| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Opruzené dětské zadečky

 Celkem 62 názorů.
 Petra 
  • 

levandulový éterický olej 

(7.7.2004 12:16:27)
v kombinaci s krémem Bambino od Hadka nebo s kojeneckým krémem weleda
 Gabulina,Eliska a Alenka 


Obycejny detsky olej 

(7.7.2004 14:41:34)
Prvni dcerka se mi zaparila, i kdyz jsem ji porad cistila a patlala vsim moznym. Nakonec jsem uz u ni zjistila, ze prehnana pece taky neni moc dobra.

Pouzivame obycejne papirove plenky, pri vymene pocuranych plenek nedelam se zadeckem vubec nic(necistim, nemazu), po kakani samozrejme dobre ocistim ubrouskama a dobre namazu jakymkoliv detskym olejickem(v CR jsem kupovala Aviril nebo nejaky Hermankovy , ted kupuju Johnson). Pokud ma dite nacervenalou pokozku i pri prebaleni po curani, neumyvam a jenom hojne namazu olejickem.

To je zase moje zkusenost. Mozna me nekdo z vas odsoudi, ze se dobre o miminko nestaram, ale pokud jsem Elisku porad cistila, dostavili se opruzeniny. Poradila jsem to i par kamaradkam, ktere se nemohly opruzenin zbavit u svych deti a zabralo to a ted uz maji pokoj. S druhou dcerkou Alenkou nevim co opruzeniny jsou.
 Zdena 
  • 

Re: Obycejny detsky olej 

(7.7.2004 16:15:14)
Mě se nejvíc osvědčilo omývat obyčejnou vodou a osušit, pokud se zadeček (teda u nás dva zadečky ;-)))) oprudily tak namáznu Rybilkou...jinak nic a co zaručeně pomůže je větrat a větrat...

Zdena
 Daniela dcera 7,5 měsíce 
  • 

Nezvyklé místo opruzení 

(12.2.2006 10:21:13)
Ahoj holky, máme červený flek na zadečku, vypadá to čím dál tím hůř. Je to mimo nejvíce kritických míst. Tato část nepřichází do styku s fekáliemi.
Je to flek dlouhý zhruba 4 cm a široký 2 cm. Používám pampers nebo huggies. Už se některá z vás s tímto setkala? Díky za radu.
 Sysyna 


Zapareny prcky 

(11.7.2004 10:32:41)
U naseho druhyho prcka,za chvili rocniho, pouzivame jen papirove plenky a opruzeniny jsme nemely temer vubec.Kdyz byly, tak byly spojeny s rustem zoubku - stale ridka stolice a casta.Pomohlo vzdy omyt prcku pod proudem vody, osusit, nechat tak 10 minut vetrat, pak namazat Rybi masti(ne tou v tube, ale delanou primo v lekarne!!) a do dvou dnu bylo po opruzeninach.
U starsiho syna, ted uz 13leteho jsem pouzivala pouze bavlnene plenky, machala jsem je dvakrat, prala jen ve vlockach a opruzeny byl stale.Nepomohlo tenkrat nic a nic.Vyzkousela jsem tenkrat vse dostupne a nakonec nam pomohla prave masti cka od Weledy, dovezena tenkrat z Nemecka.
Ale podle me je kazde dite jine a chce to trpelivost a vyzkouset co bude prave tomu diteti vyhovovat!!
Vonave hladoucke prcinky preje Syssi a mimino!!!!
 Herulinka 


Re: levandulový éterický olej 

(28.11.2006 13:15:09)
Nám stačí úplně obyčejná Rybilka a jsme v pohodě. Zapařuje se malinko jenom v plenách Pampers, jinak používáme Babylove a jsme v pohodě. :-)
 Spicoli 


konopná mastička 

(8.10.2012 15:29:15)
spousta maminek už používá konopnou mast s peruánským balzámem. Výrazně potlačuje zanícenou pokožku a pomáhá při její regeneraci. Jedná se očistě přírodní produkt bez chemických konzervantů.
Více na mém profilu či mailem.
 petule 
  • 

Bepanthen 

(7.7.2004 13:48:51)
Nechci tu delat nejakou reklamu, ale nam se osvedcila na opruzelniny (hned kdyz se objevi) mast Bepanthen a samozrejme castejsi prebalovani - do druheho dne je pokoj a pak "najedeme" zas na klasickou rybi masticku
 Kačka, Adélka IX/03 
  • 

Re: Bepanthen 

(7.7.2004 16:38:14)
Reklamu rozhodně neděláte, mám s Bepanthenem naprosto stejnou zkušenost, jinak jedeme taky na "rybičku".
 Alice, syn 4m 
  • 

Re: Re: Bepanthen 

(8.7.2004 9:02:52)
Ačkoliv jsem dělala vše jak se mám, prcek se na 2 měsících oprudil. To jsme mazali Bepanthenem, ten se nám však vůbec neosvědčil. Začala jsem používat Pityol a do 3 dnů bylo po opruzeninách. Ted jako prevenci používáme RYBILKU a syn je v pořádku.
 Vali a 16-měsíční holka 
  • 

Re: Re: Re: Bepanthen 

(26.7.2004 22:17:32)
Na Pytiol jsem koukala u sousedky a psali tam, že není vhodný pro děti do 10 let... Nejlepší je větrat. Dětská doktorka nám napsala nějakou zinkovou mast, je výborná.
 janik1974 


Re: Bepanthen 

(11.12.2008 17:42:38)
nám ten opěvovaný Bepanthen absolutně nezabírá :-( ani Rybilka... nakonec jsme od doktorky dostali Imazol a s opruzeninou bojovali téměř 3 týdny. pak byl pár dní klid a teď už se nám zase objevuje, jsem nešťastná, nevím si rady a nemyslím si, že bych dělala nějakou chybu. přebaluji často, mažu po každém břebalení, omývám zadeček jenom vodou. je pravda, že moc nevětráme, protože nemám v bytě moc teplo. ach jo!
 MSteflova 


Re: Bepanthen 

(11.12.2008 17:54:31)
Janikl, a zkoušela jsi látkové pleny? Alespoň příležitostně, kůže lépe dýchá a někdo látku snese líp.
 Pavla, Lukáš 7.měsíců 
  • 

Re: Bepanthen 

(9.7.2004 23:06:39)
V rámci léčení opruzenin jsem použila Bepanthen. Výsledek byl ještě horší. Všude kde jsem namazala byla vyrážka. Paní doktorka říkala, že to možná byla reakce krém+pot. Do pátého měsíce mu nevadila. Používám rybí mast neba bubchen mast na zadeček (pro náš zadeček zázrak). A pro lepší pocit léčení dávám při opruzeninách separační plenku Aničku. Docela to zabírá. Samozřejmě přebaluji často a nechávám cca hodinu větrat před koupáním. Opruzeniny máme hlavně po agresivní stolici. Přeju všem málo opruzených zadečků
 Eva007 


Re: Re: Bepanthen 

(13.7.2004 21:06:55)
U každého dítěte je to asi trochu jiné. Nám se také osvědčil Bepanthen. Je-li pokožka na zadečku červená, hned dáme Bepanthen a do rána je vše v pořádku. Zkoušeli jsme i mastičku na zadeček od Bubchen, ale bylo to spíš horší. Jinak používáme Rybilku a vše je v pohodě.
 Dupinka. 


Re: Bepanthen 

(26.8.2013 22:03:46)
I mě se nejlépe osvědčil jako prevence Bepanthen. Používám ho stále. Jen jednou jsem musela u syna řešit opruzeninu a ta vznikla v době, kdy jsem Bepanthen neměla s sebou na dovolené. Od té doby ho s sebou stále vozím. Když bylo potřebné vyléčit opruzeninu, dostala jsem v lékárně speciálně namíchanou mastičku. Ta pomohla během 3 dnů. A pak jsem začala poctivě mazat Bepanthenem, omývat vlažnou vodou (vlhčené ubrousky používám jen na výletech) a pořádně větrat pokožku.
 .kili. 


Re: Bepanthen 

(27.8.2013 7:09:27)
no, hlavně by pan ředitel společnosti Weleda spol. s r.o. měl věnovat pozornost tomu, co umí a neradit polovičatě a také špatně pseudoosvětovými statěmi.

 Simča, dcery *1988 a 1997 


Rybí mastička 

(7.7.2004 18:22:38)
Považuji rybí mastičku za geniální vynález, naše druhá dcera díky ní nevěděla, co to opruzeniny jsou. Sestřina dcera na ně trpěla přesně do okamžiku, kdy začala "rybičku" používat.
Takže s reklamou či bez ní - já jí 100%doporučuji!!!!

Simča
 Alena, Týna a Pája 


Rybí mastička, Bepanthen, Menalind .... 

(8.7.2004 8:08:56)
Tak já mám s rybí mastičkou u té mladší úplně opačné zkušenosti. Ještě v porodnici zadeček děsně zčervenal a nehojilo se to, až jsem dostala od Dr. Menalind a bylo do druhého dne po všem. Jinak doma moc nemažu a když máme trošičku červeno, tak Bepanthen pomůže někdy už do dalšího přebalování :o) U té starší jsem nemazala vůbec a používala pouze ubrousky Helen Harper a opruzeniny jsme neznaly! Po Pampers nebo jiných ubrouskách jsme byly trochu červený :o(
 Michaellaa 


Re: Menalind a jaký konkrétně???? 

(22.10.2004 20:28:14)
Ahoj, tak my už doma bojujeme s Bepanthenem proti opruzenině skoro 14 dní a vypadá to čím dál hůř. Je mi té mojí Verunky moc líto jak to má škaredý, ale Bepanthen nezabírá a rybí mastička taky ne. Dost ženských tady má dobrý zkušenosti s Menalindem, ale konkrétně s kterým???? Mají 3 řady senzitive, professional a derm. A v lékárně se netvářili, že by měli něco konkrétně pro děti tak prosím poraďte.. Díky Míša
 Monča,dvě holky(4 roky a 16 měsíců) 
  • 

Re: Re: Menalind a jaký konkrétně???? 

(24.2.2005 13:41:47)
Neodpovím ti, na tvou otázku, ale poradím ti. Má doktorka, když ta moje princezna měla tu prcinu už fakt hroznou mi poradila IMAZOL. Je to mastička, která pomáhá třeba při mokvajících infekcích. Koupíš ho normálně v lékárně.Zkus a uvidíš.
 Kacka 
  • 

Re: Re: Menalind a jaký konkrétně???? 

(7.4.2005 20:58:34)
Ahojky, perfektní skušenosti s Menalindou mam u starých lidí pracuji v nemocnici, Menalind kožní ochranný krém - obsahuje zinkovou pastu,heřmánek.
Přinesla jsem ji kamarádce a švagrové a byli moc spokojený. Abych nezapoměla někdy ji v práci mícháme dohromady s Dermazulénem - výborná věc (perfektně se smejvá, na samotnou menalindu je někdy lepší použít olejíček).
 renca 
  • 

Re: Menalind a jaký konkrétně???? 

(31.10.2008 22:24:42)
ahoj ak ti mozem poradit tak skus menalind profesional pouziva sa pri inkontinencii ale je tam pisane aj pre deti je to na prirodnej baze takze neskodi a mojmu rocnemu chlapcovi tiez pomohol bol strasne zapareny od plienok a vyskusala som vela mojej kamaratke ktora ma problemi s ekzemom a uz tiez kadeco poskusala tiez pomohol tento skus a daj vediet.Renca
 Eliška a Noemi 
  • 

Re: Menalind a jaký konkrétně???? 

(28.10.2011 20:43:48)
nám se teď taky osypal zadeček zároveň s moučnivkou v pusince a protože žádná z mastí na opruzeniny najednou nezabírala zkoumala jsem na netu a vypadá to že se moučnivka může dostat i na zadeček. takže bepanten a podobné masti nezaberou
 Další Petra 
  • 

Opruzeniny 

(7.7.2004 18:27:23)
Mně se taky osvědčila rybí mastička, jak v kelímku, tak v tubě. A Pampers dětské ubrousky (sensitive jsou lepší, ale ty normální taky dobré). Co bych vůbec nedoporučila, jsou Johnsons dětské ubrousky. Po tom měly děti hned podrážděnou, červenou kůži.
 Peg 


Moučnivka 

(7.7.2004 19:01:11)
S opruzeninami problém nemáme, spíš mne zaujala poslední věta. Svízel je s moučnivkou tu už máme skoro 6 týdnu a nemužeme se jí zbavit zkoušeli jsme dle rady lékařky genciánku a vždy se nám to vrátilo, mazala jsem jak pusinku tak bradavky, ted nemažu a čekám zda se to dle rad jiných nespraví samo. Víte nějaké další rady co vyzkoušet?
 Hanny1 


Re: Moučnivka 

(7.7.2004 20:22:15)
Zkuste se podívat na www.r-web.cz-nadeje, jsou tam přírodní výtažky z bylin, např. olej z grapefruitových semen by mohl být vhodný. Lze se i poradit s Mgr., která je majitelkou firmy a léta se touto léčbou zabývá.Cenově jsou ty produkty velmi dostupné a je tam i seznam obchodů po republice, které tato homeopatika prodávají, takže se ušetří na poštovném. Přeji vám, ať se moučnivky brzy zbavíte.
 Hanny1 


Re: Homeopatie 

(7.7.2004 20:31:24)
Zkuste se podívat na www.r-web.cz-nadeje, jsou tam přírodní výtažky z bylin, např. olej z grapefruitových semen by mohl být vhodný. Lze se i poradit s Mgr., která je majitelkou firmy a léta se touto léčbou zabývá.Cenově jsou ty produkty velmi dostupné a je tam i seznam obchodů po republice, které tato homeopatika prodávají, takže se ušetří na poštovném. Přeji vám, ať se moučnivky brzy zbavíte.
 Hanny1 


Re: Homeopatie 

(7.7.2004 20:34:52)
Zkuste se podívat na www.r-web.cz-nadeje, jsou tam přírodní výtažky z bylin, např. olej z grapefruitových semen by mohl být vhodný. Lze se i poradit s Mgr., která je majitelkou firmy a léta se touto léčbou zabývá.Cenově jsou ty produkty velmi dostupné a je tam i seznam obchodů po republice, které tato homeopatika prodávají, takže se ušetří na poštovném. Přeji vám, ať se moučnivky brzy zbavíte.
 bramama+3 


Re: Moučnivka 

(7.7.2004 20:49:36)
ahoj,
mne sa najviac pre maleho osvedcila gencianka (v tom zmysle, ze biele flaky po nej zmizli - ale samozrejme, objavili sa o chvilu znova) a tiez som prestala jest sladke. neviem, co fungovalo, ale nejako sa to samo vytratilo, tak do 3 mesiaca. a nikdy to nepreslo na zadocek, nastastie.
tak drzim palce
b
 Martina+F+H+L 


Re: Opruzeniny 

(7.7.2004 19:33:41)
Já používám Ondřejovu mast, Bepanthen a když je nejhůř, tak Pityol. Naštěstí Filípek na opruzeniny moc netrpí.
 Vrtulka 
  • 

Re: Re: Opruzeniny-Pityol 

(7.7.2004 20:04:55)
Na příbalovém letáku se u Pytiolu píše, že se smí až od 8.roku...
 Martina+F+H+L 


Re: Re: Re: Opruzeniny-Pityol 

(9.7.2004 19:22:52)
Taky jsem psala, že ho používám, když je nejhůř. To znamená, že jsem ho namazala za celý jeho život maximálně 3x. Důvěřuji naší paní magistře a ta ví, že mám malého prcka. Neprodala by mi nic, co by mu mohlo uškodit. Takže se toho nebojím.
 Lála+Kačka 16m 
  • 

Re: Re: Re: Re: Opruzeniny-Pityol 

(16.7.2004 13:50:41)
S Pityolem mám podobnou zkušenost. Předepsala mi ho dětská lékařka, když dcer trpěla na opruzeniny. Tak jsem mazala a do dvou dnů bylo vše O.K.. Teprve potom jsem si na příbalovém letáku přečetla, že je vhodný pro děti asi od 8 let. Přesto věřím své dětské lékařce a Pityol používám, jen když nám opravdu teče do bot s vědomím, že nám vždy rychle zabere a pokud se nepoužívá dlouhodobě, tak nám neuškodí.
 Kristýna+Robík 


Re: Re: Re: Re: Re: Opruzeniny-Pityol 

(16.7.2004 22:54:20)
Dlouhodobé používání Pityolu na vlastní kůži: mě s ním máma mazala zadek celé miminovské období, měla jsem citlivou pleť, opruzeniny každou chvíli. Takže nic lepšího dělat nemohla než mazat nejúčinější mastí. A NIC MI TO NEUDĚLALO. (V té době máma studovala medicínu :-)

Když jsem sháněla Pityol pro syna, tak mi v lékárně řekli, že je na předpis a právě pro starší děti, ať si koupím Aviril Baby. Koupila jsem ho a výsledek celkem dobrý. Asi po roce jsem ho chtěla znovu a byl zase pro změnu na předpis ten a Pityol mi prodali bez problémů, i paní lékárnice nad tím kroutila hlavou a říkala, že je to jedno, ať dítě s klidem mažu, že jsou obě mastičky léty prověřeny.
 Leni 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Opruzeniny-Pityol 

(16.7.2004 23:07:30)
U nás taky zabírá Aviril, bezkonkurenčně.
 Hanny1 


Homeopatie 

(7.7.2004 20:38:27)
Zkuste se podívat na www.r-web.cz-nadeje, jsou tam přírodní výtažky z bylin, např. olej z grapefruitových semen by mohl být vhodný. Lze se i poradit s Mgr., která je majitelkou firmy a léta se touto léčbou zabývá.Cenově jsou ty produkty velmi dostupné a je tam i seznam obchodů po republice, které tato homeopatika prodávají, takže se ušetří na poštovném. Přeji vám, ať se moučnivky brzy zbavíte.
 Ennywan 


Re: Homeopatie 

(7.7.2004 23:46:15)
Jen bych chtěla zdůraznit, že to, o čem píšeš, není homeopatie, ale GEMMOTERAPIE - přírodní léčba pomocí tinktur - výtažků z pupenů rostlin a výtažků z bylin a jde o Mgr. Podhornou, která o tom napsala i knihu "PUPENY LÉČÍ - Gemmoterapie - medicína 3. tisíciletí"
 Peg 


Gemmopatie a moučnivka 

(26.7.2004 15:40:18)
Tak jsem to vyzkoušela a pod louhom hledání sehnala olej z grapefruitových jadérek a světe div se zabralo, nevím na jak dlouho, ale bradavky se spravily tak že po 2 měsících bolestivého kojení je to konečně paráda, a malé v pusince to taky zmizelo, ještě uvidím co bude až chvíli mazat nebudu, každopádně je to přijemnější jak genciánka neb to nebarví a Anetka nevypadá stále jak neumyté dítko. Osobně vřele doporučuji a jdu studovat jiné preparáty protože na tom něco asi bude :-)
 mila 
  • 

Re: Gemmopatie a moučnivka 

(12.8.2004 11:35:19)
Ahoj, prosim Te a co to bylo za olej. Nebyl to citrogrep?
Napis prosim znacku toho oleje a kde se da koupit. Diky.
 Hanny1 


Poraďte mi, prosím, jak dostat příspěvek 

(7.7.2004 20:43:42)
Poraďte mi někdo, prosím, jak dostat příspěvek do diskuzního stromu (chci ho umístit jako reakci na dotaz o léčbě moučnivky). Už jsem to několikrát zkoušela, ale asi jsem jojo, protože se vždy objeví mezi příspěvky jako reakce na článek. Takže se omlouvám, už je to tam 4x.
 Lucka* 


WELEDA - měsíčkový krém na opruzeniny - doporučuji! 

(7.7.2004 21:29:04)
Holky, zkuste krém od WELEDY - čistě přírodní, žádná chemie, žádná negativní reakce. A vím od kamarádek, že lepší krém na opruzeniny neznají!
 Marketa, mimi  
  • 

Re: WELEDA - měsíčkový krém na opruzeniny - doporučuji! 

(7.7.2004 21:56:16)
Měsíčkový krém od Weledy je super, používáme ho od narození a nikdy jsme neměli žádnou opruzeninu. Je vážně moc příjemný a šetrný, dokonce se mi osvědčil i na vyrážku z opocení kdekoli jinde na těle. Na rozdíl od rybí mastičky nesmrdí, ale krásně voní po kytičkách, navíc je bez chemie, takže neublíží ani citlivé pokožce.
 Petra s 3 dětmi 
  • 

Re: Re: WELEDA - měsíčkový krém na opruzeniny - doporučuji! 

(8.7.2004 7:17:19)
a navíc u tohoto měsíčkového kojeneckého krému nemám pocit, že mažu na mimi neprodyšný igelit :-)tu rybilku a jiný lékárenský krém, celkem dva, mi proti vůli vnutili v porodnici - nepoužila jsem ani jeden

Sebamed jsem zavrhla a Johnsons taky
 Dasa (Simon 3,5 mesice) 
  • 

Re: WELEDA - měsíčkový krém ma sve omezeni 

(8.7.2004 7:42:07)
Ze zacatku jsme take pouzivali vsude jen Weledu, ale bohuzel zadecek se stejne hodne oprudil. A tak nuni pouzivame Rybilku jen na zadecek a Weledu na ostatni dostupne faldiky :o) - a krasne to funguje. Jinak na telicko pouzivame jen pripravky od Weledy.
 Michal+Matěj 
  • 

Re: Re: WELEDA - měsíčkový krém ma sve omezeni 

(8.7.2004 7:58:17)
Nám WELEDA ze začátku také nefungovala, ale když jsme přestali utírat zadeček "chemickými" ubrousky a jen umyli vodou a pak natřeli weledou brzy bylo po opruzeninách..
 elda 
  • 

plenky 

(9.7.2004 9:39:19)
opomíjí se i vliv plen. Dala jsem dceři jiné pleny než pampers a je silně opruzená. Látkové pleny se také neosvědčily, nepomáhají. Když má své pampersky, nemusím ji při přebalení vůbec umývat, když je jen počůraná, a kůžičku má krásnou bez pupínků. takže dobrá rada - neměnit "zavedené" plenky.
 Barunka a Mája(7měsíců) 
  • 

Re: plenky 

(30.5.2005 21:00:24)
Tak nevím, Pampersky používáme také, ale Mája má prcinku ošklivě opruzenou ( a to ji teď v těch vedrech přebaluju minimálně osmkrát denně, jako novorozeně)nepomáhá nám na to nic, ani Rybilka ani Bubchen. Jediné co to trochu zmírňuje je koupání zadečku v odvaru z heřmánku několikrát denně.
 MirkaEyrová 


Re: Re: plenky 

(30.5.2005 22:40:04)
Barunko, v těchhle vedrech by bylo naprosto ideální se "nastěhovat" někam na venkov, kde Ti dítko může lozit na dece nahý a jen mu vždycky zavčas "někam" vystrčit prdelku:-))) Vyzkoušej nechat potomečka co nejčastěji jen tak, bez plín, a v "tu pravou" chvilku přistrčit třeba látkovou plenku. --- Já měla štěstí na to, že když byl náš kluk miminko, taková vedra nepanovala, jako panují poslední roky. Teď to je fakt úděsný. Tedy - aspoň já se v teplotách nad 30oC moc nevyžívám a chápu, že v plínách to musí být pro miminka děs:-(((
M.
 Ťuhlík 


Re: WELEDA - měsíčkový krém na opruzeniny - doporučuji! 

(21.2.2006 22:59:26)
Také máme Weledu nedala jsem na ni dopustit-zadeček je dobrý ale na genitáliích se nám oběvilo asi šest mokvavých pupínků a nevím co s nimi. Nic nezabírá.
 Rouseanne 
  • 

Opruzeniny 

(11.7.2004 17:13:27)
Mě se na opruzeniny osvědčila mastička od Menalindu.
 Marketa,17.mesicni syn 
  • 

na opruzeniny?materske mleko! 

(12.7.2004 7:31:56)
ahoj maminky
dovoluji si napsat nasi zkusenost s opruzeninami,nastesti muj syn Filipek byl opruzen jen 4x,pouzivala jsem na zadecek rybi masticku,pri opruzeni jsem vyzkousela i jine drazsi masticky,ale vysledek nebyl dobry,kamaradka me poradila,at postizena mista potru svym mlekem a necham zaschnout a nemazu....opravdu!muzu jen doporucit,kuzicka se krasne zahojila do 2 dnu,je take dobre snazit se mit miminko co nejvice bez plinky,aby prdelka vetrala:)
to je ma zkusenost,mejte se hezky
Marketa a Filipek
 Dasa (Simon 3,5 mesice) 
  • 

materske mleko take na oblicej 

(12.7.2004 7:51:19)
Take pouzivame materske mleko na lupinky, ktere se synkovi delaji mezi obocim, kdyz ma "nevrle" obdobi: namazeme, nechame uschnout a po tak asi 2 dnech ma kuzicku zas jak alabastr.
 Hanka 4letá Eliška 
  • 

Opruzeniny 

(12.7.2004 10:21:33)
Já jsem měla s Eliškou problémy od narození. I když jsem dělala cokoliv tak opruzená byla. Došlo to i tak daleko, že nám kožař předepisoval a předepisoval různé mastičky olejíčky a pudry a nic bylo to čim dál horší. Šlo to už i do krve. Tak jsem přestala dávat vše co předepsal šla jsem do lékárny a tam mě přímo do kelímku udělaly rybí mast a do týdne to bylo pryč. Jinak nepomáhala ani mast od Johnson. Máme s tím problémy doteď a to jí jsou 4 roky. Tak asi zase začnu mazat rybí mast. Chtělo by to ale nějakou prevenci, ale nevím jakou??????
 Jana, dva kluci 3 a 6 let  
  • 

Re: Opruzeniny 

(13.7.2004 22:19:47)
Ahoj Hanko,
i můj starší syn má ještě v 6 letech problémy s opruzeným zadečkem. Když mu prcka zčervená, opláchnu ji vodou a namažu rybylkou.Jako miminko nikdy s opruzeninami problémy neměl. Nemá ani řídkou stolici, moc zeleniny a ovoce nepoji ... říkám si jestli takto budem mazat prdýlku až do 20 let :)!Nemáte zkušenosti s opruzeninami u starších dětí?
Ahoj Jana
 Lucka , Aneta + Adam 


Menalind 

(12.7.2004 18:42:02)
Nám se na opruzeniny nejvíce osvědčila mast Menalind,která obsahovala heřmánek a panthenol. Bohužel ji už asi měsíc marně sháním. Prý se přestala vyrábět. Místo ní mi v lékárně nabízejí Menalind s kreatinem, ale ten je k ničemu. Po něm byly opruzeniny ještě horší.
 Jita;-) + 3 


Nejlepsi je sadlo 

(13.7.2004 23:48:56)
Nam se nejvice osvedcilo ciste sadlo (doma vyskvarene a samozrejme nesolene). Na opruzeniny (postihly nas jen 1x), na lisej, v zime i na oblicej, naposledy na jizvu na cele... V tehotenstvi jsem si s nim mazala i cele bricho a nemam zadne jizvicky. Nedam na sadlo dopustit. Usetrim za kremy a hlavne mam jistotu, ze malou nepatlam zadnou zbytecnou chemii.
 Olga, syn 2 roky 
  • 

Re: Nejlepsi je sadlo + mateřské mléko a odvar z heřmánku 

(3.8.2004 15:07:18)
Souhlasím s tebou Jíťo. Sádlo je totiž svým složením nejblíže lidskému tuku, tím pádem se jen stěží najde někdo, kdo je na sádlo alergický.

Můj syn má velice citlivou pokožku a po všech dětských krémech mu vždy naskáče vyrážka vzhledu krupice. Doma, pomalu vyškvařené sádlo, je pro celou naší rodinu tím nejlepším lékem na jeho suchou pokožku, ale i na veškeré pooperační jizvy (hráz, slepé střevo, ...).

Maminky by si totiž měla uvědomit, že různá speciální mazátka určená dětem jsou zejména velkým marketingovým tahem tahajícím peníze z kapes rodičů.

Co se týče opruzenin, tak kombinace omytí synova zadečku mým mateřským mlékem nebo odvarem z heřmánku (pro alergiky může být heřmánek nevhodný) a namazání sádlem fungovalo bezvadně.

Opruzeniny do krve jsem u syna zažila pouze dvakrát to po použití plen zn. Huggies a Fixies s kombinací dětského krému Johnson.
 Vlaďka-Honzík a Justýnka 03/04 


jak se zbavit 

(18.8.2004 22:04:20)
Možná to tu už někdo napsal, ale podle mojí zkušenosti s mými 4-měsíčními dvojčaty je, když už se opruzenina objeví, potřít postižené místo genzianem, nechat zaschnout a pak namazat pityolem. Opruzenina se nám objevila naštěstí jenom jednou, ale zato o to hůř, už jsem z toho bla na nervy, zkoušela jsem Bepanten, větrat skoro celý den... a nic, až tohle bylo super. Teď když zadeček trochu zarudne, tak dávám pytiol na noc (jinak používáme při každém přebalování synderman) a do rána je to pryč. Doporučuju.
 Cat + Michael 9.4.2005 


Vubec od narozeni nepatlam zadecek kremy 

(26.11.2006 21:08:28)
a opruzeni jsem zazila jen asi 2x, kdyz manza nechal pokakaneho synka radeji usnout, kdyz byl unaveny, coz byla blbost. pokakani se musi prebalovat nejlepe ihned...ale jinak se mi osvedcila masticka Buebchen v tube, kterou davam pri malem zarudnuti a vse hned zmizi. Weleda take neni spatna, ale Buebchen ma v sobe zinek a ten pusobi.

Takze moje rada: Predchazejte radeji opruzeni tim, ze nebudete zadecek zvykat na tisicero kremu a casto prebalujte.

Mozna se to nekde neosvedci, ale kdo nezkusil....

Cat
 Jitka 
  • 

genciána a větrat 

(29.11.2006 10:46:15)
Syn měl opruzeniny katatrofální do 2 měsíců. Důvodem bylo jeho přejídání a neustálé kakání. Jediné, co opravdu zabralo, byla obyčejná genciánová violeť a hodně vysušovat zadeček po umytí. Třeba i fénem. Myla jsem ho jen vodou. A hodně větrat.
 Martinuska77 


Krém s Aloe vera a Panthenolem 

(6.6.2011 13:25:48)
Na naši malou jsem používala Krém s panthenolem a Aloe vera (http://www.produkty-aloe-vera.cz/aloe-vera-pro-deti/aloe-vera-krem-proti-opruzeninam) a myslím, že to byla skvělá volba.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.