| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku "Desatero" atopika

 Celkem 164 názorů.
 Zdenka, syn 3,5 roku 
  • 

excipial 

(4.3.2005 13:19:04)
MAMINKY POZOR, doporučovaný Excipial obsahuje močovinu a přidelším užívání může dojít k vlivu na ledviny!!!!! Možná i jiné komplikace. Myslím, že na každodenní užívání je nejlepší Lenienska. Nejsem doktorka, ale informace na letáku jasně hovoří...
 petr 
  • 

Re: excipial 

(4.3.2005 15:56:36)
MAMINKY POZOR :-))
nevím přesně, jak by měla urea obsažená v přípravku Excipial Hydrolotio nebo Lipolotio poškozovat ledviny.
Urea neboli močovina je látka, kterou organismus běžně produkuje jako konečný stupeň zpracování látek obsahujících dusík (zejména bílkoviny) a umí se jí velmi dobře právě prostřednictvím ledvin zbavovat.
Pro srovnání - denně se močí vyloučí zcela běžně množství močoviny, které obsahuje jedno celé balení Excipialu (200 mililitrů). Ledviny dokážou toto množství i několikanásobně zvýšit.

Takže myslím, že toto není obava, která by měla komukoli bránit v používání Excipialu. Mažu se s ním dlouhá léta a vím že je dost příjemný - Lipolotio lépe promašťuje, Hydrolotio se lépe vsákne a dá se dříve psát nebo malovat aniž by si člověk promastil papír. Pokud vím, doporučují ho dosti rády i zdejší dětské lékařky, k nimž se atopici dostávají.
 Zelvicka 


Re: Re: excipial 

(6.3.2005 22:26:22)
Ahojky, od narození berušky bojujeme se suchou kůží a Excipial nám byl taky předepisován. Na malou neměl nijak extrémní vliv, ale mě vyhovuje dokonale. Když jsem problém konzultovala s kamarádkou kožní lékařkou, tak se na excipial vůbec netvářila nadšeně. Vadil jí právě obsah močoviny, ale z důvodu, že u dětí do (myslím) 3 let MŮŽE (ale nemusí) vyvolávat alergické reakce. Je to prý novější poznatek, ale dětští lékaři jej předepisují celkem běžně... Ovšem pokud někomu pomáhá, není co řešit. My jsme nakonec objevily úplně obyčejnou mastičku míchanou v lékárně. Jmenuje se Synderman a prý už nic obyčejnějšího být nemůže. Jen hrozně smrdí. :o)
 EvčaK 


Re: Re: Re: excipial 

(7.3.2005 9:25:23)
Zelvičko, když vám sedne sindermal, tak si nech na zkoušku napsat třeba ambidermal nebo cremor - nesmrdí, celkem dobře se roztírají. Taky to jsou úplné masťové základy. A budete mít něco na změnu, aby malé nebyla mazaná pořád stejným krémem. Kosmetičtí odborníci tvrdí, že i pokožka zdravého člověka časem může reagovat záporně, pokud ten dotyčný používá dlouhodobě (íc jak půl až rok) jeden krém.
 Vladimir, Miška 3,5r 
  • 

Re: Re: Re: Re: excipial 

(7.3.2005 9:58:36)
Tiež sme prešli excipialmi a rôznymi mastičkami.
Chvíľku zaberali a potom ...
A nakoniec nám poradili obyčajnú Indulonu.
A tá klop-klop zaberá.
 Petra II. 
  • 

Indulona 

(8.3.2005 14:45:12)
Ano, nám také kozarka doporucila modrou Indulonu jako nejlepsí, nejméne alergenní "promastovac". A musím ríct, ze nám pomáhá skvele!
 Jana, 1 dcera 
  • 

Re: excipial - nemůže škodit 

(12.5.2005 21:22:58)
Látky obsažené v masti se pravděpodobně nevstřebávají do krevního oběhu, a proto neškodí.
A navíc každá farmaceutická firma, která si chce zaregistrovat nějaký lék musí prokázat, zda-li nemá vedlejší účinky a pokud nějaké má , tak jsou napsané v příbalové informaci. U této masti je pouze uvedeno, ze ji nemohou uzivat lide s precitlivelosti(alergii na mocovinu).
Jan
 Jana, 1 dcera 
  • 

Re: excipial - nemůže škodit 

(12.5.2005 21:24:11)
Látky obsažené v masti se pravděpodobně nevstřebávají do krevního oběhu, a proto neškodí.
A navíc každá farmaceutická firma, která si chce zaregistrovat nějaký lék musí prokázat, zda-li nemá vedlejší účinky a pokud nějaké má , tak jsou napsané v příbalové informaci. U této masti je pouze uvedeno, ze ji nemohou uzivat lide s precitlivelosti(alergii) na mocovinu.
Jana
 Arka 


Re: Re: excipial 

(27.2.2007 0:45:38)
Já vím, že reaguji na 2 roky starý článek, ale my atopici + my rodiče atopiků hledáme, kde můžem a narazila jsem na tento článek.
Na močovinu máme alergii všichni. Dceři jsme musela odstraňovat přípravek z těla - no moc to nešlo. Po namazání brečela bolestí. Věřila jsme jí, ty prsty, kterými jsem jí mazala, mě vážně moc bolely.
Takže - nevím co ledviny, ale opravdu to není pro každého.
 EvčaK 


Re: excipial 

(4.3.2005 18:14:08)
Zdenko, pročítala jsem si leták ke zmíněnému Excipialu a dalším promazávacím krémům obsahujícím ureu - močovinu. Např. u Balneum intensiv se píše:"Krém obsahuje látky, které jsou v pokožce přirozeně přítomné, jako např, urea 5%, ceramidy, lipidy...". Navíc tyto masti obsahující ureu jsou stále rozšířenější a oblíbenější. Lékaři je shodně doporučují k běžnému dennímu promazávání. A v žádním z nich nebylo nic o negativním vlivu na ledviny. Tak se domnívám, že není třeba se jich obávat.
Našim klukům např. lenienska ani ambidermal nevyhovovali. Snáší dobře pouze masťový základ cremor. A téměř všechny už hotové krémy, mléka...
 Dana 
  • 

Re: Re: excipial 

(4.3.2005 19:31:58)
Ve článku nevidím napsanou mast Menalind Derm , kterou používám na atop dcery. obsahuje ureu a pupalkový olej. patří k dražším ale je výborný!
Doporučuji.



 sara.barborka.2 mesice 
  • 

Re: Re: excipial 

(26.3.2005 22:22:54)
tak holky,jsem tady zase.Excipial to Barborce jen zhoršil.Nejdříve mi dala doktorka exc-krém a za 14dní exc-s mandlovým olejem.Má červené fleky a suché místa.Dnes jsem už mazala jen lipobas.Nějak to musíme vydržet do úterka.PŮjdu k jiné kožní.Malá je ted hodně nervozni protože se oteplilo,a jí to určitě svědí a štípe.Excipial už nechci.Nemáte někdo radu čím do úterka zklidnovat pusinku ?DÍKY Sara
 Misa3 


Africky farmaceut v Praze-neznam kontakt 

(27.3.2005 15:48:20)
Barborko,kdysi asi pred dvema roky byl v TV porad asi na Vlastni oci nebo v cem to bylo o Africkem lekarnikovi. Ja moc alternaticni medicine nefandim, ale tezko mluvit o alternativni medicine u cloveka, ktery vystudoval 2 VS vcetna farmakologie. je zvlast dobry na kozni choroby deti a v Praze ma nekolik lekaren. Dokaze proste dsam namychat bylinky, a funguji zvlast v pripadech, ktere jsou komplikovane a tezko resitelne. To jmeno pochopitelne nevim, ale nedalo by se to nejak najit? Opakuji, African, 2VS, vlastni v praze nekolik lekaren a neustale se hada s Lekarskou Komorou protoze odmita dat pacienttovi leky, ktere by mu ublizili.:-))) Podle mne je vysoce erudovany a dokaze soucasne vyuzit fytoterapie. myslis, ze bys ten kontakt dokazala najit? Mohla bys v pripade ze ho najdes mi ho poslat? davala bych ho dal, mela jsem ho v bloku, ktery se mi ztratil:-((
 bětka,synoné 4 a 1.5 roků 
  • 

Re: Africky farmaceut v Praze-neznam kontakt 

(30.3.2005 21:48:54)
lékárník se jmenuje Hounbegi,firma Nestors center,číslo na mobil je 603753341.Starší syn měl velmi těžký ekzem od naroyení,dostává masti,čaje,koupele,ylepšil se o 90 procent.Mladšího syna mažeme od prvních příznaků,takže je téměř bez ekzému.3vagrová tam jezdí se 2 dcerama a je taky spokojená.
 bětka,synoné 4 a 1.5 roků 
  • 

Re: Africky farmaceut v Praze-neznam kontakt 

(30.3.2005 21:49:08)
lékárník se jmenuje Hounbegi,firma Nestors center,číslo na mobil je 603753341.Starší syn měl velmi těžký ekzem od naroyení,dostává masti,čaje,koupele,ylepšil se o 90 procent.Mladšího syna mažeme od prvních příznaků,takže je téměř bez ekzému.3vagrová tam jezdí se 2 dcerama a je taky spokojená.
 Misa3 


Africky farmaceut v Praze-neznam kontakt 

(27.3.2005 15:50:55)
Oprava chyb: Barborko, kdysi asi pred dvema roky byl v TV porad asi na "Vlastni oci" nebo v cem to bylo, o Africkem lekarnikovi. Ja moc alternativni medicine nefandim, ale tezko mluvit o alternativni medicine u cloveka, ktery vystudoval 2 VS vcetna farmakologie. Je zvlast dobry odbornik na kozni choroby deti a v Praze ma nekolik lekaren. Dokaze proste sam namichat bylinky a funguji zvlast v pripadech, ktere jsou komplikovane a tezko resitelne.

To jmeno bohuzel nevim, ale nedalo by se to nejak najit? Opakuji, African, 2VS, vlastni v Praze nekolik lekaren a neustale se hada s Lekarskou Komorou protoze odmita dat pacienttovi leky, ktere by mu ublizili.:-))) Podle mne je vysoce erudovany a dokaze soucasne vyuzit fytoterapie. Myslis, ze bys ten kontakt dokazala najit? Mohla bys v pripade, ze ho najdes mi ho poslat? Davala bych ho dal, mela jsem ho v bloku, ktery se mi ztratil:-((
 Misa3 


Re: Re: Africky farmaceut v Praze-neznam kontakt-Milade 

(29.3.2005 17:09:19)
Milado, hmmm...To je skoda, ja mu dost verila. Videla jsem v na vlastni oci jakousi ukazku a zdal se mi dobrej, zvlast proto ze dokazal vyuzit bezne leky i fytoterapii. Ale pokud tak michal jakekoli skodlive latky, tak jde o neco jineho a je mi lito, ze jsem mu verila.

Fytoterapii (jako jedinou z alternaivni mediciny)uznavam jako pomocnou lecbu, napr. pri lecbe cytostatiky, a nekterych dalsi problemech u onkologickych nemoci. Upozornuji jen jako pomocnou lecbu a mel by o tom vedet lekar.

Taky treba propaguji Nutridring protoze mi vzdy pomuze udrzet vahu a pokud ho beru dele citim se lip. A je jasne, ze nejde o lek, ale pomahajici potravni doplnek.
 bětka,synoné 4 a 1.5 roků 
  • 

Afričan pomohl 

(30.3.2005 22:12:53)
Nam moc pomohl,starší syn používá přípravky 3 roky,mladší 1.5 let bez problémů.
 Misa3 


Re: Afričan pomohl 

(9.4.2005 14:22:29)
Ja o nem prave TAKE slysela, ze hodne lidem umi pomoct a nevim jestli to, co slysela Milada,o nem nesiri spis lekarska komise. Fakt nevim jestli verit neverit, a pokud je schopny lekarnik a jen se hada s Lekarskou Komorou, protoze vraci pacienty s recepty s tim, ze tohle jim neda, ze by jim to ublizilo a tak supluje lekare( to vis nektersi jaou na to peknbe citlivi) je mozne, ze zase matou Lidi jako Milada, ktera ho rozhodne nechtela pomlouvat, jen upozornovala, ze o nem slysela neco jineho, nez ja a chtela mozne pacienty varovat...

Me se to co o nem rikali v TV libilo, protoze kdyz dokazal vystudovat dve VS a neboji se vyuzit ani fytoterapie, tak by mohl byt skutecne dobry. Na strane druhe, pokud by tam neco michal co by sice navodilo zlepseni, ale za cenu nejakeho nebezpeci, taky by to nebylo dobre.

Vazne strasne nerada bych mu nejak ublizila, nebo ublizila nekomu, kdo by vyuzil me rady.... Takze pokud ho nekomu doporucuji, sverim se i s tim, ze nektere reakce lekaru na nej nejsou kladne, ale zase mnoho pacientu si ho chvali. Je to strasne tezke a mam vzdycky neprijemny pocit odpovednosti, pokud nekomu doporucuji lekare, nebo v tomto pripade lekarnika se kterym nemam sama zkusenosti, ale take jsem o nem slysela vetsinu kladnych veci i jeho stiznosti, ze mu lekari kazi povest. Jak se rika jak se v pom ma laik vyznat...Mozna by bylo lepsi se obratit na Farmakologickou komoru, ale i tam clovek nevi jestli mu treba neublizuji z revnivosti...

Takhle: pokud se setkam z nekym z lekaru ktere znam a kterym verim a kteri na nej budou mit doby nazor rozhodne to sem dam, protoze mam dojem, ze neni dobre, kdyz nema moznost se hajit...Byla bych take rada, pokud by se ozval nekdo, kdo s nim ma dobre zkusenosti a komu pomohl.

Nekdy je clovek ze svych problemu tak zoufaly, ze prijme i nekoho o km ma pochybnosti, zvlast kdyz ty pochybosti mohou souviset s tim, ze ma jiny pristup k lekarum nez na ktery jsme tu zvykly, proste se proti nim ozve pokud se mu neco nelibi...U nas bereme lekare jako polobohy a pokud vam nekdo ublizi neni dovolani, maximalne to probira Obcasnke Judu atd. Cimz se nechci dotknout Lizy o ktere jsem presvedcena, ze je skvela lekarka a ze spis plati ze u lekaru dva tri pokazi povest desitkam dalsich...

Moje supervizorka rika, ze lekarstvi je dar a ze ji samotnou neuveritelne stvou lekari, kteri jsou pasivni, nebo dokonce cynicti, vuci pacientum...

Totiz vztah lekar pacient je velice rekneme delikatni, kde pacient se musi v dobre vuli ze mu bude pomozeno sverit se vsim co ho trapi) jinak by to skutecne nemelo cenu) a buhuzel se najdou lekari kteri to nevyslechnou nebo naopak proti nemocnemu zneuziji...Vim, ze kupodivu jsou horsi pripady nez ten pan kteremu vzali spatnou ledvinu, ze tohle se muze stat i nejlepsimu, a problem je ze u nas neni pojisteni proti profesni chybe, ktera by nutila pojistovnu pacientovi vyplatit dost vysokou financni davku a pripad by byl rozebran nikoli ututlan. Nevim kdo vlastne odpovida za to ze treba RTGc snimky jsou pacienta jsou dobre nastavene, nikoli prohozene naopak atd je mozne, ze za to ruci salova sestra v ramci predoperacni pripravy, je mozne ze skutecne chirurg, je mozne, ze nekdo jiny, bylo by dobre ten pripad nerozmazavat neodborne, jen aby se prodalo vic vytisku novin, ale radeji to probrat skutecne odborne a az s vysledky seznamit verejnost. Ale i ja jsem byla nekolikrat iatrogene poskozena a stezovala jsem si jen jednou, uznavam ze i lekar je jen clovek, ale pokud vas ohrozi na zivote diky sve nedbalosti tak vas to skutecne nenadchne...A to jsem bezdetna a rozvedena, predstava ze je postizena mladsi zena, s detmi... to je skutecne zle...

P.S. Ad slovo African, slo mi o to aby kazdy vedel, koho myslim, (je to ma chyba-nepamatuji si jmena) jinak ho mam za vzdelaneho a jiste se snaziciho lidem pomahat a rozhodne bych se neuchylila k oznaceni, ktere by bylo vuci nemu nejak hrube, nebo degradujici. On neni afroamerican, ale skutecne puvodem z Afriky. Nevedela jsem, jak to jinak napsat nez jako lekarnik puvodem z Afriky, abych upresnila o koho jde...
 Misa3 


Re: Re: Afričan pomohl-Milado nezlob se 

(9.4.2005 14:26:07)
Smarjaaa... me to dnes fakt nejak nemysli, ted jsem si vsimla nepekneho oznaceni Lide jako Milada...tedy to zni skutecne blbe a moc se za to omlouvam...myslela jsem tim jen, ze nekdo o nem slysi to, jiny ono a Milada na rozdil ode mne, slysela neco jineho...Vazne se v tom dnes pletu jak "kaca v cepici" jak rikala babicka...:-))
 Líza 


Re: Re: Afričan pomohl 

(9.4.2005 14:44:28)
Míšo, on se nehádá s lékařskou komorou. On se jako lékárník provozujícíc vlastní lékárnu dopustil tak hrubých prohřešků ve své praxi, že byl z lékárnické (nikoli lékařské)komory vyloučen. To vůbec nesouviselo s lékaři jako takovými. A vyloučit někoho z komory není tak snadné a je to i soudně napadnutelné. On vyloučen právoplatně byl.
 Misa3 


Re: Re: Re: Afričan pomohl 

(9.4.2005 14:54:32)
Hmmm, to jsem nevedela. A bez ironie, jsem rada, zes mi to rekla, protoze ho nebudu znamym doporucovat a nebudu mit dojem, ze mu krivdim. Proste jsem nevedela jak to je a jsem rada, zes to upresnila. Rozhodne jsem Te nebo ostatni lekare nechtela nejak napadat. Pokud to tak vyznelo, moc se omlouvam, ale myslim, zes to pochopila spravne a neurazila se.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Afričan pomohl 

(9.4.2005 14:59:09)
Míšo, určitě neurazila, já si nemyslím, že jsou všichni doktoři dokonalí, ani si nemyslím, že by si s každým pacientem každý doktor sedl a jistě by ti někteří lidé o mně řekli, jak jsem hrozná já :-)

O tom dr. vím s určitostí právě jen to, co jsem ti napsala, ostatní věci byly pokud já vím vysloveny jako podezření, ale nepotvrzeny na sto procent(nebo nevím o tom, že by byly potvrzeny - jako např. otázka, co přidává do svých přípravků).
 betka,2synové 
  • 

dotaz:proč ho vyloučili? 

(19.4.2005 22:41:06)
Prosím tě,pokud víš nějaké podrobnosti o tom vyloučení,napiš mi víc.Moc by mě to zajímalo,já s ním mám jen dobré zkušenosti.Díky
 sara.barborka.2 mesice 
  • 

Re: excipial 

(7.3.2005 8:17:56)
hezky den.uz jsem navstivila pred 3 tydny kozniho zadny dobry start.mala mela na hlavicce mlecnou krustu po masti se vylecila za tyden se objevil jakoby lisej na tvari a pod bradou kdyz mazu je to ok.ted se ke kozni chystam po treti ma uplne suche loyiska na raminkach krcku a lytkach.muzu ji promazat excipial u lipolito? suche se objevilo po mydle seba med.syn mel taky AE.tak moc jsem si prala aby holcicka toho byla usetrena ale asi se mi to nesplni.chodi uz i tak male miminka na testy?predem dik kdyz mi nekdo poradi i jake mydlo mam pouzit a jestli je take dobre pouzit do koupani olej dala bych si ho napsat.moc vsem preji aby to bylo jen a jen lepsi.zdravi vas sara
 EvčaK 


Re: Re: excipial 

(7.3.2005 8:58:22)
Ahoj Sáro, pokud Brborce Excipial nevadí, určitě ji promazávej. Náš Alex 6měs., má atop taky od narození. Takže od prvního dne mažeme. A určitě koupu jen s olejem. Dětské mýdlo používám zcela vyjímečně a to jen na pokaděný zadeček.
Jinak na promazávání je toho hodně a je dobré to střídat. Teď v zimě můžeš použít i něco hutnějšího. Buď excipial krém, masttný krém, nebo Lipobáse.... Taky je toho fůra dělaného bez doplatku.
Nevím jaké máš zkušenosti. Píšeš, že syn má taky AE, tak asi máte hodně vyzkoušeného....
 sara.barborka.2 mesice 
  • 

Re: Re: Re: excipial 

(7.3.2005 12:30:54)
ahoj Evčo,ja jsem pravě excipial jeste Barborce nevyzkousela ale budu muset.každý straší z močovinou tak nevim zkusim.jakou značku oleje do vody používáš?zitra jdu ke kožní.ano syn prošel kvanta mastí,když byl malý 3krát denně mazání bylo to hodně o psychice,v 15 letech už to míval silné jen na jaře a na podzim.dnes už to má jen občas když je ve stresu před zkouškami má 21.představa,že holččička tím bude muset projít mě děsí,ale budu se snažit dělat vše co nejlépe.zatím díky.prominˇte lidičky za chyby není čas na čárky a háčky.
 EvčaK 


Re: Re: Re: Re: excipial 

(7.3.2005 12:56:07)
Sáro, tak třeba Excipial krém nebo E mastný krém, tam močovina není. Nikovi nejvíc sedla Linola Fett N - krém 50g. Ale je to hned pryč a doplatek byl naposledy asi 80,-Kč. Ale ta zároveň zadržuje vlhkost v pokožce, takže kůže byla celkově o dost lepší. Nebo zkus některý ten masťový základ. Ambidermal, Sindermal, Ung. leniens, Cremor nebo vazelínu. Tam se nedoplácí nic. Ale jsou vyloženě jen na promazávání. A v kombinaci s nějakou léčivou pastou, můžou být dostačijící. Doktorky pokaždé nejdřív předepisovaly pudr a zinkovou pastu. Ty nesedly ani jednomu z kluků. Ale někomu taky pomáhají... Je toho opravdu nepřeberná škála.
Ty olejové koupele: Buď Linola Fett, ale na tu je častá reakce. Momentálně používáme Balneum intensiv. Ta řada obsahuje ureu - močovinu taky, ale nevím, jak je to s olejem. Jak budu mít chvilku, mrknu na leták. Ale klukům urea prospívá. V Excipialu je 4x větší množství urey, než v tomhle. Tam je přímo uvedená jako léčivá látka. Většinou je v mastích uvedená jako jedna ze složek....
 Petula,2dětátka 
  • 

H-mast 

(8.3.2005 14:36:20)
Opravdu,každé kůži sedne něco jiného.Mám výbornou zkušenost s promazávácím krémem: Hmastí( Honzíkova mast),která se dá dostat pouze v lekárně Dětské nemocnice v Brně.Je to bezparfémová mast na glycerinovém základu.Když nemám nic k mazání je pořád lepší glycerin. mast,která je k dostání v lékarnách.Bohužel i Excipial aj.krémy obsahují parfém,který dráždí kůži.Slyšela jsem názor od odborníků,že Excipial je výborný,ale pouze na dospělou kůži.
 Karolína 
  • 

Re: Re: excipial 

(7.3.2005 10:00:20)
Používejte, prosím, větné čárky. Nedá se to číst.
 Malina 
  • 

Pro Karolínu 

(10.3.2005 21:08:48)
Milá Karolíno,

Sara se za vzhled svého příspěvku předem omluvila, takže jsi ji jen hloupě a zbytečně napadla. Tady nejde o gramatiku, ale zdraví dětí.

Nashledanou Malina
 Lenka76 


JUNIOR kapsle 

(24.3.2005 12:33:35)
Jsou to francouzské vitamíny. Vypadají jako čokoládové bonbónky a mají ocenění UNESCO jako nejlepší doplněk pro děti v Evropě. Je to drahé, ale děti nejsou nemocné, léčí se tím alergie a ještě dobře chutnají. Kontakt klidně předám, v lékárně to nekoupíte. Lenka
 Líza 


Re: JUNIOR kapsle 

(24.3.2005 12:36:53)
Už tu dlouho nebyl žádnej dealer, myslím že se nám všem stýskalo.
 Lenka76 


Re: Re: JUNIOR kapsle 

(24.3.2005 12:45:01)
Nepíšu, prodám, ale mohu doporučit. Má profese je skutečně jiná. :-)
 Kevin 
  • 

Re: Proč by měla urea vadit ??! 

(31.3.2005 11:54:13)
Excipial je hojně používán už přes 20 let v celé Evropě, u nás pro představu už celých 13 let. K "vlivu na ledviny doposud nedošlo". Přesně jak uvedla jedna maminka v odpovědi přede mnou, urea alias močovina je látka tělu vlastní a tedy i její případné vstřebání se do organizmu ( děje se tak opravdu v minimálním množství)nikterak nenaruší metabolismus dětského organismu. Pokud byste přecejenom vyžadovali přípravek bez urey,lze si obstarat Ex.krém, Ex.mastný krém, Ex.mast s mandlovým olejem,Exomegu...
 Janka (14+5) 
  • 

čistota půl zdraví? 

(4.3.2005 15:25:51)
Podobný problém mám za sebou se starší dcerou. V první chvíli nastane zděšení. Pokud se ale celá rodina naučí s atopickým ekzémem žít, není to žádné omezení. Jediné co na něj opravdu zabírá je disciplina. Tím myslím mazat, mazat a mazat. Případně vitaminy a homeopatika jako doplněk. Stejne jako Ty jsem zareagovala tím, že jsem kolem dcery vytvořila sterilní prostředí. Po čase jsem zjistila, že je nutné se naučit normálně žít v normálním prostředí. A vlastně se tím částečně otužovat. Dnes je dceři 14, jezdí na tábory, zvířata, která prošla naší domácností bych nespočítala (je nutné denní očista) a ve stáji u koní je jako doma. Kdeže jsou nervy z ekzému? Jen ta disciplina nám zůstala. Zaplaťbůh za ni. Dnes se o její mazání a léky téměř nemusím starat. Zvládne to sama. Atopický ekzém (zvlášť jeho těžké formy) je samozřejmě nepříjemný, ale není to konec světa. Držím palce v boji proti ekzémům.
 EvčaK 


Re: čistota půl zdraví? 

(4.3.2005 18:22:47)
Janko, souhlasím s Tebou, že časté a pravidelné mazání je pro atopiky velmi důležité. I v tom, že s atopickým ekzémem se dá vcelku normálně žít. Ale určitá omezení to má. Např. už to mazání je "navíc" k normálnímu zdraví.
K té maximální sterilitě - té se nedá dosáhnout nikdy. Vždycky bude v okolí spousta prachu, pylů, roztočů, i ty plísně se v jídle najdou.... Proto si myslím, že v době, kdy se ekzém rozjíždí, ale i mnohem později, je dobré z okolí atopika odstranit zatěžkávající alergeny. Synovi nebráním v pohlazení psa. Občas ho i některý olízne. A nic mu to nedělá. Pokud se ale ocitneme, byť jen na týden v domě, kde nějaké chlupaté zvíře mají, vždycky se mu ekzém výrazně zhorší a musí nastoupit hormonální masti. Takže já osobně tzv. otužování zvířetem v domě atopika nedoporučuji. Záleži taky na co je onen dotyčný alergický....
 Ilona S. 
  • 

Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(4.3.2005 20:48:50)
1) Dost podstatným posunem vpřed ku pomoci ekzematikům je "nová" mast Elidel, která není na bázi kortikoidů,jedná se o tzv. pimecrolimusum, je podstatně bezpečnější. Na rozdíl od kortikoidních mastí tzv. "neléčí" příčinu, ale důsledek. Dá se mazat i na obličejové partie a její používání není časově omezeno. Jen mě překvapuje, že o ní mnoho lékařů ani pacientů stále neví. Neumím si bez ní představit můj a synův každodenní život.
2) Pozor na mléka typu Excipial apod. Z vlastní zkušenosti vím, že díky obsažené močovině (která je jistě z dermatologického hlediska účinnou látkou) neuvěřitelné pálí a to ještě několik hodin po namazání a to opravdu čertovsky. Ovšem pokud si vaše dítko neztěžuje, proč ji nepoužívat..
3) Další nezmiňovanou podstatnou věcí je v současné době mráz a chlad. Dokáže zapálit ekzematikovu kůži během několika minut a pozor týká se to i chladících boxů v obchodech! Z nákupů odcházíme se synem s rudýma oteklýma rukama a máme na několik dní co dělat. Takže maminky už třeba od října rukavičky.
4) Také nyní pozor na kiwi, mandarinky, jablka "golden" ty do atopikova jídelníčku vůber napatří. Celoročně také ne čokoláda, kakao, některé ryby.
5) Dále jsem u nás a ve svém okolí vypozorovala, že nejčastějším "zpouštěčem" je stavební prach. No a také stres a pláč mají nejen u dětí velkou zásluhu.
6) Nedělala bych se také velké iluze s antihistaminiky. Jsou jistě velmi účinné při pilových alergiích a astmatu, ale nemám pocit, že by byly nějak účinné při kožních projevech alergií. Často slyším, že maminky mažou dětem ekzém Fenistil gelem. Na krátkou dobu opravdu utiší úporné svědění ovšem tak vysuší kůži, že se téměř vždy celý stav ještě stokrát zhorší.
Přeji hodně optimismu všem rodičům atopických dětí.
Jinak děkuji pilným maminkám za pěkný a potřebný článek na Rodině.
Ilona S.
 Kristýna+Robík 


Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(4.3.2005 21:44:26)
Co je to s odpuštěním za "pitomost", že Excipial pálí?
Po koupeli si s ním (Excipial U Lipolotio) sama osobně mažu celé tělo a je to VELMI PŘÍJEMNÉ, zanechává hladkou, jemnou pokožku, dlouho vydrží promaštěná. Nevadí ani v místech, kde je pokožka narušená.
 JaninaH 


Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(4.3.2005 21:54:53)
Kristino,
moje děti ekzematici Excipial nesnášejí, pálí je a ekzém se jim po něm horší. Mně vyhovuje skvěle, nádherně promašťuje a zvláčňuje kůži, třeba v létě po koupání a opalování je fantastický. Ale ekzematik nejsem.
J.
 JaninaH 


Re: Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(4.3.2005 21:58:30)
Jejda, omlouvám se, mělo být "Kristýno".
J.
 Kristýna+Robík 


Re: Re: Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(4.3.2005 22:30:04)
Janino díky,
z příspěvku od Ilony to vyznělo, jako kdyby Excipial pálil obecně každého. No, já tedy ekzém měla (nyní rok bez projevů) a nepálilo mě namazání Excipialem ani v akutní fázi. Ale zase naopak mě pálil heřmánkový krém Kamil, který může vyhovovat někomu jinému. Takže, jak bylo napsáno již v úvodním článku, každý ekzematik snáší lépe něco jiného a je potřeba to vyzkoušet.
 Lída 
  • 

Re: Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(6.3.2005 20:59:49)
Já si s ním taky nažu exzém a nekdy rozpraskaný do krve.A ještě mě neštípal.Nebyl starý??
 Eva, synáček 16 měsíců 
  • 

Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(4.3.2005 23:07:42)
Kristýno,

také se připojuji jako "odpůrce" Excipialu. Náš Vládík po něm dostal 23.prosince parádní kopřivku. Léčili jsme to ještě týden. Prostě každému vyhovuje něco jiného.
A k Elidelu: naše kožní lékařka mi o něm sice řekla, ale nechtěla mi na něj napsat recept. Už jsem tam radši víckrát nešla. Když jsem se po této zázračné masti pídila, zjistila jsem, že mi ho nemůže napsat pediatr a ani ho nemůžu za jeho nekřesťanskou cenu (cca 600 Kč) volně koupit v lékárně.
Naštěstí má malý momentálně ekzém na ústup - jedno ložisko na zátylku. Přeji všem rodičům, kteří se musí s ekzémem svých dětí trápit, aby se jim ekzém zlepšil jako našemu Vládíkovi!
 EvčaK 


Ahoj lidi 

(5.3.2005 3:23:08)
Evi, Elidel Ti určitě může napsat i dětská lékařka. Mně doktoři kožaři (kromě naší kožní, kam docházíme pravidelně) vesměs tvrdili, že pro všechny léky si mám chodit za naší dětskou. Prý od psaní léků je tu ona. Nikdy mi neodmítla cokoli napsat. A je to opravdu pokaždé kupa receptů. Ale musím říct, že i naše kožní nám píše vše v počtu, jak potřebujeme. Včetně Elidelu. Jen u Elidelu i dětské říkáme, aby psala, že to je na obličej a krk. Tak to chce pojišťovna. Doplácíme za něj cca 90Kč. Vystačí nám na víc jak měsíc, tak to není tak hrozné. Ale vím, že tu jednou někdo zmiňival, že tuším v Praze v nemocniční lékárně u Motole nedoplácí nic....
A doporučuju najít si jinou kožní, jestli Ti ta první nevyhovovala. My jsme prošli přes hodně lékařů. A opravdu hodně se jich neobtěžuje cokoli vysvětlovat. Měla jsem v těch ordinacích pocit, že já jako rodič jsem tupec a není třeba se mnou ztrácet čas. A to jsem hodně ptavá osoba. Ale naštěstí všichni nejsou stejní.
 Cockney 
  • 

Re: Ahoj lidi 

(5.3.2005 13:19:47)
U nas pomohl ozdravovny pobyt u more, proplatila ho pojistovna, ale to bylo az ve ctyrech letech.
 EvčaK 


Re: Re: Ahoj lidi 

(5.3.2005 16:54:58)
Cockney, to je zajímavá informace. Co jsem se na tohle poptávala, bylo mi řečeno, že berou děti až od 6ti let, myslím, bez doprovodu rodiče a to jen v případě, že to dítko má krom ekzému i např. astma apod. Mohla by jsi napsat nějaké info, jak to bylo u vás? Díky.
 Vranice 


Pobyty u moře 

(6.3.2005 17:21:14)
Ahoj,
myslím, že záleží na tom, jak si pobyty která pojišťovna organizuje, ta naše vozí děti od 6-ti do 15-ti let a atopický ekzém jako diagnóza úplně stačí. Je nutné požádat pediatra o doporučení a včas (do 31.1.) poslat přihlášku na pojišťovnu.

Letos pojede dcera už počtvrté, kromě mírného ekzému žádné jiné potíže nemá.
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Ahoj lidi 

(6.3.2005 18:39:19)
EvcoK, to uz bylo pred 15 lety! A bylo to placeny i s doprovodem rodice. Hrozna cesta - autobusem do Bulharska, ale u nas to fakt udelalo velky prevrat (mozna taky v tomhle veku se da ocekavat zvrat, mozna i to hralo roli). Doufam, ze nekecam s tim vekem, ale neter byla pomerne mala, ale to je jedno, uz je to dlouho, bylo to u VZP.
 EvčaK 


Re: Re: Re: Re: Ahoj lidi 

(6.3.2005 21:49:17)
Milado, díky za bohaté informace. U VZP jsem se právě ptala a moc jsem nepochodila, tak omrknu ty kluby.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Ahoj lidi 

(7.3.2005 6:51:56)
Doplním k tomu mořskému koníkovi: Dělá to VZP, pro děti, které v tom kalendářním roce dosáhnou 7 a více let a mají za sebou 1. třídu. 3týdny bez rodičů, není to plně hrazeno, ale pojišťovna přispívá a část hradí rodiče.

 Petra II. 
  • 

Morský koník 

(8.3.2005 19:08:01)
Já teda nevím, nerada bych si vymýslela, ale práve nedávno jsem cetla clánek v Týdnu, ze práve ty pobyty Morský koník byly nejaké závadné, plesnivé ubytování apod.
 Líza 


Re: Morský koník 

(8.3.2005 19:12:05)
To se týkalo jednoho hotelu v Černé hoře, konkrétně pobytu dětského domova. Jestli to tak platí i pro jiné hotely...
Každopádně verče plíseň zas tak nevadí, ale moře jí hoooooooooodně pomáhá, já mám jasno. :-))
 JaninaH 


Re: Re: Morský koník 

(8.3.2005 22:16:34)
Lízo,
moje dcera byla v 6 letech na ozdravném pobytu s OZP. Přijela strašně zřízená - nemytá, špinavá, rozškrabaná do krve po celém těle, zanícenou kůži (impetigo). A to přesto, že slibovali zvýšenou péči a já jim výslovně psala, ať na ni dohlédnou, aby se denně mazala, masti měla s sebou. Paní, která se tam o děti starala, se mi bezelstně přiznala, že pracuje v bance... Chtěla jsem si stěžovat, ale pak jsem to nechala být, měla jsem plné ruce práce s uvedením dceřina ekzému alespoň do stavu před "ozdravným pobytem". Pravda, je to už dost dávno, třeba je dnes situace jiná - na Mořského koníka každý pěje chválu (tedy kromě zmíněného článku).
J.
 Líza 


Re: Re: Re: Morský koník 

(9.3.2005 6:10:33)
JaninoH, ale kde je ten každý, co pěje chválu? Nedávno se tu zrovna jedna maminka ptala na Povídání o nemocech, ale nikdo se jí neozval. Takže já můžu jen doufat - ostatně Verča s kůží už dávno zvláštní problémy nemá a občasných pár pupínků někde, které jinota bene ani nesvědí, mě fakt nevzrušuje. Problém je s dýcháním - tam jde hlavně o ten mořský vzduch...ale to víš, že taky pochybuju a dělám si starosti...znáš někoho, kdo vyzkoušel a byl spokojen?
 hana 
  • 

Morský koník - zkusenosti 

(9.3.2005 10:24:50)
Synove byli s Konikem starsi trikrat , mladsi dvakrat. Dvakrat na Hvaru, jednou v Recku .Oba meli dermorespiracni syndrom, starsi mel chronicky zanet dutin. Exzemy se vylecily uplne a po navratu stonali minimalne. Byli vzdy o prazdninach a pak zdravi vydrzelo tak do ledna-unora. Vzdy meli za opatrovnika chlapa a vzdy plna spokojenost. Jen jednou prijel starsi s obrovskym oparem na hornim rtu. Deti bydli v zarizeni, ktere je pouze pro ceske deti, je oplocene ,maji vlastni kus more a vlastni program. s okolim svetem prijdou do styku na vyletech a to jdou po skuoinkach a oznaceny cepicemi. Ten nas opatrovnik na ne opravdu dbal treba pitny rezim ,leky a pece . Kluci meli naordinovane proplachovani dutin vzdy v mori slanou vodou a opravdu to provadeli. Ja jsem byla spokojena. Kluci tam byli naposled pred sesti lety. Ja vidim velky klad v tom , ze :
Za prve : je pobyt dostatecne dlouhy , kdo z nas muze byt u more tri tydny.
Za druhe : nekterym detem odlouceni od uzkostlivych rodicu muze pomoci. Jiny clovek muze mit k nemoci jiny pristup.
Za treti : o deti se staraji lide se zkusenosti s vedenim deti /skautsti vedouci,vedeni krouzku v domech deti a mladeze, ucitele , nejsou to profesionalni stale vychovatelky /.Meni se vzdy s kazdym kurzem. I lekari se meni . Byla jsem s detmi na leceni v ozdravnych laznich a kdyz jsem tak pozorovala, jak se k detem chova " staly " personal, kteremu se vzdy po mesici vymeni deti, byla to hruza.Pro me je prijatelnejsi varianta pani z banky nez padesatileta sestra, co uz videla brecet steskem tolik deti, ze to nemuze spocitat a je ji to uplne jedno.
Ja jsem se tedy nebala je vyslat do sveta / i kdyz pri startu letadla ve me byla mala dusicka/ ,kluci oba chteli a dopadlo to jednoznacne dobre.hana
 Líza 


Re: Morský koník - zkusenosti 

(9.3.2005 10:29:06)
Hani, díky. Tak nějak jsem doufala, že to bude :-)
A stesku se nebojím, v tom jsme otrkaní :-)))))
 zerat 


Re: Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(5.3.2005 17:12:43)
Ahojky, pokud bys přeci jen Elidel chtěla, radím změnit kožaře. My v Brně zháněli doktora, který by nám ho předepsal a nesehnali jsme :-( Už jsem byla odhodlaná najít lékaře i v Praze, jen abysme nemuseli začít podávat kortikoidy. Nakonec se vše vyřešilo samo, když manžel dostal nabídku práce v ČB a tady nás pediatrička dostala ke kožařce s velkým "K" ;-) - je to bývalá primářka na kožním (20 let tam působila). Když jsme k ní přišli na vstupní prohlídku úplně se zděsila, jak může vypadat pokožka ročního dítěte na obličeji :-( Dostali jsem Elidel a dostáváme ho nadále pro občasné potřebné namáznutí. Když jsem jí vyprávěla o útrapách z Brna, kde jsme na dotaz o předepsání Elidelu dostávali jen a jen držkovou, že je nehorázně drahý, a že jím ho pojišťovna neuhradí... :-( tak mi řekla, že dobrý doktor si před pojišťovnou obhájí i drahý masti a dala nám ho. Malá je už přes půl roku bez ekzému. Má tvářičky jako broskvičky! ;-) Ekzém se jí objeví jen občas a to třeba při nemoci nebo při ATB... ale ten hned zažehnáme za pomoci super kožařky :-)
 Alena, 1 dcera 13 let, druhá 5 měsíců 
  • 

Elidel 

(7.3.2005 13:08:07)
Elidel Vám může předepsat i pediatrička. Když mi dojde a ke kožní nejsem zrovna objednaná, normálně mi ho předepíše. Jedno balení 15 gramů stačí podle plochy asi na 6 dní, stojí od 139,- Kč do 150,- Kč podle lékárny. Jeho cena je nehorázná, ale nám ve spojení se Syndermanem zabírá. Starší dcera měla ekzém do deseti let, pak zmizel a objevila se pro změnu senná rýma. Mladší má ekzém po celém těle(asi 90% kůže). U starší jsem neobjevila za celých deset let, co to spouští a teď pátrám u té mladší. Je to běh na dlouhé trati, neztrácejte naději.
 Darina Karbulová 
  • 

Re: Elidel 

(11.3.2005 22:29:11)
Ahojky. Je mi 19 let a vím, co to je AE. Já jsem ho měla "jen" na rukách a pod koleny. Dnes už vím, že mastičky uzdraví jen pokožku. Příčinu AE je v těle. A tu je potřeba vyřešit.
 Líza 


Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(5.3.2005 6:35:04)
Kristýno, možná je IlonaS alergická na ureu v Excipialu, to není zas taková vzácnost :-), dcera to měla taky. Ale pokud na něj člověk přecitlivělý není, tak fakt nepálí :-)
 Jitkane 
  • 

Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(5.3.2005 14:02:52)
Me taky Excipial palil
 Vanda 
  • 

Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(5.3.2005 18:09:24)
Pitomost je něco takového napsat. Snášenlivost mazadel u atopických ekzematiků je individuální. Urea je kyselá, na poškozené kůži klidně pálit může. Excipial je spíš pro situace, kdy je ekzém více méně stabilizovaný ve stavu "suché kůže". Mimochodem urea je v ledasjakých obvyklých hydratačních krémech a její hlavní smysl je udrží v kůži potřebnou vlhkost.
 Kahlan+5 


Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(7.3.2005 15:39:17)
Mne Excipial také pálí, na promašťování používám Lipobasi, ta mi vyhovuje nejvíce. JInak musím zaklepat, přestože jsem atopik od narození, můj syn zatím žádné projevy nemá:-)

A musím souhlasit s tím, že v zimě je to horší. Mám chladovou alergii a moje kůže po celém těle je na tom v mrazech hodně špatně.
 Majka,24let 
  • 

Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(20.4.2005 18:25:27)
Ahoj, to je asi dost individualni, me treba Excipial U Lipolotio hodne palil a zhorsoval mi ekzem.Ani Excipial mast ani krem mi nedelaly dobre.
 Petra, 3roky syn 
  • 

Elidel, Excipial a Valinka a jde to i bez hormonů(většinou) 

(8.2.2007 20:16:46)
ahoj, mám lehkou formu atopického ekzému, Elidel používám na prsní bradavky a je fajn, synek na něj reaguje výborně, v posledním půlroce jsme se ekzému téměř zbavili, když mu byly 4měsíce, byl to děs, plakal a neustále se chtěl škrábat, i když jsme vyloučili alergeny, kojila jsem a jedla opatrně, Locoid lipokrém jsme používali jen nárazově,právě když byl malinký a myslela jsem , že se udrbe. Excipial používám už několik let, mléko lipolotio i mast, je moc příjemné, ale holčička v příbuzenstvu i kamarádčina dcera(3 a 4 roky) po něm zčervenaly a plakaly, že pálí, takže je to asi individuální. Přítel má taky přesušenou pleť a občas alergickou reakci, místo normálního denního krému používáme všichni ještě kosmetickou vazelínu Valinka, sežene se běžně v lékárně, lehounce voní a moc dobře se roztírá a vstřebává.
a jinak doporučuji hlídat nejběžnější alergeny - např na čokoládu zareagujem spolehlivě, tak jsem synkovi pořád opakovala, že čokoládu nemůže papat, měl by po ní bolavý puntíky, teď to sám řekne babičce i tetám a nevezme si ji, když ji má na nanuku tak ji chce sundat. Citrusy nemohl zpočátku vůbec, teď už zvládne i mandarinku bez problémů, dokonce máme doma kočku a nic mu nedělá, tak to chce hlavně trpělivost.
 Kristýna+Robík 


Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(4.3.2005 21:49:00)
Ad antihistaminika - byla zřejmě míněna podávaná perorálně, nikoliv masti, existují např. Fenistil kapičky pro děti, které zmírňují svědění i otoky třeba po očkování nebo při ekzému.

Ad pylové alergie - zapříčiněny PYLEM , ne PILOU :-)
 Cockney 
  • 

Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(4.3.2005 22:59:52)
Ja mam sice s Elidelem vyborne zkusenosti, ale znam lidi, kteri nesnesli pri jeho pouzivani prave paleni.
 zerat 


Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(5.3.2005 17:05:30)
Ahojky, moc sem na rodinu nechodím, ale na téma AE nebo Elidel musím zareagovat ;-) Taky ho používáme a nedám na něj dopustit. Elidel prohřívá pokožku a podloží kůže a proto opravdu po první aplikaci může pokožka zarudnout a možná i pálit. Nám to tohle zarudnutí do večerního mazání zmizelo a od tý doby ho používáme bez problémů. Ekzém už přes půl roku nemáme a to Elidel používáme už jen opravdu občas, když je potřeba ;-)
Excipial a ureu v jakémkoliv podání taky malá nesnáší. Takže jsme promazávali jen Lenienskou, která nám dělala velmi dobře. Teď koupeme jen v Balneu Hermal soya oleum, které promazává a stačí to.

 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(6.3.2005 11:51:24)
Tak to jsou pro me dost nove udaje, muzes mi rict zdroj odkud mas, ze Elidel "prohřívá pokožku a podloží kůže"? Ja jsem jen konstatovala, ze znam nekoho, kdo Elidel nemohl pouzivat pro intenzitu vedlejsich ucinku.
Precetla jsem si ted nejen kompletni kompendium o Elidelu, ale i SPC, ale udaj o prohrivani pokozky jsem ani v jednom nenasla. Zato jsem tam nasla, ze v klinickych studiich ve vzorku 1500 lidi studovali nezadouci ucinky, kterymi byly: Velmi casto (>= 10%) se vyskytlo paleni v miste aplikace.
Casto (>= 1%, < 10%) se v miste aplikace objevilo podrazdeni, svedeni nebo zarudnuti, infekce kuze (folikulitida).
Mene casto (>= 0,1%, < 1,0%) dochazelo k vyskytu impetiga, zhorseni stavu, herpes simplex, dermatitida herpes simplex (eczema herpeticum), molluscum contagiosum, rash v miste aplikace, bolestivost, parestezie, desquamace, suchost kuze, zdureni (otok) kuze, kozni papilom, furunkly.

Co se tyka pribaloveho letaku, mozna mame kazda jiny, ale v tom mem tam take neni takova informace, konkretne tam stoji: Mezi nejcastejsi nezadouci ucinky Elidel 1% kremu patri pocit tepla a paleni v miste aplikace.
Dalsimi nezadoucimi ucinky jsou drazdeni, svedeni a zarudnuti kuze v miste aplikace. Mene casto se vyskytuje v miste aplikace vyrazka, bolestivost, svrbeni, lehke olupovani kuze, sucha nebo zdurela kuze.
Tyto nezadouci ucinky v miste aplikace jsou obvykle mirne az stredne zavazne, docasne a vyskytuji se obvykle na zacatku lecby.
Obvyklym nezadoucim ucinkem byvaji take kozni infekce, jako je folikulitida (hnisavy zanet vlasovych misku), ktere byvaji pricinou hnisavych nestovicek.
Vzacne muze dojit ke zhorseni leceneho onemocneni a koznich infekci, jako jsou impetigo (kozni bakterialni infekce), herpes simplex (opar), kozni herpes simplex, molluscum contagiosum (virove kozni onemocneni), bradavice a furunkly (hnisavy zanet vlasovych misku).
Pokud se u Vas objevi nektery z techto nezadoucich ucinku, informujte lekare.
 zerat 


Re: Re: Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(7.3.2005 10:00:26)
Já nejsem žádný odborník přes Elidel. Jen jsem napsala to co mi říkala naše kožařka (20 let primářka na kožním oddělení);-) Řekla mi, že při zahájení léčby se může objevit zarudnutí, které by ale mělo do pár hodin zmizet... vyskytlo se a zmizelo :-)Říkala mi, že je to způsobený prohříváním a léčením podkoží... Jasný je, že někomu Elidel nemusí vyhovovat, ale naše kožařka mi řekla, že takových případů je hrozně málo - teda aspoň co ona ví a co ona zažila. Já jsem strašně moc vděčná, že Elidel existuje, protože moje malá byla 13. měsíců neustále osypaná na obličeji svědivým AE a díky Elidelu má moje malá krásnou pleť a nikdo by nepoznal, že je potravinový alergik :-) a díky Elidelu už může držet míň přísnou dietu... Už ho používáme 1/2 roku ale poslední měsíc už jen když je opravdu potřeba. Nesmí se používat bez dozoru a vedení odborníka kožaře (proto nejde koupit ve volným prodeji), protože prý špatná častost aplikace může vést k tomu, že si pleť dítěte zvykne a Elidel přestane jednou pro vždy působit. Víc nevím a bohužel ani víc neporadím :-(
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(8.3.2005 9:09:26)
No, nechtelala jsem rict vic nez jsem rekla. Pani primarka po 20ti letech praxe povazuje nezadouci ucinky za lecebne ucinky, ktere dokonce po nekolika hodinach mizi..."při zahájení léčby se může objevit zarudnutí, které by ale mělo do pár hodin zmizet... ": "Říkala mi, že je to způsobený prohříváním a léčením podkoží...", krome jineho me prekvapuje, ze zna presny mechanismus ucinku Elidelu. Ten totiz neni znamy ani Novartis, tedy vyrobci. Ono je to celkem jedno.
 zerat 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(9.3.2005 10:18:58)
Podívej, nechci teď aby to vyznělo nějak tvrdě, ale PRO MĚ JE HLAVNÍ, ŽE MOJÍ MALÉ ELIDEL POMÁHÁ A JE UŽ PŮL ROKU BEZ PROJEVU ATOPICKÉHO EKZÉMU :-) Víc mě nezajímá a víc je mi jedno ;-) Nechci se tady hádat nebo popotahovat o to, jestli ty víš víc než naše primářka nebo jestli naše primářka ví míň než ty! ;-) Hlavní pro mě je, že Elidel nás zázračně "výlečil" ;-) Takže mír! Jen si neodpusitím jednu věc: v návodu máš taky psaný, a to doslova: Možné nežádoucí účinky:... Mezi nejčastější nežádoucí účinky Elidel 1% krému patří pocit tepla a pálení v místě aplikace. Méně často se vysktuje v místě aplikace vyrážka, bolestivost, svrbění, lehké olupování kůže, suchá nebo zduřelá kůže.
Tyto nežádoucí účinky v místě aplikace jsou obykle mírné až středně závažné, DOČASNÉ A VYSKUTUJÍ SE OBVYKLE NA ZAČÁTKU LÉČBY. Takže my v léčbě vytrvali a Elidel nám pomáhá ;-)Víc už opravdu nemám co dodat.
 zuzka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(9.3.2005 14:55:50)
I me Elidel zprvu palil. Trvalo to cca 2 dni a palilo me to tak silne, ze jsem si myslela, ze to nevydrzim a budu se muset vratit ke klasickym kortikoidum.

Za dva dni me paleni preslo a Elidel zacal VELMI pomahat.

Nevim, proc to tak bylo, nezkoumam to a zajima me hlavne to, ze mi Elidel nakonec pomohl, za coz jsem opravdu vdecna.
 Kačka 
  • 

Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(8.3.2005 12:58:00)
ahoj Ilčo,
mám stejné zkušenosti s Exic.-silně a dlouho pálí. Hodně se mi na kůži v klidovém stavu osvědčila Avene Trixera krém a mycí gel,(dražší, ale velké balení), nyní i Vitella se zinkem pro děti. A samozřejmě klid a moře. Mráz mi naopak dělá dobře, chladí, horší je to po návratu do vytopeného, suchého bytu.
Kačka
 Darina Karbulová 
  • 

Mastičky nevyřeší příčinu, jen důsledek!  

(11.3.2005 22:23:00)
Copak nevíte, že AE není choroba kůže???
Přičina je v těle. Proto nemůže žádná mast definitivně ukončit atopikovo neštěstí. mluvím z úst bývalého atopika (uuuuuuuuuf) a zdravotní sestry. Je potřeba vnitřní kúru.
 EvčaK 


Re: Mastičky nevyřeší příčinu, jen důsledek!  

(12.3.2005 3:17:00)
Darino, tak v tomto názoru se naprosto rozcházíme. Souhlasím s lékaři a podle mě většími odborníky, že AE souvisí s nepřiměřeně reagujícími funkcemi. Nejsem zastánkyně alternativních metod uzdravování. Nemám k nim valnou důvěru. A už vůbec se mi nelíbí lečitelství (přebírání energie apod...) Ale každý se musí rozhodnout sám pro cestu, kterou zvolí.

Pokud máš Ty nebo ta zmiňovaná zdravotní sestra pádné důkazy pro svá tvrzení a nemyslím tím jen vlastní zkušenost, pak by to jistě zajímalo vědce, kteří se alergiemi zabývají.....
 Darina  
  • 

Vlastní zkušenost - PRAXE! je cennější než teorie lékařů 

(12.3.2005 10:25:05)
Já vím, jak funguje dnešní zdravotnictví. Pracovala jsem v něm. Tabletky, tabletky, tabletky, mastičky, gely, ... člověk začne s jednou tabletkou, pomůže mu na srdíčko, ale pomalu se chemický základ medikamentů usazuje v játrech nebo ledvinách...přibude další tabletka na játra, na ledviny a pak není divu, že dnešní senioři( bohužel, už nejen senioři) mají ke snídani hrst léků, které jsou pro ně životně důležité. A k obědu také a večeře je opět "obohacena" o tento "zákusek".
Dám raději na výsledky než na teorie. A mně nepomohly žádné tabletky ani mastičky, ani jiné "klasické postupy".
Já mám vyzkoušené bylinky, mé rodině pomáhají stále (můj 17letý bratr je bez AE a astmatu-byl na sprejích) a já jim budu fandit a mluvit o nich, dokud budu dýchat!
Když se podíváš o století nazpět, lidé si z přírody VŽDY dokázáli vzít to, co ke zdraví potřebovali. A dnes? Alternativní způsoby už nemají v dnešním světě červenou. Stále více lidem dochází, že cesta ke zdraví nevede skrze tabletky...ale formou bylinek.
Darina 605 80 27 91
 acidofil 
  • 

pozor na elidel - zpusobuje rakovinu!!! 

(14.3.2005 20:43:35)
pozor na elidel - zpusobuje rakovinu!!!

www.fda.gov/bbs/topics/ANSWERS/2005/ANS01343.html
 Dida 
  • 

Re: pozor na elidel - zpusobuje rakovinu!!! 

(29.3.2005 0:07:15)

--------
Úřad pro potraviny a léky (FDA) nyní radí zdravotním profesionálům,
aby předepisovali Elidel a Protopic pouze podle pokynů a pouze pokud
nezapůsobly jiné způsoby ošetření, protože hrozí potenciální risk rakoviny.
Navíc, FDA dodává varování zdravotním profesionálům na tyto dva produkty.

Tato dnešní akce následuje doporučení vydaná FDA Pediatrickou poradní komisí
během její schůze 15.2.2005. Na tomto setkání byly zhodnoceny objevy
rakoviny u třech různých zvířecích představitelů. Výsledky ukazují,
že riziko rakoviny vzrůstá se zvýšeným množstvím podávaného léku.
Výsledky také obsahují malý počet zpráv o rakovině u dětí i dospělých
léčených přípravky Elidel a Protopic.

Výrobci těchto produktů souhlasí s vedením výzkumu k určení zda existuje
aktuální riziko rakoviny u lidí a pokud ano, v jakém rozsahu.
Oba přípravky jsou aplikovány na kůži k regulování ekzému/vyrážky
potlačením imunitního systému. FDA výslovně radí lékařům, aby zvážili
rizika a výhody těchto léků pro dospělé a děti s ohledem na následující:
* Elidel a Protopic jsou schváleny pro krátkodobé a přerušované ošetření
atopických ekzémů u pacientů nereagujících na jinou léčbu,
nebo nesnášejících jinou léčbu.
* Elidel a Protopic nejsou schváleny pro použití dětem mladším 2 let.
Dlouhodobý efekt na vývoj imunitního systému u dětí není znám.
V klinickývh testech měly děti mladší 2 let (léčené Elidelem) vyšší poměr
infekcí horních cest dýchacích, než ty léčené placebo (neaktivní substancí) krémem.
* Elidel a Protopic by měly být použity pouze na krátkou dobu, ne průběžně/neustále.
Dlouhodobá spolehlivost přípravků není známá.
* Děti a dospělí s oslabeným nebo ohroženým imunitním systémem by něměly používat
Elidel a Protopic
* Používejte minimální množství přípravku Elidel or Protopic k potlačení pacientových příznaků.
Data z výzkumu na zvířatech naznačují, že riziko rakoviny roste s dobou působení/vystavení
přípravků Elidel a Protopic.

Protopic byl schválen v roce 2000 a Elidel v roce 2001 k léčbě ekzémů.
--------
 Katka Krejci 2 deti 
  • 

Elidel - POZOR! 

(27.3.2005 4:08:25)
Pro vsechny atopiky pouzivajici Elidel zasilam upozorneni, ktere 10.3. vydala FDA (U.S. Food and Drug Administration - organizace vydavajici povoleni pro leky atd. - www.fda.gov):
FDA vydala upozorneni pro lekare a pacienty pouzivajici Elidel o potencialnim riziku vzniku rakoviny. Tato obava je zalozena na informacich ziskanych ze studii na zviratech, z pripadech hlasenych u maleho mnozstvi pacientu a znalosti toho, jak leky v teto skupine funguji. Vyzkum na pacientech muze trvat 10 i vice let nez bude mozne urcit, zda ma byt Elidel spojovan s rakovinou. Do te doby je riziko nejiste a FDA doporucuje, aby byl Elidel pouzivan presne podle navodu u pacientu, u kterych jina lecba selhala.

Nechci nikoho vylekat, jenom nevim, nakolik je tato informace v CR znama a myslim, ze by o ni meli vsichni pouzivajici Elidel vedet.

Hodne stesti,

Katka
 Dida 
  • 

Re: Elidel mast - nový "lék" na jiné než kortikoidní bázi 

(29.3.2005 0:03:17)

--------
Úřad pro potraviny a léky (FDA) nyní radí zdravotním profesionálům,
aby předepisovali Elidel a Protopic pouze podle pokynů a pouze pokud
nezapůsobly jiné způsoby ošetření, protože hrozí potenciální risk rakoviny.
Navíc, FDA dodává varování zdravotním profesionálům na tyto dva produkty.

Tato dnešní akce následuje doporučení vydaná FDA Pediatrickou poradní komisí
během její schůze 15.2.2005. Na tomto setkání byly zhodnoceny objevy
rakoviny u třech různých zvířecích představitelů. Výsledky ukazují,
že riziko rakoviny vzrůstá se zvýšeným množstvím podávaného léku.
Výsledky také obsahují malý počet zpráv o rakovině u dětí i dospělých
léčených přípravky Elidel a Protopic.

Výrobci těchto produktů souhlasí s vedením výzkumu k určení zda existuje
aktuální riziko rakoviny u lidí a pokud ano, v jakém rozsahu.
Oba přípravky jsou aplikovány na kůži k regulování ekzému/vyrážky
potlačením imunitního systému. FDA výslovně radí lékařům, aby zvážili
rizika a výhody těchto léků pro dospělé a děti s ohledem na následující:
* Elidel a Protopic jsou schváleny pro krátkodobé a přerušované ošetření
atopických ekzémů u pacientů nereagujících na jinou léčbu,
nebo nesnášejících jinou léčbu.
* Elidel a Protopic nejsou schváleny pro použití dětem mladším 2 let.
Dlouhodobý efekt na vývoj imunitního systému u dětí není znám.
V klinickývh testech měly děti mladší 2 let (léčené Elidelem) vyšší poměr
infekcí horních cest dýchacích, než ty léčené placebo (neaktivní substancí) krémem.
* Elidel a Protopic by měly být použity pouze na krátkou dobu, ne průběžně/neustále.
Dlouhodobá spolehlivost přípravků není známá.
* Děti a dospělí s oslabeným nebo ohroženým imunitním systémem by něměly používat
Elidel a Protopic
* Používejte minimální množství přípravku Elidel or Protopic k potlačení pacientových příznaků.
Data z výzkumu na zvířatech naznačují, že riziko rakoviny roste s dobou působení/vystavení
přípravků Elidel a Protopic.

Protopic byl schválen v roce 2000 a Elidel v roce 2001 k léčbě ekzémů.
--------
 Dáša + Teo (3,5) 
  • 

Výborná otrubová koupel 

(4.3.2005 23:56:20)
Nám se velice osvědčila pravidelná koupel z pšeničných otrub. Pšeničné otruby se dají levně sehnat v biopotravinách nebo prodejnách Country Life. Nálev připravuji takto: do vařící vody (1/2 litru až 1 litr) vsypu plnou hrst otrub, nechám přejít varem a po chvíli přes jemné síto nebo plátýnko vleju do vaničky. Koupel je velice účinná a v USA se používá ve zdravotnictví běžně.
 Cockney 
  • 

Re: Výborná otrubová koupel 

(5.3.2005 9:00:25)
No otrubovou koupel jsme pouzivali u me netere pred 20ti lety a je normalni soucasti ceske mediciny, mozna jeste pred "Columbem". Bohuzel v nasem pripade byl vysledek nulovy.
 dandulík 


sebamed 

(5.3.2005 9:29:39)
Všechny zdravíme a moc děkujeme za tento článek. Nám se moc osvědčil Sebamed-extra jemný krém. Madlenka měla reakci na Leniensku,takže jsme hledali něco jiného. Jinak dáváme Fenistil a koupeme v Linole.
 EvčaK 


Ahoj lidi 

(5.3.2005 10:42:15)
Nám se celkem osvědčila koupel z dubové kůry. Taky běžně dostupná v lékárně. Jen už nevím, jak ten recept byl. V nejhorším období ekzém sklidnila. Ale dávám přednost hotovým výrobkům. Je to pohodlnější a navíc nebarví vanu a ani kůži. Někdy doporučují i koupel z hypermanganu - velmi slabě růžovou. Manžel to používal. Vyzkoušeli jsme ji asi i 2x u Nika, ale nemám k tomu důvěru - hrozí popálení.
 Petra,syn 13měs. 
  • 

Kdo může předepsat Elidel... 

(5.3.2005 10:40:35)
Elidel vám může předepsat jen kožní lékař.Ale není to zpravidla hned. Musí nejprve vyzkoušet,zda nebude fungovat jiná a levnější mastička. On totiž Elidelm stojí přes 500,-. Pojišťovna hradí asi 400,- a my jsme dopláceli 150,-. Náš kožní lékař mi vysvětlil, že jakmile předepíše Elidel, tak má 100% jistotu, že mu přijde kontrola z pojišťovny, zda dodržuje "předepsaný postup". Tj. vyzkoušet i jinou léčbu. U nás nic nezabralo a veškeré snady vyrážku ještě zhoršovaly. I Excipial! Když jsem poprvé namazali Elidelem, tak syn celou noc proplakal, a mnul si obličej, jak ho to svědilo. Každou půl hodinu v noci jsme mu tváře promašťovala Excipialem a k ránu se to zlepšilo. Další mazání už bylo v pohodě.
Také je důležité,aby před použitím Elidelu byly vyléčeny možné bakteriální záněty kůže.Jinak by Elidel nepomohl.
Přeju všem hodně trpělivosti s tímhle nekonečným bojem proti ekzému.
Petra
 Andrea, Matýsek 5/04 
  • 

Re: Kdo může předepsat Elidel... 

(5.3.2005 11:09:34)
Ptala jsem se pediatričky, zda mi může Elidel napsat, řekla, že NE. Takže pouze kožní a i ta mi ho píše trochu nerada, jedno to menší balení nám musí stačit na minimálně 2 měsíce. Matěj má teď ekzém celkem v klidu, takže nám to stačí, nevím ale kdyby se mu to zhoršilo.
 PETA 2holčiny 
  • 

Re: Re: Kdo může předepsat Elidel... 

(7.3.2005 2:35:34)
Ahoj?Kožní doktorka to napíše když si došlápneš a platíš asi 100kč nevím to přesně.A pediatr by to napsat měl ale už neplatíš 100kč ale těch 400kč.Tak je lepší zajít na kožní a tam se snima domluvit.Peta
 EvčaK 


Re: Re: Re: Kdo může předepsat Elidel... 

(7.3.2005 9:03:56)
Peťo, mně Elidel píše jak kožní, tak dětská. Bez jakýchkoli problémů a s naprosto stejným doplatkem cca 90,-Kč. Tohle je spíš o přístupu lékařů....
 Petra,3roky syn 
  • 

Re: Kdo může předepsat Elidel... 

(8.2.2007 20:39:09)
Ahoj,
nám Elidel předepisuje jen kožní,u pediatra bychom platili plnou cenu, účikuje velice dobře, ale taky jsme dostali varování, že používat přerušovaně, jen když je to opravdu nutné a promašťování nezabírá (promašťováním je myšleno opravdu poctivé mazání 4-5krát denně)
Občas si ho namažu i já, když si "zahřeším"(miluju pomeranče ale co jsem přestala kojit, zas se mi na ně objevila alergie, bohužel na prsních bradavkách a nic jiného nezabere, hormony se mazat nechci)
Vydržte hlavně mastit, mastit a zas mastit, já ze začátku měla pořád namazaného mrňouse jak lívanec a k tomu občas i hormon i Elidel, te´d jsme skoro úplně v pohodě, jen když je velký mráz nebo horko nebo zbaští moc mandarinek, tak se objeví flíček, Elidel mámedoma v zásobě už jen pro jistotu, každý den ho po koupání mažu Valinkou(kosmetická vazelína, běžně v lékárně k dostání) a je to OK. tak držíme palce, ať jste fit.
 Kamyš 
  • 

Praní 

(5.3.2005 11:07:22)
Děkuji za dobrý shrnující článek! Můj syn (2,5 roku) má naštěstí exzém jen mírný, jen pod kolínky a v loktech.

Dětská doktorka nám stejně jako je v článku uváděno nedoporučila používat aviváž, ovšem kromě toho nás speciálně varovala před dětskými pracími prášky a před gely - mají prý na kůži horší vliv než normální. Nemůžu posoudit, zda to tak je, používáme ekologický prací prášek Ecover a mám za to, že ekzém nezhoršuje. Zvažujeme, že bychom přešli na Permon od Missivy, ale nemám o něm žádné praktické informace, jen jejich reklamní brožuru, kde tvrdí, jak je antialergenní. Máte s tím, prosím, někdo zkušenosti?

Ještě jsem si všimla, že v článku není uvedena Holtova mast, kterou my používáme, když je ekzém zhoršený - asi by patřila do kategorie "pasty"???
 EvčaK 


Re: Praní 

(5.3.2005 17:18:34)
Já používám prášky na praní z těch nejlacinějších a nemáme problémy. Z počátku jsem dvakrát máchala - pro případ.

Holtovu mast a Honzův krém jsem neuváděla, protože jsem si nebyla jistá názvem. Nám ani jeden nevyhovoval, ale jsou velice často doporučovány a určitě dobré...
 zerat 


Re: Praní 

(7.3.2005 11:25:53)
Ahojky, já mám dceru silného atopika a vyzkoušela jsem všemožný drahý i levný prášky na praní a nakonec jsem zůstala u nejlevnějšího a nejlépe pracího ;-) Je to naprosto obyčejný jádrový mýdlo. Je to velmi ekologické a taky levné a nejvíce hypoalergenní (aspoň co vím). V Makru pořídíš 10 mýdel za cca 57 Kč vč. DPH a vydrží Ti na "x" měsíců ;-) Vždycky si dvě mýdla najemno nastrouhám a uskladním si je k pračce do igelitového sáčku a potom vždycky malinkou hrstičku dám do misečky, přidám teplou vodu a nechám chvíli rozmáčet a potom mýdlovou směs vleji přímo do bubnu pračky nebo přes zásobník na prášek do pračky. Peru naprosto standardním způsobem + přidávám jedno máchání navíc. Aviváže jsou i pro nás velký tabu :-( ale oželím je, jen aby byla naše malá nadále bez ekzému ;-)
Holtova mast je super věc ale nesmí se dávat na rozbouřený ekzém jen na dohojení stroupků (aspoň takhle mi to řekla naše kožařka) + nesmí se dítě vystavovat sluníčku - nějaká složka Holtovy masti zvyšuje fotocitlivost kůže. Jo a taky by se prý neměla používat příliš dlouho.
 Akada 


Re: Praní 

(12.3.2005 15:17:24)
Mám 2 letého syna a taky máme problémy s kůží. Je pravda že zatím to vypadá docela obstojně, ale, když jsme byly v nemocnici s febrilní křečí, tak dostal erární pyžamko. Už nikdy více. Nevím v čem pere daná nemocnice, ale jeho nožičky vypadaly děsně - dle lékařky - klasický atopák, tady máte maminko mastičku a mažte. Já doma peru v SA8 Baby nebo Premiu a fakt to pomáhá. I manželovi se stratil problém s kůží. Fakt to chce najít prací prostředek, který bude vyhovovat vašemu dítěti. Aviváž taky nepoužívám, protože jsem si nastudovala, že to vadí všem miminkům. A samozřejmě potom jídelníček - ten hlavně přispůsobit.
 Jitula 
  • 

Alternativní způsob léčby atop.ekzemu 

(5.3.2005 14:29:00)
Mám 1,5 letého syna, kterému se ekzem projevil teprve nedávno a jen v lehké formě - dle sdělení kožní lékařky. Velmi pestrá škála doporučovaných "mazání" však obsahuje parabeny, lanolin a další látky, které nejsou pro pokožku zrovna výhrou.

Máte někdo zkušenosti s alternativním způsobem léčby atop. ekzému? Kdy se odstraní příčina a ne její důsledek.

Kožní lékař vám předepíše jednu, pak druhou a pak další mastičku.....a zkoušejte. Z mých a kamarádky zkušeností bez většího zájmu a osobitějšího přístupu.
Jinak mohu doporučit přidávání syrovátky do koupele (dá se sehnat v práškové formě v prodejnách se zdravou výživou) a také otrubovou koupel (ale ne pšeničné, ale ovesné otruby).
 Darina Karbulová 
  • 

Alternativa, co mi zafungovala 

(5.3.2005 14:57:59)
Ahojky,
mám naprosto stejný názor na "mazání" na ekzém. Sama jsem musela každé ráno a večer tyto fujtajblíky aplikovat. AE jsem měla odmalička.
Dnes už ale vím, že AE není chorobou kůže. Příčina je někde v těle a ta se musí vyřešit. Bohužel, lékaři tento názor stále neberou a pořád jen píší mastičky. U mě to skončilo hormonálními mastmi a ty mi zeškaredilo celé tělo.
Naštěstí dnes je pro mne atopický ekzém MINULOST!!!
Přála bych si, aby stejnou větičku mohl říct i Tvůj synek.
Užívala jsem vnitřní kúru na pročištění a posílení organismu. Měla jsem totiž problémy s imunutou a už jsem měla plné zuby klasické léčby (tabletek). Jako zdravotní sestra jsem měla to "nej" i ze zahraničí ale stále to byla samá chemie. Pak jsem začala denně papat už zmiňované extrakty, jsou to 100%přírodní produkty české firmy, a můžu říct, že během 14 dní se mi pročistily uzliny tak, že jsem nemusela na další operace a co víc... během 3 měsíců mi ustupoval i AE. Dneska, je to skoro rok, jsem stále zdravá a mé ruce a nohy jsou čisťoučké!!!
Kéž by se výrobky ke mně dostaly mnohem dřív. Mohla jsem mít mnohem krásnější dětství.
Pokud chceš, můžu Ti postal fotky ústupu ekzému mě a synka, Tomáška, mé známé Danky, která užívala to co já, kojila a přes mlíčko se to dostalo do něj a do 1 měsíce byl bez ekzému. I jemu se to dodnes nevrátilo( a to lékařka chtěla čekat do jeho 5let a pak mu napsat hormonální masti- fůůůůj!!!!) Dnes jsou mu 2 roky a je to moc krásný chlapeček.
Tady máš na mě i telefon 605 80 27 91 karbulka.d@centrum.cz
 Libor 
  • 

Re: Alternativa, co mi zafungovala 

(7.3.2005 10:32:44)
Můžeš upřesnit, co přesně ti pomohlo? Které konkrétní extrakty, nebo z jakých bylin? Případně odkaz na konkrétní výrobek?

Jinak moje osobní dlouholetá zkušenost je taková, že spousta věcí může trochu pomoct, ale opravdu účinná je jsou jen antihistaminika spolu s kortikoidovými mastmi.
 Darina75 


Re: Re: Alternativa, co mi zafungovala 

(14.4.2005 17:57:51)
Zafungovaly mi výrobky firmy OKG - www.emulips.info tlačítko" ostatní výrobky" konkrétně OK ALFA & OK OMEGA
 Jitula 
  • 

Re: Alternativa, co mi zafungovala 

(9.3.2005 21:56:16)
Darino,
můžeš prosím uvést konkrétní přípravek, který pomohl, popř. kde se dá sehnat.
V současné době mi nefunguje e-mail a taky si myslím, že tvou odpověď takto "veřejně" by uvítalo více lidiček, kteří do tohoto tématu na Rodině zabrousí.
díky
 Helena Fučíková 
  • 

Re: Alternativa, co mi zafungovala 

(27.5.2005 23:22:13)
Zřejmě jsi měla a máš všechny nemoci, které se tady vyskytují, takže se divím, že vůbec ještě chodíš, mluvíš a provádíš další nezbytné životní funkce. Brzdi holka, brzdi. Chápu, že chceš vydělat, ale někdy méně znamená více.A všeho moc škodí.
 Dáša + 2 holčičky 
  • 

Re: Alternativní způsob léčby atop.ekzemu 

(5.3.2005 21:50:53)
Ahoj Jitulo,
nám se osvědčily bylinné čaje - směsi bylin, které nám doporučila jedna léčitelka, a taky úplné vyloučení řepného cukru z jídelníčku. Samozřejmě hypoalergenní dieta, ale i tu už si můžeme dovolit občas porušit. Taky chodíme s holkama na homeopatii. U starší holčičky z ekzému po téměř celém těle zbylo maličké ložisko pod kolínkem (nebere vůbec žádné léky ani neužíváme hormonální masti), u mladší už to držíme pod kontrolou. Jestli máš zájem, pošlu ti kontakty. Můj mail je kolarovi@c-mail.cz. Dáša
 Elis a 4 


přehledné 

(5.3.2005 14:47:23)
Dobrý nápad.
Dcera je atopik již od narození,kdy jsme ji mazali jsme od hlavy k patě každou půlku těla jinou mastí.Někdy vypadala jak před karnevalem.
Prošli jsme i fází astmatu,ale to je naštěstí pryč.
Teď je jí 11 a exém se ukáže jen občas-před písemkou ve škole,když na ni něco leze apod.
Kůži má ale stále strašně suchou,musíme mazat 2 denně a i to je myslím málo.
Určitě souhlasím s návštěvou kožaře-to je základ léčby.Mastí je spousta a ne každá zabere.
Vaše informace jsou přehledné a jako vodítko pro maminky dostačující.
Díky
 Darina Karbulová 
  • 

Re: přehledné 

(5.3.2005 15:07:54)
Ahojky, co nedřív si, prosím, přečti moje zkušenosti. Dá se Vaší dcerce pomoct. Určitě. Mám zkušenosti s bylinkami od firmy OKG. Ráda Vám povím víc. 605 80 27 91 Darina
 Elis a 4 


Re: Re: přehledné-kam na bylinky? 

(5.3.2005 17:14:06)
Díky za nabídku,můžu poprosit o více in fo zde?určitě by zajímalo jiné maminky kam na Vaše bylinky-kde je sehnat,jestli pít či koupat.Kolik stojí apod.Prosím,napište o tom více.
 Eva 
  • 

Re: Re: přehledné 

(5.3.2005 18:21:49)
Seš distributor nebo co? Přístup typu "nakašlat na doktory" a zakoupit "zázrak", co už tolika lidem pomohl - prosím ne...
 Darina Karbulová 
  • 

Re: Re: Re: přehledné 

(11.3.2005 22:15:20)
Prosím, neurážej výrobky, co mají na kontě několik zachráněných životů, kdy se LÉKAŘI!!! sami vzdávali.
Proto neříkej "zázrak". Zázrak je lidské tělo, které se dokáže samo dát do pořádku, když dostane to, co potřebuje. Mé tělo a tělo mých známých a kamarádů potřebovalo výrobky OKG. Co nemáš vyzkoušené, nehodnoť.
karbulka.d@centrum.cz
 Darina Karbulová 
  • 

Děláš si srandu?! 

(11.3.2005 22:15:34)
Prosím, neurážej výrobky, co mají na kontě několik zachráněných životů, kdy se LÉKAŘI!!! sami vzdávali.
Proto neříkej "zázrak". Zázrak je lidské tělo, které se dokáže samo dát do pořádku, když dostane to, co potřebuje. Mé tělo a tělo mých známých a kamarádů potřebovalo výrobky OKG. Co nemáš vyzkoušené, nehodnoť.
karbulka.d@centrum.cz
 Elis 11+5 
  • 

Re: Re: přehledné-Darině 

(6.3.2005 11:17:49)
Vidím,že Eva měla nejspíš pravdu,vy jste určitě distributor,co?myslela jsem si to taky,ale čekala jsem,jestli něco nenapíšete.Není Vám to blbý?Kamarádka mi psala,že vaše zázr.bylinky jsou rozpuštěné v lihu-a ten děti nesmí!Nevím,nevím,co by na to řekl AE.
 Darina Karbulová 
  • 

Re: Re: Re: přehledné-Darině 

(11.3.2005 21:12:17)
Vůbec nevím, co by mi mělo být blbé!!!
Snad to, že jsem po 19 letech našla KONEČNĚ to, co mi zafungovalo a teď se snažím pomoci i ostatním?
Nebo snad to, že jsem hned případným zájemkyním řekla, jak se k výrobkům OKG dostat, co nejlevněji?
Jsem zdravotní sestra a vím, co dělá v těle dítěte alkohol!!! Ale kdyby ses informovala blíž, zjistila bys, se dávka na 1den-čajová lžička lze kápnout do pití (jakéhokoliv množství) a nechat to dítě popíjet. To se ten alkohol NAPROSTO ztratí. A navíc, jde o nedenaturovaný líh!
Příště, než někoho odsoudíš, zjisti si potřebné informace.
Darina
 petra 
  • 

Re: Re: Re: Re: přehledné-Darině 

(5.4.2005 22:03:20)
Já se musím také přidat k ostatním, vzhledem k tomu, že od malička bojuju s AE, vyzkoušela jsem klasickou medicínu i alternativní s přechodnými úspěchy, tak také vím o čem mluvím. Nelíbí se mi, jak tady navnaďuješ ty nešťastníky s malýma capartama, odpovídáš na všechny přispěvky, ale nic konkrétního nenapíšeš. Myslím, že když máš takové velké úspěchy (nechci řict zázračné), tak by ses s nima mohla s ostatníma podělit. Jistě by Ti to taky ušetřilo spoustu práce, než každému odpovídat po telefonu, nebo každému zvlášť odpovídat mailem.
 powel 
  • 

atopik 

(5.3.2005 16:48:36)
Mám doma také atopika, bývalého, a tou je dcera. Není pravda, že se to nedá léčit, a že atopikem je někdo od narození, za prvé se alergie vyvine až od jednoho roku života, kdy se dá teprve diagnostikovat, a za druhé je bohužel fakt, že nositelem špatného genu je z více procent matka , ale není to vždy pravidlem. Má švagrová se tím už zabývá léta(je alergoložka a má vlastní kliniku ve Švýcarsku) a mé dítě bylo jedním z testovacích nebo jak to nazvat dětí. Do třech let života se to dá velmi dobře "uspat",ale většinou to přechází z atopismu, který zmizí do astmatu ať už lehkou nebo těžkou formou. Bohužel se zjistilo,že záleží na výživě dítěte, atocký ekzém má strašně moc společného s tenkým střevem(mě to taky šokovalo, ale zabývá se tím už dvacet let a mé dceři taky pomohla)např. v německu se dnes už dělají krevní testy, o kterých se tady v čechách může lidem jen zdát, zjistí se z nich nejen normální a nenormální hodnoty, ale i mikrohodnoty alergií,ve výživě pak základ- žádná čokoláda ani kakao(ani na chuť nebo jen nehýtek), žádné vepřové maso(jsou v něm zbytky penicilinu z očkování byť jen stopové bohužel i po tepelné úpravě, rajčata zásadně nekupovaná v obchodě(dozrávají cestou, a tím pádem obsahují látky ,kyseliny které dráždí už již tak narušenou mikrofloru v tenkém střevě,pomeranče a kiwi-mohou být, ale to by ste si je leda museli pěstovat samy, žádné pytlíkové polévky a šťávy obsahují emulgátory, s kterými má co dělat dospělý, každé onemocnění léčené penicilinem nebo látkou podobnou znovu nastartuje alergii a začínáme s léčbou úplně od začátku, bohužel.Ale, jste o krůček dál, asi o 1% před alergii pokud budete dodržovat tyto zásady . Problém totiž ani tak nejsou aviváže a dráždidla kolem, ale snížená imunita, a to hloupé tenké střevo.
1,zásada koupat děti jen ve vodě, kterou jste čerstvě napustli do vany , bazénu a tak(nejlepší je ze studny jestli máte tuto možnost, je měkká a bez chlorových přísad)voda nesmí být chemicky ošetřená.
2,zásada do koupele nepoužívat mýdla, či jiné prostředky, mimo koupelové mycí oleje koupené v lékárně a mít alespoň 2 různé druhy musí se to střídat kůže po nějaké době začne reagovat alergicky, protože si zvykne na jeden druh.
3.zásada nic nepéct na tuku, jíst maso vařené pokud možno v páře(hovězí, drůbeží, ryby)tuky, které změní na pánvi strukturu narušují mikrofloru
4.sladit ne cukrem, ale pravým hnědým cukrem(pokud možno třtinovým)ne medem obsahuje pyly,nebo sladitovocným cukrem, je i možnost nesladit vůbec.
5.Dávat dětem velmi vyzrálé ovoce, pokud možno ne chemicky ošetřené někde z vlastního sběru, nebo z farmy.to platí i pro zeleninu.
6.pečivo- pokud možno celozrnné tmavý chléb, ale bez barviv a příměsy kaka(tím se taky někdy barví)
7,mléčné výrobky- pokud možno s největším obsahem tuku, neslazené,bez pateurizace. Sýry kozí ovčí, ne uzené, nebo s příchutěmi
8. uzeniny, jako párky salámy a tak -vynechat úplně!
9. jíst jen pařené uzeniny jako je vařená šunka, domácí ale pravá domácí tlačenka aspoň víte co do toho dáte.
10. koupit speciální pokrývky a polštáře a hlavně protialergologickou podložku na jedno použití nebo prací.
11.Pokud stavíte co nejrychleji dokončit stavbu, strašně to dráždí pokožku(vlastní zkušenost) pokud možno zabraň te dítěti na stavbu chodit, a po ukončení betonové podlahy vysát vysavačem jako je Karcher a tak s filtrem, je to pro děti obrovská úleva
12.nepřehánět to s mazáním kortikoidy, každým máznutím se sice ranka zhojí, ale kortikoid naruší strukturu kůže dlouhodobě do hloubky škára se stenčuje.
13.nekouřit vůbec ani venku , kde se dítě pohybuje dehet je pak i na rukou a oblečení a dráždí kůži
14. pokud možno kojit co nejdéle(já nemohla kojit vůbec, ale používali jsme protialergenní mléko-aspoň něco)
15. Prát v protiroztočových prostředcích, nebo alespoň do tohoto druhu aviváže namáčet prádlo(super není tak drahé jak by se zdálo)
16. omezit kontakt se zvířaty
17.jeden půl rok trávit dovolenou u moře, ale používat strašně vysoké RH faktory a to ještě na senzitivní pokožku, a druhý půl rok jet na dovolenou někam ven do hor i kdyby to měly být je třeba Beskydy, bez rukavic (nesmí být vlněné pokud možno dýchací(plněné dutým vláknem ) ani krok ven a mazat.U moře slaný vzduch pomůže jak na dýchání tak na kůži i kdyby dítko do moře nešlo, po každém koupání ale musíte převléknout do oděvu bez soli, a osprchovat sladkou vodou. Na horách si holt odpočine kůže od smogu.
18,často větrat a vysávat vysavači s bepa filtry jinak je vše úplně na nic, když kvetou stromy, nebo kytky větrat na opačnou stranu, ze které jde vítr.
19. nejdůležitější je nechat si podle krevního testu udělat vitamíny na tělo, přesná dávka, kterou vám vyměří na denní spotřebu v lékárně a doplňovat ji aminokyselinami, neboli olejíčky z žraloka, pupalky atd. Ani nevíte co to s tělem udělá.Zlepšení je viditelné do jednoho měsíce braní u všech dětí, ale musí se to brát ráno po snídani, a při nachlazení dvojnásobná dávka.

co k tomu dodat? Pokud je alergik v rodině, musíme všichni změnit své návyky, i včetně jídelníčku, ale já musím z vlastní zkušenosti říct, že to pomáhá sama jsem alergik, každá hormonální změna nastartuje časovanou bombu, pokud alergii uspíte do šesti let dítěte, objeví se jen omezeně jednou za čas, a pak jen v pubertě(musíte začít znova do půl roku je vše zase v normě), nebo po těhotenství(než se hormonálně zase dáme do kupy:-))), a v menopauze.Musí se zase koloběh opakovat.Alergie se nezbavíte, jen uspíte její příznaky, ale i to stojí za to, než se do krve pořád škrábat, nebo nosit sebou aerosoly ne?:-)Zdravím všechny alergiky a mámy bojovnice
 EvčaK 


Re: atopik a glutamán 

(5.3.2005 17:11:17)
Zajímavé informace a díky za ně, ale trochu jednostranné. Nemůžu souhlasit s tím, že atopik je atopikem až po jednom roce života. Oba mí synové mají ekzém a reakce na určité věci od narození. Takže zcela přesně mohu říci, že mají alergii na chlad, prach... A krevní testy se běžně dělají i do 1 roku věku. Alergie se stále vyvíjí. Na co nění dítko alergické dnes, může být zítra a to platí i obráceně. Věkem pozoruju určitou odolnost kluků vůči třeba potravinám. A tak dále.
Jen chci upozornit, že co dítě, to jiné problémy i příznaky. Takže se určitě nedá paušalizovat. A dopředu říct, jak to bude vše probíhat.

Ještě tu myslím nezaznělo, že by se při vaření mělo používat koření bez Glutamánu. Synové nemají velkou alergii na potraviny, ale pokud snědí něco s okořeněného mimo jiného glutamánem, tak je to hned znát. Bohužel se to zatím nedá koupit běžně v obchodech. Ale ve zdravé výživě, či v hypermarketech u speciálních stánků, na to narážíme docela často. Teď mi tam paní nabízela nějaké houbové koření. Že je to taky vhodné pro alergiky. Máte někdo více informací?
 powel 
  • 

Re: Re: atopik a glutamán 

(5.3.2005 17:31:30)
No vidíš na to jsem zapoměla,ani glutamán, natož koření pokud to nejsou čerstvé bylinky. Já nepopírám, že alergik dítě není do jednoho roku života, to víš že se to pořád vyvíjí, ale do roka se to počítá za dětskou alergii a ne atopickou, atopická už nemá návrat zpět bohužel ta je daná, zatímco podrážděnost pokožky, suchá pokožka, nebo svědivá nemusí být do 1 roku projevem atopického ekzému. Ty testy, které jsem zmiňovala z krve se u vás v česku bohužel nedělají což je škoda, dělají se jen běžné testy na alergie, ale ty prokáží jen něco bohužel.Já měla problém pochopit, že to fakt závisí na výživě, protože dcera alergii na potraviny nikdy neměla prokázané, ale nikoho nenapadlo zabývat se tenkým střevem a bakteriemi v něm. to nám zjistili až v cizině, a ono to fakt pomohlo mě osobně už před 15 lety a manželovi před 10 (dlabal na to, a pořád se divil, že se mu vrací astma.Po narození dcery se to u mě zhoršilo, tak jsme zdvojnásobili dávky vitamínů na tělo a aminokyselin, po půl roce byl klid a mám ho dodnes, dceru začali léčit od půl roku, co začala přecházet na částečné normální jídlo, pak jsme s tím přestali a dva roky se trápili s kortikoidy, měla to po celém těle aniž by se podle testů a i pobytů v nemocnicích v česku zjistilo proč, sledovali jsme snad i z čeho je složenej záchoďák, pak jsme nechali udělat v cizině podrobné testy, a začali s ní taky léčbu, už deset let má holka pokoj, a to je teď v pubertě, kdy se to má zhoršit, je jí 13 a nemá ani pupínky přitom puberta s ní mlátí jako hrom.
 Líza 


Re: atopik 

(5.3.2005 18:04:05)
Powel, musím reagovat, píšeš dost nepřesností, navzdory tomu, že je švagrová alergoložka :-))))

Jednak atopikem se dítě skutečně rodí, atopie totiž neznamená totéž co atopický ekzém, atopie je vrozená dispozice k alergickým reakcím, které se pak porjeví dříve nebo později.

Není pravda, že se do roka nedá alergie diagnostikovat, mnoho maminek i tady na rodině má u dětí alergo testy provedené v kojeneckém věku. Samozřejmě se alergie stále vyvíjí, jak co do toho, na co dítě reaguje alergicky, tak co do charakteru projevů. Nicméně lze už v miminkovském věku diagnostikovat dítěti alergii...
 lenča 
  • 

Re: Re: atopik 

(5.3.2005 19:26:33)
Já si myslím, že Powel má v něčem pravdu je spousta druhů a poddruhů alergií, a vrozená dispozice každýho přece neřadí mezi atopiky, to je pěkná blbost, jako bych řekla, že každý kdo má dýchací potíže musí být astmatik, těch je taky víc druhů a je to dáno geneticky.Podle normálních testů z krve od miminkovského věku se hlavně zjišťuje alergie na potraviny,další druhy se alergií se pokud vím hlavně zjišťují vpichy alergenu, nebo stykem s alergenem, ale ty jsou do třech let opravdu trochu skreslené,podráždění kůže po chladu styku z vodou prachu jsou už jen druhotné příznaky toho, že je kůže na povrchu poškozená , a nemůže se bránit, to už je pak pozdě bycha honit když ekzem vypukne a jde vidět okem. S ekzemem se dá žít, ale proč?Dá se žít taky jako nositel ekzemu-teda geneticky, ale bez žádných příznaků, a o to tady Powel šlo. Powel tu píše ne jak to léčit, ale jak léčit podstatu alergie v zárodku, než alergie vůbec vypukne, ne jak léčit až už je to rozjetý. Jestli jsem pochopila dobře,podala to sice dost laicky, ale moji kluci byli na těchto krevních testech které myslí v Rakousku. Jedno vyšetření stojí 30 000 kč, v přepočtu a dokonce vám zjistí, z toho testu, jaké choroby jste prodělali od vašeho miminkovství, je to částečně test i svázený s genetickou zásobou to se těžko popisuje, zjistí se podle něj hlavně to kolik a na co máte geneticky danou imunitu a na co ne, nebo čím to doplnit, v čechách se to opravdu nedělá, jsem zdravotní sestra a dost jsem se po tom pídila, proto jsem si to nechala dělat pro děti u známých, i pro sebe, byla jsem dost překvapená co všechno testy ukázaly. Bylo to na šest stránek.Dokonce se podle toho dá třeba spravit poškození jater, které jsou příčinou neplodnosti. Svým známým jsem to doporučila, a ti jsou teď taky v pohodě, ale bohužel v čechách na to není ani jedna laboratoř vybavená, a pojišťovny to do ciziny nehradí je to holt škoda. Naši první dva kluci měli ekzém rozjetej jako hrom mazali jsme poctivě po nějaké době pořád měnili masti a tak, po zaléčení a trochu udělané dietě jak tomu domaříkáme mají kluci absolutní pokoj, a dokonce můžeme mít doma i chlupaté kočky, vytvořili si totiž sami imunitu a o to tady jde, a to nějakým mazáním do těla nejde , chce to změnit návyky stravování, a je pokoj.
 Líza 


Re: Re: Re: atopik 

(5.3.2005 19:30:28)
Lenčo, atopie je souhrnný název pro všechny druhy laergie zprostředkované protilátkami IgE. Spadá tam astma, senná rýma, atopický ekzém...a atopikem je člověk celoživotně, přestože v různých obdobích života nemusí mít žádné příznaky. Atopie je výraz, který znamená tu dispozici reagovat alergicky. Ne jednoslovná zkrácenina pro ekzém.
 lenča 
  • 

Re: Re: Re: Re: atopik 

(5.3.2005 19:41:50)
Lízo však to taky nikdo ani já ani Powel nwpopřela přečti si to pořádně to je jasný, že je to daný geneticky ať jsi nositel, nebo ta alergie z tebe leze já jen říkám, že nezáleží na projevech, ale na tom, jak se k tomu člověk postaví, když bude s odpuštěním žrát párky k večeři na oběd si dá uzený , a dalšíden třeba řízky je to pro alergie jako takový časovaná bomba, a nenech se mýlit, že to co tady Powel psala je skrytá reklamana zdravou výživu, můžeš i hřešit, ale koukat v jakým množství, a s čím. Mě to taky štvalo, protože jsem musela klukům furt vařit, ale zvykli si na to a dnes můžou občas řešit i tím řízkem, ale to prostě tady těm maminkám nikdo na alergologii neřekne, že podstata není jen v genetice , a že se to dá utlumit jinak. Kdyby to nefungovalo, tak bych nikdy za to tolik nezaplatila, dnes vím čeho se vyvarovat, a to nejen alergenů, ale taky vím co do sebe dodat. Ty vitamíny na míru jsou super na odběr pak v menším rozsahu se chodí jednou za půl roku to už je zadarmo, a za tu dobu co jsme se takhle zaléčili jsme nebyli ani nachlazení natož měli chřipku. Imunita holt pracuje na plné obrátky, a jsem za to ráda
 JaninaH 


Re: atopik 

(5.3.2005 18:07:40)
Powel,
velmi zajímavé.
Zaujaly mě dvě věci:
1. protiroztočová aviváž a prací prostředky - nevíte někdo, jestli se něco takového dá sehnat také u nás?
2. Protialergická podložka na lůžko - plánujeme koupit dceři novou matraci, dočetla jsem se, že existuje také "protiroztočový" povlak na matraci. Máte nějaký tip, kde by se něco takového dalo sehnat?
Děkuji.
J.
 lenča 
  • 

Re: Re: atopik 

(5.3.2005 19:33:11)
JaninoH- my to taky používáme, mrkni na google třeba to tam najdeš , je víc přípravků, aviváž stojí kolem 450 kč, a my to máme jako pětičlenná rodina na dva měsíce, jsou tam i prací prášky a tak. Nebo se zeptej svojí alergoložky ta to bude určitě vědět, ale nejlepší to je koupit u výrobce. Já to teď dostávám od známých když k nám jedou z Rakouska je to tamlevnější a koupíš to v každé lékárně. Jinak ty podložky, my máme i protiroztočový povlečení, taky to najdeš přes internet, jsou super oni ty mršky se v tom nemůžou udržet , já jsem s tím spokojená, teď to začínají používat i na soukromých klinikách pro kožní choroby v Praze jak jsem zjistila tak něco na tom asi bude.
 lenča 
  • 

Re: Re: Re: atopik 

(6.3.2005 9:33:38)
Milado, to se sice říká, ale bez roztočů se taky žít nedá, takže záclony a závěsy likvidovat?My máme doma závěsy z batistu vyšívaného, dají se vyvářet, a dělám to každý týden, když peru košile , záleží hlavně na tom, kolik prachu máš ve svém okolí .Takže není pravda všechno likvidovat. Taky existují protialergické koberce do tzětských pokojů, koupili jsme je i pro nás v dovozu, jsou sice drahé ale vyplatí se. Do ložnice máme dokonce s vysokým chlupem, roztoči se v něm totuiž neudrží.Je to jen na tom informovat se a ne vše hned zlikvidovat, přehnaná péče a čistota dovede udělat ještě větší paseku.Je ale fakt, že chováme i kočky, které jsou označovány za největší nositeli alergenů, ale testy na jejich sliny, nebo roztoče z nich nám osobně vyšly skoronegativně, takže si z toho hlavu nelámem.Někdo holt použije léčbu šokem, a ono to funguje. My pořídili kočky aniž by jsme tušili, že děti jsou agici, a naopak mají potíže, když jsou tam kde mají trvale psa hned se osypou, ale to je způsobené jejich slinami na srsti.Pelechy stříkáme jednou týdně protuiroztočovou pěnou, a je klid chce to jen myslet na to, a hlavně je to o tom nekoupit si třeba hezký svetr, ale holt sprej nebo prášek. Používáme už leta Acarosan a jsme s ním víc než spokojení, tu adresu na internetu co jsi psala, tam mají ty pokrývky i tak předražené, to se pak vyplatí zajet do polska nebo Rakouska či Německa za hranice a koupit to přímo v lékárně tam to seženeš o polovinu levnější, než na těchto stránkách, a ještě si uděláš výlet.Pak máš za cenu jednoho věci na dvě postele to se myslím vyplatí ne?
 Lizza 


Re: Re: Re: Re: atopik 

(7.3.2005 15:49:04)
Lenčo,jak je to s těma kočkama,my pořád nevíme,jestli je máme dát pryč nebo ne,malý je alergický na potraviny,kočka nám nevyšla,ale pořád slyším,jak je to to nejhorší prostředí pro alergika..
 lenča 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: atopik 

(7.3.2005 17:50:21)
Lizzo nám kočka taky nevyšla a roztoči minimálně, záleží na vás jak se rozhodnete, my jsme číči nedali, a je to ok, prostě jsme asi na ně tak zvyklí, že alergie nám kočka nedělá, nevím, ale jak vám vyšli roztoči, roztoči totiž žijou všude. My to s hygienou doma zase až moc nepřeháníme, a jde to.Když jsme všechno smýčili pořád dokola, a pomalu desinfekcí, z podlahy se dalo i jíst, a bylo to s ekzemem daleko horší, pak stačil zvýřený prach naulici, a vše bylo dokonáno. Dnes na to částečně kašlem ale prostě zásady ošetři i kočkám pelechy na roztoče děláme ze zvyku.
 powel 
  • 

Re: Re: atopik 

(6.3.2005 9:10:52)
ahoj používáme přípravky acarosan, jsou jedny z nejlevnějších, ale taky jsou účinné. Najdeš je na :http://www.reckeweg.cz/al_alergie.htm
 Klekí 


Re: atopik 

(7.3.2005 20:54:21)
Mám 15.letého syna ,něco po roce dostal AE.Podařilo se mi ho naprosto vyléčit a to, absolutní změnou jídelníčku,pobyty u moře a homeopatiky.Trochu masti bylo...obyčejná lékařská vazelina.Myslím,že pokud se nezmění jídelníček,budete mazat celý život. U dcery 3,5 roku je to to samé.Její vrstevníci lítaj po doktorech a mastí a mastí a malá je v klidu.
 powel 
  • 

a hlavně 

(5.3.2005 17:41:18)
chce to aby dítě nežilo ve stresu, to znamená když se rodiče hádají, ať jdou radši do sklepa:-)když je někdo z partnerů bez práce, a jsou kvůli tomu všichni vystresovaní, dítě to z okolí vycítí, a pokud se to tají zhoršuje to u něj taky stres, to zhoršuje taky tyhle problémy, ale zase na druhou stranu nelitovat dítě, že má ekzem, líp to pak snáší, a dokáže se třeba ve škole líp bránit dětem, kteří jsou na něj ošklivý a třeba se ho štítí to se taky stává a moc to dítěti nepřidá bohužel, ale musí se stím naučit žít a mazání ať denní nebo noční brát jako úplně normální věc jako je očista nebo koupel.Děcka to pak holt snáší líp a líp se to i léčí
 slovenka 
  • 

koberce nevyhadzujte ! 

(6.3.2005 14:52:17)
Mam 8 rocneho syna, ktoremu ako kojencovi lekari diagnostikovali atopicky ekzem bez toho, ze by ho poslali na vysetrenie na alergologiu. Kozna lekarka mu ordinovala rozne masti a pri tom stacilo jednoduchym vysetrenim zistit, ze je alergicky na roztoce a na macaciu srst. Macku sme z bytu odstranili a kupili sme vysavac za 50 tisic, ktory nema prachove sacky a prach vysava do vody. Syn bral lieky, po polrocnom vysavani mohol lieky vysadit a mam pokoj. Treba si totizto uvedomit, ze ak odstranite koberce, prach v byte sadne na smyklavy povrch lina, parkiet, ci dlazby a pri najmensom pohybe v byte sa vsetok rozviri. Namiesto toho na koberci sa "zafixuje" a vysavanim sa odstrani. Samozrejme, nesmie sa dostat von z vysavaca druhou stranou... Funguje to, lebo synovi som kupila maly rucny vysavac, nech si male smeti v detskej izbe vysava sam (dufela som, ze mame s alergiou pokoj). Do dvoch tyzdnov sa mu ekzem na lakte a kolena vratil, zacali sme premastovat, maly vysavac sa nepouziva a ekzem znova zmizol. Ono najhorsie na tych sackovych vysavacoch je to, ze povysavate, a kedze sacky su drahe, je samozrejme, ze ich nemenite po kazdom vysavani. Takze vysavac sa odlozi aj s prachom, kde je rztocom uplne idealne : tma, teplo, klud a tak sa mozu nerusene rozmnozovat. A ked stlacite o tyzden gombik vysavaca, vsetky su pekne-krasne vyfuknute do bytu!
A ked vam bude nabuduce nejaky lekar odporucat, aby ste z bytu odtranili koberce, opytajte sa ho, ci k vam bude chodit kazdy den umyvat podlahu.
A este jedna rada, ako zistit, ci mate kvalitny vysavac : Ked povysavate, nemoze byt vo vzduchu citit nijaky pach, totizto ta typicka "vona" po vysavani je prach a roztoce vyfuknute z vysavaca druhou stranou von.


 Petra 
  • 

Re: koberce nevyhadzujte ! 

(6.3.2005 16:14:50)
Já měla stejný problém, a protože jsme teď dostavěli barák na drahý protialergický vysavač jsme neměli. V nemocnici nám poradili úplně jednoduchou metodu. Koupit vysavač s malými pytlíky a pěti filtry. Vysajeme tím půl domu a pak vyhodíme . Pytlík vyjde asi na 12 kč tak o co jde ne?
 Ladera, syn 3 roky 
  • 

Re: koberce nevyhadzujte ! 

(7.3.2005 15:29:29)
No jo má milá, podlahy musíte stírat denně, pak Vám tam žádný prach lítat nebude. To samé platí o kobercích, když už je někdo chce - vysávat denně, ale to Vám přece Vaše kožní lékařka říkala, ne? To bylo první, co jsme se dozvěděli my, pak teprve mastičky atd.
Ladera
 Jana (7měs.dcera) 
  • 

čím umývat atopika 

(6.3.2005 18:56:57)
je to pěkný článek, ale někdy i atopika musíte něčím umýt, hlavně zadeček. Na to je výborné tekuté mýdlo od perfarmy Tial D, které nevysušuje pokožku a nedráždí ji, šetrně ji umyje. U nás ho v lékárně nenajdete (nevím proč), ale objednávám si ho z www.perfarma.sk. Aby se mi to vyplatilo, objednáváme si ho se sousedkou, taky má dceru s atopickým ekzémem - rovnou aspoň 4ks. Jedno vydrží velmi dlouho, takže jsem velice spokojena.
 Hrabáček 


Re: čím umývat atopika 

(7.3.2005 16:43:53)
Ahoj,
díky za tip www.perfarma.sk, zkusíme vyzkoušet, dcera má také AE a zkoušely jsme různá mýdla pro běžnou hygienu (ložiska máme i na zápěstí) a zatím se nám nejvíce osvědčila kosmetika A-Derma. Mycí prostředky mají bez obsahu mýdla a vše obsahuje ovesné mléko. Používáme pěnivý gel (na tělo i obličej). Mají ho i ve formě tuhé (to používáme hlavně při běžném denním mytí rukou). A pak ještě máme krém na tělo i obličej, dle popisu na krabici je to hydratační, promašťující a změkčující krém....., obsahuje esenciální mastné kyseliny rostlinného původu.
Někomu to vyhovovaz nemusí, ale my jsme zatím spokojeni.

Na Elidel také nedám dopustit, od té doby co ho máme jsme na kortikoidy nemuseli ani šáhnout (Apulein), ikdyž jsem ho volila jenom, když už nebylo zbytí ,aby jsme ulevili od svědění a zmírnili rozjetý ekzém(hlavně po hlídání dcery tchýní - za 2 roky si není schopná vštípit do hlavy, že zdrav. výživou a určitým "režimem" dceru netrápím, ale že se jím snažím pomoci. Protože AE máme hlavně z potravin jako je kakao apod. a to jsou přesně věci, které tchyně neustále kupuje, přestože ví, že je dcera nemůže.
Boj s tchýní se dá přirovnat vyčerpávájícímu boji s větrnými mlýny.
 Hrabáček 


Re: čím umývat atopika 

(7.3.2005 16:47:37)
Ahoj,
díky za tip www.perfarma.sk, zkusíme vyzkoušet, dcera má také AE a zkoušely jsme různá mýdla pro běžnou hygienu (ložiska máme i na zápěstí) a zatím se nám nejvíce osvědčila kosmetika A-Derma. Mycí prostředky mají bez obsahu mýdla a vše obsahuje ovesné mléko. Používáme pěnivý gel (na tělo i obličej). Mají ho i ve formě tuhé (to používáme hlavně při běžném denním mytí rukou). A pak ještě máme krém na tělo i obličej, dle popisu na krabici je to hydratační, promašťující a změkčující krém....., obsahuje esenciální mastné kyseliny rostlinného původu.
Někomu to vyhovovaz nemusí, ale my jsme zatím spokojeni.

Na Elidel také nedám dopustit, od té doby co ho máme jsme na kortikoidy nemuseli ani šáhnout (Apulein), ikdyž jsem ho volila jenom, když už nebylo zbytí ,aby jsme ulevili od svědění a zmírnili rozjetý ekzém(hlavně po hlídání dcery tchýní - za 2 roky si není schopná vštípit do hlavy, že zdrav. výživou a určitým "režimem" dceru netrápím, ale že se jím snažím pomoci. Protože AE máme hlavně z potravin jako je kakao apod. a to jsou přesně věci, které tchyně neustále kupuje, přestože ví, že je dcera nemůže.
Boj s tchýní se dá přirovnat vyčerpávájícímu boji s větrnými mlýny.
 Andrea, dcera 12 měs. 
  • 

Rakytník 

(6.3.2005 19:44:22)
Nikdo nepíše o RAKYTNÍKOVÉ INDULONĚ(36,-Kč-bez receptu), nám se osvědčila na AE, kterou střídám s Excipialem. Každý musí vyzkoušet, co kterému dítěti vyhovuje a zkoušet střídat mastičky. Asi jeden recept na AE neexistuje.
 Zuzana27 


Lipikar 

(7.3.2005 12:26:18)
Ahoj,
malému taky Excipial nevyhovoval, takže jsem zkusila koupit od La Roche Posay Lipikar (jsou dva druhy, jeden je mnohem hutnější a mastnější) a spolu s homeopatiky s ekzémem statečně bojujeme. Zhoršení máme standardně při viroze, po návštěvě u babičky,.... mám podezření mimo jiné na řepný cukr, ten mu to zhoršuje.
Nikdy jsem do jídelníčku nezařadila vepřové maso, celer, jahody,... a spoustu "běžně podezřelých" potravin. Ale z vlastní zkušenosti mohu říct, že alergie může být i na syrovou mrkev (také jsem jí zatím z jídelníčku vynechala), na jablka (dostávají taktéž pouze podušená).... prostě zkoušet a to tak že opatrně.
 kaMyš 


Re: Rakytník 

(12.4.2005 22:11:24)
Díky za tip na rakytníkovou indulonu! Koupili jsme a mám pocit, že fakt pomáhá!
 Dasa, 2 deti, 3 a 5 let 
  • 

jdete na detske kozni 

(6.3.2005 23:07:31)
Mam dve deti s atopickym ekzemem, pritom starsi dceri zacal ekzem v roce a rozvinul se u ni do tezsi formy. Navstevovali jsme ruzne kozni lekare, kteri doporucovali standartne dve masti - promastovaci a s kortikoidy. Az po nejake dobe me nekdo doporucil, abych sla na detske kozni- ani jsem do te doby netusila, ze detske existuje. Tam jsme dostali nekolik masticek- v lete byly jine nez v zime, jinou masticku na oblicej, jinou na loziska bez kortikoidu i s kortikoidy,.... a presny popis kdy kterou pouzivat a ekzem jsme dostali pod kontrolu.
Proto doporuduji chodit tam, kde maji nejvetsi zkusenosti - na detske kozni.
No a jeste klasicky dceri nejvic pomohl pobyt u more, kde jsme byli cely mesic, zila z toho asi pul roku a uz nikdy se ji nevratil do takoveho stavu, jaky byl pred tim.
Preji mnoho klidnych neproskrabanych noci!
 PETA 2holčiny 
  • 

Póómoc!Máte někdo zkušenosti s BICOM? 

(7.3.2005 1:49:48)
Má 4letá dcera má ekzem už od narození.Už jsme toho vyzkoušeli a vždy to zabíralo jen na chvilku.Teď jsme zkusili tuto léčbu a bohužel jsme natom hůř než předtím.Není to levná záležitost prachy vem čert jen když to zabere.Teď je rozškrábaná až do krve předtím spala tak že se i ze spánku tak strašně škrábala že se probouzela.Teď co to zkoušíme touto cestou je to několikanásobně horší.Drbe se celý den v noci pláče že jí to strašně bolí a svědí a pak už nespí vůbec.I bylinky nakoupání co jsem si ze začátku myslela že jsou bezva taky už nezabírají.Nevím co dál léčbu přerušit zkusit zase něco jinýho nebo vydržet a třeba to zabere.Předem díky za jakoukoli informaci.PETA a holčiny
 Hela+Eliška 15 měsíců 
  • 

Re: Póómoc!Máte někdo zkušenosti s BICOM? 

(8.3.2005 20:34:04)
Ahoj,
pročítám tuhle diskusi, protože i nás trápí stejné potíže. Na BICOM chodíme skoro 4 měsíce (o penězích nemluvím), malá je lepší. Možná to chce jen vytrvat, ale vím jak je to hrozné, když se malá škrábe a nespí v noci. Sama nevím, jestli bych v této léčbě pokračovala, pokud by nebyly výsledky kladné - záleží jak dlouho tam chodíte. My ještě k tomu dodržujeme dietku, nejí jídla, u nichž jsme vypozorovali nějakou reakci. Ale je zatím malá a toho jídla se dá vyvarovat. Já na promazávání kromě modré indulony používám Čtyřkvětovou mast s bezem od Mgr. Podhorné, je hojivá.
Hela
 PETA 2holčiny 
  • 

Re: Re: Póómoc!Máte někdo zkušenosti s BICOM? 

(9.3.2005 0:25:22)
Ahoj Helo.Díky za odpověď.Chodíme tam 3měsíce s malou i manžel se zapojil do léčby jen s jiným problémem.Ani jeden se zatím nezlepšil a dodržujeme vše jak máme.Malá má taky dietu opravdu přísnou hlídám úplně všechno co sní i co vypije.Po poslední návštěvě se jí oběvily fialové mapky na těle které se začaly strácet až po 3dnech a pak se ekzem zhoržil tak že si během dne rozškrábala celou nohu úplně do krve.Prosím tě můžeš mi napsat jestli se vám stalo něco podobného nebo kolik druhů kapek berete a kdy jsi začala pozorovat změnu?Snažím se vydržet ale dnes jsem se musela spojit i z naší kožní už jsem nemněla na vybranou už pomalu ani nespí.Díky PETA
 Hela+Eliška 15 měsíců 
  • 

Re: Re: Re: Póómoc!Máte někdo zkušenosti s BICOM? 

(9.3.2005 21:46:53)
Ahoj Peťo,
my jsme se k tomuto akutnímu stavu zatím nedostaly. Než jsme začaly s léčbou v BICOM, tak jsme na kožním dostaly Fenistil kapky, na promazávání zinkovou mastí a vazelínu míchanou s vodou a při takovém zapálení kůže jsme ještě mazaly Bactroban. A ten nám zabral, kůže se pak zklidnila. Jenže se dá používat jen týden. Dávala jsem malé studené zábaly na namazaná místa, aby se kůžička chladila. A co ti říkali v BICOM? Zdá se být taková reakce normální? Pokud chceš napiš mi přímo na mou adresu: JHela@seznam.cz
Držím palce ať je tvé malé líp.
Hela
 Jarka, 2 děti 
  • 

Re: Póómoc!Máte někdo zkušenosti s BICOM? 

(14.3.2005 13:56:50)
Já chodím se synem (bude mít 9 let) na BICOM s alergií. Má také atopický ekzém, ale naštěstí jen slabý. Snažíme se léčit alergii na trávy a pyly, takže výsledek zjistíme hned na jaře. Tvrdili, že to zabere i na ten jeho ekzém. Doktorka se ptala, jestli během kůry došlo ke zhoršení, že u těžších stavů může být zhoršení opravdu drastické. U nás došlo ke zhoršení jen nepatrně. Zatím věřím, že to zabere, ale zkušenosti zatím nemám. Asi bych radila vydržet.
 Pavluše 
  • 

Dotaz 

(7.3.2005 9:20:37)
Ráda bych se zeptala, jestli se může atopický ekzem projevit i později. Je mi 25 let a má kožní lékařka má nyní podezření na atopický ekzem a tak mám strach, aby i moje děti neměly atopický ekzem. Děkuji Pavluše
 EvčaK 


Re: Dotaz 

(7.3.2005 9:33:32)
Atopický ekzém se může objevit v kterém koli věku. Mám pár známých, kteří neměli celý život problém. Kámoš měl problémy poprvé ve 26. A jedná paní po 40 roce věku. Většinou tomu předcházely hormonální změny nebo vypjatější nervová situace, zásadní změna stravování, či změna bydliště....
 Pavluše 
  • 

Re: Re: Dotaz 

(8.3.2005 16:41:31)
Moc Vám děkuji za odpověď, ikdyž, po pravdě řečeno, jste mě moc nepotěšila.
Pavluše :)
 Petra, Kája 4 roky, Honzík 2 roky 
  • 

AE - koupel ze SOLANKY 

(7.3.2005 19:15:37)
Moje obě děti mají AE. Našla jsem na www.doktorka.cz článek o atopickém ekzému, kde dermatoložka doporučuje koupel v roztoku ze 5% solanky. Nemohla jsem ji nikde sehnat, v lékárnách netušili o co jde. Našla jsem ji až na www.solnelampy.cz. Jedná se o himalájskou sůl. Ihned jsem ji zakoupila, asi 3x po sobě použila do koupele (koupu ob den) a zatím to vypadá SKVĚLE!!! K tomu samozřejmě 2x denně promazávám Excipialem Lipolotin - skoro jako každý :-))) Zkuste to.
APROPO - nezkusil to už někdo?
 Jana, dcera 3 roky 
  • 

Atopie a homeopatika 

(8.3.2005 11:44:12)
Jako jednu z možností léčby (alternativní) doporučuji navštívit zkušeného homeopata. Mě se to osvědčilo. Předepsaná homeopatika zabrala a dcera již nemusí dodržovat žádnou dietu.
 Ivana 
  • 

VITAMINOVA MAST? 

(8.3.2005 16:37:51)
Ahoj,memu synovi se udelalo takove centimetrove lozisko na tvari a od detske Dr dostal asi 10 masti vcetne Elocom,Ranvir,ruzny delany masti atd.,po kazde z nich se mu to jeste zhorsilo,pak nas poslala na kozni ta tez predepsala 2 masti,ktere nepomohly a ted ma exem po cely tvari a jeste pupinky po tele.
V parku jsem mluvila s jednou maminou,rikala,ze jim Dr.pise Vitaminovou mast,ktera jedina zabira,ale maji ji jen v Motole,protoze uz se prestava vyrabet.Tak ji zkusim sehnat,jinak uz fakt nevim.
 Agáta 
  • 

Re: VITAMINOVA MAST? 

(8.3.2005 17:30:25)
Taky používáme vitamínovou mast, jedna z přísad je erevit mast, která už se přestala vyrábět, v lékárně nám jí teď dělají z erevit injekcí a pak je k sehnání bez problémů. Na promaštění je dobrá, nedráždí, ale zázraky nedělá.
 Janka.b 


Re: Re: VITAMINOVA MAST? 

(8.3.2005 18:39:52)
Mám atopický ekzém odmala, zkoušeli jsme všechno možné, po pubertě mi to zůstalo jen na pravé ruce. Můj syn to má také, dělá se mu různě po těle, ale není to naštěstí nijak strašné. Modrá indulona je bezvadná na promaštění, když se mu to dělá víc tak mažeme zinkovou mastí (dává se miminkům na zadeček), v zimě lze mazat Holtovým krémem - dělá se v lékárně a nesmí na něj přijít slunce. Taky jsem zkoušela jelení lůj v tubě, promastí a zklidní. Pro sebe teď mám Pastýřskou mast, také se míchá v lékárně, promastí, zklidní, ale voní, takže komu vadí parfemace, tak nebrat. Bohužel AE se asi úplně vyléčit nedá.
Můžete mi někdo prosím napsat, co to je ta Vitamínová mast?
 Beaute 


Příspěvek na masti 

(8.3.2005 19:02:44)
Ahojky, chtěla jsem se spíš zeptat na jinou vec. Někdo tu psal o nároku na nějakou sociální dávku na léky. Nemáte s tím někdo zkušenost? Už mě totiž věčné kupování mastí v lékárně omrzelo. Kdyby aspoň byly vzorky, ale takto vždycky vypláznu min. dvě kila a pak si s tím manžel maže nohy....
 Ann 
  • 

Re: Re: Re: VITAMINOVA MAST? 

(24.3.2005 15:36:51)
Vitaminova mast - erevit + infadolan + calcium panthotenicum = dokonale promastovadlo a hoji spaleniny a podobne veci

jinak ja jsem atopik, od 6 ti tydnu, nedrzela jsem zadnou dietu,
od doby, co do predposledniho machani davame deci octa, nemam cele zimy osypany cely hrudnik

jinak excipial je uzasne promastovadlo, ale kazdemu sedi neco uplne jineho, takze rikat excipial je svinstvo je nesmysl,

kdyz jsem mela exem v akutni fazi nic jako ta nova zazracna mastika bez kortikoidu nebylo...kortikoidy jsem pouzivala a pouzivam dodnes, ale jen kapicku troiamciolonu na postizenou oblast, staci jednou za uhersky rok, kdyz se mi ted ze stresu ekzem znova objevi, to vadit nemuzu


a prosim slecnu/ pani co stale pise o vnitrni pricine AE aby konecne napsala, jak se presne lecila ona
 Irokez 


Jde to i jinak - jsem vyléčená 

(8.3.2005 20:40:01)
Milí rodiče, jmenuji se Irena, je mi 31 let. Krátce po mém narození jsem měla několik let atopický ekzém. Na čas zmizel,ale v podstatě si mi objevoval až do puberty v ruzné mire porad. Asi v 16 letech se mi objevil tak, ze jsem musela byt hospitalizovana a dokonce si me fotili kvuli tezkemu prubehu i do ucebnich materialu pro mediky. To jen na vysvetlenou, ze to nebyla zadna legrace. Pak byl chvili klid, ale v 18 letech si mi vyrazil v obliceji. Dlouhodobe a mokvave skvrny byly osklive. Celozivotne jsem uzivala masti s kortikoidy a dalsi vymozenosti mediciny. Pobyty v laznich i u more. Ale vysledek jen na cas dobry. Pak jsem potkala jednoho moudreho cloveka, ktera mi objasnil, ze je to zalezitost krve. Zkratka telo je nejakym zpusobem plne neceho, ceho se zbavuje kuzi. Trochu me to zarazilo, protoze lekari meli vysvetleni jine. No uz jsem se ale chytala posledni sance a tak jsem to zkusila. Asi 1,5 mesice jsem denne pila litr silneho koprivoveho caje. Krev se mi vycistila a ja 12 let nemam po ekzemu ani pamatky. K tomu, ale musim upozornit, ze koprivovy caj se nedoporucuje intenzivne pit udajne dele nez 3 tydny. Ale ja jsem ho pila tak dlouho, dokud ekzem nezmizel. Blizi se jaro a telo ma prirozenou potrebu se cistit, ted je velmi vhodne obdobi, kdy je fajn pouzit dietu. A jeste dulezitou vec - zdrava strava a kosmetika. Pokud se tyka kosmetiky, je to jednoduche, prirodni aromaterapeuticka kosmetika ATOK, ul.Premyslovcu, Usti nad Labem. Jsou to prirodni (nikoliv pseudoprirodni) oleje s kratsi dobou trvanlivosti, protoze neobsahuji zadnou chemii ke konzervaci. Maji svuj casopis Aromaterapie a nedavno tam byl kompletni program pro atopiky - uzasna kosmetika, po ktere telo nesvedi. Pokud se tyka zdrave stravy jim velmi stridme mleko a slazene mlecne vyrobky a cukr. Ani kakao neni nic moc. Ale od te doby co jsem presla celkove na zdravou stravu (obilniny, lusteniny, jidla bez chemie, zkuste BIO, piti jen vodu, hodne zeleniny, ovoce,...) se telo proste nejak zharmonizovalo a uz mi nevadi ani obcasne vetsi mlsani, apod. Teda vadi mi to jen na vaze. Tak tolik moje zkusenost. Nemusi byt lekem pro kazdeho, ale me koprivy a zdrava strava strasne pomohly. Preji vam totez. Jo a taky mi hodne pomohlo studium knih nefanatickych (zlata stredni cesta-pouziti zdraveho rozumu, moje zkusenost - vsichni makrobiotici a nekteri vegetariani se chovaji fanaticky, bohuzel) autoru o lecbe vyzivou, zkratka jsme to, co jime. A ekzemy jeste nikdy nebyly tak rozsirene jako dnes, takze na tom asi neco bude.
 Ivana 
  • 

Re: Jde to i jinak - jsem vyléčená-JAKE KOPRIVY? 

(18.3.2005 18:16:19)
Chtela jsem se zeptat koprivy sis sama trhala na louce a susila nebo staci koupit v lekarne?Slysela jsem,ze pytlikove maji horsi kvalitu nez sypane.A muze koprivy i 2lete dite?Diky za odpoved.
 Petra,3roky syn 
  • 

Re: Re: Jde to i jinak - jsem vyléčená-JAKE KOPRIVY? 

(8.2.2007 21:09:46)
Ivano, u dětí pozor na bylinky, měly by mít slabší odvary než dospěláci.S kopřivami mám také dobré zkušenosti, ale ty přestávky je určitě nutné dodržovat, zvlášť u dítěte. Myslím, že je lepší si nasbírat mladé rostliny vlastnoručně, na čisté louce nebo zahrádce, dál od silnice, v kupovaných si nemůžeš být jistá, odkud pocházejí, do sběren je dodávají různí lidé a některým jde bohužel jen o peníze (strejda má bylinkářství, stalo se mu to u dodavatelů také a někdy musel vyhodit nebo reklamovat i byliny dodané z Lerosu, protože byly nekvalitní nebo zapařené)
Zkus použít odvar z kopřiv a šalvěje i na koupele, šalvěj se dá pěstovat i na zahrádce nebo v truhlíku doma za oknem, má obecně čistící účinky,doporučuje se i pít nebo kloktat(mimo jiné i u nachlazení nebo střevních potíží)
ale s mrňousem opravdu opatrně.
Držím palce ať je líp. P
 Irokez 


Jde to i jinak - jsem vyléčená 

(8.3.2005 20:41:02)
Milí rodiče, jmenuji se Irena, je mi 31 let. Krátce po mém narození jsem měla několik let atopický ekzém. Na čas zmizel,ale v podstatě si mi objevoval až do puberty v ruzné mire porad. Asi v 16 letech se mi objevil tak, ze jsem musela byt hospitalizovana a dokonce si me fotili kvuli tezkemu prubehu i do ucebnich materialu pro mediky. To jen na vysvetlenou, ze to nebyla zadna legrace. Pak byl chvili klid, ale v 18 letech si mi vyrazil v obliceji. Dlouhodobe a mokvave skvrny byly osklive. Celozivotne jsem uzivala masti s kortikoidy a dalsi vymozenosti mediciny. Pobyty v laznich i u more. Ale vysledek jen na cas dobry. Pak jsem potkala jednoho moudreho cloveka, ktera mi objasnil, ze je to zalezitost krve. Zkratka telo je nejakym zpusobem plne neceho, ceho se zbavuje kuzi. Trochu me to zarazilo, protoze lekari meli vysvetleni jine. No uz jsem se ale chytala posledni sance a tak jsem to zkusila. Asi 1,5 mesice jsem denne pila litr silneho koprivoveho caje. Krev se mi vycistila a ja 12 let nemam po ekzemu ani pamatky. K tomu, ale musim upozornit, ze koprivovy caj se nedoporucuje intenzivne pit udajne dele nez 3 tydny. Ale ja jsem ho pila tak dlouho, dokud ekzem nezmizel. Blizi se jaro a telo ma prirozenou potrebu se cistit, ted je velmi vhodne obdobi, kdy je fajn pouzit dietu. A jeste dulezitou vec - zdrava strava a kosmetika. Pokud se tyka kosmetiky, je to jednoduche, prirodni aromaterapeuticka kosmetika ATOK, ul.Premyslovcu, Usti nad Labem. Jsou to prirodni (nikoliv pseudoprirodni) oleje s kratsi dobou trvanlivosti, protoze neobsahuji zadnou chemii ke konzervaci. Maji svuj casopis Aromaterapie a nedavno tam byl kompletni program pro atopiky - uzasna kosmetika, po ktere telo nesvedi. Pokud se tyka zdrave stravy jim velmi stridme mleko a slazene mlecne vyrobky a cukr. Ani kakao neni nic moc. Ale od te doby co jsem presla celkove na zdravou stravu (obilniny, lusteniny, jidla bez chemie, zkuste BIO, piti jen vodu, hodne zeleniny, ovoce,...) se telo proste nejak zharmonizovalo a uz mi nevadi ani obcasne vetsi mlsani, apod. Teda vadi mi to jen na vaze. Tak tolik moje zkusenost. Nemusi byt lekem pro kazdeho, ale me koprivy a zdrava strava strasne pomohly. Preji vam totez. Jo a taky mi hodne pomohlo studium knih nefanatickych (zlata stredni cesta-pouziti zdraveho rozumu, moje zkusenost - vsichni makrobiotici a nekteri vegetariani se chovaji fanaticky, bohuzel) autoru o lecbe vyzivou, zkratka jsme to, co jime. A ekzemy jeste nikdy nebyly tak rozsirene jako dnes, takze na tom asi neco bude.
 Irokez 


Jde to i jinak - jsem vyléčená 

(8.3.2005 20:41:33)
Milí rodiče, jmenuji se Irena, je mi 31 let. Krátce po mém narození jsem měla několik let atopický ekzém. Na čas zmizel,ale v podstatě si mi objevoval až do puberty v ruzné mire porad. Asi v 16 letech se mi objevil tak, ze jsem musela byt hospitalizovana a dokonce si me fotili kvuli tezkemu prubehu i do ucebnich materialu pro mediky. To jen na vysvetlenou, ze to nebyla zadna legrace. Pak byl chvili klid, ale v 18 letech si mi vyrazil v obliceji. Dlouhodobe a mokvave skvrny byly osklive. Celozivotne jsem uzivala masti s kortikoidy a dalsi vymozenosti mediciny. Pobyty v laznich i u more. Ale vysledek jen na cas dobry. Pak jsem potkala jednoho moudreho cloveka, ktera mi objasnil, ze je to zalezitost krve. Zkratka telo je nejakym zpusobem plne neceho, ceho se zbavuje kuzi. Trochu me to zarazilo, protoze lekari meli vysvetleni jine. No uz jsem se ale chytala posledni sance a tak jsem to zkusila. Asi 1,5 mesice jsem denne pila litr silneho koprivoveho caje. Krev se mi vycistila a ja 12 let nemam po ekzemu ani pamatky. K tomu, ale musim upozornit, ze koprivovy caj se nedoporucuje intenzivne pit udajne dele nez 3 tydny. Ale ja jsem ho pila tak dlouho, dokud ekzem nezmizel. Blizi se jaro a telo ma prirozenou potrebu se cistit, ted je velmi vhodne obdobi, kdy je fajn pouzit dietu. A jeste dulezitou vec - zdrava strava a kosmetika. Pokud se tyka kosmetiky, je to jednoduche, prirodni aromaterapeuticka kosmetika ATOK, ul.Premyslovcu, Usti nad Labem. Jsou to prirodni (nikoliv pseudoprirodni) oleje s kratsi dobou trvanlivosti, protoze neobsahuji zadnou chemii ke konzervaci. Maji svuj casopis Aromaterapie a nedavno tam byl kompletni program pro atopiky - uzasna kosmetika, po ktere telo nesvedi. Pokud se tyka zdrave stravy jim velmi stridme mleko a slazene mlecne vyrobky a cukr. Ani kakao neni nic moc. Ale od te doby co jsem presla celkove na zdravou stravu (obilniny, lusteniny, jidla bez chemie, zkuste BIO, piti jen vodu, hodne zeleniny, ovoce,...) se telo proste nejak zharmonizovalo a uz mi nevadi ani obcasne vetsi mlsani, apod. Teda vadi mi to jen na vaze. Tak tolik moje zkusenost. Nemusi byt lekem pro kazdeho, ale me koprivy a zdrava strava strasne pomohly. Preji vam totez. Jo a taky mi hodne pomohlo studium knih nefanatickych (zlata stredni cesta-pouziti zdraveho rozumu, moje zkusenost - vsichni makrobiotici a nekteri vegetariani se chovaji fanaticky, bohuzel) autoru o lecbe vyzivou, zkratka jsme to, co jime. A ekzemy jeste nikdy nebyly tak rozsirene jako dnes, takze na tom asi neco bude.
 Dita 
  • 

machani 

(19.3.2005 23:26:00)
Je pravda,ze pomuze kdyz se pradlo v pracce vickrat vymacha? Myslim,ze kdyz je voda studena,tak to moc nepomuze.
 Míša + dcera Klára12m 
  • 

Kozí mléko 

(16.4.2005 10:58:58)
Nám pomáhá na AE kozí mléko(je důležité aby bylo neupravené). Do malé vaničky jsme dávali hrnek (po zhruba měsíční kůře AE zmizel a objevil se až teď po 6.měsících), teď do asi 1/4 vany dáváme 1/2l. Suchá místa se oním tučným kozím mlékem promašťují.
Mé tety měli pocit že bude Klárka cítit po mléce, ale nemusíte se bát.
 Tina a Šimon 2,5 roku 
  • 

Marný boj? 

(3.10.2007 23:01:22)
Můj třetí syn je atopik od 6měsíců.Ani já ani manžel ekzém nemáme,takže jsme dlouho tápali a důvěřovali dětské lékařce,která radila vyčkat.Jinak je velmi pečlivá,ale čekali jsme zbytečně.Nyní sbírám informace z podobných článků a jsem za ně velmi vděčná.Výborná je soukromá kožní klinika Achilea v Praze. Tam nám dali první pomoc a pár rad. Včetně té,že je potřeba zkoušet nové a nové masti a hledat individuální řešení.Skvělá je konopná mast,ale fungovala pouze 3měsíce.Pak si kůže "zvykla".Doufám,že z cizích zkušeností, najdu další i když prozatimní řešení. Díky
 Tina a Šimon 2,5 roku 
  • 

Marný boj? 

(3.10.2007 23:01:36)
Můj třetí syn je atopik od 6měsíců.Ani já ani manžel ekzém nemáme,takže jsme dlouho tápali a důvěřovali dětské lékařce,která radila vyčkat.Jinak je velmi pečlivá,ale čekali jsme zbytečně.Nyní sbírám informace z podobných článků a jsem za ně velmi vděčná.Výborná je soukromá kožní klinika Achilea v Praze. Tam nám dali první pomoc a pár rad. Včetně té,že je potřeba zkoušet nové a nové masti a hledat individuální řešení.Skvělá je konopná mast,ale fungovala pouze 3měsíce.Pak si kůže "zvykla".Doufám,že z cizích zkušeností, najdu další i když prozatimní řešení. Díky
 Daniela (Bety 3,5 roku) 
  • 

Vyrobek z Justu 

(28.10.2007 10:38:38)
Milé maminky, malá je taky "atopáček" a momentálně slavíme víc než uspokojivé výsledky se slézovou mastí v Justu. Jsem rozhodnutá, pokud by přestala zabírat, že koupím ještě jednu ze stejného sortimentu, která je přímo na AE, ale zatím to není třeba! Vyzkoušeli jsme taky krém z Cannadermy (www.cannaderm.cz) a taky nebyl špatný... tak třeba to někomu - aspoň na čas, než si tělo na novou mast zvykne - pomůže... držím nám všem palce!
 silvisko 


Atopik-jídelníček 

(17.1.2011 18:14:14)
Mám 14ti měsíčního syna.Částečně kojím. Byla mu zjištěna právě tato nemoc a tak surfuji po netu..brouzdám a hledám rady.Nemá někdo vypracovaný jídelníček? Třeba co k snídani,oběd,večeře,ale i sváče?? Děkuji.
Prosím,písněte mi to meilem: silvisko73@seznam.cz
 silvisko 


excipial,štípání očí 

(17.1.2011 19:01:07)
Když namažu syna excipialem,vždycky mi štípou oči.Samozřejmě si mléko nevtírám do očí a ani na obličej..ale přesto mám pocit,že ty oči moc pálí.Už kdysi jsem excipial na doporučení mé kamarádky používala na mou extrémě suchou pleť,ale právě pro to štípání jsem toto mléko musela vysadit.Nemá někdo stejný problém??
 kikina 


AE 

(9.10.2011 23:56:47)
Mám 8mi měsíční holčičku, která trpí AE od prvního měsíce. Začalo to malinkými pupínkami na tvářickách, kterése slili do jednoho. Naše doktorka se k tomu nevyjádřila, tak jsem to začala mazat jako obyčejnou vyrážku po jídle. Krystýnce to ale nemyzelo ba naopak. Exem postupoval po celém těle. Jenom oči jí svítili, jinak vypadala jako opařena. Bylo to pro mě neunostny. Mám ještě 2syny ale ty byly bez problému. Doktorka nas začala posílat po nemocnicích, zkoušeli jsme všemožné mastě ale bezůspěchu. Až v Praze na Bulovce jsme začali dělat škrobové zábali 3x denně a promázavat a na postižená místa jsme mazali mast s kortikoidama. po týdnu jsme jeli domů jako vyměněny...
Se zábalama pokračuju i nadále, ale střídám je s koupelí, vždy obden. A jelikož už nekojim a Kristýnku přikrmuji tak se jí exem sem tam ještě někde oběví, ale to už je zlatý.
Proto všem maminká a tatínkům vřele a s jistotou doporučuji při silnem výskytu min.3 zábal ve škrobu a samozřejmě nějákou hojivou mast a něco k promazávání. Mám s tím opravdu moc dobré zkušenosti. ~;((

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.