| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Řidičský průkaz

 Celkem 24 názorů.
 Gábi, 2 děti 


Mám naštěstí jiné zkušenosti 

(9.6.2005 7:40:01)
Měnila jsem řidičák asi před 4 měsíci v proslulé Kongresovce a vše probíhalo velice rychle. Řidičák jsem měla hotový dříve než byl 21 denní limit a dozvěděla jsem se to z webových stránek. I úřednice MHMP byly docela příjemné. Měnila jsem nedávno vlastně všechny doklady a i na úřadu městké části ti bylo rychlé a věcné, úředníci OK. :-)
 Ivka+3 


nemám žádné zkušenosti 

(9.6.2005 8:25:09)
Tak jsem se po přečtení článku začala nervózně pídit o informacích, týkajících se výměny řidičských průkazů (taky jeden vlastním a o výměnách jsem ještě neslyšela) a hned ve třetím odkazu, který mi našel Google, jsem našla:

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: platnost ŘP vydávaného od 1.1. 2001 do 30.4.2004 není ze zákona omezena, a proto nelze požádat, až do nabytí účinnosti novely zákona, o jeho výměnu za nový ŘP !!!

Nebylo tam sice uvedeno, do kdy si musím vyměnit svůj řidičák vydaný v roce 1997 (jen tam bylo uvedeno, že je nadále v platnosti), ale hned v dalším odkazu jsem narazila na informaci, že mi platí až do konce roku 2010. Takže jsem v klidu, nikam na úřad se neženu, abych zbytečně nevytvářela fronty, aby nemuseli dlouho čekat ti, kteří mají neplatný řidičák a vyměnit si jej musí. A abych nedělala dusno a ztěžovala práci uřednicím, které opravdu nemohou za to, že spousta lidí "blbne" a vyřizuje ve frontách to, co mohou v klidu vyřídit za pár měsíců nebo i let (platnost řidičáku autorky článku je do konce roku 2007!!!). A k počtu úřednic - přece si nemyslíte, že kvůli pár šílencům, co hnedhnedteď musí mít plastovou kartičku, bude ministerstvo přijímat a zaučovat nové úředníky (aby pak museli poslouchat, že daňoví poplatníci musí živit tolik úředníků) - tak takový Kocourkov tu snad u nás ještě není.
 Lucie 
  • 

Re: nemám žádné zkušenosti 

(9.6.2005 10:12:02)
To je slovo do pranice, naprosto souhlasím...
Jestli to nebude tím, že jsem úřednice :o)))
Lucie
 Saša 
  • 

Re: nemám žádné zkušenosti 

(9.6.2005 12:01:02)
No ono by bylo fér doplnit, že novelu zákona o silniční dopravě, která prodloužila lhůtu pro výměnu ŘP (jež původně končila 31.12.2005), podepsal pan prezident až 1.6.2005 (tedy před 8 dny). Takže, před tímto datem se lidé (včetně autorky článku) oprávněně mohli domnívat, že mají povinnost si letos řidičák vydaný do r. 2000 vyměnit. I když je fakt, že ministerstvo informovalo průběžně, že si je problémů s touto výměnou (a lhůtou pro ni) vědomo a vše směřuje k jejímu prodloužení.

(já si bohužel svůj starý řidičák omylem vyprala a tak mi prodloužená lhůta nepomůže a musím do fronty :o( ).
 Olina 
  • 

to máš úplně jedno 

(9.6.2005 12:31:54)
jestli je lhůta prodloužená, protože až doběhne, tak se tam ty chytrolíni, co přesně vědí jak má kdo pracovat budou tlačit zase ve stohlavých davech, žádný soucit, nejsem úřednice
 Saša 
  • 

Re: Re: nemám žádné zkušenosti 

(9.6.2005 21:13:22)
Tak už mám zkušenost :o) ... dnes kolem 17 hodiny v Kongresové (Praha) ... okamžitě na řadě (žádost jsem vyplňovala u okénka, protože moje číslo okamžitě bliklo na displej u přepážky) ... strávila jsem tam cca 4 minuty.
 Jarmusha,David 7/01,Diana 2/03 


Re: nemám žádné zkušenosti 

(10.6.2005 0:04:21)
No ja nevim, ale v TV jsem slysela jakehosi poslance, jak zduraznoval, ze prodlouzili platnost ridicskych prukazu, protoze obcane jejich vymenu nechali na posledni chvili (ackoliv na to meli tusim tri roky!) a ted zcela logicky neni v silach uredniku takovy napor zvladnout...

A co se uredniku tyce, mam zkusenosti dobre i spatne, ale tech spatnych bohuzel vice, hlavne jejich casto arogantni a odmerene chovani me vzdy nadzvedne.
 Jarmusha,David 7/01,Diana 2/03 


Re: nemám žádné zkušenosti 

(10.6.2005 0:04:30)
No ja nevim, ale v TV jsem slysela jakehosi poslance, jak zduraznoval, ze prodlouzili platnost ridicskych prukazu, protoze obcane jejich vymenu nechali na posledni chvili (ackoliv na to meli tusim tri roky!) a ted zcela logicky neni v silach uredniku takovy napor zvladnout...

A co se uredniku tyce, mam zkusenosti dobre i spatne, ale tech spatnych bohuzel vice, hlavne jejich casto arogantni a odmerene chovani me vzdy nadzvedne.
 Sysyna 


Re: Mám naštěstí jiné zkušenosti 

(9.6.2005 19:18:55)
Tak u me to probehlo vcera:-)
Rano v 8h jsem stihla odber krve, pak presun pres centro na magistrat na novou obcanku, pak presun pres centro jinym smerem na zdravotni pojistovnu, od tam za roh na pracak, zmenit adresu trvaleho bydliste, aby mi ten milionovy matersky prispevek nahodou neposlali jinam:-)...pak supky dupky na zivnostnak zmenit adresu, pres kus mesta na ridicak a ve 12,30h jsem si uz hovela s nohama nahore doma:-)

Musim rict, ac k nevire, vsude a vsechny urednice se na me culily, byly ochotne a mile,na ridicacich mi dokonce slecna s dlouhymi nalakovanymi nehty, kterymi jen stezi udrzela tuzku v ruce rekla, jeee, vy jste tehotna, to jste nemusela cekat, mame to na vyvesce a mile se usmala:-)

Takze ja jsem spokojena..u nas v Brne.

Horsi to bylo v dubnu na ridicacich, kdyz jsme sli s manzelem prepisovat auto po ukonceni lisinku na nas.......dav, blazinec, cekani od 8,30-11,45h.Ale i pres to urednice za okynkem celkem vypadala privetive.

Ridicakum a uradum zdar!!
 Dana, Oliver (1), Wilma (13) 
  • 

fronty pro tehotne... 

(13.6.2005 9:28:33)
ja kdyz byla tehotna, byli na me mili take vsichni urednici, pred a po nemohu rici totez, ale nezoufejte mam zkusenosti nejen z CR...je to vsude stejne

dana
 L+2 


A co kdyby to zkusili treba takto.... 

(9.6.2005 13:30:34)
Ziji v UK a musela jsem si vymenit ridicak, jelikoz jsem se provdala. Vymena probiha asi takto...

Zajdete na postu, tam si vyzvednete patricny formular (trva tak 5 min.).
Ten na miste vyplnite, a jdete k okenku.
Postak skontroluje zmenu tim, ze mu predlozite original oddaciho listu a on se podepise, ze original videl a ze se opravdu jmenuji jinak (1 minuta). Pak stary a ridicak s formularem vlozi do prilozene obalky a posle postou na prislusny urad (1 minuta). Za 7-14 dni vam domu doporucene prijde novy ridicak domu s dopisem od prislusneho uradu jak velmi radi pro vas vymenili ridicak a ze doufaji, ze jste byl(a) spokojena.


Byrokracii zdar, drzim Vam palce. Ps, muj cesky ridicak si asi vymenovat nebudu, jelikoz jak to tak vidim, musela bych sina to vzit dovolenou.
 AlaKs 


Re: A co kdyby to zkusili treba takto.... 

(9.6.2005 14:20:21)
Bože ne!!! Jen ne poštu! Tam by člověk musel taky vystát nekonečnou frontu a ještě by určitě doklady poztráceli!
 Lída+2 


Re: Re: A co kdyby to zkusili treba takto.... 

(9.6.2005 19:14:43)
Zrovna včera jsem se na toto téma bavila s mojí mamkou žijící v malém městě ve východních čechách. nikam jezdit nemusí(30km). Stačí dojít k nim na městský úřad a tam bez front a stresu všechny doklady nechat a za 30dní jí to úřednice zase vydá nový doklad.
Takže to je skoro jak píše ta paní z UK.
Právě si takhle bez stresu vyměnila řidičák(měla ještě růžovou knížku).A občanku si bude asi měnit taky,protože to nějak opoměla.
 Toranoko 
  • 

Re: Re: Re: A co kdyby to zkusili treba takto.... 

(10.6.2005 11:36:26)
Jo, skoro jako v UK, akorát tam na to potřebujou 7 dní, a tady měsíc. A měsíc bez občanky (tudíž možnosti si vyzvednout jakoukoli , i státní, doporčenou poštu) je docela záhul, protože tím pádem zase promeškáte milion jiných odvolacích a dodacích lhůt, atd.
 Ivana Londyn 
  • 

Re: A co kdyby to zkusili treba takto.... 

(9.6.2005 19:44:18)
Zdravim z Londyna,
I kdyz jiz drahnou dobu ziju v UK, bohuzel UK ridicak zatim nemam. Muj manzel nedavno menil ze sveho papiroveho skladaciho UK ridicaku z roku 1988 bez fotky na novy s fotkou. Slo to opravdu, jak popisujes. Rada bych s nim menila, protoze v soucasne dobe po svatbe menim vsechny doklady v CR. Zatim jsem poslala pres rodice vsechny zadosti (obcanka, pas, ridicak). Nastesti se jim je podarilo bez velkych problemu na uradech odvezdat. V cervenci si pro hotove doklady poletim. Doufam, ze budou hotove, protoze zpatky mam letenici uz na nove jmeno.
Krasny den.
 Alena D. 
  • 

Doklady Anglie - Cesko 

(9.6.2005 20:07:10)
Taky zdravim z Londyna ;)
Ja si pas vymenila na ceske ambasade, trva to oficialne 4 mesice, ale udelali to za 3, plus jsem dostala cesky oddaci list.
S obcankou se neobtezuju, ridicak si chci vymenit tady, prijde mi to jednodussi. Kdyz jsi to vyrizovala v CR neosobne, nedelali Ti s tim nejaky obstrukce? Mne treba tady v UK odmitli otevrit ucet kvuli tomu, ze mam pas na stary jmeno ale vsechny proofs of address na novy (a original oddacaku jim nebyl dost dobrej :(()
Tak at Ti to dobre dopadne!
 Alena D. 
  • 

Britsky ridicak 

(9.6.2005 20:10:47)
Tvuj prispevek prisel jak na zavolanou :))) Taky jsem v UK, taky provdana a taky si chci vymenit ridicak. Kolik to stoji? Da se platit hotove, nebo to musi byt prevodem? Vrati Ti ten stary (tj. cesky) ridicak? Posila se tam i pas nebo ten jim jen ukazes? Fakt to trva tak kratce???
Promin, ze jsem Te tak zahrnula otazkama :)
Diky moc, Alena
 Ivana Londyn 
  • 

Re: Britsky ridicak 

(10.6.2005 10:12:45)
Ahoj Aleno,
Mrkni na www.dvla.gov.uk Teoreticky by nam meli cesky ridicak vymenit za ridicak UK, aspon podle toho co tam pisi. Hodne zdraru a pekny vikend.
 L+2 
  • 

Re:  

(15.6.2005 13:00:34)
Aleno,

Ja jsem si v UK ridicak nevymenovala, ja jsem prisla do uK jeste v dobe, kdy jsem si musela UK ridicak udelat uplne celej, od piky, takze to byo trosku slozitejsi. Ale jak psala Ivana, na tech jejich web. strankach najdes uplne vsechno.

Lida
 Míša, Junior *97, Beruška*2006 


Re: A co kdyby to zkusili treba takto.... 

(10.6.2005 19:26:28)
A co v tom mezidobí, kdy je starý řidičák odevzdán a nový ještě nevystaven? Nějaký náhradní doklad vystaví taky pošťák?
 L+2 
  • 

Re: Re: A co kdyby to zkusili treba takto.... 

(13.6.2005 18:17:05)
Miso,

v UK muzes jezdit v aute bez toho, abys u sebe mela ridicak. Ridicak musis predlozit pouze na pozadani, a mas na to asi asi 48 hodin. Pokud je ridicak na prislusnych uradech, tak to policajtovi proste oznamis, a prineses ridicak, az kdyz ti prijde. Ono se totiz v UK da rozume domluvit i s policii.
 Alena D. 
  • 

Re: Re: Re: A co kdyby to zkusili treba takto.... 

(13.6.2005 19:46:28)
To mas pravdu, ja si mistni policie ohromne vazim, ty pravidla jsou tu do znacne miry jednodussi. Uz treba jen ten provizorni ridicak... :)
 Olina 
  • 

Ne, ne, ne, 

(10.6.2005 14:36:06)
tady bylo Rakousko Uhersko a ne žádný UK. Tady se to bude dělat pořádně. A už o tom nepište. Co kdyby se to rozšířilo, že to jde jednoduše? Co pak? :o)))
Vtip. To byl vtip, neházejte zas po mě ty kameny.
 Dimra 


Re: Ne, ne, ne, 

(24.6.2005 8:23:55)
No máš pravdu tady musí být pořádek, ale musí mu předcházet úřednícký chaos. Ostatně jako ve všem, co se dá udělat jednosuše, tak musíme řádně zkomplikovat a nejlépe vlastní(rozuměj úřednickou) neznalostí a pak za to ještě pořádně zdupeme chudáka občana. No se těším co budou dělat, až se tam vrhnu já. Už dva roky mám novou adresu a novou občanku, ale řidičák, mám pořád starý. Teď pravděpodobně počkám, ještě 5 měsíců a snad se povede a já změním všechny papíry nejdnou a nechám si tam dopsat titul a zase novou adresu .o))). Tak nám držte palce, ať seženem s rodinkou bydleníčko a hlavně dobré úředníky .o))

Život je krásný a nenechme si ho kazit nervníma úředníkama. Proto se na ně krásně smějme a i po 2 hodinách čekání jím popřejme pěkný den a usmívejme se, ono je to některé nasere víc a je to lepší než jim udělat radost tím, že na ně budeme nevrlí .o)))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.