| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezpečnost ve večerních ulicích

 Celkem 35 názorů.
 Evi 
  • 

opilci 

(4.11.2004 9:32:40)
Ahoj, nevim jestli jsi v Brne uz delsi dobu, ale pohybovat se po Mendlove namesti, je o drzku i za svetla, nejmin poslednich 30 let tyhle oblasti je lepsi rychle projit prip se tam nevyskytovat:-) stat sama na zastavce to je nebezpecny vsude, a zustat stat na vecer pobliz herny ktera neni primo v centru mesta taky neni nejlepsi, opilcu si radeji nevsimej ja na ne volavam policii :-)
 Zuzka 
  • 

Odbité hrůzy ??? 

(4.11.2004 10:50:12)
Čtu dobře, že máte státnici z češtiny ? Doufám alespoň, že ji nevyučujete !? ("odbývat" je od slova být, nikoli bít)
 JaninaH 


Re: Odbité hrůzy ??? 

(4.11.2004 12:46:26)
U státnic se asi znalost vyjmenovaných slov nezjišťuje...:-)))
J.
 Lucka P.  
  • 

Re: Odbité hrůzy ??? 

(4.11.2004 14:39:57)
Pane jo, tak tu státnici mám a přiznávám, že jsem to napsala v takovém tom čerstvém záchvatu vzteku (ano, vzteklá jsem při psaní byla), asi v jedenáct hodin večer, po dost náročném dni - a ani jsem si to po sobě, byť jen letmo, nezkontrolovala a odeslala jsem to Jirkovi. Omlouvam se všem jazykovým puristům za překlep. Už nějaký ten rok dělám korektury pro časopis o počítačových hrách a něco takového bych určitě při čtení nepřehlídla. Mea culpa.
 Karca 1 


Re: Re: Odbité hrůzy ??? 

(4.11.2004 14:45:19)
ja myslim, ze o mluvnicke chyby tady snad nejde ne? preklepy delaji vsichni, i tihle puritani na cestinu!
 JaninaH 


Re: Re: Odbité hrůzy ??? 

(4.11.2004 15:27:24)
Nepovažuji se za jazykového puristu či za hnidopicha (nebo ...pycha?:-)) a nenapadlo by mě malicherně kritizovat něčí pravopis, ale zaujalo mě kouzlo nechtěného: zmínka o státnici z češtiny a o pár řádků dál "hustá" hrubice. Jasně, stát se to může, nikdo není neomylný, ale asi by bylo dobré článek určený pro hlavní stránku přece jen po sobě zkontrolovat.
Ale jinak je to velmi zajímavý článek.
J.
 Lizí 
  • 

Re: Odbité hrůzy ??? 

(5.11.2004 23:43:06)
Ale no tak, člověk se překlepne a pak se nevšimne. Podle stylu příspěvku je jasné, že autorka naši mateřštinu nejen ovládá, ale umí ji i používat. A kromě toho, právě v tomhle kontextu je tenhle překlep velice roztomilý: nechybělo mnoho a ten večer by byla "odbitá" hlavně ona. Jinak s ní soucítím, v tomhle státě a extrémně liberálním prostředí (hlavně pro někoho) aby se neagresivní jedinec toužící jen po normálním životě bál.
 Petra Neomi 
  • 

Re: Re: Odbité hrůzy ??? 

(6.11.2004 0:12:35)
Vzhledem k tomu, že jsem pamětnice, zažila jsem i extrémně neliberální prostředí a člověk se taky bál a často naprosto panicky. Bál se policajtů.

Mimochodem, jsem převážně noční tvor a žiju od narození v Praze. Buď je Brno mnohem ostřejší, než si myslím, a nebo to vidíte moc tragicky.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Odbité hrůzy ??? 

(6.11.2004 16:17:15)
No, přidám se k Petře. Jsem noční tvor, žiju v Praze (sice ne od narození, ale už 12 let), bydlela jsem na místech typu Žižkov, Nusle a NIKDY NIC. :o) Ty policajty nepočítám. :o)))
 Kristina 
  • 

Re: Re: Re: Odbité hrůzy ??? 

(9.11.2004 9:17:04)
A je to taky náhoda! Někdo běhá venku každý večer, ba i v noci - a nic, někdo si vyjde jednou večer do divadla a přinejmenším mu v tramvaji na schodech vykradou kabelku cikáni (pardon, Romové). Mně se to málem stalo, dokonce odpoledne, v tramvají na schodech udělali skrumáž - a nebýt mé kolegyně, která zpozorovala, že mám kabelku již otevřenou, bych ji měla také prázdnou. A v poslední době mám strach z dospívající mládeže, z takových těch hošíků pod 15 let, kteří jsou zcela nepostižitelní.. Jde-li jeden, nic se neděje. Dva a více, to už začíná být nebezpečné.. Vědí totiž, že se jim nemůže nic stát. A snížení věkové hranice o rok asi nestačí, protože kradou a napadají i třináctiletí! Nedávno jsem šla, je mi 51 let, potkala dva zhruba dvanáctileté cikány - a oni na mě jen tak pro legraci sprostě pokřikovali. Čekala jsem, že příště si k tomu přiberou i moji kabelku. A což teprve nějaká babička 70letá, která ani neumí utíkat (to já celkem ještě ano, doběhnu tramvaj bez problému) a ani se neubrání...
 babuška, Adélka, Kačenka 


máš recht 

(4.11.2004 11:40:20)
Musím ti dát za pravdu Lucko, bohužel Brno už není zrovna bezpečné. Pracuji v jedné menší firmě mezi Náměstím Míru a Tomkovým náměstím. Když jsem sem v létě nastupovala, vůbec by mě nenapadlo, že nebudu moct, až začne být brzy tma, nosit do práce sukně. Šla jsem si tak v úterý lážo plážo domů a koukala po cestě do výlohy u které jsem se i zastavila. Chyba, když jsem se otočila, že tedy budu pokračovat původním směrem domů, málem jsem narazila do jednoho tmavšího spoluobčana, což ještě není nic divného. Ten spoluobčan se na mě oslizle podíval a jazykem mi naznačoval - dost odporné gesto a výborné poučení, do práce v sukni jedině, pokud z ní budu mít doprovod,a to si nemyslím, že jsem "cíťa".A pak má žena vypadat žensky.
 VeronikaVeronika 


Holky, kde to žijete???  

(4.11.2004 13:35:54)
Tak tedy já si dovolím absolutně nesouhlasit:-) V Brně jsem se narodila a postupně bydlela: na ul. Gallašově (kousek od UNIONU) 5 let, dále ve středu města na ul. Pellicova (3 min. od náměstí Svobody) 14 let, dále v Bohunicích (4 roky), dokonce pár měsíců v Husovicích (pro neznalé - brněnská "cikánská" čtvrť) a nyní bydlím třetím rokem v Kohoutovicích! Pro doplnění - jezdím do práce (tedy 2x denně) přes zmiňované Mendlovo náměstí, kde pokračuji na Moravské náměstí, kde sídlí firma... NIKDY jsem se v Brně nebála, NIKDY jsem nebyla napadena, NIKDY jsem se nestala svědkem něčeho násilného ať ve dne či noci. V době, kdy jsem bydlela v Husovicích, jsem měla "divoké" období, kdy jsem se vracela domů prakticky každý den po 12 v noci, také jsem nezažila problém... Jistě, Brno jako každé velkoměsto má své nevýhody (bezdomovci... - kde nejsou?) apod, ale tohle si myslím, je blbá náhoda... Samozřejmě že slyším o tom, že se někde porvali Bobíci (většinou na vrškou za Lužánkama...)nebo že se někde něco stalo. Ovšem JÁ tedy nemám žádnou zkušenost. A to i teď klidně chodím večer do posilovny, vracím se za tmy...

Vlastně si vzpomínám - je to tak měsíc a půl, co se mi přítel vrátil (byl na pivu s kamarádem) s tím, že "je napadli Ukrajinci" - na rohu ul. Štefánikova a Kotlářská - zapomněl dodat, že to bylo oboustranné, protože do sebe vzájemně rýpali...

Tož tak:-) Neříkám, že se v Brně nemůže nic stát, ale podle mě to, o čem píše autorka byla vážně NÁHODA. Nebo se vám něco podobného stává pravidelně několikrát týdně????

Mimochodem, jsem naopak ráda, že v Brně žiju - je to velkoměsto a přitom mimo případný cíl teroristů /jako Praha/ apod.
 Karca 1 


Re: Holky, kde to žijete???  

(4.11.2004 13:50:32)
Tak ja jezdim do Brna jen na navstevu "jednou za uhersky rok", a musim rict, ze loni jsem byla svedkem rvacky v podchodu na hl.nadrazi, a tekla i krev (ti co se rvali vypadali jako bezdomovci a slo o to, ze jeden ukradl druhemu bundu) byli tam i policajti a snazili se to resit. Myslim, ze to neni jen tak byt policajt. A kdyz jsem tam byla predloni tak jsem dokonce videla unos z tramvaje! Nejaci borci chytli na ulici muze a cpali ho velice nasilne do auta, ten se branil sec mohl, ale nic mu to nepomohlo. Jelikoz jsem byla v tramvaji, ktera se v zapeti rozjela a nemela jsem u sebe mobil, tak jsem byla jen v soku. Ale zavolala jsem to policajtum pak od kamaradky. No a ti moji znami rikali, ze asi jde o vyrizovani uctu... tak doufam, ze to byla take jen nahoda!?



 Karca 1 


Re: Re: Holky, kde to žijete???  

(4.11.2004 14:01:38)
Jeste bych chtela dodat, at tady nehazim nejake spatne svetlo jen na Brno, protoze do Brna jezdit budu, mam ho rada a mam tam me pratele i rodinu - tak podobne veci jsem videla i v jinych mestech, a take v zahranici se stane, takze brnaci klid ;))

Jo a tou "cikanskou ctvrti" jsem prochazela od tramvaje nekolikrat, protoze tam bydli znami, i po tme, ale nikdy nic neprijemneho.
 Jedna z Brna 
  • 

Re: Holky, kde to žijete???  

(4.11.2004 15:59:12)
Co je to za blabol??Kvuli nejakym spatnym zazitkum z jednoho tydne, ze je Brno nebezpecne mesto??Tak to me teda rozesmalo!!!!!!
Neni to jen V Brne, ale ve vsech trochu vetsich a i mensich mestech.
Bydlela jsem X let v romske ctvrti Brno -stred-ulicePrikop, Bratislavska, Francouzska, Cejl,Milady Horakove...atd.Brnensti mi jiste potvrdi, ze bydlet zde, je jako bydlet v cernosskem ghetu nekde v NY.Za celou dobu , co jsem zde bydlela me zadny rom nenapadl, nepokrikoval, oplzle reci uz vubec ne a to sukne teda nosim.Rvacky byly minimalni.To ze o pulnoci sli z hospody na rohu a zpivali a hrali na kytaru je celkem zanedbatelne.
To, co se deje bohuzel primo v centru Brna je dane tim, ze je to proste centrum a prestupni uzel jako vlakove nadr.nedaleko autobusove, u nadrazi tramvaje.Centrum jako takove je pomerne male plno baru, heren a pod.zarizeni.Na takovychto mistech se shromazduje vetsi procento lidi tzv.problemovych.At uz jsou to bezdomovci, zebraci, opilci, kseftari, zlodejicci, fetaci a unudena mladez.Takze i ta kriminalita je pomerne vyssi.Ale jen proto, ze je to Brno neni o nic nebezpecnejsi nez jina mesta.

A ja si myslim , ze vim o cem mluvim.Delala jsem 7let v centru v bance.Tudiz pres mesto jsem chodila stale.Nikdy me nikdo neokradl, neprepadl a nenapadl.Parkrat jsem nejaky incident videla, ale kdo ne?Vetsinou to bylo vyrizovani uctu nekoho s nekym, bezduvodne napadeni nekoho jsem nezaznamenala.
Pak jsem 5let delala vedouci velke prodejny primo v centru nedaleko nadrazi.A muzu rict, ze krome kradezi, ktere se dely na nasi prodejne nekolikrat do tydne, nic vetsiho.A nekradli pouze ty,, cerni", nebo fetaci, unudena mladez, ale svete div se , vetsinou to byly zensky stredniho veku, nenapadne maminy od rodin, maminy na MD a s kocarky-tim je nehazu do jednoho pytle, nebot me desne vytaci lidi a prodavacky, co se na matky s kocary divaji pres prsty, a bile zeny starsiho veku. A mnohdy velmi, ale velmi dobre situovane(dokonce pani Mudr, pani Judr, zapisovatelka z krajskeho soudu, majitelka jedne mensi galerie.....atd.atd.)
Stare zname firmy at uz romske nebo ty dalsi jsme poznaly uz z kilometru.
Kazdy den jsem chodila do banky na nam.Svobody s trzbou a ne zrovna malou.Ale asi prace s penezi uz v bance me naucila byt ostrazita.I to, ze k Brnu patri i kapsari, ktere z vetsi casti znam a znam jejich figle.Ostrazita jsem byla vzdycky.Proste , kdyz vidim nektere lidi, jak primo volaji po tom, byt okradeni, tak se ani nedivim, ze kapsaru stale pribyva.Ledabyle prehozena otevrena kabelka pres rameno, penezenka valejici se na vrchu tasky s nakupem....pohozene doklady, mobil notebook na sedadle auta...
Uz tam nejsem pres 2roky, ale do dneska , kdyz jdu mestem je poznam.Pamatuju si je.No a oni me.Ale jeste se mi nestalo, ze by mi vyhrozovali nebo na me pokrikovali neco hanliveho, za to, ze jsem na ne kdysi zavolala policajty.Brno je male a pamet velka!A presto nemam strach.
Ted bydlim opet Brno stred, od zminovaneho Mendlova namesti cca 5minut pesky s kocarkem.Je fakt, ze je tam par stanku s alkoholem, prestupni uzel MHD, ale ty postavicky, co se tam priopile prochazeji nebo pokrikuji jsou stale ty stejne.Patri proste k tomuto mistu.Ani policie s nima nic nenadela.Jednou za cas je vybere...a co?? Nic.Vrati se znovu.Zebraji u prodejny Albert, sbiraji prazdne flasky a pak se sejdou v mistnim parku na lavicce.
Takovych postavicek v Brne je.Co chodi a pokrikuji po lidech.Ale to neni jen v Brne.A zenska s okenou??Tu znam.Je blazniva a zavislacka.K nam do kseftu si tu okenu chodila kupovat nekolikrat za den.I po nas pokrikovala.Ale nikdy nikoho fyzicky nenapadla.
Takze si nemyslim, ze by zrovna Brno bylo nebezpecne mesto rovnajici se skoro snad Bronxu!:-)
Cestinari sorry, ale chybicka se mozna vloudila!:-)
 Evi 
  • 

Re: Holky, kde to žijete???  

(4.11.2004 16:09:00)
Mandelinko, ty si bydlis v klidu v Kohoutovicich, takze Mendlovo namesti znas jenom z prujezdu, Mendlovo je vazne horor ,stejne tak centrum mesta v noci, Husovice jsou klidny, i kdyz tam bydli cikani,akorat na koupaliste bych tam teda nesla, ale ja jsem cita, ja do bazenu nechodim. A ted uz nevim, kdo to tu psal o te sukni a vyloze, jo tak to je vsude na svete, clovek je ale v takovym soku ze se zmuze akorat na odchod, jinak by nebylo spatny to ohlasit na policajty, sice ho nenajdou, nic nebude, ale snad tam zacnou chodit hlidky a bude klid, no to je naivni, ale neco by se s tim delat melo, jinak kalhoty a chodit ve dvou, ach jo kam to spejeme , taky ber ze spousta lidi ma tezky zivotni podminky a je z toho frustrovana, pak jim na nejakym slusnym chovani nezalezi,prip vubec netusi co to je (fakt) a hledaji kde se odreagovat
 Jedna z Brna 
  • 

Re: Re: Holky, kde to žijete???  

(4.11.2004 16:25:39)
Evo,
a ja ziju predstav si to co by kamenem dohodila a temer denne tudy chodim s kocarkem na prochazku smer centrum Petrov, nebo Spilberk, nebo Luzanky nebo Kravi hora po Uvoze nahoru a samozrejme, ze pres Mendlak.Ale jako horor me to teda nepripada.Jses asi moc precitlivela a divas se moc na Americke akcni filmy!!
 Evi 
  • 

Re: Re: Re: Holky, kde to žijete???  

(4.11.2004 18:27:34)
Ahoj, asi kdybych bydlela u Mendlova namesti tak bych si zvykla, ale za tamtudy jenom obcas projizdim tak to beru jako horor, fakt, precitlivela nejsem, jenom nejsem zvykla, vyrustala jsem v hezke ctvrti, ted v tak pekne nebydlim, i opilci se tu vyskytuji, tem se ale vyhybam, chce to cvik, skoda ze ti policajti to nezvladaj
 VeronikaVeronika 


Re: Re: Holky, kde to žijete???  

(4.11.2004 17:57:17)
Evi, ano, bydlím si v klidu v Kohoutovicích:-) Nevím, jestli jsi nečetla všechno, co jsem psala, ale výslovně jsem tam uvedla, že jsem 14 let!!! bydlela na ul. Pellicova - což jak snad každý Brňák ví je cca 1 minutu od Mendlova náměstí - sejdeš schody na Sladové a jsi na Mendláku:-) Tak myslím vím, jak to tam vypadá:-) Pominu to, že dosti často chodíme (hlavně přes léto) na zahrádku do pivovaru a odjíždíme pozdě večer - jak jinak než z Mendláku...

A mimochodem, nevím, kdo to psal o té sukni, ale vážená slečno (paní), vy vážně VĚŘÍTE, že onen muž na vás pokřikoval a dělal oplzlá gesta kvůli sukni???? To si myslíte, že kdybyste na sobě měla kalhoty, tak si vás nevšimne?;o)
 Konstanta & 3 raraši 


Re: Re: Re: Holky, kde to žijete???  

(4.11.2004 18:31:03)
Mandelinko,
ona mozna slecna (ci pani) mela na sobe sukni typu "sirsi pasek", tj. kratkou minisukni :o))) Pak se nejspis opravnene domniva, ze to bylo kvuli sukni ;)
 Lizí 
  • 

Re: Holky, kde to žijete???  

(5.11.2004 23:48:05)
Nedá mi to, ozvu se ještě jednou, byť jen stručně. Ne, že bych přála bezdůvodně komukoli cokoli špatného, ale řečeno s klasikem: "Never say never..."
 Evelina 
  • 

Re: Holky, kde to žijete???  

(7.11.2004 21:40:21)
Ja bydlim v Brne(Komin) 10let a muzu rict ze nemam nekdy dobry pocit.Mame tady zakladni skolu a kdyz jedu s kocarkem kolem 14hod.tak se nestacim divit co tady decka ze "zakladky" delaji.Koureni cigaret,trava,snupani a obcas nejaka injekcni strikacka.Tak Lucka urcite neprehani a verim ji!!!!!!!!!!!!!!!!!Clovek se musi kolem sebe divat a vsimac si i neprijemnych veci!!!!
 Evelina 
  • 

Re: Holky, kde to žijete???  

(7.11.2004 21:42:02)
Ja bydlim v Brne(Komin) 10let a muzu rict ze nemam nekdy dobry pocit.Mame tady zakladni skolu a kdyz jedu s kocarkem kolem 14hod.tak se nestacim divit co tady decka ze "zakladky" delaji.Koureni cigaret,trava,snupani a obcas nejaka injekcni strikacka.Tak Lucka urcite neprehani a verim ji!!!!!!!!!!!!!!!!!Clovek se musi kolem sebe divat a vsimac si i neprijemnych veci!!!!
 Jazzmanka 


Hezka povidka 

(4.11.2004 16:23:20)
Malickou chybou z gramatiky bych se nezaobirala. Zila jsem ve Francii a nyni ziji v USA. Nikde jinde se lide neupinaji na carky, hacky, tvrde a meke "i" apod... Nekteri moderniste v cestine vyzyvaji ucitele, aby se prestali na tyto chybicky fixovat. V slohovych pracich bychom si meli vsimat nejprve celku a pote detailu. Tedy k tomu celku: ta povidka mi prisla velmi vtipne a svizne napsana, bavila jsem se u ni velice.
Oproti USA mi prijde ceska situace baladicka. V Cechach staci mit vetsinou rychle nohy. TAdy se bohuzel strili. Zatimco pred pesti opilcovou uteces pomerne snadno, jsi-li alespon trochu svizna, pred kulkou neni mozne utect. Na druhou stranu policie je zde velmi rychla a vetsinou nezkorumpovana. Navim jak jste na tom doma. Ma nekdo zkusenost?
 Jedna z Brna 
  • 

Re: Hezka povidka 

(4.11.2004 16:29:33)
Hahahaha!!!Povidka byla sice vtipne a svizne napsana, ale nejak mi nepridaa i po tomto vtipnem psani, ze by presto bylo Brno hororove mesto, plen vrahu, nasilniku, lupicu a podobnych hororovych typku.

Mas pravdu.Gramatika je osemetna vec a ne kazdy ji ovlada 100%.Ale mnohdy ti, co ji neovladaji natolik, jako ti, co se ji ohani, napisou mnohem zajimavejsi a pravdivejsi clanky.

Svizna a rychla policie??Kde??Tady v CR??Fakt??Kdy??V tomto stoleti???
 Ishka 


Brno se mi zdá bezpečné 

(4.11.2004 18:29:53)
Ahoj, článek mě docela překvapil, i když nechci tvrdit, že se podobné věci v Brně nemůžou stát. Žiju tady už osmým rokem, předtím jsem žila celý život v Praze a musím říct, že v Praze jsem se opravdu po setmění bála chodit sama /a dodneška se bojím/ - ale Brno na mě působí mnohem bezpečněji. Shodou okolností taky bydlím v Kohoutovicích, což uznávám je vcelku klidná čtvrť, ale i když jdu večer do centra, nemám pocit nějakého ohrožení. Vše tu je tak mile "maloměstské" :) Je sice fakt, že mého švagra jednou na Hybešově ulici kolem čtvrté ráno přepadli a okradli dva feťáci, ale to se asi může stát i v mnohem menším městečku. Každopádně přeju autorce článku i všem Brňačkám méně podobných zkušeností! Jo a taky chci vzkázat, že v Brně se žije 100x líp než v Praze! /Pražandy, nekamenujte mě, vím co říkám :-)/.
 Jedna z Brna 
  • 

Re: Brno se mi zdá bezpečné 

(4.11.2004 18:35:51)
Ishko

Evo,
ja vyrustala do 21let v mestske casti Zabovresky.Jedne z nejkrasnejsich a nejdrazsich v Brne.A kdyz to srovnam dnes...tak mi Mendlak nepripada o nic hororovejsi, jako bary y nonstopy po cele trase , ale i mimo ni v Zabinach.
 VeronikaVeronika 


Re: Brno se mi zdá bezpečné 

(4.11.2004 20:28:52)
Jé, Ishko, kde bydlíš???? Já nad Albertem, jak jsou ty 4patrové činžáky s novýma nástavbama:-) A jak říkám - nebrala jsem pouze Kohoutovice, ale i střed, kde jsem koneckonců bydlela nejdéle - 14 let. A těsně pod Špilberkem - chodila jsem tam klidně za hluboké noci venčit psa (pudla, aby mě někdo neosočil, že jsem měla hlídače;-)))
 Šári 


Lucko 

(4.11.2004 22:09:14)
Lucko, pěkně napsaný článek. Také "su z Brna" a nedávno jsem byla ve večerním Brně a taky pocit nic moc. Ale jen jsem ti chtěla (tobě a ne "diskutérkám-provokatérkám") glosovat, že možná ten náš mizející pocit bezpečí spočívá v tom, že jsme se staly z otrlých slečen ostražitými maminkami a vidíme to naše okolí už zkrátka jinýma očima:-)))
 Jedna z Brna 
  • 

Re: Lucko 

(5.11.2004 9:44:00)
Sarko,
nemyslis, ze je trochu dost ubohe a trapne , nazyvat nekoho s jinym nazorem na jakysi clanek ,,provokaterkami"?
Myslim, ze to dost nafukujete, Brno , jako mesto zlocinu a strachu a po setmeni radeji nevylizat, protoze zrovna me nekdo prepadne, okrade, znasilni, zabije?!Trochu k smichu , nemyslis?
Ja jsem taky matka a rozhodne nevidim Brno oproti mym studentskym letum o nic cerneji, nez tenkrat.
Cerneji vidim tuto dobu jako takovou.Mozna vic lakadel a nastrah pro nase deti.Ale ten strach si myslim, ze zustava stejny jak u babicek-matek nasich matek, tak u nasich matek vuci nam, tak i u nas vuci nasim detem.A je jedno, ve kterem meste bydlime.
 bramama+3 


Re: Lucko 

(5.11.2004 17:28:37)
Celkom s tebou suhlasim ;) cim som dlhsie matkou v domacnosti, tym mi cesta vecernym mestom pride dobrodruznejsia ;) a nemyslim, zeby sa to az tak zhorsilo, skor som si to predtym nevsimala a teraz si vyfantazirujem hrozostrasne veci ;)
 Dreza 


Brno po setmění 

(5.11.2004 10:05:08)
Kolem půlnoci je na Masarykové skoro tolik lidí jako přes den, akorát jiná věková skupina. To mi fakt nepřijde nebezpečné, větší bobky bych měla, kdyby tam nebyla ani noha. Kolem nonstopů je to v noci docela mazec, jasně, ale většinou je to spíš v rovině siláckých keců. Pokud jde o místa, kde se slízají různý smažky, to je o držku i v poledne. Tak nevím... Ale ze mě asi mluví to, že jsem se nikdy v noci nepřichomýtla k žádnýmu průseru, i když samozřejmě z doslechu to znám taky. A myslím, že to není specialita Brna.
 Katka 
  • 

Re: Brno po setmění 

(5.11.2004 23:04:40)
Mojí kamarádky maminku přepadli v Příbrami,v 19 hodin,před domem-bytovkou.Takových případů znám víc.A Příbram má cca40tisíc obyvatel.Podle mě je to o náhodě a smůle.Každopádně je to děsný.
 Meg 
  • 

Re: Brno po setmění 

(5.11.2004 23:37:02)
No a existují teda místa, kam si mohou lidi třeba zajít na decentní večeři a potom se projít večerním městem, nebo toje hudba minulosti? Jo a co mě strašně štve, je to že alkohol se dá koupit prakticky všude, je to jako zvýhodnování všelijakých individuí, normální člověk nemá potřebu popíjet na ulici, takže kdyby se tohle omezilo, tak je půlka problémů vyřešená.
 Katka, tři děti 
  • 

Re: Brno po setmění 

(8.11.2004 11:06:46)
Souhlasím s tím názorem, že v centru Brna je po setmění tolik lidí, že není třeba se bát. V Brně jsem byla na střední škole a dost často jsme se potulovaly venku v nočních hodinách. Ve středu města, kde bylo plno lidí jsem se nebála až před privátem v Pisárkem jsem měla nahnáno. Teď jsem v jihlavě a večer se bojím i když jdu v 9 hodin ze cvičení, v podstatě nikde nikdo a to potom, když proti vám někdo jde, bojíte se ho víc.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.