| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku První malý problém

 Celkem 16 názorů.
 Honza 
  • 

Velký problém 

(1.12.1999 12:46:45)
To, co se má jíst na lžíce, by mohlo být lněné semínko.

Byli jsme v podobné situaci jako vy. V pondělí dopoledne jsem úplně náhodou narazil na váš příběh. Hned mi došlo, že máme spoustu společných znaků - časově zhruba stejně, trošku problémy s početím, obrácená děloha, zácpa (manželčina pochopitelně) i další. Všechno prostě probíhalo fajn.
Doufám, že tím veškerá podobnost končí.
Minulý týden měla manželka lehké krvácení. Zůstala ležet a v pondělí odpoledne jsme šli na kontrolu. Součástí byl také druhý ultrazvuk. Tam se zjistilo, že miminko nemá žádné pohyby a vlastně se nevyvíjí (měsíc předtím bylo vše OK). Říká se tomu "missed AB" nebo genetický potrat. Lékaři by to jistě vysvětlili lépe.
Jde o to, že se vývoj plodu v 4 - 5 týdnu zastavil a dále se nic nedělo. Prostě příroda zabránila tomu, aby se narodilo něco chybného. Vzniklo to prostě náhodou, když se ve špatný čas na špatném místě setkala špatná spermie se špatným vajíčkem.
Takový je život.
Za 6 týdnů a 6 měsíců to máme zkusit znovu.
Vám přeji, aby všechno dobře dopadlo.


 Petula zatím bez miminka 
  • 

Re: Velký problém - missed AB 

(1.12.1999 14:48:30)
Ahoj Honzo !

Úplně mi Tvůj příspěvek vyrazil dech. Já už totiž asi 5 měsíců sháním informace přesněo tom co se vám přihodilo.
Mě se stalo úplně to samé. Doktorka mi pak řekla že to mhlo být kvůli toxoplasmose - tak jsem čekala na výsledky ale toxoplasmosa to taky nebyla.
První co bylo divné bylo na ultrazvuku žádná akce (srdeční činnost) no a pak to šlo docela rychle. Začátkem 3. měsíce jsem začala krvácet a potratila. Po kyretáži to mám zkusit taky za 6 měsícu což už je teď tak to zase zkusíme. Mám ale hrozný strach že se to bude opakovat. Další kyretáž to už by bylo moc. No nezbývá než doufat.
 Teta od eMiminka 
  • 

Re: Velký problém - missed AB 

(27.1.2000 18:54:08)
Missed AB

Tohle zjištění musí být pro nastávající rodiče moc bolestivé. Moc s vámi všemi, kterých se to týká cítím. Z vlastní zkušenosti, narození nějakým způsobem postiženého miminka je snad ještě horší. Odborníci tvrdí, že velké množství “missed AB”, jsou těžké vrozené vady a že příroda nedovolí, aby se narodili. Vím, že tohle není asi vůbec žádná útěcha. Když však člověk chodí po oddělení dětské plastické chirurgie……Držím vám všem palce, ať je další těhotenství úspěšné a ať se vám narodí zdravá miminka.

Tetka eMiminka
 Radka (1 syn, 3,5 roku) 
  • 

Katka, len pis dalej 

(1.12.1999 14:51:16)
Som skoro uplne rovnako tehotna ako Ty, ja mam termin porodu 13.6.2000, takze velmi rada citam tvoje prispevky a porovnavam. Mne lekarka povedala tiez, ze mam obratenu maternicu a ked som sa pytala preco, ked pri synovi bolo vsetko v poriadku, povedala, ze sa to mohlo stat prave pri (alebo po) prvom porode. O cvikoch nic nevravela a tvarila sa, ze to nie je ziadny problem. Preto by som Ti bola vdacna, keby si mi napisala, kde sa mozem dopatrat k tym cvikom a ich popisu.
Inac mam velmi podobne pocity ako Ty, ibaze mi asi byvalo trosku viac nevolno (uz je to lepsie). A doteraz nemozem naraz zjest vela jedla. Co sa zapchy tyka, u mna je to uplne rovnake, ale poradim Ti este, aby si skusila jest orechy, alebo lieskovce a obycajne ovsene vlocky. Ja si ich robim trebars so struhanym jablkom (predtym ich namacam do mineralky)a hrozienkami. Zabera to (u mna).
Zelam vsetko dobre a tesim sa na dalsie Tvoje clanky. Radka.
 Káča Skokanová 
  • 

Re: Katka, len pis dalej 

(2.12.1999 13:55:24)
Ahoj Radko,
takže jsme se pěkně sešly s termínem porodu. Uvidíme, kdo se stane novopečenou maminkou v červnu dříve. ;-)

Něco z tvých rad na zácpu určitě zkusím, ale v poslední době se situace už zlepšila, takže už jí (zácpou) tolik netrpím.

Co se týče cviků - je to vlastně jen jeden cvik - kočičí hřbet. Nejde ale o klasický kočičí hřbet, je to trochu ztížené. Klečím na kolenou, ale ruce nemám opřené o dlaně, ale až o předloktí. Pokud to jde natáhni je dopředu co nejdál, aby ramena a hlava byla skoro až u země. A pak už stačí jen vyhrbit (zakulatit) záda a zase prohnout zpět a pořád dokola. Neprohýbej se ale zpátky příliš, aby páteř moc netrpěla.

Cvičím (pokud to jde) dvakrát denně - ráno a večer, stačí pár minutek.

Podle lékaře by se měla otočit děloha dopředu do 4. měsíce, ale přesně se chci informovat na mé další prohlídce příští týden. Když zjistím ještě nějaké informace, určitě o nich v příštím díle eMiminka napíšu.

Jde o to, aby miminko mohlo růst a mít prostor k vývinu - mamince roste bříško. Když by rostlo v děloze otočené dozadu, nemá kam růst...

Potěšující zpráva ale je, že ve většině případech se otočí do správné polohy sama, když plod roste. Cvičením ji také musíme trochu pomoci.

Hezký den,
Káča

 Michal 
  • 

Pozor na doktory a lekarniky !!! 

(2.12.1999 9:26:33)
Kaco, delas peknej Web.

V souvislosti s tim co tu pises mne napadla jedna vec na kterou Te radsi upozornim. Moje zena mela v dobe tehotenstvi problemy s usima. No a tak jsme chodili k ruznejm doktorum a dostavali ruzne leky. Vzdycky pred napsanim receptu jsme doktory upozornovali na to, ze je zena tehotna (a to bylo jeste pred koncem tretiho mesice, kdy je riziko nejvetsi), pak jsme to jeste zopakovali i v lekarne. A stejne se nam stavalo (docela casto, tak v 80%), ze jsme dostali lek na kterem bylo vyslovene napsano ze se nesmi v tehotenstvi pouzivat. Znovu opakuji, bacha na to! Nevim proc doktori nejsou ochotni reagovat ani na vyslovne upozorneni, ze je pacientka tehotna.

A dalsi vec. Neposilej svyho chlapa pryc z ultrazvuku. Ty mas s mladetem spoustu vjemu, ktere on nema sanci ziskat. Az zacne mrne kopat, tak Ti polozi ruku na bricho a bude citit jak se mrnous hybe, ale to je tak vsechno. Pro chlapa je strasne bezvadny videt, byt i jenom na televizoru, mrnouska. Videt ze se hybe, videt ze tam je. Kdyz mi pustili na ultrazvuku z repraku, jak mladymu tluce srdce, tak jsem se malem rozbrecel, jak to bylo hezky.

Drzim palce, mej se, M.
 Káča Skokanová 
  • 

Re: Pozor na doktory a lekarniky !!! 

(2.12.1999 12:12:36)
Ahoj Michale,

je to až neuvěřitelné, že si lékaři i lékárníci s klidným svědomím dovolili předepsat nějaký lék, který těhotné nesmějí. Hlavně že v různých reklamách pořád jen slyšíme, že se máme "poradit se svým lékařem, nebo lékárníkem!" (hahaha jenže oni o tom občas taky moc nevědí.... ale holt si některé firmy ty reklamy mohou dovolit zaplatit, ale to už je o něčem jiném). Jen doufám, že to na Vašem mrňousovi nemělo žádné následky, nebo ještě lépe, že jste jim ty léky rovnou nechali na pultu.

A co se týče ultrazvuku - příště už ho nikam nepošlu ani nepustím. To už tam (snad) bude vidět něco víc a MUSÍ to vidět taky. Třeba si na to vezme i dovolenou, ale půjde se mnou!

Měj se pěkně,
Káča
 Teta od eMiminka 
  • 

Re: Re: Pozor na doktory a lekarniky !!! 

(27.1.2000 18:45:25)
Problém LÉKY

Vdávala jsem se jako 19náctiletá a samozřejmě těhotná. Když jsem pak jela na hostinu v kočáře, tak hrozně pršelo a já samozřejmě promokla a chytře se nepřevlékla z promočených svatebních šatu a co následovalo? Zánět močových cest a lékařka mi předepsala antibiotika a já poslušně a s důvěrou k lékařce slupla první balení ATB. Až pak jsem si přečetla, neužívat v průběhu těhotenství. V lékárně mi to samozřejmě potvrdili, ale paní doktorka mě ujistila, že to nevadí. Když se nám pak narodila holčička s genetickou vadou, hledali jsme spojitost i s těmi ATB, ale v tom to pravděpodobně nebylo. Takže, doporučuji opravdu poctivě a hlavně hned číst příbalové letáčky a raději vše hned konzultovat třeba i se dvěma lékaři. Nejlepší by ovšem bylo NEMARODIT :-)

Tetka eMiminka
 Iva Zahradníková 
  • 

Moje rady... 

(2.12.1999 11:53:21)
Ahoj Kačko,
s velkým zaujetím hltám Tvoje zážitky s těhotenstvím. Přestože já už mám tyto začátky za sebou - jsem ve 28. týdnu, porovnávám naše zkušenosti.
I já mám (nebo jsem měla) obrácenou dělohu, ale lékař nikdy neříkal, že by to byl nějaký problém. I plánované početí se podařilo hned napoprvé.
Co se týče zácpy, mně se osvědčilo nalačno vypít sklenici ne teplé, ale co nejledovější vody. A tak po čtvrt hodině, kdy mě přepadně vlčí hlad sníst jogurt Bio od Danone. Buď bílý nebo s vlákninou. A úplně vypustit bublinkové vody! Jinak doporučuji (ne na zácpu, ale všeobecně) vařit si čaj z maliníkového listí - to je nejlepší bylinka pro těhotenství, naprosto neškodná.
Snad můžu poradit i se cvičením na míči... když tak se ozvi na e-mail.

Ahoj Iva
 Iva Zahradníková 
  • 

e-mail 

(2.12.1999 11:56:09)
Vidím, že se nezobrazil můj e-mail:
iva@zahradnik.cz
 Káča Skokanová 
  • 

Re: Moje rady... 

(2.12.1999 14:00:32)
Ahoj Ivo,

gratuluji k těhotenství (hmm napoprvé, to můžu jen závidět ;-) )!

Děkuji taky za rady, co jíst. Jogurty bohužel nezabíraly. Já se označuji za "jogurtového tvora", to je jedno z mých nejoblíbenějších jídel.

Ale o maliníkovém listí jsem už také slyšela, že je prospěšné. Zatím jsem to nepila. Kde se dá koupit? V lékárnách, nebo v nějakých "bylinkových obchodech"?

Káča
 Irena, 26 
  • 

Káčo, piš víc! 

(3.12.1999 8:46:35)
Katko, uvítala bych, kdybys psala i finanční postřehy, tak jak budeš postupně nakupovat věci pro sebe nebo pro miminko, třeba kolik stojí mateřské šaty apod.
A kdyby sis na to troufla, bylo by fajn ukázat i nějakou fotku - třeba na začátku těhotenství, ve 3. měsíci, v 5. ....
Jinak Ti držím palce, ať je všechno v pohodě!
Irena
 Irena, 26 
  • 

Káčo, piš víc! 

(3.12.1999 8:47:58)
Katko, uvítala bych, kdybys psala i finanční postřehy, tak jak budeš postupně nakupovat věci pro sebe nebo pro miminko, třeba kolik stojí mateřské šaty apod.
A kdyby sis na to troufla, bylo by fajn ukázat i nějakou fotku - třeba na začátku těhotenství, ve 3. měsíci, v 5. ....
Jinak Ti držím palce, ať je všechno v pohodě!
Irena
 Iva, 25.týden v očekávání 
  • 

Káčo, jen houšť..... 

(3.12.1999 23:45:32)
Ahoj Káčo,
musím Ti hned na začátku vyjádřit dík a obdiv za to, jak skvěle popisuješ věci, které mám zčerstva za sebou.
Bohužel jsem Tvé články objevila až před nedávnem, takže jsem se dost dlouho máchala v různých pocitech jako že jsem divná (např. ještě ani teď nemám pro miminko nakoupeno) a že jsem na všechny tyhle dojmy a myšlenky sama.

Shodou okolností mne velmi podobné vyměšovací problémy přepadly až tenhle týden, takže jsem si s vděčností přečetla všechny rady Tvé i ty cos dostala od ostatních fanoušků. Doufám, že něco z toho zabere.
Asi před dvěma měsíci jsem začla řešit problém těsných riflí. Nejprve jsem nedostatek suplovala gumičkou v dírce nataženou ke knoflíku a posléze jsem musela vyrazit hledat nějaké jiné řešení. Vzhledem k tomu, že obecná "maternity" nabídka u nás je dost hrozná (vycházím z Tvého pobytu v zahraničí, možná mi dáš za pravdu), byla jsem dost potěšená v prodejně ORSAY, kde jsem narazila na široké ale elastické kalhoty v různých barvách s širokou podajnou gumou nahoře, takže jsem zakoupila a myslím, že je (jsou nemačkavé) spokojeně užiju i posléze. Jinak z nabídky těhotenských kalhot třeba v TESCU (myslím celkem dvoje) jsem rozhodně nadšená nebyla.
Ještě mě v ohlasech na Tvůj článek zaujala ta zmínka o předepisování léků. Vzhledem k tomu, ze mi něco podobného provedl i gynekolog, urcitě to není věc vyjímečná. Sice ted tvrdí, že ve formě, v které to předepsal to nemohlo uškodit, jednalo se o vaginalní tablety, ale jednak si asi dokážes představit mé zděšeni, když jsem si po půldenní nevolnosti šla přečist příbalový letak a druhak mou ztracenou důvěru mu už asi nikdo nevrátí.
Káčo, ještě jednou dík za Tvé bezva postřehy a držím palce do dalších zdárných týdnů..
Iva
 Petra, zatim bez miminka 
  • 

Tve radky jsou bezva... 

(6.12.1999 11:31:05)
Mila Kato,
velice se mi tve radky libi a pokazde kdyz doctu tve aktualni prispevky /mimochodem diky za podrobne rady, snad se budou brzy hodit/, tesim se uz na ty nove! I my se s pritelem snazime o miminko, ale stale se to nedari. Tve radky o tom, jak jste na tom byli vy s pocetim Vaseho detatka, mi dodali optimismus.
Jinak co se tyce rady na tvuj maly problem, tak se me kamaradce osvedcili susene svestky.
Preji tobe i tvemu drobeckovi hodne stesti!
Ahoj Petra
 Denisa Nikolova, 20. tyzden 
  • 

Podobne problemy 

(14.12.1999 17:01:12)
Citim s Vami, som uz v 20. tyzdni tehotenstva, v noci chodit x-krat na zachod a tiez trpim zacpami. Do 12. tyzdna som tiez pribrala len 1kg a mala som pocit, ze to dieta ma snad vyziera zvnutra. Na "velku" chodim raz za 3 dni a je to vzdy velke utrpenie (nechce to von).

Chcem sa este spytat, co su to za cviky s tym "MICOM"? Mozete mi o tom nieco napisat?

Vdaka a vela zdaru.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.