| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zemřel Zdeněk Matějček

 Celkem 29 názorů.
 Šárka 
  • 

Ne!!!! 

(26.10.2004 19:23:43)
Je mi to strašně líto!!!! Párkrát jsem s ním mluvila a vždy jsem se s ním chtěla setkat. Tak už to nestihnu. Byl to nejlepší dětský psycholog,jakého znám a vynikající člověk!!! Je mi to tak líto!!!!
 Hanka* 


Re: Ne!!!! 

(26.10.2004 19:33:20)
Naprosto souhlasím - je mi to moc líto :o(
 Petra&Kubíno 
  • 

Re: Re: Ne!!!! 

(26.10.2004 19:38:53)
Je to velká škoda. Byl to skvělý člověk a těžko hledat někoho,kdo by mohl být jeho rovnocenným nástupcem.
 Helena+Kateřinka 
  • 

Děkujeme! 

(26.10.2004 19:51:53)
Tak z toho mě bolí u srdce!!!Úžasnějšího dětského psychologa a pána neznám.
Pane profesore,děkujeme za všechno!
 Kristýna+Robík 


Re: Děkujeme! 

(26.10.2004 19:59:51)
Pane profesore, sbohem a děkuji za Vaše knihy a vše, co jste pro děti ve svém životě vykonal.

Pro českou dětskou psychologii je tato zpráva jak vyhlášení "státního smutku" :-(((
 Ferdulka 


Re: Re: Děkujeme! 

(26.10.2004 20:35:40)
Jsem ráda,že nám po tomto úžasném člověku zůstanou alespoň ty knihy...Moc mě to mrzí,že odešel,jeho jedinečný přístup k dětem obdivuji!!!
 Stáňa + Viktor 10/03 
  • 

Re: Re: Re: Děkujeme! 

(26.10.2004 21:35:50)
Marně přemýšlím co napsat, co dodat.
Prostě.... DĚKUJEME!!!
 adelaide k. 


VELIKÁ ŠKODA 

(27.10.2004 9:20:21)
Vůbec se mi tomu nechce věřit.

Připojuji se k ostatním příspěvkům. DĚKUJEME!
 Iva, syn 15 mes. 
  • 

Re: Děkujeme! 

(6.11.2004 22:05:16)
Není co dodat. Ze všech knížek pana profesora Matějčka, které jsem zatím měla možnost přečíst, přímo čiší láska k dětem a nadšení ze snahy porozumět jejich duši. Nikdy jsem se s panem profesorem osobně nesetkala, ale i v televizních pořadech věnovaných jemu nebo dětské psychologii mu tak upřímně zářily oči, když vlídným hlasem hovořil o dětských radostech i trápeních, že jsem vždy měla pocit, že mám před sebou kouzelného dědečka... Teď už budu moci čerpat jeho rady a pomoc pouze z knih, které po něm zůstaly, ale ty jsou nepřekonatelné. Děkuji, pane profesore.
 petra, 2děti 
  • 

díky 

(26.10.2004 20:43:26)
Díky, dobrý Bože, že jsme mohli znát pana profesora. Díky za jeho víru, za jeho knížky a optimismus. Věříme, že se jeho duše u Tebe raduje.
 Šárka 
  • 

Poděkování 

(26.10.2004 22:13:33)
Přemýšlím, co napsat... je mi smutno, život tak výjimečného člověka je darem pro všechny lidi. Pro děti a rodiny, kterým pomáhal byl v pravdě požehnáním. Jeho duše je teď u Pána Boha a jistě je jí tam dobře.
 Petra 
  • 

Tak smutná zpráva 

(26.10.2004 22:40:13)
Tuhle smutnou zprávu jsem si precetla uz odpoledne na Lidovkách a priznám se, ze jsem jí vubec nemohla a nechtela uverit. Prof. Matejcek byl vynikající odborník a clovek a detem rozumel jako málokdo. Skoro mám pocit, ze je svým zpusobem nenahraditelný. Dekujeme za vse, pane profesore.
 Věra S, USA 
  • 

Re: Je nenahraditelný 

(27.10.2004 1:39:45)
Je nenahraditelný jako každý velký, statečný a moudrý duch. Ale zůstává tu s námi, ve všech, kdo jsme ho potkali, ať už v životě, či jen prostřednictvím jeho díla. Zůstává v nás i v našich dětech. Pomáhal formovat několik generací pedagogů, psychologů a rodičů. Ti budou dávat jeho dobrotu a lásku dál. V tom yůstává jeho duše s námi. Věra S.
 Hanka 
  • 

Re: Re: Je nenahraditelný 

(27.10.2004 8:55:22)
Asi jsem těhotná.Viděla jsem jen pár ukázek z práce p.Matějčka a těšila se,že jeho poznatky mě jednou pomůžou vychovávat to mé stvořeníčko!Doufám,že se jeho práce bude ukazovat co nejčastěji,aby jsme měli šanci uplatnit jeho odkaz!PANE MATĚJČKU DĚKUJEME!!Hanka
 Ronda 


Smutba zprava 

(27.10.2004 8:29:18)
Tahle zprava me dneska zabolela. Byl skvely. Jeho knizky mi hrozne pomahaji. Vzdycky jsem obdivovala jeho cinorodost a optimismus. Je mi to lito, ale verim, ze bude zit skrze svoje dila dal.......
 Sylva,syn 3 r. 
  • 

Moc smutna zprava 

(27.10.2004 9:27:27)
Je to velika skoda a je mi to moc lito.Byl urcite nejen velky odbornik ve svem oboru ale zaroven vypadal,jako nesmirne dobry clovek.Kdyz jsem ho slysela mluvit,privirala jsem vzdycky oci,protoze jeho hlas byl uzasne krasny a dobijel mi energii.Mame stesti,ze po nem zustalo tolik knih a dokumentu.Vypadal jako krasny,hodny dedecek z pohadky.Uprimnou soustrast jeho rodine.
 Gábi, 2 děti 


Smutná zpráva 

(27.10.2004 9:29:37)
Zrovna nedávno jsem dočetla knihu fejetonů prof. Matějčka, která vyšla v letošním roce. Je úžasná.
Mohu napsat jen toto: upřímnou soustrast nejen jeho pozůstalým, ale i nám všem, rodičům a dětem především. Ale na druhou stranu, kolik lidí prožilo tak šťastný a plný život jako on?!
 Kačka+Michalka 13.01.02 


BYL,JE a BUDE... 

(27.10.2004 20:41:41)
Je velice smutné,že tento významný člověk nás navždy opustil,ale jeho práce poznatky a zkušenosti tady zůstanou navždy s námi.
Je úžasné,jak se tento pozoruhodný člověk dokázal přizpůsobovat době,z jeho publikací čerpala zkušenosti moje maminka a po více než dvaceti letech také já!
Jsem přesvědčena,že i moje dcera sáhne jednoho dne také pro zkušenost právě k tomuto člověku.
Určitě při této smutné správě většina z nás v duchu,nebo i nahlas poděkuje ,za vše co udělal pro děti ty,co to nejvíce potřebovaly,ale taky pro naše…
Kačka
 Zdena Tomášová 
  • 

Üsměv už jen z fotografie 

(27.10.2004 22:49:03)
Jak pěkně se na nás pan profesor z fotografie usmívá...takového jsem ho znala.Usměvavého, vlídného, ochotného kdykoliv přijít do rozhlasu a dát dobré rady rodičům v magazínu Máta. Člověk velice zaměstnaný, a přesto nikdy neodmítl. Jeho promluvy byly jako pohlazení, to nebyla suchá teorie, ale řeč člověka, k němuž jste rázem získali důvěru. Kdysi jsme spolu hovořili o rozmazlování dětí a on pravil, že lásky k dětem nemůže být nikdy dost. Škoda, že odešel v době, kdy se právě z nedostatku pochopení a rodičovské lásky u nás objevují dětští násilníci a vrazi. Jeho cenné zkušenosti a velikost srdce bude při hledání cest k řešení tohoto neblahého jevu velmi chybět. S úctou, poděkováním a lítostí, že už nikdy neuvidím na druhé straně mikrofonu jeho tvář Zdena Tomášová.
 Katka 
  • 

Re: Üsměv už jen z fotografie 

(28.10.2004 22:30:00)
Děkujeme pane profesore,moc vás obdivuji a za vše děkuji.
 helena 
  • 

ztráta 

(31.10.2004 21:34:36)
Je mi moc líto, že pan Matějček odešel. Myslím si, že byl, je a na dlouhou dobu zůstane nenahraditelný na poli, kde působil. Nadčasovost jeho myšlenek a schopnost poznat, porozumět a pohopit duši dítěte mohla naplnit ještě desítky knih, pomoci stovkám lidí.
 Hanka  
  • 

Je to můj vzor 

(1.11.2004 18:23:55)
Je mi moc líto, že pan Matějček navždy odešel. Byl to nejen skvělý odborník, ale hlavně dobrý člověk. Většina lidí v osumdesáti jenom nadává a skuhrá, ale on neustále vyzařoval dobrotu a předával pozitivní energii.
 Ivka a holky 


Re: Je to můj vzor 

(1.11.2004 21:05:39)
Pan profesor Matějček byl a pro většinu lidí i zůstane největším odborníkem na poli dětské psychologie. Tohoto člověka nepřestanu nikdy obdivovat pro jeho názory, postoje a životní optimismus. Doufám, že v jeho stopách půjde co nejvíce mladých lidí a nikdo nezapomene na přívětivý, citlivý a hlavně lidský přístup k dětské duši. Pane profesore, Vaší filosofií se již od studií snažím řídit i já. Děkujeme.
 Rodina Košutová 
  • 

Ďakujeme 

(2.11.2004 17:16:35)



Ďakujeme za všetko čo ste pre nás ľudí urobili.

Marta a Lukáš
 zaclonka 


Najde se nekdo, kdo sepise pameti? 

(2.11.2004 22:43:53)
I mne tato zprava zasahla. Pan profesor toho tolik udelal, pr. zabranil socialistickemu pokusu tydennich jesli hned v jejich rozvoji, zalozil Detske vesnicky, pomahal upravovat zakony o rodine, tak aby i za socialismu slouzili spise rodine nez ideologii, pomahal rozjizdet nahradni rodinou peci a mnoho mnoho dalsich uzasnych veci. Moc bych si prala, kdyby se nasel nekdo povolany, kdo by si dal skutecnou praci napsat knizku k pocte tohoto cloveka, kde by sepsal nejen, co vse udelal, napsal, ale take ho vpravde ukazal jaky byl, jaky zivot zil (co si asi musel vytrpet od komunistu? a pod.)tak aby se mohl stat vzorem i pro ty, kteri uz si na nej pamatovat nebudou. Najde se takovy clovek?
Na zaver uz jen podekovani...
Dana Kenning
 zaclonka 


Najde se nekdo, kdo sepise pameti? 

(2.11.2004 22:44:05)
I mne tato zprava zasahla. Pan profesor toho tolik udelal, pr. zabranil socialistickemu pokusu tydennich jesli hned v jejich rozvoji, zalozil Detske vesnicky, pomahal upravovat zakony o rodine, tak aby i za socialismu slouzili spise rodine nez ideologii, pomahal rozjizdet nahradni rodinou peci a mnoho mnoho dalsich uzasnych veci. Moc bych si prala, kdyby se nasel nekdo povolany, kdo by si dal skutecnou praci napsat knizku k pocte tohoto cloveka, kde by sepsal nejen, co vse udelal, napsal, ale take ho vpravde ukazal jaky byl, jaky zivot zil (co si asi musel vytrpet od komunistu? a pod.)tak aby se mohl stat vzorem i pro ty, kteri uz si na nej pamatovat nebudou. Najde se takovy clovek?
Na zaver uz jen podekovani...
Dana Kenning
 zaclonka 


Najde se nekdo, kdo sepise pameti? 

(2.11.2004 22:45:14)
I mne tato zprava zasahla. Pan profesor toho tolik udelal, pr. zabranil socialistickemu pokusu tydennich jesli hned v jejich rozvoji, zalozil Detske vesnicky, pomahal upravovat zakony o rodine, tak aby i za socialismu slouzili spise rodine nez ideologii, pomahal rozjizdet nahradni rodinou peci a mnoho mnoho dalsich uzasnych veci. Moc bych si prala, kdyby se nasel nekdo povolany, kdo by si dal skutecnou praci napsat knizku k pocte tohoto cloveka, kde by sepsal nejen, co vse udelal, ale take ho vpravde ukazal jaky byl, jaky zivot zil (co si asi musel vytrpet od komunistu? a pod.)tak aby se mohl stat vzorem i pro ty, kteri uz si na nej pamatovat nebudou. Najde se takovy clovek?
Na zaver uz jen podekovani...
Dana Kenning
 zaclonka 


Najde se nekdo, kdo sepise pameti? 

(2.11.2004 22:45:28)
I mne tato zprava zasahla. Pan profesor toho tolik udelal, pr. zabranil socialistickemu pokusu tydennich jesli hned v jejich rozvoji, zalozil Detske vesnicky, pomahal upravovat zakony o rodine, tak aby i za socialismu slouzili spise rodine nez ideologii, pomahal rozjizdet nahradni rodinou peci a mnoho mnoho dalsich uzasnych veci. Moc bych si prala, kdyby se nasel nekdo povolany, kdo by si dal skutecnou praci napsat knizku k pocte tohoto cloveka, kde by sepsal nejen, co vse udelal, ale take ho vpravde ukazal jaky byl, jaky zivot zil (co si asi musel vytrpet od komunistu? a pod.)tak aby se mohl stat vzorem i pro ty, kteri uz si na nej pamatovat nebudou. Najde se takovy clovek?
Na zaver uz jen podekovani...
Dana Kenning
 zaclonka 


Najde se nekdo, kdo sepise pameti? 

(2.11.2004 22:48:10)
I mne tato zprava zasahla. Pan profesor toho tolik udelal, pr. zabranil socialistickemu pokusu tydennich jesli hned v jejich rozvoji, zalozil Detske vesnicky, pomahal upravovat zakony o rodine, tak aby i za socialismu slouzili spise rodine nez ideologii, pomahal rozjizdet nahradni rodinou peci a mnoho mnoho dalsich uzasnych veci. Moc bych si prala, kdyby se nasel nekdo povolany, kdo by si dal skutecnou praci napsat knizku k pocte tohoto cloveka, kde by sepsal nejen, co vse udelal, ale take ho vpravde ukazal jaky byl, jaky zivot zil (co si asi musel vytrpet od komunistu? a pod.)tak aby se mohl stat vzorem i pro ty, kteri uz si na nej pamatovat nebudou. Najde se takovy clovek?
Na zaver uz jen podekovani...
Dana Kenning

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.