| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O hospodyňkách (které sice neskáčou přes plot) a dekách (které hřejí víc než jen tělo)

 Celkem 7 názorů.
 Mia 
  • 

Jak jsem šila deku... 

(4.5.2004 12:23:49)
Patchworkové deky se mi moc líbí, s jednou už jsem se natrápila. Když uvádím tohle slovo, vyjadřuje mé přesné pocity z mnoha hodin práce tohoto úpěnlivého snažení. Největší problém jsem měla s výběrem odstřižků a zbytků, aby k sobě ladily nejen barevně ale hlavně vláknem. Protože některé kousky látek se vytahovaly víc, jiné vůbec. Když jsem si udělala představu, jak k sobě čtverce sešiju (rozhodně jsem se poprvé nepouštěla do nějakých náročných vzorů), nastalo utrpení druhé. Sešít k sobě kousky takovým způsobem, aby čtverce "zařezávaly" do úhledné čtvercové sítě. Upřímně se přiznávám, nezdařilo se. Přesto tuhle deku mám moc ráda, požívám ji k vodě nebo jen tak na lavičku v parku či sednutí v trávě.
Teď se chystám na deku druhou, pro budoucí miminko. Kousky už mám nastříhané, vzor už bude náročnější, můžu se pustit do šití. Ovšem nevím, zda jsem na této dece něco ušetřila, protože jsem látku na odstřižky musela koupit a celá deka vyjde doslova na majlant peněz. Přesto bude mít to nejcenější. Bude originální a s láskou šitá.
 Sylvia 
  • 

Quilt a stare usporne techniky 

(4.5.2004 15:55:50)
Quiltove a patchworkove deky su skutocne krasne, ale moc ma mrzi, ze dnesnym vyrobkom, vyrabanym tymito technikami, uz chyba ten povodny zamer - usetrit a zuzitkovat vsetky zvysky latok. Bohuzial, aj z takychto setrnych technik sa v sucasnosti stala prestizna zalezitost a usit si taku deku stoji zvycajne hotovy majetok. Maloktora zena pouziva na patchwork stare zvysky latok, povacsinou sa kupuju nove latky, k tomu "nevyhnutne" vybavenie - specialne noznice, pravitko... ked som si listovala knizkou o patchworku, tak som bola tymto sklamana. Bohuzial, dnesne trendy nefandia setrnosti.
 Waja 


rada 

(4.5.2004 21:44:55)
Milá Mio, příště až se budeš chystat stříhat látku na další deku, zkus látku naškrobit (stačí tekutým tužidlem). Vždy musíš počítat s tím, že nová látka na patchworkovou deku bude stát víc, než kdybys šila deku z jednoho kusu. Přídavky na švy zaberou skutečně látky mnoho. Spoustu krásných vzorovaných látek najdeš na oblečení ze "secondhandu". Stačí jen oblečení rozpárat a vyprat. Pravda, na velkou deku to většinou nestačí, ale při trpělivém hledání a sbírání staršího oblečení se dá vskutku ušetřit. Jen je třeba dát pozor, aby oblečení nebylo již chatrné a látky se nerozpadávala! Budeš-li mít nějaký problém se šitím deky, ozvi se mi na E-mail : jana.warausova@seznam.cz nebo se podívej na mé www. stránky, kde najdeš některé rady (www.patchwork.unas.cz). Jana
 Lionka 


Miluju patchwork ;o) 

(4.5.2004 22:12:41)
Díky Rodince (a specielně diskuze - Návody pro šikovné ruce) jsem se zhlédla v této technice,na které se mi líbí nejen kreativní činnost,jejíž výsledkem jsou nádherné látkové mozaiky,ale také i možnost vytvořit užitečné dílo ze zbytků (nových látek,Sylvie,využívám minimálně,a když tak jenom částečně).
Své první dílko jsem vytvořila před 5 měsíci a od té doby,přesně jak mi to tvrdily mé "patchwork poradkyně" - Mamulík a Jana,jsem kouzlu patchworku úúúúplně propadla :o) Jsem teď - závislák! ;o)
Od té doby jsem ušila několik dalších dek, polštářů,přehozů.... a šiju dál a dál... moc mne to baví, při této činnosti úžasně zrelaxuju.
Doporučuji všem :o)!

Při pohledu na nabídku amerických a anglických knihkupectví v tématice patchworku - mohu jen smutně koukat :o( a tamějším patchworkářkám úpřimně závidět.

Mio,já mám dobré zkušenosti s klasickým vařeným bramborovým škrobem-a škrobím hodně-čím pružnější látka,tím více škrobím.Pružných látek ale na patchwork využívám hodně málo,přece jen-bavlna je bavlna a dětské deky šiju jenom z bavlněných.
Přeji hodně úspěchů v patchworkování!
 Waja 


Pružné látky 

(5.5.2004 15:20:42)
Milá Mio, i z těch "pružných" látek se dá docela dobře šít. Speciálně z bavlněných triček, která jsou přeci také bavlněná. Stačí je jen pdložit zažehlovacím vlizelínem a zažehlit. Dají se tak zpracovat stará trička třeba se zajímavými obrázky. Zdraví Jana Warausová
 Lionka 


Re: Pružné látky 

(5.5.2004 15:36:05)
Ahoj,Jano,to je super tip!Budu si pamatovat,... neměla bych odvahu se ,do takového šití s dost pružným úpletovým materiálem, vůbec pustit ;o)
Vyzkouším!
 Waja 


pružné látky 

(5.5.2004 15:28:58)
Milá Lionko, i z těch "pružných" látek se dá docela dobře šít. Speciálně z triček, která jsou přeci také bavlněná. Stačí je jen podložit zažehlovacím vlizelínem a zažehlit. Dají se tak zpracovat stará trička třeba se zajímavými obrázky. Zdraví Jana Warausová

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.