| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kamarádi, přátelé a první lásky

 Celkem 11 názorů.
 la dida 


Tabu 

(21.5.2004 15:46:56)
Naprosto souhlasím s tímto článkem. U nás v rodině preferuji heslo- mluvit, mluvit, mluvit. A to o všem. S mými rodiči to ale tak nebylo. Nemohu říct, že jsou ze staré školy, nevím, jaký věk by byl pro toto tvrzení přijatelný, ale u nás bylo vše tabu. Nikdy mamku nezajímalo, jestli s někým kamarádím, natož chodím, o antikoncepci jsem se dozvěděla až od spolužaček na střední škole, o sexu jsem také nevěděla vůbec nic. Trochu mi to vadí, ted když postupem času zjištuji, i v jiných oblastech, že moje mamka není moje kamarádka, ale opravdu jen mamka. A tak jak jsem již řekla, u mě doma nechci, aby bylo mezi mnou a mým synem nějaké tabu. Samozřejmě, ještě musím podotknout, že bez násilí a svobodně. Prostě já mu chci být nejen tou mámou, ale také kamarádkou. Ukáže čas.
 Alca13 


Tabu opacne... 

(21.5.2004 19:05:47)
Spravne pises, ze bychom mely byt nejenom mamami, ale i kamaradkami. Ale nezapominat na to, ze jsme v prvni rade mamy.
Ja mam totiz dost opacnou zkusenost. Moje maminka vzdycky byla spis vic kamoska, nez mama...a to taky nebylo zas tak uplne dobre. Vyrostla jsem s pocitem, ze moje kamoska mama je skvela na pokec, ale dost tezko se o ni clovek opre, kdyz ma skutecny problem...Nejak jsem tu svou "kamosku" nechtela trapit...Dodnes mam ke sve mame vicemene ochranitelske pocity, ona se mi take proto rada stale vyplakava na rameni.
Jak se pise v clanku, meli bychom byt svym detem vzory a snazit se byt dobrymi. Takze, je jasne, ze s detmi mame uprimne mluvit o vsem, ale take bychom nemeli zapominat na to, ze oni jsou prece jenom deti, ktere potrebuji nasi oporu a ne nasi kamosi, kterym se muzeme sverit se vsim.
 la dida 


Re: Tabu opacne... 

(21.5.2004 21:24:51)
Dodatek. Ne, neměla jsem na mysli, že já bych chodila se svými starostmi nebo trápeními za svým synem a plakala mu na rameni. Spíš jsem to myslela z jeho strany, aby on se nebál přijít za mnou s čímkoliv. At s problémem, nebo úspěchem.
 Jitka,dcera skoro 10 
  • 

Re: Tabu 

(24.5.2004 15:13:06)
Zrovna nedávno tady běžela diskuse, jak se bavit nebo nebavit s puberťákama. Hrozně mě překvapilo, kolik lidí zastávalo názor-nechat být, ono je to přejde, hlavně se nevyptávat, nerejpat ....
Nechápu to. Můj názor je-mluvit, mluvit, mluvit. Žádná tabu, otevřeně, o všem(přiměřeně věku). Nemůžu se prostě zbavit dojmu, že i když se naše robátka někdy tváří všelijak, stejně čekají na to, až se zeptáme.
 zuzi, jedno dospívající já 
  • 

a zase můj názor 

(23.10.2004 20:39:16)
Tak aby vám to bylo jasné, je mi 14, takže všechno co napíšu si můžete odůvodnit pubertou, ale vzhledem k vašim, řekla bych, trefným připomínkám předpokládám, že mě pochopíte.
Tak především žádné dítě neocení, pokud zjistí, že se zabýváte jeho výchovou, tedy, mě by to určitě rozčílilo, kdybych zjistila, že si moje mamka čte články o puberťácích.
Jasně že rodič musí být pro dítě tak trochu kamarád, protože jinak by za ním nikdy nepřišlo.
Taky je pro mě hrozně důležité si občas s mámou o něčem promluvit, protože má prostě víc zkušeností, rozhodně bych neocenila nějaké zákazy nebo příkazy, to se u nás v rodině neděje, máme prostě jen věci co by se měli/neměli dělat.
Víte, ten člának mi je trochu k smíchu, protože každý jen trochu správný rodič, který své dítě zná, snad takovéhle věci ví a nemusí se je dovídat z článků.
No a to je asi tak všechno
 Happy 
  • 

Re: a zase můj názor 

(3.12.2004 21:23:43)
přesně tak! a co se týče toho "že jsem se dověděla o antikoncepci ,atd na střední škole" si myslím je dost ujetý protože já vím vše už od 10let. Vývoj de dál a kdyby mi rodič začal něco vysvětlovat tak bych se akorát cítil trapně. Přece jenom vy dospělí co ste to napsali nemůžete mít takový přehled jako my , když se to nás týká a vás ne, pochybuju že by šel do školy nějaký psycholog a vyptával se co už vlastně víme že by někdo objektivně odpověděl. Všechno je jinak než před 20lety!!

Happy (14)
 Adus (14) 
  • 

Re: Re: a zase můj názor 

(10.7.2005 21:08:47)
Jo, moje slova. U ná se o takových věcech dřív taky moc nemluvilo, ale stačí se podívat na první stránku Brava, nebo nalistovat na internet a hned máe klidně i v 10 letech přesný přehled o tom co je to sex a vše kolem něj. A kdyby náhodou nebyl časopis a internet, je tu ještě škola a hlavně kamarádky. Takže milí dospělí, buďte tak hodní a řešte svoje problémi s antikoncepcí, o které jste se dozvěděli na střední a mi si budem řešit ty svoje;)
 Eva(14) 
  • 

Re: Re: Re: a zase můj názor 

(23.4.2006 0:28:49)
tohle mi přijde šílený. Moje mamka mě měla až ve 32 (mám ještě starší ségry 21, 20)a proto je mezi náma věková propast docela velká a mě štve, že s mamkou nemůžu otevřeně kecat o mejch klukách atd., protože ona si myslí, že stejně jako ségry začnu s klukama chodit až třeba v 17(ségry měly kluka už taky zhruba ve 13, ale taky se o tom s mamkou nebavily až když jim bylo 17 a už o bylo vážnější)
 klarka(14) 
  • 

Re: Re: Re: Re: a zase můj názor 

(22.11.2006 16:52:57)
moje slova, doba se hnula ku předu, nějaké tabu??? v této době snad není všichny o sexu, antikoncepci atd. vědí zajímavé, že u nás ale určitě nejsem jediná se o těchto tématech nemluví.jeto asi tím že jsem jedináček a je mi 14 naši si jen myslí že jsem nesnesitelný puberťák a asi i to že v mím věku je toto vše tabu!!!ale všichni víte že ve 14nená:-)
 Sharri 
  • 

Prvni lasky 

(2.11.2008 20:10:27)
Ja s tim mam docela problemy.. Svoji prvni lasku jsem poznala v 14ti letech.. Ale rodice to stale zakazovali.. A zakazuji i ted.. Je mi 17 let a nasla jsem si pritele.. Jsem s nim stastna, jen moji rodice to porad zakazuji a rikaji "mas dost casu na kluky, skola je prednejsi". Oni asi netusi, ze bych skolu nenechala kvuli klukovi. Dokonce to dochazi tak daleko, ze me nepousteji ven, chteji rozvrh hodin a jsem stale pod dohledem.. Ale kdyz rikam stale, tak stale.. Vubec nevim, co mam delat.. A pritom ten kluk neni vubec spatny. Je hodny, slusny a kvuli me by udelal prvni posledni. Poradite mi prosim nekdo? Ja vubec nevim, co mam delat.. Jsem dost psychicky na dne..
 majka, tři dcery (14, 8 a 7) 
  • 

Nejstarší dcera si našla přítele 

(30.7.2012 15:36:03)
Dceři je 14let a našla si přítele (na táboře), který není z našeho města. Chtěla by za ním jezdit (a on za ní). Vůbec nevím, co mám dělat a jak se zachovat. Nechtěla bych jí nic zakazovat, ale přijde mi v jejím věku trochu brzo na to, aby jezdila 300km za klukem... Poraďte co dělat. Majka

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.