| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kupujeme kolo - část 4.

 Celkem 6 názorů.
 Monika 
  • 

Sedlo 

(20.12.2004 8:43:58)
Zatím o tom tady nebyla řeč, ale mám na kole problémy s bolestí kostí na zadku po jednodenním výletu na kole. Druhý den pro mne už bývá utrpení. Teď jsme koupili rotoped a po 1/2 hodině mě nesnesitelně bolí zadek a dnes už blbě sedím i na normální vypolstrované židli. Nemáte s tím někdo zkušenosti a rady jak se bolesti zbavit? Manžel problémy žádné nemá a říká, že si musím utvořit mozoly a pak to bude dobré. Přemýšlím o ušití specielního polštářku na sedlo, ale nevím zda to pomůže. Děkuji za rady.
 Helena 
  • 

Re: Sedlo 

(20.12.2004 9:54:54)
Ahoj, měla jsem stejné problémy - vyřešilo to nové sedlo - je měkké a bez bolestí zadku jsem vydržela týden na "cyklo-dovolené". /Předtím jsem měla bolesti už po hodině jízdy/. Prodávají ho v cykloprodejnách, stálo cca 700Kč. Taky jsem někde viděla jenom polstrované potahy - to by asi šlo na ten rotoped - na to nesedíš celý den. Jo a jinak se prodávají vypolstrované kraťasy - ale to mě zrovna moc neoslovilo - při představě, že trávím týden v jedněch kraťasech (nosí se bez spodního prádla) - sice jsou antibakteriální a kdesi cosi, ale i tak... Jo a taky nejsou zrovna levný - stojí kolem 1000,- a víc.
Helena.
 Katka. 


Re: Re: Sedlo 

(20.12.2004 10:08:25)
Pořiď si anatomicky tvarované dámské GELOVÉ sedlo.
Taky není od věci investovat do cyklo kalhot s antibakteriální vložkou.
Cena se odvíjí podle druhu vložky.
Nosí se na holé tělo.
Pojede se ti pohodlně a nezapaří se ti zadek.

Kvalitní sedlo si kup i na ten rotoped!!!
Nemá smysl čekat, že si zadeček na nepohodlé sedlo zvykne!!
 Peggy 
  • 

Re: Re: Re: Sedlo 

(20.12.2004 15:05:36)
No já zrovna s tím gelovým sedlem nemám moc dobrý zkušenosti. A to jezdím hodně, s plnou polní, natěžko. Vždycky jsem měla sedlo takové černé, velké, široké, s pérama, pohodlné, cena kolem 350-500 Kč, Selle Royal nebo tak nějak se jmenovalo. Nikdy žádný problém. A před 3mi lety jsem si pořídila taky gelové. Jenže se mi začaly dělat, jak to říci... opruzeniny... :-((
Je to asi tím, že ten gel se anatomicky vytvaruje, kopíruje přesně tvar tam dole, vyplní každou skulinku, ale ... nedýchá to pak. Výsledek: pupínky, vyrážka, svědění.
Stejný zkušenosti má i můj přítel s gelovým návlekem.
 Lucie 
  • 

Re: Re: Re: Sedlo 

(22.12.2004 0:55:38)
Tak tedy muj zadecek si na tvrde sedlo zvyknul, druhy den dovolene vzdycky bolel, ale pak se to spravilo a az do podzimu jsem mohla jezdit bez obtizi.

Co mi dela na kole problem, neni zadecek, ale, ehm, pipinka. Nejak mam posledni dobou pri jizde na kole pocit, ze se o ni opiram, tlaci me to a je mi to neprijemne. Resila jsem to naklonenim sedla hodne dopredu, takze pak vetsi cast vahy spocivala skutecne na sedacich hrbolech, ale posledni dobou to nejak nepomaha (ze by se mi po detech zmenily nejake rozmery?). Mozna je problem, ze mam kolo normalni panske velikosti (dostala jsem ho posledni sezonu pred tim, nez se sem zacaly houfne dovazet snizene ramy) a merim 160 cm, takze musim byt dost predklonena. (Ale mozna taky ne, kdyby ta poloha byla spatne, asi by me bolely i zada nebo ramena, coz nastesti neboli.)
Myslite, ze by na to taky pomohlo to gelove sedlo?

Na ty kratasy, co se nosi na hole telo, bych asi nemela nervy. Muzou byt stokrat antibakterialni, ale vselijake sekrety a pot mi prijdou dost eklhaft i kdyz je bakterie nerozlozi.
 Jitka Vrtalová 
  • 

Re: Sedlo 

(21.12.2004 20:41:45)
Nějaké zkušenosti najdeš v diskusi NaKole.cz na adrese:
http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=26
Hodně spokojených kilometrů bez bolesti přeje
Jitka

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.