| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co je nového v očkování dětí

 Celkem 169 názorů.
 e-Liška 


Proc POVINNE ockovani? 

(8.11.2004 14:18:43)
Stravila jsem ted rok ve Spanelsku, kde ockovani povinne neni (stejne jako v mnoha dalsich evropskych zemich), pouze doporucene, a mela jsem moznost ucastnit se diskuse o tom, zda a proc nechat deti ockovat (u nas by samozrejme takovahle diskuse byla podezrela, ne-li primo trestna) - cekala jsem, ze uslysim znamy vycet nezadoucich ucinku ockovani, ale misto toho jsme listovaly knihami, kde byl na grafech ukazan vyskyt nekterych nemoci, jako cerny kasel, nestovice nebo tuberkuloza, v dobe pred a po zavedeni ockovani - a kupodivu byla krivka vyskytu tech chorob prakticky stejna! Jako vysvetleni nam bylo nabidnuto, ze potlaceni nemoci je dusledkem spis zvysene kvality zivota (tj. lepsi vyzivy a hygieny), nez celoplosneho ockovani, a i kdyz chapu, ze kazda statistika se da zmanipulovat, zni mi tahle uvaha dost logicky. Proto by me zajimalo, proc nemame - jako jinde v Evrope - moznost rozhodnout, zda a proti cemu nechat svoje dite ockovat - pravdepodobnost, ze moje dite ziska nemoc jako tuberkuloza je minimalni, tudiz pripadne vysoke naklady na lecbu nepravdepodobne, a nemoci jako priusnice nebo spalnicky leckdo z nas v detstvi bez problemu prodelal. Proc neni rozhodnuti za zdravi deti v rukou rodicu? Copak jsme nesvepravni? Bude-li jedno neockovane dite v kolektivu deti ockovanych, pripadnou nemoci je nenakazi (protoze jsou ockovane), pada tedy i argument zodpovednosti za zdravi ostatnich deti. Pozor - nerikam, ze ockovani je zlo a dobry rodic dite neockuje, ale chci vedet, proc to u nas je tak, ze privedu dite do poradny a dostaneme injekci, aniz bychom vlastne vedeli proc.
 Marcela 
  • 

Re: Proc POVINNE ockovani? 

(8.11.2004 15:07:40)
Ahoj , nejsem odborník na očkování, ale odpověděla bych ti asi takto: Očkování má smysl právě proto, že je plošné. Je pravda, že jedno nenaočkované dítě v kolektivu zas tak moc nevadí (viz děti, které nejsou očkované pro poruchu imunity...), ale větší skupinky dětí neočkovaných už si jsou nebezpečné sobě navzájem a i dospělým okolo sebe, např. zmiňované spalničky a těhotné. Nevím, jak je to dlouho, ale v Holandsku byla "epidemie" poliomyelitidy mezi dětmi příslušníků nějaké "sekty"(nevím jaké), jedno dítě zemřelo a pár jich má trvalé následky (většina dětí prodělala onemocnění bez následků). Ve srovnání s Evropu máme lepší proočkovanost a naše děti tak neumírají na nemoci, které v Evropě jěště zabíjejí.
Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že většina rodičů se chová zodpovědně, když přemýšlejí zda očkování ano či ne. Problém je však ta část rodičů, kterým je to jedno a své děti nevodí na kontroly a nenechávají je očkovat (ani ne tak z přesvědčení, že očkování je nebezpečné, ale z lenosti) A těch je u nás docela dost (a jejich děti právě často tvoří malé komunity)! Takže je to ochrana dětí před nezodpovědnými rodiči.
To je alespoň můj názor.
Hezký den všem přeje Marcela
 Markéta 
  • 

Re: Proc POVINNE ockovani? 

(8.11.2004 15:49:08)
Jo, já strávila několik let v Německu a tam taky není povinné očkování, dokonce jsem musela při očkování dcery podepsat nějakej papír, že s očkováním souhlasím a jsem si vědoma vedlejších účinků, které mohou po očkování nastat.
Zajímavé je, že ačkoliv se v Německu vůbec neočkuje proti TBC a není tam ani žádná očkovací látka proti TBC schválená, tak má Německo podle statistik méně případů TBC než Česko, kde je proočkovaná celá populace. Přesná čísla jsem věděla, ale už zapomněla:-(( Dají se najít. A to v Německu žijě poměrně hodně přistěhovalců, kteří mají no, řekněme jiný standard života a žijí v méně hygienických podmínkách. Hlava mi to nebere.
Co mi hlava nebere ještě víc je očkování 3měsíčních kojenců proti hepatitidě B, která se přenáší pohlavním stykem a krvi a kterážto vakcína se musí po 10 letech přeočkovat, protože vydrzí jenom tak dlouho. Nevim, ale řekla bych (a doufám!!) že moje dcera do těch 10 let žádný sex & drugs mít nebude, tak naco očkovat tak brzo? Proč teda neočkovat děti proti hepatitidě B až v těch 10ti letech poprvé?
A nejpikantnější mi připadá, když se dočtu, že se mocně pracuje na vývoji vakcíny proti planým neštovicím a do budoucna se zavede plošné očkování proti téhle dětské nemoci. Co mají plané neštovice za tak děsivé následky, že je nutno proti nim očkovat? Smrt v 90% případů?
Pak se není co divit, že mají děti špatnou imunitu a alergie, když pořád jejich imunitnímu systému bereme práci očkováním. Teda ani slovo proti očkování proti nemocem jako tetanus, záškrt, černý kašel a pod. Ale planý neštovice??
Jinak zaplaťpánbu za Hexavakcínu, konečne vakcína s acelulární složkou černého kašle + mrtvá obrna v jednom, mimochodem, v Německu se s ní očkují všechny děti už několik let a hradí ji pojišťovna, je velmi dobře snášená.
 Helena Munzarová, těhotná + 3 3/4 Eliška 
  • 

Re: Re: Proc POVINNE ockovani? - žloutenka typu B ano 

(8.11.2004 21:27:42)
Proč očkovat proti žloutence typu B i mimino? Třeba proto, že se přenáší nejen krví (sex a drogy), ale i slinami, zubním kartáčkem, a podobně. A batolata venku vám strčí do pusy cokoli, i olízanou tyčinku od nanuka či lízátka. Případů injekčních stříkaček na pískovištích asi není moc, ale už jsem o nich také slyšela ... A další důvod? Narozdíl od žloutenky typu A se typ B neprojeví hned a nemá vždy typické příznaky "na první pohled". Cituji z www.vseozloutence.cz:

"Inkubační doba, doba od nákazy do propuknutí prvních příznaků, je dlouhá 4 týdny až 6 měsíců. Po jejím uplynutí má mnoho lidí pouze mírné, chřipce podobné příznaky nebo onemocnění proběhne zcela bez příznaků, zvláště u malých dětí. Pro někoho však onemocnění znamená celé měsíce potíží - únava, slabost, nevolnost. Dalšími typickými projevy jsou: žluté zbarvení kůže, očního bělma, tmavá moč a světlá stolice.
Někteří nemocní se zcela neuzdraví, virus v jejich těla přežívá dál a nemoc trvá v tzv. chronické formě. U dětí nakažených v raném věku je to asi 90%, u dospělých kolem 10%. Tito lidé často o své chorobě nevědí, protože nemají žádné příznaky. Jsou však zdrojem nákazy pro své okolí, hlavně rodinu. Lidé s chronickou formou žloutenky typu B mají také vyšší riziko vzniku jaterní cirhózy a primární rakoviny jater. Hepatitida B způsobuje více cirhózy jater než alkohol a je příčinou 80% všech případů rakoviny jater.
....
Představu o tom, jak je virus nakažlivý, poskytne srovnání s tak obávanou nemocí jako je AIDS.
"
 Líza 


Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(10.11.2004 5:34:25)
Markéto, já jsem taky byla takhle skeptická a články o injekčních jehlách na pískovišti jsem brala jako nafouknuté novinářské bubliny, dokud jsem cestou z pískoviště, na místě, kde skoro denně chodíme s dvěma dětmi, nenašla válet použité stříkačky s jehlami. Moje mladší dcera právě začínala chodit a při představě, že se rozplácne na všechny čtyři zrovna na místě kde to leželo a zapíchne si to dodlaně... :-(, já jsem moc ráda, že to očkování má. Ráda bych kvůli tomu dala očkovat i tu starší, ale bohužel kvůli lékům na imunitu očkovaná být nesmí.
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(17.11.2004 8:32:24)
Milado,
bere teď Ribomunyl (i když podle naší doktorky ani s ním nemáme očkovat - zas tak moc mě to nebere, abych se pídila, kde je pravda, obzvlášť po té reakci, co měla na poslední tetanovku :-( ), ale v té době, kdy jsem to řešila, měla Bronchovaxom. Kvůli němu jsme právě odkládali i tetanus, a nehodlám jí do té její popletené imunity už zasahovat ničím víc :-(
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(17.11.2004 9:20:21)
Milado, máš pravdu, že nejde jen o ty imunomodulátory.
Jednak bylo tam určité okno, kdy by se nám to vešlo, ale zrovna nebyly korunky :-(, potom byl Bronchovaxom, při kterém nám důrazně doporučili odložit i tu povinnou tetanovku, pak operace nosní mandle, pak v prvním dalším možném okně tetanovka.
Po ní měla poměrně nepříjemnou reakci (opravdu vysokou horečku a dva dny si nestoupla na nohu), to mě trochu zviklalo, jestli ji chci něčím nepovinným ještě zatížit - jinak nám skoro hned po doběhnutí imunomodulátorů začíná pylová sezóna, což taky není optimální doba pro očkování. Proti hep. A Verča očkovaná je, ještě od povodní, dávala bych jí jenom béčko, ale i naše dětská doktorka je spíš proti (a té docela dost věřím), že by přínos byl poměrně malý a rizika komplikací v jejím případě tady jsou, takže ta je spíš pro, abychom to nechali na ten dvanáctý rok. Tak jsem to zatím dala k ledu a uvidíme.

Co tvoje malá, už chodí zas do školky?
 Lucie + 2 princezny 


Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(11.11.2004 14:34:18)
Virus planych nestovic muze v dospelosti zpusobit pasovy opar, a to uz je nejake svinstvo.
 Majdalenka + Mikuláš 
  • 

Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani - plané neštovice? 

(14.11.2004 16:23:58)
Nesmyslný argument. Pásový opar v dospělosti můžete dostat i po očkování.
 Katka, syn 19 měsíců 
  • 

Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(15.11.2004 13:16:47)
Markéto, co se týče očkování proti žloutence typu B, na to už ti holky odpověděly. Já ti odpovím, proč očkovat (nepovinné!) proti planým neštovicím. JE pravda, že některé dítě má pár pupínků a lehce zvýšenou teplotu, ale nikdy nevíš, jestli to tvoje nebude mít čtyřicítky a nebude osypané jako ropucha. Po pupíncích mohou zůstat jizvičky, které dítko asi s nadšením ukazovat nebude. Nemoc tě může zaskočit na dovolené, a připlácet si například v zahraničí hotel kvůli karanténě, protože vás týden nenechají vycestovat (případ mé kamarádky) není v porovnání s očkováním právě levná záležitost... ale tohle vše jsou zanedbatelné maličkosti. Málo se ví, že virus planých neštovic může například způsobit velmi závažné a trvalé poškození jater, může mít smrtelné následky. Zkus o tom mluvit se svým pediatrem, měl by být informován. Očkováním nijak "nenecháváš lenivět" přirozený imunitní systém dítěte, to je nesmysl. Podstata očkování je vpravení bezpečné dávky viru do těla, které si proti němu vytváří protilátky.
Co dokáže virus planých neštovic v krajním případě, si můžeš přečíst tady:
http://www.zdrava-rodina.cz/med/med0702/med0727.html

 Hanka, kluk 2 roky 
  • 

Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(18.11.2004 21:38:53)
Probůh, já jsem plané neštovice prodělala (asi jako drtivá většina dětí), byla jsem samý pupínek po celém těle a žádné jizvičky mi nezůstaly! Ukažte mi někoho, komu zůstaly jizvy po neštovicích po celý život.

Ještě chybí očkování proti angíně (i to může dítě prodělat s vysokými horečkami a bolestivým zduřením v krku). A pak přijde očkování proti kašli, proti nachlazení...
Myslím, že některé mámy jsou v tomhle totálně praštěné, jako by chtěly svoje děti za každou cenu ochránit úplně přede vším, umetat jim cestičku, aby nedejbože to moje děťátko něco nezabolelo... nejradši by je nechaly růst jako skleníkovou květinku. A pak se diví, že je v populaci čím dál víc chcípáčků, že přibývá alergiků a dětí s poruchami imunity, že jsou děti čím dál častěji nemocné... Já se teda nedivím.
 Hanka, kluk 2 roky 
  • 

Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(18.11.2004 21:39:19)
Probůh, já jsem plané neštovice prodělala (asi jako drtivá většina dětí), byla jsem samý pupínek po celém těle a žádné jizvičky mi nezůstaly! Ukažte mi někoho, komu zůstaly jizvy po neštovicích po celý život.

Ještě chybí očkování proti angíně (i to může dítě prodělat s vysokými horečkami a bolestivým zduřením v krku). A pak přijde očkování proti kašli, proti nachlazení...
Myslím, že některé mámy jsou v tomhle totálně praštěné, jako by chtěly svoje děti za každou cenu ochránit úplně přede vším, umetat jim cestičku, aby nedejbože to moje děťátko něco nezabolelo... nejradši by je nechaly růst jako skleníkovou květinku. A pak se diví, že je v populaci čím dál víc chcípáčků, že přibývá alergiků a dětí s poruchami imunity, že jsou děti čím dál častěji nemocné... Já se teda nedivím.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Celoživotní stopy po neštovicích 

(18.11.2004 23:43:23)
Tuším, že Hanka se tu ptala, kdo že má stopy po neštovicích na celý život. Tak např. já. Neštovice jsem měla v osmi, je mi čtyřicet a mám jizvičky stále. Asi je vytáhne až hlína :-)))). Ne, že bych z toho měla nějaký těžký mindrák (brýle od 9 let a celoživotní nadváha byly na mindráky "výživnější"), ale pořád nosím afinu, protože mám "ďolíčkovaté" čelo....

To jen tak na doplnění, aby jste věděly, že to fakt jizvy může nechat. Ale holky pochopitelně očované jsou....

Simča
 sally 


Re: Re: Celoživotní stopy po neštovicích 

(19.11.2004 1:09:15)
Milado,
po neštovicích zůstane v těle vir, který se může pod vlivem stresu (a většinou ve starším věku) aktivovat v podobě pásového oparu. Takže - lidi, kteří neštovice měli nemůžou od oparu dostat ani neštovice ani opar. Lidi, kteří neštovice neměli můžou stykem s pásovým oparem dostat vir neštovic a tudíž neštovice. Tolik moje laická znalost. Očkované děti by neměly neštovice dostat...
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Celoživotní stopy po neštovicích 

(19.11.2004 9:36:33)
Pasovy opar se nejcasteji objevuje u lidi starsich 50ti let a asi u 10-20% lidi, kdo je nosicem viru pl. nestovic (Varicella zoster). Erupce se, ve vetsine pripadu, objevi jen jednou za zivot. Projevy jsou podobne jako u nestovic – clovek se celkove neciti dobre, muze mit teplotu a samozrejme vetsinou velmi bolestivou (palivou) vyrazku, kdekoliv na tele ci obliceji. Jako u nestovic muze byt prubeh velmi lehky nebo tezky, ktery ve velmi vyjimecnych pripadech vyzaduje hospitalizaci. Vyrazka (puchyrky) trva 1-15 dni. V kazdem pripade nakazlivost je velmi podstatne nizsi nez nakazlivost nestovic. Pasovy opar (a naopak) se neda prenest na druheho cloveka, nakaza se vzdy poprve projevi jako pl. nestovice, at jsi nakazena od cloveka s oparem nebo nestovicema.
V soucane dobe, predejit bolestivym projevum nebo i nekterym vaznym komplikacim, muze byt indikovana protivirova lecba napr. acyclovirem, pokud se vsak pacient dostavi nejpozdeji do 72 hod od prvnich priznaku.
Ockovani je rychle ucinne a to i tak, ze do peti dnu po styku s nakazenym se muze doporucit ockovani.
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Celoživotní stopy po neštovicích 

(19.11.2004 10:16:29)
Po celou dobu puchyrku, snad i den pred puchyrky - slinama.
C
 Simona 
  • 

Re: Re: Re: Celoživotní stopy po neštovicích 

(19.5.2005 15:47:17)
Ahoj, jsme epidemioložka, takže tomu rozumím, k tomu, aby vznikl pásový opar, musí člověk prodělat plané neštovice, musí to být v tomto pořadí, nejdřív neštovice a potom opar. A opar může člověk dostat i když je naočkovaný proti neštovicím. A v dnešní době by si skoro každý představoval, že zaplatí peníze a jeho dítě bude proti všemu naočkované, a nebude mít ani rýmu, ale to kolik látek se jim tím dostane do těla.... a mzslím, že je to proti přírodě. Nakonec nás jendou bude zabíjet ne AIDS, ale obyčejná rýma
 Macek 
  • 

Re: Re: Celoživotní stopy po neštovicích 

(12.9.2006 21:04:02)
S tím pásovým oparem teda nevím envím. Já ho měla a holky ode mne nic nechytily ( 5 a 2 roky )
Můj táta -ve svých 55letech měl planý neštovice a byl v kontaktu se starší dcerou- opět nikdo nic nechytil. pak u nás byla švagrová s malou v neděli a v pondělí se jí osypala neštovice a holky zase nic nechytily.
Každé dítě je jiné a na nějaké mýty bych nebrala ohledy. Máme jen to základní očkování a zas tak moc nemarodíme.
CO neberu na lehkou váhu je klíště a TBC(to se tu začíná dost rozmáhat aniž o tom veřejnost ví)

Hezky přeji Macek
 Konstanta & 3 raraši 


Re: Celoživotní stopy po neštovicích 

(19.11.2004 8:51:47)
Jee, ja mam taky po nestovicich stopy na cele :) I kdyz... o tech mych skoro nema smysl mluvit - mam dolicky jen dva, po tech pupinkach, ktere jsem si jako 9lete dite vydloubla :(

Milado,
ad pasovy opar: kamaradka ho mela asi pred mesicem, uci ve skole (kde ho nejspis chytla:(), neschopenku mela. Ale jeste jsem s ni od te doby nemluvila, takze podrobnosti nevim... Po pravde receno, doted me ani nenapadlo, ze by pasovy opar souvisel s nestovicemi. Ani nevim, jestli v detstvi nestovice mela. Zkusim se poptat.

Konstanta
 Konstanta & 3 raraši 


Re: Proc POVINNE ockovani? 

(8.11.2004 15:56:25)
Elisko,
tak Ti nevim, jake grafy jste tam meli... ale nahledla jsem do knizky Petras, Domorazkova, Petrydesova: Manual ockovani. Tango, Praha 1998. Otevrela jsem knizku zrovna u povidani o davivem/cernem kasli. Graf vyskytu v CR v letech 1950-1997 je tady:

Hm... me prijde docela rozdil, jesli onemocni rocne 30 tisich lidi nebo 100.
Podobne zavislosti poctu onemocneni na zavedeni ockovani jsou i u ostatnich nemoci.
 Markéta 
  • 

Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(8.11.2004 20:20:30)
Konstanto, kterej z tech grafu? Ten menší? A vsimla sis, ze výskyt černého kašle spadl na polovinu už v roce 1955, tj. ještě před zavedením vakcinace? Pokud ten graf dobře chápu, očkovat se začlo v roce 1960.
Ten větší graf nechápu už vůbec, protože tam to lítá sem a tam, spíš jakoby se ten počet zvyšoval, ač je teoreticky proočkovaná celá populace.
Nic proti vakcinaci proti černému kašli, moje dítě je proti němu očkovaný, ale občas mi připadá, že argumenty horlivých zastánců očkování trochu postrádají logiku, zvlášť když si vezmou na pomoc statistiku:-). Koneckonců se nadarmo neříká, že existuje lež, milosrdná lež a statistika:-))
 JaninaH 


Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(8.11.2004 20:55:18)
Markéto,
když se na grafy od Konstanty zadíváš pozorně, zjistíš, že na tom malém jsou počty nemocných uváděny v tisících, kdežto na tom velkém v jednotlivcích. Proto ten velký graf tolik "skáče". :-) 30 (stejně jako 90) případů onemocnění je pořád řádově tisíckrát méně než 30 tisíc. Vážně tě to nepřesvědčilo? Mě tedy ano.
Nad některými názory v této diskusi tak trochu žasnu.
J.
 Janča 
  • 

Dobrovolnost 

(8.11.2004 22:21:24)
Taky docela KOUKÁM na ty názory. V dnešní době jsou hlavně lidé, kteří z principu napadají povinné věci a mezi ně u nás očkování patří. Já v tom nevidím problém, dítě to ochrání před nebezpečnými nemocemi a ne každý rodič je natolik zodpovědný aby k lékaři dítě vodil dobtovolně. Dítě tak ale do určitého věku samo nedojde. Je to jedna z věcí, na kterou se u nás v ČR peníze našly, snad to vydrží. Nechápu proč bych měla hledat statistiky o nízké pravděpodobnosti možnosti onemocnění svého dítěte, když mám možnost ji minimalizovat. Díky za očkování.
 Pavla, 1 Anča 
  • 

Rodiče, přemýšlejme... 

(9.11.2004 0:04:17)
Znám dost rodičů, kteří nespokojují s faktem,že očkování je povinné a to proto, že je prospěšné(jak dnes ještě tvrdí i většina běžných českých pediatrů a většina rodičů jim raději věří). Ti, kteří smysluplnost a přínosnost očkování zpochybňují, to nedělají většinou z nutnosti protestovat proti všem povinnostem, ale prostě proto, že je zajímá i ta negativní stránka očkování, kterou jsou nebo mohou být i vážná a trvalá poškození jak nervového tak imunitního systému dítěte. Stačí se začíst do těch několika málo knih k tomuto tématu, které vyšly i v češtině. Kdo má chuť, čas a je jazykově vybaven může strávit nad četbou zahraniční literatury dlouhé hodiny a pak přemýšlet, které zlo je horší. Nemoc nebo očkování proti ní? Své argumenty si najde každá strana.
A proto souhlasím s názorem, že očkování by mělo být dobrovolné a rodiče PRAVDIVĚ a podrobně informováni o výskytu, možnosti nákazy a průběhu nemoci včetně možnosti léčení, rizika komplikací a vzniku možných poškození a také o účinnosti či možné neúčinnosti očkování, opět včetně možných komplikací a poškození.
Pokud se já jako rodič dozvím, že i moje očkované dítě MŮŽE dostat tu nemoc před kterou ho má očkování ochránit a že očkování mu MŮŽE způsobit různě závažné problémy až vážná a nevratná poškození, a to třeba i horší než samotná nemoc, tak se budu rozmýšlet, jaká očkování a také v jakém věku svému milému dítku vyberu. Doporučuju příznivcům i odpůrcům očkování k přečtení alespoň tři z těch u nás dostupných knih, které mně hodně pomohly si udělat svůj vlastní názor. Jsou psané lékaři, kteří mají ze své praxe bohaté zkušenosti s očkovanými lidmi. Tak, lidé čtěte...chcete-li: Randal Neustaedter: Problémy s očkováním, Nakl. Alternativa; Gerhard Buchwald: Očkování - obchod se strachem, nakl.Alternativa; Martin Hirte: Očkování pro a proti, nakl. Fontána.

A shaním informace pořád dál a dost dobře už rozeznávám propagandu ze strany odborníků, kteří mají naprosto jasno a žádné pochybnosti a tak směle šíří osvětu mezi námi, hloupými a štouravými rodiči. Viz článek, na který vlastně všichni reagujeme a který Aleš trefne nazval reklamou. A na závěr k těm statistikám, kterými se hemží mnohé předešlé reakce. Nikdo mi nezaručí, že zrovna moje dítě nebude jedno z těch několika, které očkování ponesou hodně špatně v případě, že očkované bude, aniže nemocí neonemocní, když očkované nebude. Rozumné mi připadá posilovat imunitní systém, pak totiž mnohou nemocí i z těch opravdu nebezpečných nemusí onemocnět i když se s nimi setká. Ale už jsem zase u otázky, jestli očkování imunitní systém posiluje nebo oslabuje...radši končím.
 Nikos, dítě JANIS 
  • 

Re: Rodiče, přemýšlejme... 

(11.11.2005 15:04:22)
Naprosto souhlasím s výše uvedeným textem, žádnou z výše uvedených knih jsem nečetl,avšak lékařům ani jiným odborníkům nevěřím a domnívám se, že jde jen o peníze, je to dobrý byznys !
 Katka 
  • 

Re: Re: Rodiče, přemýšlejme... 

(7.6.2007 3:24:23)
BRAVO,
Nikosi a hlavně Pavlo, je vidět, že přemýšlíte SVÝM rozumem! O té druhé, stinné stránce očkování se u nás stále nemluví, či jen velmi okrajově, je to, jak za socialismu či komunismu, téměř naprosté TABU, ačkoliv ve světě ( díky internetu se o tom může přesvědčit dnes již každý, jazykově vybavený) se to hemží odbornými studiemi a názory na to, že očkování MNOHDY (tedy ne výjimečně, jak se nám v naší vlasti české snaží nabulíkovat), způsobuje velmi závažné reakce, trvalá poškození, až smrt. Navíc očkování je velmi imunosupresivní, tedy potlačuje a snižuje imunitu, a to v poměru čím více očkování, tím horší imunita. Něco si člověk může přečíst už i v češtině na stránkách www.rozalio.cz, kde se pár "osvíenějších" rodičů konečně rozhodlo založit sdružení, mající za cíl objektivně informovat českou veřejnost o očkování a očkovacíhc látkách. I když zde ještě není mnoho informací, pro ty, kdo umí číst v aj či nj je zde mnoho vyčerpávajících odkazů na zahraniční stránky o očkování. Moje (zbožné) přání je, aby se co nejvíce rodičů před tím, než nechají do svého nejdražšího dítěte vpichovat očkovací látky, dobře obeznámilo s tím,co všechno vakcíny obsahují a co všechno mohou způsobit, ať už obsahují oslabené či "umrtvené" viry,(pak se ale člověk musí ptát, ČÍM jsou vlastně "umrtvené"? Odpověď zní FORMALDEHYDEM, známým neurotoxinem, tj.poškozující nervové buňky) či živé (např.trojkombinace vakcíny proti spalničkám, zard.a příušnicím je živá vakcína), kteréžto jsou zase neblaze proslulé vyskokým počtem nepříznivých "reakcí", či spíše by se mělo mluvit o následcích, protože takový autismus a další nerv.poruchy typu hyperaktivita, dyslexie, poruchy chování a učení atd., jehož souvislost s očkováním (hlavně proti spalničkám) potvrdila celá ŘADA nezávislých odborných studií, se jistě již nedá nazývat pouhou "reakcí", ale spíše DOŽIVOTNÍM handicapem. Ani tak neblaze proslulý a opakovaný zánět středního ucha,u kterého je prokázáno,že může vznikat právě jako vedlejší "následek" očkování, kdy dochází ke snížení imunity a tudíž ke zvýšené vnímavosti vůči infekčních chorobám, zejm.právě otitidy (zánětu střed.ucha). A to už vůbec nemluvím o souvislosti očkování s autoimunitním onemocněním typu cukrovka, leukemie, astma, ekzémy, alergie atd.
Tak se prosím , velevážení a drazí rodičové, SEBEVZDĚLÁVEJTE, v nejvyšším zájmu zdraví vašich (našich) nejdražších, jelikož od našich drazích doktorů a pediatrů se OBJEKTIVNÍCH a ÚPLNÝCH informací o očkování ještě asi dlouho nedočkáme, neboť by se sebevzdělávat museli především oni,a to oni si raději nechají blaze "ukecat", možNá i podplatit, alE hlavně "zmasírovat" mozky mocnými a ziskuchtivými farmaceutickými firmami vyrábějící stále více a více nesmyslných a hlavně NEBEZPEČNÝCH vakcín. Říkám vysloveně nebezpečných, jelikož do dnešního dne nebyla provedena ŽÁDNÁ dlouhodobá studie, která by potvrdila bezpečnost vakcín z hlediska jejich dlouhodobého působení v těle. Je třeba si hlavně uvědomit, že v případě masového očkování dnešními hazardními vakcínami je v sázce zdraví a imunita celých budoucích generací.
 Damila 
  • 

Re: Re: Re: Rodiče, přemýšlejme... 

(7.6.2007 6:56:41)
Dosti emotivní, ale zcela pravdivý příspěvek.!
Jo jo, tak to je. Jenže teď jsme za fanatiky a rebely. Je nás málo, třeba časem bude víc, abychom byli tak silní, a pohli s tím systémem...ale aby už nebylo pozdě!
 Nikos, dítě JANIS 
  • 

Re: Rodiče, přemýšlejme... 

(11.11.2005 15:04:27)
Naprosto souhlasím s výše uvedeným textem, žádnou z výše uvedených knih jsem nečetl,avšak lékařům ani jiným odborníkům nevěřím a domnívám se, že jde jen o peníze, je to dobrý byznys !
 schamka + krakeni 


Re: Dobrovolnost 

(9.11.2004 8:37:34)
V podstate mas pravdu, ze to ockovanie je povinne, pretoze sa najdu aj nezodpovedni rodicia, ktori na to kaslu. Lenze ti na to kaslu aj ked je to ockovanie povinne. (nedavno bola v jednej slovenskej televizii reportaz, ako chodia sestricky do osad s urcitou socialnou skupinou a ockuju v terene, lebo rodicia tych deciek jednoducho k detskemu lekarovi nepridu a ockovat ich nedaju, ci je to povinne alebo nie...)
A z tych zodpovednych rodicov ta POVINNOST robi male deti. Mne je to jednoducho proti srsti, aby som musela ist syna POVINNE ockovat. A ver mi, ze zaockovany uz 2x bol. Dobrovolne ;o)
 Lucie + 2 princezny 


Re: Re: Dobrovolnost 

(11.11.2004 14:41:59)
POVINNE ockovani je ZADARMO (resp. plati ho stat).
Kdyby bylo ockovani nepovinne a muselo by se platit, byla by ta skupina nezodpovednych rodicu, ktere dite nenechaji ockovat, razem vetsi nez tech par "socialne neprizpusobivych" a vystrednich.

Nehlede na to, ze vetsina rodicu nema cas, silu a ani vedomosti k tomu, aby mohli zodpovedne posoudit nutnost ockovani jejich ditete. To, ze je nektere ockovani povinne, je pro rodice i jiste voditko.
 schamka + krakeni 


Re: Re: Re: Dobrovolnost 

(11.11.2004 17:09:02)
V Holandsku je ockovanie deti dobrovolne a plati ho stat, resp. plati tie ockovania, ktore su aj u nas zadarmo. Takze v tomto problem nevidim.

V poradni oboznamia rodicov s ockovacou schemou, teda kedy sa proti comu ockuje. Oboznamia ich aj s tym, co su to za choroby, proti ktorym sa ockuje, ake su vedlajsie ucinky ockovania a preco je dolezite ockovat. Ako som uz spominala, rodicia dostanu s ockovacim listom aj letak, kde je to vsetko este raz rozpisane. Na zaklade tohto sa rodicia rozhodnu, ci daju alebo nie dieta ockovat. Nemusi to byt rozhodnutie na urovni profesora mediciny, staci, ked vedia pre a proti a rozhodnu sa, nemyslis? Takze opat, ziaden problem.

A tak mojim nazorom stale je, ze ta povinnost nepomaha nicomu, iba robi z dospelych ludi blbe ovce.
 Konstanta & 3 raraši 


Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(8.11.2004 20:56:43)
Marketo,
ano, pocet spadl na polovinu. Tezko rict proc, nejsem doktor ani historik. Nicmene je to porad 30 000 onemocneni za rok. Ty grafy jsou dva, pokud se obrazek poradne podivas, tak vidis, ze ten mensi zachycuje cele obdobi 1950-1997, ten vetsi je vyrez z velkeho grafu, pro leta 1975-1997. Pocet onemocneni v 90. letech sice pravda roste, ale je to (odhaduju) prumerne 50 onemocneni/rok. Proc roste? Mozna prave proto, ze CELA populace proockovana uz neni. Do 1989 zila v CR dost uzavrena spolecnost, s minimalnimi styky s jinymi staty. Holt se od te doby mnohe zmenilo, je tu napr. mnoho pristehovalcu, kteri casto ockovani nejsou.
Ano, statistika JE zneuzitelna, presto ale urcitou prukaznou hodnotu ma. A nezlob se, tvrzeni, ze nemocnost je stejna v populaci at se ockuje nebo ne, je hloupost.
Ockovani proti uplne vsemu je nesmysl. Ale stejne tak je nesmysl popirat prinos ockovani proti tezkym, az smrtelnym nemocem.
 Kacenka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(15.11.2004 8:48:15)
Konstanto, ten graf je jeste optimistictejsi, nez si myslis. Spletla ses totiz v jednotkach, ktere jsou na vyrezu. Kdyz se podivas pozorneji - na velkem grafu sloupce hodnot po roce 1960 klesnou tak, ze uz nejsou temer videt. Tudiz hluboko pod prvni linku - 10 tisic.
To znamena, ze na vyrezu jsou na ose Y (svisla) vyjadreny hodnoty nikoli v tisicich, ale v uz poctu jednotlivcu! Takze to maximum z roku 1996 je asi 125 pripadu onemocneni.
 Konstanta & 3 raraši 


Re: Re: Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani?  

(15.11.2004 10:11:21)
Kacenko,
nespletla, tvrdila jsem presne to, co rikas ty (tj. rozdil desetitisice lidi v padesatych letech x sto lidi v devadesatych).
Nebo byl Tvuj prispevek urcen spis Markete, ktera tvrdi, ze z "meho" grafu plyne, ze se ockovanim nic nezmenilo?
Konstanta
 Daniela 
  • 

Re: Re: Souhlasim s Marketou 

(8.11.2004 20:25:32)

Nebydlim v CR, a kdyz jde o ockovani, tak jsem tomu rada. Nevim proc bych mela nabouravat zdravy imunitni system meho novorozene?!
U prvniho jsem dala ockovat ( ne proti vsemu), ale byla jsem malo informovana, ted vim taky i o nezadoucich ucinku a tech je hodne. Od alergie, cukrovky, neustaly opakujici se zanet usi u deti, moje sestrenice po ockovani spatne slysi atd. ¨
Vadi v CR to, ze rodice nemaji volbu, je to jako za komunismu.
Neco jako s porodem doma, a ohani se s nejnizsi umrtnosti v evrope.
Proc mam sve male dite dat ockovat proti HPB? Kde je ten smysl, jednou prijdou nove viry a nas organismus si s nim nebude vedet rady, nebot mame v sobe tolik vakcin.
Podle homeopatie jsou detske nemoci velice dulezite pro oragnismus.Proc ockovat proti nestovicim, spale, zardenek. Proc na zardenky ockuji male chlapce, kdyz je to jen nebezpecne pro zeny v tehotenstvi?
Nechapu a jsem rada ze mam pravo volby, hlavne moje dite, kdyz ja jsem ho nemela. Nerikam, ze je vse zle na ockovani, urcite maji smysl, ale cim mene tim lepe
 Stana 
  • 

Re: Re: Re: Souhlasim s Marketou 

(9.11.2004 12:58:49)
Chtěla bych reagovat na tento řekla bych spíš emotivní než objektivní příspěvek. Ráda bych dodala několik informací o tzv. dětskách chorobách, které jsou podle Vás přece absolutně neškodné.
Dětské nemoci, jak název napovídá, si většina lidí "odkroutí" v dětství, ve školce/škole se to prostě jednou za pár let objeví, dostanou to děti, které to ještě neměly, proděláním nemoci získají doživotní imunitu a je pokoj... toto je takový klasický scénář. Ale: problém je v tom, že tyto nemoci v tom dětském věku nemají nikterak fatální průběh, se zvyšujícím se věkem se ale příznaky zhoršují a mohou se dostavit různé komplikace. Věřte mi, že prodělat třeba zarděnky, nebo i pouhé neštovice, v pěti letech a ve třiceti (nebo i ve dvaceti) je propastný rozdíl.
A s tím souvisí jedna věc: VŠICHNI si ty dětské nemoci v dětství neprodělali. Například já jsem se nějak vyhla všem těm "školním epidemiím" a až v sedmnácti (!!) jsem od své osmileté sestry chytila neštovice (moje první dětská nemoc :o). Příjemné to nebylo. Nicméně žádná z dalších dětských nemocí mne zatím nepotkala (úmyslně neříkám naštěští) a jsem ve věku, kdy už tyto choroby při případném prodělání mohou mít u mne nějaké vážnější komplikace (viz např. riziko v těhotenství při nákaze zarděnkami).
Takže proč očkovat proti neštovicím, zarděnkám atd...? Např. proto, že když to v dětství nechytnu (což se docela dobře může stát), tak aby mi to nedělalo problémy potom.
Dále bych se chtěla vrátit k Vaší otázce, proč se na zarděnky očkují malí kluci, když je to nebezpečné JEN pro ženy v těhotenství? Já osobně můžu být ráda za každého očkovaného, i malého kluka, od kterého to nechytnu.
Ještě dva příklady z neškodnosti dětských nemocí, které si podle Vás každý prodělá v pěti letech a pak má nadosmrti pokoj:
Víte, že příušnice způsobují JEN neplodnost u mužů?
A víte, že už byly i zaznamenány případy, kdy člověk prodělal neštovice dvakrát za život?
 Eliska 
  • 

Re: Re: Re: Re: Souhlasim s Marketou 

(9.11.2004 13:54:05)
Stano, a neslo by to prece jen udelat trochu jinak nez ockovat pausalne proti detskym nemocem? Co kdyby se detem dejme tomu ve 13 letech (nebo kdy je ta hranice, kdy uz detske nemoci muzou hodne ublizit - vim, ze ve 13 ockovali nas divky proti zardenkam) provedlo vysetreni krve na protilatky proti nim a podle toho se pak provedlo zaockovani? Ockovani navic neni absolutni ochranou proti nemoci, viz tuberkulinovy test u dvouletych deti, kdyz se vsechny ockuji uz v porodnici (neznam specifika ockovani na TBC, ale minimalne u zardenek to tak taky funguje) anebo to, ze clovek muze prodelat nestovice vickrat - ockovani neni vselek.
Vazne dopady nemaji jen spalnicky, zardenky a priusnice, ale treba i obycejna chripka - a ne, dekuji pekne, pausalni proockovani kazdy rok opravdu nechci.
 Stana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Souhlasim s Marketou 

(10.11.2004 10:05:49)
Samozrejme ze mohou existovat i ruzne jine "ockovaci programy", ktere u nas nejsou. Ockovani u nas neni zalezitosti svobodneho rozhodnuti rodicu ditete, a ruku na srdce, stale si myslim, ze ve vetsine pripadu je to dobre. Kdyz se podivam na minimalni informovanost nasi populace o zdravi, o tom, jak co v tele funguje, informace posbirane v mediich pochybne duveryhodnosti, a i na nekterych prispevcich v teto diskuzi je to videt...
Nejsem absolutni zastance ockovani proti vsemu, a na mem postoji v tomto pripade vubec nezalezi, protoze kazdy ma nazor svuj. Na prispevek jsem reagovala, protoze me nektere vyrazy v nem docela "nadzvedly". Samozrejme, ze priklady komplikaci, ktere jsem uvedla, by se daly resit i jinak. Nejsem proti hledani lepsiho reseni. Co mi ale vadi jsou nektere vylozene populisticke nazory v teto debate. Mnoho mistnich odpurcu ockovani odporuje proste proto, ze "je to POVINNE", vsichni kdo zazili minuly rezim, maji k tomuto vyrazu jakousi vnitrni averzi, na druhe strane jsou tu prispevky maminek ze zahranici, ktere jsou nad veci, protoze u nich se NEMUSI a my jsme tady ti spatni, protoze... a ted se jen hrnou argumenty, nad kterymi by clovek zaplakal.
Jako reseni bych videla rozumny dialog mezi odborniky a verejnosti, tedy poucenou verejnosti, ktera ma pristup k serioznim informacim. To bohuzel neni ani zde samozrejmosti.
 schamka + krakeni 


Re: Proc POVINNE ockovani? 

(8.11.2004 20:44:15)
Suhlasim.
Zijem v Holandsku, kde je vsetko velmi liberalne, takze ockovanie je dobrovolne. Je tu zaockovanych asi 98% deti (pre porovnanie- na Slovensku je to vraj 95%). Ockovaniu sa tu venuje vela priestoru, osveta je na vysokej urovni - pridete do poradne tak vas zasypu informaciami, info mate aj v knizke, co sa nosi do poradne, dostanete letak, s ockovacim preukazom pride dalsi letak, atd.... Takze si myslim, clovek tu ovela lahsie narazi na informacie o ockovani a o tych vsetkych chorobach, nez v SR alebo CR, kde je ockovanie povinne a ludia sa moc nestaraju. Isteze dnes mame Internet, ale pri tom biednom pokryti ake napr. na Slovensku je...

Aby som to zhrnula - pokial budu ludia poriadne informovani, pokial bude fungovat osveta, je mozne, aby sa ockovanie nevynucovalo represaliami, ale aby sa nechalo na zvazenie rodica, ci necha svoje deti ockovat. Koniec-koncov, chceme pre svoje deti to najlepsie a sme dospeli ludia, nie?
 Cockney 


Re: Proc POVINNE ockovani? 

(8.11.2004 22:53:29)
Zda se, ze ty jsi jasnym dukazem toho, proc je ockovani v CR jeste povinne. Ackoliv jsi prosla ve Spanelsku odbornym seminarem, porad jeste jsi na koleji, ktera nevede po planete Zeme. Tvuj nazor, ze konkretne tuberkulozu neni snadne dostat je opravdu smesny. Nejenomze pocet pripadu TBC ve svete roste (v rozvojovych statech samozrejme z dusledku soc. urovne a v rozvinutych statech v dusledku HIV), ale tuberkuloza se potuluje i v prazskem metru v podobe bezdomovcu. Jakykoliv jedinec s TBC muze nakazit pripadne dokonce i ockovaneho cloveka a lecba neni jen nakladna, ale izolace je horsi nez vezeni. Dale tvoje tvoje spalnicky, to, ze jsi je prezila sama neznamena, ze pred zahajenim celoplosneho ockovani nebylo hlaseno kolem 50 umrti rocne v CSSR. Ovsem to vsechno neni nic proti tomu, jak me nadzveda veta « Bude-li jedno neockovane dite v kolektivu deti ockovanych, pripadnou nemoci je nenakazi (protoze jsou ockovane), pada tedy i argument zodpovednosti za zdravi ostatnich deti. » Tak to je u me vrchol bud ignorance nebo totalni zabednenosti (asi ta veta o te nesvepravnosti by se mi v te definici nejlepe hodila). Jeste jsi nepochopila v cem spociva argument o zopovednosti za zdravi ostatnich deti? Asi to nevis nebo te to nezajima, ale v kazdem pripade te zrejme o tom neinformovali na tom bajnem seminari, ze nektere deti (ty bychom asi meli rovnou po porodu popravit) z vaznych zdravotnich duvodu nemohou byt ockovany a navic onemocneni, ktere by jine zdrave decko mohlo zvladnout, by snadno mohlo byt pro handicapovane dite smrtelne. Pokud budu slychat tak fundovane argumenty jako jsou tvoje, tak jsem vsema deseti pro povinne ockovani.
 Káně 


Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(8.11.2004 23:26:23)
TBC nejen, ze maji houmlesaci, ale taky Ukrajinci a ze tech je v Praze a v MHD pozehnane. Kdyz vidim ty polstrovane sedacky a na nich se rozvalujici tyhlety smrdici individua, tak nevim proc, ale vzdycky si na TBC, svrab apod. vzpomenu...zlate plastove sedacky. Ale to jsem odbocila, taky jsem rada, ze mam ockovane dite. Navic mam pocit, ze Min.zdravotnictvi schvalilo, ze od roku 2005 se vsechny deti budou ockovat setrnymi vakcinami a injekci do 2 let dostanou daleko mene nez dosud a to vse samozrejme zdarma. To, ze jsou deti ockovany beru jako automatickou vec a i kdyby se za ni melo priplacet, tak to rada udelam.
 Lucie + 2 princezny 


Re: Proc POVINNE ockovani? 

(11.11.2004 14:23:31)
Proc si myslis, ze je nepravdepodobne, ze by tve dite dostalo zrovna tuberkulozu? Ta zas tak vzacna neni a nakazliva je myslim docela dost. Nepoustis ho do skoly, do MHD a do obchodu?
 Eliska 
  • 

Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(14.11.2004 11:12:03)
Proc si myslim, ze moje dite nedostane tuberkulozu... popravde receno si myslim, ze fenomen rozsireni tuberkulozy v Cechach je dost nafouknuty medii, to za prve; za druhe, spouste deti se ockovani proti TBC "neujme" a musi se ockovat znovu ve dvou letech, a pokud by nektere takto nechranene male dite onemocnelo TBC, myslim, ze by o tom bylo dost slyset; a za treti, v jinych zemich (treba v tom "mem" Spanelsku) se proti TBC neockuje vubec, a ackoli jsem si nevsimla, ze by tam bylo bezdomovcu a pristehovalcu vyrazne mene nez u nas, ba spise naopak, tuberkuloza tam neni vnimana jako hrozba - a nevidim duvod, proc by se u nas meli koncentrovat prave ti tuberkulozni bezenci a bezdomovci.
Takze obe deti beru vsude s sebou, i do metra v Praze, ac trimesicni Karolina ockovana neni, a strach nemam, stejne jako zahranicni turiste, kteri sem jezdi na dovolene (a bez ockovani - nebo jsem aspon neslysela, ze by se na cestu sem proti TBC ockovalo stejne jako pri ceste do Indie proti malarii...).
 Iva (Aneta03, Radovan06) 


Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(14.11.2004 20:22:37)
nekdo tu psal, ze dite se na tbc ockuje uz ve 4 dnech, jestli ho uz takhle brzo beru s sebou do skoly, obchodu atd. - odpovidam, ano, beru

eliska: odkud se do spanelska dostavaji bezenci? (nerypu, jen mne to zajima) tchyne ziskala coby personal v plicnim sanatoriu velmi podrobny prehled o slozeni potencionalnich prenacecu otevrene TBC - pochazeli ze zemi jako indie, pakistan, irak, iran, a samozrejme ukrajina a byvale staty "svazu" a TBC trpely i velmi male deti. Nebyla bych nadsena, kdyby s moji holkou chodilo do skolky ditko s otevrenou tuberou.
Moje sestra zila na studiich dva roky na private na jednom pokoji s holkou, ktera "jen" neustale kaslala, vsichni si mysleli, ze ma alergii na psa. Holka nekuracka, nefetacka, z normalni slusne rodiny. Nikdo by to do ni nerekl, nez moji sestre prisla pozvanka na vysetreni. Stava se to.
 Lucie + 2 princezny 


Re: Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(16.11.2004 22:05:27)
No ja jenom, ze jeden muj kamarad ji mel, a nestyka se ani s bezdomovci, ani s bezenci.
A protoze mel nejake netypicke priznaky, a protoze u slusne situovaneho cloveka se bezne na diagnozu TBC nepomysli, tak s ni behal po Praze nekolik let.
 Majdalenka +  
  • 

Re: Re: Proc POVINNE ockovani? 

(14.11.2004 16:38:27)
Co myslíš, je pravděpodobnější, že tvoje dítě bude mít vážné problémy po očkování, nebo že dostane TBC? Očkuje se prvně 4. den života v porodnici. Bereš ho hned do školy, obchodu... ?
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Dítě beru sebou! 

(14.11.2004 23:08:55)
Já tedy ano, beru dítě sebou. Nevím, jak jsi to dělala ty, ale já - nechtěje nechávat takto malé mimčo samotné doma nebo na ulici v kočárku - ho musela brát do obchodu, na poštu, k lékaři (třeba když jsem já šla na kontrolu na gyndu, na zubní a pod.) i do lékárny... Manžel do práce dojížděl, do našeho města se vracel v době, kdy bylo všehno zavřeno a babičky mám 180 a 280 km daleko.. Asi 4. den z porodnice, potom byl muž 2 dny doma, pak na týden přijela mamka. Ale od 13 dne nebyl kdo by pomohl. Takže jak jinak, než že šlo mimi vždy se mnou?
Ahojky
Simča
 radek.god 
  • 

Re: Proc POVINNE ockovani? 

(31.3.2010 19:57:00)
Odpoved naleznete zde :
http://mustwatch.hztz.cz/film/anita-petek-dimmer-ockovani-impflugen/

me to dava celkem smysl - naockovat si virus s tim, ze se vytvori protilatky, ktere sami o sobe neleci, pouze jsou dukazem toho, ze se telo setkalo s nemoci = ockovani je nejenze zbytecne, ale skodlive.Diky nejen FASISTICKE organizaci jako je napr. Evropska unie (obcan jednoho statu NEMA stejna prava a moznosti jako obcan statu jineho - tedy rozdeluje lidi na podlidi, lidi a nadlidi) a cile kazdeho pouze zbohatnout (zdravi a lide jsou podruzni) je jasne proc takove pachani zla na lidech proslo, prochazi a prochazet bude ?

co treba tento graf ?

http://www.britishantiviv.org/BAVA/images/SmallpoxGraph.jpg

Nebo jim to neprojde ? Udelame s tim neco ?

Jak jsem rad, ze jsem se nenechal v praci ockovat, prece to firma zaplatila a je to tedy pro nas "zadarmo"

a nebo to pro ty co se nechali ockovat "zadarmo" nebylo a "neco" je to stalo, aniz si to uvedomovali ?

Od kdy je pro Telo dobra rtut a formaldehyd ???




 Aleš 
  • 

Reklama na "nebuněčnou vakcínu" 

(8.11.2004 21:19:28)
Mám za to, že byl popleten název a zařazení článku. Osobně bych článek nazval "Reklama na nebuněčnou vakcínu" a zařadil ji do sekce reklam, kam patří. Je až komické pozorovat, kým je autor článku placen. Krásné argumenty: klasická vakcína proti černému kašli je taky dobrá (i když má některé zanedbatelné vedlejší účinky - zaujal mne zejména "několikahodinový křik dítěte") ale taková nebuěčná za cca 1500.- Kč, tak ta fakt nemá chybu (poměr vedlejších účinků na imunitní systém oproti klascké 3000:300)-no nekup to dětem! Stačí zaplatit farmaceutům malou sumičku keš a nechají vás na pokoji. Určitě to vyjde levněji, než cca 10 000.- Kč pokuty, které jsou vyměřovány rodičům, které nechtějí nechat očkovat své děti proti úplně všemu, co si farmaceuti vymyslí...
 Radka/26 
  • 

Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" 

(8.11.2004 21:53:53)
I ja jsem rada, ze mam tu moznost porodit sve deti v zemi, kde ockovani neni povinne. Cesko plete lidem s ockovanim hlavy a je jasne, ze kdyz neustale pousti mezi lidi strasaky, tak si maminky nakonec mysli, ze ockovat sve dite je to nejlepsi. Slysela jsem, ze Cesko je zahrnuto v nejakem ockovacim pokusnem programu - to by vysvetlovalo, proc je to povinne ze zakona - pokusni kralici.
Pokud se na to podivame strizlivyma ocima, vidime, ze se imunita zhorsuje, a to u stale mensich deti. Je sice pekne, ze jsme naockovani buh vi proti cemu - a hlavne - buh vi cim, ale nase imunita je tim uz natolik poskozena, ze uz nedokazeme zit vedle, jinak prirozenych veci a ze vseho se pro nas stavaji alergeny.
Nejprirozenejsi ockovani je to, cim si dite projde svym vyvojem. Kdyz do jeho telicka nebudeme cpat, to co tam nepatri, bude mit dost sil, vytvorit si svoje protilatky sam. Ty jedine jsou ucinne a spravne. To, co do nas cpou - rikaji tomu ockovani - to je jen velka zatez pro telo. Nemuzeme se pak divit, ze neustale roste pocet civilizacnich a jinych chorob (kterym jiste podlehame snadno, kdyz nemame zadnou prirozenou imunitu). Lidi, zamyslete se, kdyby nas priroda chtela ockovat takovou formou, jakou zname dnes, tak by to za nas urcite vymyslela.
 Gábina 
  • 

Re: Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" 

(9.11.2004 10:30:43)
Fajn, není nad přirozenou selekci.Přežijí jen ti silní a odolní, ti s neporušenou imunitou A nikdo z nás nebude dělat pokusné králíky. To jste opravdu někde jenom slyšela.
Kdyby bylo po vašem , tak variolla, která je eradikována celosvětově, by tu vesele řádila dál a lidé by umírali a nebo byli doživotně postižení, byť jenom kosmeticky.
Chápu, že Vám vadí ta možnost volby, kterou tady nemáte, ale vyřešila jste to, rodíte děti, tam kde není očkování povinné.
A ještě trošku z jiného soudku. Očkování cosi stojí, platí se ze solidárního zdravotního pojištění, a za děti ho platí stát, tudíž my všichni na daních. Platí jen to minimum. Nám ostaním, co jsme výdělečně činní se strhává z platu a to určité procento. Tudíž, když na to nemám, jsem očkován zadarmo, tím, co proplácí pojišťovna, když na to mám, tak si připlatím lepší vakcínu. Tak to bohužel je a bude, jenom socani mají pocit, že všichni by měli mít stejně. To už tady bylo a nebyli ani špičková ATB a jiné léky a potřebné přístroje. On si nikdo neuvědomuje, co péče ve zdravotnictví stojí a kolik to stojí. Čili basální píéči mají všichni zadarmo, ostatní se musí připlatit. U zubaře tasíme peněženky a ani nemukneme, buď můstek, nebo klofáky do skla za státní, ale jinde se pozastavujeme a chceme to nejlepší. To bychom bohužel museli mít daně 55% a ne chudí malé a odpočty a bohatí vyšší bez odpočtů.
 Helena 
  • 

Re: Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" 

(9.11.2004 11:53:41)
No tak to jestli nekdy navstivis Prahu, tak ti nedoporucuju cestovat MHD. Mohly by taky tvoje neockovane deti chytit od bezdomovcu a ukrajincu tuberu. Ja jsem rada, ze mam z deti "pokusne kraliky".
 Nanyna, dcera 9let 


Re: Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" 

(12.11.2004 13:18:25)
Nemůžu nereagovat ne příspěvek Radky, byť z většiny jen čtu, ale to, co napsala, to prostě nechápu. Nebudu se tady rozepisovat a pozitivech, či negativech celoplošného očkování, to přenechám ostatním.
Ovšem psát, že necháme na přírodě, ať si poradí s černým kašlem a dalšími smrtelnými nemocemi, se mi zdá jako pokus o vytočení většiny rozumně uvažujících a argumentujících lidí v této diskuzi.
 Katka, syn 19 měsíců 
  • 

Re: Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" - Radka/26 

(15.11.2004 13:43:41)
Radko,
"ty jediné jsou správné" - to myslíš vážně? Protilátky vznikající v těle jako reakce na očkování jsou přesně tytéž, jako protilátky vznikající jako reakce na probíhající nemoc :o) Rozdíl je v tom, že vakcína obsahuje oslabený/mrtvý virus, zatímco při nemoci máš v sobě stejného viru takovou dávku, s kterou si tělo nemusí poradit. Kdyby si s ní poradit dokázalo, pak by bylo očkování zbytečné - jenže pak by se taky na virové choroby NEUMÍRALO!
Zaplaťpámbu, že žiju v době, kdy už nemusí VŠECKO záležet jen na tom, jak to "vymyslela příroda" - máš taky výhrady vůči např.umělému oplodnění, operaci slepého střeva nebo kardiostimulátorům? To taky není nic "přirozeného" a hodně lidí by kvůli tomu nebylo...
 Radka 
  • 

Re: Re: Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" - Radka/26 

(15.11.2004 20:00:16)
Umele oplodneni, operace tlusteho streva a dalsi, jsou jen dusledkem spatne vyzivy. Ale pokud argumentujes takovym zpusobem (takove primitivni priklady), je mi jasne, ze o tom nemas ani potuchy. Potom neni mozne na toto s Tebou rozvijet debatu, protoze Ty o tom nemas ani zakladni informace a to by bylo jen hazenim hrachem na zed. Neber to jako utok, je to jen konstatovani faktu.
 Katka, syn 19 měsíců 
  • 

Re: Re: Re: Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" - Radka/26 

(15.11.2004 22:37:40)
Ano, ano, máš naprostou pravdu. Díky, že jsi mi otevřela oči. Dodneška jsem netušila, že moje neplodnost (vysoký testosteron, prolaktin) byla způsobena špatnou výživou... budu to muset říct svému lékaři, třeba mi příště nebude předepisovat nesmyslnou hormonální léčbu... Možná, že bys to měla publikovat, neplodných párů přibývá... :-)))
 Katka, syn 19 měsíců 
  • 

Re: Re: Re: Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" - Radka/26 

(15.11.2004 22:41:36)
...ale jsem moc ráda, že je ti jasné, o čem mám nebo nemám ani potuchy, a už dopředu víš, že nemá cenu se mnou o tom diskutovat :-)))))
 Radka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" - Radka/26 

(15.11.2004 23:35:57)
Kato, zkus se mrknout na stranky www.pust.cz. Neplodnost neni nutne nemenny stav (pokud Te lekari nevykuchali). Da se odstranit pustem a syrovou stravou (hadam, ze Ti mimo jine chybi vitamin E). Samozrejme to nemusi byt hned, zalezi na vaznosti situace kazdeho jedince, zalezi na psychice (je jasne, ze muze byt psychicky blok). To, co pisu, myslim naprosto vazne a nechtela jsem se Te nijak dotknout. Pokud chces svuj stav zmenit, tak myslim (neber to, jako ze Ti neco vnucuji), ze by jsi se mela vymanit ze zavislosti na lekarich a vzit to do svych rukou. Je to samozrejme Tvoje vec a volba. Ja, dokud jsem na ne spolehala, tak jsem byla stale vazne nemocna. Ale to uz je minulost. Nastesti dnes mame jiz tu moznost, ze je kolem nas cim dal vice informaci a mame moznost volby. Na tech strankach, co Ti doporucuji nedavno ohlasila nejaka pani, ze je tehotna (take byla oznacena za neplodnou), urcite se s Tebou podeli o svou zkusenost. Pokud Ti moje informace pripada jako scestna, tak na to proste zapomen. Zatim pa
 Radka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" - Radka/26 

(16.11.2004 0:03:32)
Ted jsem si vsimla, ze mas mimiska. Tak to je dobre, v tom pripade moji predchozi zpravicku ber jen jako informacni (jsem si jista, ze by jsi prisla do jineho stavu i bez lekaru).
 Katka, syn 19 měsíců 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reklama na "nebuněčnou vakcínu" - Radka/26 

(16.11.2004 21:01:59)
Radko, v pohodě - myslíš to dobře a jako zcestné to neberu. Jsou i mnohem horší metody :-))) Ale věř tomu, že to není samospasitelné (trvalo to docela dost let, co jsem se snažila využívat "jiné" možnosti :o)) Ve vitamínu E rozhodně problém nebyl. Jo, holka - asi to slyšet nechceš, ale někdy se prostě bez těch bílejch havranů neobejdem :-)))

A ještě k očkování: letos nás na chatě u táboráku pokousali komáři. Připadá vám na tom něco divného? Mně taky ne :-))) Jenže šestiletá cácorka od sousedů pak zemřela na klíšťovou encefalitidu, přenášejí to i komáři. Některé nemoci MOHOU být smrtelné. Tak za kým to jde - za lékaři, že nedokázali udělat zázrak, nebo za rodiči, že nedali pár stovek za očkování? No... tak teď jistě hodně ušetří!
 Petra 
  • 

Taky nesouhlasím s povinným ockováním 

(8.11.2004 22:43:53)
proti vsemu moznému. Povinné ockování bych zavedla pouze u skutecne nebezpecných nemocí.Obrna, tetanus apod. Opravdu nechápu, proc je moje sestiletá dcera ockovaná proti príusnicím, spalnickám a zardenkám. Príusnice jsem sama mela, není to moc príjemné, ale zase ne smrtelne nebezpecné a myslím, ze pro telo je mnohem prínosnejsí prirozene získaná imunita po prodelané nemoci nez umelé ockování. Zardenky jsou nebezpecné pro tehotné, to je pravda, ale proc jsou tedy ockovány deti? Nestacilo by ockovat jen dívky napr. ve veku 18 let? A ockování proti planým nestovicím, no tak to je opravdu nesmysl. Verím, ze ockování má vedlejsí úcinky (kdyz lékari ríkají, nová vakcína je mnohem bezpecnejsí, znamená to tedy, ze ta predtím byla nebezpecná?) viz. nárust cukrovky u detí. Jsem ochotná toto riziko podstoupit pri ockování proti smrtelným chorobám, proti bezným detským nemocem me to prijde zcela zbytecné zatezování organismu, skoro bych rekla, ze je to spís zdraví skodlivé.
 Monika 
  • 

Re: Taky nesouhlasím s povinným ockováním 

(9.11.2004 8:53:43)
Zarděnky jsou nebezpečné těhotným ženám, ale pokud nebude očkované jejich dítě (a je jedno jestli to bude kluk nebo holka) může se od nich maminka nakazit (jak se to stalo mé známé ještě před pár lety).
Příušnice jsou nebezpečné hlavně pro kluky, způsobují neplodnost. A zase pokud nebudou očkované i holky, nedá se mluvit o plošném očkování.
Jak je to s planými neštovicemi nevím, jen vím že v pozdější věku se hůře snášejí. Podle mě je očkování proti planým neštovicím zbytečné, ale nemám žádné informace. Možná se časem neštovice stali nebezpečnějšími, mé děti nakazili naši známou a ta neštovice prodělala podruhé (jednou jako dítě, podruhé v dospělosti, lékař dlouho nemohl přijít na to co jí je, nepředpokládal, že je možné neštovice prodělat 2x za život)
 eva 
  • 

Re: Re: Taky nesouhlasím s povinným ockováním 

(30.12.2006 19:05:02)
kecáš nesmysly krávo blbá
 Damila 


Evo 

(30.12.2006 19:35:44)
Asi bys měla vysvětlit PROČ a S ČÍM KONKRÉTNĚ nesouhlasíš. Pouhé nadávky nic neřeší a nevysvětlí.
 Jára, 1 dítě 


Názor 

(9.11.2004 7:17:56)
Taky přidám k téhle diskusi názor - osobně si myslím, že očkování prospěšné je. Dceru jsem nechala očkovat proti hemofilu - bylo to v době, kdy toto očkování ještě nebylo povinné a očkovat jsem nechala na doporučení naší dětské lékařky (která je i alergoložkou). Během dvou let dcera infekci prodělala a jen díky očkování byl průběh velice mírný. Včera jsem s malou byla na přeočkování proti meningokokové infekci. Mě spíš vadí, že toto očkování (proti tolik nebezpečné nemoci) pojišťovny neproplácejí. Osobně raději vydám 800 Kč za vakcínu, než bych riskovala život svého dítěte.
 Gábi, 2 děti 


Vše má své PRO a PROTI 

(9.11.2004 8:33:35)
Hlavní argument odborníků pro POVINNOST očkování je právě zajištění plošnosti. Naše společnost není už tak nepřizozeně uzavřená jako byla před rokem 1989. Co se týká TBC, tak už se začalo očkování koncem 80. let rušit, po té se skokem zvětšil výskyt lidí s otevřenou TBC a program "ukončení" se samozřejmě zastavil. Pravé neštovice se vymítili (i když jsem zase slyšela něco jiného) a neočkuje se už přes dvacet let.
Za vakcínu proti Heamofilus influenza můžeme děkovat a očkovat proti hepatitidě B je podle mě také rozumné - stačí, když se dítě někde škrábne nebo něco strčí do pusy.
Na druhou stranu mi nepřijde nijak rozumné očkování proti chřipce, ale to povinné není. Podobný vztah mám k novince - očkování proti planým neštovicím. (Ale zase mnoho rodičů kolem mne je nadšeno a hned se o to zajímají.)
Systém je u nás nastaven tak, že co je POVINNÉ je plně hrazené z našeho (nemalého) zdravotního pojištění a ostatní je za "tržní ceny".
Mě nejvíce na stávajícím systému vadila nepružnost (přesně dané termíny, hromadná "lžička" proti poliomyelitidě, proti TBC se očkuje v porodnici, i když je čas mnoho týdnů), ale zjistila jsem, že to je to hodně v rukou konkrétního pediatra - individuální očkovací kalendář není problém. S dobrým pediatrem se dá i dobře diskutovat o nutnosti daného očkování i jeho vedlejších účincích. Dobrý pediatr neočkuje dítě, v době kdy to není vhodné apod.
Celkově mohu říci, že mám já i moje děti s očkováním dobré zkušenosti a vedlejší účinky jsme nezaznamenali. Máme také dobrého pediatra :-) Moc by se mi líbilo, kdyby společnost akceptovala, že rodič je ta nejvyšší instance, ale asi k tomu čas nedozrál ...
 Lucie 
  • 

Dotaz 

(9.11.2004 14:47:36)
Muj dotaz se vubec netyka clanku, ale je k tematu. Jaka ockovani by dite melo mit za sebou v sedmi mesicich?
Mam v tom trochu zmatek, protoze jsme se prestehovali do jineho statu. V Cechach dostala mala 3x Infanrix (komb. diptheria, tetanus,pertussis), 2x hepatitis B a pak uz jen TBC. Je to vsechno co by mela mit?

Dik

Jinak k clanku: ockovani se bojim, neockovani jeste vic!
 Lucie 
  • 

odpoved 

(9.11.2004 15:40:03)
Tak moje mile maminky, prave jsem diky tomuto clanku zjistila, ze infarix obsahuje ockovani proti haemophilu. Bohuzel trosku pozde, protoze jsem asi pred tremi tydny navstivila mistniho lekare, kterej rek, ze ho neobsahuje a moje mile miminko mi naockoval jeste jednou.
A ted poradte. Sedim tu, u pocitace, v Australii, je 11 v noci a ja nemam komu zavolat aby me ujistil, ze bude mala v poradku.
Co ted? Co kdyz nebude?
 Gábina 
  • 

Re: odpoved 

(9.11.2004 16:05:52)
Bude v pořádku, očkování bylo před 3 týdny a nic se jí nestalo.
 Majda, 3 děti 
  • 

Re: odpoved 

(10.11.2004 1:25:36)
Ahoj Lucie,
věc se má tak, že Infanrixů je několik druhů:
Klasický INFANRIX je vakcína proti záškrtu,tetanu a dávivému kašli, pak je na trhu
INFANRIX HepB, ve kterém je navíc ještě hepatitida B;
INFANRIX HEXA, kde je kromě trojkombinace (záškrt,tetanus, dáv.kašel) ještě hepatitida B, dětská obrna a haemophilus influenzae typu B;
INFANRIX HIb má v sobě trojkombinaci a haemophilus inf. typ B.

Takže záleží na tom, kterým infanrixem máš dítko naočkováno. Pokud nemáš jistotu, lze s určitým odstupem nechat udělat odběr krve a z toho zjistit úroveň protilátek a tím i nutnost dalšího očkování.
Doufám, že pak budeš klidnější :-)
 Lucie 
  • 

Re: Re: odpoved 

(10.11.2004 6:49:50)
Dik za pomoc,
dostavala infarix hib, ale dneska rano jsem volala na imunizacni centrum a tam mi rekli, ze to vubec nevadi. A taky mi doporucili at uz ji zadnou dalsi davku nenechavam davat! :-)
No ale byla to noc hruzy, kdy jsem si predstavovala jak bude mit vsechny ty hrozny vedlejsi ucinky, cukrovky, ochrnuti a ruzne zpusoby umrti!
No, uz je to za nama, ted uz si dam setsakra pozor, az ji zase budou chtit neco pichnout!

Diky Lucie
 Limetka 
  • 

Nic nového v očkování není, pokračující represe ze strany státu trvá 

(9.11.2004 19:04:35)
Očkovat se u nás bude povinně - dobrovolně. Pamatuji si, že za vlády jedné strany (pro mladé-Komunistická strana Československa) se k volbám chodilo také dobrovolně-povinně. Pan pisatel tuším byl už za vlády KSĆ primářem na dětském oddělení v Krči. No, jak říkám zatím se nám, co se týká očkování nic nového neurodilo.
 Janijaja 


Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(10.11.2004 10:13:50)
Dekuju Pavle, Markete, Daniele a Elisce za odvahu se ozvat, za doporuceni knih. Rovnez ziju v zahranici, a prave jsem docetla: Francois Choffat: Vaccinacions: Le droit de choisir. Knihu pise doktor a homeopat, ktery dodnes ockuje, ale jen proti nekterym nemocem a jen s vyhradami a s bezpecnostnimi opatrenimi, jako je napriklad homeopaticka drenaz. Jemu samotnemu se stalo, ze ockoval proti zaskrtu a tetanu 16ti mesicniho chlapecka, do te doby nikdy nemocneho, v 17.ti mesicich prvni preockovani a po tydnu bylo dite nalezeno mrtve ve sve postylce bez zadne dalsi zjevne priciny. I kdyz je to treba jeden pripad z kolika milionu, jak vite, ze takhle na ockovani nebude reagovat zrovna vase dite?
Proti planym nestovicim se ockuje proto, aby rodice nechybeli v praci a netrpela tak nase ekonomika.
Naprosto souhlasim, ze jestlize "nove" vakciny uz nejsou skodlive, tem "starym" tedy neco bylo, ackoliv byly uz tehdy dokonale???
Proc prave nestovice vymizely v zemich, jako Holandsko, kde se neockovalo, rychleji, nez treba v CR?? Je to vakcina, ktera se zrusila, protoze na ni lide umirali.
Ockovani proti zardenkam, priusnicim zpusobuje prave to, ze vetsina je nedostane v detskem veku, ale nekteri pak v dospelosti, kdy je prubeh mnohem horsi. Priusnice zpusobuje neplodnost u muzu, ale ne u chlapcu!! Mnohem vetsi neplodnost zpusobuje napriklad konzumace soji (kterou dnes najdete i tam, kde byste ji absolutne necekali - susenky, parky....) Japonske zeny davaji soju svym nevernym muzum, aby je potrestaly!!! V asijskych zemich se soja konzumuje v temer homeopatickych davkach - to jen my ji cpeme vsude...
Myslite, ze ockovani vas ochrani proti dane nemoci na cely zivot?? Proc se tedy ockuje proti tetanu pri kazdem dalsim skrabanci??
Napriklad ockovani proti cernemu kasli je ucinne, prominte mi nepresnost, tri az pet let. Ale starsi deti, nebo dospeli uz se proti nemu neockuji, protoze si nikdo "nelajzne" ty imunitni reakce.
Nevim jak vy, ale mne se teda celoplosne povinne ockovani, navic v tak brzkem veku, rozhodne nelibi a jsem rada, ze moje deti maji sanci si vybrat.
Clanek povazuju ne-li primo za lez, pak tedy za hodne prekroucenou pravdu. Veci se daji vykladat ruzne. Treba ta pani, co psala, ze nechala dite ockovat proti hemofilovy a pak ho dostalo jen v mirne forme - diky vakcine. A nedostalo ho treba prave diky tomu ockovani??? Hemofilus je virus, ktery je v nasem tele normalne pritomen a muze se projevit pri oslabeni (co kdyz to oslabeni bylo zrovna to ockovani???) Sama jsem nikdy proti hemofilovy ockovana nebyla. Tri tydny mi bylo spatne, mela jsem 37,5 zvysenou teplotu. Krevni testy objevily trikrizkoveho hemofila (myslim, ze to znamena, ze ho tam bylo opravdu hodne). Trochu jsem ztracela hlas, ale ze bych umirala???
50% pripadu onemocneni tetanem se napriklad uzdravi bez jakekoliv lecby samo.
Tubera se da lecit antibiotiky, zaskrt take. Zloutenka typu B byla dlouho prenasena prave nemocnicnimi strikackami. Od te doby, co se pouzivaji pouze na jedno pouziti je riziko jeji nakazy mnohem mensi. (Krome rizikovych skupin, o kterych se tu uz mluvilo)
Nechce se mi diteti davat do zil sest nemoci najednou (v prirode to ani neni mozne!!) + navic zbytky z vajecich zarodku, rakovinotvornych bunek, teleciho sera (na kterych se vakciny pestuji, znamenajici vznik alergii,co nemoc silenych krav atd.) + hlinik, merkur, antibiotika. Brrr.
 Daniela 
  • 

Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(10.11.2004 10:51:20)
Super napsane Jani!

Ted jsem dotelefonovala s kamaradkou z Cech. Jeji 10-mesicni holcicka, byla uz 2krat v nemocnice, a ma porad kasel, musi inhalovat, je alergick, ale jeste nezjistili na co. Za tech 10 mesicu zivota mela 5krat Antibiotika. Mluvila jsem s ni o tom co si myslim o ockovani, a ze to ma urcite z toho. Dala mi za pravdu.Ale bohuzel nic s tim nic nenadela ze jo?
Jen je nastvana na nas zdravotni system, jake ubohe a nebezne informace o ockovani siri.
Mimochodem jsem nebyla prvni, kdo s ni o tom mluvil. Chodi k hemopatovi s malou, po te co skolni medicina selhala a poskodila ji zdrave dite.
 Monika 
  • 

Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 8:27:33)
Z čeho usuzujete, že 10-měsíční holčička, která měla už 5x antibiotika a je alergik, se narodila zdravá. Nejedná se o dítě se sníženou imunitou, které mělo mít možná individuální plán očkování.
 Cockney  
  • 

Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(10.11.2004 11:10:50)
Bravo! To mela byt prehlidka toho, co vsechno internet je schopny spolknout nebo nejaky pokus o vtip? Co veta to perla, skutecny odbornik v medicine!
Jeste jednou, uprimny obdiv ke statecnosti s takovymi blaboly vyjit na verejnosti.
C
 Věra. 


Snůška nesmyslů 

(10.11.2004 11:22:18)
Jano, jako zdravotník, jen koukám, takovou snůšku nesmyslů jsem zde již dávno nečetla.
Fakta která zde uvádíte jsou nepravdivá, vaše "odborné" pojednání o hemofilovi /NENÍ TO VIRUS/
je nesmysl od začátku do konce.

Bohužel, za chvíli jdu od netu a nestíhám reagovat na každou jednu větu...vypisování by mi zabralo čas, který nemám.

Jen upozornění pro ostatní....pisatelka zde píše naprosté nesmysly...je vidět že o věci nemá ani ponětí...veškeré zdravotnické informace v textu berte jako pojednání někoho, kdo si dvakrát v životě směnil peníze a nyní podle toho napsal "odborné" pojednání na finanční server o vývoji na světových akciových trzích .....
 Věra. 


Jano.. 

(10.11.2004 11:26:08)
a jestli propříště chcete psát něco o čem nevíte nic, můžete začat třeba studiem hemofila..

Klíčová slova...hemofilová sepse...meningitis....epiglotitis..zavedení povinného očkování v ČR...studie o snížení úmrtnosti na invazivní hemofilová onemocnění po zavedení očkování v Německu...

vše najdete na netu...můžete začít studovat...
 JaninaH 


Re: Snůška nesmyslů 

(10.11.2004 11:40:21)
Věro,
díky. Je vidět, že jsi na Rodině na leccos zvyklá a hned tak něco tě neporazí :-))). Ale udiví to, viď. Mě to ale i trochu vyděsilo.
J.
 Věra 
  • 

Re: Snůška nesmyslů 

(18.11.2004 22:05:16)
Věrko, ty máš taky dobře vymytý mozek, viď...
 Věra 
  • 

Re: Snůška nesmyslů 

(18.11.2004 22:05:33)
Věrko, ty máš taky dobře vymytý mozek, viď...
 Corra 


Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(10.11.2004 22:18:59)
hemofilu influenzae typ b -mě díky tomuhle před 20 lety málem zemřel brácha.Nic příjemného,když zjistíte že vaše dítě nemuže dýchat.Byl tenkrát v nemocnici 2 měsíce.Kamarádčin syn nedávno-stejná diagnoza-takže dík za takové očkování
 JaninaH 


Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(10.11.2004 11:36:40)
Souhlasím s názvem příspěvku Jani Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!!. Ale to je také vše, v čem s ní souhlasím, dokonce si myslím, že ona sama zdravým rozumem neoplývá. Jsem laik, ale několik věcí mě v jejím příspěvku na první pohled velmi zarazilo a donutilo si vyhledat informace. A zjistila jsem, že Jani píše naprosté nesmysly.
Například o záškrtu jsem našla mj. toto:

Onemocnění záškrtem mělo v minulosti vice než 50 % smrtnost, která po zavedením léčby antitoxickým zvířecím globulinem klesla na cca 10 % . Současná léčba antibiotiky sice zkrátila dobu léčby a nosičství v rekonvalescenci, nicméně smrtnost vcelku neovlivnila. K úmrtím docházelo často u dospělých, pozdě diagnostikovaných, osob, léčených zprvu pouze antibiotiky.

a toto:

V posledních pěti letech probíhá velká epidemie záškrtu v zemích bývalého Sovětského svazu, v důsledku kolapsu očkovacích programů. Případy onemocnění se rozšířily i do bývalých pobaltských republik a do pohraniční oblasti Polska. Nelze vyloučit i zavlečení jednotlivých případů do ČR. Rozšíření záškrtu v našem státě brání dobrá kolektivní imunita. Důvodné podezření, že náš poslední případ záškrtu byl infikován imigrantem se nepodařilo prokázat.
Nelze vyloučit že budoucnosti nedojde k sporadickým výskytům tohoto onemocnění v určitých etnických či sociálních skupinách, přicházejících do styku s imigranty z oblastí vysokého výskytu. Nelze také vyloučit zhoršení proočkovanosti dětí těchto skupin s následnou možností zavlečení infekce.

U tetanu je úmrtnost také 50:50. To někomu připadá málo??? Poučila jsem se, že proti tetanu jsou očkováni i koně.

Obávám se, že odborník - lékař upadl po přečtení příspěvku Jani do mdlob. Přesto bych si ráda přečetla jeho názor.
J.
 Psychouš 
  • 

:-))))) Tomu rikam karikatura Rodiny 

(10.11.2004 12:49:11)
Tak tomu rikam karikatura rodina.cz . :-)

Takove blaboly a tak sebevedome podane, to jste tedy trumfla i mistni zname firmy. Lide jako vy by vubec od detech nemeli mit moznost rozhodovat.

Vas rozum je skutecne zdravi.
 Gábina 
  • 

Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(10.11.2004 20:37:56)
Je tu zapotřebí uvést pár věcí na pravoumíru.
1. Neočkuje se do žil, nýbrž podkožně či nitrosvalově. Nitrožilní podání očkovacích látek může způsobit komplikace.
2. TBC se léčí ATB , ano, minimálně trojkombinací a minimálně 6 měsíců a i v dnešní době jsou úmrtí na TBC. Tak co, píchanec, nebo ATB 6 měsíců a izolace a ATB bere nejbližší okolí.
3: Tetanus se spontánně vyléčí u 50 % případů však jen ve veterinární medicíně. U lidí velké procento lidí končí s těžkými neurologicvkými poškozeními, nebo na ventilátoru. OK?
4. Haemophylus není virus, ale bakterie. To je podstatný rozdíl. Bakteriemi může být náš organismus kolonizován a viry nikoliv.
Epiglotitis, kterou ona bakterie vyvolává je nebezpéčná zejména u dětí, protože mají jinou anatomii hrtanu, příklopky, dýchacích cest. Dospělému, když oteče příklopka, tak chraptí, dítě se dusí, hlavně v leže.
5. Hepatitis B je léčitelná ano, ale občas přechází do chronické formy, končí jako cirhoza jaterní ( není to jen výsada alkoholiků), jaterní selhání-bohužel umělá játra ( něco jako ledvina) zatím neexistuje, tak jen transplantace jater.
Drahá pisatelko, něž začnete někoho odsuzovat a kázat, čtěte pořádně a všechno.
P.S. nemůžete sroivnávat onemocnění u dětí a dospělích.
 Gábina 
  • 

Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(10.11.2004 20:42:54)
A ještě k epiglotitidě:
Jediná léčba jsou antibiotika, zajištění dýchacích cest-endotracheální intubace, ventilátor=pobyt na ARO či JIP.
Já pro své dítě volila píchanec 2x byť za peníze.
 olina, syn 22 měs 
  • 

Díky Gabi, 

(11.11.2004 7:06:38)
napsalas to i za mě. Já jsem se tak rozčílila, že jsem nemohla odpovědět. Nedostatek vzdělání není jen na straně lékařů. Nenechala bych bez očkování ani psa, natož svoje nejdražší. Můj manžel je lékař a trval i na některých placených vakcinacích, třeba žloutence. Pracuje totiž se sociálně slabými lidmi a nelegálními přistěhovalci a tam jsou tyto infekce skutečně hodně rozšířené. Stává se, že má jedna osoba zároveň sifilis i tuberkulózu a nepoznáš na nich nic.
 Aleš 
  • 

Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 10:52:37)
Je tu zapotřebí uvést pár věcí na pravou míru.
Vytkla jste pisatelce formální neznalost různých medicínských postupů, projevů a terapií různých nemocí z medicínského hlediska, ale zamlčela jse to hlavní, o co šlo:

1. Jsme jediná země z evropských vyspělých států, kde je rodičům odepřena jakákoliv možnost (po poradě s ošetřujícím lékařem) zvolit individuální očovací kalendář pro jejich dítě, případně odmítnou nějaký druh očkování. Očkovací kalendář není stanoven s ohledem na individální stav dítěte, ale na základě dohody uzavžené mezi farmaceutickou firmou a státem! Každé dítě je individuální. Rodičům, kteří chtějí některý druh očkování odmítnout je vyměřena pokuta 10.000.- Kč za každou odmítnutou vakcínu, případně je jim vyhrožováno soudem o odebrání dětí a umístění dětí do ústavů.

2. Je zamlčováno, bagatelizováno a překrucováno ze strany státu a výrobců vakcín (pochopitelně) možnost vážných a trvalých následů v důsledků očkování.

3. Je zamlčováno, že žádná vakcína nezaručuje na 100% ochranu před nemocí a také to, že její účinek je časově limitován.

Aleš.
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 11:30:30)
Mily Alesi,
jsem rada, ze jsi pochopil o co vlastne slo, protoze takovych vyvolenych, aby se v tech blabolech vyznali, mnoho nebylo.

Ad1) povinne ockovani je take ve Francii (zaskrt, tetanus, polio, BCG) a jejich kontroly. Ale mas pravdu, ja take Francii nepovazuju za zvlast vyspely stat. Z lekarkych duvodu, dite v CR muze byt vyjmuto z ockovaciho programu nebo vubec nezarazeno.
Ad 2 a 3) Precti si neco na http://www.vakciny.net/, jestli se ti bude zdat, ze je tam zamlceny nejaky vedecky publikovany (typ medline a ne sci-fi) a dokazany fakt, tak nam to napis.
Preji pekne vzdelavani v oboru.
 dulca 
  • 

Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 11:56:33)
Cockney a ji podobni zastanci ockovani, znate nekoho osobne, kdo byl tezce poskozen ockovanim, ja ano.Znam puvodne zdrave dite, ktere se po ockovani ocitlo na voziku, v dusledku reakce na ockovaci latku doslo k poskozeni myelinovych obalu kolem nervovych vlaken. Ta dneska uz dospela osoba ma zachovanou jen nepatrnou hybnost v hornich koncetinach, jinak je 100% odkazna na peci svych blizkych. Jsem pro ockovani, ale ne narizene vyssi statni moci. Jsem pro individualni ockovaci plan. A taky nejsem zastance vakcin sest v jednom, velika zatez na telo, myslism ze sest jednotlivych vpichu po urcete dobe je pro telo daleko mensi zatez akorat to zatezuje rodice ktery musi casteji chodit na stredisko, ale co by jsme pro sve deti neudeli :). Cely nas ockovaci system v CR je o obchodu, nikoliv o zdravi.
 JaninaH 


Re: Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 12:35:54)
Nerozumím tomu, proč je povinné očkování proti závažným nemocem "o obchodu". Vždyť za povinné očkování se neplatí, dokonce i nepovinné očkování je v různé míře častečně hrazeno pojišťovnami.
J.
 Aleš 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 22:53:54)
Dobrý den.
A kdo myslíte, že to platí výrobcům vakcín? No přece stát, z našich daní. To, že to nemusíme platit přímo keš, ale nepřímo z daní ještě neznamená, že to také není o penězích. A státní zakázky jsou ty nejlukrativnější - úředník je vždy nějakým způsobem "ovlivnitelný", nejde to z "jeho".

Já nejsem vůbec proti očkovnání jako takovému. Jsem přesvědčen, že kdyby se přestalo očkovat úplně, tak se opravdu mnoho nemocí může vrátit i v podobě epidemií.
Mě jen vadí (a to silně), že pokud nebudu chtít očkovat svého syna třeba proti zarděnkám, tak mi někdo bude vyhrožovat pokutou a soudem. Tak to mi fakt vadí.
Aleš
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(18.11.2004 22:04:03)
Myslíte si snad, že nám farmaceutické firmy dávají vakcíny zdarma?
 Aleš 
  • 

Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 22:32:05)
Dobrý den,
Ve Francii jsou povinná 4 očkování. Kolik u nás? Zhruba 2-3x tolik. A každé dva roky u nás přibývá další. Není v tom trochu rozdíl? Navíc i ve
Francii máte možnost z filosofických či náboženských důvodů očkování odmítnout - neříkáte úplnou pravdu.
Děkuji za nabídku vzdělávat se o samých pozitivech očkování na Vámi doporučovaném serveru. Ale přece nemohu vzít v úvahu server, který provozuje, nebo nepřímo platí ten, kdo to vyrábí, to přece nemůžete myslet vážně. Brala by jste informace ze serveru, který provozuje nějaký mobilní operátor, typu jestli je škodlivé záření z mobilu?
Aleš
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 23:39:08)
Mily pane Alesi,
nejprve tvrdite, ze neni vyspele zeme v Evrope...., pak zase, ze maji ockovani min a nakonec, ze maji filozoficke vyjimky. Prosim, nedelejte ze me debila, francouzsky jeste natolik umim, abych si nasla patricny zakon v originale na internetu a precetla si ho, i Vy tak muzete ucinit, o zadnych vyjimkach se tam nepise (to jste si asi spletl s jinou demokratickou zemi): http://www.angiocardio.com/codeprot1.htm

Moje nabidka Vaseho vzdelani byla presne o to uprimnejsi, to jste asi nepochopil. Psal jste o zatajovani nejakych udaju a ja Vam uprimne navrhla server, ktery, jak sam tady pisete, je provozovany nebo financovany nekym "kdo to vyrábí", a jasne jsem Vam napsala, ze mate napsat co tam kdo zatajuje, mate-li pro to vedecke podklady. Pekne si svuj a muj prispevek jeste jednou prectete, jestli Vam to porad jeste neni jasne.
Dobrou noc,
C

 Janijaja 


Re: Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(12.11.2004 9:28:16)
Omlouvam se za pochybeni, samozrejme, ze hemofilus je bakterie. Nicmene to nic nemeni na mem postoji k nemu. Svoji roli tu hraji i protilatky z materskeho mleka.
Svoje dite samozrejme ockovat necham. Dukladne to vsak pojistim homeopatickou drenazi. Pro ty, co maji problemy a rekce - ucinky homeopaticke drenaze jsou vyborne i po letech po ockovani.
Proti nemocim jako zardenky a priusnice ho vsak necham pripadne naockovat nekdy v 15ti, kdyz na to do te doby nebude mit protilatky. U divky bych samozrejme nechala zjistit protilatky nekdy v 18ti, nez by teoreticky chtela prijit do jineho stavu. Prijde mi to logictejsi, nez celoplosne ockovani novorozencu.
Ani tetanus neni potreba do te doby, nez dite zacne chodit, zalezi samozrejme na tom, kde zijete.
Ockovat tedy budu, mam vetsi stesti nez vy, protoze si mohu vybrat. Mnohym to nevadi, ale Alesovi napriklad jo. Mysli, ze Motol nema takovou kapacitu, aby si mohl vzit na starost deti z cele republiky.
Co mi na tom prijde nejhorsi, je, ze si clovek musi vybirat mezi dvema zly: nemoci nebo ockovanim (i na tech vakcinach jsem nasla zminky na tom, ze vakcina proti tetanu obsahuje hlinik = zvlast nebezpecny jed pro nas organismus). Radsi bych si vybirala mezi zlem (nemoci) a dobrem (ockovanim). O tom si muzeme tak maximalne nechat zdat.
 Gábina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(12.11.2004 12:27:07)
Zajímal by mě titr protilátek proti hemophilu v mateřském mléce, kde to můžu dohledat ? Teoreticky je možné v mateřském mléce pouze u matky která překonala hemofiloufou infekci a to ještě typem B. A myslíte si, že předáte tolik protilátek, že zabrání infekci ?
Očkování je aktivní imunizace, to znamená, že organismu si musí sám vytvořit protilátky pomocí svého imunitního sytému. Ne že mu je dodáte, to byste mu je musela dodávat až tak do 7 let. Kdo tak dlouho kojí?
O homeopatickém nálevu, kdo věří použije, kdo něvěří ne. Ale nelze paušálně tvrdit použijete, bude všechno OK.
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(12.11.2004 13:13:39)
Diky Milade i Gabine,
tak to jsem dalsi v poradniku, kdo neveri na homeopatii, ale kdyz ji nekdo veri, tak mu muze pomoct, mnoho onemocneni je psychosomatickych a jak se spravne rika: tva vira te uzdravila. To je u me v poradku.
Kojeni + protilatky proti H.infl. typ B - jsou dva extremy - lide, kteri si mysli, ze kojeni neni o nic moc lepsi nez sunar a lide, kteri si mysli, ze kojeni je vsemocny lek.
Myslim si, ze Jani ma take velice vagni predstavu o moznostech prenosu tetanu. Prenos je mozny i takovym lehkym zranenim jako je skrabnuti domaciho zvirete, hlubsi triskou nebo samozrejme hlubokym zranenim, jako je jsou rany trzne, rezne nebo bodne.
Pokud vim, tak ve svete existuji dva druhu toxoidu - toxoid adsorbovany, precipitovany na solich hliniku a toxoid rozpusteny, ten je ale znamy nizsi a kratsi ucinnosti. Pokud te trapi hlinik, tak se na to zeptej.
 (autor neuveden) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(18.11.2004 22:11:46)
Myslíte si, paní Cockney, že při homeopatické terapii u novorozenců, kojenců nebo dokonce zvířat se v případě uzdravení jedná o účinek víry?
Evidentně o homeopatii vůbec nic nevíte. Pěkně se tu oháníte slovy "račte se dovzdělat v oboru", a tak i já bych vám ráda doporučila - vzdělávat v oboru homeopatie se nemusíte, ale nemluvte takhle hloupě o něčem, o čem nevíte evidentně vůbec nic.

MUDr. Krausová J.
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(18.11.2004 22:51:28)
Beru Vasi poznamku jako nazor.
C
 JaninaH 


Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 13:30:39)
Milado,
ale bylo by takové "plošné" povinné testování pro naše zdravotnictví finančně únosné? Napadá mě to proto, že jsem (na tvoji radu) chtěla dát syna testovat na alergii. Dostala jsem formulář, zaškrtala jsem všechno možné a alergoložka se mi vysmála, že by to nikdo nezaplatil. Nebo ty ta testování platíš?
J.
 Jana 


Re: Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 14:55:12)
JaninoH,
myslim si, ze rozumne zdravotnictvi by melo nejdriv testovat protilatky, pak teprve ockovat.
Ockovani meho muze je typickym prikladem, pred dvema lety naockovan, nasledky ma dodnes. KDYBYCHOM pred dvema lety vedeli, ze mame trvat na testu za par Kc, usetrilo by si i zdravotnictvi i my dost nakladu, ktere dame na lecbu nasledku.
Toz tak.... a znicene zdravi mu nikdo nezaplati, natozpak "jenom" snizenou kvalitu zivota.
J.
 Aleš 
  • 

Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 22:42:11)
Dobrý den,
problém je asi v tom, že pod termínem individuální očkovací plán Vy máte na mysli časové posunutí některého očkování do té doby, než se chronicky nemocné dítě alespoň trochu zvetí.
Já tím myslím to, že se NĚKTERÉ očkování na základě přání rodičů neuskuteční vůbec.
Ten důležitý problém je, že já jako rodič mohu dojít k závěru, že zdravý a silný imunitní systém dítěte lze pěstovat i jinak, než očkováním ÚPLNĚ VŠEHO.
Aleš

 Lucie + 2 princezny 


Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 15:00:01)
Alesi:

1. individualni ockovaci kalendar domluvit lze, staci se podivat na rodinu na diskusi Ockovani, tam to ma spousta lidi

2. a 3. nepochopila jsem presne, co myslis tim zamlcovanim (nezadoucich dusledku a ne-100% ucinnosti). Ja o obou techto vecech vim a ani nejsem lekar, ani jsem se po tom nejak extremne nepidila. Tak se mi nezda, ze by to tajili nejak ucinne. Ze ti to nerekne lekar v ordinaci? A ptal ses na to? A ma smysl vubec takove veci vysvetlovat lidem, pro ktere je 95% ucinnost stejna jako 30%, nevidi v tom valny rozdil?
 Helena+3-mesicni Kace 
  • 

Re: Re: Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(30.11.2004 23:49:30)
Mila Lucie, mam 3 mesicni holcicku. Rodila jsem taky v zemi, kde ockovani neni povinne. Stojim ted pred rozhodnutim, zda dat sve dite ockovat nebo ne. Jsem laik, zadny lekar, zadny zdravotnik. Jen ja a muj kluk jsme oba silny alergici. Mam velky strach, co to s nasi malou provede, jestli ji necham ockovat. Bohuzel, vakciny maji silne vedlejsi ucinky, ktere se mohou projevit i na psychice ditete, nebo potom v dospelosti (viz literatura), ale o tom se mlci. Myslim, ze kazdy clovek je individum, a jako dobre usite boty na miru padnou nejlip, tak by se podle me melo postupovat i v medicine. Jenze to je hodne prace, ze ano!?! Potom, co jsem se zacala pidit o informacich o ockovani, narazila jsem na literaturu, ktera je tezko dostupna, ale doctes se v ni presne o tom, o cem pise Ales. Pak hodne pochopis, co ma na mysli. (Pokud umis nemecky: Hans Ruesch "Die Pharma Story" - Der grosse schwindel, F. Hirthammer Verlag (5. Auflage 1995)). Po mych zkusenostech s doktory uz na klasickou (chemickou) medicinu prilis neverim, a kdyz uz doktora potrebuju, jdu radeji k homeopatovi, ktere ho si stejne vyberu (neni doktor jako doktor aneb KAZDY mame pravo volby!!!) Ja si ten cas se shanenim informaci dam, nez neco tak zasadniho, jako je treba ockovani, rozhodnu. Bylo by dobry, kdyby nejaky odbornik treba napsal, z ceho a jak se ockovaci latky vyrabeji - dost zajimave tema.
Mam strach sve dite nedat ockovat, ale chci najit nejaky alternativni zpusob (zda nejaky existuje). Jsem teprve na zacatku sve reserse. Mam ted rozjednany termin u imunolozky a homeopata... Pokracovani priste
 Cockney 
  • 

Re: Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 17:07:48)
Nic ve zlem, ale ad 4) u viru se tomu rika perzistentni latentni infekce - HIV, HSV, CMV, H-ZV....
= nekdo ma virus, ale nema nemoc. Viry samozrejme nemuzou "kolonizovat" i kdyz perzistuji v organismu, vzhledem k jejich zpusobu "zivota", ale nemoc taky jeste, za urc. okolnosti, zpusobit mohou, v tom se virova perz. latent. inf. nelisi od bakterialni kolonizace.
To ale samozrejme nic nemeni na tom, ze H. influenzae je bakterie a ne virus, coz podstatny rozdil je.
 Eva, 2 kluci 
  • 

Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(11.11.2004 12:27:17)
Proti planym nestovicim se ockuje proto, aby rodice nechybeli v praci a netrpela tak nase ekonomika. - Tak zrovna s tímhle jsem měla nedávno problém - v první den mého nástupu do nového zaměstnání syn dostal neštovice, po 14ti dnech kožní infekci do těch neštovic, po týdnu zánět spojivek a po dalším týdnu zánět středního ucha. Nevím který zaměstnavatel by přešel mé 1 1/2 měsíční ošetřování syna.. nevím z čeho bych ho sama uživila, navíc když na ošetřování mám nárok jako samoživitelka dokonce 16 dní !!!... navíc - pokud jde o syna - do té doby snad neměl ani rýmu.. ovšem neštovice mu pěkně zahýbaly imunitou. Nebýt babiček - které se i tak už psychicky hroutily z hlídání 4,5letého "raubíře", abych mohla nastoupit do práce - umřeli bychom asi hlady. P.S. na sociální dávky nemám nárok díky vlastnictví ŽL, který nesmím ukončit.
 Kateřina 
  • 

Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! - Jani 

(15.11.2004 13:54:03)
To byl pokus o vtip? Pokud ne, pak by snad bylo lépe domluvit si návštěvu na psychiatrii :-)
 Katka, syn 19 měsíců 
  • 

Re: Diky bohu jeste existuji i u nas lide se zdravim rozumem!! 

(15.11.2004 18:34:22)
Jani, moc by mne zajímalo, odkud čerpáte údaje k tomuto příspěvku. Např. že ochrana očkováním proti černému kašli trvá 3-5 let a jaké vedlejší účinky má u dopělých lidí, když je to podle vás důvod k nepřeočkování. Dále - kolik lidí zabila vakcína proti variole? Opravdu bych chtěla vědět (a nejspíš nejen já), čím máte tyto argumenty podložené.
A ještě drobnost - když už si pletete bakterie s viry, nepletete si také neplodnost s impotencí? :-)))))
 Janijaja 


infos 

(6.12.2004 15:06:14)
Dr. Francois Choffat: Vaccinations: le droit de choisir, ed. Juvence.
 Radka 
  • 

Zdrave ockovani? - pochybuju 

(13.11.2004 20:11:57)
Vy vsichni, kteri jste tak presvedceni, ze pokud nechate naockovat sve dite, ze pro nej delate to nejlepsi (ale i vy ostatni), mrknete se na stranky www.ohz.cz/Klamani/naviagacni/html.
Clanky tykajici se tohoto tematu maji nazvy
Ockovani a zivocisne bilkoviny
Ockovani proti chripce
Angelina, kvetina v prachu
 Radka 
  • 

Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(13.11.2004 20:17:26)
Jeste jednou pisu adresu. V te puvodni mam preklep.
www.ohz.cz/Klamani/navigacni/html
 16.5Salám&Lajka14 


Lehce mimo mísu 

(13.11.2004 20:35:08)
Tak jsem se na těch stránkách ohz.cz (btw. odkaz nefunguje) dočetla zajímavé věci. Např.:
Vegetariánská komunita často zdůrazňuje, že žijí bez prolévání krve. Není to pravda. Mléko je vražda. Produkce mléka je nedělitelně spjatá s proléváním krve. Opotřebované krávy, přebyteční býčci a telátka, ti/ty všichni/všechny končí na jatkách. Pokud pijete mléko, jíte jogurty a sýry, patříte k těm, kdo roztáčí a drží v chodu krutý kolotoč. Až kolem vás projede transport na jatky, budou v něm i vaše zvířata. Jen někdo jiný je podřízne a sní.

Proboha, a co smím - s prominutím - žrát? Maso ne, mléčné výrobky ne, vejce ne, protože slepice žijou na farmách v otřesných podmínkách (což nezpochybňuju, jen konstatuju)... ovoce a zelenina prý taky trpí, když je sklízená... kdybychom měli všichni jíst jen to, co spadne ze stromu na zem, tak jsme do roka kopytama hore. :o(

 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Lehce mimo mísu 

(13.11.2004 20:43:54)
Monty, já vim o klukovi, kterej jí jen co si sám vypěstuje, maximálně si koupí třeba pšenici, kterou pak zaseje a nechtěl ani domácí marmeládu, protože obsahuje cukr. Pije snad jen vodu a čaje. Postavou asketa už od pohledu :-), cvičí jógu a vydělává si vzdělávacíma kurzama v nějakym ekocentru. Ale nemá žádnou rodinu (myslim tim ženu a děti - rodiče asi má, ale s těma nežije).
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Lehce mimo mísu 

(13.11.2004 20:53:34)
V tom je ten problém - jednotlivec to dělat může, ale společnost těžko.
Mám zemědělku, takže dobře vím, jak hnusně se zachází se zvířaty a jsem všemya deseti pro, aby se zpřísnily jak zákony, tak kontroly i tresty za týrání zvířat... ale tohle je podle mého čirý fanatismus a naivistický blábol... současná společnost se bez velkovýroby prostě neobejde... pokud bude každý pěstovat potraviny pro sebe a svou rodinu, nebude mít moc čas dělat něco jiného a systém se zhroutí.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(13.11.2004 20:55:23)
Jéžiš, "všemya", to vypadá, jako že neumím česky... ale mám na klíně dítě, pardon. :o)
 JaninaH 


Re: Lehce mimo mísu 

(13.11.2004 20:46:57)
Taky jsem to prostudovala a neudělalo se mi dobře. K obědu jsme měli filé, myslela jsem si, jak je to zdravé, ale tam píší, že všechny ryby jsou OTRÁVENÉ...
J.
 Radka 
  • 

Re: Lehce mimo mísu 

(13.11.2004 21:10:12)
Monty, ten odkaz je spravne napsanej (ten druhy, v prvnim jsem udelala chybu). Zkousela jsem to a funguje. Jinak mi slo o to ockovani, ale kdyz uz se tady dotykas te stravy, tak ja a muj manzel jeme jen ovoce, zeleninu, orechy,,, - a ze taky ziji?... hm to je pravda. O to taky jde - dostat do sebe ZIVOU energii a ne energii mrtvou z mrtveho zvirete, ktere jeste uvaris a neni to nic vic nez hmota neidentifikovane podoby. Pokud jim a netece kvuli me krev, je me svedomi ciste. Ale to je jedno, toto tema je o ockovani.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Lehce mimo mísu 

(13.11.2004 21:14:12)
Radko, a ta zelenina a ovoce nejsou MRTVÉ? Podle mého laického názoru ve chvíli, kdy jsou odděleny od mateřské rostliny (jablko ze stromu), event. vytrženy ze země (mrkev), jsou stejně mrtvé jako mražené kuře nebo rybí polotovar. Nebo je jíte ještě na stromech (v zemi)?
Omlouvám se, že odbočuju od tématu, ale fakt mne to zajímá...
 sally 


Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(14.11.2004 6:21:16)
Monty,
doporučuju jíst zvířata za živa... pak to bude ŽIVÁ energie :-))
 Stáňa+Ondra (* r. 94) 


Re: Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(14.11.2004 8:04:26)
:-) :-) :-) - Sally ty mi po ránu dáváš ...
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(14.11.2004 10:12:00)
No, já myslim, že jde ještě o něco jinýho. Už nevim, kde jsem to četla, ale kdosi vypočítal něco, co se pokusim zjednodušeně nastínit: když snim kus krávy, musim počítat taky s tim, že ta kráva předtim sežrala spoustu rostlin. A že kdybychom na tý ploše, kterou ta kráva spásla, pěstovali rostliny přímo pro nás (zeleninu, ovoce, obilí atd.), vypěstovali bychom hmotu, která by nám dohromady dala víc (energie, vitamínů atd.), než ten kus krávy.
Nevim už ale jestli a jak se v těch výpočtech porovnávala a odečítala spotřeba financí a lidský energie na chov krav versus pěstování těch rostlin a jak se tam kalkulovalo s tim, jakej vliv má na krajinu pole a pastvina, takže to přidávám jen tak pro zajímavost...
 Magda77 


Re: Re: Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(14.11.2004 10:49:46)
Co já vím, tak se taky většina dobytka nechová na volných pastvinách (asi právě proto, že si vypočítali, že je to nevýhodný?), a čím se krmí, to raději něvědět (přidávání masokostní moučky a pod.).

 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(14.11.2004 11:41:58)
Že dobytek většinou neni na pastvinách je asi bohužel jasný - šlo i o plochu, kde se krmivo pěstuje - každopádně je fakt, že se zvířata krmí kdejakym svinstvem.
 sally 


Re: Re: Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(14.11.2004 19:29:05)
Jano,
tu kalkulaci nemusíš nijak zvlášť provádět... stačí se podívat na Japonsko - na malém omezeném území tam vždy žila hromada lidí - a mezitím, co Čína či Indie se zmítají v hladomorech, tak Japonsko vždycky svoje lidi uživilo. Čím to?
Jedla se rýže a syrové ryby. Tím se minimálně protopilo u vaření (tj "nepotřebovali lesy", všechna vhodná půda mohla být obdělaná). Koně, povozy s koly tažené zvířaty směla používat v podstatě jen šlechta, čili zvířata projedla minimum obilí a trávy - a mohla všude růst rýže.... pole se hnojila lidskou močí... prostě velmi úsporný systém, protože v něm téměř nikdo nejedl maso savců.
Problém s tímto systémem je, že kdyby všichni lidi na světě začali jíst ryby, tak je všechny zlikvidujeme během pár let - on ani oceán není nevyčerpatelný...
 IMI 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(14.11.2004 19:57:17)
sally, já zas četla, že přesně kvůli tomuhle ideálnímu přírodě blízkému stravování byli japonci po staletí tak malí - měli jednostrannou nedostatečnou výživu a teď když mají pestřejší jídelníček, tak dorůstají standartních výšek, takže už jsem zaregistrovala i japonce v NBA.
ale nechci se hádat, jen že jsem slyšela něco jiného
 sally 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(14.11.2004 20:50:40)
IMI,
já se nehádám - jenom jsem psala Janě, že to, že na obilí a rostlinách uživíš víc lidí než na vepřovém je pravda.
JInak - když se projdeš po nějakém středověkém hradu a podíváš se na velikost brnění, tak naši předci taky nebyli extra obři - většina mi jich přijde jak na desetiletého kluka...
 Jana 


Re: Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(14.11.2004 12:15:33)
Sally, zvirata se sice muzou jist ziva, ale jedine ta, ze kterych pri konzumaci netece krev....mozna housenky, mravenci, svabi..... ;o))
J.
 Vilma 
  • 

Re: Lehce mimo mísu 

(2.11.2007 21:34:28)
Hm, těm teče místo krve hemolymfa. Jaký je v tom rozdíl? :-)

Po pročtení téhle diskuse už mám všech fanatiků plné zuby. Hlavně toho jak mají patent na pravdu, protože si PŘEČETLI NĚJAKOU, nejlépe jednu, KNÍŽKU! Proboha a ta knížka je snad od Boha? V současnosti si může (když si to zaplatí) nechat vytisknout kdo chce co chce, to přeci neznamená že je to nutně pravda!!
 Petra 
  • 

Re: Re: Re: Lehce mimo mísu 

(17.11.2004 11:42:41)
Kdyz by clovek zil podle takovýchle zásad, tak by nemohl jíst ani zeleninu, protoze ta proste sama ze zeme nevyleze, musí se vytrhnout. A jenom cekat, az co mi spadne ze stromu...to je trochu sílený. Ale já si hlavne myslím, ze pro cloveka je daleko prirozenejsí a prospesnejsí být vsezravec, to znamená jíst i maso. Ale, a v tom bych videla hlavní problém, z nestresovaných a zdrave zivených zvírat. Proto mozná tolik lidí nejí maso, protoze jim vadí, jak se se zvíratama zachází. Jenomze pak není resením prestat jíst maso, ale spís se zasazovat o to, aby ty zvírata zili dustojne a nekoukalo se na ne jenom jako na stroje na maso, co nic necítej ... Já osobne bych radsi mela v obchodech masa mín, ale ze zdrave zivených zvírat, který se proste normálne pásly na louce a nezraly namletý kosti...
 Konstanta & 3 raraši 


Re: Re: Lehce mimo mísu 

(13.11.2004 21:51:52)
Radko,
a jaky mate krevni obraz a krevni nutricni parametry?
Pokud v poradku, tak blahopreju.
Ale asi je to docela drina, sestavit spravny jidelnicek tak, aby organismus netrpel. Ja bych na to trpelivost (a asi ani penize) nemela.
Konstanta
 Katka, syn 19 měsíců 
  • 

Re: Lehce mimo mísu 

(15.11.2004 14:10:37)
No vidíš, Monty - jakou hodnotu asi tak mohou mít informace o očkování, uvedené na tomto serveru, když ty o jídle jsou bláboly, nad kterými zůstává rozum stát... Problém internetu je, že si každý může napsat co chce - a že je ve společnosti dost různých úchylů a vymývačů mozku, to je zřejmé :o)
 Helena+3mesicni Kace 
  • 

Re: Lehce mimo mísu 

(1.12.2004 0:18:10)
Monty, tvuj smyls pro humor je jedinecnej. Tady z te cele rady je to ten nejvtipnejsi vzkaz:)
Pro vas vsechny ostatni: vemte si zde prosim priklad, jak se stavet k zivotu: uvidite, ze kdyz se budete vic smat, nemoci se vam budou tim vic vyhejbat!!! Nejsem zadnej posuk, ale zcela normalni clovecka; v tomto svete - pardon - plnem sracek, je smysl pro humor stejne nejlepsi medicina, kterou by meli doktori casteji ockovat. Nic nestoji a ma jen 100% vedlejsi ucinky:)
 Lucie + 2 princezny 


Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 11:25:15)
Holky, neblbnete. Opravdu musite verit vsemu, co si prectete na webu? Jenom proto, ze je to srozumitelnejsi, nez odborna publikace?
 Gábina 
  • 

Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 12:29:10)
Je to opravdu mimo mísu, aneb zpátky na stromy !!!!!!
Čím více se pohybuji na Rodině, tím více se přikláním k názoru, že existuje skupina lidí, kteří principiálně odmítají všechno. Očkování, "žijí přírodně", (už jsem to tu jednou psala a málem mě ukamenovali), praktikují vegetariánství, neznají pračku myčku, televizi, ale surfují po netu, propagují porody doma,........atd. Vzhledem k tomu, že se pohybuji mezi lidmi-pracovně, můžu říct, že během několika vět je dokážu poznat a přesně vím, co nebudou chtít.
Dále existuje skupina "kybernetických fanatiků", ti by nejraději žili tak v roce 2600 a měli na všechno bobule ( film Sexmise), no a průměr, který diskutuje, uvažuje, a není radikální odpůrce toho či onoho.
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 15:25:40)
Vis Gabino, take se snazim chapat, ze ruzni lide maji ruzne nazory, ale nakonec dochazim ke stejnemu zaveru jako ty. Rodina na me dela dojem adrenalinoveho sportu.

Co se tyka krve a jejiho prolevani, tak mam uplne svedomi ciste, vubec mi prolevani krve nevadi, ani pojidat mrtvoly (nejsem samozrejme rada jak se obvykle zvirata ve velkovyrobnach chovaji a jakym zpusobem se zabijeji, ale to je jina otazka). Jsem vsezravec a taky jim zustanu, stejne jako prase.
 Sylva 
  • 

Re: Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 15:53:15)
Očkovaní jsme, vegetariáni nejsme, pračku máme, myčku nemáme, televizi máme, ale většinou nemáme čas na ni koukat, surfujeme po netu a ačkoliv jsem rodila doma, tak porody doma nepropagujeme, pouze se snažíme šířit informace.
Kam bys nás zařadila?
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 17:23:39)
Sylvo, napadlo mě to podobně: očkovaní jsme, žijeme holt na vesnici, takže trochu přírodněji, nicméně využíváme elektřinu i kanalizaci, máme pračku, dokonce i myčku, surfujem po netu, nejsme vegetariáni, rodili jsme v porodnici, ale proti porodům doma nic nemám... Já myslim, že my jsme normální tuctovky :-)

Možná by se měl přihlásit spíš někdo, kdo odpovídá popisu (existuje-li).
 Limetka 
  • 

Re: Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 19:32:37)
Není vše jen černé nebo bílé. Já nemám očkované děti,mám pračku, mám myčku (bezfosfátové přípravky), třídím odpad a kompostuji odpad, jsem proti plošnému očkování , nejsem vegetarianka,jsem pro porody doma(další porod bych chtěla absolvovat doma), jsem pro přirozené porody i v nemocnici, mám dvě auta, dva počítače, serfuji po internetu i po vodě. Kam mě zařadíš? Mezi bobule nebo mám vylést na nejbližší strom.
 Gábina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 22:02:58)
Do toho průměru, který diskutuje, uvažuje, a není radikální odpůrce toho či onoho, a nevnuceju své názory jako jedině správné.
Nenapsala jsem to tam, ale mluvila jsem o radikálních skupinách, ty fakt jdou pozvat během několika vět.
 Gábina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 22:06:57)
Dodatek:
Když mi někdo řekne, že nejí maso, protože mu nechutná, tak to beru. Ale když mi někdo tvrdí, že nejí maso protože viz......kolekce výše, tak se směju.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 22:34:14)
Gábino, a čemu konkrétně se směješ? Spousta vegetariánů maso běžně jedla, ale někdy v dospělosti se cíleně rozhodli z nějakého důvodu s tím přestat. Znám minimálně čtyři lidi, kteří se zcela jednoznačně rozhodli kvůli zvířatům. (A pak ještě někoho, kdo přý se bez masa cítí líp po zdravotní stránce.) Naše podnájemnice mi vysvětlovala, že občas má sice na maso chuť, ale od tý doby, co ví jak je se zvířaty zacházeno, je prostě pevně rozhodnutá, že to nebude podporovat. Bavila jsem se s ní o tom, proč třeba nejí zvířata, která vyrostla na vesnici na statku, nebo která by třeba sama odchovala (chovala králíka), případně zvířata, která žijí volně (vysoká, ryby atp.), ale prý by sama nedokázala to zvíře zabít a pokud ho nedokáže zabít, nemá právo ho jíst. A taky přece nebude jíst své kamarády.
 Gábina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 22:44:11)
No v tom případě nejím vepřové, protože nejsem kanibal ( nechuná mi, je mi po něm špatně).Pravda Ferdu z králíkárny bych nesnědla ( kdybych ho krmila), ale anonymní flákota z masny mi nevadí. Myslela jsem takové ty řeči, že to má duši, teče tím krev, mrkev má taky duši,.....
 Táňa (30.8.04 dcera) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(17.11.2004 14:57:47)
Ahoj
přes tohle všechno co jsem si přečetla budu své díťě očkovat hexavakcínou. Myslim, že je výhodnější volit vždy menší zlo.Nekoupím si nový kabát, ale udělám něco pro své dítě. Zatím nemužeme očkovat dcera má velkou reakci na TBC, proto taky volím šetrnější vakcínu.Nevěřím, že po očkování onemocní nějakou nemocí, nikdo to zatím noprokázal.
 janina, 4 děti+ bříško 
  • 

Proč nejíst maso a co je tom k smíchu, Gábino? 

(18.11.2004 17:28:32)
Gábina: Když mi někdo řekne, že nejí maso, protože mu nechutná, tak to beru. Ale když mi někdo tvrdí, že nejí maso protože viz......kolekce výše, tak se směju.

Např. proto a proto:
http://www.animalrights.webz.cz/nejim_maso.htm

http://www.animalrights.webz.cz/nasi_bratri.htm

Jen prosím tě řekni čemu se směješ.

 Gábina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zdrave ockovani? - pochybuju 

(14.11.2004 22:39:53)
Vidíš Milado a já zastávám názor, že rýma bez teploty není nemoc a moje dítě chodí do školky. Teda ty první 2-3 dni kdy mu teče proudem z nosu a není mu evidentně dobře tak ne, ale pak šupajdí. Pravda ten první rok byl hektický, 4x ATB, 3x píchané ucho, vyndání nosních mandlí. Letos zatím jenom 1x rýma, 1x kašel-po 4 dnech šupajdil do školky. No není nad promoření mezi dětskou populací O:))))))). Když na mě skočil dětský virus, tak jsem byla hotová 14 dní a ne a ne se zbavit rými a kašle. Ale to je opravdu mimo mísu.

Co je to za server ?
 Jitka, Dan (9/2002) 
  • 

Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(15.11.2004 14:30:08)
Na úvod bych chtěla uvést, že jsem příznivcem nepovinného očkování. Což automaticky neznamená, že bych své děti nenechala některými vakcínami naočkovat :o). Co mi zatím není úplně jasné, je argument zastánců povinného očkování, že aby mělo očkování význam a efekt, je důležitá právě co nejvyšší proočkovanost populace (což v případě zavedení nepovinného očkování není podle nich z různých důvodů možné). A to mi není dost jasné. Chápu očkování tak, že se prostřednictvím očkovací látky v každém těle vytvoří jakási umělá nemoc, podobná nemoci, proti které je očkování namířeno. Tělo si díky oslabeným patogenům na tuto nemoc má vytvořit protilátky, aby pak v případě setkání se s daným mikroorganismem bylo vůči němu imunní nebo by alespoň jeho invaze probíhala mírněji, než kdyby tělo ty protilátky nemělo. U každého je samozřejmě množství vytvořených protilátek odlišné, přestože jsou nám do těla vpravovány stejné vakcíny. Jak s tím ale souvisí to, že někdo očkovaný není a tudíš si jeho konkrétní tělo nevytvořilo protilátky? Jak mě to jako člověka, který už nějaké protilátky má (když předpokládáme, že očkování opravdu tak funguje), může ohrozit? Proč by tedy měli mít očkovaní lidé obavy z těch, kteří by očkováni z nějakého důvodu nebyli? Omlouvám se, že je má formulace kostrbatá, snad je vám srozumitelné, co mě vlastně zajímá.
 JaninaH 


Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(15.11.2004 16:52:33)
Jitko,
pokusím se ti jako laik odpovědět
Píšeš U každého je samozřejmě množství vytvořených protilátek odlišné, přestože jsou nám do těla vpravovány stejné vakcíny. . O to jde! Není nijak zaručeno, že se u každého očkovaného jedince vytvoří protilátek dostatečné množství. A když se tento očkovaný smolař dostane do styku s nemocnými (neočkovanými), je šance, že nemoc dostane, mnohem větší než když se bude setkávat jen s (povinně) očkovanými jedinci. To je přece evidentní. Navíc některé děti nemohou být ze zdravotních důvodů očkovány, při 98% proočkovanosti je jejich šance, že nemoc nedostsnou, dost značná.
J.
 Jitka, Dan (9/2002) 
  • 

Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(16.11.2004 14:58:17)
JaninoH,
Ty zase píšeš „Není nijak zaručeno, že se u každého očkovaného jedince vytvoří protilátek dostatečné množství“ V návaznosti na to se tedy ptám, co když je v té 98% proočkované populaci skutečně víc těch, kterým se očkováním vytvořilo jen minimum protilátek, jestli vůbec nějaké? Existují v souvislosti s tím vůbec nějaké studie, statistiky, mají lékaři v tomto směru přehled? Tak by tedy mohli být tito „proočkovaní“ lidé pro ostatní stejně tak rizikoví, jako ti nenaočkovaní a očkování bychom mohli považovat za naprosto neopodstatněné a opravdu jde jen o zisk farmaceutických firem. Nehledě na to, že se v literatuře zaměřené proti očkování (jejichž autory jsou mimochodem lékaři) uvádí, že riziko poškození způsobeného očkováním je podle všech poznatků větší než pravděpodobnost zdravotního poškození způsobeného danou nemocí. Je třeba si také uvědomit, že nejen že šla životní úroveň nahoru, čímž je myšleno lepší hygiena osobní i bydlení, lidé nehladoví (alespoň většina v rámci Evropy), tak medicína od dob našich babiček také pokročila a se spoustou zdraví ohrožujících akutních stavů si umí lékaři poradit. A také pokud riziko vzniku epidemií nemocí závisí na proočkovanosti populace, proč tedy Světová zdravotnická organizace nenařídí povinné očkování celosvětově?(to neryju, jen se ptám)
Zmiňuješ smolaře, který ač naočkovaný nemá dostatek protilátek, a tak pro něj může být nenaočkovaný nemocný jedinec rizikem. Já zase zmíním ty smolaře, kteří mají v důsledku očkování celoživotní problémy. A jejich počet údajně stoupá. Bohužel se těžko prokazuje, že dané problémy souvisejí s očkováním.
Třeba mě teď při čtení vašich příspěvků z ničeho nic napadlo (ale berte to jen jako námět k úvahám :o)), že třeba může být souvislost mezi zvyšující se neplodností mužů a očkováním proti příušnicím...
 Lucie + 2 princezny 


Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(16.11.2004 21:02:44)
1. WHO se ale SNAZI
 Lucie + 2 princezny 


Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(16.11.2004 21:05:38)
1. WHO se SNAZI o zvyseni proockovanosti celosvetove
2. proti priusnicim se rutinne ockuje teprve kratkou dobu, takze ti v soucasne dobe neplodni muzi jeste vetsinou ockovani nebyli
 Gábina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(16.11.2004 22:53:22)
A kde asi na to má ten svět brát ? Myslím země 3 světa. Tam řeší problém AIDS a nemají na léky.
Zbraně jsou totiž daleko výhodnější artikl a zbrojařský průmysl má výkonnejší lobisty než farmaceutický průmysl.
 Aleš 
  • 

Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(17.11.2004 17:23:35)
Dobrý den.
Tato studie existuje, je to do určité míry prokázáno. Četl jsem ji.

Aleš
 Líza 


Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(17.11.2004 8:29:24)
Jitko, nevím, jestli ti už někdo odpověděl, čitu to odzadu:-)))
U většiny očkování je to tak, že očkovaného člověka příliš neohrožuje, že ostatní očkováni nejsou. S určitými výhradami. Lidé, jejichž protilátková odpověď nebyla z různých důvodů třeba úplně ideální, a byli by vystaveni masivní infekci (třeba při epidemii), by onemocnět mohli (i když s lehkým průběhem), zatímco při monimálním kontaktu s infekcí (třeba když jsou v populaci jen sporadické případy nemoci) by se ubránili úplně.
Jiné je to u očkování proti dětské obrně - tam jde o to, že ten vakcinální kmen viru očkovaný jedinec vylučuje stolicí a přenáší do okolí (to je běžně započítáno do efektu očkování - v populaci probíhají v době jarních očk. proti obrně tyhle viry a dělají také "přeočkování" i u starších dětí a dospělých). Pokud klesne proočkovanost, není vývoj viru včas v populaci zastaven a virus se dál a dál množí v neočkovaných jedincích, čímž získává čas k mutacím - a proti těm mutantům není očkován nikdo a jsou tedy nebezpečné i pro očkované lidi. To je důvod, proč se u nás očkuje hromadně v těch dvou fázích na jaře. V zemích, kde to tak není a kde proočkovanost je nízká, má toto očkování vysoké procento komplikací. U nás ne.

Ale ten hlavní argument, ale myslím, že jsem ti ho tu už jednou psala, je, že tím každý hledí jen sám na sebe. Ale existuje nezanedbatelné procento lidí, kteří nemohou být ze zdravotních důvodů očkováni. Pobyt v proočkované populaci je pro ně bezpečný, ale jakmile se ty a tvoje děti a děti všech lidí, kteří mají dojem, že očkování jim není k ničemu, očkovat nenecháte, můžete šířit nemoci, které jsou pro ně smrtelně nebezpečné, a oni se očkovat nechat NEMOHLI, narozdíl od vás.
 Líza 


Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(17.11.2004 8:43:17)
Jitko, ještě něco, proti příušnícím se děti očkují pár let, zatímco mužská plodnost se sinžuje už spoustu desetiletí. Možná to očkování odstraní jednu z příčin té neplodnosti :-)))
 Jitka, Dan (9/2002) 
  • 

Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(17.11.2004 10:26:58)
Lízo,
předpokládám, že pro lidi, které uvádíš, jsou smrtelně nebezpečné i další nemoci, proti kterým není očkování k dispozici. Takže podle mého je alibistické a zavání mi to citovým vydíráním ze strany zastánců povinného očkování, označovat odpůrce POVINNÉHO očkování za nezodpovědné a sobecké. Přičemž převážné většině jde o to, aby byla možnost volby na základě objektivních informací. Jako třeba v Holandsku. Už to tu někdo zmiňoval, že přes nepovinnost je tam proočkovanost vysoká (98%°?). Abych třeba mohla bez problémů v porodnici říct, že své dítě teď očkovat proti TBC nechci apod. Je jen málo pediatrů a zvlášť na malých městech, se kterými se můžete domluvit na posunutí termínů jednotlivých očkování, aniž by byl k tomu nějaký zdravotní důvod. Pokud rodiče něco takového jen vysloví a nejde o to, že by odmítali očkování jako takové, stávají se okamžitě problémovými a přístup lékaře se změní.
Už jsem se jednou ptala: když je tak důležitá proočkovanost ať už z jakýchkoliv důvodů, proč není povinné očkování zavedeno celosvětově? Jak to, že jsme v tomto směru vyspělejší než jiné země a chováme se k těm jedincům, kteří ze zdravotních důvodů nemohou být očkováni, tak solidárně? Proč na to už i jinde nepřišli?
 Líza 


Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(17.11.2004 13:27:07)
Jitko, myslíš, že na to nepřišli třeba v tom Holandsku, kde v neproočkované komunitě proběhla před cca 10 lety vážná epidemie dětské obrny s trvalými následky pro většinu postižených dětí? Nebo v Británii, kde je dodnes černý kašel běžný? Já radši volím tohle. A pokud máš problémy s nevstřícným pediatrem, jop to je jiná, ale taky se to dá obejít. Například kontaktovat (třeba ještě před porodem) centrum pro očkování v Motole a zjistit, jeswtli by tě nemohli převzít do péče a tím garantovat pozměněný očkovací kalendář.
Ono není náhodou, proti čemu se očkuje. V prvé řadě jsou to nemoci opravdu život ohrožující jako tetanus nebo záškrt, kde ani současná léčba nemusí nic zachránit. Jsou i jiné nebezpečné infekční nemoci, ale ty jsou a) léčitelné dobře antibiotiky, nebo b) spíše vzácné, nebo c) vakcínu proti nim se ještě nepodařilo vyvinout. Proto se proti nim neočkuje.
 Jitka, Dan (9/2002)  
  • 

Re: Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(18.11.2004 14:05:43)
Lízo,
takže rozumím tomu správně, že v Holandsku je očkování proti obrně taky povinné a v Anglii je povinné očkování proti černému kašli? Nebo jsi to uvedla jen jako příklad? Chceš říct, že kdybych kontaktovala centrum pro očkování v Motole, tak mohu docílit toho, že u zdravého dítěte mohu sama podle svého uvážení, ale na základě jejich souhlasu, bez problému nechat odložit termíny očkování až na dobu, kdy se předpokládá vyzrálejší imunitní systém a kterýkoliv pediatr v ČR to musí respektovat? Nebo jsi to myslela jinak? A netýká se to náhodou jen dětí, které mají nějaký zdravotní problém?
 Líza 


Re: Re: Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(18.11.2004 14:20:54)
Jitko, vím, že to takhle kompromisem řešily některé matky, které jsou radikálně proti očkování - nedosáhly sice toho, že by jejich dítě očkováno nebylo, ale bylo aspoň možné individuálně upravit očkovací plán po zvážení zdravotního stavu dítěte, jeho i rodinné anamnézy a možných rizik. Rozhodně ti tam pro zdravé dítě nedají potvrzení, že očkováno být nemusí, a podle mne je to tak správně.
Ale jak jsem psala dřív, určitou úpravu očkovacího kalendáře (zase ne ve smyslu vynechání, ale třeba posunutí) obvykle je možné si dohodnout s pediatrem, pokud je rozumný. Máš-li pocit, že rozumný není vůbec, tak choď k jinému.
 Jitka, Dan (9/2002) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(18.11.2004 14:39:18)
Lízo,
nepočítám se mezi ty radikální odpůrce očkování, ale určité výhrady proti očkování mám. Nečekala jsem, že by mi někdo dal potvrzení, že moje dítě nikdo nemůže očkovat, ale to posunutí je pro mě zajímavé. S těmi pediatry to vážně není tak jednoduché, jak už jsem napsala, v menších městech je ta situace komplikovanější. A kvůli očkování se do Prahy odstěhovat nehodlám :o)
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(18.11.2004 14:53:36)
Jitko,
porad me neni jasne, jak poznas jako rodic a laik, kdy je imunitni system tvojeho ditete pripraveny na tu ci jinou vakcinu? A jak to ma poznat lekar, kdyz vakcina MMR se podava detem od 15 do 25 mesicu, budes svoje dite kazdy mesic vodit na imunologii na krev, aby mu zhodnotili stav, ktery ma odpovidat 15-25 mesicnimu diteti? Co kdyz dite bude mit takove hodnoty drive, bude to pro tebe duvod ho ockovat drive, ackoliv indikace je urcita vekova hranice (napr. z duvodu prenosu protilatek matky kojenim a tim mozna inaktivace viru)?
Jeste jsem ti chtela rict a dobre to zaregistruj, ze u dospelych jsou vyjimecne reakce na nektera ockovani castejsi, maji tezsi prubeh a trvaji dele (konkretne me napada MMR).
Myslim, ze jsi to byla ty, kdo se ptal, proc ostatni staty jeste neprohledly dulezitost celoplosneho ockovani a nemaji to v zakonech. Jak vis, proockovanost je v nekterych statu Evropy vyssi nez ve statech, kde je to povinne. Podle meho nazoru a mohu se samozrejme mylit, je to i pravni zalezitost. V kazdem pravnim systemu ma kazdy zakon svoje misto a ostatni na nej navazuji (stejne tak se nemohou zrusit Benes. dekrety), v jinem state jsou jine zakony, ktere zase umoznuji jinou manipulaci, aby se nakonec docililo stejneho vysledku. Moje kamaradka - Nemka mi vypravela, jake nesmirne usili musela vyvinout jeji matka, aby jeji dceru nemusela ockovat proti zardenkam s oduvodnenim, ze je uz mela.
C
 Jitka, Dan (9/2002) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(18.11.2004 15:22:07)
Cockney,
protože jsem si nebyla jistá, že zkratkou MMR se označuje očkování proti spalničkám, přiušnicím a zarděnkám, tak jsem si to zadala do vyhledavače a našla jsem tento článek
http://www.alter-med.cz/scripts/index.php?ac=clanek&idcl=338&idkat=13
Když pomineme, že je to na serveru o alternativní medicíně, mohly byste se Ty a Líza k tomu, co se tam píše, jako zástupci lékařské obce vyjádřit ? Díky.

Jinak samozřejmě, že já jako rodič a laik nepoznám, kdy je imunitni system mého dítěte připraven na danou vakcinu (je vůbec schopný to určit lékař-imunolog?). Nevím, jestli imunitní systém se vyvíjí do nějakého věku nebo je to celoživotní záležitost, nicméně jsem zaznamenala od lékařů tvrzení, že nejvýraznější vývoj imunitního systému probíhá do 1 roku (nebo se pletu?) a že je více méně ukončen ve 2 letech. Proto mi přijde velmi zatěžující pro organismus, když je první vakcína zařazena už 4.den po narození.

Konkrétně proti termínu MMR už takové výhrady nemám, protože jak jsi uvedla provádí se od 15.měsíce.
 Cockney 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(18.11.2004 16:27:47)
Nechci se vkladat do role zastupce lekarske obce, protoze jim nejsem.
Ale muzu ti dat komentar napr. k tomu tetanu.
Clanek pise: "Incidence a pocet umrti na zaskrt se snizovaly uz daleko drive, nez byla zavedena ockovaci latka. Plati to i pro tetanus, a to prevazne proto, ze se zacala venovat zvysena pozornost cistote ran."

To je sice pekne napsany, ale tetanus se v soucane dobe vyskytuje prave u ran, ktere neni mozne dezinfikovat jako o zivot (skrabnuti zviretem, pichnuti, triska). Proc pisu jako o zivot? Protoze spory jsou rezistentni k obvyklym antiseptickym prostredkum, k teplu (jsou schopne prezit 121°C 10-15 minut), jsou rezistentni k fenolu a jinym chemickym latkam.

Myslim si, uplne uprimne, ze clovek ma nejdrive prostudovat puvodni zakladni literaturu (tim myslim pochopit imunologii, virologii, bakteriologii, molekularni genetiku, farmakologii, pediatrii, fyziologii atd, atd,) a pak se muze, s klidnym srdcem, venovat literature, jako je Obchod se strachem. Neber to tak, ze ti rikam "jsi blbec, tak se do toho nemichej", ale myslim to tak, ze sam si clovek musi utvorit nazor postaveny na realite a nenechat si veset buliky na nos ani prof. Klenerem (jestli) ani Dr. med. Gerhardem Buchwaldem (jestli). Kazdy, kdo umi jen trochu psat, dokaze pravdu naservirovat tak, aby se verilo jeho pravde.

S tim, jak toho zeme, kde lide jsou plosne ockovani a nepotrebuji na to zakony ti neporadim, protoze opravdu jejich jednotlive zakony neznam, ale jsem si jista, ze asi ne skolky (ty jsou v nekterych zemich jiz povinne, na ktere ma dite ze zakona narok), ale treba to mohou byt napr. jesle nebo jiny kolektiv do tri let, ktery neni ze zakona povinny.
 Jitka, Dan (9/2002) 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proč je tak důležitá proočkovanost? 

(18.11.2004 15:32:51)
A ještě k té vysoké proočkovanosti jiných států Evropy, kde je očkování nepovinné. Chápu dobře, že tou právní záležitostí jsi to myslela tak, že přestože je tam očkování jako takové nepovinné, tak ten úspěch proočkování je podmíněn něčím jiným? Např. může být někde uzákoněno, že neočkované děti nebudou přijaty do školek apod. (nic jiného mě teď hned nenapadlo)
 MICHAL 
  • 

OČKOVÁNÍ PRO A PROTI 

(17.11.2004 14:24:06)
Očkování je asi dobré,ale očkující lékař by se měl zajímat než očkuje jestli není oslabená imunita nebo člověk, dítě neměl horečku nebo nebyl nějak oslaben,nevím jestli v někté očkování není jen byznys.Znám případy několika dětí očkovaných na žlouotenku které po očkování měli problémy poté jejich diagnoza u všech zněla leukémie vím minimálně o 3 dětech.Co onkologické děti a očkování ? Děti jsou po léčbě 4 roky a už do nich zase s očkováním já stím nesouhlasím !má někdo podobný názor.dejte vědět dík.
 Aleš 
  • 

Re: OČKOVÁNÍ PRO A PROTI 

(17.11.2004 18:03:18)
Dobrý den,
naprosto s Vámi souhlasím. Děkuji Vám za názor. Vyzařuje z něj selský rozum a klidné uvažování. Stáhl jsem se z diskuze s těmi, kteří považují očkování za všespásné, zváště, když v debatě padají vulgární slova (například debil...:). Hold co na srdci, to na jazyku.
Aleš
 Psychouš 
  • 

Ale, ale... 

(25.11.2004 15:17:44)
1. Děkuji Vám za názor. Vyzařuje z něj selský rozum a klidné uvažování.
Z onoho příspěvku vyzařuje nesoustředěnost, roztěkanost, problémy s jazykem.

2. považují očkování za všespásné
Za "všespásné" očkování jistě nikdo nepovažuje. Za velmi užitečné - to ano.

3. Debil není vulgární slovo!

4. Hold co na srdci, to na jazyku.
??? Význam tohoto úsloví vám asi uniká.
(A píše se "holt").

;-)
 Adela 
  • 

Re: Ale, ale... 

(1.12.2004 0:38:35)
Psychous, nevim jake komplexe Vas trapi, ale potom, co jsem si procetla nazory lidi k tematu o ockovani, ty od Alese maji hlavu a patu, pokud se o tento problem i laik zajima hloubeji. Je videt, ze to Alesovi proste zdrave mysli, tak se snad radeji venujte dal lidem, co psychiatra potrebujou. Mozna by jste taky jednoho snesl:)
 jaruska 
  • 

o ockovani proti TBC v ranem veku 

(14.6.2007 14:01:46)
Tento clanek jsem nasla na strance zastancu ockovani viz uvod v sekci pro rodice a je od profiku z praxe viz jmena podepsanych

http://www.ockovanideti.cz/ocko_den/ockod11/p8.htm

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.