| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nezvaný host: rýma

 Celkem 40 názorů.
 Pavla 
  • 

rýma u kojence 

(27.7.2005 9:13:41)
Mám čtyřtýdenní holčičku, která už týden trpí rýmou. Je to akutní rýma, kterou nejspíš chytla od nás s manželem - toto střídavé počasí, jako je letošní léto, nám neprospívá a hlavně i já mám při tomto počasí neustále problém s rýmou. Koupili jsme hadičkovou odsávačku, kterou se nám dařilo odsávat hleny ze začátku. Nyní se hleny zahustily a jde to špatně. Paní doktorka mi doporučila kapat do nosu Vincentku - nos se jí trochu zprůchodní, ale stejně nakonec odsajeme jen nepatrně hlenů, které Vincentka naředila. Přijde mi, že ty hleny má spíš v dutinách - nosánek má čistý. Někdo nám doporučil, aby jsme podložili hlavičku v postýlce, aby hleny mohly stékat. Opravdu začaly hleny stékat a malá je polyká - při tom se občas dáví a různě chrčí, pak po kojení ublinkává. Zatím teplotu nemá - jen mírně zvýšenou - zatím nepřesáhla 37,5°C, spíš se pohybuje kolem 37,0°C. Prosím o nějakou radu, která by nám mohla nějak přispět a pomoct. Asi kapat do nosu kapky takhle malému miminku se nesmí a asi ani neexistují. Musíme se malá s tím vypořádat sama, ale každá babská radu je tu nad zlato! Děkuji.

 Beki 


Re: rýma u kojence 

(9.8.2005 10:41:58)
Ahoj Pavlo, mojí pětitýdenní Johanku teď trápí úplně stejný problém. Má krk plný hlenů, strašně "chrochtá" a pořád to v ní chrčí.Z nosu neustále vysáváme nudle. Paní doktorka nám předepsala "dětské kapky" do nosu. Připravili nám je v lékárně. Také má mít podloženou matraci, 5-10 cm. A pokud je to chrčení opravdu strašné, máme ji otočit na bříško a snažit se aby z ní hleny vytekly ven (což v praxi ovšem nefunguje). Kapky dáváme druhý den, ale zatím nemám pocit, že by to bylo lepší. Pokud přijdu na nějaký nový fígl, dám Ti vědět.
 Kamila 
  • 

Re: Re: rýma u kojence 

(20.8.2005 9:38:38)
Ahojte! MY máme stejný problém. Anše 3týdenní Jolanka už pár dní chrčí. Sem tam něco malého odsajeme, ale je to zanedbatelné. Mám spíše pocit, že to vychází z krku. POstýlku jsme naklonili, koupili zvlhčovač vzduchu, ale velké změny nevidím. ANvíc už máme 2.den teplotu přes 38C a berem Panadol čípky. Kdo poradí?
 Lenka 
  • 

Re: Re: Re: rýma u kojence 

(9.9.2005 20:32:34)
Taky máme rýmu,dávám kapky nasivin pro kojence 4x denně jednu kapku.Odsávat nemusím,jak si pšikne,sopel vyletí.Matraci jsme dali nahoru,aby nebyla narovno a na noc dávejte mokrou plenu na okraj postýlky kvůli vlhkosti.
 Dasa,dcerka 2,5mes 
  • 

Re: Re: Re: Re: rýma u kojence 

(18.9.2005 15:12:22)
Ahojky vsem,taky mame podobne potize uz skoro mesic a pul.Ale je to etapova zalezitost.Chvili ma rymu-psika,kasle,chrci,chrape a dusi se hlenama,ale moc toho neodsaju z nosiku. Davam obyc Celaskon 1/2 tbl 2x denne rozdrtit na lzicku a smichat v mleku. Sice ji moc nechutna,ale da se to vydrzet-mala si zvykla,musela,nebot od narozeni mela zloutenku,tak se to tim taky lecilo. A je fakt,ze se ryma objevi a zase brzy ztrati.Mam jeste 3letou dcerku,ktera zacla chodit do skolky,tak je jasne,ze budem vice marodit vsichni.A jeste k tomu to dnesni pocasi.
ALe abych se jeste vratila k te ryme,znama mi poradila Pamycon kapky,ale ty jsou jen na predpis.Jsou to antibioticke kapky,spise na tu "zelenou" rymu. A shodou okolnosti ta starsi dcera mela problem s usima a dostali jsme recept zrovna na Pamycon,tak te male zkousim dat nekdy i do nosu 1kapicku.Nebo jen vytrit nosik.A taky na to zahleneni davam sem tam trosicku detskeho mukosolvanu.Trochu ji to nuti kaslat,ale aspon ty hleny tam tak dlouho nevisi.Jinak Dr mi taky poradila na noc ji dat par kapek Tusinu,aby zase v noci nekaslala a spala klidne.
No to jen nase zkusenost. Rymu mame uz po nekolikaty,ale uz se tim moc nezabyvam,a proste jen najedu s odsavkou,nekdy kapky Otrivin detsky-tolik nevysusuje sliznici a doporucen z ORL.A hlavne davam to Cecko,aby se z toho dostala sama.
A taky stale kojim a nepridelavam si starosti s nemoci,nebot veskere negativni stavy moje proziva i nase mala.Tak se snazim to neresit,ono se to samo vzdycky upravi.Cim vice se soustredim na problem,tim hure je resitelny,ohledne zdravi miminek(mam druhe,tak vim o cem mluvim).Takze to uz neresim,a beru to jako normalni vec,ktera patri k detem.Vzdyt jsou i horsi starosti se zdravim,nez jen rymy,nemyslite???

Preji vsem brzke uzdraveni vasich ratolesti,a opravdu zkuste jit odsat nosanek,a u toho povidat mrnousku co udelate na veceri,nebo jine radosti!!
Nepremyslet o tom.
Dasa
 Magda 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: rýma u kojence 

(17.11.2005 15:13:38)
asi to bude znít drasticky, ale kamarádka mi poradila zkusit odsát rýmu vysavačem-tj. připevnit na hubici uzávěr s hadičkami od odsávačky a pustit vysavač na nejnižší stupeň. Funguje to výborně, aplikovala jsem to naší 6-měsíční holčičku, neděsila se toho kupodivu ani dětská lékařka :-))
 Pavli, chlapeček 7,5 měsíce 
  • 

Re: rýma u kojence -  

(19.11.2005 18:05:54)
Náš chlapeček měl asi 2 dny teploty, dávali jsme mu paralenové čípky (1 za den)a vypadalo to, že je zdravý. Čtvrtý den byl sice bez teplot, ale takový smutný a večer začal šíleně chrčet, protože dostal hroznou rýmu. Celou noc se budil a nemohl dýchat. Dr nám doporučila sirup na kašel - Hedelix a Spiropent na vykašlávání. Hleny z nosánku odsáváme, nosní kapky zatím nedáváme a nahrazujeme je raději mořskou vodou ve spreji a docela to pomáhá. Jsem zvědavá, jaká bude příští noc. Hlavně doufám, že to zůstane v horních cestách dýchacích a že se mu to nedostane do průdušek. Pak by musel brát antibiotika a to není pro mimino to nejlepší.
 Líza 


Re: Re: rýma u kojence -  

(19.11.2005 18:09:24)
Pavlo, na bronchitidu se nemají automaticky brát antibiotika.
 Pavli, chlapeček 7,5 měsíce 
  • 

Re: Re: Re: rýma u kojence -  

(21.11.2005 23:41:25)
Tak od rána už bereme Klacid, bobek to má na průduškách.
 Jana 
  • 

Rýma u kojence  

(6.12.2005 8:46:01)
hned od náznaku a možno občas i preventivně aplikovat nosní sprej z mořské vody, který dokonale zvlhčí sliznici a je nenávykový (Stérimar-má nejjěmnější rozptyl, Mar nebo Vincentka nosní sprej-ten lze pak doplňovat Vincentkou z lahve). Sprej uvolní hlen a ten vytéká spolu s nadbytečným množstvím spreje. Případně cca po 15.min působení odsát. Pokud je hlen hustější doporučuji odsátí pomocí odsávačky napojené na vysavač (sami si vyzkoušejte, že je to jemné). Stačí vzít víčko např.od laku na vlasy, udělat v ném otvor a tím protáhnout hadičku odsávačky, která patří do úst. Víčko napojit na otvor vysavače, kam jinak zapojuji hadici.
Samozřejmostí je zvlhčování vzduchu - mokrý ručník na topení, větrání a třeba 1x denně aromalampička s Eukalyptovým olejíčkem. Proti odření nosíku doporučuji třeba dětský krém proti chladnému počasí nebo dětský jelení lůj, ten je super.
K ovoci nakapat pár kapek citronové šťávy, hodně nápojů.....třeba 2-3 oloupaná jablíčka na osminky zalít vodou, cca 10-15.min povařit a příp. naředit a popíjet.
Tak hodně úspěchů s prevítem rýmou !!!!!!
 Eva K 
  • 

Re: Rýma u kojence  

(28.3.2006 18:53:19)
Další typ - kápnout mimču do nosu mateřské mléko. Eva
 PajaMM 


Re: Re: Rýma u kojence  

(28.3.2006 19:01:56)
Ahoj Evi!
Tak co, jak se mate? Jak si uzivate, rodinko???
 Gábina, 10 měsíců Victoria, 6 let Vanessa 
  • 

Re: Re: Re: Rýma u kojence  

(13.4.2006 16:33:33)
Rýma je sice nepříjemná záležitost pro dítě samotné i jeho rodiče, ale přiznejme si, nejde o život a říká se, že neléčená rýma trvá 7 dní a léčená týden. Já mám obdobné zkušenosti, jen doba trvání je o něco delší než 7 dní.
Přes den je to docela v pohodě, dítě většinou něčím rozptýlíte, horší situace je v noci, kdy se malá nemůže pořádně nadechnout. Na doporučení doktorky jsem dceři koupila v lékárně kapky do nosu ve spreji - Euphorbium compositum - Heel Nasentropfen L(homeopatika), jsou sice o něco dražší (skoro 200,-Kč), ale zato nedráždí sliznice, mohou se používat několikrát denně a jak dlouho je potřeba. A pak už to nechám na přírodě, tělíčko se s rýmou popere. Samozřejmě je třeba dostatek tekutin, hodně ovoce a zeleniny a postýlku o něco výš zvednout. Pokud má už dítě rýmu zabarvenou do žluta nebo do zelena, dostáváme od lékaře kapky, které jsou jen na předpis - Pamycon a vydrží max. 7 dní. Mají už antibiotikový základ.
Tak pevné nervy, bojujte.
Ahoj všem.
 Verča,15měsíční holčička 
  • 

Re: Rýma u kojence  

(16.2.2007 0:33:35)
Všechny rady ohledně rými jsou dobré ovšem poradí mi někdo jak odsávat,když moje malá nenávidí ani kapky ani odsavačku ani sirup na ředení hlenu(medový dobrý)u všeho šíleně pláče bojuje semnou až modrá.Jsem s toho nešťastná mám strach,že když nebudu odsávat a kapat do nosu dostane zánět středního ucha.Vyskoušela jsem snad vše ukazovala na sobě přemlouvala,ale jek uvidí,že něco s toho beru do ruky utíká předemnou pryč.
 Lavanda 


Re: Re: Rýma u kojence  

(16.2.2007 7:48:17)
Používala jsem prostě nekompromisní násilí. Hlavně to odbýt rychle, aby dítě příliš dlouho netrpělo. Myslím to naprosto vážně. Mám tři děti a všechny moje odsávání a kapání přežily.
 Jana a Kubí 
  • 

Re: Rýma u kojence  

(1.3.2009 10:32:08)
A zkoušela jste tu odsávačku na vysavač? Je to vážně rychlá a hodně šetrná metoda bez rizika poranění. My jí používáme a nemůžem si jí vynachválit, nedovedu si představit, že bych prckovi něco cpala do nosu a ještě se s ním u toho prala, to by určo nedopadlo dobře..
 Pavlína (2děti) 
  • 

Re: Re: rýma u kojence -  

(25.5.2006 10:42:53)
Mám 2 kluky ve věku 4 a 2 let. Chtěla bych reagovat na to, že při bronchitidě musí být antibiotika... NEMUSÍ!!! A z 80% nejsou potřeba, neboť minimálně toto procento bronchitidy je způsobeno viry a jak určitě víte, na viry antibiotika nepůsobí. Vím, o čem mluvím, několikrát jsme byli se starším synem právě s touto nemocí v nemocnici, kde nám bylo vše moc hezky vysvětleno... pokud bude mít vaše miminko bronchitidu, chtějte nejdříve protizánětlivé testy, tzv. RPG. To určí, zda jsou antibiotika skutečně potřeba. Nenechte se odradit případným oponováním vašeho dětského lékaře. Jde o vaše mimi:-) A antibiotika asi opravdu nejsou pro dětský organismus to nejlepší.
Pavlína
 Kristýna , dvouměsíční Štěpánek 
  • 

Re: rýma u kojence 

(4.7.2008 21:18:00)
mám dvouměsíčního chlapečka a taky nás momentálně trápí trošku rýmička. I teplotu jsme dnes měli nad 37,5. Koupila jsem si výbornou odsavačku hlenů s připojením na vysavač a je to opravdu bezvadná věcička. vřele doporučuji!!! potom kápnu pár kapiček Libenaru pro děti do každé dírečky a malýmu je hned lépe. Dokonce to odsávání mu vůbec nevadí. Myslím že je to nejlepší způsob než je trápit odsáváním ústní odsavačky.Toto je opravdu rychlé a efektní.Taky mu mažu zádička a hrudníček eukalyptovým olejem, který mi poradili v lékárně a stejný olej nakapu ještě do aromalampy aby se Štěpánkovi lépe dýchalo.Snad budeme brzo bez problémů, myslím že je to těmi teplotními výkyvy teď v létě.Venku vedro, v autě chladněji a doma chladněji.Všem přeji brzké uzdravení miminek.Kristýna a Štěpánek
 Monika Radova 
  • 

Re: rýma u 11 měsíčního dítěte 

(5.6.2006 21:29:42)
Dobry den,

Mám doma 11 měsíčního chlapečka, který má již 7 dní teplotu a rýmu se sýpavým dýchaním. Teplota byla asi 5 dní 38-39stupň. 2 dny klesla na 37,5 a ted má opět 38 stup. lékařka nám předepsala nurofen a paralen čípky proti horečce, fenistil a mucosolvan proti kašli a nasivin do nosa.Mám však pocit, že synovy je spíš huře než lépe. Poradte co dělat????
Děkuji
 Marcela 
  • 

Re: Re: rýma u 11 měsíčního dítěte 

(9.7.2006 19:09:51)
Dobry den,
Molly je 14mesicni vesele batole o ktere se staram v Londyne uz 6tydnu ji trapi tezka ryma ktere se ne a ne zbavit. Mesic ji tekl z nosu husty, zelenkavy sopel diky kterym nemohla dycht nosem a mela spatne spani, pokazde kdyz se probudila mela povleceni tak i oblicej poleptany. Ryma neustupovala tak jsme ji vzali k detskemu specialistovi, ktery nam rekl ze je na tom Molly zdravotne dobre a ze bud se stim porve sama nebo ji daji nejake silne kapky ktere ji dutiny procisti...ubehli dalsi 3tydny a Molly je na tom da se rici stejne, byl tyden kdy se zdalo ze to ustupuje, sopel zacal byt vodnaty...Moc me trapi ze ji nelze nijak pomoci takze bych byla vdecna za kazdou radu...
Predem moc dekuji
 Daniela 
  • 

Re: Míšánek 2 měsíce 

(30.8.2006 16:49:12)
Ahoj, mýho čertíka trápila zadní rýmička tři týdny. Chrčel, špatně se mu dýchalo a spal hodně něklidně.Z nosánku se mu ale nic moc odsát nedalo. Obvodní lékářka nám doporučila Otrivin kapky a na ORL nám předepsaly antibiotické kapky , tuším že Pamycon, nebo tak nějak. Obešli jsme se na konec bez obou. Pomohla nám Vincetka ve spreji, zvýšená poloha celé matrace na 30 stupňu, radikální zvlhčení vzduchu v pokoji,a při večerní masáži jsem při hlazení hrudníčku do klasického dětského oleje přidávala několik kapiček eukalyptového olejíčku. Přeji všem hodně štěstí. D
 Veronika Janků, 6 ti měsíční dcera Klára 
  • 

Nosní olej 

(17.9.2006 13:29:09)
Ahojte, zdravím všechny maminky a přidávám další radu, osvědčil se nám nosní olej od Hádka.Je to čistě bylinný preparát, který dítě nedráždí a krásně uvolnuje hleny v nosánku..lze koupit v některých lékárnách, nebo babyshopech..nebo objednat přes internet. Je to sice dražší a hůře dostupitelný lék, ale myslím, že to stojí za to.
Naše holčička zprvu bojovala a teď si nechá bez protestů nakápnout, protože ví, že jí pomohou:-)
Přeji krásné dny bez rýmy(a i s rýmou, hlavně že se máme rádi)Veronika
 kommi 


Re: rýma 

(3.1.2007 7:33:13)
Ahoj všem maminkám,mám takový problém.Moje miminko má v noci velkou rýmu hrozně chrčí,ale přes den je to v pořádku.Poraďte mi jak na ni vyzrát.Děkuji Misha
 Jana, 5 měsíční Jakub 
  • 

Re: rýma u kojence 

(25.9.2006 19:06:08)
Ahoj Pavlo, teď máme taky rýmu, malýmu už je sice pět měsíců, ale má ji už podruhé. Lékařka nám doporučila Nasivin pro kojence - je to super. Odsávačka hlenu taky pomáhá. Taky se mi několikrát stalo, že když malému kápnu do nosu kapky a po chvilce ho nakojím, tak se mu hlen zkapalní a při kojení mu steče do krku, protože jak saje, tak i nosem a vlastně ho spolyká. Dál nám lékařka říkala, že je to na podzim běžné a máme počítat tak 10 dní na léčení a doporučila Fenistil kapky na zprůchodnění sliznice. Pomohlo a přestal se i dusit. Tak hodně zdaru při léčení.
 Pavlisek 


Re: rýma u kojence 

(11.5.2007 8:37:30)
Reaguji na to co psala paní Pavla, nyní máme 7 týdenní miminko, má také rýmu k tomu teploty kolem 38. Kamarádka,jelikož má děcko alergika a astmatika má spoustu zkušeností s léky mi na rýmičku doporučila lék Sinomarin, stojí sice kolem 200 Kč,ae prý pomáhá.Pavla
 Barca 


Re: rýma u kojence 

(4.2.2009 12:28:48)
Ahoj Pavlo,
neslysela jsem ze by se malemu miminku nesmely kapat zadne kapky do nosu. Ja mam uz rocniho kluka, ale taky jsme timhle prochazeli kdyz byl malinky a odsavali odsavackou. Ja mam dobrou zkusenost se solnym roztokem od Otrivinu. Jsou to takove jednorazove plastove ampulky a tim jim to ty hleny nejdrive rozpusti a pak se odsaji odsavackou. Je to hodne setrne a bez konzervacnich latek. A moc se jim brouckum ulevi. Tak hodne stesti a brzke uzdraveni.
Barca
 Terka 
  • 

Re: rýma u kojence 

(26.2.2009 15:35:04)
Ahoj Pavlo a Barčo,

mám stejné zkušenosti jako Barča, Otrivin vřele doporučuju. Zkoušela jsem s malou všechno možné, Vincentku, Libenar, nic nepomáhalo, ale tohle fakt zabírá. Je na tom fajn, že jsem to mohla používat i já, když jsem kojila.
Terka
 Pavlina Bittnerova 4tydeni dcerka a 5ti leta dcerka 
  • 

ryma u kojence 

(12.12.2006 8:19:56)
Dobry den mam velky dotaz mam teprve 4tydny stare miminko a uz ma velkou rymu tezce mi dycha nic ji z nosanku netece taham ji rymu odsavackou a kapu ji detske kapicky nasivin pro kojence.Mam strach aby se ji neprihorsilo.Momentalne jsme v Anglii a nevim zda zdejsi lekari me poradi.Mam jen strach aby me nevzali dite kuli spatne peci.Prosim Vas o brzkou odpoved a radu!S pozdravem Bittnerova
 magda + anička 6měs. 
  • 

Re: ryma u kojence 

(28.12.2006 23:16:30)
Ahoj, malá má taky rýmu, snažíme se to vést přírodní léčbou a kapu jí do nosu vlastní mlíko - našla jsem to v knížce od Stadelmannové - porodní báby, radí kapat vlastní mlíčko i jím potírat nosánek, ten teda mažu zimní Welledou. Mlíko odstříkám na lžičku a naliju jí ho do nosních dírek, a je fakt, že ho pak s klidem spolkne, když jí proteče do krku. Zkoušela jsem to, už když byla novorozenec a zasychaly jí v nose soplíky, a vlastně se tím rozpustily. A ted to taky zabírá - možná ne tak skvěle, jako nosní kapky z lékárny, ale ty mám pořád v záloze - a mlíka jí tam můžu nalít kolik chci a bez obav:):):)
 pavluska30 


ryma u kojence 

(12.12.2006 8:34:01)
Dobry den mam velky dotaz mam teprve 4tydny stare miminko a uz ma velkou rymu tezce mi dycha nic ji z nosanku netece taham ji rymu odsavackou a kapu ji detske kapicky nasivin pro kojence.Mam strach aby se ji neprihorsilo.Momentalne jsme v Anglii a nevim zda zdejsi lekari me poradi.Mam jen strach aby me nevzali dite kuli spatne peci.Prosim Vas o brzkou odpoved a radu!S pozdravem Bittnerova
 Šarkyy 


Re: ryma u kojence 

(16.12.2006 19:33:51)
Ahoj, nasemu Brouckovi jsou 3 tydny a ma rymu, pritel dnes zakoupil kapky do nosu, koupili jsme hadickovou odsavacku a odsavame co to da, ale moc nam to nejde. v utery pujdeme k doktorce, jinak jsem mu podlozila hlavicku v postylce. Drzte se
 Tamara Polášková 


Re: Re: ryma u kojence 

(17.12.2006 12:01:52)
Ahoj maminky, mám 6 týdenního klučíka a rýma a zahlenění ho trápíuž 3. týden. Odsávám odsávačkou do vysavače pokaždé, když ho slyším chroptit, cca 8xdenně (i v noci), kapu Nasivin 0,01% střídavě s Vincentkou, první týden jsem dávala i Pamycon do nosu, protože hleny byly zelené. Taky dávám 3 x denně Halixol sirup 1ml. Zvýšenou polohu také dodržujeme, koupili jsme dokonce zvlhčovač vzduchu, do něhož liju občas i Vincentku...
Ven chodíme na krátko a ve velmi teplém oblečení, koupeme jednou za 3-4 dny, jinak jen ve vytopené koupelně otřu mokrou žínkou, aby zbytečně nezmrzal...................................
a celý dosavadní postup je na houby, nic se nemění!!!!!! Jsou sice někdy lepší dny, kdy se moc nesoplí a prcek je veselý, ale z toho se ráno probudí s pláčem a celý den je mrzutý, plačtivý...je mi ho strašně líto, místo aby poznával radosti světa, jako každý novorozenec a kojenec, tráví dny spaním a slzičkama...nemá možnost se rozvíjet...:o(

napište mi prosím, jak to děláte vy s pobytem venku, návštěvami rodiny a koupáním...
 Hanka, dcerka 3 měsíce 
  • 

Re: Re: Re: ryma u kojence 

(18.12.2006 11:02:06)
ahoj, malá má také rýmu, doktorka mi dala pro ní kapky s antibiotikama, ty jsme dokapaly a nic moc. Hlavně mi poradila, že je mám dávat na smotaný čtvereček gázy a dát do nosánku. Hrůza. Malá děsně piští, no nedivím se jí. Dále mi doporučila dávat tím samým způsobem Vincentku. Asi zakoupím kapátko a budu jí tam kapat, protože mám pocit, že tou gázou tam nemůže nic projít. Jinak jí taky odsávám vysavačem. Ale strašně u toho pláče. Jinak chodíme ven tak na cca 1,5 hodinu a návštěvy absolvujeme normálně.
 Silva,Nelinka7 týdnů 
  • 

Re: Re: Re: ryma u kojence 

(18.12.2006 21:20:18)
AHojda, máme stejný problém. Malá má rýmičku už 4 týdny a nijak moc se to nelepší. Vysáváme vysavačem, kapeme kapičky a ještě Vincentku ve spreji. Je běžně k dostání v lékárně. Lékařka naopak pobyt venku doporučuje - když není inverze nebo tak. Když je pěkně - prý chladnější vzduch působí příznivě na sliznici. Návštěvy trochu omezujeme.
V boji s rýmou hodně zdaru přeje Silva a Nelinka
 Fabián 


S rýmou ven? 

(26.12.2006 13:48:51)
Ahoj všem, náš Fabián má také rýmu, je mu 7 týdnů. Chrochtá strašně. Odsáváme mu to, kapeme mořskou vodu a také občas Nasivin. Hlavně se chci ale zeptat, jestli můžeme s rýmou ven? Jaký na to máte názor? Já jsem s ním už 4 dny doma, aby neofoukl, ale nevím, vždycky je venku tak spokojený a svítí sluníčko. Díky za názor. Renata
 Lidka dva kluci 3,5 a2roky 
  • 

Re: S rýmou ven? Ano 

(26.12.2006 14:28:44)
Pořádně ho odlečte a běžte ven.Ulevíte mu tím.Pod korbičku dejte polštář.Tím se celá nadzvedne a přes boudičku dejte látkovou plenu.Dá se dobře upevnít kolíčky na přádlo je to ochrana před ostrým větrem.Doma si zapalte aromalampu s eukaliptem.Brzké uzdravení přeje Lída
 s rýmou ven 
  • 

Re: S rýmou ven? 

(1.1.2007 16:11:56)
s fabiánkem choďte určitě ven, moc mu to pomůže bude se mu dobře dýchat a hlavně se v klidu prospinká, jen se nedoporučuje chodit ven, když jsou mlhy a víc jak sedm stupňů pod nulou, mrňouska dávám i doma do fusáčku oblečeného na ven, otevřu okno a nechám ho prospinkat ve zvýšené poloze, stačí dát např, polštář pod matraci.
 RencaK 
  • 

Odsavacka baby vac 

(24.9.2007 10:27:20)
Dobry den.Chtela bych timto vsem maminkam ktere maji male deti doporucit odsavacku baby vac pripojitelnou na vysavac.Je to opravdu ta nejlepsi vec ktera pomuze novorozencum a kojencum pri velke ryme.Odsaje opravdu vse a bez velke namahy.Chvalim toho kdo to vymyslel.Jsem hodne spokojena a myslim ze i moje miminko kdyz ma prazdny nosik a muze pekne dychat.Ted uz se nebudu bat kdyz moje mala holcicka dostane rymu.Preji vsem pekny den a co nejmene nachlazeni nasich ratolesti.
 matyáš 6měs. 
  • 

poznatek s rýmou a teplotami 

(29.10.2007 9:30:41)
právě jsme prodělali týdenní nemoc, šlo jen o rýmu, ale nás 6dní doprovázely vysoké teploty(39-40), z čehož jsme byli poněkud nervózní, večer napařit a odsát nos, postýlku zvýšit pod hlavou, v místnosti vyvětráno a hlavně nepřetopíno, paralen po šesti hodinách, dnes je to týden, jsme bez teplot a jen s malou rýmou, doktorka nám chtěla napsat antibiotika, ale dá se to zvládnout i bez nich, dítě si s tím poradí skoro samo, opravdu se říká, že nachlazení je otázkou 7dnů. tak pevné nervy.
 Jitka 
  • 

Psí sádlo 

(3.9.2013 12:24:17)
Mě moc pomáhá Psí sádlo Dr. weiss, když jsem nemocná, protože umí bezvadně a bez léků zbavit hlenů.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.