| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak přežít den D aneb některé věci je lepší nevědět

 Celkem 81 názorů.
 Petra,Madlenka05 a Michálek06 


Něco na tom je 

(1.10.2004 10:59:12)
Je fakt, že v dnešní době se z těhotenství dělá hrozná věda, spousty testů a vyšetření si myslím na klidu moc maminkám nepřidají. Ono 2 týdny čekat jestli mi z krve vyjde velké riziko Downova syndromu vážně není nic moc. A co se týče termínu, mimčo si stejně přijde kdy uzná za vhodné a já ho beru tak nějak orientačně na okolí kašlu, prostě až porodím tak to bude a zlatem bych rozhodně neplatila:-)
 bead 
  • 

časové porovnávání 

(1.10.2004 16:20:31)
Článek začíná s povzdychem, že naše báby a prabáby to asi měly lehčí. Termín porodu si myslím vypočítaly plus mínus stejně jako dnes, stresy z různých testů a výsledků pomiňme, pes je zakopán myslím v lidech a ve společenských konvencích. Myslím, že moji babičky se v roce 1950 netroufl kolemjdouci soused přeptat: vy jste ještě celá ?? Společensky neúnosné, stejně jako případná návštěva veřejné plovárny ženy v pokročilém stádiu těhotenství a jiné podobné. Já osobně jsem ráda, že jistá klišé ze společnosti postupem času mizí a těhotenství a těhotné ženy přestávají být nečím abnormálním a nepřirozeným, jen některé věci by měly asi zůstávat intimními. Možná je můj názor příliš konzervativní a pro někoho předpotopní, ale myslím si že neomalení lidé si dovolují jen tolik kolik jim povolíme. A otázka souseda, jestli jsem ještě celá mi neomalená přijde. Ale co, žijeme ve třetím tisíciletí a budeme si na to muset zvyknout.
 Marky 
  • 

Re: Něco na tom je 

(4.10.2004 11:51:45)
Nevím, možná je to tím, že zatím ještě miminko nemám a ani nejsem v očekávání, ale já si tedy raději prožiju 2 týdny čekání na výsledky, zda by moje nenarozené dítě mohlo mít nějakou vadu, než v tomto nevědomí žít 9 měsíců a pak být nešťastná, že mé dítě je jakkoliv postižené a proč jen jsem to nemohla vědět dřív.
 Martina (4. měsíc) 
  • 

Re: Re: Něco na tom je 

(4.10.2004 16:16:41)
Dávám ti zcela zapravdu. Dnes jsem si byla pro výsledek vyšetření na Downův syndrom. Ne, že bych neměla ani trošku strach, ale uvnitř jsem tak nějak počítala s tím, že vše bude v pořádku (a taky že bylo!!!) a ty dva týdny čekání vůbec nebolely.
 sarobrouk 


Re: Něco na tom je 

(5.10.2004 23:14:17)
Taky jsem si byla pro výsledky Dawnova syndromu, trvalo jim to 3 týdny, ani j ještě nemám písemně, ale ústně mi potvrdil, že je vše v pořádku a že je holčička zdravá. Nechtěla bych být na místě našich babiček a rodit postižené děti. Dík. Nechci a jsem šťastná, že je doba taková, jaká je.
 Martina 
  • 

Re: Re: Něco na tom je 

(8.10.2004 21:36:38)
Jak víš už teď, že budeš mít holčičku? Doktor už to tak brzo poznal? U mě ne.
 Eva Potůčková, 28 let, dcera 3 roky 
  • 

Přenášení? Proboha ne!!! 

(11.10.2004 15:13:46)
Já si naštěstí nemám nač stěžovat - termín jsem měla 13. 8., 14. 8. v půl jedné v noci mi začaly první stahy a do půl páté odpolene byla holčička na světě. Ovšem moje švagrová měla problém - byla těhotná a přitom ještě menstruovala - bylo proto těžké odhadnout datum početí a tedy i datum porodu. První termín měla 24. 4. a porodila teprve 25. 5. téměř pětikilovou holčičku, velkou 58 cm!!! Přitom, když se konečně dočkala porodních bolestí, dali ji v porodnici uklidňovaci injekci, aby nerodila v noci, a tak se jí těhotenství protáhlo o dva dny. Žiju teď v zahraničí a můj doktor mi sdělil, že pokud už mi bude těhotenství připadat moc těžké, může se po ukončeném 39. týdnu pokusit porod vyvolat :-) Nevíc, co se u švagrové stalo, ale asi nezafungovalo správně ani tělo, ani doktoři...
 Martina 
  • 

Pravda pravdoucí... 

(1.10.2004 11:48:51)
Dnes se maminky mnohem více strachují o to jestli porodí "včas" a aby neměly porod vyvolávaný..., také o různé genetické vady. Taky se strachují z toho, aby porod prožily v pohodě a ne s nějakou nepříjemnou porodní sestřičkou a doktorem - což je taky opravdu problém protože porod je z velké části psychická záležitost, takže když není žena v pohodě, tak se může i porod zastavit a nastat jiné komplikace. Tohle na pohodě rozhodně nepřidá a věřte, že jsou i takové ženy, které se 9 měsíců strachují a nervují a to rozhodně dítěti v bříšku neprospívá. Bohužel taky prožívala celé těhotenství se strachem :(
 ila 
  • 

bez názvu 

(1.10.2004 12:57:14)
To stresování v době těhotenství hlavně závisí na tom, jak se člověk vyrovnává se stresem všeobecně a jak ho umí zvládnout a potlačit. Rozhodně bych neřekla, že znát termín porodu a chodit na vyšetření je naše dost velké plus před babičkama. Co by za to daly ty babičky,kterým se narodilo dítě nemocné.
 ila 
  • 

bez názvu 

(1.10.2004 12:58:09)
To stresování v době těhotenství hlavně závisí na tom, jak se člověk vyrovnává se stresem všeobecně a jak ho umí zvládnout a potlačit. Rozhodně bych řekla, že znát termín porodu a chodit na vyšetření je naše dost velké plus před babičkama. Co by za to daly ty babičky,kterým se narodilo dítě nemocné.
 Mirka, 3 letá holčička,  
  • 

Re: bez názvu 

(1.10.2004 13:35:19)
Ahoj,
taky jsem chvilku přenášela. Já jsem byla naprosto v pohodě, ale jaký kolotoč kolem mne rozjeli doktoři, to jsem se nestačila divit(celé těhotenství jsem se jim co nejvíc vyhýbala). Ptala jsem se kamaráda porodníka, zda jsem opravdu rázem, ze dne na den, pro dítě tak nebezpečná a on mi řekl, že ne, je to jen "pro pořádek". Tělo se prý na porod připravuje cca 2 týdny, takže když jste v 38. týdnu úplně zavřená, čípek nezkrácený, tak v termínu zřejmě neporodíte. Ten můj doktor upřednostňoval v tom 38. týdnu do miminka vnitřkem "šťouchnout", což prý pěkně bolí, ale zase se porod nemusí vyvolávat. Podle toho, jak to vyprávěl, žádnou mamču moc nevaroval. Chtěla jsem rodit přirozeně, ve Vrchlabí a porodnice byla zavřená. Otevírala se v pondělí ráno v šest. V neděli večer jsem si řekla, že když šťouchnout, tak šťouchnout, a proč by to měl udělat doktor, když mám doma vlastního muže, že. Bolesti mi začaly ve 3 ráno a v půl osmé jsem přijela do právě otevřené porodnice. Takže pokud chcete porodit, zkuste sex, mě to asi pomohlo.
Mirka
 Dana + Filípek 1,5 roku 
  • 

Příprava na porod 2 týdny? HA! 

(1.10.2004 16:08:21)
Že se tělo prý připravuje na porod 2 týdny? Tak to asi záleží na tom, jaké tělo...
Byla jsem na kontrole ve 37. týdnu a schválně jsem se doktorky ptala, jestli si myslí, že do týdne porodím (podle pohybů jsem měla rodit za 5 dní). Ujistila mně, že ROZHODNĚ NE a na příští úterý (kdy jsem měla být 38 + 2) mě objednala na monitor. Jenže malej se rozhodl, že lepší než monitor bude se na něj rovnou juknout a místo toho, abych v 8 stála v čekárně na monitor, už jsem byla přijímána na porodní sál... Malej se narodil v 10:36. Takže moje tělo se rozhodně na porod 2 týdny nepřipravovalo... (Nebo možná taky pomohlo "pošťouchnutí" od manžela :-))
 Lenka + 11/02,1/05 


Re: Příprava na porod 2 týdny? HA! 

(2.10.2004 9:03:23)
Ahoj mamči, my jsme se taky na porod nepřipravovali 2 týdny. U úterý jsem byla v poradně (pro upřesnění 36+3) a pan doktor říkal, že je všechno v pořádku a že se uvidíme za týden. No a Kubík se narodil v pátek v 8.30. Asi se mu už nechtělo čekat. Je to prostě individuální a miminko si samo řekne kdy chce ven. Ted čekáme druhý a manžel říká, že máme termín od začátku prosince do konce ledna, ten správný je prý 1.1. 05 tak uvidíme, ale pro všechny případy už bude všechno připravený na konci listopadu.
 Dadalinka+Miška2/04aOndra9/05 


Re: Příprava na porod 2 týdny? HA! 

(2.10.2004 16:56:26)
Já se také na porod nepřipravovala dva týdny. V den termínu porodu mě dr. poslala do porodnice pro příliš vysoký tlak a otoky. Ve 40tt jsem nebyla ani trochu otevřená a čípek také nebyl zkrácený. V porodnici mě na příjmu odloupla, což je opravdu "chuťovka". Doktorka mě na takovou bolest nepřipravila. Ale pomohlo to večer kolem 21h jsem dostala kontrakce rovnou po 5min. Bohužel jsem se ale neotvírala, tak jsem porodila až druhý den v 11,25. Takže mé tělo se na porod připravovalo 12h, pak si dalo říct. Ale nestěžuji si a malá je to nejkrásnější v životě :-)).
 Lída, 3 kluci a holka 
  • 

Re: Příprava na porod 2 týdny? HA! 

(4.10.2004 9:30:32)
Jasně, každý funguje trochu jinak. Ve čtvrtém těhotenství jsem ještě týden a půl před porodem (tedy asi tři dny před termínem) měla cervix skóre 1-2, čili nula nula nic. A nakonec jsem porodila během nějakých pěti hodin od prvních stahů.
 Gábi, 2 děti 


Re: Příprava na porod 2 týdny? HA! 

(4.10.2004 11:08:57)
Já se také nepřipravovala ;-)
Před prvním porodem jsem ráno byla v poradně a v noci se dcera narodila (nic tomu ráno nenasvědčovalo). Bylo to v 35. týdnu (i když dle mých výpočtů i UTZ v 7. týdnu) to byl skoro 38. týden. ;-)
Ale už mám na věky první porod "předčasný" - příčina nezjištěna. (No jedna všechny napadla, ale ta není vědecká - obrovská letní bouřka!)
 ari 
  • 

porod +/- mesic 

(7.10.2004 9:35:36)
Ahoj holky,
vzhledem k tomu, ze nejsem pedant, me ani neprekvapilo, ze se me doktorka v prubehu tehotenstvi ptala: "a jste si jista datem poceti?" No jasne ze jsem nebyla. Podle ultrazvuku se ji mimco zdalo o 14 dni mladsi. V osmem mesici se me jiny doktor ptal: "a jste si jista datem poceti?" jako spravna vyplasena matka jsem chtela, aby bylo vse v poradku, a tak jsem rekla, ze to mozna bylo pozdeji ... podle ultrazvuku se zdalo, ze je mimco o tri tydny starsi. Diky me povaze nikoho neprekvapovalo, ze jsem odpovidala na otazku s datem porodu: za tyden az 5 tydnu.
Ale zase ... diky technice se prislo na to, ze placenta prestava fungovat, diky technice se prislo na to, ze nejsou ozvy, diky technice ... a uzasnym lidem mame prima holcicku.
 Kač. ♀ + ♂ 


Re: porod +/- mesic 

(7.10.2004 11:24:17)
Myslím, že jsou chvíle, kdy jsme rády, že žijeme v době kdy jsou k mání všechny ty technické vymoženosti, které dokáží miminko hlídat. A snad právě proto si myslím, že když dokážeme mimiko kontrolovat jak se mu daří a když se podle všech výsledků miminku i mamince daří dobře, tak není důvod porod vyvolávat. Každý člověk je jiný i miminka jsou různá a je těžké je napasovat do nějakých tabulek. Mě by se líbilo, kdyby se porody a vůbec všechno kolem nich dělo přizozenou cestou a podporou moderní techniky a poznatků moderní medicíny. Ale ne naopak.

Kačenka
 Kaaja 


blbý dotazy 

(1.10.2004 13:30:05)
Nebavilo mě odpovídat na dotazy typu:kdy to bude, co to bude od lidí kteří mě předtím ani nepozdravili. A to jsem "naštěstí" porodila o tři týdny dřív.

Když jsem se jednou byvila s kamarádkou, která už druhý týden přenášela u ní před barákem, nenašel se jedinej kolemjsoucí soused, kterej by neutrousil nějakou blbou poznámku o tom,že je ještě doma a v celku a jestli je slonice...a bla,bla,bla. Samotnou mě to štvalo, jak se musela cítit ona, když se jí takhle vyptávali každý den? No je pravda, že říkala, že už ven moc nechodí... Proč asi?
 Kač. ♀ + ♂ 


Souhlasím... 

(1.10.2004 13:34:32)
I já jsem se setkala s něším podobným (a soudím že velká část těhulek). Ač to bylo naše první miminko, byla jsem na něco podobného připravena z předporodních kurzů. Věděla jsem že se zašnou vynořovat "věštkyně" které jedním pohledm nějlépe vědí kdy se miminko narodí, byla jsem připravena i na houstnoucí telefonáty a SMSky kdy už porodím. Bohužel na jednu věc jsem připravená nebyla. Když padnul náš poslední termín, tak dva dny na to jsme jeli do porodnice na monitor. Bohužel jakmile zjistili, že jsem 40+5 nejraději by mi porod vyvolali hned, lép řečeno, měla jsem v porodnici zůstat s tím, že druhý den prostě porod vyvolají. Nejprve jsem se snažila nějak argumentovat, že je ještě čas, ale pokud doktor bude chtít tak vás dostane jenou větou, například " Vzala byste si na svědomí aby vaše miminko umřelo.." no na tohle se dá těžko argumentovat. Jediné na co jsem se zmohla bylo, že prostě vyvolání odmítám a stejně si musím pro věci. A už když jsem to říkala, tak mi bylo jasné, že jediné co chci tak je být pryč a pokud možno tam už nikdy nemuset. Jistě nemusím popisovat že to byla naše nejdelší cesta z porodnice. Když jsem přestala brečet a srovanala si myšlenky v hlavě, tak jsme vybrali na poslední chvíli jinou porodnici, kde maminky nechávají 41+5 a pak teprve porod vyvolávají....
Za dva dny po téhle patálii se bez vyvolávání a v pohodě narodila naše Madlenka.
Vědět to číslo, to správné datum není až zas tak stresující, ale pro mě bylo stersující chování (i když někdy dobře míněné) mého okolí a pak nátlak v porodnici.

Uznávám, že jsou případy kdy je potřeba porod vyvolat, ale mě i Madlence se dařilo dobře, takže nic nikoho netlačilo k porodu jen to datum :-(

Hodně štěstí všem nastávajícím maminkám. A berte to datum s nadhledem.

Kačenka a Madlenka 5 týdnů
 Terreza 


Re:Souhlasím...Přesně na termín 

(1.10.2004 15:04:58)
Měla jsem "štěstí" - nejstarší dcera se narodila 3 týdny před termínem. Jenže u druhého těhotenství jsem tomu neušla: "Tak co? Kdy porodíš? Minule už jsi byla touhle dobou v porodnici, viď ? " (Petřík se narodil o 2 týdny dříve)
Při třetím už jsem byla tak zblblá, že jsem od 38tt říkala: "To už byla Štěpánka na světě!" Od 39tt:"Touhle dobou se narodil Petřík, KDE TO VÁZNE ?!?!!" Anežka se narodila 39+1.
Při Karolínce jsem tudíž měla dotazy již od Vánoc, houstly a houstly, a holčička se narodila 21.ledna, přesně tak, jak jí to lékaři vypočítali!

5. dítě neplánujeme - určitě bych ho přenášela! :-)))
 Terreza 


Re:Souhlasím...Přesně na termín 

(1.10.2004 15:05:05)
Měla jsem "štěstí" - nejstarší dcera se narodila 3 týdny před termínem. Jenže u druhého těhotenství jsem tomu neušla: "Tak co? Kdy porodíš? Minule už jsi byla touhle dobou v porodnici, viď ? " (Petřík se narodil o 2 týdny dříve)
Při třetím už jsem byla tak zblblá, že jsem od 38tt říkala: "To už byla Štěpánka na světě!" Od 39tt:"Touhle dobou se narodil Petřík, KDE TO VÁZNE ?!?!!" Anežka se narodila 39+1.
Při Karolínce jsem tudíž měla dotazy již od Vánoc, houstly a houstly, a holčička se narodila 21.ledna, přesně tak, jak jí to lékaři vypočítali!

5. dítě neplánujeme - určitě bych ho přenášela! :-)))
 Klár@ 


Re: Re:Souhlasím...Přesně na termín 

(1.10.2004 15:51:55)
Já jsem si také plánovala...Přemoudřelá z předporodních kursů, přesně na termín, při páté kontrakci, jsem rozbalila arzenál pomocných prostředků (homeopatika, aromaoleje, masážní oleje,čaj...),ulehla do vany a vše se rozběhlo. Po 8 hodinách, v obavě, abych neporodila doma, jsme se vypravili do porodnice.Lékařka na příjmu po natočení monitoru stav zhodnotila jako možné poslíky a tedy, že nic, ale že už v porodnici zůstanu."Vy byste stejně za pár hodin přijeli zase, tak si vás tu rači necháme."Marně jsem přemlouvala...Manžel si jel domů zdřímnout a já jsem si celou noc prohlížela porodní sál.Krása!Místo abych využila úlevových poloh a uvolňovacích cviků, ležela jsem jak želva na zádech a jistila monitor, jestli už jsou kontrakce silnější.A byly!Za přítomnosti manžela jsem šťastně porodila ráno.Kdybych neznala termín porodu, asi bych pobyla déle doma, ale ve snaze všechno stihnout podle předpisů jsem si možná porod psychicky rozběhla. Těhulkám přeji porody podle jejich představ a hlavně zdravá mimča!
 monika + 3 
  • 

Re: Souhlasím... raděj dřív 

(1.10.2004 15:20:19)
Dávám si na to pozor, jak někdo vypadá, že by měl rodit každým dnem, ptám se na všechno možné i nemožné, ale poznámky typu "ty jsi ještě celá" vynechávám, musí to být strašné. Nedovedu si představit, že bych tyto dotazy vydržela bez újmy na psychickém zdraví. Naštěstí mne to minulo, první dva porody byly vždy 10 dnů před termínem a tak jsem si ten třetí naplánovala stejně. Jenže, napadl sníh a já v duchu zalaškovala s myšlenkou, co takhle po rovince, pomaličku, na chvilinku na běžky. Jen to pomyšlení mrňouska tak vyděsilo - "Ta je všeho schopná, raději vylezu", že vyrazil ještě o dva dny dřív.
 Píďalka jablečná 
  • 

Re: Re: Souhlasím... raděj dřív 

(1.10.2004 15:44:51)
No s naší nejmladší to bylo naopak. Já jsem těhotenství vždycky brala jako věc přirozenou a pohodovou, kolo, lehké běhání po mechových lesních cestách a plavání jsem provozovala až do porodu. Mě bylo báječně, doktor byl nadšený a příbuzenstvo šílelo strachy. Když mi v poradně vypočítali termín, měla jsem pocit, že se spletli a že to bude dřív. První pohyby nasvědčovaly mému pocitu. No a holčička se narodila přesně na den o měsíc dřív, než jí určily lékařské výpočty a byla zcela donošená. V příbuzenstvu ale všichni dodnes žijí s pocitem, že to ubohé dítě je nedonošené. Kašlu na ně, ta ,,chudinka nedonošená" je od miminkovského věku ve všem tak napřed, že narodit se o měsíc později, asi by nám rovnou do všeho kecala, jako to dělá teď. Takže kašlete na názory okolí, pokud jste vy i miminko v pořádku, kvůli babským řečem není třeba se nervovat.
 Pájina+Ondrášek 


Re: Souhlasím... 

(1.10.2004 16:21:47)
Ahoj Kačenko,

může se zeptat, v jaké porodnici ti chtěli vyvolávat porod takhle brzo? Taky bych měla na začátku prosince rodit a to poslední, co bych chtěla, je vyvolávaný porod.
Jestli to nechceš probírat takhle veřejně, napiš mi prosím mailík

Dík.
 Kač. ♀ + ♂ 


Re: Re: Souhlasím... 

(1.10.2004 21:12:14)
Pájo,
poslala jsem ti mejlík. Taky jsem nechtěla vyvolávaný porod (kdo by chtěl, pokud k tomu není vážný důvod) jednak proto, protože si myslím, že tělo není připravené a to že se miminku nechce na svět nás svůj důvod a pak jsem si chtěla ten začáte porodu "užít" doma. COž se mi nakonec díky okolnostem povedlo. Několik hodin jsme si odfuněla doma a myslím, že lepší začátek porodu jsme si nemohla přát.

Kačenka
 Maruška, Adam 09/02 
  • 

Vyvolání 

(2.10.2004 14:59:40)
Chci jen říct, že tě moc obdivuji, jak si dokázala vytrvat a odolat tomu nátlaku. Já to nezvládla a 7 dní po termínu na vyvolání šla. Já sama jsem byla přesvědčená, že to dělat nemám, ale podlehla jsem nátlaku svého okolí, manžela a moji nejlepší kamarádku nevyjímaje. Samozřejmě taky doktorů, ačkoli vše bylo v naprostém pořádku. Teď si myslím, že to bylo opravdu zbytečně stresující pro mě i naše dítě. Užila jsem si svoje a dodnes lituji, že jsem netrvala na svém. Manžel i kamarádka se mi už mockrát omluvili. Já jim to nevyčítám bylo to na mě, ale při prvním dítěti jsem zkrátka nevěděla... Teď už bych na to rozhodně nešla a dala prostor přírodě, ať se věda postaví třeba na hlavu.
Držím palce všem maminkám.
 Kja 


Re: Vyvolání 

(3.10.2004 19:51:55)
Muj druhy porod byl taky vyvolavany a musim se priznat, ze jsem rada. Syn mel 4kg, cekat jeste treba tyden dva, asi bych ho neporodila :-)
 Ari 
  • 

Re: Re: Vyvolání 

(12.10.2004 21:29:04)
Já jsem měla vyvolávaný porod, protože se ztrácely ozvy už 14 dní před termínem (ale já těch termínů měla moc), ale u mě to byla spíš šance na normální porod, tak jsem byla spíš ráda, že začínám rodit v nemocnici pod kontrolou a žádný shon ... takže 24 (přesně to je zajímavé) hodin kontrakcí - půl minuty oddech třičtvrtě minuty kontrakce, stále plna optimismu, že se zdaří, protržení plodové vody atd., ale nakonec byl stejně nutný císař.
Druhé mimčo bych si samozřejmě chtěla normálně, ale mám teď pocit snad horší než prvorodička, protože netuším jak to pokračuje. Někdy mám pocit, že já vážně nemůžu mít něco normálně klasicky.
 Věra. 


Přesně v termínu....je dva týdny před a po něm.. 

(1.10.2004 18:19:48)
Jako termínový se označuje porod od 38 do 42 týdne.
Jak je vidět, jde o velké rozpětí, není tedy třeba stresovat se "dnem D".

Nyní si uvědomuji, že jsem u obou nikdy nikomu neříkala přesný den, jen "začátkem prosince", právě kvůli tomu, abych se případně vyhla podobným nepříjemným dotazům..."jak to že ještě nic?? "..:-))

A můžu to doporučit všem těhulkám, ušetříte si tyto zbytečné stresíky...

 Peg 


Re: Přesně v termínu....je dva týdny před a po něm.. 

(6.10.2004 17:06:56)
Souhlasím. Mně minuly veškeré termíny, ať podle menstruace, UZ či pohybů, ale doktor byl rozumný a chtěl čekat do nejzažšího dne - tj. 14 dnů po termínu. Že by mi ho vyvolali přisunutím oxytocinu mě nijak nestresovalo, akorát jsem se "bála" toho, že bych rodila na své vlastní narozeniny. Nakonec nastalo úterý před čtvrtek, kdy by se porod vyvolával, objevily se nějaké kontrakce /ráno/, co zase ustaly a odešla mi v průběhu celého dne po částech hlenová zátka. Tchyně byla jak na trní a vyhnala by mě do porodnice už ráno, švagrová se kvečeru přidala, že bych tam měla zajet, tak jsem podlehla a v porodnici mi řekli, že můj nález je "těhotenský", že to na porod není (bylo po osmé večerní) a že zátka může odejít 2 týdny před porodem. Nicméně si mě prohlédl doktor a vzhledem k přenášení a vracejícím se pravidelným kontrakcím, i když mírným (později jsem zjistila, že velmi velmi mírným) a mému "přenášení" si mě tam nechají. Manželovi bylo řečeno, že to vypadá na druhý den v poledne, takže jestli chce, má se jít vyspat. V půl deváté odjel a já šla na klystýr. V deset jsem na tom s otvíráním byla tak dobře, že doktor píchl plodovku a já volala manžela zpět. No, porodila jsem sice až ve středu v 3.05 hod a mohlo to být rychlejší, ale fakt jsem porod zažívala poprvé a nechápala jsem, jak porodní asistentka může vědět, že tlačím špatně, když sama ještě nerodila - ale měla pravdu a s její pomocí jsem na správné tlačení přišla a porodila o nějakou půlhodinku dýl, než bych mohla.
Celé těhotenství jsem ale byla v pohodě, i když mi nevyšly v 16. týdnu krevní testy, a tak jsem byla pro jistotu na amniocentéze /poslal mě tam doktor a i kdyby dítěti něco bylo, stejně bych si ho nechala, akorát bych se na to mohla připravit/. Vše ale dobře dopadlo a teď už mám 4 týdny doma tak zdravého a prospívajícího chlapečka, že doktorka nevěří svým očím a to je plně kojen bez čehohokoliv jiného.
Takže hlavně buďte v pohodě a nenechte se ničím rozházet a na blbé poznámky a dotazy prostě blbě (nebo vtipně) odpovězte, tzv. je odpálkujte, a zjistíte, že vám ty otázky vlastně ani nevadí, když je pak takhle supr zmrazíte.
 Tygřík, Kubík 3r, Terezka 28tt 
  • 

Štědrý den 

(1.10.2004 19:33:53)
Ahoj mám trochu jiný "stresující" problém s termínem porodu. Netíží mě, jestli se děťátko narodí přesně v termínu, nebo po, ale když se mě známí zeptají, kdy mám termín a já řeknu, že na Štědrý den, pokaždé místo abych se setkala s názorem, jaký budeme mít hezký dáreček, tak jsem se dosud setkala jenom s negativními názory jak to dítě bude trpět a jak nám to bude vyčítat, že si všechny dárky vybere v jednu dobu a pak celý rok nic. Mě takový názor moc netěší a když opět slyším proč jsme si nepočkali či nepospíšili (jak kdyby to šlo ovlivnit:-)) tak už taky pomalu začínám protáčet oči v sloup (ne-li výt)a někdy mě tyto názory moc mrzí, protože jsme rádi, že děťátko čekáme a přeci nejde jenom o to kdy dostane dárečky( však je během roku příležitostí...)
 Petra 
  • 

Re: Štědrovečerní mimča 

(1.10.2004 21:42:09)
Mojí kamarádce se narodilo mimčo na Štědrý den (mělo se narodil na Silvestra, ale nějak si to rozmyslelo). Narozeniny slaví dopoledne a Štědrý večer normálně večer. Žádná újma to není, jsou daleko horší věci na světě, než dostat dvoje dárky v jednom dni.Naopak pro rodiče je to dáreček nejhezčí!
 pavla 
  • 

Re: Re: ?tědrovečerní mimča 

(2.10.2004 19:17:38)
ahoj, nic si z toho nedelej, moje kamaradka se narodila take na stedry den a zadne psychicke problemy ji to nezpusobilo. a vis jak se jmenuje? no prece Eva, kdyz uz je to pekne jmeno ten den v kalendari :-)))
 sally 


Re: Štědrý den 

(2.10.2004 19:55:50)
Tygříku,
já měla taky termín na vánoce.... a na kecy typu, že jsme to blbě naplánovali jsem s vážnou tváří odpovídala, že jsme to naplánovali výborně - dítě se narodí těsně před koncem roku, ale z daní si ho odečteme za celý rok. :-)))) Někteří pochopili, zasmáli se; jiní nad tím asi dumají dodnes :-)))
 sally 


Re: Re: Štědrý den 

(2.10.2004 19:57:01)
... mimochodem - moje mimi se nakonec narodilo v 33. týdnu... a co bych já dala za ty narozeniny na vánoce! Jenom kdyby moje mimi nemuselo být měsíc na JIPce...
 Tygřík, Kubík 3r, Terezka 28tt 
  • 

Re: Re: Re: Štědrý den 

(3.10.2004 10:11:28)
Ahoj Sally, dík za super návod k odpovědi, nejvíc se těším na to, že mezi těmi příbuznými bude většina těch, co budou tápat stále, i když ten odpis z daní u nás nebude za celý rok:-)Ale o to vůbec nejde, hlavně když bude zdravý, to je to nejdůležitější:-)
 Saimona + HONZÍK a dvě ségry 


Re: Štědrý den 

(3.10.2004 14:47:46)
ahoj,
mám opačné zkušenosti :)))
mám termín porodu 16.12.2004 a už ted mi známí a kamarádi sdělují, jak jsme dobře plánovali,neb budeme mít krásný dáreček pod stromeček :)))))
mám kamarádku a ta má holčičku narozenou 17.prosince a říkala, že je to bezvadné datum na narozeniny :)))))))))

 MartaZ 
  • 

Re: Štědrý den 

(4.10.2004 8:12:35)
Neposlouchej je a nepřikládej tomu vůbec žádnou váhu!
Já mám syna Adama, který má svátek na Štědrý den a narodil se 24. ledna. Takže se celá jeho roční nadílka dárků vejde do jednoho měsíce. Každý okolo toho měl spoustu řečí, ale syn je nadšený. Už dnes plánuje, co by chtěl k Vánocům a vždycky si může otevřít jeden dárek od stromečku ihned ráno, ještě než si jde vyčistit zuby.
Jediný "alias-problém" je, že finanční vydání se Ti nahromadí do jednoho období, ale zato alespoň zbylou část roku za dárky neutratím ani korunu:))
 Sarka 
  • 

Re: Štědrý den 

(4.10.2004 8:53:08)
No to zalezi na Tobe jestli Ti to nevadi, ze mas dite na vanoce :) Moje sestra cele poporodni obdobi proplakala, protoze musela svatky travit v porodnici a ona tam byla opravdu nerada, i kdyz jsme ji chodili navstevovat. Navic podle toho co rikala, jsem mela nejaky divny pocit z toho, ze sestry a doktori se o ni tak nestarali, jak by meli a jak by to v normalnich dnech delali.
S narozeninami si vubec nedelej starosti, kdyz se to diteti nebude libit, tak mu muzes navrhnout, ze se narozeniny budou slavit na jeho jmeniny :)))
 Romana6 + K.12/04 + A.7/08 


Re: Štědrý den 

(4.10.2004 12:42:20)
Taky mám termín na Štědrý den. Nejdřív jsem na to byla hrdá, přeci jenom je to zvláštní den, ale lidi mě z toho vyvedli přesně takovými kecy, jací jsme nezodpovědní rodiče, co jsme to tomu nenarozenému udělali a že nejlíp aby se jmenoval Adam/Eva. Jasně, taky by mě to asi hned napadlo, ale na druhou stranu je dobré vážit slova. My jsme plánovali "plodit" až v září, ale musím říct, že jsem šťastná, že tou dobou už jsem měla pěkné bříško! Budu ráda, když se narodí kdykoliv v rozumnou dobu, snad jen u jmen se dívám, aby to nebylo příliš blízko sebe časově. Ale to je věc názoru! A já už se na náš dáreček těším, i kdyby měl přijít při silvestrovském ohňostroji nebo po Mikuláši :-)
 Jana,  
  • 

Re: Štědrý den 

(8.10.2004 21:27:22)
Já jsem se narodila taky na Štědrý den a jsem spokojena. Aspoň manžel nemůže zapomenout na moje narozeniny:-) Ale je pravda, že kdokoli se to dozví, tak reaguje ve stylu "To máš blbé, málo dárků atd." A to jsem se měla narodit až začátkem ledna. Ale hezčí dáreček si od Ježíška nedovedu představit.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Umím rodit přesně v termínu... 

(1.10.2004 19:47:45)
...jenže mnou vypočtený termín se vždy velice lišil od termínu, který mi spočítali lékaři.
U první dcery jsem věděla termín početí. Pracovala jsem v Praze, manžel 100 km od Prahy - v našem nynějším domově - a tak jsme se viděli o víkendu a to ještě ne o každém. A tak se stalo, že jsem po 3 týdnech na "škole v přírodě" strávila víkend s manželem. Potom jsme se opět 2 týdny neviděli... Když mi lékař po čase řekl, že jsem těhotná, velmi rychle jsem si spočítala, že jsme otěhotněla "ten" víkend. Lékař o tom ale (podle termínu PM) nebyl přesvědčen. Řekl mi, že je to nesmysl, že jsem otěhotněla dříve a stanovil termín porodu na 8.3.. Časem - podle dalších vyšetření ultrazvukem a prvních pohybů - mi termín posunuli. Ale ne dopředu, jak jsem doufala, ale ještě "zpět", takže jsem měla porod očekávat 28.2. Když již bylo 10.3. a nic se nedělo, začali být lékaři nervózní. Marně jsem je přesvědčovala, že je čas. Bojovala jsem o každý den jako vlk. Dcera se nakonec narodila 21.3. (spontánně), měla 3,20 kg a byla naprosto OK.
U druhého dítěte jsem tyto potíže neočekávala. Vzhledem k tomu, že jsem byla těhotná po IVF, věděla jsem nejen den, ale i hodinu, kdy jsem otěhotněla. Také jsme věděla, že to nebylo v polovině cyklu, jak se tvrdí, ale protože mi vajíčka dozrávají později (a to by vysvětlovalo i to, že jsem i s prvním dítětem otěhotněla o víkendu 3,5 týdny po menzes) otěhotněla jsem 26. den cyklu. To ale odmítl můj gynekolog tady na malém městě uznat, jeho prostě učili, že termín otěhotnění je "první den poslední menstruace + 13 dní" a tak určil termín porodu na 23. července.
Dcera se neměla k tomu se narodit ještě 4 dny po tomtu - i když nesmyslně spočítaněm termínu - a lékaři mně přinutili jít si lehnout do porodnice. Po dalších dvou dncech mně (podle mého přesvědčení účelově) vyděsili sdělením, že je dítě přenášené, velké a že si bude smačkávat pupeční šňůru a tím bude mít nedostatrek kyslíku a že je MUSÍM nechat vyvolat porod. Podlehla jsem tomuto nátlaku, dcera se tedy narodila 30.7. (3,65 kg, žádné známky přenášení)) i přes moje přesvědčení, že ten správný den je 1.8.

Držím vám palce, aby byli vaši lékaři rozumnější a nenutili vás k vyvolávání porodu zbytěčně!

Ahoj a držte se
Simona
 Kristýna+Robík 


Re: Umím rodit přesně v termínu... 

(1.10.2004 21:14:42)
Mám podobnou zkušenost. Docela mě udivilo, že přes všechny moderní metody se TP stále stanovuje podle menses. Vždycky jsem měla nepravidelnou menstruaci, cykly 32-40 dní, průměrně zkrátka pět týdnů místo čtyř. Dočetla jsem se, že k ovulaci dochází 14 dní před menstruací, podle toho jsem se snažila o mimi třetí týden cyklu a vyšlo to takřka hned. Takže jsem přibližné datum početí věděla plus mínus tři dny, a spočítala jsem si TP na 25.11. Ultrazvuk potvrdil stáří embrya v 8. týdnu podle mého výpočtu. Přesto při následné návštěvě v poradně (na delší cyklus jsem je upozornila) mi do průkazky podle kouzelného papírového porodnického kolečka ("vot balšaja těchnika")napsali termín 18.11. a celou dobu na něm trvali. Když jsem přijela 26.11. do porodnice a tvrdila jim, že rodím v termínu, zděsili se přenášení! Syn vážil 3,11 kg a na nedonošeneckém, kam jsme byli šoupnuti kvůli malování, ho předváděli sestrám jako prototyp akorát donošeného dítětě (přesto měl na postýlce napsáno 41+1).
 Terreza 


Re: Re: Umím rodit přesně v termínu... 

(2.10.2004 11:10:37)
O "kouzelném kolečku" mě NEMLUV! :-))) Při těhotenství s Karolínkou jsem zjistila, že mi sestřička zapisuje návštěvu podle kolečka, takže ačkoliv jsem chodila vždy ve středu, měla jsem tam někdy +0 (což vycházelo mě, a Karolínka se narodila přesně 40+0), ale častěji tam bylo +1, +3 i +6. Ptala jsem se, jak je to možné, a prý to záleží na tom, kolik má měsíc dní !!!
Da da, vot ťéknik !


mi sestřička v poradně (kam jsem chodila vždy ve středu) do průkazky psala to, c
 Terreza 


Re: Re: Re: Umím rodit přesně v termínu... 

(2.10.2004 11:12:31)
...to je tak, když se kolem motá dítě a odklepne mi to dřív, než vymažu, co kam nepatří! :-(
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Umím rodit přesně v termínu... 

(1.10.2004 23:06:41)
Já teda nevim, kdy jsem podruhé otěhotněla (dozvěděla jsem se to až asi ve 12. TT), ale podle ultrazvuku to bylo v půlce dubna 2002, přičemž celej duben trávil muj manžel několik tisíc km od nás. Snažila jsem se gynekologovi vysvětlit, že to neni možný, že se bojim, jestli mímo neni moc malý, nebo moc velký, ale on si podle všeho domyslel jinou možnost (milence). Kupodivu mimčo se narodilo skoro přesně v termínu, jakej mi řekli na ultrazvuku... Tak nevim odkud se v tom bříšku vzalo :-)
 Starucha 


Re: Umím rodit přesně v termínu... 

(3.10.2004 14:39:48)
Taky vím termín početí a délku těhotenství, problém že 3 týdny po MS a běžná délka 279 od početí :-). Takže po zbytečném znásilnění k porodu jsem další těhotenství ohlásila MS tak, aby to vyšlo na můj termín a nyní, kdy jsem čerstvě těhotná, udělám totéž. Nesmírně lituju a do konce života litovat budu, že jsem podlehla nátlaku, protože vyvolávaný porod nebyl pro moje děťátko bez následků. Plodovou vodu neprohlídli, monitor nedali, rovnou do mě naprali sajrajty. Koncem týdne, kdy se v té porodnici ten týden ještě nic nenarodilo. Asi ten "dobrý" důvod. A viděli mě poprvé v životě. Neuvádím porodnici, protože to bylo před 6ti lety a ten doktor už naštěstí šel do důchodu. Sousedky si to tam pochvalovali.
 Haluška 


Patálie s termínem 

(2.10.2004 12:35:27)
O mně moje gynekoložka tvrdí, že jsem anomálie. Nedá se totiž zjistit, jestli jsem těhotná. Testy na mě nefungujou, a tak zbývá ultrazvuk. Ono je to totiž tak, že se mi doposud pokaždé (dvakrát) podařilo otěhotnět zrovna, když jsem měla nějaký výkyv v cyklu. Většinou nepravidelnosti nemívám, ale občas se to přihodí. A tak došlo k početí prvního dítěte a spočítat termín byl hrozný problém. Ultrazvuk ukazoval na těhotenství mladší o tři týdny, než jsem si sama myslela a než by to vycházelo podle poslední menstruace. Anička se narodila v termínu dle UZ a měla špatnou plodovou vodu - naštěstí bez následků. Zkrátka bylo za 5 minut dvanáct. Porodní váha 3060 g však rozhodně přenášení nenasvědčovala. Dnes mám den po UZ termínu s druhým dítětem, a tak si říkám, že už by to mohlo být každým dnem. Nicméně obavu lékařů a snahu vyvolávat docela chápu. Nerada bych, aby dítě setrvávalo ve špatném prostředí.
 Radanka 


přenášení 

(2.10.2004 15:04:01)
Překvapilo mě, jak některé maminky píší, jek je doktoři hned hnali na vyvolávání porodu. Já mám spíš opačnou zkušenost, jakési bolesti(a podel monitoru to ještě ani zdaleka nebyly bolesti porodní) u mě začaly na 42+5, předtím jsem každé dva dny chodila do porodnice na monitor a ultrazvuk, sem tam mi píchli nějaké vitamíny, ale rozhodně to prý nevypadalo, že bych se vůbec někdy chystala porodit. Bolesti u mě začaly v době, kdy už jsem ležela v porodnici(měla jsem podezření na odtok plodové vody, ale spíš jsem byla vystresovaná, nepotvrdilo to žádné vyšetření) a doktoři z ničeho nic zjistili, že vůbec nesmím porodit přirozenou cestou. Byla jsem hrozně naštvaná, deset měsíců si toho nikdo nevšiml a že jsem během těhotenství viděla spoustu doktorů! Takže jsem přenášela vlastně zbytečně, bylo to dost náročné, byl červenec a strašné horko. Ale aspoň u druhého dítěte(pokud někdy bude) budu od začátku vědět, že stanovený termín porodu bude zhruba odpovídat, protože přepokládám, že císařký řez se bude konat někde okolo něj:-).
 Květa, 40 týden 
  • 

taky jsem to prošvihla 

(4.10.2004 2:01:26)
Tak dneska už jsem to prošvihla, jelikož jsou dvě ráno a termín jsem měla včera. Nijak jsem se na to neupínala, ale pravda je, že jsem nečekala tolik zájmu v den D. Volali snad všichni spolužáci a známí, co si na mne roky nevzpomněli. Taky jsem nevěřila, že mi to začne lézt na nervy, a to to asi teprve přijde. Příště opravdu sdělovat tak o 14 dní delší termín.
 Severka + P 14 + L 10 + N 8 


Re: taky jsem to prošvihla 

(4.10.2004 8:54:10)
Mně se obě dětičky narodily 6 dnů po termínu. Takže jsem si taky užila toho věčného: Ještě nic??? ze všech stran :o((. Je to velmi stresující. Obě dětičky byly dost velké (3,96 a 4,48 kg), takže porody jsem si "užila". Těžko říct, jestli byly tolik přenášené, nicméně jsem ráda, že ani jeden porod nedospěl k vyvolávání. Chodila jsem na amnioskopii, na radu por. asistentek jsme s taťkou "prošťuchovali" i doma, ale nic moc platné to nebylo. Miminka prostě asi sama nejlíp vědí, kdy se mají vyklubat.
 Bara 
  • 

Když to příjde dřív... 

(4.10.2004 9:34:32)
Já jsem měla termín u prvního dítěte těsně po Velikonocích, takže jsem 38. týden uklízela, poctivě chodila do kostela a po návštěvách. Na týden porodu jsem si naplánovala "nenáročné" aktivity - přesazování květin, malování obrázků na okna, praní záclon apod.
Z 39. týdne jsem si užila 2 dny (které jsem prospala) a jelo se.
Takže mám nevyprané záclony, kořeny u kytek přerůstají vrchem a na okně je vidět ten hnusný kaz ve tvaru spermie...Ale co bylo nejhorší - neposlechla jsem rad kamarádek a na 6ti nedělí jsem si navařila málo jídla do mrazáku. To j fakt to jediné, co mě opravdu naštvalo a co jsem měla udělat.
 Sarka 
  • 

Re: Kdy už konečně??? 

(4.10.2004 11:27:20)
Dnes už se to tak asi nebere. Pravě mám pocit, že rodiče děti odrazují od toho mít v mladém věku dítě - nejdřív vysoká, pak vydělat nějaké peníze a koupit byt - odstěhovat se od rodičů a pak teprve děti. Sestra měla dítě v 32 letech vcelku, já jsem ted ve věku 33let a teprve o dítěti přemýšlím ;)
 Marta 
  • 

Re: Kdy už konečně??? 

(4.10.2004 16:49:23)
Tak tebe takhle otravovali už ve 22 letech? To je teda dobré.. Mně je 30 a tcháni (i různí zvědavci v okolí, s čestnou výjimkou mých vlastních rodičů) se pravidelně ptávali celých těch 10 let, co jsme s manželem svoji. Nikoho třeba ani nenapadlo, že důvod nemusí být jen momentální pocit, že ještě děti nechci. Kolikrát jsem přemýšlela u stupidních dotazů typu "tak ty pořád dáváš přednost kariéře a pohodlíčku?" (ano, i tak trapné reakce se objevily), jestli tazatele vůbec taky někdy napadne, že se vytoužené dítě prostě nedaří. Naštěstí tohle nebyl náš problém. Otěhotněla jsem ve chvíli, kdy už se skoro nikdo neptal, protože už je to všechny za těch 10 let omrzelo. :-)
 Xantipa 
  • 

Re: lékař versus příroda 

(5.10.2004 11:30:46)
Nechápu, proč si spousta lékařů myslí, že díky všem možným přístrojům a metodám vědí všechno. Jistě, spousta metod pomohla k záchraně životů, ale u přirozeného porodu? Všichni říkají, že porod je něco normálního, ale leckdy lékaři dokáží i z toho tzv. normálního porodu udělat problém. I já jsem věděla přesný den početí. Lékař mi řekl, že to je blbost a že podle ultrazvuku a měření velikosti dítěte budu mít termín porodu o měsíc dřív, on to přece musí vědět. Když přešel lékařův termín a já samozřejmě neporodila, proč taky, bylo brzo, tak to začalo. Nemocnice, vyšetření, injekce, 14 dní mi brali krev 3x denně, prý pro jistotu. Já hloupá se bála o dítě, vždyž lékaři mají zkušenosti, co když opravdu mají pravdu, co když jsem se spletla - to už hlodal červík a každým dnem větší červ, pochybností. Psych. jsem na tom byla stále hůř, díky šikovnosti sester mi už nebylo možno nikde napíchnout žílu, takže krev odebírali z nohy. Potom se tedy rozhodlo, že porod vyvolají. Myslím si, že díky tomu, že má dcera ještě nebyla připravená k porodu a já taky ne, nastaly komplikace. Dcera byla velká, měla jsem bolesti, neotvírala jsem se, což zkoušeli ručně. Začala jsem jsem krvácet a přidávaly se další komplikace. Po porodu prohlásili, že dcera se narodila předčasně, ale že prý je to lepší než pozdě. Dodnes si myslím, že příroda sama ví, kdy je čas porodu, alespoň většinou. Všechny ty přístroje se leckdy příliš přeceňují a nebere se ohled na přirozený vývoj věcí. Až bude má dcera nastávající maminkou, udělám všechno proto, aby tohle nemusela zažít. Leckdy je lepší všechno nechat na přírodě.
 Tara 
  • 

Re: Kdy už konečně??? 

(15.10.2004 22:41:33)
... Otázka pro "starší " prvorodičky: jak jste to udělaly, že jste neskončily v blázinci? Nebo máte tolerantnější okolí? ...

Jednoduse. Rekli jsme vsem pribuznym hned po svatbe, ze neplanujeme vubec nikdy vubec zadne deti. Hrozne zdeseni, vykriky, presvedcovani a premlouvani se za pul roku prehnaly a pak uz jsme meli klid.
Prvni dite se nam narodilo (planovane) tyden pred sestym vyrocim svatby.
 Martina (4. měsíc) 
  • 

Copak termín porodu..... 

(4.10.2004 16:22:16)
....ale co takhle když se pro někoho zásadní otázkou a věcí očekávání stane pohlaví dítěte!!! Moje tchýně podle "zaručeně ověřené metody, která zatím nikdy nezklamala" spočítala, že budu mít holku. Prý podle věku rodičů a jakýchsi změn krve v pravidelných intervalech života. A teď si představte, že se třeba vyklube kluk. Což by u nás mohlo být pravděpodobné, protože si myslím, že jsme se při početí přesně strefili do ovulace. A co když pak třeba začnou pochyby, i když nevyřčené - "čí to dítě teda je?" Tomuhle já říkám dost blbý tlak okolí.
 Lucka 
  • 

Re: Copak termín porodu..... 

(4.10.2004 18:28:36)
Ja rodila poprve ve 34 letech,tyden jsem prechazela,ale pak mi kamoska poradila,ze je dobry masirovani bradavek a vyvolani orgasmu-par minut po tom mi praskla voda a zacaly kontrakce po 5min.a pak po 3 a za 4 hodky jsem rodila.Narodila se krasna holcicka,ale dodnes nevim,jakej bych mela vlastne porod,kdybych nic nevyzkousela.Ted jsou male 3 a premyslim o druhem,mate nekdo zkusenosti s porodem v tomto veku???
Pro me asi nejhorsi byly ty kontrakce,docela by me zajimalo,co delaji kdyz jim tam nekdo tim vysilenim omdli nebo upadne do bezvedomi.
 Simona 
  • 

Re: Re: Copak termín porodu..... 

(5.10.2004 13:20:34)
Taky jsem mela dite az nekdy v 33 letech, dalsi teda uz neplanuju, ale moji kamaradce se ted narodilo dite a je ji 41. Takze bych se toho nebala, pokud po detatku touzis...
Co se tyka toho omdlivani, tak ja omdlivam skoro porad, kdyz jsem si zlomila nohu, pri pohledu na krev..., dokonce jsem omdlela i 2x v tehotenstvi kdyz mi brali krev (nesnasim brani krve). Byla jsem i kdysi na vysetreni mozku kvuli tomu omdlivani, ale nic nezjistili. A u porodu jsem neomdlela, i kdyz to bylo 10x horsi bolest a vysileni, nez ta zlomena noha na horach, takze si myslim, ze rodici zena za normalnich okolnosti nemuze omdlit, ani nevim o nikom kdo by u porodu omdlel.
 Peg 


Re: Re: Re: Copak termín porodu..... 

(6.10.2004 17:33:46)
Rodila jsem zatím jen jednou a o omdlívání také nevím, ale tvrdili mi, že se při porodu nedá spát. Nevím tedy, jestli mysleli přímo porod, kdy jde hlavička a tělíčko, nebo i ty kontrakce, ale já spala (dle muže i zachrápala) mezi kontrakcemi po minutě, takže bych použila: "Nikdy neříkej nikdy!" On život umí překvapit...
 Xantipa 
  • 

Re: Re: Re: omdlévání je možné 

(7.10.2004 10:55:22)
Já normálně nikdy neomdlívám. Při porodu jsem byla bez sebe stále, bylo to způsobeno velkou ztrátou krve a ne nepředstavitelnou bolestí. Manžel se mnou byl stále, takže mě vždycky zachytil. Cítila jsem, že na mě jde slabost, ale nohy mi vždycky vypověděly nejdřív a pak jsem ztratila vědomí. Probouzela jsem se vleže, nohy nahoru a mokrý hadr na hlavě. Dávali mi něco kapačkou prý na posílení, ale vůbec to nepomáhalo. Na porodním lůžku jsem vždycky dokázala nějakou dobu tlačit a to přešlo do mdlob, nedokázala jsem se udržet při vědomí i když jsem se fakt snažila, nešlo to. I přes další komplikace se malý naštěstí narodil přirozenou cestou. Porod mě natolik vyčerpal, že jsem spala 18 hodin a sestry mě chodily prý kontrolovat. Takže omdlít při porodu je určitě možné a viděla jsem i ženy mezi kontrakcemi spát.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: omdlévání je možné 

(7.10.2004 11:16:52)
Taky jsem při prvním porodu "upadala do bezvědomí". Nikoli však díky bolesti nebo ztrátám krve, ale díky tomu, že do mne narvaly "něco na bolest" (pravděpodobně opiátovou směsku). Na dobu mimo kontrakce mám naprostý výpadek paměti, a musela jsem vypadat příšerně, protože po porodu se mi manžel omluvil, že i on mě přemlouval, abych si "něco" nechala píchnout, když se doktorům nedařilo mě k tomu přesvědčit :o(

S.
 Eva, syn Tomáš 
  • 

Re: Re: Re: Re: omdlévání je možné 

(22.10.2004 14:21:38)
Máte pravdu, jsem jedna z těch žen, které mezi kontrakcemi spaly. Porod byl vyvolaný - velmi zdlouhavý - 28 hodin a řekla bych i dost bolestivý - ale toto nemám možnost srovnávat s dalším, jednalo se o porod první.Hlavně ve finále mi došly síly a synovi také a bylo nám pomoženo (VEX).
 lena4 


Re: Re: Copak termín porodu..... 

(6.10.2004 11:41:30)
Ja si s TP zadnou velkou hlavu nedelam. Doktor mi hned od pocatku rika, ze to bude v rozmezi 14 dni pred 14 dni po terminu, tak s tim take tak pocitam. Navic je mi dobre citim se perfektne, takze bych klidne v takovem stavu setrvala dele. Co me vic rozhodilo bylo ze mi ve 20 tydnu predpovedeli z UTZ holcicku a ve 32 kluka, takze jsme zase na zacatku. Kazdopadne priste uz si to rict nenecham. Cela rodina je natesena na holcicku a ja ackoliv jsem si puvodne prala kluka uz jsem ted take naladena spis na holku.
 radka 
  • 

Re: Copak termín porodu..... 

(5.10.2004 11:24:53)
Jo, tuhle ověřenou metodu taky znám. Podle ní bychom měli mít 100% holčičku. Máme Matýska...
 alu 
  • 

není to jedno? 

(7.10.2004 21:26:59)
Milé maminky,

není snad jedno jestli se miminko narodí o 2 týdny před nebo po termínu? Hlavní přece je, že to bude (je) náš milovaný a zdravý drobeček !!!
A z poznámek sousedů a známých jsem si taky nic nedělala. To tak prostě chodí. Copak vy jste se nikdy žádné své těhotnné známé nezeptaly "kdy už to konečně bude?"

Přeju krásná zdravá robátka !!!
 radka 
  • 

Re: Copak termín porodu..... 

(5.10.2004 11:25:10)
Jo, tuhle ověřenou metodu taky znám. Podle ní bychom měli mít 100% holčičku. Máme Matýska...
 Dreza 


Re: Copak termín porodu..... 

(8.10.2004 11:54:45)
U nás roli věštkyně sehrála patchýně (tchánova druhá žena), která má zatím ze tří pavnoučat 100% neúspěšnost...
 Martina 
  • 

Re: Re: Copak termín porodu..... 

(8.10.2004 21:44:44)
...a stejně si nedá říct, co? :-) Moje tchýně má naopak úplně neuvěřitelnou úspěšnost 100 procent. To je úplně hrozivé, stát se případně tou výjimkou, co potvrzuje pravidlo. :-))
 Hanka,Klárka 22 m. 
  • 

Přenášení? 

(8.10.2004 22:10:16)
Taky jsem "přenášela"(o přenášení se dle chytrých knih mluví,pokud je těhotenství starší 42 týdnů!!!),a to 13 dní po prvním UZ termínu.Podle MS bych ovšem přenášela 3 týdny,můj lékař bral v potaz první 2 UZ(v 6. a 12.týdnu),takže nestresoval.Do porodnice na vyvolání mě poslal 12.den po termínu,tam byli trochu nervózní,navíc miminko mělo na monitoru pokles srdeční akce,tak mi píchli vodu,která byla slušně zelená.
Nakonec se po 9 h. nijak nesnesitelných bolestí narodila Klárka,měla 3,60 kg a 51 cm,byla tak akorát.
Pak mi ještě PA řekla,že se ani moc nebála toho poklesu akce ani zelené vody,že by u mě holčička ještě mohla týden vydržet a být v pořádku.
Jenže,to nikdo neví dopředu,že jo.

A taky jsem zažila otázky,kdyže to bude,jakto,že jsme ještě doma a jestli si to břicho nechci nechat navždycky.A vůbec mi to nevadilo.

Hanka
 Sylvie 


Re: Přenášení? 

(8.10.2004 22:23:53)
Lenko těhotná, Janko s mimi, Hanko s Klárou nebo snad Martino dvojdětná. Když už si vymejšlíš ty svoje story a popichuješ proti domarodkám (ať už tím, že je předvádíš jako pitomý husičky, naznačuješ, že jsou čuňátka nebo líčíš hrůzy "normálního" porodu či představuješ porodní asistentky jako blbečky), nechtěla by sis vymyslet taky JEDNU JEDINOU přezdívku? Nebo si myslíš, že když máš Í KVÉ TYKVE ty, že ho mají i všichni ostatní čtenáři serveru?

S.
 Hanka a Klárka 22 m. 
  • 

Re: Re: Milá Silvie! 

(10.10.2004 13:45:31)
Na co si tady hraješ?Pořádně si přečti příspěvky,než začneš někoho urážet.
Já jsem ve svém příspěvku nikoho neodsuzovala a nikomu nenadávala,tak se chytni za nos a koukej se tu omluvit!
Pokud se Ti nějaký názor nelíbí,zkus polemizovat,ale SLUŠNĚ,prosím!!!!!!

Hanka
 Hanka a Klárka 22 m. 
  • 

Re: Re: Přenášení? 

(10.10.2004 13:50:51)
Promiň,napsala jsem Silvie,místo Sylvie.......
A mmch,moje PA je mimo jiné dobrá kamarádka,její přítomnost u porodu jsem považovala za velké štěstí,bylo to určitě lepší,zažít si porod v příjemné atmosféře s někým,koho znám.Určitě bych nenapsala o žádné PA,že je Blbeček!
Hanka
 Sylvie 


Re: Re: Re: Přenášení? 

(10.10.2004 18:33:30)
Hmmm, každou chvíli čekám zvonek u dveří a za dveřmi děti, takže na tuhle absurdní debatu pomalu přestávám mít čas. Nicméně - kuk sem, myslím, že tady jsem se vyjádřila docela jasně ;o)

Jó, a každá alespoň průměrně inteligentní mamina, která si prošla těhukurzem, ví, že odchod mekonia + aletrace ozev jsou příznaky hypoxie, a to většinou déletrvající. Jaké následky mívá dlouhotrvající hypoxie (a ani nemusí trvat celý další týden :oD ) nepochybně vědí i maminy bez kurzu. Že by to nějak uniklo té tvojí PA? ;o)

Inu, příjemnou zábavu ;o)

S.
 Hanka,Klárka 22 m. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Přenášení? 

(11.10.2004 0:53:40)
Ó,už to tu zavání shazováním inteligence,hmmm,fakt inteligentní.
Sylvie,nikdo nikdy nedokázal,že alterace ozev znamená nutně tíseň plodu.Možná je pokles srd. akce jen nějaký kompenzační mechanismus?????Nevím o studii,kdy by nějaká mamina byla připnutá na kardiotokografu 24 h denně.Možná by se u naprosto zdravého plodu nějaká ta bradykardie sem tam našla.Pokud o nějaké takové studii víš,sem s ní.
Nechci tady vykřikovat,jak je to normální,sama jsem z toho byla pěkně vyděšená,jen píšu,co jsem od PA slyšela.
Plodová voda byla zkalená,ale nebyla to temně zelená barva a já byla uklidněna tím,že to není až tak hrozné.
Vím,že zkalení způsobuje odchod smolky,která odchází v případě méně funkční placenty,je to výsledek hypoxie.
Jen jsem psala,že to nebylo vážné a miminko by mohlo(ale taky nemuselo,to nikdo neví)týden v děloze vydržet v pohodě.

No,už toho nechme.Vlastně jsem první odpověď na Tvůj příspěvek psala proto,že jsi mě naštvala směšováním s jinými osobami a urážením zdravotníků.I když nevím,proč bych měla zdravotníky urážet,když jím také jsem.Tečka.

Hanka
 Kač. ♀ + ♂ 


Re: Re: Re: Re: Re: Přenášení? 

(12.10.2004 13:26:31)
Hanko buď v pohodě,
Sylvii je jedno do koho a jak se náváží, hlavně že může rejt.

Kačenka

 Sylva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přenášení? 

(12.10.2004 23:46:42)
Kačenko,
když někdo informuje jiné lidi a vyvrací nesmysly, tak to není rytí. Rytí je něco docela jiného.
 Sylvie 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Přenášení? 

(12.10.2004 17:59:31)
A hele, Hanko, málem jsem přehlídla tvůj příspěvek, který jsi mi psala v noci z neděle na pondělí. Takže trochu opožděně.

Že se jedná o šprýmek nějakého zdravotníka, který přes víkend slouží noční a nudí se - to mě napadlo už u "Lenky-domarodky". Asi i proto jsem si všimla i těch několika dalších podobných příspěvků na stejné téma, o kterých jsem stále přesvědčená, že ač podepsány někým jiným, mají shodného autora. MMCH docela podobný mi přijde i příspěvek od maminy tříměsíčných dvojčat, který sem dotyčná psala někdy o víkendu kolem třetí ráno a jejíž počítač se na Rodinu přihlásil jménem nemocnice milosrdných sester v Praze, jak jsem si náhodně všimla.

Jinak - studií ti neposloužím, protože jsem nikde nepsala, že alterace ozev znamená nutně tíseň plodu. Psala jsem, že odchod mekonia + aletrace ozev jsou příznaky hypoxie. Trošku rozdíl ;o)

S.

 Hanka,Klárka 22 m. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přenášení? 

(12.10.2004 22:47:25)
Milá Sylvie!
Nechápu,proč byl můj příspěvek Tebou brán jako šprýmek????
Zdravotník jsem,toho času ale na MD,navíc noční(naštěstí) nesloužím už asi 4 roky.Jsem noční můra,takže občas surfuju po netu i dlouho do noci.

Vím,že jsi psala o hypoxii,ale v Tvém podání to znělo jako těžký problém.Nehledej něco tam,kde to není.

A jestli má někdo stejný,či podobný styl psaní,hm,no,víš,to se asi stává.
Hele,nesmíš všechno brát tak vážně....Nebo,že by jsi byla paranoidní???????

Ahoj Hanka,nebo jak se vlastně jmenuju???????
No jo,Hanka vlastně,tak naivní,že píše na net pod vlastním jménem:o))))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.