| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme se našly

 Celkem 20 názorů.
 Kočulka 
  • 

:) 

(18.7.2005 11:48:07)
:)
 Lenka, synové 11/04, 12/09 


Maminka 

(18.7.2005 12:39:23)
Jojo, v sedmnácti jsem si myslela, že se s mamkou nemůžeme snad nikdy pochopit...ve třiadvaceti, když jsem měla začít bydlet s budoucím manželem, jsem se modlila: "Už aby to bylo!!!" a teď o pět let později jsem šťastná, když mi Maminka téměř každý den zavolá :-)))! A vůbec mi nepřijde divné, že si máme pořád, co povídat (manželovi to někdy divné je :-))) )! Dnes už prostě taky vím, že je to Maminka na JEDNIČKU S HVĚZDIČKOU!!! Všem bych takovou mamču přála, ale tu mou FAKT NEDÁM :-)))))))! Lenka
 ivana 
  • 

Re: Maminka 

(18.7.2005 12:55:11)
moje mami mi v pubertě taky lezla na nervy,po čase kdy jsem už nebyla každý den doma to bylo lepší. Teď když mám rodinu svojí a s mami se vidíme občas je to opravdu o moc lepší-jsme si vzácnější a více se tolerujeme navzájem. Pomáhá mi pochopit proč nesnáším tchýni-ikdyž i ta je maminka(mého muže).
 Lenka Nová,tři dospívající dcery 
  • 

Re: Maminka 

(19.7.2005 18:48:55)
LENIČKO,přeji Ti tu nejlepší mamku a at na to nezapomeneš,že je nej,nej
 medunkap+ELEN *6.9.05 


Re: Maminka 

(25.7.2005 8:22:59)
Esssi moc mě potěšil tenhle článek od Tebe..já také totiž čímdál víc zjišťuju, že moje máma je prostě moje maminečka. A obzvlášť teď, co čekám své vlastní dítě. Najednou si na ní cením spousty věcí, chápu co jsem nechápala. Tohle procitnutí mi dalo moje očekávané mimčo. Jsem moc ráda, že ji mám. Jen jsem se odstěhovala a je mi líto, že se vídáme tak málo, že jí nemůžu být tak velkou podporou když tam nejsem a ona by to teď občas potřebovala. Tak jí často aspoň píšu sms, že ji mám ráda..do očí jsme si to nikdy neřekly, ale takhle to zvládnem:-) Hlavně že to víme:-)
 sutovo 


Esssi dalsi super clanok 

(18.7.2005 16:32:10)
Holky, je to naozaj neskutocne. Myslela som, ze som sama taky hlupacik, ktory prisiel na to, kto je mama az v takomto veku. Trosku ste ma utesili, ze nie. Aj ked niekedy utecha cloveku nepomoze a lutuje, co vsetko dokazal povedat ci urobit, aby mamine ublizil. No ona zostala stale pri mne. A ja to poviem trosku naopak ako Ivana, jej pomohla vlastna mamina uvedomit si, co neznasa na svokre-tchyni. Mne pomohla svokra uvedomit si, aky skvely clovek je moja vlastna mamina proti nej. Nikdy by som ju nevymenila a teraz ked ja byvam v CR a ona v SR a vidime sa raz za cas, aj ked nie sme tak daleko, zistujem co som "stratila" touto vzdialenostou, samozrejme, ze nie ju samotnu (verim, ze to sa nestane nikdy, lebo inak by sa to stalo uz 1000 krat), ale stratila som je blizkost a podporu a tu mi nenahradi nikto.
 Katka 3 děti 
  • 

Závidím Vám 

(18.7.2005 21:37:08)
Závidím Vám, že máte mamky. Já jsem, také přišla na to, že mamka měla vždy pravdu...Ale už si o tom nemůžeme promluvit, protože mé počínání sleduje tam ze shora...Mami děkuji Ti za všechno.A Vám jen vzkážu, buďte na ně hodné a važte si jich. Maminku máte jen jednu.
 Andrea NY 
  • 

Re: Závidím Vám 

(19.7.2005 3:09:26)
Jenze nekdy jsou nektere matky pekne hyeny ze je lepsi si jich nevazit.
Ja mam taky skvelou mamku.Prisla jsem na to tak kolem 22let, ale co me potesilo vic bylo, ze muj komplikovany braska pochopil co je to za uzasnou zenu.Taky si ji moc vazim a nedam.
 Paula + 1 
  • 

Re: Re: Závidím Vám 

(19.7.2005 13:44:09)
Já si moc velké iluze nedělám. Když mi byly 3 týdny, máma mě odvezla k babičce a ta se o mě starala. Když mi bylo 6 a zdálo se, že jsem docela šikovné dítě, přijela tahle skoro cizí paní, aby si mě vyzvedla a přestěhovala mě do Prahy. V Praze se mi nikdo nevěnoval, po babičce se mi stýskalo, před příchodem ze školy domů jsem se pravidelně počůrávala. Po několika letech mě začala máma mlátit a po nějaké době jsem jí přerostla a začala jsem jí mlátit taky. Ve 20 letech jsem utekla z domova a už jsem se tam nevrátila. Nikdo se po mě beztak nesháněl. Když máma ovdověla a já jsem otěhotněla, začala se o mě z ničeho nic zajímat. Z dítěte je najednou celá vedle, ze slušnosti jí ho půjčuji na procházky. Jinak je mi lhostejná a tak to zůstane. Když jsem se sama stala matkou, pochopila jsem, co to znamená. Chování rodičů – nejen svých - vidím v reálnější podobě a stejně reálně jej hodnotím. Vnímám, když můj manžel tráví v noci několik hodin uspáváním dítěte a není mu líto dát peníze za nejlepší botičky. Není jeho máma, ale je tisíckrát lepší a obětavější než mnohé matky, které znám. Nedělám si iluze. Slovo máma pro mě neznamená o nic víc než slovo táta, děda, prabába, praděda, švára... Někdo se umí obětovat, jiný ne.
 Pole levandulové 


Re: Re: Re: Závidím Vám 

(21.7.2005 22:43:23)
Paulo, to je smutny, ale divim se ti, ze ji pujcujes, byt ze slusnosti, sve dite. Ja mit takovouhle matku, tak ji nikdy nesverim to nejcennejsi co mam, tj me dite. a na slusnost bych se vykaslala, koneckoncu ona to taky udelala, ne? Ale to musis vedet sama nejlip, urcite si svemu detatku skvelou maminkou.
 Miriam Tom a Terezka 
  • 

Re: Re: Re: Závidím Vám 

(25.7.2005 12:23:26)
Díky za teto příspěvek, mluvíš mi z duše, ač příběh je trochu odlišný od mého. Někdo je sobec celý život, někdo ne, někdo jen chvíli a pak mu děti otevřou oči a naopak. Je mi smutno, že moje máma je takové malé zlobivé dítě i ve svém věku...
 Monicka 
  • 

maminka 

(19.7.2005 21:38:24)
Moje mainka je stejne nejlepsi!
 Maminka 
  • 

Re: maminka 

(19.7.2005 21:49:15)
Moje MONIČKA a jeji MIMINEK-ten se nám teprve narodí-je taky nej,nej.nej!!!
 Petr 
  • 

tatík a jeho "milující" dcery :-) 

(22.7.2005 15:54:30)
Dobrý den dámy, jak čtu vaše příspěvky dospěl jsem k názoru, že si jsou v tomhle téměř všechny ženy podobný. Ale spíš by mě jako otce dvou malých dcerušek zajímalo, jaký jste měli a máte vztah ke svému otci. Abych se na to mohl připravit, nebo s tím alespoň dopředu počítat :-)
 Xantipa 
  • 

Re: tatík a jeho "milující" dcery :-) 

(22.7.2005 18:54:27)
No, to je slovo do pranice. Mám ho ráda, ale ..............- neměl na mě čas, moc si nerozumíme, stále mě chtěl zdokonalovat, v pubertě mi domů vodil podle něj vhodné nápadníky, mí klucí nikdy nebyli podle jeho gusta a mého manžela nedokáže spolknout doteď. Zpočátku si vzpomínám, že to byl můj vzor, ale totálně to zvoral, když přede mnou řekl svému příteli, který konstatoval - tohle dítě /jako já/ je Ti ze všech Tvých dětí nejvíc podobné a on na to: "ona? - to je blbost, nejvíc se mi podobá syn."
Byl to pro mě šok a myslela jsem si, že mě nemá rád. Časem jsme spolu jen bojovali. K ničemu to nebylo a když se mi snažil udílet dobré otcovské rady, tak jsem mu to připoměla a poradila, aby mě nechal být a radil bráchovi, že on to bude potřebovat víc. Spletl se, brácha po něm nemá povahu, je dost měkota - po mámě.
Fakt dobrý bylo, když jsem těsně před svatbou potratila. Vrátila jsem se po měsíci z nemocnice a byla jsem totálně mimo. Vím, že to táta myslela jinak, ale kdyby raději mlčel. On místo toho mi s rozzářeným obličejem sdělil - no dobrý, tak to už tu svatbu můžeme zrušit, že jo. Teď už není důvod se vdávat a můžeš si najít někoho jiného. Vůbec nepochopil, proč jsem se vlastně vdala, když jsem podle něj už nemusela.
Tak to je asi v kostce celé. Pokud chceš být ten zbožňovaný táta, nedělej nic z toho, co je psáno výše a dej si pozor, co kde říkáš.
 Lavi 


Re: Re: tatík a jeho "milující" dcery :-) 

(15.8.2005 20:30:58)
Ahoj Xantipo, máš velmi podobný vztah e svému otci jako já:o((( Taky ho mám ráda, ale...... podle něho jsem v životě snad neuděala nic dobře. Ve stylu: ať uděláš co uděláš, všechno je špatně. V dětství a mládí (cca do 25 let) jsem se tím moooc natrápila, ale te´d jsem na něm nezávislá a dokázala jsem se od něho odpoutat.
Rada pro milujícího tatíka: hodně chval a málo kritizuj:o))
 *** 
  • 

Re: tatík a jeho "milující" dcery :-) ... tak snad bez uvozovek ne ? aspoň u nás 

(24.7.2005 23:21:01)
Táta - to byla nejlepší "hračka" na světě, táta byl na hraní, pohádky, výlety a legraci (no jasně, mamča se nás snažila k tomu všemu vychovávat, takže u nás byla ta přísnější ona). Takže Petře nezoufej, někde je to pěkně nespravedlivé - mamči se starají seč mohou, ale jsou to ony, kdo jsou s děckem pořád, takže to je samozřejmé ... tatínek je ten, který se vrací z práce a všichni (děti a přiznejme si, že i my mamči ..) se na něj těší.
Asi to záleží na tom, jak se svým dětem věnuješ (zpoza novin, případně s káravým pohledem tě asi nedocení).

Jinak já si telefonuju s tátou, ale můj manžel si s ním pokecá rád taky :o).
(bohužel mamča nás sleduje shora - a přidávám - i já jsem tu samozřejmou přítomnost pochopila a ocenila až se svými dětmi)
 Alena 
  • 

Dcera milující tatínka 

(25.7.2005 14:18:46)
Já mám ke svému tatínkovi mnohem lepší vztah než k mamince.A to i přes to,že měl velice časově náročné povolání a moc na nás zase čas neměl.Ale na druhou stranu,kdykoliv jsem ho potřebovala tak mě podržel.Tenhle dar maminka nemá.Dneska je z něj už super dědeček.Já ho mám pořád strašně ráda,můj muž o něm sám od sebe začal mluvit jako o tatínkovi.I takoví jsou a já mám to štěstí,že to je zrovna můj tatínek.
 Jitka 
  • 

maminka a tatínek 

(25.7.2005 21:12:49)
Vite, moc si se mnou moje mamka uzila, byla jsem peknej hazjl a puberta mi davala zabrat, ale moje maminecka stala porad pri me a ja jsem to porad nechapala, ale ted kdyz uz jsem sama matkou, tak je mi hrozne blizko. Muj tatka je nejbezvadnejsi clovicek na svete, je sice tvrda ruka, ale o to vic si ho vazim. Moc je miluju, jak Maminecku tak Tatinka. Jsou moje vsechno.
 Lionceau et garcon 


kuk 

(26.7.2005 21:03:54)
Devcata,mam spisovatelskou slinu:-)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.