| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Do školy!

 Celkem 27 názorů.
 Jakarta 


Maceško, 

(14.2.2005 9:16:38)
máš můj velký obdiv. Tvé článečky se kouzelně čtou, ač chápu (nebo alespoň se snažím chápat) co jste museli vše překonat, tak z tvého vyprávění není cítit žádné zklamání či únava, je to velká inspirace a povzbuzení pro všechny bio i náhradní rodiče. Hodně z tvých článečků čerpám a snažím se svět vidět jinýma očima.

Přeji celé tvé velké rodině moc štěstí a vzájemného porozumění (apropó už teď vím, že bych nikdy nelitovala, kdyby si Nikča dovedla domů jednoho z tvých dvou synů - jenže ten věkový rozdíl asi nepřekonám :-(( (nechcete si najít ještě chlapečka tak cca 10 let :-))).

Celá tvá rodina má můj obdiv.
 Czeperka 


Re: Maceško, 

(14.2.2005 12:44:17)
Jé Jakarto (a taky Maceško) to je náhoda :-)) zrovna nedávno jsem v jisté souvislosti říkala manželovi, že bych si pro Majdu dokázala představit jako manžela Dominika nebo Dana od Macešky :-))))
Takže Maceško, vychovávej, o Tvé děti je jako o životní partnery velký zájem. :-)))

Ä to vážnější povídání jsem ti poslala mejlem.
 Jakarta 


Czeperko, 

(14.2.2005 14:34:12)
ona to asi nebude jen náhoda - prostě víme co by bylo pro naše dítka nejlepší :-))). Škoda, že nejde osudu trochu pomoci. Jenže ty jsi o kus dál, kluci už Majdu viděli, ale na druhou stranu jsou dva, viď Maceško :-D.

 ivate 


obdiv a dík za energii 

(4.10.2008 21:18:26)
Maceško, jen doplním, co už řekli všichni přede mnou. Děkuji za předanou energii z článku, piš častěji :-).
Člověk si pak uvědomí jak s nicotnými problémy se potýká a žije v naději, že se tomu jednou bude smát....
 Líza 


Mně taky 

(14.2.2005 9:23:37)
zvlhly oči dojetím...
Čte se to tak hezky, ale představím si, co všechno je za tím...kolik starostí a nervů...Maceško, smekám, máš ohromný nadhled :-)
 Margita 


Re: Mně taky 

(14.2.2005 16:13:30)
Lizo, chtela jsem rict presne to same. Tak Macesko, vem to 2x :-) A pro jistotu se pridam k prosbe holek: udelej z toho knizku, prosim prosim!
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Mně taky 

(14.2.2005 17:13:02)
Tak rovnou 3x;o) Pridavam se k holkam; takovy clanek vylozene pohladi a zahreje na dusi! A ten zivotni optimismus na nadhled by ti leckdo mohl zavidet!;-) I ja smekam...
 Olina 
  • 

Děkuji za hezký článek. 

(14.2.2005 12:50:42)
Vždycky mi dodáš optimizmus. Obdivuju, že si nestěžuješ. Nebudeš svoje články vydávat knižně? Připadá mi to opravdu poučné.
 Luci, Ondra 24.09.03 


Moc pekne 

(14.2.2005 13:27:10)
Macesko, mas muj obdiv! Vzdy cekam na to az se objevi nejaky tvuj clanek! Moc pekne se to cte! Ale jak uz tu nekdo psal, je zatim asi hodne starosti a prace! Ale i tak jsi nestratila nadhled! Bylo by to opravdu fajn, kdyby tve historky mohly vyjit knizne! Urcite by lidem hodne pomohly!
 Mecháček 
  • 

Míša 

(14.2.2005 16:02:27)
No Maceško, jak si to tak čtu, jako bych to viděl úplně "na živo", buď máš tak dokonalý vypravěčský talent (to už jsem Ti myslím ale jednou říkal), anebo já tak geniální fantazii. Nebo od obojího něco. Prostě aniž bych Míšu osobně znal, mám pocit že jí vidím před sebou, jak vláčí svou nebohou asistentku každý den do školy a pak zase domů, je to tak realistický, že snad postačí natáhnout ruku a půjde se mnou. Tady naštěstí moje fantazie končí, my dva bychom to spolu asi daleko nedopracovali. Tedy ne že by nebyla skvělá, to spíš já bych takovou zkouškou prošel jen stěží. Snažím se si to představit, ale ani to mi moc nejde. Ještě tak kluka, na to bych si možná troufnul a na něco bych ho snad utáhnul, ale s holkama se to už musí umět (platí v každém věku !). Tak vzdávám velký hold všem, co něco takového dokážou, když si tak představím, co by z ní dnes bylo, kdyby bývala zůstala tam, kde byla - raději ani nepomyslet. Tak ať se Míše daří a všem, kteří něco takového dokážou VELKÝ DÍK.

Mecháček

P.S.
A jestli se zase najde někdo, komu se snad bude zdát, že se tady opět z nějakého neznámého důvodu navzájem "plácáme po zádech", tak mu doporučuji vzít si třeba Míšu na odpoledne ven, nebo nějaké jiné dítě, jsou jich tam podobných stovky. Pak bychom si možná mohli vyměnit názory, do té doby je to BEZPŘEDMĚTNÉ.
 EvčaK 


Re: Míša 

(15.2.2005 9:57:24)
Tak Mecháček už napsal všechno za mě.

Jako vždy je to super čtení, které pohladí po duši. Už se Maceško moc těším, až se přestěhujeme blíž k vám. Doufám, že budu mít možnost a privilegium, poznat celou vaši rodinu osobně. O to bych se ve svém životě nerada ochudila.

Hodně síly, trpělivosti a nadhledu i do dalších dní.
 ydney 


:-) 

(14.2.2005 16:04:46)
Preju hodne trpelivosti a sil.:-) Libi se mi pristup, reseni i to, jakym zpusobem vzdy clanky pisete. V zari me pravdepodobne ceka prvni trida, musim se priznat - mam nahnano. Vitam, kazdou informaci a zkusenosti.Tahle je teda hodne dulezita.

Za mesis me ceka obdobna spoluprace s psychologem, ktery bude primo ve tride. Bojim se trochu, jak to deti prijmou. JSou zvykle na obcasne navstevy pani zastupkyne ci reditele, ale ne cely den a cely tyden. Zvlast kluk, na ktereho se budou zamerovat, bral vysetreni v poradne u psychologa za hroznou potupu. Lepsi by byly dle meho kamery.No, uvidime.
 Sněhurka 
  • 

Nádhera... 

(14.2.2005 21:40:31)
maceško, překrásný článek, jako všechny od tebe. Máš v sobě toli citu...smekám před tebou a obdivuji tě a přála bych si být aspoň z 10% taková.... A ještě ke knížce-dej to dohromady,ať to má aspoň 100 stran a URČITĚ ti to někdo vydá.
 Evule,Vojta 5/04,Hynek 5/06 


Mám zájem o publikaci :) 

(15.2.2005 21:56:21)
Maceško, tohle byl můj prní příspěvek, který jsem od Tebe četla a musím přiznat, že mi bylo opravdu líto, že nebyl delší. Zahřál na duši a také naladil, jak řešit případné výchovné starosti.
Taky bych se proto přimlouvala a vydaní něčeho, třeba i menší brožurky. Máš můj veliký obdiv a děkuji.
 maceška 


Re: :-) 

(16.2.2005 10:26:44)
Ahoj Ydney,
taky jsme zvažovali videotrénink interakcí ( VTI). U nás byl problém s tím, že bychom museli zangažovat někoho, kdo by byl ochoten jezdit k nám na vesnici, a nikoho takového jsme neznali. VTI nám nabízeli v Pardubicích, což je 70 km, takže jsme si tuto možnost ponechali v záloze. Ale pokud máš možnost, myslím si, že VTI je nenásilná metoda, která má určitě v podobných případech svoje opodstatnění.
Držím palce, aby to s hošíkem dobře dopadlo!
A ještě něco - za hrozně důležité považuju, aby rodiče a škola fungovali jako partneři, kteří mají společný cíl - spoustu času jsme ztratili tím, že jsme na sobě navzájem hledali chyby. Možná to znáš.
 kicul 2, Baru 08/03 


:-) 

(15.2.2005 23:23:03)
Ahoj Maceško,

teď jsem strávila zhruba 2 hodiny čtením všech tvých článků na rodině a jsem dojatá, nadšená, že takoví lidé, jako ty atvoje rodina ještě existujou. Nejen, že umíš všechny tvoje zážitky popsat zábavnou formou, i když to leckdy k smíchu není, ale hlavně obdivuju jak jste všechny ty těžké situace zvládli. Předtím jsem si myslela, že vzít si dítě z DD je dát mu rodinu, ale nenapadlo mě, že ty děti vlastně neumějí základní věci. Prostě jsem si to představovala jak Hurvínek válku.
Každopádně jseš silná osobnost a můžeš si říct, že si na tady nežila zbytečně.
Tvoji knížku si určtě koupím, jen doufám, že ji poznám,když neznám tvoje pravé jméno!

Kicul a Barunka
 Ivana 
  • 

re 

(16.2.2005 11:46:50)
Milá Maceško, tak jsem si utřela slzy (stříděvě smích a střídavě dojetí).
K vašemu článku jsem se dostala dnes poprvé a byl tak ohromně napsaný, že jsem se hned pustila do čtení přechozích příspěvků. Píšete opravdu skvělou a čtivou formou ( a prodej by si jistě nezadal s Betty mc Donalds)
ale ten obsah mě opravdu dostal do kolen. Ze srdce Vám přeji, aby to ve Vaší rodině klapalo jako doposud - a jen v tichosti smekám klobouk.
Já sama pracuji jako lékarka a s dvema malýma detma jsem mela dojem, ze mám "
co delat" abych to nekdy rozdýchala.
Ale po prectení vaseho clánku jsem plná energie. Rozdáváte lásku a energii nejen ve vasí rodine, ale opravdu skrze své príspevky i do okolí. Přeji hodne sil a rodinné pohody. Mejte se hezky Ivana
 Alena 
  • 

Macesko 

(17.2.2005 7:03:25)
prosim Tě,jak vzdalena minulost je to,co popisujes?
Jinak máte,samozdrejmě,můj obrovský obdiv.Mě nejvíc fascinuje to,jak jste dokazali ty adoptované deti prijmout skutecně za svoje.Uvědomuju si,že já bych toho nebyla schopná a taková ta tendence "to neni moje dítě,tak proč bych se tak angažovala" by u mě v době krizí asi vyhrávala.
Držím vám všem,kteří to dokážete, všech 20 palečků.
 maceška 


Re: Macesko 

(17.2.2005 7:46:01)
Michalka je teď ve třetí třídě.
 Petri 


Re: Re: Milá Maceško, 

(17.2.2005 15:04:59)
poprvé jsem se rozhodla ti taky napsat. Četla jsem všechny tvé články a vždycky jsem měla takové "cukání", že ti musím poděkovat za tvé nádherné povídání o vaší "neskutečné" rodině. Tentokrát ale neodolám, máš můj opravdu velký obdiv a jen tak dál.Díky. A pokud se jednou rozhodneš, že nějakou knížku vydáš, doufám, že dáš nám všem vědět.
 Elzina 


Re: Milá Maceško, 

(10.9.2013 10:41:50)
Tak to mám pro Vás dobrou zprávu - maceška knížku vydala, jmenuje se Domov je místo, odkud tě nevyhodí, ani když jsi něco provedl (autorka: Dagmar Zezulová). Mám ji doma a je úžasná. Právě jsem zjistila, že existuje i pokračování, tak to si ho musím opatřit. ~g~
 Myss 


Re: Macesko 

(7.10.2008 15:51:53)
ja bych se pri sve povaze zblaznila.Kdyz byl starsi syn na zakladni skole,nosil stale poznamky,v podstate se dobre ucil a sam,to proti tomu,co jste prozila vy se neda srovnat.Vsude byl "jen" normalni.Porad jsem mela kolem sebe jen rodice,jejichz deti prospivaly,k tomu chodily na balet,do klaviru a na 2jazyky...
Ted dekuji Bohu,ze jsem to mela tak snadne!!!!Mam dobrou kamaradku,s niz mame stene stare syny-muj mladsi-chodi spolu do skolky.On je sileny,ona bezva.Vzdycky doufam,ze je nepotkame,pritom s ni bych si tak rada povykladala.Ja bych na to nemela nervy,asi bych musela,ale skoncila bych na psychine nebo decka prizabila.Takze,taky moc obdivuji!!!
 K 
  • 

Re: Macesko 

(17.2.2005 10:23:27)
nevim jak ty, ja mam palecky jenom ctyri...
 Hanu 


Už se začínám těšit do školy 

(21.2.2005 23:22:01)
Díky Maceško, náš malý exhibicionista (taky z DD) se chystá do školy v září, po přečtení tvého článečku se skoro začínám těšit, že to tak nějak podobně jako vy přežijeme a ještě se tomu občas zasmějem :-) Paní učitelce rozumím, vždycky se zadostiučiněním někde čtu, jak mnohé dnes slavné osobnosti byly v dětství stěží zvladatelné. Prostě výrazné osobnosti nutně přečnívají!
 Markéta,dcera 13,syn 11 
  • 

Obdivuji tě 

(5.10.2008 15:49:36)
Ahoj Maceško,tvé články jsou moc hezké.Sama znám tyhle tramoty s dětmi,můj syn má asistentku už pátý rok ve škole.Je potřeba hodně sil a pochopení,aby člověk vychoval z dítěte dospělou bytost a pokud je ještě trošku jiné,je to o to těžší.Držím palce.
 Jitka 
  • 

čiperné dítě? 

(7.10.2008 10:55:17)
Ahoj Maceško.
Obdivuji Tě jak jste to vše nakonec zvládli.Je skvělé, že jste objevili člověka, který umí malou Michalku pochopit a navést ji správným směrem.Moc vám přeji, aby byla jednou opravdu slavná a moc šikovná v celém svém životě.
 Dominika 
  • 

Malý muzikálový nadšenec.. :)  

(19.10.2008 16:49:23)
Tak to z Michalky bude asi opravdu umělkyně.. :) Takhle mladá a už miluje muzikály? To je úžasný.. hned bych si jí na nějaký muzikál půjčila.. :-D Ať se jí daří ve škole i v její zálibě.. :)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.