| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když dítě odmítá léky

 Celkem 9 názorů.
 vojtami 


v dětství jsem nesnesla PNC 

(30.9.2004 9:26:15)
nejhorší podle mamky bylo budit bráchu v noci na časované léky. prostě ho nemohli vzbudit.
u mě zase to bylo tak, že mě stačilo říct abych se posadila, otevřela pusu a polkla. pak jsem prý okamžitě usnula. ráno o ničem ani nevěděla. a to mi zůstalo dodnes. muž se mnou mluví a já mu odpovídám a ráno si to nepamatuji.

s bráchou jsme byli často nemocní. asi tak od 7-8 roku bylo pro mě nejhorší podávání ATB. když jsem měla polknout V-PNC tak to pro mě bylo utrpení. vždy jsem měla slzy na krajíčku. zvedal se mi z té chuti a zápachu žaludek a někdy jsem se i pozvracela.
dnes se vyrábí ATB potahovaná tak, aby se rozpouštěla tam kde mají a ne už v ústech při polykání. když se pokoušíte rozdrtit třeba Augmentin, tak vám potom zbyde ten obal-šlupička.

ovšem za velmi nápaditý a účelný vynález považuji náplasti proti bolesti. setkala jsem se s nimi zatím jen u ARO lékařů. jsou to náplasti, které se přilepí malému pacientovi na místo, kde se bude napichovat žilní vstup. tyto náplasti mají v sobě znecitlivující látku, která musí nějakou minutu ( nevím přesně ale asi 30 ) působit. potom stačí odvézt děti na operační sál, sundat náplast a píchnout. a věřte nebo ne, ale jde to bez řevu. bohužel tyto náplasti nepoužívají všichni lékaři. mě také není příjemné odebírání krve. ale jsem velká ( teda výškově malá ). ale já to vydžím. ale co ty malé děti? třeba se toho také dočkáme v budoucnu....
 Lidka 
  • 

Re: v dětství jsem nesnesla PNC 

(30.9.2004 20:42:51)
Mitchi, ty náplasti se dají koupit v lékárně.AspoŇ jsem o nich teď někde četla.Ani nestojí moc...
 monika + 3 
  • 

pravda 

(30.9.2004 12:12:22)
Mně se zatím osvědčila pravda. Ten prášek je hnusný, medicínka odporná, ale ty to vydržíš a pak budeš zdravý(á). Rychle to zapij, ať už je to pryč z pusinky. Ač jsou děti rozdílných povah od poddajné až po palici dubovou, v případě nemoci to zatím fungovalo. S jídlem ne - s obvyklou větou: ochutnej a pak mluv, jsem takové úspěchy neslavila.
 Terreza 


Re: pravda 

(30.9.2004 20:16:27)
Naše Anežka (2 roky) léky naopak miluje.Nurofen v sirupu,Panadol i ATB - všechno konzumuje s nadšením, jen když jí vyloženě není dobře, tak stávkuje a nechce NIC, myslím, že by si nevzala ani ňamku,kdybych jí nabídla.
Teď večer dostala čípek, a kňučela chviličku maličkou, obdivovala jsem jí, jak je statečná!
Naproti tomu 7letá Štěpánka umí udělat pěknej cirkus i kvůli kapkám Zyrtec, kterejch dostává 1x denně 5! U ní nejde vůbec o lék, ale o to, že má proč stávkovat. Přitom ona to chápe. Rozumově jí je jasný, k čemu jsou léky dobrý, proč je má užívat, ale bere to jako příležitost k otestování rodiče, co vydrží...
 Evelyn1968,2děti 


Re: pravda 

(2.10.2004 9:32:13)
Taky říkám "pravdu":o), že v těle jsou zlí skřítkové (bacily) a léky je vyženou. Taky vždycky po podání léků posloucháme, jak skřítkové nadávají a utíkají pryč:o))).
Péťa si už léky bere normálně, ale taky se ujišťuje, že to určitě zabere:o).

E.

P.S. Ještě k tomu PNC, v dětství jsem taky ten zápach nesnášela, ale teď mám pocit, že jedině PNC na mě spolehlivě a nejrychleji zabírá. Ostatní antibiotika bez chuti a zápachu na mě nemají takový psychologický efekt, ale jak ucítím ten smrad z penicilinu, je mi hned líp:o))).
 Gábina 
  • 

Re: pravda 

(6.10.2004 12:06:38)
Pokud člověk nechce toto absolvovat á 4-6 hodin, tak může dosta ATB , která se dávají á 12 h nebo á 24 h, buď jako sirup, nebo jako tablety. Za doplatek, samozřejmě
Můžu říct, že po čuchnutí k sirupu, nebo jeho olíznutí, se mi zvedá žaludek, fakt by výroci mohli přijít s něčím, co chutná trochu lépe a není tak strašně přeslazené? S ATB vždycky trochu bojujeme, hlavně proto, že se synovi( 4 roky) vždycky po spolknutí zvedne žaludeka mě dá dost práce aby to udržel v sobě. Jinak třeba Hylak jí bez problémů na lžičce ( odporně kyselo-hořké)
 RomcaI 


jak naučit 11-tiletýho halána polykat prášky? 

(1.10.2004 23:06:19)
Poradil by mi někdo jak naučit 11-tiletýho halána polykat prášky? Zkouželi jsme to s různými kousky jídla:zapít-polknout, ale jak jde o léky je z toho tak vynervovanej, že i když se mu podaří je spolknout,raději se okamžitě následně pozvrací, protože má psychickej blok vůči lékům. To raději půjde do špitálu na infůze, než aby polknul PRÁŠEK! Naštěstí tak často nestoná.
 monika + 3 
  • 

Re: jak naučit 11-tiletýho halána polykat prášky? 

(4.10.2004 13:37:39)
Zkuste trénovat (ve "zdravém" období) třeba s vitaminem C, ten je maličký. Někdy to ale opravdu nejde, každý den polykám tabletu bez zapití, ale čas od času se stane, že mi nestačí ani sklenice vody.
 Nadia @ 


Re: jak naučit 11-tiletýho halána polykat prášky? 

(4.10.2004 13:42:24)
Romco, moje mamka ma tento problem a je ji pres 50. A to je alergik a tablety polykat musi,haze u toho hlavou aby to tam dostala!

Chce to najit nejakou fintu a trenovat, muj kluk ma 9 let a sam see nevysmrka a jeste nejezdi na kole .... nemame to lehke.

Ostatne sirupy jsou prece vseobecne lepe snasene!? Co berete za lekY?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.