| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Symptotermální metoda III. - Poloha děložního čípku

 Celkem 82 názorů.
 katarina 
  • 

blokovany delozni cipek 

(27.4.2004 9:55:17)
Zdravim,
chcela by som sa spytat ci niektora z vas nema skusenost s blokovanym deloznym cipkom - tento cyklus som bola u lekara na postkoitalnom teste, ktory bohuzial nepreukazal pritomnost ani jednej spermie v sledovanom hliene, co moze byt zapricinene bud nepriechodnym cipkom alebo problemom so spermiami. Viete niekto o cvikoch / trikoch ako delozny cipok uvolnit tak, aby tam spermie mali sancu preniknut? Viem, ze do urcitej miery tomu napomaha orgazmus, pri ktorom sa cipok stahuje, skusala som aj na tychto strankach tolko diskutovanu "prstikovu metodu", ale stale nic.
vopred vdaka za vase tipy
katarina
 Alena 
  • 

Re: blokovany delozni cipek 

(28.4.2004 18:20:59)
Ahoj Katarina,
postkoitalni test na pruchodnost cipku a jeho hlenu muze dat neobjektivni vysledky, hrozne moc zalezi na tom, jestli je test provaden v obdobi, kdy je cipek pripraven. Idealni je den ci dva pred ovulaci. V tom byva vetsinou problem, protoze u zen, ktere si nemeri teplotu a nesleduji hlen, lze tezko odhadnout, kdy probiha ovulace. Doktori to vetsinou berou kalendarovou metodou - objednaji si te na 14. den cyklu. To muze fungovat jen u zen, ktere maji cyklus 28-30 dni, ale i u nich muze ovulace probehnout uz 13. den, coz pak zpusobi, ze 14. den je cipek uz zase uzavreny. U zen, ktere maji cykly 24-27 dni nebo delsi nez 32 dni, je 14.den pro provedeni tohoto testu nevhodny. Kdy provadeli test tobe?
Mozna, ze tvuj cipek blokovany neni. Zeny jsou ruzne plodne - nektera muze mit cipek otevreny 5 dnu, jina jen jeden den.
Vrele bych doporucovala sledovat telo - merit teplotu a hodnotit hlen a cipek, pak poznas, kdy (a jestli vubec) ovulujes a kdy je nejvhodnejsi doba na tuleni. Doktori vetsinou rikaji, ze par ma problemy s plodnosti, pokud zena neotehotni do roka pri stredne intenzivnim snazeni. Pokud budes sve telo znat a tim i casovat tuleni na nejvhodnejsi dobu - pak nemusite cekat cely rok, staci 4 mesice, a jestli neotehotnis, pak je treba hledat pricinu snizene plodnosti (ci neplodnosti).
Obavam se, ze cviky na otevreni cipku neexistuji. Rozhodne je ale vhodne provadet cviky na zpevneni posevnich svalu, pomaha to k lepsimu orgasmu (a taky je snazeji dosazitelny).
Hodne stesti.
Alena
 Jana79. 


Re: blokovany delozni cipek 

(4.2.2010 20:19:57)
Ahoj Aleno, se zajmem jsem si precetla tvoji krasne zpracovanou serii clanku o symptotermalni metode. S metodou teprve zacinam, proto bych potrebovala poradit. Merim teplotu, sleduju hlen. Hlen ale nejsem porad schopna uplne presne vyhodnotit. Jsem ale schopna bez problemu nahmatat a posoudit cipek. V clanku jsem ale nenasla presnejsi urceni, kdy ma byt cipek tvrdy, stredne otevreny, otevreny v souvislosti s cyklem, ovulaci a ne/plodnosti tech kterych konkretnich dnu. Pri vyhodnocovani hlenu a teploty jsou pomerne presne urcene plodne a neplodne dny, u cipku jen velmi vagne - postupne se otevira, pak zas zavira. Z prikladu to vypada, jakoby se oteviral postupne nekolik (kolik?) dni pred ovulaci, v den ovulace byl nejvice otevreny, ale hned nasledujici dny byl zas uplne tvrdy a zavreny(?). Jak je to mozne, kdyz i dva dny po ovulaci se bezne povazuji za plodne?
Rada bych tento symptom vice vyuzila v urcovani ne/plodnosti v kombinaci s teplotou, spis nez pro me trochu nejednoznacny hlen.
Dekuji za rady.
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Jak vypada a jaký hlen produkuje čípek po oplodnění? 

(10.5.2004 14:32:26)
už název příspěvku mou otázku lastně řekl. A ještě jeden dotaz, jestli někdo neví jak dosáhnout dříve ovulace než 25. den cyklu. Děkuji. Jinak lutealní fázi mám 10 až 13 dní.
 Alena 
  • 

Re: Jak vypada a jaký hlen produkuje čípek po oplodnění? 

(10.5.2004 18:14:07)
Ahoj Tyno,
behem prvnich tydnu po oplodneni je cipek tvrdy a uzavreny, jako v obdobi neplodnych dnu. V prubehu tehotenstvi, kdy zacne sliznice delohy rust, cipek postupne zmekne. Po oplodneni si cipek vytvori jakousi hlenovou zatku, ktera brani dalsimu pruniku spermii. Takovy hlen je husty a lepkavy. Pri posevnim vchodu tento hlen najit muzes a nemusis, zalezi, kolik ho tvuj cipek produkuje.
Dlouhy cyklus s oddalenou ovulaci muze byt dan spousta faktory. Pokud je cyklus delsi jen obcas, vetsinou je to dano nejakym stresovym faktorem, ktery ovulaci oddali (cestovani, stehovani, nemoc ap.). Pokud je cyklus delsi pokazde, vetsinou je to znamka nevyvazenych hormonu. Za normalni delku cyklu se povazuje 24 az 36 dnu. Pokud ma zena cykly delsi nez 36 dnu, muze to byt dano:
1) hormonalnimi zmenami po vysazeni antikoncepce.
2) nizsi hladinou estrogenu – typicke pro sportovkyne a hubene zeny: tukova tkan je nezbytnym doplnkovym zdrojem estrogenu, svalova hmota naopak vaze estrogen (cimz jeho mnozstvi snizuje). Vetsinou pomuze pribrat tri, ctyri kila. U extremne hubenych zen take spatne funguje hypothalamus (regulace FSH a LH hormonu)
3) nedostatecna funkce stitne zlazy muze prodlouzit cyklus. Typicky znak nedostatecne funkce stitne zlazy je snizena bazalni teplota. (Predovulacni teploty merene v ustech dosahuji jen 35.4 az 35.9 C, poovulacni 35.9 az 36.3). Pomuze zlepsit zejmena prijem jodu, dale zinek, selen, vit. B,C, A a E a esencialni mastne kyseliny.

Zdravim, Alena
 Veronika 20let 
  • 

jak se do pochvy vejde penis? 

(12.3.2005 18:03:23)
my se taky marně snažíme o mimi a už jsem si přečetla prstíkovou metodu na otěhotnění ( že se prstem strká sperma k čípku aby mohlo dovnitř. ale tak si říkám že když je pochva hluboká jen 8-10cm tak kam pak chlap cpe ten penis? když se ani zkrz čípek nedostane? docela mě to zarilo chápe to někdo?
papa veronika
 Hanka 
  • 

Re: jak se do pochvy vejde penis? 

(17.3.2005 7:33:16)
Ahoj Veriniko!Asi to bude tím,že na čípek dosáhneš jen v určité poloze!?Zkus se položit a tvůj pertner ať se ho snaží nahmatat.
 Dagmar 
  • 

pomoc 

(27.4.2004 16:59:40)
O téhle metodě už jsem slyšela, ale nikdy mi to nešlo. Najde se některá z vás, která by mi poradila? Já mám totiž pocit, že mám moc krátké prsty nebo dlouhou pochvu, protože si až na konec nedosáhnu. Je to možné nebo jsem prostě nešikovná??
 Lucka 
  • 

Re: pomoc 

(27.4.2004 21:10:23)
Taky mám pocit, že si nedosáhnu na konec :-( Nebo jsem nešikovná?
 Broňule Deniska16.11.05 


Re: Re: pomoc 

(27.4.2004 22:10:09)
já jsem to zkoušela a nahmatala jsem ho hned, jen ho nemám jaksi uprostřed, ale víc nahnutý doleva. Ale normálně si na něj dosáhnu ukazováčkem. A taky je zrovna ve stavu tvrdém a sestouplém do pochvy. Radila bych vám zkoušet to opakovaně, určitě na to přijdete. Anebo se zeptat svého gynekologa, jestli ho nemáte hodně vzadu :-)
 mmk 
  • 

Re: Re: Re: pomoc 

(28.4.2004 8:44:11)
Mě se to taky dlouho nedařilo, až pak jsem přišla na metodu. Používám prostředníček pravé ruky, je nejdelší, a to v sedě na záchodové míse. Ve dřepu se mi zdály prsty taky moc krátké, takhle je to lepší, taky se u toho trochu vrtím a jako si nadsedávám, abych se dostala fakt prstem hluboko. A ještě je nutné hledat hodně vzadu, původně jsem myslela, že je čípek úplně jinde. Když chci zjisti hlen, používám k tomu ještě ukazováček, oběma prsty čípek tak jako obkroužím a jak vytáhnu prsty, dám je od sebe a vidím, jestli se hlen táhne nebo ne. Myslela jsem si že žádný bílek nemám, ale takto jsem ho našla opravdu hodně.
Mě dělá trochu potíže vyhodnotit jestli je čípek měkký nebo tvrdý, už jsem rodila a čípek je maličko zjizvený, tak nevím, jestli to tvrdé je ta jizvička nebo jak, a taky se mi zdá obvykle pootevřený, takže se to rozlišování teprve učím.
S tím záchodem to vypadá asi divně, ale mě to tak fakt nejlíp jde, a protože tam procházím přes koupelnu, není hygiena problém.
 Katka. 


jenda rada.. 

(28.4.2004 8:53:35)
Holky, já si děložní čípek v pohodě "nahmatám" na wc. Sednu si, roztáhnu nohy, mírně se nakloním dopředu a čípek najdu hned. Jsem u toho uvolněnější než ve dřepu. Snad vám to pomůže.
 Daša 


Re: udělala jsem pokus a stejně nevím:-( 

(28.4.2004 16:13:39)
Tak jsem dle rad sedla na Wc, předklonila se, zakroutila se, vybraný nejdelší prst zasunula a něco nahmatala. Ale vůbec nevím, jestli je to ono. Je to spíš vlevo a mám takový pocit, že vedle té tvrdé bulky chodbička pokračuje dál:-(. Jenže to už zjistit nemůžu, protože dále nedosáhnu.Myslíte, že by na mě gynekolog koukal hodně divně, kdybych ho požádala, aby mi řek, kolik tak centimetrů má moje pochva a jak změřila svůj prostředníček. A když jsme u toho, máte některá dobrého gynekologa, se kterým jste spokojený? Já ho měla, jenže on odešel a místo něho tam je jinej, Slovák, hnusnej a protivnej a nešetrnej. Při vyšetření jsem měla pocit, že si myslí, že jsem snad z gumy. A ty ledový nástroje, co používal!
 Alena 
  • 

Re: Re: udělala jsem pokus a stejně nevím:-( 

(28.4.2004 17:37:45)
Ahoj Daso,
jestli ma ta tvoje "bulka" v prumeru asi tri centimentry, tak to je ten cipek. U vetsiny zen cipek smeruje do pochvy tak trochu ze sikma (koukni se na obrazek drepici zeny ve clanku) a nemusi byt na konci pochvy - ta je znacne elasticka, aby dokazala "pojmout" i organ velmi vyvinuteho muze. :) Cipek se vetsinou nachazi 6-10cm od posevniho vchodu, penis vetsiny muzu je precejenom delsi. :))
Alena
 sara 
  • 

Re: Re: Re: udělala jsem pokus a stejně nevím:-( 

(15.11.2004 19:57:07)
Ahoj Daso
Jestli jsi nahmatala cipek a byl trochu do leve strany to znamena ze jsi byla pred ovulaci a jestli jsi mela cipek ve tvaru jako zobacek otevreny tak to je na 100% pred ovulaci mam v tom zkusenosti chodim kazdy mesic na prohlidky komtroluji mi sami ovulaci pres krev a i cipek na vnitrnim ultrazvuku a kdyz uz ho mam do leve strany tak to znamena ze zacina ovulace v co nejblizsi dobe.Drzim palecky!!!!
 Petka 
  • 

Re: Re: Re: udělala jsem pokus a stejně nevím:-( 

(1.6.2006 14:28:25)
Trochu pořád tápu v jedné věci. Asi by to chtělo pořádný obrázek. Tak mi promiňte, jestli se ptám na hloupost. Ale, pokud se penis dostane dál do dělohy, až za čípek, tak proč ho tam vůbec máme? proč by jsme používaly prstíkovou metodu, když se přirozenou cestou pří výstříknutí dostane mnohem dál? Jsem z toho jelen...
 Marge,Klárka02,Beátka07 


Re: Re: Re: Re: udělala jsem pokus a stejně nevím:-( 

(2.6.2006 11:09:20)
Zkus si víc prohléhnout obrázky.I když se penis dostane dál za čípek,tak spermie se do dělohy nemohou dostat jinak než přes čípek.Jiný otvor do dělohy nevede.Proto ta prstíková metoda-v čípku je jen maličká dírka a tou se musí sperime dostat dál.Je to strašná představa ale tou maličkou dírkou se dostává na svět i dítě:-)
Prstíková metoda mi přijde fajn,protože jsem sama zjistila,že v leže je konec čípku-dírka přitisknutá na stěnu dělohy a tím je vlastně ucpaná cestička:-)
 Alena 
  • 

Re: Re: pomoc 

(28.4.2004 17:50:37)
Ahoj Lucko a Dagmar,
nektere zeny si na cipek nedosahnou, kdyz je v "plodne" fazi - tim, ze se zkrati, je hure dosazitelny. Na zacatku a v druhe fazi cyklu by ho ale najit byt problem nemelo. Taky v obdobi ovulace je velmi mekky, pak si ho muzete "nevsimnout" - chce to prohmatat stenu pochvy koldokola.
Nema cenu se snazit nahmatat konec pochvy - pochva je delana pro penis a ten je prece jenom delsi nez vas prst.
Zdar pri "loveni" cipku!
:)
Alena
 Petra(žádné děti) 
  • 

Re: pomoc 

(4.5.2004 14:03:40)
Ono to jde,ale opravdu to chce si podřepnout a použít prostředník!Ukazováčkem mi to taky nešlo:)
 Lenka 
  • 

Re: pomoc 

(9.3.2008 20:03:11)
Ahojte,

já jsem ten čípek taky nemohla najít, tak si to vzal na starost manžel a můžu říct, že druhý měsíc, kdy jsem s prstíkovou metodou spolu s OT začali jsem nedostala menstruaci a minulý pátek mi doktor potvrdil těhotenství. Určitě to zkoušejte.
 Marťuša,Kryštof 16,Emma 15 


dotaz 

(29.4.2004 21:11:12)
Chtěla bych se zeptat? Mám dvě děti a obě císařem, u obou porodů jsem nebyla vůbec otevřená. Je můj děložní čípek jako bych nerodila?Díky
 Alena 
  • 

Re: dotaz 

(30.4.2004 16:40:29)
Ahoj Martuso,
diky za dotaz. Koukam, ze jsem to v clanku neuvedla - mirne otevreny cipek (s "carkou") maji zeny, ktere prodelaly VAGINALNI porod, takze ty bys mela mit cipek, jako zeny pred porodem.
Alena
 Michalea 
  • 

čípek po oplodnění 

(7.5.2004 10:18:26)
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat. Na konci článku je poznámka, že čípek po oplodnění zůstává uzavřen a produkuje hlen. Jsem 23 DC a když si nahmatám čípek tak tam je stále ten hlen. Začala jsem to zkoumat poslední týden a celý týden je to stejné a stejná kvalita. Tulení se nám povedlo akorát když byl "bílek". Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky
Michala
 Alena 
  • 

Re: čípek po oplodnění 

(10.5.2004 18:12:47)
Ahoj Miso,
pozorujes hlen i pri posevnim vchodu (na kalhotkach) nebo jen na cipku? Normalni je pri posevnim vchodu nepozorovat zadny nebo jen lepkavy hlen. Cipek po oplodneni sice tvori hlen, ale jeho kvalita ma branit pruniku spermii, coz znamena, ze hlen ma kvalitu “lepkavou” (rozhodne ne bilek). Zeny, co si hodnoti hlen delsi dobu, dokazi rozeznat normalni hlen od “tehotenskeho”, ale obecne se zmena hlenu nebere jako jeden z priznaku tehotenstvi. Mezi ty patri citlive prsa, nevolnost, zvysena potreba moceni a spineni sedmy az desaty den po oplodneni, kdy se zarodek uhnizduje v deloze. Jedinym dukazem tehotenstvi je jen, pokud obdobi vyssich teplot presahne 17 dni.
Muj cipek produkoval lepkavy hlen temer po celou dobu normalniho cyklu (nejen pred ovulaci) a stejne tak ho produkuje i ted, kdyz jsem tehotna, takze zadnou extra zmenu jsem nepozorovala.
Ahoj Alena
 Michaela 
  • 

Re: Re: čípek po oplodnění 

(11.5.2004 8:06:10)
Ahoj Alčo!

Díky za odpověď. Já pozoruju hlen jen na čípku/ lepkavý/. Nesledovala jsem to nějak pečlivě, ale kvalita hlenu se měnila. Hlavně konzistence "bílek" se nedala přehlédnout. Bylo ho hodně na poševním vchodu. Prsa mě začala bolet před dvěma dny. Ale ještě je určitě brzo na nějaké zjištění /bohužel/. MS by měla přijít až 20.5. /mám delší cykly/.
Michala
 Alena 
  • 

Re: Re: Re: čípek po oplodnění 

(11.5.2004 17:01:13)
Ahoj Miso,
meris teplotu? Jak tak pocitam z tvych prizpevku, tak bilek jsi mela nekdy koncem dubna, ne? Pokud bys mela od 1.5. vyssi teploty, pak nemusis cekat az do 20.5. - jestli teploty nezacnou klesat 18.5., urcite jsi tehotna!
Alena
 Michaela 
  • 

Re: Re: Re: Re: čípek po oplodnění 

(14.5.2004 7:55:41)
Ahoj Alenko,
teplotu si bohužel neměřím, vůbec to ráno nestíhám./a taky jsem děsný flink/.
Ale spočítala jsi to dobře tuleníčko s bílkem bylo 28.4. Tak mi asi nezbývá než vydržet ještě týden a pak se uvidí. Hleník je stále lepkavý a je ho hodně.Prsa bolí už od pondělí. Že by se to povedlo??? Tobě přeju krásné těhotenství a zdravé mimi. Hezky si to užívej.
michala
 Sofie zatím bez dětí 
  • 

Holky poraďte 

(22.5.2004 7:44:55)
Je mi 25 let a už 4 měsíce se pokoušíme o mimi. Užívám léky na upravení cyklu Utrogestan. Máte s ním někdo zkušenosti? Od 14.5 mne začaly dost bolet prsa a bradavky, nechci se zbytečně plašit, ale je možné, že je to těhotenství, nebo vedlejší ůčinky prášků. Také mě po sexu docela bolí v podbřišku, nevíte čím to je? Všechna vyšetření, mám v pořádku. Dík. Sofie
 Alena 
  • 

Re: Holky poraďte 

(24.5.2004 22:06:58)
Ahoj Sofie,
bolest v podbrisku muze mit ruzne priciny, zalezi jaka je to bolest. Nekdy muze byt podrazdeny cipek (pripadne cela deloha) z narazeni penisu na cipek. To si ale myslim, ze by ti to bylo neprijemne uz pri styku. Urcita bolest ci stazeni posevnich svalu zpusobuje chemicke slozeni spermatu - pri pouziti kondomu ci prerusovaneho styku by to pak delat nemelo. Urcite muze mit bolest i jine priciny, ale to uz by pak bylo na doktora.
Zdravim,
Alena
 Vendul 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: chci poradit 

(24.5.2004 10:30:15)
Ahoj všichni,
tuto stránku jsem našla když moje kamarádka chtěl avědět něco o těhotenství,protože je v 8.týdnů.Já už zkouším miminko s manžlem 7 měsíců a pořád nic.Je mi už smutno každý měsíc když mi příjde menstruace.Vyzkoušela jsem všechno kdo mi co poradil.
Přečetla jsem si článek o čípku před ovulací a po něm.Ale moc tomu nerozumím.Taky by mě zajímalo,když mi začne hlen (bílek tak to mi začíná ovulace, nebo ne.)Najdese někdo kdo mi to pořádně vysvětlí.Děkuji moc
Vendul
 Iv* snažilka 
  • 

Re: Něco malinko :) 

(24.5.2004 12:47:50)
Ahoj Vendy,
vítám Tě na stránkách! Já zatím nemám mnoho zkušeností s STM - praktikovala jsem ji teď první měsíc. Snažíme se s manželem o naše první miminko. Dnes přišlo další zklamání...cyklus se mi nervama zpozdil o celých 5 dní!! což u mě jinak není vůbec běžné. Čtvrtý měsíc snažení tak opět skončil neúspěchem :( Chci Tě tímto povzbudit a říct Ti, že je nás takových víc, co po mimi tolik toužíme a ono to stále nechce přijít. Strašně pomáhá občas si napsat své pocity, bolesti - a nakonec jednou snad i tu radostnou novinu :) Poradila bych Ti jen začít sledovat a praktikovat všechny tři symptomy STM tzn. měřit pravidelně bazální teplotu, sledovat hlen a sledovat čípek. Vše zapisuj a bedlivě sleduj. Tažný bílkový hlen skutečně ohlašuje přicházející ovulaci - většinou je ho nejvíc den před ovulací. Lépe Ti však napoví, pokud sledování hlenu spojíš s měřením bazální teploty (BT) - poslední hlen nízkých teplot = ovulace. Tím získáš větší jistotu, že se snažíš ve správných dnech. Já si taky koupila ACIDOFOLAN - je to kyselina listová. Stojí to jen Kč 47,-/30 tablet. Pojídám to jen týden, tak ještě nevím, jak moc mi to zlepší kvalitu bílkového hlenu - ale prý by mělo. Bývá prý pak mnohem tažnější a spermije díky tomu v našem těle při tomto hlenu vydrží mnohem déle. Psala mi to Alča. Tak to klidně taky zkus. Nebo jakékoliv jiné těhotenské vitaminy (třeba CALIBRUM Baby Plan nebo MATERNU). Taky se zdravě stravovat. Taky bychom se měli snažit být v pohodě, ale to vím na sobě, jak je strašně těžké. Moje zpožděná menzes mi to teď názorně ukázala :) Takže netruchli a hurá do pátrání po bílkovém hlenu :)) Moc zdravím a držím pěstínky, aby se vám mimísek podařil co nejdřív!!! Zatím pa, Iv*
 Alena 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: chci poradit 

(24.5.2004 22:10:51)
Ahoj Vendul,
cetla jsi i ostatni clanky o symptotermalni metode? Najdes je pod brisky-poceti. Zkus to prostudovat a kdyz ti neco nebude jasne, napis konkretni dotaz.
Mej se a preji hodne uspechu.
Alena
 MaruskaH 


:-) 

(29.4.2007 10:15:16)
Ahojky. Nic si z toho nedělej. S manželem to zkoušíme už půl roku. A nic :-) Pokaždé když dostanu menstruaci, tak jí obrečím.... nechávám tomu volnej průběh, až to příjde tak to příjde...
 Petra 24 let, snažilka 
  • 

Re: Re: Re: čípek po oplodnění 

(31.10.2005 8:44:13)
Ahoj holky, já v tom mám taky dost zmatek. začala jsem měřit a sledovat čípek teprve tento měsíc. Nyní mám tak cca 3 dny před menstruací a mám tvrdší čípek s hustým lepkavým hlenem a BT 36.9 už 4 dny. Tak nevím co si o tom myslet.
 KATKA 
  • 

Re: Re: čípek po oplodnění 

(16.1.2007 13:03:43)
Asi za 3 tydny mám jít na IVF oplodnění. Ted mi lékaři zjistili nějaké malé atypie na děložním čípku. Chci se poradit, zda je nutné oplodnění odložit. Nevím, jak důležitý je děložní čípek v těhotenství?
 Oli 27, snažilka 
  • 

škemrám o radu 

(23.5.2004 19:38:58)
Na začátku bych chtěla poděkovat Alence za její zkušenosti a rady, kterými mně moc pomohla a přiznám se, že od 1.5., kdy jsme se začali pokoušet o miminko nedělám nic jiného než neustále zkoumám její stránky a hledám odpovědi na mé "nezkušenosti". Zpočátku jsem si myslela že v pohodě rozeznám všechno podle instrukcí, ale můj cyklus je tak trochu chaotický a vůbec se nepodobá vzor. tabulkám. Tak došlo k tomu, že jsme se tulili pořád, abysme náhodou nepropásli ten den D.Nakonec jsem rozpoznala den bílku a ovulaci jsem si ověřila teplotou.Proběhla 17.5. Vím, že na rady je ještě dost brzo, ale od té doby (asi od 19.5.) mám dost hustý lepkavý hlen se žmolkama. V předovulační době jsem takový nezaznamenala. Byl lepkavý, ale zdaleka ne tak hustý. MS by měla nastat 25.5., což je docela krátká doba, ale mám spožděný cyklus cca o 3-5 dní. Teplota před ovulací 36,5 po 36,8 a nyní 37-37,1. Je možné, že by se to v tak krátké době mohlo projevit? Teplota i hlen? Jiné příznaky samozřejmě ještě nemám. Překvapuje mě, že mě každou chvíli pobolívá v podbřišku, ale kupodivu ještě nemám žádné předMS příznaky /což jsem již dávno v tuto dobu i přes neprav. cyklus měla/ citivá prsa atd.Mohlo by se těhotenství projevit na těh. testech již v prvním dni, kdy má nastat MS i přesto, že mám opožděný cyklus?
Děkuji za odpověď a omlouvám se za tento román, ale pod takovým návalem informací jsem už zmatená ze všeho a ráda bych se podělila o mé chaotické myšlenky, které mě doprovází všude.
Jsem prostě už moc natěšená na mimi a to možná začíná nechávat zdravý rozum hodně pozadu :-)
 Eva 
  • 

bolest břicha 

(24.5.2004 19:21:26)
Zajímala by mě vaše zkušenost, bolívá břicho před OVu, při OVu nebo po OVU ? Zkouším metodu s čípkem, nejspíše teď (28DC) dochází někdy k OVU, navíc mě již 2 dny bolí břicho.
Moc děkuji za zkušenost.
 Alena 
  • 

Re: bolest břicha 

(24.5.2004 22:33:05)
Ahoj Evo,
nevim jak jine holciny, ale moje ovulacni bolest je jen takove slaboucke pichani, ktere trva jen chvilku (max. nekolik minut).
Alena
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Re: bolest břicha 

(24.6.2004 9:43:07)
Ahoj Evo, mě při ovu bolí břicho tak, že jsem měla i nahnáno, že mám slepáka. tak nevím jestli je to v pohodě, ještě nikdy jsem se na to neptala své lékařky.
 ALI-BABA 


Re: Re: bolest břicha 

(1.7.2004 21:34:04)
Mne boli okolo ovulace poddbrisek vcelku dlouho. Jednou jsem byla u lekare tyden po OVU a mela priserne citlivy pravy vajecnik. Rikal, ze to je jeste ovulaci a ze to je v poradku. Jinak samotnou OVU pocituju jako intenzivni pichani, ktere se ale obcas zopakuje.
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Re: Re: Re: bolest břicha 

(3.7.2004 10:16:50)
No, tak já nevím. Břicho bolí, tulili jsme se před i po ateplota klesla a stejně nic. tak nevím a asi to nechám koňovi ten má větší hlavu, každopádně se ještě určitě poptám p. doktor. Jinak děkuji za zprávu a zkušenost. díky týna
 Lucka snažilka 
  • 

Re: Re: Re: bolest břicha 

(24.9.2004 6:51:21)
Ahoj.
teda z toho měření bazálních teplot jsem trochu zmatená.
Snažíme se o mimi už 4 měsíce a stále bezúspěšně.
Fakt je že jsem nic jako zkoumání čípku či měření teplot nezkoušela.
Ted k mému dotazu. Může se tedy ovulační den projevovat bolestí podbříšku jako při menstruaci?
Lékař mi také zjistil vysokou hladinu Prolaktinu a nasadil mi prášky.
Trpím nepravidelnou menstruací a přibližně 10 dní před menstruací začnu špinět. V této době se samozřejmě nijak nesnažíme, ale je možné aby zrovna toto období bylo pro nás příznivé?? Mám také prej trochu vzadu dělohu, jaké polohy jsou pro oplodnění nejlepší?
Pokud má někdo podobné problémy pak budu ráda,když mi napíšete a poradíte.
Děkuji moc a přeju všem snažilka úspěšné snažení.
Lucka
 Marti 
  • 

Re: Re: Re: Re: bolest břicha 

(24.9.2004 8:43:52)
Ahoj Luci,
tak nějak podobně jsem začínala já. Čtyři měsíce jsem vůbec neměřila, nesledovala, až pak jsem proštudovala všechny články a komentáře tady na netu a druhý měsíc se teprve pořádně sleduju.
Takže bolest při ovulaci mám taky, bolí v podbřišku, někdy až takové píchání, špinění nemám, ale psali tu, že to může být k ovulaci a v této době je žena nejplodnější. Jinak mám taky nepravidelnou M, takže jsem teď dostala léky na úpravu, protože jsem měla hodně velké bolesti.
Ještě co se týká té polohy. Četla jsem, že nejlepší je to zezadu a pak pokrčit nohy pod sebe a zůstat tak chvíli.
No jinak jsem se tu taky dozvěděla, že nejlepší a dle mé měsíční zkušenosti je brát taky kys. listovou. Já beru Calibrum baby plan a konečně jsem poznala, co je to bílek, který se natahuje.
Snad jsem Ti trochu pomohla.
Hodně štěstí
Martina
 Eva 
  • 

Re: bolest břicha 

(9.5.2007 12:28:27)
Ahoj Evi,
2. měsíc se snažíme o miminko, a tak se hodně pozoruji.Ovulaci sleduji podle rozboru slin 60x zvětšujícím mikroskopem. Je to jen orientační,+- několik dní, ale mám pocit, že to funguje,protože ve stejnou dobu,kdy mikroskop ukázal strukturu slin odpovídající plodným dnům, mě začalo píchat na pravé straně břicha. Trvalo to v intervalech několik dní,měla jsem v té době i bolestivý pohlavní styk.Ale musela jsem to vydržet.Manželovi jsem radši nic neřekla,abych ho nestresovala.Přecijen jsem to sperma v těch dnech nutně potřebovala:-).Dnes mám 17 DC a stále při některých pohybech cítím tu pichlavou bolest.Eva
 Alena 
  • 

Re: škemrám o radu 

(24.5.2004 22:29:42)
Ahoj Oli,
z toho, cos popsala se tezko da rict, jestli jsi tehotna nebo ne. Kazda jsme jina, takze to by ses nejdriv musela sledovat aspon pul roku, abys zjistila jaky hlen a teplota je typicke pro tebe a pak, pokud by to melo jeden mesic jiny prubeh, by se neco dalo tusit, ale takhle moc ne. S tou teplotou: u nekterych zen je normalni, ze behem lutealni faze jim teplota vzrusta, aniz by byly tehotne. S oplodnenim by vzrust teploty mohl byt spojovan, pokud se projevi sedmy den po ovulaci (nebo pozdeji). To same s hlenem, zarodek ho muze ovlivnit az od toho sedmeho dne po oplodneni, kdy se zarodek zahnizdi a zacne vypoustet hormony do tela. Pred tim je to jen hromadka delicich se bunek, o kterych telo nevi. Pokud jsi mela ovulaci 17. den, urcite bych menstruaci necekala pred 29. dnem cyklu. Tehotensky test (zalezi jak citlivy) muze tehotenstvi poznat nejdriv(!) 10. den po oplodneni - po uhnizdeni je potreba nekolik dnu, aby v tele bylo dost onoho tehotenskeho hormonu. Ja bych ho nejdriv zkousela az tak 15.-16. den po ovulaci, aby sis zbytecne nezazila zklamani.
Preju trpelivost a drzim palce.
Alena
 Iva snažilka 
  • 

Všechno pasuje, ale teplota ne...co to znamená? 

(26.5.2004 11:56:18)
Ráda bych se podělila o své zkušenosti se sledováním znaků plodnosti. Nějak se mi to totiž liší od toho co se píše, nevím si moc rady…takže jsem vypozorovala, že po ovulaci se mi pravidelně objeví mléčně zbarvený krém, řídký, tedy lotion, uvnitř na čípku, ale nikdy ho nemám před ovulací. "Venku" se cítím ulepená a vlhká a na kahotkách mám nažloutlé stopy. Ten po pár dnech zmizí a už je jen lepkavé sucho. Před ovulací nepoznám jiný hlen než bílek. Stalo se mi, že se mi objevil už na konci menstruace, společně se závěrečným špiněním jsem pozorovala i hlen, čemuž jsem se dost divila, ale fakt tam byl. Má otázka se ovšem týká hlavně toho, že jsem se dala do sledování děložního čípku, napřed mi to nešlo, ale pak čípek jakoby nabobtnal, a změkl, a otevřel se (to otevření je dozadu a částečně ho uzavírá stěna pochvy, musela jsem ji odtlačit). Byl i bílek a bylo to v obvyklou dobu kdy ovulaci mívám. Taky jsem si dělala ovulační test, jeden den jen slaboulinká čárečka, další ale silná a hned další dva dny zas slabá. Psali tam že to značí ovulaci za 24 – 36 hodin. Současně zmizel bílek a čípek začal být tužší, uzavřenější (ale ne zas tak rychle jak se píše, trvalo to asi dva dny),hlen se přeměnil na to mlíko…takže to všechno pasuje, ale teplota stoupla jen mírně, ne tak jak bývá obvyklé, sice mi to na fertility udělalo ovulaci, ale trochu jsem fixlovala a tu nízkou teplotu přeměřila znovu podruhé (bez vstávání)a ta byla o stupínek vyšší..Takže teď nevím, jestli vlastně ovulace proběhla, když ta teplota moc nahoru neleze, proč neleze. A ještě se mi zdá, že mám nateklé bolavé bradavky snad už od 2. dne po ovulaci, někdy se mi to stávalo krátce před menstruací, většinou ale vůbec, a neberu ani žádné prášky…Ty dny bílku jsme dostatečně využili, ale zdá se mi brzo na nějaké projevy těhotenství. Nemohla se ta ovulace nějak zastavit? Projevovalo by se to tak? Asi 1 den poté kdy podle mě měla ovulace probíhat jsem musela pracovat i přes noc, takže velké nevyspání a stress. Děkuju za vaše názory.
 Dana snazilka 
  • 

Re: Všechno pasuje, ale teplota ne...co to znamená? 

(27.5.2004 19:27:03)
Ahoj Ivo,

nevim, zda ti dokazu presne rici, co tvuj popis znamena, jen ti muzu pretlumocit to, co mi rekla moje kamaradka, expertka na symptotermalni metodu.

Ja merim prvni cyklus a mela jsem podobny problem - mela jsem hlen, dokonce i slabounke spineni, cipek se zkratil a zmekl, taky me me trosku pichalo v podbrisku, coz by melo vse znamenat blizici se ovulaci. Teplota se mi ale nezvysila ani po nekolika dnech cekani. Jeste jedna poznamka - vysadila jsem nedavno antikoncepci. Moje kamaradka mi sdelila, ze u me to ma zrejme souvislost s tou vysazenou antikoncepci - telu chvili trva, nez se zase da do poradku. Pritomnost hlenu a tvar cipku signalizuje, ze telo produkuje estrogen a snazi se ovulovat, ale pokud teplota nevzroste, znaci to, ze to telu "nejde", hladina estrogenu je stale nizka a k ovulaci nakonec nedojde. V anovulacnich cyklech se to u nekterych zen stane i nekolikrat za cyklus. Pry take existuje urcite procento zen, kterym se teplota zvysi az nekolik dni po ovulaci (pomalu reaguji na pritomnost progesteronu) anebo i tech, kterym teplota nestoupne vubec. Proto ti doporucuji vytrvat a merit nekolik cyklu, abys vysledovala typicky prubeh sveho cyklu a treba po par mesicich budes moudrejsi.

Nejdulezitejsi je to, ze jste pritomnosti bilku "vyuzili", protoze k ovulaci mozna doslo, i kdyz se ti teplota nezvysila.

Hodne stesti,

Dana

 Iva snažilka 
  • 

Re: Re: Všechno pasuje, ale teplota ne...co to znamená? 

(2.6.2004 8:44:06)
Díky za odpověď, já jsem sice hormony nebrala, ale asi to tak bude...teď jen pár dní a budu vědět, jak to tentokrát dopadlo...
 Jana,zatím bez mimi 
  • 

Re: Re: škemrám o radu 

(2.5.2005 21:37:20)
Chtěla bych poprosit o radu. Když vychází ovulace u většiny žen na 14 den a my jsme se tulili 11 a 12 den, kdy jsem měla čipek hodně měkký je možnost, že spermie přežívají až do toho 14 dne, kdy by mělo dojít k ovulaci? Jaká je vlastně životnost spermií v děloze někde jsem četla 48 hodin jinde zase až 5 dní.Předem děkuji moc za odpověd a všem snažilkám moc držím palečky.
 Sita 
  • 

Re: Re: Re: škemrám o radu 

(2.5.2005 21:47:49)
Jani, ale tím 14tým dnem se nenech zmýlit. To je nějaká průměrná hodnota a tu tedy nemusíš mít. Já mám rozsah 9-11 den jak který cyklus. A jaký byl čípek 13tý den? Jestli zas tvrdý, tak to bylo akorát. Jenom to neznamená, že musíš 100% otěhotnět. Ale moc bych ti to přála. Sita
 jájinka 
  • 

těhotenství po konizaci 

(11.7.2004 16:17:27)
Dobrý den, mám prosbu..nemá některá z vás zkušenosti s těhotenstvím po konizaci?? Nebo kdybyste věděli o chytré www stránce na toto téma, děkuji za odkaz.
 Petra 
  • 

Re: těhotenství po konizaci 

(16.1.2005 20:42:54)
Ahoj,

zkušenost bohužel mám, i když to nejsem já, ale moje sestra. Je ve 30. týdnu, celé těhotenství probíhalo bez sebemenších potíží (každých 14 dní měla čípek kontrolován lékařem)až do teď. Momentálně je v nemocnici, jelikož čípek začal povolovat a dítě chtělo na svět, začala mít předčasné kontrakce. Zatím se to podařilo zastavit, ale nikdo neví, na jak dlouho.
Samozřejmě to nemusí být váš případ, ale je bohužel nutné se připravit na všechno a hlavně, pokud je vám po třicítce, nechoďte již na konci do práce, což ona chodila a nyní jí řekli, že to nebylo dobré.
 Katka 
  • 

poloha cipku 

(15.7.2004 20:41:20)
Ahoj holky,
nemate nekdo zkusenosti s polohou cipku v blizkosti posevniho vchodu? Mam dneska 10DC, poboliva mne podbrisek a cipek jsem nahmatala zkraceny, ulozeny naleve strane a dost blizko posevniho vchodu. Je to bezne?
Diky za odpoved. Katka
 Sara33(Eliška 07, Petr 09) 


Mam otazku... 

(25.8.2004 11:36:00)
Predem se omlouvam za delsi prispevek.
Mame za sebou 2 roky snazeni. Nove mi nedavno zjistili vysoky prolaktin a lecim se mysalfonem. Kamaradka me nahlodala s myslenkou, ze ty prasky mohli uz zabrat a vajicko uz mohlo tento mesic zacit rust. Je to jen TEORIE a ja tomu radsi nechci moc verit, ze by ten prolaktin sel tak rychle dolu (i když jedna kamaradka doktorka mi rikala, ze ucinnost tech leku je uz za 4 hodiny. Otazka je jak na to telo reaguje, cetla jsem na internetu, ze se někdo lecil i několik mesicu, roku..)

Zjistila jsem, ze nove vajicko zacne rust 6 – 10 DC. Ja zacala 7 DC brat leky. Rekneme TEORETICKY, ze lek zabral a vajicko se zacalo vyvijet 10DC. Od zacatku vyvoje do ovulace to trva 6 dni = 16 DC (u me toto pondeli). Teoreticky bych mohla mit ovulaci.

Pouzila jsem metody sledovani cipku Včera vecer byl cipek hodne daleko, dosahla jsem na nej jen spickou prstu, zdal se mekky a otevreny. (pro jistotu jsme sexovali).

A ted ta otazka: nemate tuseni, ci predstavu, jak se chova a vypada cipek v pripade, ze vajicko nevyrostlo, tudiz nedoslo k uvolneni? (teoreticky je taky mozne, ze cipek se proste jen pripravuje na vajicko, které neprislo, stejne jako menstruace, který probiha i když nedoslo k ovulaci).
A ještě jedna věc: při ovulaci jsem si mela nahmatat na cipku hlen, ale u me tam zadny nebyl :-(

Nechci si delat zbytecne iluze nebo nadeje…

Ale chtela bych tomu rozumet….

Dekuji za jakoukoliv odpoved.
 Michaela,27 
  • 

Ovulace bez uvolneni vajicka?????? 

(22.9.2004 0:29:34)

Ahojky holky,


moc a moc vam dekuju za vsechny vase rady a zkusenosti. Moc mi to pomaha se v tom aspon trosku orientovat a videt, ze v tom nejsem sama.Moje otazka se tyka ovulace. Ja si merim teploty uz 7 mesicu, sleduji hlen a ted jsem zacala i s cipkem. Ma otazka zni. Posldene jsem si zjistila hlen[ dlouhy, tahavy 10cm bilek a pichani v podbrisku]druhy den rano mi teplota prudce poklesla a my jsme se milovali[odpoledne znova]a pristi rano teplota vyletla prudce nahoru.Zni to perfektne az na to, ze ja mam ted cyklus mezi 34-44 dni[po vysazeni HA pred 7 mesici]a k ovulaci doslo 14 den cyklu a teploty se vice mene drzi vysoke. Coz se vztahuje k me dalsi otazce okolo mereni teplot. Muj problem je v tom, ze 3x tydne vstavam s manzelem ve 4 rano a pak okolo 5:30am si jdu opet lehnout a merim teplotu okolo 8 rano jako kdyz spim celou noc. Myslite, ze ty teploty budou rozdilne kvuli tomu vstavani???? A talsi otazka je, je mozne mit vsechny znaky ovulace bez toho aby se uvolnilo vajicko????Moc vam dekuju za sebekretsi odpoved, jen prosim poradte!!!! Diky moc Michaela
 Miruš 
  • 

Re: Ovulace bez uvolneni vajicka?????? 

(1.12.2004 17:21:15)
Miso ja se take merim teplotu uz tri mesice. Zjistila jsem, ze pokud stama v ruznou dobu, tak taky mam i ruznou teplotu. Kuprikladu si merim teplotu kazdy den rano v 6 hodin. Pokud se zbudim treba ve 4 hodiny, tak si zapisu teplotu, kterou jsem si namerila ve 4 hodiny. Samozrejme, ze je o nejaky stupinek nissi. Ale pokud se zbudis rano ve 4 hodiny, pak si zase lehnes a zmeris ji, jak obvykle v 6 hodin, tak teplota bude vyssi nez obvykle - mohla by ses myslet, ze je ovu. A vubec zkus se prihlasit na
http://www.fertilityfriend.com/. Pisu si sve teplotu uz tri mesice do jich programu a jsem spokojena. Tak si zase osvi.
 Alana 
  • 

Otázka  

(3.12.2004 15:28:50)
Zkouším si hlídat plodnost podle čípku, ale nejde mi to!!! Zatím se mi zdá, že poznám kdy je čípek měkký a kdy tvrdý. Ale otevřený se mi dá furt, asi že sem už rodila. A taky se mi i měký a otevřený zá být dole!!! Teda nevím, jak to myslí s tím zkracováním. A pokaždý to tam uvnitř je jinačí. Nejde nahoru, i když by měl. Může to někdo mít jinak než tady píšou? Znamneá to že neovuluju?
 Martina 
  • 

Re: Ovulace bez uvolneni vajicka?????? 

(18.5.2008 20:27:31)
ahojda... pročítám si tu téma ovulace... zaujala me adresa http://www.fertilityfriend.com, kterou jsi napsala... zkousela jsem se tam prihlasit, ale nejak to nejde... tobe to slo hned? znazim se vyzkouset i nemozne... jsem po dvou operacich mimodelozniho teho a pres pul roku se snazim otehotnet a furt nic... nezlob se, jestli otravuju... ahoj a diky predem za radu
 Andrejka 
  • 

Re: čípek=bulka?? 

(4.10.2005 8:32:35)
Ahoj lidičky, jsem moc ráda že je na netu místečko kde se najde tolik užitečných informací.. moc mi to pomohlo.. Snažíme se o miminko a ted jsem se rozhodla že zkusim metodu pomocí čípku. Zhruba ted někdy čekám ovulaci, tak jsem to chtěla vyzkoušet a měla jsem prst skoro až v krku, ale přijde mi že jsem snad nic nenasahala.. Jen takovou menší trvdší bulku u levý strany.. Myslíte že by to mohlo být ono? Ale žádnej bílkovitej hlen u toho nebyl tak nevim.. Nemůže to být tim, že jsme se včera tulili? Nebo třeba se ten hlen objeví v příštích pár dnech. A až se objeví, znamená to že mám plodnej den, nebo můžu otěhotnět už i ted když ten čípek mám tak hluboko vzadu?

Omlouvám se za délku dotazu, ale snažíme se o miminko už několik měsíců, tak jsem už tak natěšená že nevim co povídám :) Všem kdo se snaží jako my, přeju ať jim to co nejdřív vyjde!
 tery 
  • 

Re: Re: co to je? cipek? 

(1.3.2007 22:07:09)
zdravim vsechny.chtela bych se zeptat. hned za vchodem do pochvy smerem nahoru mam nejaky ovalny vycnelek tak cca 5 cm dlouhy s dirkou uvnitr. sex uz jsem mela a vse probehnlo v poradku, akorat mi prislo ze ma pochva je strasne kratka. dosahnu si na konec pochvy a nic jineho tam neni. dekuji moc za kazdou informaci.
 Souris 


Tvar cipku 

(12.4.2005 15:59:39)
Citam, citam ale neviem najst nic podrobnejsie o samotnom tvare cipku.
Nahmatala som cipok, dokazem sledovat ako sa meni a skracuje, co ma ale trosku vystrasilo, je mala "bulka" na nom. V clanku sa hovori o hrbolkoch ktore su OK, ale ja jednu polku toho mojho "zobaciku" citim akoby este rozdvojenu..
Je to normalne alebo mam radsej trosku plasit a utekat s tym "objavom" ku mojej gynekologicke?
Vopred vam dakujem za nazor

mimi
 Eva,snazilka 10 mesicu 
  • 

poradte 

(8.5.2005 12:07:55)
Zdravim vsechny snazilky i ty kterym to uz vyslo.My se snazime jiz tech deset mesicu,od ledna pouzivam symptotermalni metody a obcas jsem z toho zmatena.Temer nikdy to nemam vse jak ma byt.Bud nezaznamenam hlen,nebo jako nyni mam problem,ze se mi ani moc nezvedla B.T.Gynekolozka mi 12 den cyklu zjistila folikul,13 den jsem mela bolesti leveho vaj.tedy toho s folikulem.Myslela jsem si ze uz dochazi k ovulaci,ale cipek jsem mela mekky a otevreny jeste 2 dny pote a byl pritomen i hlen.17 d.c. se cipek uzavrel a je tvrdsi,nastoupil husty bily,hrudkovity hlen, ale teplota se zvedla oproti predchozim cyklum jen minimalne.V minulych mesicich se zvedla i o 0,4 stupne napr z 36,7 na 37,1/vag./Nyni tak max o 0,1-0,2.Jeste jeden poznatek a to nepatrne citlive bradavky od 17 d.c.Omlouvam se za tak dlouhe psani a doufam ze mi nekdo poradi.A jeste jedna otazka:mohla by si doktorka splest folikul s cystou?Dekuji a preji hodne pozitivnich t.t.
 Jana K 
  • 

Prosim poradte mi 

(15.8.2005 10:54:03)
Snazim se otehotnet, prosim poradte mi nekdo s vypoctem dne ovulace. Mam cykus dlouhy 29-30 dni, takze bych teoreticky mela mit ovulaci okolo 15 dne. Temer pravidelne ale mam bolesti trvajici 2-4 hod 18. den. Tyto bolesti se stridaji kazdy cyklus na leve a prave strane. Myslite, ze je mozne, ze mam ovulaci az 18 den?
Predem dekuji za odpoved. Jana
 andrea 
  • 

Re: Prosim poradte mi 

(15.8.2005 12:31:25)
ahoj,
myslím, že je docela dobře možné, že máš Ovu až 18 den. u zdravé ženy luteální fáze (ta po OVU) trvá 12-16 dní takže můžeš být myslím klidná.zkus prostudovat i ostatní články o STM, jsou fakt dobré.
 PajaMM 


Re: Prosim poradte mi 

(15.8.2005 14:39:08)
Urcite je to mozne a podle toho, co popisujes, tak je to velmi pravdepodobne. Zkus si v lekarne koupit ovulacni testy a zjistis to jiste. Hodne stesti, my se taky snazime!!!
 Iva 
  • 

Čípek 

(24.9.2005 19:33:59)
potřeboval bzch vědět, jak vypadá čípek po oplodnění nebo když se otěhotní, ví to někdo? Děkuji za odpověď. Iva
 PajaMM 


Re: Čípek 

(24.9.2005 20:24:11)
Ivo,

odpoved na tvou otazku je uplne na konci clanku:

Na závěr ještě jedna poznámka: Po oplodnění vajíčka během celého těhotenství zůstává čípek uzavřen a zároveň produkuje hustý lepkavý hlen, který jako zátka brání spermiím proniknout do dělohy, takže se vlastní zárodek může nerušeně vyvíjet.

Hezky vecer!!!
 Sněženka,snažilka 
  • 

Re: Re: Čípek 

(3.11.2005 18:15:08)
pěkný večer všem:o))
snažím se také o mimi proto mě zaujal článek o děložním čípku.Tento měsíc jsem zdá se přesně nahmátla jeho měknutí i hleník a ovu proběhla,ale zajímalo by mě,všude se píše že po otěhotnění se čípek uzavře a produkuje hlen,ale nikde se už nepíše jestli je nahoře nebo dole,jako při ovu se stahuje nahoru a po ovu klesá do pochvy.Tak by mě to zajímalo.
děkuji předem,
 maja 
  • 

tabulky 

(1.10.2005 18:12:41)
Holky,pekne a prehledne tabulky jsou na http://www.sexus.cz/clanek/1198-plodne-a-neplodne-dny.html
Preju hodne stesti vsem snazilkam
 silvia 
  • 

cipok 

(3.10.2005 17:55:09)
Ahojte, chcem sa spytat - dnes som 31DC - 7DPO, snazila som sa nahmatat cipok, ale nepodarilo sa mi to. Cipok sa pred MS skracuje? Myslela som, ze po OVU je dole a tvrdy az do dalsej OVU. Viete mi poradit? Dakujem.
 nayah 


Re: cipok 

(15.5.2006 18:07:41)
Jak je to tedy s tou délkou čípku? Nemohla by nám to říct nějaká těhulka???
 Andrea 24, syn 3,5 
  • 

Rozdělený čípek 

(6.10.2005 15:11:34)
Ahojky, již 4 měsice se snažíme našemu zlatíčku pořídit sourozence, ale zatím marně...Tenhle problém jsem před tím neměla, spíše jsem byla překvapena jak rychle se nám to povedlo...A teď nám to nejde...Je pravda, že není tolik času na tulení, ale když má spermie životnost 48hodin, tak, čistě teoreticky obden by to mělo stačit...
Dále jsem se začla zajímat o čípek, když si ho nahmatám zdá se mi jakoby rozdělen...Je to možné...?
 Andrea24, syn 3,5 a 5tt 
  • 

Re: Rozdělený čípek 

(28.10.2005 21:55:42)
Tak se nám to konečně povedlo (3x ťuk)...
Chtěla bych Vám všem říci, že tehle článek mi velmi pomohl...
4 den po ovulaci by mělo nastat období neplodných, tzv. suchých dnů...
já jsme byla neustále vlhká a když jsem si zjišťovala stav čípku byl hodně až nepříjemně mazlavý a opravdu se mi memstruace nedostavila a těhot.testy byly pozitivní

 Veru 
  • 

změna čípku 

(13.11.2006 13:12:09)
Dobrý den chtěla jsem se zeptat snažíme se 4 měsíce o mimi.Už dlouho a pravidelně si kontroluju čípek,ale nikdymi to nějak moc nenapovědělo,ale teď dva dny mě zarazila změna a to,že normálně tam je "dírka" a teď je tam spáš "čárka" a pořádně ho už nenahmatám.Hleník moc posoudit nemohu jelikož se mi zdá pořád stejný a hustý.Myslíte,že se to přece jenom konečně povedlo,nebo na to může mít vliv utrogestan co mi te´d byl nasazen děkuji za odpověď
 Zuzi 
  • 

Děložní čípek 

(17.1.2006 16:19:21)
Ahoj!
Chci se zeptat, na konci článku je uvedeno, že po otěhotnění čípek zůstává uzavřen a produkuje husty lepkavy hlen. Ale jak je to po otěhotnění s jeho délkou a tvrdostí. Je možné abych měla 27DC čípek měkký, krátký?
Může někdo poradit?
Předem velmi děkuji za odpověď!
 Marge,Klárka02,Beátka07 


délka čípku... 

(16.5.2006 8:56:42)
Ahoj,chci se zeptat-když na ten čípek mimo ovulaci sotva dosáhnu (jen špičkou prstu) znamená to,že při ovulaci-když je kratší bych ho nenahmatala vůbec??
A ten hlen-já tam mám pořád něco:-) "suchý čípek" si dost dobře nedovedu představit:-)
 marky, snažilka 
  • 

Re: délka čípku... 

(23.6.2006 13:56:41)
Ahojda, taky by mě zajímalo, jestli je normalní, když je na čípku stále alespoň trochu hlen. A to i hned po ukončení menstruace. Dík za radu!
 Peťulka 
  • 

Re: délka čípku... 

(19.9.2006 11:25:51)

Ahoj Marge, ano, myslím, že je velmi pravděpodobné, že by sis na čípek v době kolem OVU nedosáhla vůbec. S tím hlenem to je asi hodně individuální, ale měření teploty by ti mělo napovědět, jestli OVU proběhla nebo ne.
 Monika Novotná 
  • 

Ovulační krvácení 

(9.12.2008 17:56:06)
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat - před 4 měsíci jsem vysadila HA po 9 letech. První 2 cykly anovulační po 22dnech třetí s ovulací po 32 dnech cyklu (dle BT zjištěna ovulace a luteální fáze 14dní)..tento cyklus 15DC jsem začala špinit...16DC slabé tmavohnědé krvácení...17DC slaboulince špiním...zažily jste to některá? Může se jednat o ovulační krvácení?? Jsem z toho vyjukaná snažíme se o miminko...Děkuji moc
 Jana 
  • 

boulička 

(3.4.2010 20:58:41)
ahoj, prosim vás dneska jsem si na děložním čípku nahmatala bouličku. Mám docházející cyklus a vůbec jsem o ní nevěděla dokud jsem si děložní čípek ve sprše neprohmatla. Docela jsem se lekla co to je. Nikdy předtím si nepamatuju že bych tam nahamatala bouličku. Stalo se vám to taky někdy nebo se mám bát?:-(
 Majka 
  • 

Re: boulička 

(2.1.2016 19:05:21)
Ahoj ,taky jsem nahmatala bulky na cipku .Mudr me teprve ceka za tyden jsem strachy bez sebe ~n~tak se chci zeptat jak jsi dopadla?Na netu otom moc neni .Diky za odpoved
 M.A.L.Y 
  • 

Re: boulička 

(7.12.2018 10:44:02)
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jak jste dopadla s bouličkou na děložním ipku? Bohužel jsem si ji nahmatala též a mám hrozný strach😞 Děkuji za případné info.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.