| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dnes važím já!

 Celkem 20 názorů.
 Maruska+Zdeněček 8.2.2005 


Dobrý den 

(23.9.2004 7:49:43)
Musím říct, že to je opravdu příběh pomalu jako z pohádky,...při čtení mi až vyhrkly slzy,..je to krásné,..držím palce a přeji, aby Vám to takhle klapalo i nadále,...

Maruška
 Monika, 2 děti (3,5r+4m) 
  • 

Děkuji 

(23.9.2004 10:35:42)
Mila Macesko,
dekuji za vas prispevek. Je to povzbuzujici vedet, ze i kdyz se dnes mluvi o krizi rodiny, (podle pana profesora Matejcka se o ni mluvi uz tisic let:)) muze rodina fungovat a nemusi byt nutne bez tezkosti a problemu. Mozna ze prave ty stmeluji, ac znam i opaky.
Preju vam hodne peknych spolecnych chvil s vasi rodinou a kez jste povzbuzenim i pro ostatni!
 Jára, 1 dítě 


Jako vždycky... 

(23.9.2004 11:31:26)
nemám slov. Tak jen tleskám! Vaše příspěvky čtu vždycky jedním dechem. Moc vám fandím.
 Petra 
  • 

Co na to říct? 

(23.9.2004 13:40:34)
Maceško, můžu jediné. Jsi čistá duše:o)
 Evi 
  • 

Moc pekny 

(23.9.2004 13:41:24)
Macesko, vzdycky si rada prectu Tve prispevky, je to balzam na dusi a taky je v tom hodne navodu jak co delat

kradeze jsou ve vsech rodinach, jenom se o tom nemluvi, napr. ve skole deti kradly nanuky v obchodu, znam jednu rodinu tam kradly 3 lety a 4 lety deti, napr. knizku, mydlo, luj na rty, kdykoliv byly v obchode dalo se to ocekavat, a navic mazane, starsi navedla mladsi aby to vzala a dala si to do kapsy, no kdyz jsem to zjistila tak jsme to sly vratit do obchodu, ale prodavacky tomu nechteli rozumet, ale kdyz u nas u domu jedno maly dite v drogerii vzalo zvykacku tak na ne prodavacka zavolala policajty, nevim ty jedny byly blond a i kdyz vim ze ta prodavacka to musela videt delala jako nic, ty druhy byly tmavovlasky, svet je nespravedlivej, treba staci dat detem maly kapesny nebo jejich nakupy predem prodebatit, ty vikendy a listecky si nadelujte casteji je to krasa
 Luciash 
  • 

Re: Moc pekny 

(23.9.2004 13:45:48)
Jo, jo, macesko, pekny jako vzdy. A z kradezi si nic nedelej. Kdykoliv koupime malymu nejakou novou hracku a prijdou k nam na navstevu jeho bratranci a sestrenice (4, 4,5, 6 a 7 let), tak nam ta nova hracka zmizi. A kdybychom si pro ni nasledujici den neprisli, tak se nam proste nevrati :o) Nezoufat! Vydrzet!
 mamča a MAtyášek 
  • 

Re: Re: Moc pekny 

(23.9.2004 22:18:24)
Milá MAceško,opět skvěly a povzbudivý článek.Děkujem a těšíme se na další příběhy.
 Jardis, 17 mesicni Danecek 
  • 

Macesko, vyjde to knizne? 

(24.9.2004 14:20:32)
Macesko, ja vzdycky kdyz je od Vas novy clanek na rodine zajasam a tajim dech co "tam dneska bude" kdyz cekam az se mi to natahne. Vzdycky se mi to moc libi. Vytisknul jsme si vsechny Vase pribehy a prinesl jsme to domu. Zena to potom pujcovala lidem co nemaji internet, az se nam to nekde ztratilo. Nez to budu znova tisknout, chtel bych se zeptat, jestli to nebudete vydavat knizne.
To bych pockal na knizku.
Preji hodne stesti a uspechu pri vychove deti. Vlastne jsme se jeste chtel zeptat, jake je casovy odstup tech pribehu ode dneska? Vim, ze ze zacatku tam byly povodne na Morave, takze 1997 ale dal uz nevim. Jardis
 maceška 


Re: Macesko, vyjde to knizne? 

(24.9.2004 14:43:48)
Teď se pohybujeme tak někde v roce 2000-2001. Je pravda, že mi vůbec nedošlo, že bych měla usadit svoje vzpomínky do správného letopočtu, protože jsem si deník nevedla a jde opravdu jen o vzpomínky.
Knižně...no, jsem v tomhle směru úplný laik a upřímně řečeno nemám vůbec ponětí, jak se dosáhne toho, aby něco vyšlo knižně. Mám matnou představu, že existují nějací vydavatelé, možná literární agenti (?), ale vzato kolem a kolem, není to moje parketa.
 Pája, 2 kluci 
  • 

Macešce 

(24.9.2004 15:31:11)
Dobrý den.
Jak už tady psali,tak i já ráda čtu vaše příběhy o tom,jak jste zvládali výchovu adoptovaných dětí.Poslední dobou stále myslím na to,jestli bychom si adoptovali holčičku z dětského domova.Chtěla jsem se Vás zeptat,jak se v takovém případě postupuje.Ráda bych dala šanci nějaké holčičce poznat co je to rodina,jen mám strach,že bych to nezvládla psychicky tak dobře jako vy.Jak se na takovou situaci připravit?Je možné být s adoptovaným dítětem doma?Přispívá stát na výchovu dětí nebo to jsou jen přídavky?Mohla byste mi napsat,kde bych sehnala nějaké informace týkající se adopcí dětí?Předem děkuji za odpověď.Vaše upřímná obdivovatelka.
 maceška 


Re: Macešce 

(27.9.2004 13:44:22)
Ahoj Pájo,

většinu odpovědí na svoje otázky můžeš najít na www.rodina.cz/snrp, nebo v diskuzi Náhradní rodina.
Hodně záleží na tom, jestli máš na mysli jen adopci nebo náhradní rodinou péči jako takovou - ta zahrnuje ještě poručnictví a pěstounskou péči. Adopcí přebíráš vyživovací povinnost k dítěti na svá bedra, u těch dvou dalších forem pobíráš pěstounské dávky ( pro tvoji představu - teď aktuálně jsme dostali 2 789 Kč měsíčně na 12letou slečnu). Všechny tři formy se právně trochu odlišují ( citově doufám nikoli). Na MD máš právo stejně jako ostatní matky, tj. do 3, resp. 4 let věku dítěte.
Pokud chceš vědět víc, nakoukni na uvedené stránky.

Ahoj Maceška
 Agata 


Re: Re: Macešce 

(27.9.2004 16:18:29)
Maceško, myslíš, že je možné nějak právně podchytit vztah k dítěti, které je v péči otce a já se o ní starám? Svadbu bych velmi nerada :-( .
Souhlas otce s dobrým řešením by myslím nebyl problém.
 maceška 


Re: Re: Re: Macešce 

(29.9.2004 7:09:23)
Můžeš dát návrh na opatrovnický soud, aby byla holčička svěřena do tvé péče. Pokud je matka zbavena rp a otec souhlasí, neměl by vzniknout žádný problém. Oba biol. rodičové jsou účastníky řízení, pokud nebyl někdo z nich v minulosti zbaven rp - je tedy nutné počítat i s účastí matky, jsou-li zachována její rp, a to i tehdy, když o dítě osobně nepečuje.

Pokud potřebuješ pomoc s formulací návrhu, ozvi se mi na mail, dáme to dohromady.
 Agata 


Re: Re: Re: Re: Macešce 

(4.10.2004 13:34:28)
Maceško, díky. No, s matkou asi bude problém. Dítě jí bylo odebráno ve 3 letech jako druhé v pořadí, kdysi jí byla už odebrána nevlastní sestra malé a ta je taky v péči otce ( jiného, než je otec malé :-)
Když jí odebrali malou, chtěli jí dát do dětského domova, ale zavolali otci, zda si jí veme. Odebrali jí, protože si sousedi ztěžovali na zápach šířený z bytu a pláč dítětě - bývala sama. Sociální pracovnici nikdy nepustila dovnitř a když došlo na odebírání, tak nebyla doma a tak vylomili dveře a našli malou mezi obrovskou kupou nepořádku - jako když vysypeš několik kontejnerů. Byli u toho i noviny a kdybych to neviděla nofocené, tak bych si myslela, že jde o přehánění.
malá je od té doby u otce, ten s její matkou nikdy nebyl ženat, ale alimenty platil a věci na ní kupoval. Ona alimenty nikdy nezaplatila a nikdy nic nekoupila. Přesto, že přišla o dítě tímto způsobem a byt jí pak sebrali - 10 let - od doby co ho po její babičce dostala - neplatila nájem elektřinu a vodu ( když tam malá ještě byla, tak byla vyplá voda a elektřina ), stejně se o dítě soudila. Soud naposledy rozhodl v této věci v 6/04 a to už se neodvolala. Zřejmě proto, že otec svolil, že nebude požadovat dlužné alimenty za uplynulou dobu a že tam nebude upraven styk. Předtím se odvolávala proti styku, chtěla víc - ten měl být pod dohledem soc prac v kriz centru. To se nikdy neuskutečnilo a on se odvolával proti styku - nechtěl žádný a dovolával se placení alimentů.
Tak nevím, zda, když by byl potřeba její souhlas ke svěření do péče, bych tím akorát nehrábla do vosího hnízda. Měla jsem s ní totiž jednou tu čest, bylo to první den v první třídě, před rokem :-), dostavila se tam taky a bylo to nepříjemné pro všechny a kabaret pro ostatní rodiče, ale to by nevadilo, spíš mne zarazilo, jak se ke mně malá přitiskla, když jí viděla a jak se bála. Tak jsem ráda, že je od ní pokoj.
Zatím je to takhle v pohodě, spíš jde o to, kdyby se otci něco stalo, že by byl průšvih, protože já na ní nemám papír. Taky mi to vadí, když je nemocná, znamená to brát si dovolenou a tu pak nemám na léto na prázdniny a to je škoda. Jestli má opatrovník nárok na hlídačenku v době nemoci, tak to by bylo moc fajn. Tak nevím, zda do toho jít nebo ne.

Agata
 Nadia @ 


Re: Re: Re: Re: Re: Macešce 

(4.10.2004 14:00:40)
Agatko, vzdyt ty uz jsi jeji maminka!!!!

Muj manzel taky neni vlastni otecmemho syna,navic bydlime vKanade. Taky se bojim, ze kdyby se mi neco stalo, puvodni otec z Ceska se bude dozadovat syna. A co pak kluk? Anglicky mluvi lip jak cesky, je zvykly na jiny styl zivota ... a hlavne ma noveho tatinka rad!

Je cas s ti neco udelat, nemyslis? Ja zacinam u zmeny prijmeni.

Drzim ti palce!
 Agata 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Macešce 

(4.10.2004 14:41:05)
Nadio@, dík.
ono je to, že si tvůj syn s tátou - s tím, který ho vychovává, rozumí asi nejdůležitější.
Proto já taky váhám, zda do toho šťourat v našem případě. Stejně dělám všechno, i s podepisováním úkolů a vyplňováním přihlášek. A zákonný zástupce holt nejsem :-)
Ale můj přítel by určitě souhlasil s opatrovnictvím a rád - je cizinec a nemá tu příbuzné a kdyby se mu něco stalo, byl by to průšvih, ale tutově by nesouhlasil se změnou přijímení :-). My nejsme svoji a já jsem původně paní na hlídání. Ona má malá velmi cizokrajné jméno i příjmení a jde to hezky k sobě :-). Ona je moc hezká, tmavá, její táta je ze Sýrie.
Už to, že v čechách dítě dali otci arabovi svědčí o biologické matce, že je zvláštní :-)
 Vlaďka+Daniel 3/05 


Maceško, neboj, jde to 

(26.9.2004 16:37:32)
Maceško,
píšeš nádherný články:) To už jsi tu slyšela mockrát, takže s tou knížkou to už vážně je jenom další krok. Já bych si ji taky okamžitě pořídila:)!!! Takže stačí to jenom sepsat, zajít si k libovolnému vydavateli a říct mu, o co jde.Pokud to bude člověk se základní špetkou rozumu, MUSÍ to vyjít! Kamarád teď překládal svou první knížku... Jen tak, pro legraci. Tak to zkusil a nejvíc ho šokovalo, že mu řekli, že se jim to líbí a že to berou:) Tak nevěš hlavu, tak těžký to není. Držíme ti palce (doufám, že mluvím za všechny nadšené obdivovatele, nejen za naši - zatím malou - rodinku:)
 Iva (Aneta03, Radovan06) 


Re: Maceško, neboj, jde to 

(26.9.2004 22:31:25)
nebo se maceško poptej Monty, ta je přece "od fochu" a minimálně by ti mohla poradit
 IlonaK2+Verunka 4 m 
  • 

Re: Re: Macesko, vyjde to knizne? Musí! 

(27.9.2004 12:43:49)
Maceško, i já se připojuji. Prosím prosím, začni sepisovat. Ilona K.
 Aja-Martin+David 


***** 1 ******* 

(27.9.2004 13:45:20)
Hezký příběh. Nečetla jsem žádné předchozí od Macešky, tak mi možná uniká smysl nadpisu, ale to neva. Četlo se to hezky. Těším se na další příběhy.
Žírka :)

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.