| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symptotermální metoda IV. - Syntéza

 Celkem 177 názorů.
 Jana 
  • 

dakujeme 

(25.5.2004 12:26:21)
Alenka dakujeme. Ale co tak pocatie cez menstruaciu, aj take sa predsa stava..:o)
 Věrka a 3 kluci 


Re: dakujeme 

(25.5.2004 14:41:39)
Ahoj. Já osobně této metodě důvěřuji a funguje nám několik let. Když jsme nechtěli počít, tak se tak nestalo a když jsme chtěli tak to podle ní též vyšlo. Téměř přesně vím, kdy naše děti byly počaty:-)
K tomu početí při menstruaci. Domnívám se, že stát se to může a to asi takto:
styk proběhl ke konci menstruace (5. den cyklu), žena má tento cyklus ovulaci dříve (10.den cyklu), prostředí v pochvě je pro spermie vlivem různých faktorů (třeba stravou)příznivé a ty mršky spermie jsou velmi odolné a tak si tam počkaj těch 5 dnů na to uvolněné vajíčko a je to? ale myslím, že moc často se to nestává...
jinak přeji mnoho úspěchů všem snažilkám i nesnažilkám
Věra
 Jana 
  • 

Re: Re: dakujeme 

(25.5.2004 16:40:08)
Vierka, dakujem za odpoved. Tato metoda ako antikoncepcia je fajn pre zeny, ktore maju pravidelne cykly a ochotu sa sledovat. Pre mna by vhodna nebola, nemam ani jedno ani druhe :o). Snazilkam moze pomoct zistit svoje plodne dni a tym zvysit pravdepodobnost pocatia. To sa tyka aj mna, preto som sa potesila, ked sa dnes objavila ctvrta cast serialu o tejto metode.
Viem o zenach, ktore nemohli otehotniet a podarilo sa im to prave cez menstruaciu, co sa mi zda priam nemozne. Ale asi nie je, no pravdepodobnost je podla mna velmi mala.
 Iva 
  • 

Stačí měřit teplotu? 

(26.5.2004 7:55:15)
Vaše články mě zaujaly natolik, že jsem se rozhodla to zkusit. Možná, že první měsíc nic neznamená, ale nezjistila jsem nic. Používala jsem digitální teploměr z lékárny (měřící na 1 desetinné místo), měřila se v ústech,ráno po probuzení, a nikdy se nestalo, že by tři dny po sobě byla teplota vyšší než předchozí.
 Věrka a 3 kluci 


Re: Stačí měřit teplotu? 

(26.5.2004 13:42:40)
Ahoj, pokud naměřená teplota neudává jednoznačný výsledek, pak je vhodné doplnit měření pozorováním hlenu nebo čípku. Já osobně jsem ovulaci poznala nejlépe podle otevřenosti čípku. V době ovulace byl skoro nehmatný, měkký a otevřený. Nejvíce plodného hlenu jsem měla někdy i dva dny před tímto otevřením čípku a menstruaci jsem dostala vždy přesně 14 dní po tom největším otevření čípku. Takže podle množství hlenu jsem se tolik řídit nemohla. Ale každá žena si na čípek nedosáhne... Nejoptimálnější je sledovat co nejvíce znaků po několik cyklů a vystopovat nějakou pravidelnost. Mě třeba po ovulaci tři dny píchá v podbříšku - to je pro mě známka toho, že ovulace již proběhla.
Věra

 Konstanta & 3 raraši 


Re: Stačí měřit teplotu? 

(26.5.2004 18:01:38)
Myslim si, ze jednomistny digitalni teplomer neni pro mereni BT nejlepsi, ale nemam s nim zkusenost. Ja pouzivam DVOUMISTNY (2 mista za desetinnou carkou) teplomer (take z lekarny) a s nim je to v pohode.
U jednomistneho bych si nebyla jista, kam vlastne zaokrouhluje. Do tabulky je vhodne psat teplotu po 0.05stupne, ne jen po 0.1.
Vzhledem k tomu, ze po ovulaci stoupa teplota o cca 0.2 stupne, a mereni v ustech patri mezi ta mene presna, muze se stat, ze se to v chybe mereni "ztrati": u jednomistneho se pak stane napr.: ve skutecnosti mas napr. 36.25, ale zobrazi Ti 36.3, druhy den 36.34, ale zobrazi se Ti 36.3... a Ty nevidis vubec ZADNY vzestup, presto ze Ti teplota do druheho dne stoupla o 0.1 stupne... U dvoumistneho tento problem odpada - v mem pripade bys jednou teplotu zaokrouhlila na 36.25, podruhe na 36.35.
PS: U rtutoveho vidis, resp. odhadnes, zda je rtut mezi dvema carkami cca uprostred nebo primo na carce.

Doufam, ze jsem to napsala aspon trosicku srozumitelne... ta materska mi nejak posledni dobou leze na mozek :)
 Lenka, Veronika (11/03) 
  • 

Re: Re: Stačí měřit teplotu? 

(26.5.2004 21:06:25)
Hodně dobrá poznámka - mít teploměr se 2 des. místy. V diskusi k minulému článku na téma STM jsem psala, že mi teplota nestoupala a přitom máme děťátko. Používala jsem rovněž digitání teploměr ovšem pouze s jedním des. místem. Takže tady možná může být "zakopaný pes". Když jsem měla např. 36,25°C,a pak 36,44°C, ale v grafu jsem měla poznamenáno 36,3 a 36,4, což neznamená vzestup teploty, i když tam byl. Díky. Pro mne tedy pro příště dobrá informace a pro ostatní ať se daří!
 Iva 
  • 

Re: Re: Stačí měřit teplotu? 

(28.5.2004 11:52:55)
Tak po "dvoumístném" teploměru jsem se včera pídila v lékárně, ale paní magistra na mě koukala jako na cvoka. Zkusím to ještě jinde, ale připadala jsem si, jako když chci kulatý čtvereček.
 andrea 
  • 

teploměr 

(28.5.2004 12:24:41)
tak s tím mám své zkušenosti, jsem z ostravy a oběhla jsem snad všechny lékarny. když ale řekneš, že jeto na měření bazální teploty, tak si obvykle přestanou myslet, že si cvok. každopádně nakonec jsem si ho objednala na internetu v nějaké internetové lékárně.
 andrea 
  • 

teploměr 

(28.5.2004 12:24:47)
tak s tím mám své zkušenosti, jsem z ostravy a oběhla jsem snad všechny lékarny. když ale řekneš, že jeto na měření bazální teploty, tak si obvykle přestanou myslet, že si cvok. každopádně nakonec jsem si ho objednala na internetu v nějaké internetové lékárně.
 Konstanta & 3 raraši 


Re: Re: Re: Stačí měřit teplotu?-teplomer 

(28.5.2004 16:32:21)
Hmm... ja jsem ho za ty cca 3 roky uz kupovala nekolikrat a bez problemu... Ted naposledy ale pres internet, na www.lpp.cz (za 180Kc+ postovne cca 20Kc). Tak to kdyztak zkuste tam. Neni to internetovy obchod, maji tam cenik, staci napsat mail co chcete, na jakou adresu poslat a zaplatit slozenkou dopredu. Me to prislo behem 2-3 dni od zaplaceni.
At se Vam dari a teplotky at delaji to, co maji ;)
 Alice 
  • 

Ovulační text X bazální teplota 

(6.12.2004 12:18:14)
Dva dny po sobě mi vyšel ovulacni test jako vysoce pozitivní, byl to 20. a 21. den cyklu. Během následujících tří dnů teplota ale nestoupla, drží se okolo 36,6 stupňů. Je to normální?
 Katka, dcera 19 mesicu 
  • 

Tabulky 

(26.5.2004 17:22:18)
Ahoj Aleno,
behem cteni clanku, jsem si rikala, jak by bylo prima mit k dispozici take takovou tabulku a ejhle, v zaveru clanku jsem ji objevila. Super! Diky moc. To se to bude krasne merit :-)Katka
 Iva snažilka 
  • 

Prosím o radu 

(27.5.2004 16:25:36)
Už jsem to psala do diskuse u polohy čípku, ale patří to spíš sem, tak to sem zkopíruju:

(Jen doplňuju, že hlen už je dnes lepkavý a průhledný, bradavky stále citlivé, ráno zase teplota nic moc, zase 37,0 až na druhé měření.)

.... nevím si moc rady…takže jsem vypozorovala, že po ovulaci se mi pravidelně objeví mléčně zbarvený krém, řídký, tedy lotion, uvnitř na čípku. "Venku" se cítím ulepená a vlhká a na kahotkách mám nažloutlé stopy, ale nikdy ho nemám před ovulací.Ten po pár dnech zmizí a už je jen lepkavé sucho. Před ovulací nepoznám jiný hlen než bílek. Stalo se mi, že se mi objevil už na konci menstruace, společně se závěrečným špiněním jsem pozorovala i hlen, čemuž jsem se dost divila, ale fakt tam byl. Má otázka se ovšem týká hlavně toho, že jsem se dala do sledování děložního čípku, napřed mi to nešlo, ale pak čípek jakoby nabobtnal, rozšířil se a změkl, a otevřel se (to otevření je dozadu a částečně ho uzavírá stěna pochvy, musela jsem ji odtlačit). Byl i bílek a bylo to v obvyklou dobu kdy ovulaci mívám. Taky jsem si dělala ovulační test, jeden den jen slaboulinká čárečka, další ale silná a hned další dva dny zas slabá. Psali tam že to značí ovulaci za 24 – 36 hodin (Ty silné dvě čáry). Současně zmizel bílek a čípek začal být tužší, uzavřenější (ale ne zas tak rychle jak se píše, trvalo to asi dva dny),hlen se přeměnil na to mlíko…takže to všechno pasuje, ale teplota stoupla jen mírně, ne tak jak bývá obvyklé, sice mi to na fertility udělalo ovulaci, ale trochu jsem fixlovala a tu nízkou teplotu přeměřila znovu podruhé (bez vstávání)a ta byla o stupínek vyšší..Takže teď nevím, jestli vlastně ovulace proběhla, když ta teplota moc nahoru neleze, proč neleze. A ještě se mi zdá, že mám nateklé bolavé bradavky snad už od 2. dne po ovulaci, někdy se mi to stávalo krátce před menstruací, většinou ale vůbec, a neberu ani žádné prášky…Ty dny bílku jsme dostatečně využili, ale zdá se mi brzo na nějaké projevy těhotenství. Nemohla se ta ovulace nějak zastavit? Projevovalo by se to tak? Asi 1 den poté kdy podle mě měla ovulace probíhat jsem musela pracovat i přes noc, takže velké nevyspání a stress. Děkuju za vaše názory.

Hlavně by mě zajímalo, jestli je významnější faktor ta teplota nebo něco jiného. Myslím si, že by to měly být změny na čípku a změny hlenu, přece jen je to moje tělo, cítila jsem i pichlavou bolest na vaječnících, a teplota může být jiná třeba selháním teploměru, špatným měřením, atd. Ale co je oficiální názor? Ráda bych měla jistotu. Díky za každý názor.
 Věrka a 3 kluci 


Re: Prosím o radu 

(28.5.2004 22:09:43)
Ahoj. Pokud jsi zaznamenala bílek a změny na čípku, myslím, že ovulace proběhla. Tyto dva faktory souvisí s cyklem asi mnohem více než teplota, kterou může ovlivňovat více faktorů. (třeba nedostatek jodu má na svědomí nízké teploty). Osobně mám u prvního dítěte tu zkušenost, že mi teplota taky nijak výrazně nestoupla - jen asi o 0,15 stupně. Pokaždé je to asi jiné, protože teď při otěhotnění mi stoupla teplota o 0,7 stupně, ale zase jsem nepozoroval nijak výrazný hlen...
Jsou testy, které těhotenství dokáží určit již 7 dní po početí. Stejně bych ale vyčkala déle... Ale již během několika dnů se začne vytvářet bělavý (hustší)hlen, který má chránit čípek před infekcí. Velmi rychle (alespoň u mě) reagovala prsa - byla citlivá.
Jinak hodně zdaru do dalších dní, ať to tentokrát dopadne jakkoli.
 Alena 
  • 

Re: Prosím o radu 

(4.6.2004 18:39:29)
Ahoj Ivo,
promin, ze odpovidam az ted, musela jsem si tve informace trochu sesumirovat na papire. Vypada to, ze hlen a cipek je pekne v souladu (vse, co popisujes je v norme), jen ta teplota nesedi. Kdybys napsala konkretni namerene hodnoty, bylo by to trochu jednodussi. Prvni moje poznamka - nepodvadet. Urcite zapisuj tu prvni teplotu, ne az tu druhou (mirne zvysenou). Druha poznamka - zkus zmenit teplomer. Opravdu na nektere digitalni teplomery se spolehnout neda. Idealne, pokud sezenes teplomer, ktery meri na dve desetinna mista -vhodny pro zeny, u kterych je teplotni posun jen velmi maly. (Uz to tady psala i Konstanta). Rtutovy teplomer je taky dobry. Jinak jeste mam dotaz: Jsou teploty porad nizke? U nekterych zen je teplotni vzrust posunuty (napr. teploty vzrostou az 5. den po ovulaci) - telo reaguje zpozdene na hormonalni zmeny. Pokud teploty nevzrostou vubec, tak to spis znamena, ze ovulace neprobehla, i kdyz ovulacni test byl pozitivni. Ovulacni test je zalozen na mereni LH hormonu (ktereho je nejvic pred ovulaci), ale takovy test nedokazuje, ze opravdu ovulace probehla. Probehlou ovulaci nam prokaze hormon progesteron, ktery zpusobuje prave to zvyseni teploty. Urcita sance, ze ovulace probehla, i kdyz teplota nevzrostla, tady ale je, protoze u urciteho (velmi maleho) procenta zen telo na tvorbu progesteronu zvysenou teplotou vubec nereaguje.
Drzim palce,
Alena
 Iva 
  • 

Re: Re: Prosím o radu 

(10.6.2004 13:51:33)
Milá Aleno, děkuji vám za odpověď, dlouho jsem tady nebyla a došlo k malé záměně. Iva snažilka je někdo jiný než já, ale to nevadí.
Psala jsem, že první měřený cyklus byl podivný (k vzestupu teploty po celý měsíc nedošlo).
Mohl to být anovulační cyklus? Já jsem totiž nedostala ani MS a těhotná rozhodně nejsem. Teploty jsem si měřila dál a zapisovala je pořád do jedné tabulky a asi v 40 dnu počítáno od poslení MS teplota prudce stoupla (o 0,4) a od té doby se na takto drží. Takže to vypadá, že by to mohl být už druhý cyklus a ovulace by proběhla kolem toho "zvýšeného" dne. Den předtím a ten den jsem navíc pociťovala píchání v podbřišku. Je možné, že bych při anovulačním cyklu nedostala MS? Něco takového (= velké zpoždění) se mi stalo asi před rokem, ale protože jsem se neměřila, tak se to nedá určit a doktor mi automaticky píchl "provokačku" a bylo.
 Petra* 
  • 

jak jsem na tom? 

(28.5.2004 11:04:05)
Tak mám pocit, že jsem asi něco propásla...
Sice jsme se tulili ve dnech předpokládané ovulace,ale mám asi 15.den od MS a hled je krémovitý...teplota 35,6...Takže to na tehu asi nevypadá
 Věrka a 3 kluci 


Re: jak jsem na tom? 

(28.5.2004 21:56:28)
Ahoj. Pokud správně chápu ty zkratky v Tvém příspěvku, tak podle mě ještě k ovulaci nedošlo. Chápu-li správně, že jsi 15. den od prvního dne posledních měsíčků?
 Hana, snažilka 
  • 

Dík  

(1.6.2004 12:39:39)
Díky Vám Aleno, za celé a skvěle srozumitelné shrnutí STM.
Začala jsem hodnotit první cyklus a zatím se to spíš učím, ale snad postupně získám praxi. Kdyžtak se sem obrátím, je vás tu určitě plno co jste zběhlé. Přeji všem úspěšné měření a snažení završené tou hezkou ukázkovou tabulkou!!! Hanka
 Karolína 
  • 

Anovulační cyklus 

(2.6.2004 8:27:19)
Ahoj!Chtěla jsem se zeptat. Minulý měsíc jsme se začali snažit o přírůstek. Bazální teplotu jsem ale, jen tak cvičně, začala měřit až 27. den cyklu. Naměřila jsem "tam dole" 36:9, další dny 36:8, 36:7, 36:9, 37,pak 36:9 a šup - dostala jsem to. Teď po menstruaci jsem začala měřit zase a mám opět 36:9. Znamená to, že by můj minulý cyklus mohl být anovulační, když se ty teploty neliší? A navíc tam nějaký zřetelný pokles teplot před menstruací nebyl? To je věda! Díky Karolína
 Věrka a 3 kluci 


Re: Anovulační cyklus 

(2.6.2004 14:24:14)
Ahoj. A nejsi těhotná? Někdy může v těhotenství proběhnout i několik menstruačních cyklů. Např. moje příbuzná měla 4 menstruace a přitom už byla těhotná. Zkus si udělat test, za to nic nedáš... Vlastně dáš asi 30Kč:-).
 Karolína 
  • 

Asi ne. 

(3.6.2004 12:18:13)
Ahoj Věro!
Díky za radu. Ale asi to nebude tak žhavé. MS jsem měla úplně stejnou jako jindy (říkají, že při těhotenství je prý slabší???) a ráno jsem naměřila 36.5. Takže oproti včerejšku o 0,4 dolů. Nechám tomu volný průběh. Jednoho "prdimíra" už totiž mám. Jen mě to spíš zajímalo z hlediska samopozorovacího. Jsou to pro mě novoty a docela hodně mě to chytlo. U synátora jsem to vůbec nezkoumala, prostě to šlo samo, ale teď už nejsme s manželem tak "výkonní":-)). Tak aby to člověk nasměroval v ty správné dny...... Jak je to přísloví?: Za málo peněz hodně muziky.? :-)). No, zní to drsně.
Díky
Karolína
 Alena 
  • 

Re: Asi ne. 

(4.6.2004 18:03:12)
Ahoj Karolino,
pekne jsem se zasmala tvemu prizpevku. Opravdu trefne. :)
K tvym teplotam - nektere zeny mohou i behem menstruace zaznamenat vyssi teploty (zbytkovy prgesteron z minuleho cyklu), ted uz ti teplota klesla, takze vse je uplne v normalu. Preju spravne nacasovane tuleni.
:)
Alena
 Edita 
  • 

dotaz 

(6.6.2004 9:37:50)
Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli je mozne, ze jsem tehotna, kdyz se manzel sekl ve vypoctu neplodnych dnu. Tulili jsme se 23.5 a 24.5 a posledni menstruace skoncila 10.5. Ted jsem to mela dostat nekdy ve ctvrtek (patek).
Diky.
 Dana snazilka 
  • 

Re: dotaz 

(7.6.2004 19:49:56)
Ahojky,

nepises, zda si meris teplotu a jak se vyvijela tva krivka. V kazdem pripade je asi jeste brzy na nejake zavery. Pokud nemeris, nezbude ti nez pockat do 10. 5., zda dostanes menstruaci. Zaroven budes mit vybornou sanci zacit prvni den menstruace teplotu merit. Pokud meris, muzes si sama zkontrolovat, zda ti teplota stoupla do nekolika dni po vasem tuleni (pripadne zda jsi v te dobe mela plodny hlen). V takovem pripade by tu moznost otehotneni byla. Kazdopadne uvidis 10. - kdyz se menstruace nedostavi, udelej si tehotensky test. Pokud meris, mohla bys tehotenstvi odhalit tak, ze tve teploty po teplotnim narustu zustanou vysoke po dobu 18 dni.

Jen tek ze zvedavosti - jak to, ze se ve vypoctu neplodnych dni sekl MANZEL a ne ty?

Napis jak jsi dopadla!

Dana
 Edita 
  • 

Re: Re: dotaz 

(8.6.2004 9:14:04)
Ahoj,

dopadlo to tak, ze jsme si probrali, jak to teda udelame a pak jsem menstruaci dostala. Sice s dost velkym spozdenim, ale prece:-).

K PPRku se dokopavame, zatim to mame zvladnute teoreticky..., ale jsme rozhodne proti HA, tak uz se na to PPR vrhnem.

No a proc manzel? protoze nejak to padlo na nej a vzal si to za sve - to pocitani...:-))

 Karolína 
  • 

Děkuju 

(8.6.2004 14:05:45)
Děkuju za přání. Hlavně bych se asi potřebovala trochu zklidnit. Protože jsem sice na začátku cyklu dělala "haura", že je mi jedno jestli otěhotním nebo ne, ale s blížícím se datem předpokládané OVU, se začínám chovat jinak než normálně. Dneska ráno jsem se např. přistihla, že jsem asi ve 4 hodiny od sebe odstrčila přimáčklého manžela, aby mi nezvýšil bazální teplotu před měřením !!!! No, a že zmateně ošmatávám děložní čípek a šílím když nemůžu najít žádný nebo minimální hlen!!! o tom už radši ani psát nebudu. Jsem prdlá.
Karolína
 Michaela,27 
  • 

Ovulace bez uvolneni vajicka?????? 

(23.9.2004 2:52:46)


Ahojky holky,

moc vam dekuju za vsechny tyhle rady a postrehy. Ja bych se na vas take rada obratila s otazkou. Ta ma se tyka ovulace. Muj cyklus ve vetsinou [po vysazeni HA pred 7 mesici] mezi 34-44 dnu. Tento mesic jsem okolo 14 dne cyklu zjistila dlouhy tahavy hlen a bolest v podbrisku. Druhy den rano jsme namerila prudky pokles od normalu . Takze jsme se tulili[ a odpolende znovu] a den po te ma teplota opet vystartovala do vysky. Takze skok tam byl obrovsky. I ovulacni test vysel positivni. Dnes je to 22 den cyklu za zacala me pobolivat prsa[ jako paleni a citlivost ze vnitrku]ale myslim, ze to muze byt ma psychika.Hlen mam lepkavy a obcas ze me vyjde v podove jakoby bile huste kulicky[ale zanet ci kvasinky nemam!]. Takze ma otazka zni, jstli je mozne mit ovulaci ve 14 den cyklu i pri tak dlouhem cyklu[44 dni]a druha otazka zni, jestli muzu mit vsechny znaky ovulace[teplotu, hlen cipek] a pritom nedojit ke skutecnemu prasknuti vajicka????No, asi mam skutecne hloupe otazky, ale jsem tu na to tak sama, ze budu vdecna za kazdou zenskou radu a zkusenost. Prosim poradte mi nekdo.
Dekuju Michaela


 Hana, snažilka 
  • 

Prosím o radu 

(9.6.2004 9:30:42)
Dobrý den,
zdravím všechny snažilky i nesnažilky. Teprve nedávno jsem objevila popis STM od Aleny a nyní mám za sebou první měřený cyklus.
Ráda bych se zeptala na několik věcí, ale nejprve popíšu krátce mou historii. Jsem snažilka asi 2 roky. Vloni na podzim jsem byla na první IVF protože se mimi asi rok nedařilo a já jsem měla nějak rozhašené hormony (problémy typu špinění krátce za půlkou cyklu, brala jsem Duphaston), ale bez výsledku v podobě početí. Pak jsme šli na kliniku pro IVF a zjistili problém i manželovi (zhoršenou životnost spermií i když počet v normě). Já mám všechny hormony které "mám mít", i když lékař řekl, že není přesvědčen, že OVU je každý měsíc. Každopádně proběhla IVF, úspěšně, otěhotněla jsem, ale bohužel těhotenství zamlklo asi v 8 týdnu (t byl prosinec 2003).
Od té doby se mi zdálo, že tělo se samo zlepšilo, MS vypadá jako kdysi než jsem začala brát HA. Obvykle trval cyklus 29 dní (před a po vysazení HA). Po těhotenství nejdříve 2 cykly přesně 28 dní, pak jsem měla jeden cylus dlouhý 45 dní, ale po 2 týdením zpoždění měsíčků byly těhotenské testy z krve a moči negativní a nakonec se MS dostavila. Tehdy jsem ještě neměřila teplotu, takže nedokážu říct průběh. od té doby proběhly další 3 ckly, které postupně trvaly 27, 26 a nyní poslední 25 dní. Netušíte někdo, co to může znamenat? Poslední cyklus byl měřený, teplotní rozdíly sice nebyly úplně markantní (mám digi teploměr na 1 místo, asi budu potřebovat na 2 des. místa). Zatím nemám moc zkušeností, ale bílek byl 13. a 14. den, ovulace zřejmě proběhla 15. den (Byl pokles teploty ten den 36,2; druhý den vzestup na 36,4 a teplota dále stoupala). Potom 25. den byl teplota nejvyšší (36,7), ale již jsem začala špinit - neboli začala MS. Délka luteální fáze byla tedy pouze 9 dní. Zajímalo by mě zda je to dost pro případné uhnízdění vajíčka, nebo jestli tady třeba u mě není problém. Těhotná zřejmě nejsem, protože díky manželově vytíženosti jsme tulení nestihli v tu pravou dobu :-(
Jestli příští cyklus bude zase kratší, nevím, jestli mám jít k lékařce (?), mám trošku strach, že mi zase předepíše hormony a nechce se mi do toho, na druhou stranu mi možná nic jiného nezbyde. Další pokus IVF nám doporučili po půl roce, to je zrovna v této době, ale ještě jsme absolvovali genet. vyšetření a dosud nejsou výsledky. Navíc se mi jaksi znova nechce do laboratoří ... Chtěli jsme to zkusit touto sympatickou metodou, kdy člověk pozná své tělo a ví co se kdy děje. Navíc již půl roku v kuse cvičím Mojžíšovou, takže to podporuji i takto. (Cvičila jsem i před IVF, ale jen krátce - 3 měsíce, ale myslím si že i díky tomu se vajíčko ujalo).
Přivítám každý názor a děkuji předem za něj. Všem přeji hodně štěstí a úspěch !!! Hanka
 Hanka 
  • 

Re: Prosím o radu 

(9.6.2004 14:07:37)
Ahoj Hanko!Máme toho hodně společného!Já měla zamlklé těhotenství v 9tt 10.2003.Také cvičím Mojžíšovou(až jsem si hnula se zádama).Také ti řekli,že nesmíš otěhotnět když ji začínáš cvičit?Na IVF zatím nechoď -když bezpečně víš ,že jste se netrefili s tulením!Až poznáš,že jste se zaručeně trefily a přesto se nezadařilo, tak bych to také řešila IVF!S tím 9d. ciklem - já mám dojem,že je to 11 dní.Počítám 15->25 špinění patří k předchozímu ciklu.Já to mám také rozházené!Kup si vitamíny pro těhotné a k.listovou.Slyšela jsem, 1těhotenství je možnost potratu častější.Teť už máš hnízdečko,jen ho podpořit vitamínkama a určitě se zadaří!Já se také snažím a zatím se nedaří,ale díky této metodě vím,že jsme se netrefili a tak nemám nárok být těhotná a proto jsem zatím v klidu!Neměřit a nesledovat se,asi už bych šílela!Tak si tento měsíc zahrajte na tuleně ve správnou dobu a uvidíš ((.))Pá Hanko - Hanka!
 Hana, snažilka 
  • 

Re: Re: Prosím o radu 

(14.6.2004 7:49:18)
Ahoj Hani, díky za názor a odpověď. U Mojžíšové mi řekli taky, že se otěhotnět nemá, když se začíná. Je to asi logický, dokud nejsou svaly zpevněné, tak by nemusely těhotenství udržet. Já už teď nově cvičím 5,5 měsíce a Mojžíšová píše v knížce, že výsldky bývají nejdřív za půl roku, tak jsem zvědavá. Určitě se nechej čas od času zkontrolovat od rehabky ke které chodíš na mobilizace, jestli děláš cviky dobře. Tělo když je už trochu posílené tak má tendenci se flákat a člověk to pak může začít cvičit špatně. Díky i za radu ohledně počtu dní, asi jsem to špatně pochopila. Nakonec to dopadlo tak, že 25. den bylo špinění, 26 nic, 27 trochu špinění a 28 začala MS. Teplota klesla až 27. a nejvíc 28. den. Takže nový graf /cyklus začíná až tím 28. dnem?
Je fakt, že člověk když vidí, že to nestihl v ten pravý čas, tak není pak tak zklamaný! Nevím proč jsem s tím nezačala dřív... Vlastně vím, kdysi jsem to zkoušela, ale vzhledem k tomu, že jsem tehdy nevěděla nic moc o ostatním, jen o teplotě, tak to nebylo jednoznačné. Hani, přeji hodně štěstí se snažením a někdy se ozvi na mail jestli budeš chtít jak to s tebou vypadá. Držím palce. Hanka
 L.u.c.i.e 


prosba 

(9.6.2004 10:57:36)
Ahoj,
nejde mi boduzel otevrit clanek o mereni bazalni teploty (stm II).
Jestli ho nektera mate skopirovany muzete mi ho prosim oslat do mailu.
Diky moc
 Markéta 
  • 

Jaká poloha? 

(9.6.2004 22:00:37)
Děkuji autorce za bezva články, konečně jsem se dozvěděla konkrétnější informace co všechno mám na sobě pozorovat, ale mám ještě jeden dotaz, který ani v jednom článku nezazněl. Snažíme se s manželem už dva roky(jedno mimčo už máme, taky jsme se o něj snažili dva roky, ale tenkrát jsem nic neměřila, prostě jsme to nechali na přírodě)a nikde jsem se nedočetla jaká poloha je pro tulení nejvhodnější a co potom jak dlouho zůstat ležet, popř. jiné důležitosti. Může autorka nebo někdo zasvěcený poradit? Díky.
 Mamina z USA 
  • 

Re: Jaká poloha? 

(10.6.2004 20:34:11)
Mila Marketo,

na toto tema jsem se docetla:

- poloha misionarska (zena na zadech) umoznuje nejhlubsi prunik a tudiz teoreticky nabizi nejvetsi sanci na oplodneni - dalsi dobrou polohou je z tohoto pohledu poloha muz zezadu;
- vertikalni polohy, pri kterych zena sedi ci stoji nejsou vhodne vzhledem k tomu, ze pri nich spermie musi plout nahoru;
- po styku se doporucuje zustat v klidu lezet asi tak 30 min. (dele to neni nutne);
- podkladani zadecku pri ci po styku muze ale nemusi mit zadny vliv na zlepseni sanci spermii na prunik deloznim cipkem, to zalezi na tvaru cipku a poloze delohy.

Doufam, ze jsem ti pomohla a drzim palce,

Mamina

 Gabča 
  • 

Re: Re: Jaká poloha? 

(11.6.2004 8:50:32)
Před 1. otěhotněním jsem měla dělohu obrácenou jako většina nerodících žen dopředu. Po porodu prvního dítěte se děloha otočila dozadu a už tak zůstala-stává se to hodně maminkách. Můj gynekolog mi poradil polohu zezadu a po styku zůstat minim. 15 minut ležet na bříšku. Nevím, jestli máš obrácenou dělohu dozadu, ale nám tato rada pomohla a máme už druhého bezva kluka.
 Jana 
  • 

Re: Jaká poloha? 

(14.6.2004 15:19:49)
Ono s tou polohou pri tuleni to nie je take jednoznacne. Ja si myslim, ze kazdej zene vyhovuje ina. Zalezi to od polohy a tvaru jej maternice (deloha). Vela zien ma krcok nie v strede a uplne na konci vaginy, ale trocha nabok. Takze potom taka rada, ze poloha ked sa penis dostane co najhlbsie je najlepsia, je nezmysel. Takisto podkladanie vankusa alebo nohy hore je uplne zbytocne. Aj ja som to robila a neuspesne. Potom som si precitala clanok o pozorovani krcka a skusila som to. Uz druhy mesiac ho sledujem a zistila som, ze som presne ten pripad, ze mam krcok tak trochu nabok a prilepeny o stenu vaginy (preto skusam aj prstikovu metodu), takze tym, ze som robila stojky, podkladala si zadok a dvihala nohy, spermie stekali tam, kde nemali velku sancu sa dostat k vajicku. :o)
Tento mesiac je prvy, co to po pauze ideme znova skusat, tak uvidim.
Drzim palce, dufam, ze som ti trosku poradila.
 Karolína 
  • 

Ovulační test 

(10.6.2004 10:09:50)
Ahoj!
Chtěla jsem se zeptat. Když si večer provedu ovulační test a bude negativní ( tedy jen jedna čárka ), znamená to, že se příští dva večery nemusím bát, že když nebude tulení, tak jsme nic neprošvihli?
Díky
Karolína
 Mamina z USA 
  • 

Re: Ovulační test 

(10.6.2004 20:21:58)
Ahoj Karolino,

ovulacni test zjistuje pritomnost luteinizacniho hormonu, jehoz koncentrace se v tele zvysuje tesne pred ovulaci (obvykle 24-48 hodin pred). Vzhledem k tomu, ze jeho hladina se muze zvysit takrka z hodiny na hodinu, nelze se spolehat na to, ze dalsi dva dny po negativnim testu jsou neplodne. Dokonce se uvadi, ze v obdobi, kdy ocekavas ovulaci, je lepsi testovat 2x denne, a to poprve mezi 11-3 a potom mezi 17-22 hod., pricemz pokud je test pozitivni, styk by mel probehnout do 48 hodin (samozrejme radeji drive). V kazdem pripade je nutne, aby ses do pismene ridila instrukcemi na konkretnim testu, ktery pouzijes, protoze se mohou od sebe lisit. Mej take na pameti, ze pozitivni ovulacni test nemusi nutne znamenat, ze ovulace nakonec skutecne probehla. To ti potvrdi pouze nasledny vzestup teploty.

Drzim palce!
 Miillii 


Zase nic 

(23.7.2004 7:53:07)
Ahoj děvčata,
mohla by mi některá z Vás poradit, prosím? S manželem se pokoušíme něco málo přes půl roku, ale zatím nic. Brala jsem Marvelon sedm let a po jeho vysazení se mi cyklus rychle vrátil do původní podoby. To znamená že DC je 40-45 a ovulace 25-30 DC (potvrzeno měřením BT - perfektní křivka, i ovulačním testem). Délka luteální fáze je 13-14 dnů, což by na "zahnízdění" vajíčka mohlo být dost. Snažíme se o dodržování všech možných zásad, včetně styku ob den, aby se mršky mohly dostatečně obnovit. Přesto jsem dnes ráno zase objevila nemilou návštěvu. Poraďte prosím co bych ještě mohla udělat víc? Zatím nechci jít ke svému Dr., protože půl roku není objektivně řečeno příliš dlouhá doba, ale určitě mi dáte za pravdu, že čekat další dva měsíce jestli se to povedlo nebo ne je někdy k zbláznění.
Milli
 Hanka, snažilka 
  • 

Re: Zase nic 

(29.7.2004 15:34:50)
Ahoj Millii,
my to zkoušíme s manželem už 2 roky. Mám za sebou už 1x IVF, pokud budeš chtít napíšu ti víc. Nepíšeš kolik je let tobě a manželovi?? Nezkoušela jsi cviky podle Mojžíšové? Bohužel mi jeden doktor říkal, že jen kolísání teploty a ostatní znaky ještě neznamenají opravdu ovulaci. Ale nechci strašit. Jen tě chci povzbudit a říct ti, že zdaleka nejsi sama kdo se snaží a zatím nic... Tak držím pěstičky a kdyžtak napiš víc. Hanka
 Miillii 


Re: Re: Zase nic 

(30.7.2004 16:14:32)
Ahoj Hani,
mě je 26 a manželovi 31 let. Co se týká cviků podle Mojžíšové, tak to jsem zatím nezkoušela, ale podle toho, jak vypadají - našla jsem si pár vyobrazení, tak je v podstatě již dlouho cvičím, protože minimálně polovinu z nich používáme na aerobiku, kam dvakrát týdně chodím. Mám tak trochu obavu z toho, aby problém nebyl na straně manžela, protože by nejspíš byl problém dostat ho na nějaké vyšetření. Jinak neustále měřím a kontroluju a testuju (OVU test mi zatím pokaždé ukázal dvě předpisové čárky v době určené podle teplot a hlenu), i když to zatím nemá žádné výsledky. Utěšuju se tím, že nepůjdu k Dr. s prázdnýma rukama. Za týden by se měl vrátit z dovolené, tak se hned objednám a třeba to bude jen nějaká drobnost. Jaké máš zkušenosti s IVF?
Díky za povzbuzení a informace.
Millii
 Martina 
  • 

Re: Zase nic 

(30.9.2004 18:49:04)
Já jsem po půl roce marného čekání vsadila na ovulační testy a do dvou měsíců jsem otěhotněla. Nemyslím, že testy jsou všemocné a okamžitě zařídí miminko, ale můžou být skvělým vodítkem. Navíc mi doktor pro zlepšení šance na otěhotnění doporučil užívat calibrum, dělají i speciální pilulky pro ženy plánující početí.
 B. 
  • 

Re: Ovulační test 

(6.8.2004 22:56:54)
Moje zkušenost je taková, že jsem pro jistotu používala ovulační test už od 11. dne od menstruace. To, že se ovulace blíží, mi naznačil zpočátku slabý druhý proužek na testu. Druhý den už byl stejně silný jako proužek kontrolní, takže jsem přesvědčená, že s takovou metodou ovulace snad nemůže uniknout.
 Šárka (syn 8 let) 
  • 

Prosba o radu 

(14.6.2004 11:05:30)
Dobrý den,
již několik dní si pravidelně pročítám Vaše rady a "morální podpory" nám, toužícím po mimi a dnes jsem se odhodlala se Vám svěřit se svým problémem. Mám již osmiletého syna a s manželem jsme se rozhodli pro "holčičku" :-) Přestala jsem brát HA a začala s měřením teploty. Výsledek : 1.-4.den menstruace, 5.-15. den teplota kolísala od 36,3 do 36,7, 16., 17., den 36,5 18.den 36,6, 19. den 36,7, a pak až do dnešního 28. dne jsem na 36,4. Krvácení bylo 23. a 24. den, ale dle mého názoru to nebyla manstruace- krev pouze světlá a velmi slabá v hlenu. Jsem z toho celá zmatená, protože před menstruací nebo v případě těhotenství bych měla mít teplotu zvýšenou ??!! Má někdo podobnou zkušenost ??? Prosím, poraďte mi.
Díky a přeji krásný den
 Janina 
  • 

Re: Prosba o radu 

(14.6.2004 13:45:25)
Ahoj Šárko,
já mám podobný problém. Asi od ledna si měřím bazální teplotu a ty hodnoty, co naměřím jsou podobné, jako jsi uváděla ty. Když jsem vynechala HA, tak jsem měla potíže s MS - cyklus trval 40-60 dní. Pak mi lékař řekl, že mám nedostatečnou funkci žlutého tělíska a předepsal mi Duphaston. Cyklus se sice upravil, ale mám pocit, že u mě nedochází k ovulaci. Mě se teplota pohybuje od 36,3-36,8 stoupá a kolísá během celého cyklu.Taky už se začínám strachovat. O mimčo už se snažíme 10 měsíců a furt nic!
 Vanesa 
  • 

Re: Re: Prosba o radu 

(10.7.2004 6:41:26)
Ahoj Lenko! Jen tak okem se zapojuji do tveho dopisu jsem tu nova a tak jsem si precetla tvuj dopis a pises ze se domnivas ze u tebe nedochazi k ovulaci.Ja sice takovy problem nemam ale uz se snazime o mimi 2 roky a teprva ted jsem zacala chodit k specialistovy a ten mi prohlidnul jestli mi funguji vajecniky ale jelikoz se nemohl k me deloze dostat protoze ji mam torchu na pravo tak me objednal na leizr ktery probiha za uspani.Ale abych se dostala k tvemu problemu neovulace tak mi dal tablety ktere pouzivam od tretiho dne me menstrulace do 7 dne menstrulace a ty pomahaji 80% aby zena ovulovala.Zatim je uzivam druhym mesicem pise se ze zabiraji kolem tretiho mesice a kdyz ne tak uz je jiny problem u zeny ale nevim jak se u vas v Cechach budou tyto tablety jmenovat tady u nas v Americe se jim rika : Clomiphene tak zajdi ke svemu gynekologovi a zeptej se jestli to tam taky mate a neco o tech tabletach vi.Mozna ze u vas bude jiny nazev ale zkus to za to nic nedas.Z pozdravem Vanesa.
 Vanesa 
  • 

Re: Re: Prosba o radu 

(10.7.2004 6:44:20)
Oprava dopis pro Lenku ma byt pro Janinu spatne jsem si precetla jmeno tak se omlouvam.
 Ajik 
  • 

Re: Re: Prosba o radu 

(25.8.2004 14:52:31)
Ahoj, chci se tě zeptat, jak to s tebou vypadá, jestli se něco změnilo. Já jsem úplně stejný případ jako ty. Duphaston již beru pátý měsíc, o miminko se snažíme sedmý měsíc.vulace podle grafu by měla být, ale podle testu mi naposled nevyšla, tak nevím.
 Karolína 
  • 

Hlen, čípek versus teplota 

(21.6.2004 11:50:39)
Chtěla bych se zeptat: Teprve cyklus a kousíček provozuji STM. Před MS a těsně po ní jsem měla BT okolo 36,9. Pak mi spadla na 36,5 a tam je pořád a to jsem už 23 DC (C-31). To znamená, že jsem ještě asi neovulovala a i OVU testy to potvrzují. Zhruba od 16DC do 21DC jsem měla jakési změny na čípku a i místo mléčného hlenu jsem zaznamenala velké (opravdu velké) mokro, ale ne bílek (ten asi vůbec nemám a to se láduju i kys. listovou). Je možné, že při anovulačním cyklu se dějí změny tam uvnitř jako u normálního cyklu? Nebo mi třeba jen nezareagovaly teploty, když mi ani v minulém cyklu neklesly před MS(měřila jsem tehdy jen cca 4 dny před) a vlastně jakoby doznívaly i přes MS. Jsem taková "úchvatně zmatená". Snažím se první cyklus něco zmapovat a hned prd:-)).
Díky
Karolína
 andrea 
  • 

Re: Hlen, čípek versus teplota 

(23.6.2004 12:03:03)
Já bych ještě počkala, mám taky delší cykly 30-34 dnů a bazalní teplota se mi zvyšuje 22-25 den, tekže možná to ještě přijde. Co se týče hlenu, tak se mi občas stává, že mám bílek tak 13,14 den pak zas nic a kolem toho 20 dne ho pak mám zase hodně. Prý je to ale normální a OVU probíhá až při tom "druhém" bílkovitém hlenu. Čípek si nesleduju takže v tom Ti poradit nemím.
Přeju hezký den.
 Zuzana 
  • 

Poradite? 

(8.7.2004 14:28:31)
Ahoj

Od zacatku cyklu mam teploty 36,4 az 36,5 stupnu, 14. den mi stoupla teplota na 36,75 cize zrejme probehla ovulace, pak 15.,16. den teploty 36,6 stupnu, 17. den teplota 36,7. Hlen mam, pravdepodobne diky kyseline listove a vitaminkum calibrum baby plan, temer od zacatku cyklu bilkovy. Co se tyka cipku, ten mam otevreni asi tak pet dnu ve strede cyklu ( kdyz zkousim prstikovou metodu, tak na cipek dosahnu jenom na spicku ). Muzete mi poradit, zda ten 14. den probehla ovulace, i kdyz ty dalsi dny teplota znovu klesla? Nebo byla ovulace az ten 17. den? Jsem z toho mirne zmatena. Co se tyce tuleni, probehlo taky ten 14. den a pak az v 17. den. Cykly mam dlouhe zhruba 31. dnu.

Predem dekuji za radu.

Zuzi
 Hanka 
  • 

Re: Poradite? 

(8.7.2004 19:28:42)
Myslím,že spíš až toho 17!Já tento ciklus měla neobviklích 50 dní!Dnes jsem začala špinit a zítra to asi příjde naplno.Měla jsem celou dobu okolo 36,6 tak jsem asi neovulovala.Když nemáš velký vzestup teplot,tak toho moc nepoznáš!Vše ti vyjasní až menstruace nebo pozitivní test!Dnes jsem si objednala na internetu ovulační tester za 300kč.Tento ciklus jsem kupovala v lékárně testy za 49kč x7 -hrůza a ovulace neproběhly!Tenhle mě zůstane a budu moct zkoumat každý den!Asi jsem ti moc neporadila na tvou otázku,ale snad najdeš inspiraci?!To výš někdy ti neporadí ani doktor,natož laik.Tak se měj a snaž se dál!Hanka
 Zuzana 
  • 

Re: Re: Pro Hanku 

(9.7.2004 10:19:16)
Ahoj Hani,

taky tobě děkuji za radu. Jestli byla ovulace 14. nebo 17. den, pořád jsme toho řádne využili. Ale ty teploty si s náma pořádně hrají. Tvuj cyklus je opravdu neobvykle dlouhý. Neměla si ani malý vzestup teploty? Třeba jen o 0,2 stupně. Já sleduji zatim jen třetí cyklus, ale pořád v tom mám občas zmatek. Ten ovulační tester je určite lepší věc jak ovulační testy za které padne moc peněz.
Největší problém mi dělá čípek. První cyklus jsem si třeba myslela, že čípek je už otevřen, pak jsem přišla na to, že se otevřel až na druhý a další den. Vystoupil tak vysoko, že jsem na něj téměř ani nedosáhla. Určitě v tom třeba mít delší praxi.
Když ti přijdou měsíčky, máš pak znovu šanci toho řádně využít. Určitě se ozvi,jak to s tebou dál vypadá.

Ahoj
Zuzi
 Petra * 
  • 

Re: Poradite? 

(9.7.2004 7:23:26)
Ahoj, Zuzko!
Já myslím, že Ti OVU mohla proběhnout už ten 14.DC. Když se podíváš do článku STM-II- Měření teploty a vyrobíš si nad 36,5 tu "fertility"-(nevím jestli je to tak správně) lajnu, tak s 36,6 jsi už pod ní neklesla. Otázka je jak Ti třeba reagoval čípek. Jestli už se po tom 14.DC začal zavírat nebo ne. Asi jsem Ti moc neporadila, ale podle té teploty .... Každopádně, jak říkáš, jste to řádně využili, tak by to mohlo vyjít!!! Ať to vyjde!
Ahoj
Petra
 Zuzana 
  • 

Re: Re: Pro Peťu 

(9.7.2004 9:36:04)
Ahoj Peťo,

když už teplota neklesne pod nejvyšší teplotu foliklární fáze, tak ovulace již měla proběhnout, že ano? A čípek byl otevřen od 13. dne až do 17. dne. Myslíš že muže být otevřen tak dlouho? Včera jsem měla teplotu 36,7 a dnes už 36,85. Tak už jsem určite v luteální fázi.
Promiň Peti že se ptám, ale taky jsi "snažilka"? Doufám, že ti nebude vydit, když občas napíši.

Zatim ahoj a děkuji za radu.

Zuzi

 Petra* 
  • 

Zuzce 

(9.7.2004 10:08:17)
No jo, my se taky snažíme :-)). Ale teprve třetí měsíc a dost ležérně. Máme už jednoho prcka a ani jeden z nás už není tak "výkonný"jako při tvorbě prvního drobečka. :-). Zato jsem tady v "Početí" prošmejdila snad všechno co se dalo (pravda- trošku na úkor pracovního nasazení:-))a pak jsem na to začala jít "vědecky"!
Pokud se Ti teploty drží pořád nad 36,6 ,tak by to mělo být v pořádku. Někdo říká, že mu ještě jakoby v třetí fázi opět o trochu stoupnou a pokud lut. fáze trvá 18 dní - mělo by to znamenat těhotenství.Možná bych si v Tvém případě dala ty 3 dny rezervu. Před MS by měly teploty klesnout. Buď prudce nebo pozvolna. Ale to taky nemusí platit. Třeba mně díky zbytkovému progesteronu klesají až po MS. Také vzestup teplot po OVU mám zhruba tak do 4 dnů. Aspoň zatím. S čípkem si u sebe nejsem jistá, ale někde jsem tu četla, že ani čípek se nemusí po OVU uzavřít hned. Prostě je to džungle a nejsme každá podle tabulek.
Tak se měj famfárově ( zblblá matka z Kouzelné školky a skřítka Františka) ( ostatně, to Tě taky čeká!)
A klidně napiš. A neber mne moc vážně, nejsem žádný expert.
Ahoj Petra
 Zuzana 
  • 

Re: Pro Peťu 

(9.7.2004 13:32:12)
Jak se jmenuje Váš malý prcek? Asi je u Vás zásluhou prcka taky veselo. Doufám, že to taky čím dřív budu zažívat. Já jsem si tady na "rodině" taky pročítala všechno, články, diskuze, rady. Nejhorší však je, když si s něčím nevím vůbec rady. Moje teploty, hlen a čípek se většinou neshodují s těmi "tabulkovými".
Například minulý cyklus si myslím že jsem měla taky ovulaci 14. den, ale tak jak si psala i ty, teploty mi stoupaly pomalu po 0,1 stupně. Taky luteální fázi jsem měla 18. dnů. Na ten 18. den jsem dostala měsíčky. Určitě to byla menstruace, protože před menstruací byly teploty vysoké a přes menstruaci klesly. Máš docela pravdu, že je to prostě džungle. Zcela souhlasím.
Strašne moc bych taky chtěla mimi,někdy jsem už docela zoufalá. Většinou se snažím na to tak nemyslet, i když je to hodně těžké. Taky má kamarádka má 2-měsíční mimi, a když ho držím v náručí, nejradši bych si ho vzala sebou. Vím, jsou to šílený nápady :-). I když si myslím, že se snažíme ještě krátce. Snažili jsme se s manželem už asi 5. měsíců, ale teprve 3 měsíc se snažíme cíleně.
Ale nezůstává nic jiného jen se dále snažit a čekat.
Doufám, že drobeček Vám dělá jen samou radost. Zatím zkušenost s Kouzelnou školkou a skřítkem Františkem nemám, což doufám co nejdřív změním.
Promiň za ten dlouhý výlev. Přeju ti krásný víkend.

Ahojky

Zuzi
 Petra* 
  • 

Zuzce 

(13.7.2004 10:54:38)

Ahoj, Zuzko!
Omlouvám se, že jsem nenapsala dřív, ale řítí se ke mně dovolená a já krapet nestíhám. Náš "drobek" už je trošku větší, je mu sedm a půl a jmenuje se Pepíno. Po tátovi. Musel, je osmý v řadě (doloženo matrikou). Taky jsem to ze začátku krapet rozdýchávala :-)) a kdyby se nám tenkrát narodila holka, tak bysme snad měli klidně celý oddíl, než by se narodil kluk!:-)) Ovšem teď už to taková sranda není. Brala jsem 3 roky HA a teď mi doktor řekl, že jsem hormonálně " v háji", a že mám tak 3/4 roku počkat a klidně se i snažit, že "náhoda je vůl", pardon. A když jsem na něj vyděšeně koukala, tak mi s úsměvem oznámil, co že v jednatřiceti chci. Haha! Docela mně vrátil na zem. Ty jsi určitě daleko mladší, takže pohoda!
Ono se to hezky říká, abys byla v pohodě a nemyslela na to, ale to dost dobře nejde. Znám to. Ale vy máte výhodu, že se k "tvoření" ještě nemusíte moc přemlouvat! :-))) Psychika je mocná potvora!!!! Je to už tak zařízené, že když je ženská i třeba jen podvědomě ve stresu, tak se tělo rozhodne ji zachránit a uchránit před ještě větší zátěží! Zkus se zaměřit na něco jiného. Kup si psa nebo slona :-). Ono to přijde! Neboj! Hlavně se tady v tom moc nešťourej! Člověku tyhle stránky strašně moc pomůžou, to je pravda. ALE! Všeho s mírou! Já si třeba říkám, že se sem dneska nepodívám, ale pak to stejně nevydržím. Tak jsem ráda, že teď skoro na 14 dní vypadnu z práce a vydržet to BUDU MUSET!
A s tím prťousem to znám. Můj brácha má teď 4 měsíčního chlapa. Docela masáž.
Objednala jsem si ten mikroskop na určení ovulace, tak jsem zvědavá. Doktor mi sice upozornil (zase), že abych určila přesně plodné dny musela bych být superodborník, ale co. Aspoň přibližně. Je to pěknej drsoň, ale zase mám pocit, že mě postavil nohama opět na zem.

Měj se moc hezky a ať Vám to klapne. 60% žen otěhotní až po půl roce snažení! Tak hlavu vzůhru! Ne každý cyklus je ovulační a ne každé vajco se vydá tím správným směrem! :-))

Ahoj Petra

PS: Můj "elaborát" je o dost delší než ten Tvůj, tak si s tím příště nelam hlavu! A napiš, jak pokračujete!!!:-)))))
 Zuzana 
  • 

Re: Peti 

(14.7.2004 16:02:54)
Ahoj Peti,

přeju ti moc pěknou dovolenou a ať se z ní vrátíte už čtyři. Taky budu mít dovolenou možná až na dva týdny. Taky mám dost stresů v práci, takže dva týdny by byly akorát. A taky by to bylo dobrý na to, abych pořád nechodila na tyhle stránky koukat co je tady nový. Jo, ta dovolená, už aby tady byla.
Tak Váš Pepíno je v těch nejlepších letech. Nežádá se mu už taky sourozenec?
S tím mím věkem máš pravdu, jsem od tebe mladší. V listopadu mi bude 26. Ale myslím, že na věku moc nezáleží, to mimi se dřív nebo později povede.
Po dovolené se znovu ozvu, co a jak. Pořádně si oddechněte.

Zatim ahoj
Zuzi
 Petra* 
  • 

Zuzce 

(15.7.2004 10:24:43)

Děkuju za přání, Ty si to taky užij a ať to hlavně vyjde Vám! Já se aspoň uklidňuju, že už jedno mládě mám. Nedávno jsem krapet propadala pesimismu a prohlásila jsem, že jestli se nám to druhé nepovede do 2 let, tak si zažádáme o pěstounskou péči, nebo něco podobného a synátor se toho hned chytil, s tím, že si pak aspoň bude moct vybrat, koho bude chtít!!! :-)) Tak jsem se mu snažila vysvětlit, že to opravdu není jako jít si vybrat psa do útulku. Snad to pobral.:-))
Dneska jsem si objednala kapesní mikroskop na určení ovulace ze slin. ( Četla jsem o něm v nějakém diskusním příspěvku u článku STM- Měření teploty). Tak jsem zvědavá! Manžel se mi kupodivu nesmál, asi pochopil, že se takhle moc "nenadře". Haha.
Měj se moc hezky a ať se daří!!!!
Petra

 Iminka 
  • 

Jak posunout ovulaci? 

(15.7.2004 9:27:15)
Neporadíte mi? Za poslední rok a půl jsem vysledovala, že ovulaci mívám tak mezi 11. až 14. dnem cyklu, prakticky vždycky pokud jsem ji zaregistrovala, nejčastěji to bylo okolo 13. dne. Vzhledem na kratší cykly 24-26 dní to odpovídá, ale já mám dotaz, jestli se nedá termín ovulace nějakými přírodními neškodnými prostředky posunout. Manžel je totiž stále na cestách, a já už teď dopředu vím, že zas nejmíň další dva měsíce nebudeme v té správné době spolu, což mě strašně štve. Nechci brát nějaké hormony nebo tak, ale znáte někdo způsob jak ovu třeba tak o dva tři dni odložit na dobu kdy se už sejdeme nebo naopak o pár dní uspíšit? Nebo mi nezbývá než doufat, že se to tentokrát posune samo? Díky.
 Karolína,7 
  • 

Jak "vylepšit" nárůst děložní sliznice? 

(15.7.2004 13:20:16)
Ahoj!

Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás neví, jak po vysazení HA (4 měsíce)a s tím následným hormonálním rozhozením, donutit děložní sliznici, aby narůstala tak jak má a nebyla pořád nízká ?????

Díky
Karolína
 Karolína,7 
  • 

Jak "vylepšit" nárůst děložní sliznice? 

(15.7.2004 13:20:38)
Ahoj!

Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás neví, jak po vysazení HA (4 měsíce)a s tím následným hormonálním rozhozením, donutit děložní sliznici, aby narůstala tak jak má a nebyla pořád nízká ?????

Díky
Karolína
 Iminka 
  • 

Re: Jak "vylepšit" nárůst děložní sliznice? 

(15.7.2004 14:39:24)
Slyšela jsem , že na rozhozené hormony dobře působí kapky z Naděje, zkus si to nají na netu. Myslím, že je to mgr. Podhorná, co to vyrábí.
 K. 
  • 

Re: Jak "vylepšit" nárůst děložní sliznice? 

(22.7.2004 11:43:50)
Ahoj, myslím, že pomáhá kyselina listová a vitamín E, ale nejsem žádný odborník...
K.
 Petra25 


Mikroskop 

(19.7.2004 7:10:19)
Ahoj, tak jsemsi zakoupila mini mikroskop na určení plodných dnů. Nemáte s tím některá zkušenosti? Já jsem to zatím vyzkoušela jenom jednou ze slin, ale myslím si, že to nefunguje. Snažila jsem se to dělat podle návodu, ale nic se mi neukázalo. Jestli někdo víte, tak mi prosím poraďte. Díky
 Hanka 
  • 

Re: Mikroskop 

(19.7.2004 8:43:26)
AHOJ PETRO25!Já jsem si ho také koupila nedávno a myslela ,že nefunguje.Nesmíš nic jíst a ani žvíkat žvíkačku!Nejlepší je hned poránu si tam dát kapičku slin.Také jak jsem ho dostala ,hned jsem to zkoušela a viěla jsem jen kapičky,ale ty tam byly i když jsem mikroskop důkladně otřela!Potom jsem začala šroubovat s mikroskopem a zjistila jsem ,že jsem ho měla moc vyšroubovaný a viděla jsem zřejmě bublinky čočky mikroskopu!!Začíná se mě objevovat kapradina,ale ten můj má zase ten nejhorší týden v práci ,tak jsem zvědavá jestli ho přesvědčím!Hodně zdaru!Pá Hanka
 Petra25 


Re: Re: Mikroskop 

(19.7.2004 13:30:04)
Ahoj Hani, díky moc za tvoji zkušenost. Už jsem si myslela, že to pošlu zpátky. Právě mi skončili měsíčky tak se už těším na testování. Ještě jsem se chtěla zeptat jestli je lepší testovat sliny nebo poševní hlen? Díky a držím moc palečky aby ti to vyšlo.
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Mikroskop 

(19.7.2004 15:31:40)
Ahoj!Já jsem to dělala ze slin,protože se mě teprve začíná hlen dělat.Z hlenu jsem nic nepoznala.Snad jedině pak z bílku.Tady píšou ,že se kapradí oběvuje 3-4 dny před uvolněním a mizí 2-3 po něm.Já mám bílý hlen a mám kapradí jak z lesa a to nebyl bílek.Pá Hanka
 Peťula Honzík1/01+Michalka8/05 


Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(19.7.2004 15:57:39)
Ahojky,
já jsem si ho kdysi taky chtěla koupit,ale pak nějaká holčina na netu psala,že ho doma má a že ukázal ovulaci i ze slin jejího manžela.
No tak nevím,jestli se této metodě dá věřit :o)
 Petra25 
  • 

Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(19.7.2004 19:44:17)
Čauky, tak jsem to zase zkoušela, ale myslím si, že jsem naprostý idiot. Já tam prostě nic nevidím. Mohla bys mi prosím přesně popsat kam přesně ty sliny dáváš a jestli ten "přístrojek" potom přikládáš rovnou k oku nebo z nějaké vzdálenosti. Už si nevím rady. Možná to taky dávám na blbou stranu. Musíš si myslet, že jsem opravdu naprostý idiot. Manžel se zkoušel taky dívat a taky nic neviděl. No snad mi ještě jednou poradáš. A jaké množství nanášíš? Promiň, že tě otravuji tolika otázkama, ale moc bychom z manželem chtěli děťátko a jsme schopní pro to udělat cokoli. Ale to asi každý na těchto stránkách, že? A jak se jinak máš? Doufám, že to s tou manželovou prací nějak vyřešíte a konečně se to vyvede. Měj se a děkuji.
 Petra25 
  • 

Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(19.7.2004 19:47:32)
Čauky, tak jsem to zase zkoušela, ale myslím si, že jsem naprostý idiot. Já tam prostě nic nevidím. Mohla bys mi prosím přesně popsat kam přesně ty sliny dáváš a jestli ten "přístrojek" potom přikládáš rovnou k oku nebo z nějaké vzdálenosti. Už si nevím rady. Možná to taky dávám na blbou stranu. Musíš si myslet, že jsem opravdu naprostý idiot. Manžel se zkoušel taky dívat a taky nic neviděl. No snad mi ještě jednou poradáš. A jaké množství nanášíš? Promiň, že tě otravuji tolika otázkama, ale moc bychom z manželem chtěli děťátko a jsme schopní pro to udělat cokoli. Ale to asi každý na těchto stránkách, že? A jak se jinak máš? Doufám, že to s tou manželovou prací nějak vyřešíte a konečně se to vyvede. Měj se a děkuji.
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(20.7.2004 7:16:18)
Odděláš z "rtěnky" okulárek, na plochou stranu dáš sliny -co se vejde a necháš uschnout.Po uschnutí vrátíš do "rtěnky" a podíváš se proti světlu.pootáčíš aby jsi zaostřila.
PaPa
Hanka
 Petra25 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(20.7.2004 8:01:44)
Díky moc, dneska to zase vyzkouším. Dávala jsem asi málo slin. To bude tím. Jsem ráda, že je tady někdo kdo mi dokáže pordit z vlastní zkušenosti. Pa pa
 Petra25 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(21.7.2004 10:13:51)
Ahoj Hani, úplně ti závidím, že ti ta mašinka funguje. Dnes ráno jsem to zkoušela a neviděla jsem vůbec nic. Ať jsem zaostřovala jak jsem chtěla prostě nic. Jeslti tě nebudu otravovat,tak bych ti napsala svůj postup. Tak odšroubovala jsem okulárek a na jeho spodní stranu jsem vložila sliny (asi docela dost) a nechala jsem to tak 10 - 15 minut zaschnout. Poté jsem to zpátky našroubovala zpátky a zaostřovala a nic. Viděla jsem jenom žluto. Ale večer jsem to taky zkoušela a ¨to si mi objevilo asi tak 10 černých teček. Tak opravdu nevím. Už se cítím úplně bezradně. Včera jsem měla menší depku. Chtělo se mi hrozně moc brečet. Všude kam se podívám tak mají mimi buď v bříšku nebo v kočárku a já nic. Dostala jsem strach, že třeba nebudu mít moc děti vůbec. Asi z toho úplně blbnu. Promiň, že tě obtěžuji svými problémy. Měj se krásně. Pa
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(21.7.2004 16:19:56)
Ahoj!Já jsem se od tebe včera nakazila!Včera se mě to taky nechtělo povést!Dneska se zadařilo až po několikáté!Dostaly se mě sliny pod sklíčko-možná to taky bylo tím!Tak jsem to rozšroubovala celé a vyčistila a pak se zdařilo!Jinak se mě nepovedlo přítele přimět k tulení-několik dní skoro nespal!

Na jakém principu je Lady Fertility Tester založen?
Plodné a neplodné dny se projevují nejen změnou bazální teploty, tažností hlenu pohlavních orgánů a některými dalšími ukazateli, ale mají vliv i na obsah hormonů a solí ve slinách. Právě tohoto poznatku Lady fertility tester využívá. Na základě mikroskopické analýzy slin určíte, ve které fázi cyklu se nacházíte. V průběhu plodných dnů získávají sliny zkoumané pod mikroskopem specifický charakter, připomínající listy kapradí. Naproti tomu během ostatních dnů cyklu můžeme spatřit pouze beztvarou tečkovanou strukturu. Kapraďovitá struktura se začíná objevovat 3 – 4 dny před uvolněním vajíčka, 2 –3 dny po něm opět zmizí. Necelý týden tedy odpovídá plodnému období. V případě obav z nežádoucího otěhotnění použije žena v tuto dobu jinou antikoncepční metodu (např. prezervativ), nebo se vyhne pohlavnímu styku. Tečkovaná struktura naopak signalizuje „bezpečné“ období. Opačná situace je u žen, které mají problém otěhotnět. Ty soustředí pohlavní styky na období maximální plodnosti.

Jak Lady Fertility Tester používat?
Kapesní mikroskop je válcovitého tvaru, krytý ochranným víkem, obdobně jako rtěnka. V horní části tubusu je zasunut okulár. Ten při použití z tubusu vysuneme. Na sklíčko okuláru lehkým plivnutím naneseme vzorek slin, tak aby neobsahoval bublinky. Sliny necháme 1 – 5 minut zaschnout. Místo slin můžeme omytým prstem nanést na sklíčko i poševní hlen. Okulár se zaschlým vzorkem zasuneme zpět do tubusu. Mikroskop přiložíme okulárem k oku, namíříme proti světlu (okno, lampa) a otáčením závitu zaostříme okulár. Obraz poté vyhodnotíme. Plodným dnům odpovídá „kapraďovitá“ struktura krystalů, neplodné dny se projevují „tečkovanou beztvarou“ strukturou. Zejména pro začátečnice je vhodné sledovat svůj cyklus průběžně, aby si mohly obě charakteristické struktury porovnat. Pro předejití nesprávnému vyhodnocení je třeba sklíčko před použitím pečlivě vyčistit od předešlého vzorku, a to vatou nebo utěrkou namočenou ve vodě či v lihu.

Na co dávat pozor?
Při zkoušení kapesního mikroskopu na klinických pracovištích byla prokázána značná spolehlivost hodnocení, nicméně je třeba upozornit uživatelky na některé důležité skutečnosti.
Kromě zcela jasných obrazů tečkovaných a kapraďovitých struktur se může objevit obraz, jehož zařazení není zcela jasné. Kapraďovitá struktura může být pouze naznačena, nebo se může objevit jen na jednom místě preparátu. Takový obraz označujeme jako „přechodnou“ strukturu. V rámci antikoncepčního hodnocení je nutno dny jejího výskytu považovat za nejisté a předpokládat, že se již (resp. stále ještě) jedná o dny plodné.
Na hodnocení slin může mít nepříznivý vliv kouření, alkohol a zbytky potravy. V takovém případě se doporučuje asi dvouhodinová přestávka od posledního jídla, požití alkoholu nebo vykouřené cigarety. Rovněž zánětlivá nebo jiná infekční onemocnění ústní dutiny ovlivňují negativně krystalizaci slin. V těchto případech je možno zkoumat vzorky sekretu z pochvy. Za nesprávné vyhodnocení nenese výrobce ani prodejce odpovědnost.

Říkala jsi,že tam byli tečky,není to ono?Po utření-zůstaly tam,nebo zmizely?Taky to tam nechávám mnohem déle,až je to úplně suché-třeba hodinu,než se dá na to podívat!Tak dej vědět jestli se zadeřilo!!Pá Hanka
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(22.7.2004 9:08:08)
Jak to dopadlo?Jaký máš vůbec mikroskop?Tady píší,že je nějaký se zabudovaným osvětlením.Taky,jestli jsi netestovala moc brzo po měsíčkách?!Už nevím ,co?!
 Petra25 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(22.7.2004 10:20:29)
Ahoj Hani, bude to asi tím, že to zkouším bro po měsíčkách. Mám asi 4 dny po skončení menstruace. Tak to bude ono. No, ale zkoušela jsem to i dnes ráno (4 den po M) a vyděla jsem pár teček a čárku a potom co jsem vše vyčistila tak to tam bylo pořád. Asi to celá namočím do vody a pořádně vyčistím. Jsem ráda, že mi tak pomáháš. S tím tvým tulením je mi to velice líto. Já mám zase manžela, že ho spíš musím brzdit. Každej jsme nějakej.

Chtěla jsem se tě taky zeptat jaký máš názor na každodenní pohlavní styk. Myslíš, že můžou být spermií méně a proto je otěhotnění těžší?

Díky a přeji ti aby ti ten mimísek brzo vyšel. Pa Petra
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(22.7.2004 12:55:46)
Ty tečky jsem tam měla také,ale to jsem měla moc vyšroubováno!Teť mám mezírku asi 1mm!S tím každý den?!Marně se o to snažím!Autorka tohoto článku Alena má ve své tabulce v období ovulace zakroužkováno skoro každý den!Taky jsem to slyšela a taky jsem slyšela že se každodenním tulením se zvýší počet spermií v děloze.Když se nebude dařit,tak zkus milování obden-řeba bude platit pravidlo,že tomu tvému musí dozrát!Asi si nevybereš!!!Někdo do toho vlítne,ani neví jak,a my děláme takovéhle pokusy!!Tak dej zase vědět!Pa Hanka
 Petra25 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(22.7.2004 13:14:10)
A ty už nějaké děťátko už máš nebo jsi také prvosnažilka? Já se musím přiznat, že už od malička jsem si představovala, že budu mít spoustu dětí a teď budu ráda, když se nám to povede alespoň jednou. Před tím jsem sice antikoncepci nebrala, ale děťátko jsme chtěli až budeme mít vyřešené bydlení a vše s tím spojené. Kdo to mohl vědět,že? No po pravdě. Teď je to vlastně teprve naše osficiální druhé zkoušení, protože první měsíc jsem měla po svatbě a měsíčky jsem dostala až po vyvolání injekcí. Tak tento měsíc nepočítám, protože si říkám, že by stejně nic nebylo, když jsem to všechno měla rozhašený. Musím ale všechny potěšit a povzbudit. Mám tady v práci kolegiňku, která po patnáci letech otěhotněla. A víš co jí pomohlo? Nejdříve prodělala umělé oplodnění a všechny možná vyšetření a tak a nakonec jim zbyla poslední možnost. Byla to spíše náhoda. Začala docházet do Brna k jednomu panu doktorovi, který provádí akupunkturu a do tří měsíců byla těhotná. No není to paráda? Říkám si, že jestli se nám to do půl roku nepodaří tak to taky zkusím. měj se hrozně moc hezky. Pa Petra
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(22.7.2004 14:21:29)
Nemám žádné mimčo. Před 9měsíci jsem o miminko přišla v 9tt.Je mě skoro 30 a myslela jsem,že bych si pořídila tak 3 děti!To už asi nestihnu a také do téhle doby budou dvě stačit.Okolo mne všechny rodí o106!Ahoj Hanka
 Petra25 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(22.7.2004 16:15:50)
Ahojky, to mě je 25 a mám taky obrovský strach. Musím to ale všechno přežít a zkoušet se na to moc nezaměřovat. Chtěla jsem se tě ještě zeptat (že tě pořád otravuji) kdy je nejlepší používat mikroskop. Díky moc. Může se zeptat odkud pocházíš? Já jsem totiž hrozně zvědavá taky bych si chtěla udělat o tobě určitou představu, jak vypadáš a tak. Ale jestli nechceš tak je to jedno. Zatím si užívej všeho a pa.
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(23.7.2004 14:47:55)
Ahoj!Kdy používat mikroskop-já ho mám ani ne 14dní,takže nejsem žádný expert!!Jsem z Královehradeckého kraje a odkud jsi ty?Máš internet doma?Jak dlouho jsi s přítelem(manželem)?Já 10let,ale stále svobodná!Už se ti povedlo něco najít?Já jsem tam neco našla brzy po měsíčkách.Pa Hanka
 Petra25 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(23.7.2004 20:35:16)
Ahoj Hani, já jsem od Brna a s manželem jsme spolu čtvrtý měsíc po svatbě, ale jinak skoro pátým rokem. v mikroskoupu pořád nic nemůžu najít. Ještě to zkusím zítra ráno a když ne tak jim tam napíšu co s tím. Jinak internet mám doma. Je to teda novinka od pátku, ale manžel sedí u něho pořád. Vždycky si dělám srandu, že k vůli tomu ani neotěhotním. Samozřejmě, že si na tulení se mnou najde vždycky dostatek času. Chtěl jsem se tě zeptat jestli bys mi nechtěl napsat třeba na mail. Adresa je PKinclova@seznam.cz. Budu ráda když se ovzeš. zatím se měj moc hezky a brzo se ozvi. Díky za rady.

PS: Co přesně vidíš v tom mikroskopku? Jseou to opravdu černé tečky nebo beztvaré obrazce nebo jsou obrazce průhledné? Jednou se mi tam totiž něco takového objevilo.
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(23.7.2004 22:43:44)
Ahoj!Mail nemám-má ho můj přítel,ale já ho neovládám(přítele ani mail)!Na mail umím posílat leda obrázky a přečíst poštu!Jestli chceš můžeš napsat na ICQ - 246719919.
V mikroskopu vidím průhledné bublinky,beztvaré mapky,čárky a teť i kapradí.Zkoušej to během dne několikrát!Dávat méně a více slin-pokaždé se mě to taky nepovede(né,že bych nic neviděla-jen je to horší rozpoznat,jestli to jsou mapky nebo kapradí).V podstatě to dělám tak často,dokud tam to kapradí nevyroste(hahaha).Nic se ti neukáže,když si vyčistíš zuby a nebo žvýkáš žvýkačku.Pá Hanka
 cobbie 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(27.6.2005 13:36:53)
napoprve mi ovu mikroskop fungoval, ale od te doby ne. stale jsou tam malinke bublinky dokonce bych rekla,ze rovnomerne rozptylene po celem sklicku. at to umeju a vylestim jak chci jsou tam stale videt a kdyz nanesu slinu a necham zaschnout je to porad stejne. nechapu co s tim je. poradte mi prosim
 andrea 
  • 

délka luteální fáze 

(22.7.2004 11:29:10)
Ahoj,
zatím se o mimi ještě nesnažíme, ale už teď mi vrtá hlavou pár problémků.
Četla jsem, že délka luteální fáze (to je ta poslední od vzestupu teploty) má být dlouhá 10-16 dnů. Pokud je kratší svědčí to prý o nedostatečné funkci žlutého tělíska, a možnost otěhotnění je ztížená.
Moje luteální fáze trvají i 6 dnů. Párkrát to bylo i 10 dnů, ale to je spíš výjimka.Naměřených mám 17 cyklů a myslím, že dobře.
Prosím poraďte, máte-li někdo nějaké bližší informace. Jak dlouhou luteální fázi jste měli vy při otěhotnění?
 Hanka, snažilka 
  • 

Re: délka luteální fáze 

(29.7.2004 15:52:28)
Ahoj Andri,

délka luteální fáze 6 dní je asi opravdu málo. Byla jsem na IVF a doktoři tam říkali, že normálně přijde oplodněné vajíčko do dělohy asi 4-5 den, pak se usadí na sliznici a teprve se zahnizďuje. Za 6 dní se TO asi nedá stihnout. Asi by to chtělo přeptat se u doktora... Já nejsem odborník, měřím teprve 4 cyklus, ale byla jsem nervózní už z toho, když jsem měla luteální fázi "jen" 9-10 dní. Ovšem Taky mám kamarádku, která měla cyklus 18 dní, MS pak silnou 7 denní a otěhotněla a porodila holčičku bez problémů. Tak nevím, zkus se zeptat své doktorky. Přeji hodně štěsíška a ozvi se pokud se dozvíš něco nového, taky mě to moc zajímá. Snažíme se 2 roky... Papa, Hanka
 Pavlína, bez mimi 
  • 

Jsem normální? 

(23.7.2004 11:11:36)
Ahoj.
Už teď se těším na další pokračování, protože si připadám jako naprostá abnormalita. Je mi 29 let a s manželem se pokoušíme o miminko prakticky od svatby, tj. od dubna tohoto roku. Vím, že to je krátká doba, ale přece jen, čím více se doba prodlužuje, tím více si připadám nezdravě. A když tak čtu všechny ty příspěvky – začínám se považovat za exota: můj cyklus je maximálně 26 dnů (a to je opravdu maximum asi tak jednou za 2 roky, jinak se pohybuje kolem 24 a 25 dnů), teplotu si neměřím – na to jsem příliš líná a pohodlná a co se týče hlenu, od té doby, co ho sleduji si asi řekl, že se přestane ukazovat :o))). A když ho náhodou odchytím, tak to je bílek a to hned asi tak 4, max. 6 den cyklu a pak už jen sucha a prázdno až do další MS. Jsem normální??? V každém případě, teď , při posledním cyklu jsme se s manželem snažili tulit co nejvíc právě hned na začátku. Tak uvidíme, zda úspěšně :o).
Nemůžu se dočkat dalšího pokračování informací o abnormálních případech. No, možná že budu hlavním tématem :o))).
Přeji mnoho úspěchu všem snažilkám.
 Hanka 
  • 

Re: Jsem normální? 

(23.7.2004 15:17:46)
Ahoj Pavlíno!Třeba to tentokrát vyšlo,když jsi zaznamenala bílek!Když ne,asi by jsi mohla překonat svou lenost(dle tvých slov) a zkusit měřit teplotu.Já se pokouším o mimčo po mém potratu 8 měsíců s přestávkou po zákroku.Tím měřením jsem se uklidnila,protože jsme se nikdy netrefili do těch spráných dní!Je spousta důvodů a příčin proč musíme takhle čekat!Pá Hanka
 Petra25 


Re: Jsem normální? 

(23.7.2004 20:43:52)
Ahoj pavlíno, máme spolu něco společného . Já jsem taky měla svatbu v dubnu a od té doby se taky s manželem pokoušíme o mimi. Myslela jsem si, jak to bude jednoduchí, ale te0d už si druhý měsíc měřím teplotu. Zatím mám normální rtuťový teploměr, ale v pondělí si jdu koupit digitální, který měří na dvě desetinná místa. Prý je to lepší. Jde tam poté poznat veškerá odchylka. Koupila jsem si také vitamíny Claibrum Baby plan, tak doufám, že je to k něčemu dobré. Taky jsem se již dočetla, že je dobré při ovulaci (nebo kolme této doby) baštit kapky na kašel. Že prý to ředí hlen a to je lepší pro spermijky. Jinak už nevím co bych ti ještě napsala. Budu ráda, když se zase ozveš. Pa Petra
 Táňa 
  • 

Re: Re: Jsem normální? 

(29.9.2004 13:26:31)
Ve Vaší diskusi mi pořád něco chybí. To co je výše řešeno je všechno pravda, ale zřejmě nikoho z vás nenapadlo, co se týče pokusů početí, že každá žena má v roce asi tak dva měsíce, kdy je početí mnohem pravděpodobnější než v měsících jiných. Proto například já mám tři děti a všechny tři jsou rozené v první polovině července. Samozřejmě o nic takového jsme se nesnažili a všechny jsme chtěi tak v březnu až červnu. Kamarádka po samovolném potratu nemohla přijít do jiného stavu já jsem jí říkala v klidu počkej původně si měla termín porodu spočítaný na konec prosince vyjde to zase. Holčička se narodila po dvou letech 2. ledna. Další kamarádka si chtěla pořídit po 14. letech 2. dítě, 1. bylo rozené v listopadu a termín druhého porodu má spočítaný asi o 5 dnů později než má narozeniny starší dítě.
 Hanka, snažilka 
  • 

Re: Jsem normální? 

(29.7.2004 15:41:45)
Ahoj Pavlínko,
já mám cyklus taky rozlítaný, ale momentálně se mi to usazuje na 25 dnech. Snažíme se 2 roky a už jsme toho zažili... vysazená HA 2 roky, už jsme byli 1x na IVF a poté cyklus lítal jako blázen... Je dobré asi překonat lenost a zkusit měřit a sledovat všechny znaky STM (podle článků tady). Ale co mě povzbudilo a možná i tebe, moje kamarádka měla cyklus 18 dní (!!!), krvácení extra silné 7 dní a počala a porodila holčičku úplně bez problémů. Takže naděje určitě je. Ozvi se co a jak je s tebou dál. Zatím pa, Hanka
 Petula, 3 kluci 9/05,6/07,9/10 


Re: Jsem normální? 

(30.7.2004 14:16:10)
Ahoj Pavli,
chci te taky ujistit, ze nejsi v tom sama. Urcite bych ti doporucila merit si teploty + sledovat cipek a hlen. Mozna i obcas zkontrolovat ovulaci ovulacnim testem a jist vit. E a kys. listovou.
Ja mam taky cyklus kratsi, vetsinou 26 dni, to mame vyhodu oproti holkam, co ho maji dlouhy.
U sledovani hlenu je to i o tom se ho naucit sledovat, ja jsem sledovala zatim jeden cyklus (vsechny metody) a vubec jsem bilek nezaznamenala a to si pamatuju, kdy byvaly doby, kdy ze me tekl pri posazeni na zachode. Zakon schvalnosti.
My se take pokousime 3 mesice a nic, zrovna vcera jsem dostala menstuaci a byla jsem z toho hodne smutna. Uz si pripadam jak idiot, kdyz na sobe pozoruju jeden priznak tehotenstvi za druhym.
Mejte se vsichni hezky a drzim palecky.
Petra
 Petra25 


Re: Re: Jsem normální? 

(2.8.2004 7:49:46)
Ahoj Petro,
se mnou je to asi stejné. Taky to zkoušíme s manželem třetí měsíc. První jsem mylsela, že jsem těhotná, ale bohužel nic. Druhý jsem si říkala, že snad ani žádný hlen nemám a až teprve tento měsíc jsem měla předpisový bílek. Snad jsme to s manželem vystihli dobře a vše se podaří. Ale pochybuji. Zatím pa Petra
 Petula, 3 kluci 9/05,6/07,9/10 


Re: Re: Re: Jsem normální? 

(2.8.2004 11:10:11)
Ahoj Peto,
tak to ti budu drzet co nejvic palce, a kdyz to nevyjde ted, tak urcite dalsi mesic :-). Ja jsem na sebe taky zvedava, zda budu mit bilek, vzhledem k tomu, ze bastim k.listovou, tak by se mohlo zadarit.
Mej se hezky
Petra
 Pavlína, bez mimi 
  • 

Holky, díky!!! 

(2.8.2004 11:29:57)
Ahoj holky,
omluvte mě, že reaguju na Vaše skvělé příspěvky až teď, ale měla jsem celý týden dovolenou bez počítače. Jinak moc děkuju, že jste se ozvaly, moc mě těší, když vím, že v tom nejsem sama.
Jinak jsem zaznamenala jistý posun a to v tom, že jsem překonala lenost (alespoň částečně) a vydala se na nákup digitálního teploměru, který měří na dvě desetinné místa.
Už jste si někdy připadaly jako mimozemšťan? :o))))
Stačí k tomu málo, jen se v lékárně na takový teploměr zeptat. To jsme si s manželem užili docela dost legrace. Výsledek se dostavil pouze v tom, že máme zmapované téměř všechny lékárny jihomoravského kraje :o)))).
Ale nevzdávám se, a hned dneska si ho chci objednat přes internet, prý na stránkách www.lpp.cz, nebo tak nějak.
Ještě jednou moc děkuju, a určitě dám vědět, jak to naše tulení z kraje cyklu dopadlo.
Mějte se moc hezky a taky všem snažilkám držím všechny palečky, i ty manželovy.
 Mici, 30, snazilka (vic nez jen laxni:-) 
  • 

Re: Re: Jsem normální? 

(23.9.2004 9:31:48)
Ahoj Petro,

zaujal me tvuj komentar ohledne bilkoveho hlenu. Taky si pamatuju na doby, kdy "tekl proudem" a znervoznoval me, protoze jsem nevedela, co to je:-) Ted bych dala nevim co za to, aby se objevil. Nevis, proc se to deje, proc se ztraci, meni atd?

Zkusim se na to preptat doktorky, ta na to ma "papir":-)

Ahoj,

Mici
 Pavlína, bez mimi 
  • 

Pěkně prosím o radu!!! 

(12.8.2004 9:36:31)
Už si připadám trapně, ale tento příspěvek vkládám na čtvrtý pokus, tak snad to vyjde. Je to tu všude vážně už moc přeplněné:

Ahoj všem,
potřebovala bych poradit. Možná už se ptám na zodpovězené, ale risknu to.
Konečně jsem sehnala teploměr a začala se měřit - ale v tom je asi můj kámen úrazu. Nevím, jak která jiná, ale já se budím pokaždé v jinou hodinu, i když mám nastaveného budíka (to je jen taková pojistka, abych vůbec do práce došla :o)). No a teď si vůbec nejsem jistá, jestli to moje měření vůbec k něčemu je, protože - měřím sice ve stejnou hodinu, ale před tím se i třikrát probudím a zase usnu. A tak můj graf vypadá jako horská dráha - jeden den jsem nahoře, druhý dole. Když se budu měřit po prvním probuzení, bude to každý den v jinou hodinu, no a když se budu měřit ve stejnou hodinu, nebude to zaručeně po prvním probuzení. Je můj dotaz k pochopení? Už se v něm sama ztrácím :o)))!!!
Co vy na to? Má některá stejný problém, nejlépe už vyřešený? Škemrám o radu!!!
Pavlína

PS: Klidně mi můžete odpovědět i na mou soukromou adresu.
 Lenka K. 
  • 

Re: Pěkně prosím o radu!!! 

(12.8.2004 9:54:53)
Ty si nepřipadáš trapně, ty už jsi trapná. Vkládat sem asi po čtvrté jeden a ten samý dotaz je opravdu trapné. Kdyby ti některá ze snažilek chtěla odpovědět, tak to udělala už po prvním příspěvku. Nakonec ti někdo odpověděl přece jenom později a ty jsi zase vložila svůj přiblblý dotaz.
 Iminka 
  • 

Re: Re: Pěkně prosím o radu!!! 

(12.8.2004 10:48:57)
Leni, ptát se není trapné a dotaz není přiblblý. Někdy prostě příspěvek zapadne a to že nikdo nezareagoval ještě neznamená, že otázka za odpověď nestojí. Všichni se občas trápíme něčím, co ostaním může připadat hloupé nebo trapné, a možná i ty.

Moje nedokonalá dpověď na dotaz je taky v rubrice Symptotermální metoda, najdete ji v nově založených diskusích.
 Lenka K 
  • 

Re: Re: Re: Pěkně prosím o radu!!! 

(12.8.2004 11:16:25)
Iminko omlouvám se.
 Miillii 


Ovulace 

(23.7.2004 14:31:03)
Ahoj děvčata,
mohla by mi některá z Vás poradit, prosím? S manželem se pokoušíme něco málo přes půl roku, ale zatím nic. Brala jsem Marvelon sedm let a po jeho vysazení se mi cyklus rychle vrátil do původní podoby. To znamená že DC je 40-45 a ovulace 25-30 DC (potvrzeno měřením BT - perfektní křivka, i ovulačním testem). Délka luteální fáze je 13-14 dnů, což by na "zahnízdění" vajíčka mohlo být dost. Snažíme se o dodržování všech možných zásad, včetně styku ob den, aby se mršky mohly dostatečně obnovit. Přesto jsem dnes ráno zase objevila nemilou návštěvu. Poraďte prosím co bych ještě mohla udělat víc? Zatím nechci jít ke svému Dr., protože půl roku není objektivně řečeno příliš dlouhá doba, ale určitě mi dáte za pravdu, že čekat další dva měsíce jestli se to povedlo nebo ne je někdy k zbláznění.
Mili
 Helen78, kluci 06, 08, 10 


Re: Ovulace 

(23.7.2004 18:15:06)
Mili, jestli jsi to ty, co jsi psala na emimino, tak jsem ti tam napsala odpověď.
A ještě pro holčinu, co má druhou fázi cyklu jen 6 dní - podle mě to je na návštěvu doktora, ale nechci tě strašit. Pa holky
 andrea 
  • 

Re: Re: Ovulace 

(26.7.2004 10:29:24)
Odpověď byla asi pro mě, díky.
O návštěvě Mudr uvažuju, ale nevím jestli se mi jenom nevysměje, symptotermální metoda obvykle není mezi MUdr oblíbená. Uvažuju, že trochu zalžu a řeknu, že se o mimi snažíme už déle, i když to nebude pravda.
Prý se to dá krátká třetí fáze léčit hormonálně, nevíš o tom něco?
Předem dík za odpově´d.
 Petra(31) 
  • 

Digitální teploměr a délka měření 

(3.8.2004 9:11:17)
Ahoj, holky!
Chci se jen zeptat. Měřím si bazální teplotu v pochvě normálním digitálním teploměrem. Ten je ovšem s měřením hned hotový a pípá určitě do minuty. Jenže všude píšou, že se bazální teplota musí měřit minimálně 3-5 minut. To ale asi platí jen pro normální, rtuťový teploměr, ne? Je tedy tak krátké měření digitálním teploměrem dostatečné a objektivní? Nebo ne?
Díky za odpověď.
Petra
 Petula, 3 kluci 9/05,6/07,9/10 


Re: Digitální teploměr a délka měření 

(3.8.2004 11:59:10)
Ahoj Peto,
pokud mas digitalni teplomer, staci doba, co si "urci" teplomer sam, ja to taky tak delam. V clanku je uvedeny cas pro rtutovy teplomer.
Petra
 Vanesa 
  • 

Re: Re: Digitální teploměr a délka měření 

(5.8.2004 23:39:16)
Ahoj Petro ! Mereni digitalnim teplomerem je dobry neboj ja si merim teplotu uz hodne dlouho a jak vim ze je dobry je to ze pred kazdou menstrulaci presne ten den mi rano ukaze nizsi teplotu a ma menstrulace se dostavi ten den.Takze si nelam hlavu jsou spolehlivy. Preji krasny den!
 Vendulín 


ovulace - teplota 

(6.8.2004 9:17:14)
uz nejakou dobu procitam tyto stranky a ani nevite, jak jsem rada, ze neco podobne existuje. V mém okoli se o podobnych vecech vubec neda bavit. Vsechny kamaradky otehotnely jen co na ne muz doma sahnul, a vubec si nedokazi ten stres predstavit.
Ja jsem snazilka tak asi tri mesice. Po vysazeni HA (brala jsem ji asi 10let) jsem si naivne myslela, ze se mi to podari jako jim - hned napoprve...bohuzel se to nepodarilo, a mens. jsem dostala az po injekci (cyklus trval pres 50dni). Nyni jsem ve 31dnu cyklu, a snazim se merit bazalni teplotu a sledovat hlen. Bohuzel vubec nejsem schopna urcit den ovulace - co se tyce teplot, jsou hrozne rozkolisane, pet dni mam nizke stabilni teploty kolem 36, potom je jeden den vykyvu na 36,3 a potom zase stabilne 36. To se nekolikrat opakuje, max. se den vyssich teplot protahne z jednoho dne na ctyri, ale vzdy se to vrati zpet na 36, a pak zase zvedne. Co se tyce hlenu, tak bilek jsem vubec nezaznamenala - vetsinou je hlen lepkavy, max. do kvality lotion. Znamena to, ze jsem zatim nemela ovulaci? Setkaly jste se s tim nekdy? Jsem z toho nestastna, jak clovek muze mit mimi, kdyz nema ovulaci? Zacala jsem dlabat Baby plan a k. listovou, ale zatim se nic nemeni...:-(
Mam strach, ze se nam to jen tak nepovede...Uz od mala jsem vyrustala v tom, ze deti u mne budou asi problem - mamka byla pres rok v nemocnici, aby nas mohla vubec mit...doufam, ze na tom nebudu stejne...

 Týna 
  • 

Re: ovulace - teplota 

(6.8.2004 15:48:36)
Ahojky Vendulíne,
vím jak se cítíš, jelikož se snažíme už od října min. roku. Máme už jednoho svištíka čtyřletého a ta přišla přesně po vysazení antikoncepce, ale před ní jsem jí brala jen 3 měsíce. Teď jsem brala antikoncepci pres tri roky a zjistila mi p. doktork, že mi málo dorůstá děl. sliznice a dala mi na to Utrogestan,. To jsou hormony s progesteronem. To co popisuješ je bohužel mpožné, mě se to také stalo a bylo mi vysvětleno, že tělo několik let matu a teď bych chtěla hned aby to fungovalo. Prostě ta antikoncepce je svinstvo. Drž se a nevzdávej to, teploty se upraví a uvidíš, že vše se podaří. Už jsem si na těchto stránkách psala s dvěmi snažilkami a obě už jsou těhotné. Tak třeba jsem takový anděl a vyjde ti to také když jsem se po delší době zase na tyto stránky přišla podívat a dokonce zas napsala. Tak když budeš mít náladu zas napiš. To že baštíš těh. vitamíny děláš velice dobře. Vše to pomůže tomu zmatenému tělu. Pokud budu vědět tak ti nějak poradím. Ovulace mě čeká, ale manžel mi bude v tom týdnu odjíždět, tak to zase zkusíme v září. Měj se pěkně a vydrž!!!!!!
 Vendulín 


Re: Re: ovulace - teplota 

(9.8.2004 8:17:46)
Ahoj Týno,
díky moc za tvuj mailik!!!
Je to práve 5 dnu, co mam vyssi teploty (kolem 36,5), a tak cekam si kazdy den rikam, zda vydrzi (i kdyby jen 12dnu) nebo zda se jedna jen o dalsi vykyv v teplotach...Rekla jsem si, ze si dam cas do konce srpna - jestli se to neupravi jasnym smerem, tak zajdu zase k doktorovi, a zkusim ho poprosit o ten Utrogestan, protoze takhle mi to prijde jak Cekani na Godota...
Ríkas, ze se snazite o cipíska od rijna min. roku, a termin sve ovulace dokazes odhadnout. Neuvazovali ste, ze byste si v ten termin naplanovali nejakou dovolenou u more? Treba jen na tyden, princeznu dat na prázdniny k babicce a dedovi, a sami si to poradne uzit. Hodne na jihu je teplo pres cely rok a nekde jsem cetla, ze kdyz clovek zmeni prostredi, prijde na jine myslenky, a ta romantika pri zapadu slunce pry udela sve...Jedna kolegyne z prace si takhle po rocnim snazeni privezla malou Spanelku...
Doufam, ze i ja ti prinesu stesti....
Vendulin
 Týna 
  • 

Re: Re: Re: ovulace - teplota 

(10.8.2004 8:58:13)
Ahojky Vendulíko,
to s tou dovolenou už jsme podnikli, ale bylo to asi tou nedorustající sliznicí. No uvidíme, jinak moje treperenda je též ze Španělska, tak uvažuji jestli by jsme tam neměli ještě jednou odletět-cha cha. no jde i o ten klid až na to hlídání, s tím je potíž, ale snad to nějak provedem. Dědy už nemáme a babička jedna nehlídá vůbec a ta druhá hodně pomáhá ségře.Jinak opravdu vydrž, já vím jak je to nesnesitelné, ale nevím jak se k tomu staví tvůj doktor, ale tá má opravdu čekala skoro ten rok než bude se mnou dělat.Uvidíš.Mě je 31 tak taky rekla, že už nejsem z těch mladších tak to chvíli trvá. Jsem z toho už také otrávená a chce mě poslat někam do těch specializovaných poraden,ale na to kašlu. Pokuď to nepůjde přírodně. No atk se měj krásně a drž se. kolikátý den jseš cyklu? Koupila jsi si nový ten teploměr? Jednou se mi stalo, že to byla vina teploměru. Já jsem 10 dc a mám 36,8. Tak držím palce pa Týna
 Petra(31) 
  • 

Jak na gynekologa? 

(10.8.2004 9:33:53)
Ahoj, Týno!
Promiň, že vám skáču do diskuze, ale chtěla jsem se zeptat na postup Tvé gynekoložky. Jsme stejně staré, akorát, že mému "bobečkovi" je už sedm let. A koukám, že máme zhruba tak stejný problém. Taky mi nedorůstá děložní sliznice. U doktora jsem byla minulý měsíc a dostala jsem "provokačku" abych vůbec menstruovala. HA jsem vysadila v únoru. Můj doktor mi taky řekl, že už nejsem z nejmladších (brouček!), a že se musím hormonálně srovnat. Ale jak, to už z něj nevypadlo! Navíc se mnou nic nechce dělat, že prý, když do zimy neotěhotním, nasadil by mi na 3 měsíce antikoncepci, a pak bysme ten následující měsíc na to doma měli "vlítnout"! ( Ovšem na to, jak bych ten měsíc byla nervní už nemyslel)A nebo prý to bude řešit nějak jinak, práškama. To asi myslel, to co bereš Ty? Jenže mně se nechce zase do sebe cpát antikoncepci. Můžeš mi , prosím Tě, říct, co s Tebou vyváděla Tvoje doktorka? Abych ho na podzim "umlátila argumenty". Děkuju moc a přeju, ať Ti to všechno hezky dorůstá a ovuluje!
Ahoj Petra
 Týna 
  • 

Pro Petru 

(10.8.2004 10:48:49)
Ahoj Peto,
Ty doktoři!!! Já už jsem taky byla šílená tak jsem tam byla před měsícem a to mi teda pro jistotu udělala ultrazvuk - tou sondou dovnitř a zjistila mi že mi nedorůstá dostatečně ta sliznice. Já mám cyklus tak 40 dní teď naposledy už 34! To myslím způsobil ten Utrogestan. Ten je právě na srovnání menstruace.Jen co budu mít více času naúpíšu ti adresu kde najdeš leták od Utrogestanu. Jinak mám přijít v září nebo říjnu a pak mě chce poslat na nějakou tu kliniku, ale co vím zcela jistě, že manžela by tam nedostali a víš jak to je. budu se jí snažit vysvětlit a poprosit jestli by mi ty hormonální hladiny nemohla odebrat ona. vždyť jde jen o odběr krve. Jsem schopna to i doplatit, jestli to neni schopna udělat třeba kvuli pojišťovně. Rozhodně bych se na tu antikoncepci vyprdla, ale každý má jiné zkušenosti. Píšu zmateně ale mám v zádech tu mou neposednou čtyřletou princeznu, tak musím běžet. Určitě napíšu víc a těším se na další psaní a drž se dotáhnem to do konce.
pa Týna
 Petra(31) 
  • 

Týně 

(10.8.2004 11:41:53)
Ahoj, Týno!
Děkuju za odpověď, kor v tak exponované situaci! :o). Znám to. Nejvíc mi toho můj drahý synek vždycky potřebuje povědět zrovna když telefonuju, nebo si s někým povídám. Já bych teď měla dostat M cca tak za 3 dny. Před "provokačkou" jsem měla cykly tak cca 32 dní, ovšem teď netuším. Sice mi doktor řekl, ať přijdu na podzim, ale jestli to zase nedostanu, tak mě tam má jak na koni!
Mějte se obě hezky! Já mám indiána u prarodičů, tak je mi doma tak divno ...No, od soboty mne už zas bude "vytáčet".:o) Už aby!
Ahoj Petra
 Petula (32) 
  • 

Re: ovulace - teplota 

(6.8.2004 15:58:10)
Ahoj Vendulinko,
presne chapu tve pocity, taky jsem je mela, kolem me vsichni na poprve otehotneli a my to ted zkousime 4. mesic. Dneska shodou okolnosti moje kamaradka odjela do porodnice, tem se to podarilo taky na poprve.
Taky jsem si myslela, ze nam to pujde na poprve a hodne me to rozhodilo, ze ne, ted uz to beru trosku s rezervou a rikam si, ze to nekdy musi prijit!
Jak pises mas hodne rozhazene teploty, meris si je ve stejny cas a pred merenim nevstavas z postele? Je mozne ze HA taky dela sve, nez se organizmus srovna. Napada me, zkusit treba ovulacni testy.
Co se tyce hlenu, taky jsem mela jen lotion a jestli si to dobre pamatuju pocita se ovulace den po dni, kdy byl naposled lotion (kdyz neni bilek).
Vendulinku hlavu vzhuru, je to jeste kratka doba na to delat zavery, ze neotehotnis a hlavne nejsi na to sama, je nas tu spousta s podobnymi nebo stejnymi problemy, tak te vzdy podporime :-)
Papa
Petra
 Hanka 
  • 

Re: Re: ovulace - teplota 

(6.8.2004 18:51:23)
Ahoj Vendulinko,
Také se snažím už dlouho!Před rokem jsme si udělali mimčo(hned na poprvé),bohužel to nevyšlo!Antikoncepci neberu a teploty mě skáčou sem a tam.Celou dobu jsem měla pravidelný ciklus-jen jsme se začali snažit,je po pravidelnosti!!Můj rekord je 50 a naopak 21!Jinak jsem měla tak 31dc.Čtu co se dá,teoreticky jsem zkušená,ale prakticky se nedaří!Do třiceti mimčo už nestihnu,ale doufám,že si nadělím aspoň testík se 2//!!!
Přeju všem ať se co nejdříve dočkají!!Hanka
 Vendulín 


Re: Re: Re: ovulace - teplota 

(9.8.2004 9:35:53)
Hanko,
sice nevim, kdy presne mas narozeniny, kazdopadne ti preji vsechno nejlepsi - a hlavne, aby se ti objevily dve carky!!!
Vendulin
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: ovulace - teplota 

(9.8.2004 18:21:02)
Ahoj Vendulinko!
Dík za přání!Mám před sebou 3-4 pokusy do narozek!Ale chtěla bych,aby se zadařilo mnohem dřív(hned)!Hanka
 Vendulín 


Re: Re: ovulace - teplota 

(9.8.2004 8:52:05)
Ahojky Petulko,
Ja si teplotu merim kazde rano presne ve stejnou dobu (výjimecne o pul hodiny drive), a to i o sobotach a nedelich. Ted mam treba paty den 36,5, predtim jsem mela ctyri dny 36. Teplomer mam vzdy sklepany, takze pred merenim pouze pro nej natahnu ruku. Asi to fakt bude spise tema hormonama...nebo bych mohla mozna jeste zkusit si teplotu merit dole (nekde jsem cetla, ze vysledky jsou pak vyrovnanejsi)...
Mozna jsem fakt uz mela ovulaci, kdyz se mi objevil hlen lotion, a ani o tom nevim (to by bylo super, protoze jsme to akrorat zkouseli). Myslis, ze tedy po ovulaci teploty nemusi jit vzdy nahoru? Mozna bych se mela vic soustredit na ten hlen - a teploty brat s rezervou...
No uvidime, pockame do konce srpna, snad se to do te doby rozsekne....
Petulko, moc ti preju, aby ti to co nejdrive vyslo. Dokazu si predstavit, jak se asi musis citit, kdyz se kolem tebe ted rodi cipísci(clovek ma pomalu slzy na krajicku a nevi, zda je to stestim (pohledem na to krasne drobatko) nebo smutkem (ze neni nase). Hold musíme vydrzet!!!
Mej se moc krásne,
Vendulin
 Zuzka 
  • 

Re: Pro Venduli 

(9.8.2004 20:46:24)
Ahoj Venduli,

Nevím zda Tě to potěší nebo né, ale když jsem četla tvůj příběh, tak to jako kdybych pročítala můj men.kolendář a BT. Taky jsem brala Ha né sice tak dlouho ,ale i přesto mám chaos v hormonech. Menstruaci bez injekce nedostanu. BT mi skáče jak chce no prostě jsem na tom uplně stejně jako Ty, takže Tě zcela chápu.Není den co bych se sama sebe neptala zda u mě probíhá ovulace nebo né. Můj lékař má teď dovču , ale hned jak bude ordinovat ,tak ho zavalím otázkama. Jsem ráda ,že jsem tu našla stejný případ jako jsem já. Takže nezoufej, určitě Ti napíšu když něco budu vědět ,nějakou radu. Napiš jak pokračuješ. Ahoj Zuzka
 Vendulín 


Pro Zuzku 

(10.8.2004 14:08:33)
Ahoj Zuzi,
Jsem rada, ze jsi napsala. Moc jsem zvedava, jak na to doktor bude reagovat, a jestli ti neco predepise (treba Utrogestan jako Týne). Jak dlouho se s tím potýkás? Beres taky Baby Plan a k. listovou? Já jsem nyní v 36.dni cyklu, a mám jiz sesty den vyssi teplotu. Bylo by fain, kdyby vydrzela alespon do pristiho tydne, ale nedelam si zadne iluze (pred tím mi taky po peti dnech vyssich teplot zase klesla...):-(. No uvidime, nebudu hazet flintu do zita...

Opravdu nechapu, proc ti doktori nechaji cloveka tak dlouho se placat. Vzdyt jednorazova "provokacka" prece neni vubec systematické reseni! Clovek to sice dostane, ale dalsi cyklus je zase tam, kde byl. Proc se to nesnazi resit systematicky driv? To jsou ty prasky takový záhul na telo?


Prosim napis, co ti na to rekl doktor. Budes s nim probirat vyvoj BT a hlenu?

Pa,
Vendulin

 Zuzka 
  • 

Re: Pro Venduli 

(11.8.2004 21:14:58)
Ahoj Venduli,

Určitě napíšu co a jak . Doufám, že moje doktorka bude mít dobrou náladu. Někdy dokáže být pěně protivná . A podle toho pak vypadají její vyšetření a odpovědi na otázky. Hlen si tak moc nehlídám. Ale určitě s ní proberu BT Problém s mens. Jsem měla od puberty až po první těhotenství. To sice skončilo potratem, ale můj cyklus byl pak přesný. Říká se něco zlé, je k něčemu dobré. Do půl roku od toho potratu jsem otěhotnéla podruhé a uspěšně. Po poradu jsem dostala menst. až jak jsem přestala kojit tzn. devět měsíců po porodu. Taky jsem to dostala každý měsíc. Asi rok od porodu jsem začala užívat HA . V prosinci 2003 jsem HA vysadila a hle menst. nikde. Řešení doktora injekce. teď mám nějaký 65Dc. a pořád nic. Takže hned jak bude doktorka mít po dovolené jdu jí zahltit otázkama. Myslím, že u mě nedochází k ovu. Před prvním těhoten. když jsem měla ty samé problémy jsem měla teploty kolem 36,9 37 36,8 . Ted mé teploty jsou kolem36,5 36,4 36,6 na 37 mi nikdy nevyskočí. Sama jsem zvědavá co mi na to dá mynule jsem chodila co 50 dnů na injekci.

Takže se ozvu. Držím palečky ať Tvá teplota neklesá spíš naopak stoupá.
 motylik 


Re: mikroskop 

(19.8.2004 16:59:15)
Ahoj snazilky,
snazime sa 5 mesiac a tento som si zaobstarala mikroskop.
Zacala som ho pouzivat hned po menstruacii a co mi je divne,
asi dva dni hned po menstruacii som celkom zretelne videla
kapradiny... Teraz mam asi 4-5dni pred ovulaciou/podla teploty,
cipku a hlienu/ ale kapradiny sa neobjavuju. Nemate s tym
niekto skusenosti?
Dakujem
 Zuzava* 


Re: Re: mikroskop 

(20.8.2004 9:23:40)
Přesně tohle mi to dělalo, kapradiny hned po mestruaci, ale pak, když hlen a čípek a teplota ukazovaly ovu mi kapradiny neukázal. Tak jsem ho přestala používat, na mě asi nefunguje.
 Petra 
  • 

Mikroskop 

(1.9.2004 7:23:46)
Ahoj, Zlatusko nebo i někdo jiný, kdo máte zkušenosti s mikroskopem.

Chtěla jsem se zeptat, jestli vám ukazuje kapradiky také těsně a během menstruace? Sice "plivu" už druhý měsíc, ale minule mne nenapadlo testovat i během M. Teď jo a jsou tam! Tak nevím.

Díky
Petra
 Maťa. 


Re: Mikroskop 

(24.9.2004 8:04:36)
Ja som testovala hned den po meštruácii a kapradinky som tiež mala. Je to určite ešte sposobené tou menzes. Potom už neboli a boli až v mojich "plodných dnoch".
 Alca 
  • 

Re: Re: Mikroskop 

(24.9.2004 8:08:38)
Ahoj holky, prosim o radu. Muzete mi nekdo poradit,kde se da sehnat ten mikroskop na urceni ovulace? Vcera jsem obehla snad vsechny lekarny a nikde ho nemaji, da se nekde objednat na internetu.Diky moc rada, zatim se mejte papa.
 Maťa. 


Re: Re: Re: Mikroskop 

(24.9.2004 8:12:13)
Ja som si ho kúpila na internetovom obchode Vltava. Adresa: www.vltava2000.cz/woodland/default.asp

A volá sa Lady Fertility Tester:-) Doručili mi ho dokonca už za dva dni.
 Martina 
  • 

Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(24.9.2004 8:35:54)
Marti,
prosím Tě a kolik stojí aspoň přibližně. Předpokládám, že je tam pro laiky podrobný návod.
Měj se Martina
 Maťa. 


Re: Re: Re: Re: Re: Mikroskop 

(4.11.2004 13:12:49)
Stál ma presne 300,-- Kč (vrátane poštovného)
 Eva 
  • 

holčička 

(18.8.2004 10:52:55)
Který z těchto dnů je podle vás optimální pro početí holčičky?
 Alena 
  • 

Re: holčička 

(3.9.2004 17:57:22)
Ahoj Evo,
snazit se o holcicku muze trvat dele nez o kluka, ale treba ti to vyjde.
Plati, ze holcici spermie jsou pomalejsi, ale dele vydrzi, zato klucici spermie jsou rychlejsi, ale driv "umiraji".
Takze pro kluka je dobre od nastupu plodnych dnu abstinovat a tulit se az v den vrcholu a den pote.
Pro holcicku je treba se tulit ctyri az dva dny pred vrcholem, pak uz ne. V tom muze byt problem, protoze dopredu se da hur odhadnout, kdy prijde vrchol. Chce se to nekolik cyklu sledovat - kolik dni mivas kremovy hlen a kolik dni bilkovy.
Jinak bylo by to tvoje prvni dite nebo uz kluka mas?
Je taky dobre si vsimnout partnerovych pribuznych, jestli mivaji spis holky nebo kluky.
Pokud maji spis holky - muzete se tulit jeden az dva dny pred vrcholem a nejspis z toho bude holka, pokud vsak maji hlavne kluky, tulila bych se max. tri dny pred vrcholem, pak uz ne.
U tuleni pro holku je taky dulezite mit delsi obdobi plodneho hlenu (aspon 3 az 4 dny), jinak spermie to cekani nepreziji.
Hodne zdaru.
 Eva 
  • 

Re: Re: holčička 

(27.9.2004 14:32:25)
Aleno, díky za odpověď. Tušila jsem, že vyrobit holku bude složitější. Bylo by to první dítě, ale já kluka fakt nechci, tak raději budu trpělivá. Dám vědět, jak to dopadlo. Manžel má 2 sestry a ty mají dohromady 3 kluky a 1 holku, takže to je pro mě asi blbý:-(
Cykly mám dost pravidelný, tak snad to půjde vysledovat.
 Květen05 


Re: Re: holčička 

(27.9.2004 15:57:09)
Tedy, jak tomuhle někdo může ještě věřit.......:o))
 Eva 
  • 

Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 11:12:43)
A proč jsi tak negativistická? Nestrkej nos do cizích věcí. Lidi jako ty mi lezou na nervy.
 Květen05 


Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 11:27:32)
Negativistická nejsem. Za prvé mám své zkušenosti a za druhé 4 krásné holky a jsem spokojená. Jen mi nejde do hlavy, že v dnešní době tomu ještě někdo věří. Kdyby to bylo tak jednoduché...
Nechápu tvůj vzteklý výkřik. Pokud dáváš něco na internet do veřejného fóra musíš počítat s reakcema.
Taky mi lezou na nervy lidi, kteří se neumějí chovat slušně.:o)
 Eva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 12:06:40)
Jsi nějaká citlivka. Vysvětli mi, proč bych tomu nemohla věřit? A jaké máš tedy zkušenosti? Jsi se 4x snažila o kluka a nevyšlo to???
 Květen05 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 12:14:52)
Proč citlivka? Ty jsi po mně vyjela.

Je to každého věc čemu věří. Ale takových metod tady už bylo.. Výměna krve po sedmi letech, různé čínské tabulky. Jen ti doktoři jsou pořád blbci, že už na to dávno nepřišli.:o)

Víš Evi, mě je jedno, jestli jsou to holky nebo kluci. Hlavně že jsou v pořádku. Teď čekám páté a jestli to bude holčina, tak díky Bohu za ni.
 Eva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 12:26:55)
No právě na bláboly typu výměna krve a tabulky, na to taky nevěřím. Ale pohyb spermií a jejich životnost je vědecky dokázána, takže mi to připadá jako dost dobrá metoda, co popsala Alena. Ale ty budeš asi nějaká pobožná vědě nevěřící co? No 5 dětí teda o něčem svědčí...
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 12:33:43)
Jistě že ta metoda o pohybu spermií tváří vědecky. Problém ale je v tom, že vajíčko neoplodní první spermie, která k ní dorazí ;o) KDysi v jednom naučném filmu dokonc bylo zminováno, že SE ZDÁ (samozřejmě, není prokázáno), že vajíčko si samo vybírá, kterou sperimii k sobě pustí. Aby to nakonec nebylo tak, že pohlaví dítěte sice určuje spermie, ale vajíčko určuje, jestli ze sebe nechá udělat holčičku nebo chlapečka ;o)

S.
 Pavla 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 12:34:44)
Evo, a co je Ti do toho, kolik má kdo dětí a jestli je věřící nebo ne.
Ty jsi teda hodně netolerantní osoba.
Ta tvoje poznámka, o tom, že kluka nechceš v žádném případě......
A co když se Ti narodí, to ho půjdeš utopit. ????
 Květen05 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 12:38:06)
Pavlo, Sylvie díky. Pavli tobě za podporu. A Sylvie, tobě¨za vědecký výklad. Četla jsem o tom, ale vzhledem k tomu, že mi je šumafuk co budeme mít (pan doktor říká, že holku nebo kluka), tak jsem hned zase vypustila ty přesné vědecké termíny.:o)
 Eva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 12:55:05)
Pavlo, teď jsi na to kápla.
Je mi jedno co je kdo zač, ale o věřících si myslím svoje a vím, že se s nima nemá cenu bavit. A počet dětí svědčí o stupni inteligence. Čím víc dětí, tím větší blb.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 13:06:19)
K tomu určování pohlaví, nejsem teda odborník ani doktor, ale podle mého názoru tam může hrát určitou úlohu genová dominance. Nechci to rozebírat nějak složitě, jde o to, že geny mají buďto úplnou nebo neúplnou dominanci, v tabulkách se to označuje např. AaBb, AABB nebo aabb (recesivní gen) a pokud má žena AABB a muž AaBb, tak je ženský genofond silnější a "vyhraje" to. Když mají oba neúplnou, tak je to půl na půl... ale je to jenom moje teorie, s největší pravděpodobností to bude úplně jinak. :o)
 Corra 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 21:04:20)
Evo-tobě ty hormony asi hodně lezou na mozek,že?
 Mary, snazilka:) 
  • 

Re: holčička 

(7.4.2009 12:52:17)
tak toto bolo tak traaaaaaaaaaapne...:(ja nechapem takych ludi... viem ze ste to pisali pred piatimi rokmi ale toto... to sa neda citat. tie urazky su hrozne trapne... cim viac deti, tym vacsi blbec???? to co ma znamenat???...
som zhrozena... :( a smutna ze niekto takto rozmysla...

maria zo siestich surodencov, VERIACA!!!
 Květen05 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 12:34:55)
Musím tě zklamat. Věřící nejsem a přesto považuji děti za zázrak.

To že mám pět dětí svědčí o tom, že jsem věřící??
 Eva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička 

(29.9.2004 12:51:13)
5 dětí může mít v dnešní době jen fanatik.
 Káča, kluk 17 měs. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička - pro "Evu" 

(29.9.2004 12:57:21)
Tak buď ráda, že žádný nemáš, a běž si třeba koupit něco hezkýho na sebe, ať se ti zlepší nálada :-)))))
 Pavla  
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička - pro "Evu" 

(29.9.2004 13:02:05)
Evo, já lidi nerozlišuju podle toho jestli jsou věřící nebo podle počtu dětí. Spíš mi vadí lidé jako jsi ty!!!!!!!!!!! Tvoje výroky svědčí o stupni tvého IQ.
 Eva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička - pro "Evu" 

(29.9.2004 13:06:12)
Můžeš se vsadit, že je daleko vyšší, než to tvoje.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička - pro "Evu" 

(29.9.2004 13:08:45)
Inteligence není "jednosložková" záležitost, testy na IQ jsou zaměřený na schopnost logickýho myšlení, kombinatoriky, prostorový paměti atd., inteligence je komplexní soubor vlastností, do něhož spadá třeba taky sociální inteligence, a tu má Eva očividně nulovou. :o)
 Eva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička - pro "Evu" 

(29.9.2004 13:25:45)
Tady je to teda hustý. Netušila jsem, jaké reakce vyvolá přání mít holku. Kromě Aleny jsem tady nenašla spřízněnou duši, takže s váma končím. Když nechcete pomoct, raději se nevyjadřujte. O tyhle názory se fakt neprosím.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička - pro "Evu" 

(29.9.2004 13:29:30)
Otázkou je, jestli se někdo prosil o tvé názory týkající se inteligence matek s více dětmi. :o)
Nicméně přeju hodně štěstí.
 Káča, kluk 17 měs. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička - pro "Evu" 

(29.9.2004 13:29:56)
Ráda ti pomůžu, s čím máš problém? S věřícími, s výší IQ nebo sama se sebou? A prosím, k čemu se nesmíme vyjadřovat, k tomu, že někoho urážíš? :o) Máš pravdu, to je FAKT hustý :-)))))
 Květen05 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička - pro "Evu" 

(29.9.2004 20:47:12)
Holky díky za zastání. Netušila jsem co za debatu vyvolá pousmání nad zaručenou metodou jak mít holčičku. Nemyslela jsem to vůbec zle.

Ale co by mne fakt nenapadlo, je to, že čím víc dětí, tím větší blbec. Asi holt na to moje IQ nestačí. :o))

Přeji Vám krásný večer.
 Miška, 3 děti 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička - pro "Evu" 

(29.9.2004 16:05:15)
:-)))) Válím se tady smíchy a myslím, že si tady někdo musí dělat legraci, protože ženská s takovým IQ snad nemůže umět zapnout ani počítač :-)))))
 Konstanta & 3 raraši 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: holčička - pro "Evu" 

(29.9.2004 13:21:53)
hm...
s poctem deti, ktere clovek ma, klesa jeho inteligence. Nechces si Evo toho planovaneho potomka jeste rozmyslet?
 Lucie* 


*ovulace* 

(12.10.2004 15:27:32)
Předem všechny zdravím,
chci se zeptat jaké máte zkušenosti s ovulačními testy. Kdy je nejlepší se "mazlit". Jestli hned 1 den kdy se na testu objeví 2 čárky nebo až druhý den. Jak dlouho trvá ovulace? A je možné otěhotnět den před potvrzením ovulačního testu? (spermie prý žijí několik dní).
Děkuji
 Ina 
  • 

Re: *ovulace* 

(4.11.2004 21:54:43)
Ahoj Luci,
taky jsem tento mesic poprve zkusila ovu-test, na navodu pisou, ze po pozitivni druhe carce ma dojit k styku za 24 hodin, coz jsme teda radne dodrzeli. Ale uz jsem si delala test a myslim ze zatim nic, i kdyz porad doufam...
Nevim jestli je mozne, ze by se mi ovu-test vysel pozitivne ale pritom by pak k te ovulaci vubec nedoslo ? ? ?

 Janina, snazilka 
  • 

Jsem těhotná?????? 

(18.10.2004 14:19:37)
Ahoj holky, po zaručeně prodělané ovulaci a po značném tulení s manželem (14.den cyklu přesně)mi asi 5 dní nato začalo bolet v podbřišku, začali mi tmavnout dcorce na prsou, bradavky byly citlivé a prsa jsem měla pěkně nateklá. Také se mi poránu motala hlava a občas mi i vadila jindy příjemná vůně. To vše trvalo přesně do včerejška t.j.26.den cyklu. Dnes už mi jen sem tam píchne v podbřišku a v prsou, ale není to tak intenzivní jako celý minulý týden. Je možné, že mohlo dojít k početí a nějakým způsobem, se "to nechytlo"? Podotýkám, že se snažíme už třetí měsíc a ještě ani jeden pokus jsem takové bolesti nezažila.
Díky, Jana
 Sisa 
  • 

Re: Jsem těhotná?????? 

(18.10.2004 18:26:30)
No ja si myslím, že si tehotná, vyčkaj 2- 3 dni a urob si test.
 Valerie, 31, snažilka 
  • 

Špinění během luteální fáze 

(27.10.2004 14:12:58)
Ahojte, před dvěma měsíci jsem si začala pročítat tyto stránky, včetně dotazů, rad a názorů a symtotermální metoda mě zaujala natolik, že jsem se rozhodla ji taky vyzkoušet. Ještě ale ve vyhodnocování nejsem tak zběhlá a teď mám takový problém. K OVU, podle zvýšení teploty i podle hlenu, mělo dojít před osmi dny. Teplota se mi pořád drží 0,3-0,2 nad čarou, ale 5.den luteální fáze u mě došlo k mírnému špinění, 6.den jen k nepatrnému a dnes 7.den opět slabé špinění. Do toho taky od 5.dne mě pobolívá břicho, není to ale typická předmenstruační bolest (možná si to teď už jen namlouvám), když jsem v klidu, nejlíp když ležím, bolest mě přejde, stejně tak přes noc a z rána potíže nemám. Taky jsem dva z těch dní měla průjem a dnes k ránu jsem cítila, jak mi to v břiše bublá. Možná žaludeční viroza? Nebo taky stres, miminko chci už dlouho a nedaří se. Proč ale to špinění? Dokázala byste mi některá z vás poradit? Moc děkuju a všem snažilkám přeju hodně štěstí.
 Saša 
  • 

Může mi někdo poradit? 

(10.11.2004 8:22:52)
Snažíme se o mimi. Po neúspěšných pokusech (měřila jsem si teplotu) poprvé zkouším ovulační test. A jak naschvál manžel onemocněl - má rýmu a bolesti v krku. Doktorka mu předepsala penicilín. Je to škodlivé pro otěhotnění, „oslabuje to“ spermie, případně může to mít vliv na vývoj plodu (když se o otěhotnění pokusíme v ten správný čas dle OVU testu a povede se nám to)?
 Katka, 5t. 
  • 

Děkujeme za zajímavou informaci 

(1.3.2005 14:34:40)
Velmi děkuji autorce článku o STM. Vyzkoušeli jsem tuto metodu a osvědčila se hned na první pokus. Doufám, že vše se bude vyvíjet správně a někdy v říjnu, listopadu už budeme tři.
 petra 
  • 

Re: Děkujeme za zajímavou informaci 

(13.8.2005 12:47:50)
mohu se zeptat přesněji na tu radu.diky
 Vlaďka, snažilka 
  • 

Ovulace 

(7.3.2005 9:32:39)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda ovulace nastává v každém cyklu vždy ve stejný den. Jsem z toho trochu zmatená, protože při prvním měření BT mi ovulace vyšla na 19 den cyklu, při druhém měření už na 15 den cyklu. Děkuji Vlaďka
 agent 


Re: Ovulace 

(7.3.2005 10:40:51)
Ahoj snažilko,
OVU je mrcha!!!!!! A chodi si jak chce. Měla by zhruba byt každý měsíc ve stejnou dobu. Já OVU jsem ještě nikdy neměla ve stejný den. Záleží jak dlouhý máš cykl. Já mám 28 dnů - OVU mam 11, 12, 13, 14 i 15 dne.

Miruš
 agent 


Re: Ovulace 

(7.3.2005 10:41:13)
Ahoj snažilko,
OVU je mrcha!!!!!! A chodi si jak chce. Měla by zhruba byt každý měsíc ve stejnou dobu. Já OVU jsem ještě nikdy neměla ve stejný den. Záleží jak dlouhý máš cykl. Já mám 28 dnů - OVU mam 11, 12, 13, 14 i 15 dne.

Miruš
 Sita 
  • 

ovu 

(30.4.2005 20:39:22)
Tulili jsme se v den kdy vyskočila teplota. Můžu otěhotnět? Jsem staršího věku, jestli na tok záleží. Díky. Sita
 Jana, snažilka 
  • 

prosba 

(28.7.2005 12:26:37)
Ahoj holky,
mám prosbu. Sice se snažíme o mimčo teprve od května, ale..... Vysadila jsem po 11 letech ATK. Prvně bez ATK jsem menstruovala po 32 dnech. Nyní je to již 35 den a stále nic. Již 8 den mě každé ráno bolí v podbříšku jako před menstruací. Těhotenský test je opakovaně negativní. Kompletní symtotermální metodu jsem zatím nezačala, ale začala jsem zkoumat hlen a čípek. Hlen spíše lotio, čípek ani měkký ani tvrdý - něco mezi. Odjíždím na dovolenou a pokud nezačnu menstruovat jdu až po 8. k lékaři. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Je mi sice teprve 27, ale miminko už bychom s manželem moc chtěli a samozřejmě jsme si nepřipouštěli, že by to nešlo ihned, natož nějaké komplikace.

 Kika:-) 
  • 

Prosim o radu 

(3.8.2005 9:21:48)
Kedy je najbezpecnejsie mat sex?cize kedy je riziko otehotnenia najmensie???
 andrea 
  • 

Re: Prosim o radu 

(8.8.2005 10:08:22)
nejbezbečnější je až po potvrzeném vzestupu teploty, tzn. když máš tři dny vyšších teplot (poslední min. o dvě desetiny) a zároveň tři dny po vrcholu hlenu.
Jelikož vajíčko je schopno života několik hodin, tak pak nastává úplně neplodné období. Neplodné období se sice určuje i na začátku cyklu, ale není tak spolehlivé jako neplodné období po OVu, samozřejmě podmínkou je správné symptotermální sledování.
 Petra 24 let, snažilka 
  • 

Dotaz 

(26.10.2005 10:33:27)
Ahojky, poradíte mi někdo? V lonském roce jsem 2x prodělala laporoskoupickou ooperaci na odsranění cisty na levém vaječníky. Ted se 3 měsíce snažíme o mimi. Dnes mám 7 dní před očekíávanou M a mám snad všechny příznaky těhotenství. test jsem nedělala. Jen nevím s tou teplotou. Začala jsem měřit až v polovině ciklu a od té dobyje to asi tak 36,5; 36,7 ; 36,9 ; 36,8. Co myslíte?
 Katuka 
  • 

Re: Dotaz 

(25.11.2005 15:25:28)
Asi sedmý až desátý den po OVU by teplota měla znovu vzrůst, díky nárůstu koncentrace těhotenského hormonu. Ty teploty jsou ale kapánek individuální. Při prvním našem pokusu, který byl těhotenstvím, ale bohužel skončil v 7 tt spont. potratem jsem před OVU měla (měřěno v pochvě) 36,4, po OVU to narostlo na takových 36,7 - 36,9 a asi osmý den po OVU i přes 37,0 pak se to ještě houpalo, ale jak jsem četla může docházet i k poklesům vlivem běžných hormonů pro tuto část cyklu. Pokud teplota 18. den po OVU neklesne pod rozhraní mezi fázemi jsi v tom :) Tak uvidíš. Držím palce. Teď již se my také znovu snažíme, ale zatím nic. Děláme si legraci, že podle příznaků před M bych už mohla být tak ve 20. měsíci. Hlavně netlačte na pilu. Co jsem stačila nastudovat tak ideální je kratší tatínkova služebka a pak hurá do peřin. Musíme být trpělivé a myslet raději na vanilkové rohlíčky než na kolíbku.
Měj se moc hezky.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.