| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Zaděláno!

 Celkem 22 názorů.
 Markéta 
  • 

my takýýýýýýý 

(3.9.2004 9:07:48)
...u nás v práci za poslední půlrok ohlasilo těhotenství pět(!!!) holek (24-32 let)... šéf si z toho drží hlavu, hledat náhradu nebude snadný... :)
 Taninka, Borka 14m. 
  • 

Aj na Slovensku.. 

(3.9.2004 9:59:52)
V manzelovej firme sa za posledných pár mesiacov "urodilo" asi 10 tehotenstiev. :-)) Vsetko kocky okolo 30r. :-)) No, 2004/2005 bude silný ro
ník. Niekde som citala, ze teraz sa rodi viac deti, lebo rocniky 1970-75 a vyssie, dlho odkladali tehotenstvo z ekonomickych dovodov a rodia spolu s 80tkami. Asi je to fakt tak.
 Martina 
  • 

U nás taky 

(3.9.2004 10:08:28)
Ahojky, hlasim, ze u nas je to stejne, od lonska je to jedno dite za druhym. Ono to ani s zenskym kolektivem (par muzu se najde), kde je vic nez polovina z nas 25-30-ti letych jinak nejde. Ale sefka to bere statecne. My jsme ji ted hlasili druhe a mela uprimnou radost. A to u mych znamych se s detmi doslova roztrhl pytel :-) Takze dle mych soukromych statistik porodnost roste. A nebo jsem jen v tom spravnem veku, kdy to vidim ;-))

Martina
 Tája 
  • 

Já chci takýýýýýý 

(3.9.2004 10:14:20)
Máme zatím dvě a teď manžela lámu na to třetí. Moc bych to chtěla, ale on mi tvrdí, že jsme už staří - je nám 40 - co si o tom myslíte - je to fakt tak vysoký věk na třetí dítko? Jsme zdraví a máme fakt pohodový vstah, děti jsou zdravé a také nekonfliktní, obě jsem zvládali jako malé v pohodě. Vůbec se stará na mimíska necítím, tak mi napiště prosím svůj názor.....
Tája
 Jasněnka 
  • 

Re: Já chci takýýýýýý 

(3.9.2004 10:56:15)
Vůbec nejsi stará a jdi do toho. Šlápni na to, jak by řekl můj čtyřletý syn. Podívej s,e kolik je světě matek-čtyřicátnic...Madonna a spol. Jsi-li zdravá, o nic nejde. 3 děti jsou lepší než dvě:-)))
 Amely 


Re: Já chci takýýýýýý 

(3.9.2004 11:03:56)
Tento měsíc mi bude 39 a v listopadu čekám třetí mimi.Můžu jen doporučit.Cítím se skvěle,AMC v pořádku, dokonce chodím bez problémů do práce.Takže, směle do toho! Dětí není nikdy dost:-)
 Jitka 
  • 

Re: Já chci takýýýýýý 

(3.9.2004 11:16:16)
Urcite jdete do toho. My ted budeme mit prvni v lednu. Ja jsem 32 a partnerovi bude v prosinci 43. To by chtel nejradsi 5 deti, protoze on je z peti deti. No kdy jsem mu rikala, ze i kdybych je rodila po roce tak nejmladsi se narodi, az mu bude 50. Tak mi rek no a co. On se narodil kdyz mamince bylo 42 a tatinkovi 45. Ma s nima moc hezky vztah a s ostatnimi sourozenci taky.
 monika + 3 
  • 

Re: Já chci takýýýýýý 

(3.9.2004 11:26:25)
Jen do toho, mně sice bylo "jen" přes pětatřicet, když se náš benjamínek narodil, ale ke "starým" matkám se počítám, je nás hodně, co si pořizují miminko na hraní (starším dětem bylo tehdy 16 a 13 let). Jen musím varovat, hrozně rychle vyroste, mnohem rychleji, než děti "zamlada". Hodně štěstí
 mmk 
  • 

Re: Já chci takýýýýýý 

(3.9.2004 15:01:44)
Tájo, jsem ve stejné situaci, ale nechci to probírat veřejně tady na netu, jestli máš zájem, napiš mi na mailík. Budu moc ráda.
 mmk 
  • 

Re: Re: Já chci takýýýýýý 

(3.9.2004 15:05:00)
Jo a taky si na to nepřipadám stará, naopak, o moc víc bych si to teď vychutnala. Jsem ráda, že je nás víc, co si to myslí.
 Emina 
  • 

Re: Já chci takýýýýýý 

(3.9.2004 21:03:12)
Ahoj, moje zkušenost: mějte dítě, jestli ho chcete a máte se rádi, je to fajn, ale nespoléhej se na to, že to bude brnkačka. Může to být naopak, po několika klidných inspirativních dětech se ti místo benjamínka na hraní narodí neřiditelné torpédo s apetytem Otesánka a nejsilněji tě bude inspirovat leda k tomu, že místo něj opustíš rodné hnízdo ty....:). Ale stejně je to pěkný.
 Enži+2 (7,9) 
  • 

Re: Já chci takýýýýýý 

(4.9.2004 11:00:29)
Ahojky,
tak přesně tak se cítím i já, i když mi je zatím "jen" 35. Dokonce jsem potřetí už těhotná byla ale v 10.týdnu jsem potratila a tím to je pro mě žhavější. A taťka doma? Ten je víc než spokojený se 2 mírně odrostlýma rošťákama a ke třetímu přistupoval -když už se to tak stalo, tak teda jo. Takže zatím nějaké nadšení z něho ne a ne vykřesat. Ach jo. Enži
 ivysek 


Re: Dvě odrostlé a benjamínek 

(4.9.2004 12:27:28)
Mamka má tři děti, věkově 21,19 a 7 - nás starší holky vychovávala jako sourozence, kdežto brášku už spíš jako jedináčka, v tom vidím jediný háček, problém, který promyslete. Navíc brácha je to "neřiditelné torpédo", o kterém je tu už zmínka, což nemohou pochopit babičky a vyčítají to jemu! Mamince bylo taky 40, když rodila naposledy. Výchovu jedináčka si tehdy neuvědomovala. Zrovna před pár dny jsme se o tom bavily :-)
Ivýsek, 28.tt
 Iva (Aneta03, Radovan06) 


Re: Re: Dvě odrostlé a benjamínek - názor odrostlého sourozence 

(6.9.2004 0:47:13)
Vnesu do tohoto nadšení "jít do toho" trochu cynismu. Neříkám, že nesouhlasím. Jen je třeba si uvědomovat všechny souvislosti a teprve s tím přesvědčením do toho jít. Velice si to rozmyslet. Někdy mám dojem emocionálních rozhodnutí pořídit si "miminko" ale miminko vyroste a co pak?To, že takové dítě prakticky nemá sourozence (my se máme rády, ale jsme každá úplně jinde, starosti typu blbá úča a fakt hezkej kluk v deváté á mi připadají vedle mých starostí o holé živobytí takové roztomile dětinské) je vychováváno a bude žít jako jedináček. Že takové dítě bude v pubertě v době, kdy rodičům bude pětapadesát, šedesát let -jestli to budou zvládat. Pokud ještě budou. Každý je jinak fyzicky i duševně svěží, někdo se ve třiceti chová na padesát, někdo v padesáti na třicet. Chce to hodně sebekriticky a trochu prozíravě se zhodnotit. Kouknout na příbuzenstvo, trochu s nadsázkou jestli náhodou nejsem podobná své matce, která je v šedesáti naprosto nemožná a starší syn je ochoten k ní jezdit jen na dobu nezbytně nutnou.
A zvážit i postoj starších sourozenců a míru jejich zapojení. Zažila jsem i totální ochromení pocitem zodpovědnosti díky tomu, že si rodiče zvykli odkládat mi sourozence na krk a neustále mi zdůrazňovali, jak je to má povinnost (pomáhat mámě, hlídat, učit se s nimi, starat se, dokonce i kdyby se třeba našim něco stalo) V 18 letech jsem měla starosti odpovídající ženské o deset let starší, vdané a se dvěma dětma a to, že své sourozence mám ráda není zásluhou rodičů, ale jen shody okolností, protože jsem odešla z domova do školy, jinak je dnes nenávidím.
 Saimona + HONZÍK a dvě ségry 


Re: Já chci takýýýýýý 

(4.9.2004 20:14:40)
ahoj,

je mi 38 let, mám dvě holčičky 14 a 12let a v prosinci se nám má narodit chlapeček. Všichni se moc těšíme.
Domnívám se, že pokud se cítíš na to být ještě jednou těhotná a začínat vše od začátku, tak do toho jdi. Moje máma mě měla v 41letech......a vše v pohodě.....
Musím říci, že si těhotenství užívám, nechodím do práce, mám rizikové t. To co mě přišlo při holčičkách jako naprosto normální, tak ted mě připadá jako zázrak......
Mé dvě dcery se moc těší na narození miminka..... a tatínek jakbysmet.....

JEN DOPORUČUJI!!!!!!!!!!!!!!
 ronniev 


Re: Já chci takýýýýýý 

(6.9.2004 22:58:29)
Ničeho se neboj, jsem stejný případ. První dítě ve čtyřiatřiceti, druhé v šestatřiceti (obě naprosto zdravé a těhotenství bez nejmenších problémů). No a protože se narodili dva kluci, ukecala jsem manžela a ve čtyřiceti (mých, manžel je o dva roky starší) se nám narodila ta vytoužená holka. Když jsme v rodině oznámili, že jsem potřetí těhotná, tak se zvlášť babičky chytaly za hlavu a prorokovaly, jak to bude postižené a jak já se zhroutím a kdesi cosi, no a co myslíš: holka zase zdravá jako řípa, těhotenství opět bez problémů, a já jsem se taky ještě nezhroutila. Jdi do toho, určitě, nenech si od nikoho do ničeho kecat. Ty sama musíš vědět, jestli to chceš (a manžel, samozřejmě :-)) Akorát se připrav na to, že tři děti jsou (na rozdíl od dvou) prakticky nerozdatelné babičkám, takže na nějaké soukromí ve dvou na čas zapomeň :-((
Držím palec, Ronnie
 kvetinka a dvaja cvrčkovia 3r a 3mes. 
  • 

já taky 

(3.9.2004 19:09:17)
A podla mńa je to presne o tom JÁ TAKY!!!Mám silný dojem ,že ťehoťenstvo je proste chytlavé. Ja keď vidím ťehotnú maminu tak už by som do toho skákala zas. Pre mňa boli moje dve ťehoťenstvá nádherným časom.
 Martin Bouček, 16měsíční dvojčata 
  • 

moc hezký... 

(6.9.2004 8:34:01)
Moc hezký fejeton to je, to jsem jen chtel napsat :-) Moje žena říká, že píšete do rodiny pravidelně. Myslím, že si najdu čas pro přečtení vašich dalších fejetonů. Hezký den, Martin
 Dana Brychová, 2 dospělé děti 
  • 

Nejen růžové brýle 

(6.9.2004 10:19:22)
Připojuji se také se svým názorem starší sestry dvou mladších sester (o 10 a o 8 let). Zvažte moc dobře, zda výchovu svého plánovaného miminka, které velice brzy odroste, budete zvládat vy sama s manželem. Já ze své vlastní zkušenosti vím, že máti potom hodně starostí o sestry přenesla na mě - vyzvednout ze školky, pak ze školy, udělat s nimi úkoly, pohrát si s nimi, a teprve večer, když byl trochu klid jsem se učila do školy a pak vlastně skoro po nocích také k maturitě. A jejich puberta - to byla kapitola sama pro sebe. Já jsem se vdala a odstěhovala , otec pracoval mimo město a máti na ně byla sama. Dneska s odstupem času je všechno moc fajn, máme se rády (já pořád funguju jako jejich vrba, ale prostě miminko nezůstane jenom miminkem. Jinak přeju hodně pohody a zdraví.
 *Kate 


Těhulí je čím dál víc 

(6.9.2004 15:34:51)
Potvrzuju to nejen vlastním příkladem, ale i z pozorování svého okolí. I na pracovišti jsme těhotné hned dvě a shodou okolností úplně stejně - obě po třicítce, obě prvovorodičky.

A v tom to je - i když to na první pohled může vypadat jako repríza Husákova baby-boomu ze 70. let, současná těhuvlna podle statistiků na tom, že vymíráme, nic nezmění.

Jenom mě, milý autore, trošku nadzvedla věta, která zněla tuším "je tak v pohodě, že to snad není ani žena". Hm, nevím jestli je to specifikum mého pracoviště, ale tady mají daleko větší sklon k hysterii muži.
 Iva (Aneta03, Radovan06) 


Re: Těhulí je čím dál víc 

(6.9.2004 21:55:01)
Kate 29tt, třeba tou formulací "že to snad ani není žena" myslel anděla, nebo něco takového, já jsem to tak pochopila, že to není narážka na lepší muže. Taky mi připadá, že většina maminek, co si dítě přály a těší se na něj se rozsvítí zevnitř, jsou krásné a klidné, takové proteplené a prosvětlené.
 Iva 
  • 

Re: Nejen růžové brýle 

(13.9.2004 11:36:14)
Přidám zas trochu optimismu. Ono to vodění do školky a školy a dohlížení na učení je záležitost tak osmi až deseti let. Pak už se dítě vodí a učí obvykle samo. Jistě můžou být výjimky, je proto důležité, k čemu se dítě odmala vede, jestli jako rozmazlovaný "posledňáček", toho vodíte za ručičku až do důchodu (jeho, ne matky) a nebo dáte důraz na samostatnost, pak se se staršími sourozenci vyvíjí dokonce rychleji, snaží se je dohnat a díky nim pozná o půl generace starší společnost. Hodit dítě na krk starším sourozencům není fér v žádném věku, ale snad všichni starší sourozenci s tím mají své zkušenosti, i když je rozdíl třeba jen čtyři pět let, a pokud je to jen občas, tak to vidím jako pozitivní i pro ně. I když oni sami si to ještě řadu let myslet nebudou:-))
(mám děti pět let od sebe a starší občas vodil mladší do školky taky - někdy rád a ochotně, někdy nerad a musel - ale je to prostě život, tak to chodí.)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.