| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Boj s větrnými mlýny

 Celkem 47 názorů.
 Monika 
  • 

Pošta 

(11.5.2005 11:33:52)
Od jisté doby od Pošty toho moc neočekávám, můžou mě tudíž jen mile překvapit.
Asi opravdu záleží na konkrétné poště. Moje zážitky jsou spojeny s poštou na Chodově, pod kterou spadaly koleje Jižní Město. Za rok pobytu na kolejích mi nedorazily asi 3-4 dopisy, dorazil jen jeden pohled (nebyl v obálce a tudíž asi nebyl pro doručovatelku nijak zajímavý, protože v obálce může být tolik zajímavých věcí, co by se mohli hodit). Fyzicky běžná pošta chodila na koleje jen 2x týdně (bylo to před 9-ti lety) a chodily fámy, že ve zbylé dny doručovatelka dopisy háže do popelnice, aby s nima neměla tolik práce.
O prázdninách jsme s manželem plánovali svatbu a iniciativní tchýně (jinak je to bezva tchýně) poslala manželovi doporučeně na koleje rodný list (bez problémů by si pro něj dojel, jezdil domů 1x za 14 dní). Ztratila se nejenom doručenka, ale i celý rodný list. Pro vyhlášení pátrání po něm musel manžel zaplatit zálohu asi 50 nebo 100 Kč. Dopis se nenašel během následujících 3 měsíců, manželovi vrátili zálohu a 100 Kč za ztracený doporučený dopis. Dostal poučení, že rodné listy se posílají jako cenné psaní.
Mezitím manžel musel jet až do Olomouce, kde se narodil (ve všední den místo školy), pro duplikát rodného listu (platil za něj 100 Kč) - ještě že jel stopem, jinak by se nám ta ztráta pěkně prodražila. Všechny dokumenty pro svatbu se nám nakonec podařilo dát dohromady včas, poněkud nás ale polilo horko když nám těsně před obřadem oznámili, že oddací list nám pošlou poštou doporučeně (dorazil bez problémů).
 Klára  
  • 

Autorce 

(11.5.2005 13:51:52)
Milé dámy, Moniko i autorko článku. Chtěla bych mít vaše starosti, fakt. Máte asi dost času a život bez problémů, když Vám stojí za to psát eseje o takových prkotinách. Moniko,tys s těmi hrubkami dodělala výšku??? Kterou, proboha?
 Jana 
  • 

Re: Autorce 

(11.5.2005 14:17:43)
Už dlouhý čas přemýšlím, co vede lidi k tomu, aby na internetové diskuse odpovídali takovými příspěvky, jako je ten Váš. Jsem zřejmě naivní a příliž idealistická, ale nechápu, proč by si lidé měli říkat (nebo psát) naprosto bez důvodu ošklivé věci. Vaše špatná nálada je mi celkem ukradená a článek, který jste komentovala, mě osobně zajímal a jeho přečtení pro mě bylo přínosné. Však mám taky s Českou poštou podobné zkušenosti. Vůbec mi to nepřipadá jako prkotina. Tak Vám přeju pěkný den a lepší náladu...
 Misa3 


Re: Re: Autorce 

(11.5.2005 14:55:01)
Souhlasim, take mi nechodi upozorneni na to, ze mam na poste balik a protoze spatne chodim, mam bud moznost na postu zavolat, nebo se tam vydat s tim ze jdu o berlich a s batohem, abych do nej balicek umistila.

Vzdycky jsem cele dopoledne doma, ale nas postak si nejak navykl ze do schranky obcas hodi upozorneni, ze jsem nebyla k zastizeni a casto ani to ne, takze jsem nucena 2x-4x do mesice kontrolovat postu jestli tam skutecne nic nemam a to mi chodi baliky na jednu postu a doporucene zasilky na druhou a ten dobry muz se nenamaha me upozornit jen v oblasti baliku, mam dojem, ze o doporucene dopisy dba, s vetsi odpovednosti, nekdo jiny.

Neni to zdaleka malickost, pokud jsem v nemocnici a nikdo me neupozorni, ze mam balik, jde casto zpet k odesilatali. To je bezohlednost. A nevim proc to nekdo kritizuje jako hloupost. To bydli na pustem ostrove a jen se obcas kouka do vody jestli nepriplula lahev? Proc se tedy pisatelce prispevku veci jako ztracejici se casopisy, baliky, doporucene dopisy atd, zdaji zanedbatelne? To nezije mezi lidmi????
 Kamila 
  • 

Re: Re: Re: Autorce 

(11.5.2005 17:55:16)
Misa,
u nas oznamenie o nezastihnuti sused-takmer imobilny dochodca vyriesil velkou nalepkou na schranku s textom "Pani postarka pridte hore, som doma cely den". Mne na materskej tiez nedoniesla ani jeden doporuceny dopis a hadzala do schranky len oznamenia.

 EvčaK 


Re: Re: Re: Autorce 

(11.5.2005 19:39:58)
Míšo, tohle jsem jednou řešila s tím kamarádem pošťákem. Radí raklamovat, urgovat, stěžovat si na pošťáka. Mnohdy tahle problémy k vedoucím pošt ani nedojdou.
Jinak jsem pořád trochu překvapená jak špatné služby Pošta dělá, viz vaše příspěvky. Asi jsem pořád naivní.

Pokud chcete vědět, jak to nakonec dopadlo: Článek vznikl v pátek, krátce po tom posledním telefonátu. A už v úterý!!!! jsem měla složenku ve schránce. A od pátku mi sem chodí přeposílaná pošta, tak už si asi dávají pozor. Dokonce tu máme v novém bydlišti tak senzační pošťáky a pošťačky, že mi s poštou vyběhnou do třetího patra. Úžasné. O tom se mi dřív mohlo jen zdát.

Díky za reakce a ať vše funguje jen tak jak má!
 Janina+K+L 


Re: Re: Re: Re: Autorce 

(12.5.2005 10:47:57)
Evčo, přes měsíc čekám na balík od Tebe. Předpokládám, že pokud ho pošleš, napíšeš mi e-mail, kdyby se chtěl balík někde po cestě ztratit. Psala jsem Ti e-mail, ale nereagovalas. Že by zůstal "viset" někde v éteru...? Jana z východních Čech
 EvčaK 


Re: Re: Re: Re: Re: Autorce 

(12.5.2005 13:38:30)
Jani, poslední od Tebe mám z 28.4. Jestli myslíš ten. Ale máš pravdu, ještě nebyl odeslán. Jen to tu přehazuju z místa na místo. Jak ho pošlu, dám Ti vědět, že cestuje.
 Xantipa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autorce 

(12.5.2005 14:24:04)
My jsme stejný problém řešili boxem na poště. Přišlo mi to bezpečnější než přeposílání. Evidentně to bezpečnější bylo. Dop. dopisy nám stálá pošťačka předává - zvoní. Seznámila jsem se s ní, takže je jí asi hloupé oznámení jen tak bez zvonění vhodit do schránky. I v novém bydlišti jsem pošťačku odchytla a vysvětlila, co a jak. Takže žádný problém.
Ale ten box doporučuji - nic se neztrácí, a občas pokecat s pošťačkou.
 Sugar+3 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autorce 

(12.5.2005 16:15:25)
Xantipo, ted jsi me pobavila. Precetla jsem si prvni vetu tveho prispevku a pod pojmem "box" jsem si predstavila pestni souboj :-)
 Alena D. 


Klarce 

(11.5.2005 18:45:01)
Mne osobne se clanek libil a prisel mi velice prinosny; je spousta lidi, kteri maji s postou problemy a zatimco nekteri si jen povzdychnou nebo v koute nadavaji, jini to vezmou do svych rukou a jdou s holyma rukama proti Goliasovi. A stejne jako David, nezridka vitezi. Pro me to bylo velke povzbuzeni nepoddavat se a trpelive se domahat svych prav. Vrele diky autorce.
 spadlá z jahody 


Re: Autorce 

(11.5.2005 18:55:50)
Kláro Kláro, jestli se Monice ztratil doporučený dopis s rodným listem, rozhodně bych to nepovažovala za prkotinu. Jednak ten RL zrovna aktuálně potřebovali, jednak víš ty, co může "nálezce" s rodným listem udělat? Některé dopisy, byť poslané nedoporučeně, mohou mít pro adresáta i odesílatele nedozírnou cenu, takže skutečnost, že je docela běžné, že na některých poštách se ztrácejí, je docela zarážející. A jestli je někde běžné i to, že se ztrácejí doporučené dopisy - no potěš, třeba takový nedoručený dopis soudu může mít osudové následky.
Ještě něco - taky mám vejšku, ale v příspěvku Moniky jsem našla jen jednu hrubku a jednu chybějící čárku, což samozřejmě přikládám nepozornosti, mohla bys nám nedoukům ty hrubky ukázat?

Jinak já sama mám s poštou zkušenosti velmi dobré, pracuju ve firmě, která často obesílá lidi, kteří se přestěhovali, nebo firmy, které zanikly, takový dopis první den odešlu a třetí ho mám zpátky. Zrovna tak dobré zkušenosti mám s přeposíláním, denně chodí tak 5 dopisů, které nám přeposílají z jiné firmy, to vyjde 1 taková akce na korunu....
 Pippilotta 


Re: Ze by nedostatek spanku? 

(11.5.2005 20:21:02)
Klaro jak to s Tebou vypada od pul devaty do osmi rano?
 Hela 
  • 

Re: Autorce 

(11.5.2005 23:05:28)
Klaro, tobe asi dneska nekdo na te vysce hnul zluci ne? A nejsi ty nahodou z Moravy - tam je termin vyska proste uzasnej. Cituju nasi brnenskou kolegyni: A to si decka predstavte, ze ja mam VYSKU (a to meri metr padesat :-)) a s VYSKOU mi v Brne nabizeli "jen" pracovni mista asistentek, no to je desne, ze decka...
 difo 
  • 

Re: Autorce 

(12.5.2005 12:06:04)
Kláro, proboha, vyčítej někomu gramatiku! Buď se píše vysokou školu nebo vysokou nebo - když chceš psát nespisovně - tak "vejšku", ale napsat spisovně nespisovný paskvil "výšku" a ještě si stěžovat na gramatiku jiného, toť chce žaludek.

 Psychouš 
  • 

do vlastního hnízda 

(12.5.2005 12:32:22)
Difo,
ty sis ošklivě naběhla. A je vidět, že jsi omezená Češka z Čech (Žeby Praha? Tam je ta omezenost největší a nejčastější).

Slovo "vejška" se říká v Čechách, kdežto "výška" ve zbylých 2 zemích naší republiky. :-) Člověk nemusí bejt blbej, může být klidně a normálně BLBÝ. :-)

Trapas. ;-)
 Katka 
  • 

Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 13:35:34)
Pravda, pravda :o)
Jak říká moje maminka "Lidi se dělí na chytrý, hloupý a pražáky"....
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 13:40:22)
Až na to, že toho spíš potkáte v Krkonoších na sjezdovce než v Praze. :o)))
Praha je samá naplavenina... jsem tu 12 let a z lidí, který znám a se kterýma se stýkám, jsou přímo v Praze narozený asi tři nebo čtyři. :o) A je to z hodně velkýho množství. :o)))
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 15:29:45)
Milado,
co je za generalizování konstatovat, že mezi mými přáteli, co bydlí v Praze, se jich tu narodila cirka desetina? :o)
Já přece netvrdím, že tu nejsou žádní, ani neznám procentuelní poměr "naplavenin vs čistokrevných", ale že do Prahy jezdí lidi z celý republiky za prací snad není nic novýho nebo neznámýho... :o)))
Navíc spousta lidí, co se tu narodili, zase mají rodiče "odjinud" (viz můj manžel, například).
Starousedlíků, kteří bydlí v Praze po - dejme tomu - pět a více generací tu bude dle mého soudu míň než těch "ostatních".
Co tě na tom tak štve? Mám si někde najít podrobnej demografickej průzkum? :o)))
 Marta 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 15:55:16)
Milado,Monty

přece Český statistický úřad tyto informace o stěhování, počtu obyvatel apod sleduje viz www.czso.cz - dejte si vyhledávat Stěhování a pohrabte se v tom množství tabulek :-)
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 17:19:16)
Milado,
a co prosím tě překrucuju? :o)))
Nemám teď čas hledat ty informace na stránkách statistickýho úřadu... ale rozhodně si NEMYSLÍM, že bych plácla nějaký neověřený blud. :o)
 radeji anonym 
  • 

Re: Re: Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 15:34:33)
Psychousi, nejsi ty nahodou taky "naplavenina"? :o) Tech pravych prazaku, pravda, uz v dnesni dobe v Praze moc neni. I ja jsem "prazacka", ovsem ze severnich Cech...:-)

Klaro, opravdu by me moc zajimalo, kolik hrubek jsi nasla v Moniccine prispevku...a musim ti oponovat, rozhodne mi toto tema nepripada jako prkotina, naopak se to muze osklive zvrtnout. To, co tu pise Misa, je pravda, mam stejnou zkusenost. Postak se proste ani neobtezuje zkouset, zda jste doma a rovnou vam do schranky hodi upominku. Pri dorucovani baliku se jim ani nedivim, ze je nechteji tahat s sebou; ale doporucena psani? Co by bylo za problem je zkusit dorucit? Ptala jsem se na to pred casem sveho otce, ktery je na vysokem postu v CP. Rekl mi, ze on sam s tim nic neudela (jak typicke!), ale poradil mi to, co tu zminuje EvcaK - stezovat si a stezovat si a stezovat si (vpravde leninovska rada:-))...z tohoto duvodu pred casem CP zavedla docela dobrou vec - aby jste vedeli NA KOHO si stezovat - postak se na upominku musi podepsat (coz driv nebyvalo) a napsat cas pokusu o doruceni. Takze pokud jste v danou dobu byli doma, muzete si jit na dotycneho stezovat. Neni to idealni reseni, ale aspon krok kupredu...Jeste se na moment vratim k dorucovani - moc se mi libila zkusenost ze zahranici (mluvim o meste, ne vesnici), kdy se postaci nemuseji tahat se vsemi dopisy - na ulicich jsou uzamykatelne boxy, kam dodavka dovazi "varky" dopisu pro danou oblast, postak si je postupne vyzvedava a roznasi. Co se tyce balicku, ty jsou rozvazeny dodavkami, takze se s nimi postaci nezatezuji. Nase CP se ma jeste co ucit...
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 15:38:54)
Já bych si tipla, že podle vyjadřování je Psychouš ze severní Moravy - on mi asi nenapíše odkud je, ale docela by mě zajímalo, jestli hádám správně...
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 15:39:38)
K těm balíčkům - manžel zatím ještě furt dělá na balíkový poště. :o)
Nic se nerozváží, přijde vám oznámení, že máte na poště balík - o dovoz snad musíte telefonicky požádat? Nevím. Ale automaticky se fakt nerozvážej...
Já jsem věčně doma a nepřišel mi JEDINEJ balík už asi tři roky, předtím skutečně jezdily - teď musím klusat na poštu. :o)))
 EvčaK 


Re: Re: Re: Re: Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 17:52:55)
Monty, co vím, tak balíky mi domů normálně vozili. Když mě nezastihli, mohla jsme si zavolat a domluvit jiný termín na dovežení. Tady mi je dokonce nosí až do 3. patra bez výtahu. Je to holt o lidech.
 difo 
  • 

Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 14:34:09)
Omlouvám se. Ale tento výraz "výška" ve smyslu vysoká škola jsem opravdu slyšela poprvé. Neslyšela jsem, že by ho používali ani moji kolegové ani bývalí spolužáci z Moravy. Inu, třeba jsem se jen nedoslechla nebo se doba změnila ... V tomto ohledu musím uznat, že znalost nářečí mi uniká. Každý jsme zkrátka omezený v nějakém ohledu. :-) Ale třeba jsem teď už omezená méně. :-))

Mimochodem, nejsem z Prahy, ale ze severu Čech.
Svůj příspěvek jsem psala vlastně jen proto, že dotyčná kritizovala pravopis a upřímně řečeno do správného českého pravopisu nepatří ani slovo "výška" ani "vejška". Ke komolení češtiny na diskusích zpravidla mlčím. Tady jsem to myslela spíš jako legraci.
 Emina 
  • 

Re: do vlastního hnízda 

(12.5.2005 18:45:11)
Prosim te, a kde je nejmensi? Poslala bych tam deti na studie, chtela bych, aby z nich byli intelektualove tveho formatu.
 Toranoko 
  • 

Re: Autorce 

(12.5.2005 20:50:55)
Nekomu to holt zivot neotravuje, protoze ma dulezitejsi starosti, jako treba rypat do lidi. Kdyz me to nezajima, tak to nectu ne? Ja mam taky s postou probelmy a sranda to neni, kdyz nemuzete reagovat na uredni dopis a stat vam potom uctuje penale, nebo kdyz se vam ztrati slozenka treba na sest stovek.
No, proste prkotina.
Podle me je dobra vedet, ze kdyz se clovek neda, ma nadeji alespon na jakous takous napravu.
 Magnolya 


Re: Autorce 

(17.5.2005 12:16:14)
Nemyslím, že jsou to bagatelizované problémy a hrubek jsem nenašla tolik, aby to stálo za Váš příspěvek...
 Majda 
  • 

Re: Pošta 

(12.5.2005 15:06:33)
I naše rodina letos prožila díky poště docela horké chvilky. Jistě jste slyšeli o vymoženosti pouze s jedním kolem přijímacího řízení na střední školy. Námi řádně vyplněná přihláška byla odevzdána ve škole, včas a doporučeně odeslána základní školou na dcerou vybranou střední školu. Nenásledovalo však nic. Čekáme, čekáme, pozvánka k přijímacímu řízení nikde. Naštěstí jsem si nezapomněla ohlídat termín a včas jsem na vybranou střední školu zavolala. Přihláška pochopitelně nikde. Musela jsem si vzít dovolenou, vyběhat novou přihlášku včetně potvrzení od lékaře a dovezla jsem jí osobně na dcerou vybranou školu. Děkuji ředitelství školy, že naší, byť námi nezaviněnou situaci pochopili a přihlášku přijali, byť bylo po termínu. Co naplat, že se po čase pošta omluvila, a ztrátu přiznala. Kdybych vše včas sama neohlídala, měla dcera smůlu a při letošním jednom kole přijímacího řízení dvoujnásobnou. Vše nakonec dobře dopadlo, dcera byla přijata, tak na to vzpomínáme pouze jako na nepříjemné ponaučení do budoucna.
 Pawlí 


Jo, pošty 

(11.5.2005 15:33:29)
Článek mě zaujal protože mám podobné zkušenosti. Až na to že mě tu zálohu následně vrátili. Píšu si téměř s 30 lidmi a navíc si s některými posílám balíky. Protože poště už se vůbec neobtěžuje nechat mi lístek tak počkám až mě přítelkyně upozorní a pak tam volám. Většinou s "překvapením" zjistím že tam balík je.
Vrchol všeho byl asi před dvěma měsíci když jsem zjistila že tam mám balík (samozřejmě opět bez lístku)a domluvil a se s úřednicí že si ho vyzvednu protože jsem měli cestu kolem. Jenže mi jsme tam přijeli a balík nebyl a to ani ve skladu a ni v počítači, prostě zmizel. A tak jsem odjela domů a zahájila kolotoč telefonátu a opakování věty "Ale u Vás byl, Vy jste ho ztratili a já ho chci!" Objevil se po dvou dnech, odkud kdo ví? A dokonce mi ho i dovezli (hodný ne?) Že by to bylo tím že tam byla spousta čokolády? :-).


Mimochodem Jano, špatně jsem se vyspali co? Kdo Tě nutí číst články které se Ti nělíbí??
 Sylvie 


Jó, pošta...  

(11.5.2005 15:53:57)
No bezva, právě jsme s manželem přemýšleli o přeposílání firemní pošty z pobočky ve městě A na sídlo firmy ve městě B. Jak to tak čtu, asi bude jistější a levnější co dva týdny sjet skouknout schránku osobně a případná rekomanda rovnou vybrat... Jinak i my máme obdobnou zkušenost, pro změnu s doručenkami. Prostě pošleme dopis a zároveň si zaplatíme koresponďák, který nám pošta vrátí potvrzený od příjemce. Zatím je úspěšnost tak čtyřpětinová, v té jedné pětině doručovatelé patrně netuší, k čemu doručenka slouží, takže nám ji vrací... nepotvrzenou. Není to specialita jedné pošty, týká se to různých pošt v různých koutech republiky. No, trpělivě doručenky nosíme na hlavní poštu, reklamujeme, ti je odesílají na pošty, kde měly být potvrzeny... a kupodivu odtama se nám už vrací dodatečně potvrzené zpátky :o) A popravdě furt lepší, než když nám hodí do schránky dopis pro nás... a doručenku k němu nechají vlepenou, takže odesílatel se vůbec nedozví, že nám dopis už přišel (i takové dopisy jsem už několikrát ze schránky vybírala). Není nad to, když si Pošta nechává platit za služby, ale neproškolí svoje zaměstnance a ti vůbec netuší, která bije...

S.
 Gábi, 2 děti 


Česká pošta 

(12.5.2005 8:02:48)
Hmm, taky jsme se stěhovali a zařídili si DOSÍLÁNÍ. Docela to funuje, horší je to s "balíky" - v tom nám neuměl nikdo jednoznačně odpovědět, zda je došlou či nikoliv, i když jsme kontaktovali "naší", "balíkovou" i "regionální" poštu. :-(
Ale co je úplně nejstrašnější a zcela nepružný systém je SIPO, dnes, při možnosti souhlasu s inkasem z účtu" již něco zcela postrádající smysl. Ale zrušit to je skoro nad lidské síly!
 Mája, Martínek a Kubík 


Taky jedna perlička 

(12.5.2005 10:12:26)
Když nám má přijít balík, vím bezpečně, kdy mám ve shránce oznámení, pošťák na nás zazvoní a když mu odbzučím, tak mi ho hezky hodí do shránky. Kdo by se s tím balíkem trmácel do pátého patra a ještě k tomu výtahem, že ?
 Petra 
  • 

A co česká televize???? 

(12.5.2005 13:42:15)
dotázek - taky vám někomu došel dopis, že dlužíte české televizi a přitom jste celou dobu poplatky platili? A info linka za 38 CZK/minutu? Co s tím? Ofotit lístečky a poslat, ale proč? Proč bych to měla řešit aktivně já, když je ten zmatek problém české televize, proč nezařídili třeba bezplatnou telefonickou linku? Fakt nechápu....
Petra
 EvčaK 


Re: A co česká televize???? 

(12.5.2005 13:45:22)
Včera o tom v TV mluvili. Když Ty prokážeš, že to máš v pořádku, tak Ti na Tvoji žádost vrátí provolané peníze zpět. Ještě, že TV neplatíme. To je děs.
 Petra 
  • 

Re: Re: A co česká televize???? 

(12.5.2005 13:52:53)
No, jo, ale jak jim to po telefonu prokážu? A doufám, že je pak o to budu muset žádat písemně (o to vrácení provolaného) a nejlépe doporučeně...ach jo, fakt marnej boj.
Petra
 Maja 
  • 

Re: Re: Re: A co česká televize???? 

(12.5.2005 13:58:52)
Dnes nam prisla upomienka do firmy ze mame nedoplatky. Neexistuje pretoze platime vsetko vcas (mimochodom dajte si pozor s tym telefonovanim, cena hovoru je 38Kč/min. Nic dokazovat nebudem a uz vobec nie na vlastne naklady. Preco tam nedaju bezplatnu linku ale cislo, ktoreho sluzbu neposkytuje ziadny operator?
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: Re: Re: A co česká televize???? 

(13.5.2005 14:10:44)
Taky se to prý dá vyřídit na poplatky@czech-tv.cz . To mají na teletextu na straně 367. Samozřejmě, že to zas až tak moc nepropagujou. :-)
 Maja 
  • 

Re: Re: Re: A co česká televize???? 

(12.5.2005 14:00:31)
Dnes nam prisla upomienka do firmy ze mame nedoplatky. Neexistuje pretoze platime vsetko vcas (mimochodom dajte si pozor s tym telefonovanim, cena hovoru je 38Kč/min. Nic dokazovat nebudem a uz vobec nie na vlastne naklady. Preco tam nedaju bezplatnu linku ale cislo, ktoreho sluzbu neposkytuje ziadny operator?
 EvčaK 


Re: Re: Re: A co česká televize???? 

(12.5.2005 14:01:07)
Po telefonu s Tebou proberou, kde se ta chybka údajně stala. A když si budeš trvat na svém a pošlš jim na tu dobu zaplacené stvrzenky, tak pak si teda musíš o ty peníze zažádat. Předpokládám, že s kopií o zaplacení atd.
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: A co česká televize???? 

(12.5.2005 14:19:05)
Jo a to mě právě štve, já budu dokladovat, já budu žádat. Když jsem si ráno myslela, že se jim u pár lidiček stala chyba, tak jsem si říkala, že zrovna já mám smůlu, ale s kolegy jsme na tom tak, že 60% z nás má dopis, přestože jsme vše uhradili.... síla, co?
P.
 EvčaK 


Re: Re: Re: Re: Re: A co česká televize???? 

(12.5.2005 14:24:04)
A nerozeslali to třeba všem, co jsou k poplatku přihlášení? Co kdyby na někoho zapomněli?! No je to síla ČT mám ráda. Ale tenhle styl vymáhání peněz se mi vůbec nelíbí. Ani poplatky se mi vůbec nelíbí. Klidně ať si tam šoupnou víc reklamy.
 Jíťa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: A co česká televize???? 

(12.5.2005 14:40:02)
Bohužel to dokazování je stejné i u poplatků a plateb, které vymáhá obec, finanční úřad, pojišťovna, banka, Telecom apod. Prostě pokud přijde upomínka, že něco není zaplacené, to důkazní břemeno nese poplatník nota bene dlužník. Někdo s právnickým vzděláním by určitě připojil i paragraf, podle kterého je to těmto institucím umožněno.
 Beruška9 


zkušenost 

(13.5.2005 20:50:39)
Zplnomocněnky pro kohokoliv na vyzvedávání doporučené pošty Vám opětpošlou na Vaši adresu doporučeně, takže musíte opět na poštu vyzvednout dooručený dopis, přestože nemáte čas...snaha o to, aby byla zplnomocněnka poslána na jméno zmocněnci se vyvedla v 1 ku 2 případů a byla poslána zmocněnci domů, místo na adresu zmocnitele :-)!

Také mám ordinaci na své jméno a některé zásilky chodí napsány na moje jméno, jiné na ordinaci, pošta vyžaduje vždy k vyzvednutí razítko (mmch které si může každý vyrobit z brambory :-)) anebo mi doporučila zažádat si o zmocněnku své ordinace na své jméno, tak to mně fakt pobavilo :-)!
 Lída+2 


Naše pošta 

(18.5.2005 7:28:32)
Poslala jsem loni klukům loga sedity a čekala na 2ručníky +2talíře a dorazil jen jeden ručník tak jsem musela opět psát E-mail paní co to má na starosti. řekla mi,že to bude posílat a až to pošle napíše E-mail. ten přišel někdy okolo 3.5. Tak jsem minulý pátek vyrazila na poštu a to balo divný balík tam prý není. tak sjem řekla,že mi ho určitš poslali a že teda jdu volat a uvidí se a víte co jsem našla v pondělí ve schránce lístek,že si mám přijít pro balík. Tak jsem pro něj včera byla. Fakt divný že?
Nasš slavnou poštu bych zrušila.nebo ji dal kvalitní konkurenci.
 Jirka 
  • 

asertivita 

(11.7.2005 21:55:52)
Jako majitel obchodu se často setkávám s reakcí zákazníků, třeba prostřednictvím reklamací. Můžu říct, že se většinou snažím přijímat útočné intervence, tzv. boj o svá práva od lidí, kterým se něco pokazilo, v klidu, chápaje jejich nejistotu v této situaci. Na druhou stranu, si nedokážu představit, že bych figuroval čistě pouze v reklamacích a nemít nějaký pozitivnější přísun energie. Postoj člověka se totiž vzhledem k času který stráví posloucháním negativity, byť nepřímé (nemůžeme moci za to, že se zboží porouchá)rychle mění a stane se z něj stroj, který seká zákony více či méně přímo úměrně agresivitě zákazníka.
A najednou tady máme tzv. boj o to kdo vyhraje, kdo koho dostane, kdo ustoupí jako poslední a málokdy už jde jen o pravou podstatu věci. Zákazník projevuje emoce jen proto aby se vybil a dělá mu to dobře (každodenní stres je potřeba vybít)a mě rázem přejde chuť vidět to z jeho strany, když on to nechce vidět z té naší. je to jako ve vztahu kdy spolu žijí dva lidé a komunikaci dříve či později přesunot na pole - boj o své výhry a to je základní průser soužití. Ten kdo na boj přistoupí je prostě malý. Mějte dobrý spánek, už zívám.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.