| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zemřela Helena Zmatlíková

 Celkem 10 názorů.
 Kačka + Áďa 
  • 

moc smutná zpráva 

(4.4.2005 18:21:41)
Paní Zmatlíková provázela moje dětství, je mi moc líto, že odešla. Takové krásné a milé ilustrace už v nových knížkách nevídám, bohužel... naštěstí stále knihy s obrázky paní Zmatlíkové vycházejí. Milované Děti z Bullerbynu, Karkulín, Martínkova a Alenčina čítanka..Budu Vás moc postrádat.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Naštěstí ji děti znají 

(4.4.2005 20:06:08)
Naše Ája (2. třída) mi hned hlásila, že její obrázky mají v čítance i knížce češtiny, takže jsem moc ráda, že se s nádhernými ilustracmi paní Zmatlíkové děti ve škole setkávají.....
Bude nám moc chybět....
Simča
 Kristýna+Robík 


Tři generace dětských čtenářů 

(4.4.2005 22:20:51)
U nás doma mají obrázky paní Zmatlíkové už tři generace obdivovatelů. Jako malá jsem měla jednu knížku říkadel (Hrajeme si celý den), kterou jsem bohužel zničila. Jaká byla moje radost, když jsem přesně tu samou mohla koupit svému synovi a zjistila jsem, že si podle ilustrací pamatuji dvacet let i ty básničky. Když jsem mu pak koupila ještě jiná říkadla, vrhnul se na ně zase můj táta, že přesně tyhle obrázky měl v nějaké knížce jako dítě kdysi on.
Potěšilo mě, že její ilustrace zdobí i slabikář. Doufám, že to vydrží ještě tři roky, než půjde syn do školy. Já jsem se učila číst z toho pozdně komunistického od Oty Janečka, který se výjimečně nepovedl.
 Lída+2 


Re: Tři generace dětských čtenářů 

(5.4.2005 10:00:59)
Krystýno ne v každé škole se čte ze slabikáře od paní Zmatlíkové,já to zjistila letos u zápisu. je mi to moc líto,ale snad ten náš se bude synovi taky dobře číst.
Musím říct když to večer říkali ve večerníku 6letý syn se mě zeptal se slzama v očích proč umřela maminko?
já jsem z toho smutný.......
 HopeS 


obrazky jako pohlazeni 

(5.4.2005 4:26:03)
To je mi moc lito, jeji obrazky byly jako pohlazeni na dusi. Ilustrace nekterych novych autoru v knizkach pro deti vyvolavaji spis strach.
 Ivana, Pavel a Verča 
  • 

Re: obrazky jako pohlazeni 1 

(5.4.2005 8:34:43)
Velice nás zarmoutilo, že tato vynikjící ilustrátorka dětských knížek již není mezi námi. My ji máme však uchovanou v jejích nádherných obrázcích, tak tu s námi vlastně bude pořád.
 Ivana, Pavel a Verča 
  • 

Re: obrazky jako pohlazeni 1 

(5.4.2005 8:37:04)
Velice nás zarmoutilo, že tato skvělá ilustrátorka dětských knížek již není mezi námi. My ji však máme uchovanou v jejích obrázcích, takže je vlastně s námi pořád.
 Lída+2 


Re: Re: obrazky jako pohlazeni 1 

(5.4.2005 10:04:22)
V knižním klubu v osledním katalogu byla knížka kterou neznám : Anička malířka.
Jsem z toho taky moc smutná. Ty obrázky od ní jsou tak krásné.
 3Penguins 


Re: obrazky jako pohlazeni 

(5.4.2005 11:54:53)
Teda, tohle mne dostalo. Je to moc velká škoda. Mám doma dva malé kluky, kteří mají moc rádi knížky.
Takové krásné obrázky už nikdo nenakreslí. Pokud se podíváte do knižních obchodů, všude jsou nová vydání starších knížek. Ty nové (včetně nových Večerníčků s šílenýma kresbama) kluci rádi nemají.
Je škoda, že musela odejít žena, která kreslila tak nádherně...:-(
 Zuzana 
  • 

Moje detstvo 

(10.4.2005 22:17:00)
Narodila som sa v Plzni a vlastne cele detstvo som prezila v Cechach a na Morave. Ked som mala 12rokov, prestahovali sme sa do Kosic. Najkrajsie moje spomienky to su moje knizky, rozpravkove a ilustrovane prave obrazkami tejto pani. Ked zavriem oci, vidim tie velke oci na detskych tvarickach, typicky sposob ilustrovania, ktore sa zrodilo pod prstami pani Heleny. Nikdy na ne nezabudnem a dakujem jej za vsetky pekne pocity, ktore mi jej obrazky dali a ktore si vdaka nej nosim v srdci dodnes. Skoda, ze som Vam to nestihla povedat.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.