pracovních zástěrek a máme o zábavu postaráno. Roztírání kříd je ohromně baví. To, jak potom vypadají, nechme raději stranou :-))). Ale zabiju tím dvě mouchy jednou ranou - něco děláme společně a já zároveň relaxuju...
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 12:55:16)
Ahoj a diky za radu, opravdu.
Sama ze sve zkusenosti vim, ze cim vetsi naklad je na mne vytvaren, tim vic makam..
U nas je nejvetsi problem asi prave to hlidani.
Urcite se tady najdou maminy. ktere jsou na tom hur, ale i tak..
Jedna velmi nepouzitelna babicka bydli primo nade mnou a druha taktez velmi nepouzitelna babicka bydli 15 km od nas.
Ta nad nami je v duchodu. Kazde rano chodi vypravovat deti ke svagrove (kluk 12, holka 6). Kdyz se vraci domu, kolem devate i s nakupem pro sebe a dedu, ktery jeste chodi do prace, vetsinou uz chodim s kluky venku. Na prochazce jsme do obeda. Pokud neni doma manzel ,nevarim. Varim jen kdyz je doma a hlida kluky, jinak delam rychlovky - brkasi a neco, testoviny a neco, ryzi a neco.. nebo mam zamrazene jidlo z vikendu (vzdy varim vic)..
.. mezitim babicka vari obed pro dedu, pak treba hodinu obedvaji, ven jdou cca v 15h, a to uz jsem s kluky venku treba hodinu. Obcas si je vezmou a to neco delam venku - mame zahradu . Nebo si je vezme deda a ja pomaham tchyni.
... treba dnes jsem dopoledne potrebovala jet na socialku. Mam to 7 km autem, ale s dvema detmi to tam nejde - jsou tam strasny zensky u prepazek. Nastesti je svagrova po operaci a tak mohla kluky pohlidat. Babicka totiz jela s dedou na vylet... (zasvecene vi, ze dnes byl posledni den pro podavani dokladu o prijmu..) Babicka tyden dopredu vedela, ze tam dnes pojedu..
Druha babicka stale pracuje, lec jako ucitelka - ma teda deti z prace plne zuby.. Kdyz prijede, zepta se" Kdy mame prijet pristi tyden? Ja odpovim: Bud Ut nebo Ct o vikendu muzeme jen v sobotu .. no a babicka rekne : Tak mi prijedem ve stzredu a v nedeli, protoze se nam to jindy nehodi... a mam vymalovano ..
U nas na malem meste - skoro na vsi - je slece na hlidani a pani na uklid jako safranu , ne li jeste min..
Bydlet jinde, prosim.. ale tady neni mozne nekoho sehnat.. Krom toho se tu vsichni znaji a asi mi tezko nekldo bude pomahat, kdyz mame babicku v duchodu...
Ale taky si dokazu udelat chvili cas to zase jo.. treba ted - malej spi, ale velkej sjizdi pohadku, tak jsem usedla k PC.. Vecer usnou oba, tak pujdu jezdit na rotopedu - cviceni mimo dum nepada v uvahu..
Ale zase treba jedem v zime s manzelem na dovcu na hory -a sami, coz beru celkem vzato jako satisfakci ;-)
(ale treti dite z toho fakt nebude)
pa pa L.
 Stáňa+Ondra (* r. 94) 


Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 15:55:45)
Cairo,
nezlob se, ale v tomhle případě je možná trochu vina i na tvé straně - na podání přiznání o příjmech přídavky na děti jsi měla půl roku - ty není nutné doložit zrovna 31.10., takže proč by se babička měla přizpůsobovat tomu, že ty jsi něco odkládala na poslední chvíli?

A ještě ad ty školky s nočním provozem - pro někoho mohou být řešením tíživé situace - napadá mi matka samoživitelka s dobrým místem (nebo jen s místem, o kteé nechce přijít, protože by těžko sháněla jiné), leč ve směnném provozu ... Kdysi dávno dávala moje spolužačka, která si mimi pořídila ve třeťáku, své dítko do týdenních jeslí - přes noc nem nebývalo pravidelně, ale jen když se potřebovala v maturitním ročníku učit a manžel byl zrovna někde služebně mimo ...
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 16:10:36)
K te socialce - ja treba posilam veskere formulare postou a taky to funguje. Nemusim tam, necekam, nestojim fronty...formulare stahuju z netu, kdyz neco nevim, zavolam si tam...A ty formulare posilam kazdeho ctvrt roku...

A k te skolce - ja bych ji asi nevyuzila nikdy...
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 20:44:58)
Mila Stano,
nepripadlo mi v tu chvili popisovat danou situaci zcela do detailu, ale kdyz uz jsi zaala..
Na podani formularu je sice pul roku.. Ovsem muj manzel je dostal od zamestnavatele az minuly tyden.. Ve ctvrtek prisli postou ty moje... nemusis mi to verit, je to fuk, my dve se nezname. Ja to takhle take neplanovala. Ale celkem vzato jsem rada, ze jsem dnes vubec mela doma auto a nemusela se trmacet autobusem, ten jede brzy rano tam a odpoledne zpatky..
Vis, mit doma jedno auto a to jeste velmi sporadicky a veskere urady mimo domov...
Ja jsem si rovnou zajeli i detem do lekarny. Tu tady totiz take nemame.. ale to uz asi patri jinam..
 Stáňa+Ondra (* r. 94) 


Re: Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 22:45:52)
Cairo,
já z tvého příspěvku měla dojem, že prostě od babičky očekáváš hlídací servis dle tvé potřeby (mám takovou švagrovou, tak možná proto ;-) - dle hesla "babička je v penzi, tak má být připravena hlídat". Jestli to, že jsi si něco nechala na poslední chvíli a pak čekala, že ti to babička pomůže řešit, mělo nějaké důvody, tak promiň - z toho příspěvku jsme to nevyčetla... To je holt nevýhoda netové komunikace - člověk ví jen to, co ten druhý napíše a nemůže se zeptat na víc :-(
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(2.11.2005 8:06:42)
nemusis se omlouvat, takova nedopatreni se zde stavaji a hlavne ted je vse vysvetleno..
Take mam takovou svagrovou.. Ta jede nejen podle hesla: Mam babicku v duchodu, at je pripravena (a je fakt, ze v tomto ohledu babicka-tchyne funguje, smerem k nam bohuzel o poznani mene).. ale take dle hesla: Mam svvagrovou na MD je treba toho vyuzit.. Takze krom svych dvou tu casto mam i deti svagrove..
takze asi tak..
 Stáňa+Ondra (* r. 94) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(2.11.2005 10:24:36)
Cairo,
i to trochu znám - z prázdnin ...
 Lidka 
  • 

Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 16:01:07)
Cairo-tak to někdy znám...a proč třeba nevzali na výlet i děcka?Nebo jsou moc malý?JO-ještě k tomu tvému relaxi-rotopedu-je to dobré?Nikdy jsem to nezkoušela,ale uvažuji o tom-v létě jezdím na normálním kole-ale přes zimu bohužel,tak si chci udržet formu.

Evčo-a cože ty pracuješ z domu?Smím-li vědět?Na LMD už jste se všichni vykašlali...tak nemám žádné info.
 EvčaK 


Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 18:08:01)
Lidko, odpověď bude na domovské diskusi, kam teď skoro nechodím:-)
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 20:57:48)
ahoj, ja jsem rotoped dostala loni k vanocum, jelikoz jsem argumentovala, ze dve male deti na kolo proste nedam.. no a nedam :-(
Snazim se jezdit, ale kolikrat na nej vylezu ujedu 1km, a jsem naprosto vyrizena.. ale kdyz potrebuju vypnout, je to dobry.. a obcas to jde i pri detech (mame ho v obyvaku misto nabytku)
Ale vestinou mi tahaji za nohy dolu ;-)
 lidka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(1.11.2005 10:27:49)
cairo-dík za odpověĎ..No já na kole taky jezdím bez prcka-teda pokud se chci pořádně projet-a to s ním a se sedačkou moc dobře nemůžu...Hm,tak že bych si ho přála k vánocům?/no když už ho mají i vyvolení:-))
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(31.10.2005 20:58:11)
ahoj, ja jsem rotoped dostala loni k vanocum, jelikoz jsem argumentovala, ze dve male deti na kolo proste nedam.. no a nedam :-(
Snazim se jezdit, ale kolikrat na nej vylezu ujedu 1km, a jsem naprosto vyrizena.. ale kdyz potrebuju vypnout, je to dobry.. a obcas to jde i pri detech (mame ho v obyvaku misto nabytku)
Ale vestinou mi tahaji za nohy dolu ;-)
 Olina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(1.11.2005 6:56:30)
Já si na rotopedu pouštím MASH, když jsem sama, nebo Včelku Máju, když jsem s mladým. Ten mě znalecky pozoruje a radí: "Mámo, toč rychle." Bez rotování by mi už museli probourat širší dveře. :o)
 lidka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(1.11.2005 10:29:36)
Oli-no vidíš to mě nenapadlo...ono já mám vyšší "výkony",když mi k tomu hraje muzika-což v silničním provozu moc dobře nejde,ale na rotopedu ano,že jo?
 Olina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NO comennt.. 

(1.11.2005 13:12:48)
Ano, člověk se musí nějak odměnit. Já si třeba ke smejčení pouštím zásadně "oplodňováky" typu Láska tě spoutá a jak tam tak lítám s hadrem a jsem z toho celá zpocená, tak ti mám potom takovej pocit uspokojení... ale to už bude do jiné diskuse. :o))
 Kallla 


Seberealizace a malé děti 

(31.10.2005 9:35:32)
Já mám takovéhle články ráda, fakt se mi líbil. Další důkaz, kolik se toho dá s dětmi zvládnout. Všechno je jen otázka priorit a dobré organizace času. Žehlení - co to je? To řeším jen u bílých košil, jinak stačí pěkně věšet a skládat hned po vyndání ze sušičky. A nejlepší investice, která se mi osvědčila, když byly děti malé, byla paní na úklid.
 Ivča 
  • 

Re: Seberealizace a malé děti 

(5.11.2005 15:04:46)
Nemám tak optimistický názor-doma jsem šest let,čím dál méně umím komunikovat-selhává pamět,chybí slova..bydlíme s manž rodiči,ale jsou starší,a nikdy nijak vydatně nebyli zvyklí hlídat,manžel pracuje 7 dní v týdnu..jsem jak hadr na holi,nikdo mě neocení,a když jsem projevila chuť jít na kurz pro rodiče na MD,tak jsem jen zjistila jak se to stejně nenaučím..
Nejsou moje slova idylka? Myslím,že většina doma tohle z Vás má-ale bojí se to vyslovit..
Jak se realizuju? Jezdím nakupovat na hypernakupy,nebo s oběma dětmi k lékaři..Jaké jsou moje koníčky-kolem dětí..řídím auto,když potřebuju něco vyřizovat,anebo lítám pěšky,když to není daleko..
Já vím,každý má starosti hodně,dnes a denně to slyším kolem sebe,ale už nemám sílu se vciťovat do jiných,když nevidím,že by se někdo vůbec zabýval vcítěním do mé maličkosti..
Až mi budete spílat-vzpomeňte si na to-že spílání mám ve své blízkosti docela hodně..
Prostě nedokonalá uklízečka,ošetřovatelka dětí,uhoněná mamina..
Iv.
 Federika 


Re: Re: Seberealizace a malé děti 

(5.11.2005 15:44:22)
Ivčo,
a nepsalas to náhodou v momentě, kdy tě přepadla nějaká depka? Já mám občas taky takový stavy, kdy si připadám jak vyždímanej hadr, naprosto nedoceněnej...
 Jana, dva kluci 
  • 

Re: Seberealizace a malé děti 

(6.11.2005 20:55:06)
Clanek me velice oslovil, primo mi mluvil z duse. Mam totiz take umelecke vlohy a velkou chut malovat, ale take mam dva prcky 1,5 roku a 3.mesicni miminko. Takze si dovedete predstavit jak jsem na tom s casem. Presto casem clovek zjisti ze nektere veci nemusi delat, nebo ze nektere proste pockaji. Posledni obrazky jsem ale zvladla v osmem a devatem mesici tehotenstvi, kdyz moje ratolest spala 2 hodiny pres poledne. Musim rict ze v te dobe jsem mela take nejvice napadu. Porad se mi pred ocima mihaly obrazy (jestli to bylo tim tehotenstvim.., nevim.)Kdyz jsem zjistila ze opravdu nestihnu vse realizovat, poridila jsem si skicak, a jen tuzkou nacrtnu napad. (Original nosim stale v hlave a kupodivu se mi vse vzdy vybavi.)Ziju v blahe nadeji ze az bude chodit starsi do skolky, treba si nejakou chvilku najdu. Ted je pro mne rodina opravdu nade vse a maximalne se snazim s detmi hrat, ukazovat jim nove veci, chodit na prochazky a vecer jim cist pohadky. Manzel se sice snazi mi pomahat, kdyz je doma, ale to je velmi zridka, protoze je od rana do vecera i o vikendech v praci, abychom meli nejake penize.
Takze vsem maminkam preji mnoho uspechu a sebevedomi a hlavne si pro sebe denne najdete alespon pulhodinku volna jinak se z toho zblaznite. (PS: osvedcilo se mi objimat stromy :-)) ).
 Viktoria, 4rocna dcera Viky 
  • 

5 dnova skolka??? 

(31.10.2005 10:09:39)
"Nejmladší chodí od září do školky na pětidenní provoz" je to skolka, ake kedysi za komunizmu byvali niektore jasle - teda skolka kde je dieta 5 dni + noci - cize ide o nej v pondelok a mam ho vidi az v piatok?
 PajaMM 


Re: 5 dnova skolka??? 

(31.10.2005 10:18:40)
Ale ne, tak to neni...deti muzou chodit do skolky 5 dni v mesici, jakychkoli dni, treba jeden tyden v mesici a pak ne nebo kazdy tyden jeden den...a rodina neprijde o rodicovsky prispevek na tohle dite, kdyz je s nim jeden z rodicu na MD.
Od ledna zacne platit zakon, kdy toto dite bude moct chodit do skolky kazdy den, ale ne vic nez na 4 hodiny a rodina taktez neprijde o RP...

Nemyslim se, ze by nektera maminka dala sve dite na 5 dni i noci do nejake instituce....a takove skolky ani neexistuji...
 sylvie 
  • 

Re: Re: 5 dnova skolka??? 

(31.10.2005 10:23:11)
Danielo, týdenní školky - tedy školky i s nočním provozem - existují. Ale asi jich moc nebude.

s.
 PajaMM 


Re: Re: Re: 5 dnova skolka??? 

(31.10.2005 10:27:39)
Tak to se omlouvam, Sylvie, to jsem netusila.

Mne to prislo tak nesmyslne a hrozne, ze jsem ani neuvazovala, ze by neco takoveho bylo. Nase holcicka druhym mesicem taky chodi na 5 dni v mesici do skolky a je nadsena, ale nikdy bych ji nedala do vyse popsaneho zarizeni...

Jeste jednou se omlouvam za mylne informace...
 alca 
  • 

Re: 5 dnova skolka??? 

(31.10.2005 10:20:51)
Řekla bych, že se jedná o 5 dní v měsíci na "celý" den. Taky bych to uvítala, ale bohužel ani jedna ze 3 školek u nás ve městě toto neprovozuje. :((
 janac 
  • 

Re: Re: 5 dnova skolka??? 

(31.10.2005 12:15:04)
Jak to? Jsou to státní školky? Jaký důvod uvedli? Proč to nejde? To nechápu.
 Louise, 2 děti + bříško 
  • 

Re: Re: Re: 5 dnova skolka??? 

(31.10.2005 13:06:38)
Ahoj, myslím, že to bude proto, že školky mají často zoufale plno, takže přednostně se (asi docela logicky) berou děti pracujících matek na plný úvazek a teprve když zbyde místo, tak ty ostatní.. Takže je hezké, že to ze zákona můžeš udělat a nepřijít o RP, ale zřizovatelé školek - městské úřady nebo městské části - člověku zrovna moc nepomůžou.
 EvčaK 


Od autorky - 5ti denní školka a tak 

(31.10.2005 10:55:21)
Ahoj. Jasně, jde o to, že na pět dnů v měsíci chodí Zuzka do školky. Od rána do asi 16h odpoledne.

Jinak článek to měl být spíš na povzbuzení. Taky si při svcýh dnou synech "plním sny". Upřímně - je to náročné. Když se postarám o kluky, trochu o domácnost, tak věnuju všechen volný čas práci, která mě velice baví. Někdy jsem z toho velmi unavená. Ale stojí to za to. Psychicky mě to nabíjí a zároveň mám jistotu, že až mi jednou formálně MD zkončí, toto mě v pohodě uživí. Takže nebudu se muset strasovat s hledáním práce, budu dělat něco, budu pracovat dál z domova, práci si užívat...

Ne každý samozřejmě může něco takového dělat. Pokud Vás baví práce letušky, tak bohužel, nezalítáte si. Nicméně ve většině případů se můžete víc vzdělávat, poznávat nové techniky a směry, pokud Vás baví něco tvořivého apod.

Ten článek má být hlavně o tom, že vždycky je čas a možnost něco podniknout. Na MD o to víc, protože je to čas, kdy Vás ten stereotip může ubíjet. A to není zdravé ani pro rodinu, ani pro Vás. Nemusí jít o každodenní činnost. Můžou to být i nárazovky. Ale dopřejte si trochu pravidelně něo příjemného. Uvidíte, že čas se někde najde. Jen chtějte a hledejte!

Přeji Vám hodně štěstí i úspěchů, ať už se rozhodnete pro cokoli. A pokud si užíváte při péči o děti, o domácnost... tak si užívejte dál. To je přece naprosto v pořádku. Každá máme jiné potřeby, sny i přání. A to je jen dobře:-)
 Klára z druhého příspěvku 
  • 

jen upřesnění 

(31.10.2005 17:50:45)
Zuzka chodí po obědě domů...:), takže jen do 13:00
 Martina Pospíšilová 
  • 

Plním si své sny 

(31.10.2005 14:19:44)
Plnit si své sny na mateřské je někdy hodně těžké.Mám své dva syny moc ráda,ale často se stane,že jsem z nich vyčerpaná a se silami na dně a malování mi dává úžasnou možnost se zase dobýt,odpočnout si,zregenerovat se.
 MichaelaU 


Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 16:21:57)
Ahoj maminy,
tak jsem si přečetla vaše příspěvky a nestačila jsem se divit. Asi mně ukamenujete, ale nechápu, jak můžete napsat, že nestíháte a berete si na MD paní na úklid. Prostě mi to mozek nebere. Mám zatím 1 dítě - 3 roky. Domácnost zvládám s přehledem, chodím do práce - recepční - pracuji krátký, dlouhý týden po 12 hodinách denní a noční služby. Pokud jsem v práci, stará se o malou manžel, jinak já. S hlídáním problém nemám, ale že bych to nějak zneužívala, opravdu ne. Domácnost musí být uklizená pořád, nedovedu si představit, že bych ráno vstávala do nepořádku, nebo večer si šla lehnout a binec nechala jak je. Vytírám ob den, luxuji denně, prach každý 3 den, peru a žehlím skoro také denně, maximálně ob den. Okna myji 4x ročně.Postele převlíkám každý týden. Stihnu si přečíst časopisy, věnovat se práci na pc, hrát si s malou, zpívat, kreslit. Na kosmetiku chodím 2 v měsíci, depilaci nohou si provádím sama, vlasy si také barvím sama, ke kadeřnici chodím 1 měsíčně , vařím a peču skoro každý den. Nevstávám nijak brzy, většinou když mám volno, tak kolem 8 ráno, pokud jdu do práce, pracuji od 8 tak kolem 6. Stihnu si dát sprchu, připravit malé oblečení, upravit se a odjíždím. Že bych padala únavou, se říct nedá.Chodím spát mezi 22-23 hodinou. To, že večer od 20 hodin mám klid, snad psát ani nemusím.Lakuji a piluji si nehty, dám si skleničku bílého vínka, dívám se na tv nebo čtu a do toho ještě zvládám Avon a Oriflame. Bydlím v rodinném domku s velkou zahradou a tak se ještě k tomu věnuji zahradničení, což je nejlepší práce na odpočinek, když vám všem rozkvete a máte úrodu, je to radost.
Pokud je člověk zvyklý pracovat, tak mu to ani nepřijde. Své sny si na MD plním, jezdím na srazy na motorce, létám na dovolené, jezdím po celé ČR s rodinkou na výlety, např. Praha - ZOO, Strážnice - vinobraní atd.
Slovo nemám čas na sebe atd. neznám .
Nyní mě můžete rozebrat :-))
 Evelyn1968,2děti 


Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 17:57:57)
Michaelo, máš opravdu dítě:o))) ?

E.
 MichaelaU 


Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 16:26:43)
Ahoj maminy,
tak jsem si přečetla vaše příspěvky a nestačila jsem se divit. Asi mně ukamenujete, ale nechápu, jak můžete napsat, že nestíháte a berete si na MD paní na úklid. Prostě mi to mozek nebere. Mám zatím 1 dítě - 3 roky. Domácnost zvládám s přehledem, chodím do práce - recepční - pracuji krátký, dlouhý týden po 12 hodinách denní a noční služby. Pokud jsem v práci, stará se o malou manžel, jinak já. S hlídáním problém nemám, ale že bych to nějak zneužívala, opravdu ne. Domácnost musí být uklizená pořád, nedovedu si představit, že bych ráno vstávala do nepořádku, nebo večer si šla lehnout a binec nechala jak je. Vytírám ob den, luxuji denně, prach každý 3 den, peru a žehlím skoro také denně, maximálně ob den. Okna myji 4x ročně.Postele převlíkám každý týden. Stihnu si přečíst časopisy, věnovat se práci na pc, hrát si s malou, zpívat, kreslit. Na kosmetiku chodím 2 v měsíci, depilaci nohou si provádím sama, vlasy si také barvím sama, ke kadeřnici chodím 1 měsíčně , vařím a peču skoro každý den. Nevstávám nijak brzy, většinou když mám volno, tak kolem 8 ráno, pokud jdu do práce, pracuji od 8 tak kolem 6. Stihnu si dát sprchu, připravit malé oblečení, upravit se a odjíždím. Že bych padala únavou, se říct nedá.Chodím spát mezi 22-23 hodinou. To, že večer od 20 hodin mám klid, snad psát ani nemusím.Lakuji a piluji si nehty, dám si skleničku bílého vínka, dívám se na tv nebo čtu a do toho ještě zvládám Avon a Oriflame. Bydlím v rodinném domku s velkou zahradou a tak se ještě k tomu věnuji zahradničení, což je nejlepší práce na odpočinek, když vám všem rozkvete a máte úrodu, je to radost.
Pokud je člověk zvyklý pracovat, tak mu to ani nepřijde. Své sny si na MD plním, jezdím na srazy na motorce, létám na dovolené, jezdím po celé ČR s rodinkou na výlety, např. Praha - ZOO, Strážnice - vinobraní atd.
Slovo nemám čas na sebe atd. neznám .
Nyní mě můžete rozebrat :-))
 Boďka 


Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 16:44:13)
Nechcem ťa veľmi rozoberať, ale ja zase nechápem, že nechápeš. Ja zase chápem, že niekto stíha a niekto nie. Niekto má dieťa (deti), s ktorými sa to dá ľahšie, niekto je rád, že okolo dieťaťa si stihne aspoň zuby umyť a učesať sa :-). Nie každý sme predsa super organizačný talent, ktorý ma energiu na rozdávanie a podporu celej rodiny. Každý sa snaží ako vie. Je fajn, že všetko stíhaš. Nech ti to tak ide aj naďalej. Nemôžeš však vedieť, kto má aké problémy. Ja mám napríklad problémy s kĺbami a preto na ihrisku pri deťoch väčšinou sedím na lavičke. A dostala sa mi do uší kritika (samozrejme že nie priamo do tváre), že sa deťom nevenujem. Keď niekomu nevidím "do hrncov", tak maximálne poviem, ako to robím ja a nerozoberám schopnosti druhých.
 Alice 
  • 

Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 17:23:23)
Aby si se z toho nezbláznila, paní Úžasňáková...
Ona ti toho asi hlava nebere víc, viď?
V tý tvý zaklapkovaný bublině zřejmě není místo pro pochopení toho, že to někdo může mít daleko těžší..
 MichaelaU 
  • 

Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 18:19:43)
Tak nevím, kdo má toho v hlavě víc.. :-)) Dalo by se o tom diskutovat.. vážená paní
 Alice 
  • 

Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 19:18:37)
Hele, chtěla jsem jen říct, že nikdo nemůže vědět, co má druhý za starosti a podivovat se nad tím, že někdo nestíhá mi přijde hodně ubohý.
Jestli jsi o tom ještě neslyšela, můžou mít i matky fyzický (nebo i psychický!) hendikep, někdo má postižené dítě, další "jen" hodně živé a neustále vyžadující pozornost...
Mojí kamarádce se narodila dvojčata a doma má velice živého dvouletého chlapečka...paní na úklid má a stejně nestíhá.
Až budeš mít za sebou něco podobného, můžeš rozdávat rozumy!
 MichaelaU 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 19:50:22)
Jasně, že chápu, pokud je dítě postižené, nebo nemocné, vyžaduje jinou péči a maminka je v jednom kole. S tím souhlasím. Psala jsem o zdravém dítěti. Ano, také jsem nestíhala, když jsem přišla z porodnice domů, byla jsem jak Alenka v říši divů.Musela jsem si udělat nějaký rozvrh, jak co a kdy dělat.
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 20:03:51)
Michaelo, ale já psala i o zdravém dítěti, i tady jsou velké rozdíly a u některých dětí fakt nic neuděláš...A já třeba po příchodu z porodnice kupodivu zvládala všechno, dokonce i hned po císaři...To totiž ty děti ještě jakžtakž spaly...
 Ivana Procházková 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 20:44:14)
Když jsi přišla domů z porodnice, tak jsi nestíhala a později už jo? Tak tomu nerozumím. Novorozeně potřebuje více pozornosti, než třeba roční dítě? Já teda měla po příchodu z porodnice teda docela vegáč, páč moje dítě spalo právě tolik hodin denně, kolik uvádějí příručky o miminách jako tu horní hranici.. :)
 Evelyn1968,2děti 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 21:00:12)
Michaelo, přála bych Ti aspoň na týden na hlídání zdravé, ale živější dítě. Takové to, že když se mu pět minut nevěnuješ, z nudy počmárá obývák fixama nebo sjede na odrážedle ze schodů, když Ty zamykáš dveře a vteřinku jsi otočená. S takovým dítětem v době jeho bdění nejdeš málem ani na záchod a domácí práce děláš totálně vyřízená až po deváté hodině večerní. Ráno maratón začne znovu. Zkus si to aspoň na chvilku představit a pak se můžeš začít divit, že někdo nestíhá. Námitky typu dítěti to v klidu vysvětlím a ono poslechne neberu - nevysvětlíš.

Ale stejně si pořád nějak myslím, že Tvůj příspěvek je vtip:o).


E.
 Alice 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 21:11:28)
Jo, jo, jo :-)))
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 21:12:25)
Evelyn,
ne, to nebude vtip...nejspíš to psal chlap....
 MichaelaU 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 22:15:12)
Maminy, já se Vám omlouvám, že nechápu, jak to nemůžete stíhat atd.. Já jsem příspěvek nepsala jako vtip, ale jako opravdovou skutečnost. Lucinka je taky velice živé a zdravé dítě. Nevím, jak je to možné, ale prostě když si hraje s hračkama atd.. jakmile jí řeknu Lucinko, pojď to uklidit atd. sebere se a jde uklízet. Pomůžu jí s věcmi, které má ve výšce a nebo jsou těžké pro ní. Postel si skoro sama ustele, až na peřinu, jinak plyšáky si na ní dá sama. Nočník si po sobě vylévala do záchodu, teď už sama si dojde na záchod, spláchne, dá dolů prkénko. Pomáhá mi dávat nádobí do myčky, z myčky, vyndavá prádlo z pračky, dává do ní špínu. Možná se vám to nezdá, ale je to pravda. Od malička jí k tomu vedu a kdokoliv přijde na návštěvu, tak nechápe asi jako nechápete vy mně. Vůbec jsem vás nechtěla dopisem urazit, proto se vám omlouvám, když jsem se pozastavila nad vašimi příspěvky. Přeji vám krásný večer
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 22:20:00)
Dobře, Michalo, tak máš doma zázrak a věř mi, tyhle věci výchovou moc neovlivníš, taky jsem si to myslela, a ty, kdo mají doma tyhle zázraky, si to myslí min. do tý doby, než se jim narodí opak...Tak si toho važ, já ti ten opak nepřeju, dokonce ti nechám i ty iluze, že za ten zázrak jsi se zasloužila ty svou zdárnou výchovou...
 MichaelaU 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 22:28:28)
Dobrý večer Federiko,
víte, že bych docela ráda to někdy zažila?? Teď se s manželem pokoušíme o druhé mimčo, zatím se nám nedaří. Prostě si na MD připadám opravdu skoro jako na dovolený a stíhám i zaměstnání.
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 22:34:13)
já jsem si dřív, než jsem vůbec nějaký dítě měla, přála mít pořádnýho raubíře....Po zkušenostech jsem už jen toužila po hodnej poslušnej holčičce...Já jsem samozřejmě ráda za ty moje piráty, ale je fakt, že rozhodně nemůžu tvrdit, že přes veškerou snahu by vydrželi u toho, že by skládali prádlo do pračky, nádobí do myčky, nebo nedej bože uklízeli hračky....a to je k tomu taky vedu, vlastně to musí dělat denně, ale stejně dřív utečou...
 Evelyn 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 22:50:48)
Michaelo, podepisuju se pod to, co píše Federika:o). Užívej si svou hodnou holčičku.

Dobrou noc.

E.
 lidka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(1.11.2005 10:38:26)
Souhlasím s Federikou-to není výchovou-no trochu jo,ale né tak docela.Já měla prvního syna taky takového "kam ho postavím,tam ho najdu"-co mu řeknu, to udělá, jít s ním k dokotorovi bylo uplně v pohodě-prostě jsem mu řekla,že si pak něco koupí a byl O.K. Ale ten mladší?Paličák!Když mu řeknu NE,tak to schválně udělá....jít k dokotoriv děs a hrůza-nějaký slib,že mu něco pak koupím je uplně na nic,protože ho hračky ani nějak moc nezajímají,prostě tam jít nechce,tak tam jít nechce!!A to jsem si myslela,že je ten starší zlobivý a doufala,že teĎ MUSI přijít to hodný dítko:-((
 Bety 
  • 

Nic není univerzální 

(1.11.2005 14:34:22)
Tedy až na prací prášky:-)) Ale vážně- k Michaele - nelze říci, že dvě ženy téhož věku se stejně starými dětmi a přibližně stejnými problémy musí žít svůj život víceméně stejně. Nemusí a ani by to nebylo hezké! Co jedna stíhá, druhá nemusí, prostě kvůli svému naturelu. A nemá smysl se tady obhajovat tím, že někdo má dítě živější a někdo méně živé.
Každý z nás je jiný! Znám lidi, co pracují 16 hodin denně, pak ještě sportují a chodí za kulturou. Já byhc to nedokázala. No a co? Jsem snad horší?
 MichaelaU 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 22:24:03)
Příspěvek vtip nebyl. A chlap nejsem ani náhodou. Holky už to ani neřešte, prostě každá jsme jiná. Tím svým příspěvkem jsem pěkně přilila do ohně. Dobrou noc
 Alice 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(1.11.2005 8:00:35)
Ale jo, tak v poho! Když to napíšeš takto, je to úplně o něčem jiném.
Je velice prospěšné si uvědomovat v každé situaci (hlavně, když chceme někoho odsuzovat), že fakt nikomu "nevidíme do hrnců" , jak tady pěkně už napsala jedna slovenská kolegyně.

Že je dítko pořádné je fajn, jen je dobrý aby to OPRAVDU vycházelo z jeho přirozenosti...třeba právě holčičky jsou hodně náchylný k tomu, že se snažej tolik přizpůsobit a udělat rodičům radost, až úplně potlačej svojí osobnost a to je do budoucnosti samozřejmě obrovskej problém.
No existujou na to chytrý knihy :-))
 sylvie 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(1.11.2005 7:17:14)
Evelyn, když ona Michaela má docela štěstí. Pravidelně se o dítě stará manžel - z vlastní zkušenosti vím, že oddychnout si od dětí dokáže hodně, člověk tak nějak za tu dobu zresuscituje nervy a dovádění dětí mu už ani moc nepřijde. A pak - nezapomenutelný je pro mne měsíc, který jsem strávila u tchyně na chatě. Obrazně řečeno ráno jsem na zahradu vypustila divou zvěř, večer ji odchytila a mezitím jsem měla hafo času na práci. Starší děcko bylo vylítané, takže po obědě a večer padlo a spalo (doma po obědě tou dobou už dávno nespalo a večer ho dostat do postele bývalo umění) a navíc ho pak už ani nenapadlo v místnostni lézt po skříních nebo vyhazovat věci ze šuplíků... Mladší dítě tou dobou bylo mimino - v kočárku odstavené na zahradě prospalo prakticky celý den... v Praze u něj jev nevídaný... Závidím všem maminám, které mají k dispozici zahradu... ;o)

S.
 markéta, Tereza 7/03 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(1.11.2005 13:27:48)
Taky záleží na zahradě :-))))
moje tchýně má zahradu v kopci, takže jsou tam nadělané terásky, podepřené jen neustále se hroutícími dřevěnými kůlky a sem tam položeným kamenem, čili jak stoupneš na kraj, hlína ti podjede, nahrne se ke kůlu, uhnívající dřevo se ulomí a teráska se hroutí :-(( Kromě toho, že ti to podklouzne a upadneš, zničíš terasu :-(( Navíc jsou po celé zahradě různě rozprostřeny různé záhony, takže není třeba jedna teráska jen zatravněná, aby si tam dítě mohlo volně hrát. Když jsme tam byli na podzim, zdálo se mi, že se tchýně tvářila divně a ublíženě, protože jsem vůbec
 markéta, Tereza 7/03 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(1.11.2005 13:29:59)
Taky záleží na zahradě :-))))
moje tchýně má zahradu v kopci, takže jsou tam nadělané terásky, podepřené jen neustále se hroutícími dřevěnými kůlky a sem tam položeným kamenem, čili jak stoupneš na kraj, hlína ti podjede, nahrne se ke kůlu, uhnívající dřevo se ulomí a teráska se hroutí :-(( Kromě toho, že ti to podklouzne a upadneš, zničíš terasu :-(( Navíc jsou po celé zahradě různě rozprostřeny různé záhony, takže není třeba jedna teráska jen zatravněná, aby si tam dítě mohlo volně hrát. Když jsme tam byli na podzim, zdálo se mi, že se tchýně tvářila divně a ublíženě, protože jsem vůbec nepomáhala v domácnosti ani na zahradě. Podle mě ze zcela pochopitelného důvodu - když byla holka venku, neustále jsem jí musela hlídat, aby nešlapala do záhonu, neskutálela se po schodech, nespadla z některé z terásek (byl jí v té době rok a půl).
 Evelyn1968,2děti 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Plním si své sny 

(1.11.2005 16:13:21)
Sylvie to je fakt, zahradu bych brala a v ní hlídací babičku (nebo hlídacího kohokoliv :o))).

E.
 Federika 


Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 17:33:10)
Michaelo,
připomnělas mi jednu mou známou....Taky hrdě tvrdila to, co ty...Pak se jí narodil kluk, mnohem mnohem živější, než první holčička, která se vpodstatě vychovála téměř sama...A máma najednou koukala, jak nic nestíhá, prostě vůbec nic, únava, doma bordel, uvařit nestíhala, na koníčky mohla zapomenout...Dneska se tomu usmívá, jak kdysi kroutila hlavou, proč ty ostatní matky " nestíhají"...
Ne že bych ti to přála, ale i to se ti může stát...
 Líza 


Re: Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 18:14:07)
...a mé jméno je Bond. James Bond.
:-DDDDDDDDDDDDDDDD
 Boďka 


Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 16:30:07)
Maľovanie ma tiež veľmi baví, ale je pravda, že odkedy mám deti, olejky som ešte nevytiahla. Ale článok ma inšpiroval, určite ich v najbližšej dobe vytiahnem. Deťom som vymaľovala izbu, robila som nejaké obrázky do dcérkinej školky, teraz šijem nejaké waldorfské hračky. Len si musím dokúpiť maliarske plátno. A čo sa týka voľného času, prvá dcérka spala hrozne (či skôr nespala), takže som dennodenne chodila ako chronicky nevyspatá mátoha. Potom sa aspoň nočné spanie zlepšilo, takže pred jej 2. narodeninami som začala znova tvoriť. Blížili sa Vianoce, takže nejaké ručné ozdoby na stromček, výzdoby do okien a pod. Druhá dcérka od 10. mesiacov spí celú noc, takže pri nej sa to dá. Aj tak však maľujem a tvorím skôr nárazovo. Je to ťažké stíhať dve deti, prácu, domácnosť, občas aj partnera :-). Na upratovací servis bohužial nevychádzajú peniaze, aj keď pracujem, suplujem vlastne partnerov slabý príjem, k tomu pôžičky... Takže kde nájsť na to čas? Ja to riešim tak, že keď idú deti spať, vytiahnem "náradie" a tvorím, maľujem - niekedy až do rána. Na druhý deň je to potom ťažké, ale 3 kávy a "tréning nespania" od prvej dcérky to spraví.
 Rosie 


Re: Plním si své sny 

(31.10.2005 16:38:39)
Martino, jen strucný dotaz: nejsi náhodou členkou AO? Pokud ano, tak tímto zdravím kolegyni :-))).
 Martina Pospíšilová 
  • 

Re: Re: Plním si své sny 

(1.11.2005 6:41:27)
ano,jsem členkou AO,jestli to tak můžu nazvat,není to tak dlouho,co jsem tam měla virtuální výstavu,teda ještě mám,ale není už tak na očích:-D

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.