| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adopce - díl 6. - přepadovka

 Celkem 33 názorů.
 evidlo + 4 


přepadovka 

(26.4.2004 11:29:38)
Taky nemám moc ráda neohlášené návštěvy, a občas si říkám, že kdyby k nám takhle přišla sociálka, nevím jestli by nám neodebrali i ty vlastní :-))
Můj hodnotový žebřček se totiž dost shoduje s tím tvým...
 Lenka50 


Re: přepadovka 

(21.6.2004 22:35:24)
No,dneska jsme byly s Kájou v Lešné v ZOO,vyjely jsme ráno v 7 a vrátily jsme v 19 hodin-teda doploužily. Tak jsem se porozhlédla po bytě a asi bych taky neprošla, protože Kája spinká, užila jsem si povídání,koupání, kafíčka a teď si tady čtu, a v kuchyni na mně řve nádobí, kterému se nechce do myčky, taťkovi smrdí nohy, jak tvrdě usnul při fotbale, asi by nás i zavřeli. Snad jsou důlěžitější věci,než "vylízaná" kuchyň a byt upravený "na čumendo".
Ahoj spokojené hříšnice,jsem s vámi

Lenka
 ZuzkaS 


:-) 

(26.4.2004 13:30:05)
Moc jsem se pobavila, my si často říkáme s manželem, že přijít k nám nečekaně někdo ze sociálky, tak nám vlastní dítě okamžitě odebere, hlavně teď když nám pelichá pes a syn v těch chlupech válí dudlíka, všechny hračky a pití s oblibou ukláda do psího pelechu, výborné prostředí. Já myslím, že jestli ta paní byla normání a viděla, že děti jsou ok a že se o ně dokonce dobrovolně stará manžel :-), tak se nemusíš obávat. Já si vždycky říkám, že nejdůležitější je pohoda, prach a spol. přijdou na řadu až později :-)
 monca+lila 


Re: :-) 

(26.4.2004 19:38:01)
Zuzko,
s tim psem bych si nedelala starosti ;o)) Nedavno jsem slysela jednoho pana profesora-pediatra, na ktereho se obratila tehulka s dotazem, ze cekaji miminko a zda maji dat radeji psa pryc, kvuli bakteriim atd. atd. Pan profesor psa veeehementne branil a uklidnil ji, ze je to naopak baaajecne, kdyz mrnousek bude vyrustat se psem...ze ten fantasticky posili jeho imunitu!! Takze ty vlastne neustale provadis prevenci! ( nebo tedy spis vas hafik) ;o)
 Šárka, dcera 4,5 r., bříško 32.t. 
  • 

Re: :-) 

(28.4.2004 9:31:33)
My máme také psa, který dost pelichá, takže chlupy jsou všude, i když se snažím vysávat alespoň obden. V červnu budeme mít mimi, tak jsem zvědavá, co tomu bude říkat. S dcerou vyrůstá od malička, takže si od ní nechá všechno líbit, tak jsem zvědavá. Největší problém je asi v tom, že spí s námi v posteli, ale až bude mimčo na světě, tak ho chci nekompromisně z té postele vykopat a to se mu určitě líbit nebude. Co se týče posilování imunity, tak naše dcera nebyla nemocná asi 3/4 roku a nechytila ani chřipku od táty. Jinak má od malička ekzém, ale paní doktorka mě ujistila, že pokud to není alergie na chlupy, a to není, že psa klidně můžeme mít. Aý začne mimčo lézt po zemi, budu muset zřejmě luxovat každý den. Vzhledem k tomu, že se chceme za rok stěhovat, tak nechci už do bytu nic investovat, jinak už bych dala všude plovoucí podlahy. Zatím máme ve všech pokojích koberce, podlahu máme jen v kuchyni a v chodbě. Měli jste dřív psa nebo dítě ?
 Marti+Maty+Niki+Teri+Vojta 


Re: Re: :-) 

(3.5.2004 23:28:53)
Trochu odbočím,ale kdyby náááhodou měla vaše sociáloka problém se zvířaty v domě (jakože obvykle nemívají), můžete argumentovat výzkumem, který prokazuje, že pokud se dítě odmalička setkává s dvěma či více zvířaty, jeho náchylnost ke vzniku alergie se výrazně SNIŽUJE! Zkusím sem dát odkaz na článek na www.kocky-online.cz, kde je výzkum citován: http://www.kocky-online.cz/jportal/articles.phtml?op=read&id=500§ion=Sou%9Eit%ED+s+ko%E8kou
 Marti+Maty+Niki+Teri+Vojta 


Re: Re: Re: :-) 

(3.5.2004 23:33:03)
tak teď?
 Šárka 
  • 

Re: Re: Re: Re: :-) 

(5.5.2004 11:18:31)
Díky za tip, okamžitě jsem si to přečetla a jsem klidnější. Něco na tom bude. Známí vychovávají děti téměř ve sterilní čistotě a každou chvíli jsou nemocné.
 jarla + 10,5 měsíční čertík 
  • 

Smích mě přešel!!!! 

(26.4.2004 21:02:10)
Zasmála jsem se to ano,potom jsem se podívala kolem sebe a smích mě přešel,kdyby přišli k nám tak mi taky odeberou mého chlapečka a tak mě napadá neodebírají náhodou i manžely,???
 Erika 4 a 7 let 
  • 

Re: Smích mě přešel!!!! 

(11.5.2004 23:24:53)
Nápodobně.když odvedu naše dva drobky do školy a školky vypadá to unás jak po boji.;))))
 jarla + 10,5 měsíční čertík 
  • 

Smích mě přešel!!!! 

(26.4.2004 21:02:27)
Zasmála jsem se to ano,potom jsem se podívala kolem sebe a smích mě přešel,kdyby přišli k nám tak mi taky odeberou mého chlapečka a tak mě napadá neodebírají náhodou i manžely,???
 jarla + 10,5 měsíční čertík 
  • 

Smích mě přešel!!!! 

(26.4.2004 21:02:50)
Zasmála jsem se to ano,potom jsem se podívala kolem sebe a smích mě přešel,kdyby přišli k nám tak mi taky odeberou mého chlapečka a tak mě napadá neodebírají náhodou i manžely,???
 Haluška 


Re: Smích mě přešel!!!! 

(27.4.2004 12:39:16)
:-))) Kdyby mně na chvíli manžela odebrali, možná bych tu konečně stihla uklidit...
 Zuzka 
  • 

chápu 

(27.4.2004 12:55:45)
Už jsem absolvovala celé toto martirium, které je tady popisováno 2x a až do finále. Sociální pracovnice jsou taky (většinou) mámy a vědí jak to může vypadat, když hlídá tatínek. Dnes s odstupem času se musím někdy usmívat nad všemi požadavky, ale upřimně než to celé absolvovat, tak snad se s břichem a v šestinedělí starat o starší děti. Nevím. Asi jde o názor. Svoje děti bych zanic nevyměnila, ale ten " úřednický striptýz" bych si klidně odpustila. Taky musím říci, že přivedením nebo přinesením dítěte nebo dětí to vše nekončí, ale začíná. Zuzka
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: chápu 

(28.4.2004 18:17:53)
Já ani nevim, jestli má naše soc. pracovnice děti - je dost mladá...

Náš tatínek v tom byl tentokrát nevinně - zrovna se vrátil po tejdnu domů...
 Kristýna+Robík 


Re: Re: chápu 

(29.4.2004 19:34:20)
Snad tě trochu uklidním, jsem totiž studentka sociální práce a většina mých spolužaček je naprosto normální, některé už také mají děti. Sama vyznávám heslo: bordel v bytě, spokojené dítě! Ono je něco jiného, ten binec, který děti nadělají za odpoledne, případně, který vznikne přes týden, když nemáš čas uklízet a prostředí, kde děti nemají vlastní postel, v bytě jsou oblaka cigaretového dýmu , děti běhají i v zimě bosy po studené podlaze mezi psími výkaly, voda teče z jenoho rezavého kohoutku, atd. Když přijdeš do bytu, většinou vycítíš nějakou atmosféru. V normálních rodinách je normální činorodý nepořádek, kdyby to vypadalo v dětském pokoji jako v salónu, spíš by to bylo divné. Takže klid. I když se nemohu zaručit za jiné sociální pracovnice, já osobně bych z toho nedělala vědu.
 Agata 


soc pracovnice chodí jen ohlašené 

(3.5.2004 12:39:06)
Již několik let ( určitě více než 6 ) chodí soc. prac. jen dopředu písemně ohlášené. Doporučeně pošlou dopis, kde je kdy a v kolik - aje to vždy za několik týdnů... Což by většina normálních lidí stihla za tu dobu uklidit na snesitelný stupeň bordelu.
Proč se ohlašují? Nevím... pokud někdo znáte vysvětlení, budu ráda.
 Corra 


Re: soc pracovnice chodí jen ohlašené 

(3.5.2004 14:14:11)
Agato,protože potřebují vidět,jak domácnost běžně funguje a to bez nějakých příprav(viz já :-)))))To co pobčas prý vidí stojí za to.Ale tohle hlavně dělají u opravdu soc. případu,kdy zvažují odebrání dětí.Moje "staré" soc. pracovnice nikdy nehlásili nic předem.Jenom mi řekly,že mě budou navštěvovat častěj aby mohly mít nezaujatý názor při soudním jednáním s exem.Nynější pracovnice prý chodí do bytu pouze když si to vyžádá soud,takže skoro vubec a to ani na moje slušné požádání.
 Corra 


Re: Re: soc pracovnice chodí jen ohlašené 

(3.5.2004 14:17:22)
jé,promin.Otázka zněla jinak:-))))Ale myslím si,že pokud jenom projednáváte něco ohledně dětí(výživné,styk,...)a soc. ví že v rodině nejsou problémy tak asi žádné přepadovky nejsou potřeba
 Agata 


Re: Re: soc pracovnice chodí jen ohlašené 

(4.5.2004 15:13:17)
Víš, Corro, pro mne bylo skutečně velkým překvapením, že do k matce, jíž bylo již jedno dítě odebráno a která pak měla další a sousedi si stěžovali na křik a pláč a smrad a hmyz, tak že k takovéto matce jdou ohlášeny a ona je nepustí a tak se za půl roku ohlásí opět a stejný výsledek. Dítě jí bylo odebráno až když bylo nalezeno samo po té, co bylo násilím vniknuto do bytu na popud městského úřadu protože mnoho let neplatila nájem.
Obávám se, že sociálka nefunguje tak dobře...
 Agata 


Re: Re: Re: soc pracovnice chodí jen ohlašené 

(4.5.2004 15:21:13)
Coro, já naštěstí nic neprojednávám :-)
A občas mám doma taky pěknej bordel :-)
Ale tím myslím ten normální, provozní...
Mám psa a takhle koncem zimy, kdy ještě není jarně ostříhán, tak pěkně líná. A tak mám plovoucí podlahu a po ní mi plovou chuchvalce chlupů. Móóc pěkný!
 Corra 


Re: Re: Re: soc pracovnice chodí jen ohlašené 

(4.5.2004 17:26:33)
V tomhle máš bohužel pravudu.Některé paní na socialce jsou tam jenom asi na ozdobu.S tou "svou" mám zrovna čerstvou zkušenost.U soudu, minulý měsíc, kvuli snížení výživného ze sebe vypotila pouze 2 slova.Na otázku soudce,jestly se chce zeptat na něco otce,řekla NE,to samé na otázku na matku:-(((((Chtěla jsem po ní aby mi sepsala žádost na exekuci(byl to jenom pokus z mé strany).Odpověd mě dojala:ted nemám čas,přijdte až za 14 dní!!!!!!!!!!MMCH za 14 dní jsem to dlužené výživné už měla.Chtěla jsem po ní pře několika lety aby přišla k nám a potvrdila u soudu,že já se na rozdíl od "otce" dětí starám.Odpověděla mě že nikam chodit nebude,chodí jenom tehdy,když si to vyžádá soud.
Dřívější soc. pracovnice byla špičková.Mohla jsem se na ni s čímkoliv obrátit,přijít za ní kdykoliv,přijela i s koleginí k nám a v klidu jsme vše rozebraly,pomohly mi se získáním bytu,.......Takhle si představuju soc. pracovnice.
Takový člověk o kterém píšeš na socialce nemá co dělat.
 Corra 


Re: Re: Re: Re: soc pracovnice chodí jen ohlašené 

(4.5.2004 17:30:31)
......a ještě:provozní bordel.-)))je u nás zcela normální.Jsem raději celý den s děckama venku než abych šurovala byt.Uklízím až večer,ale se 3 dětma pořádek moc dlouho nevydrží.Psa máme taky a náš tatínek si prosadil do chodby černý koberec:-))))Asi si to dokážeš živě představit jak to tam každý den vypadá.
 eva 
  • 

Re: soc pracovnice chodí jen ohlašené 

(6.5.2004 14:32:08)
Není to ale vždy. Např v plzeňském kraji jezdí pracovnice z krajského úřadu i neohlášeně (vlastní zkušenost) a i soc. pracovnice z města (Klatovy). Asi je ale pravděpodobnější, že se ohlásí. Hlavně kvůli tomu, aby někoho zastihli doma, pokud je to daleko.
 Radka, dcerka 6 let 
  • 

K adopci 

(30.4.2004 12:23:57)
Myslím,že nejde plánovat tak přesný termín (za 3 roky) pro příchod nového člena do rodiny. Ovlivňuje to i absolvování psychotestů pro rodiče i děti-příští sourozence a výběr toho správného dítěte, které by do rodiny mělo zapadnout. Což asi přesně ovlivnit taky nejde. V případě mé sestry se druhá adopce podařila až po 9 letech od podání druhé žádosti. O byrokracii v této oblasti si myslím své, nicméně sociální pracovnice prý byla v pohodě!
 Corra 


Zkušenost:-))))) 

(3.5.2004 11:35:16)
Tohle jsem zažila a taky mi nebylo moc dobře.Ale naštěstí jsem měla mooooc hodné soc. pracovnice.Díky problémum s ex u nás byly dost často proto,aby zjistily jak vypadá situace,jestly chodí výživné,jestly něco nepotřebuji..........Jednou obě paní přišly v naprosto vhodný okamžik.Dcera byla nemocná,od rána ubrečená,protivná,......Neustláno,hromady hraček všude,1/2 nádobí umytá další se válelo ve dřezu,tenkrát jsem prala v poloautomatce:hromady vytřiděného špinavého prádla na chodbě,2 kýblíky nepověšeného,........další se pralo,.........řvoucí ditě matka zralá na pobyt v blázinci.A v tom zvonek a ve dveřích mile se usmívající se dámy:-))))))Hned ve dveřích jsem je preventivně upozornila na to co je čeká......a já naopak čekala dlouhou přednášku od nich.Ale nic se nedělo.Jenom mi řekly,že v bytě se bydlí a není na ozdobu.Prý poznají byty kde se kašle na uklid a na péči o všechno:-))))))
 Alžběta, dvě děti 
  • 

nic neřešte 

(2.5.2004 14:50:24)
Pokud mohu poradit ze své zkušenosti: výroky sociální pracovnice, psycholožek ani nikoho jiného s kým budete na své cestě k dítěti jednat, nejsou naprosto kompetentní. Každý vám řekne něco úplně jiného (případně něco úplně jiného než sám tvrdil před týdnem) a skutečnost je také jiná. Až projdete celou tou mašinérií (vzpomínám si, že návštěva sociální pracovnice byla kdysi před lety úplně na začátku toho, co bylo pak) a připadalo vám to moc brzy, můžete svou žádost na libovolnou dobu pozastavit. Ale v tuto chvíli vám nikdo neřekne, jak dlouho se bude vaše žádost ještě válet po různých stolech a různých zapomenutých šuplících. Až budete mít za sebou i rodičovský kurz (také jsem se divila že na něj musím, když už jedno dítě mám a sama jsem pedagog), tak stejně budete ještě vyzváni abyste své požadavky přišli ještě upřesnit. Je totiž jasné, že za ty dlouhé roky, co uběhnou mezi podáním žádosti a zařazením rodičů do kategorie "vyhovující" se mnohé změní a to skoro u všech.
A z toho, co u vás ta paní viděla si nedělejte hlavu už vůbec. K nám přišla také jednou jedna, pobyla asi pět vteřin, nepodívala se vůbec na nic (ani jestli třeba máme koupelnu) jen se při pohledu na mého syna zeptala čí je to dítě. Žádost tedy buď vůbec nečetla a nebo všechny údaje zapomněla během těch dvou zastávek tramvaje, co k nám jela.
Jinak přeji hodně úspěchů a trpělivosti.

 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: nic neřešte 

(2.5.2004 21:51:23)
Přesně tak to plánujem: zatim o pozastavování nic neříkat, protože kdoví, jestli by nás neodložili někam na dno šuplíku a ono se to neprotáhlo pro změnu víc než bychom chtěli... Takže teď prostě absolvujem všechno co je potřeba, abychom se dostali do registru a podle toho kdy to skutečně bude uvidíme, jestli pozastavovat nebo ne.
Taky se pokusim zjistit, jestli je dost žadatelů s podobnými "požadavky" jako jsou ty naše, aby se nestalo, že dítě bude v kojeňáku čekat stejně na nás, ale třeba o rok dýl... to by byl samozřejmě nesmysl ho tam nechávat.

 Alžběta, dvě děti 
  • 

Re: Re: nic neřešte 

(3.5.2004 11:45:01)
Nevím jak je to ve vašem regionu, ani jak to bude probíhat s těmi úředníky se kterými se budete setkávat vy. Ale u nás to proběhlo tak že po celém tom dvouletém běhání a jsme nakonec byli zařazeni jako "prošlí" žadatelé a ukázalo se že naše holčička už na nás (asi na nás) čeká ale ještě se musí sejít komise, která to musí schválit, vyřídit propustka z kojeňáku atd. A to jsme měly prakticky nulové požadavky - chtěly jsme pouze, aby dítě bylo mladší než náš (v té době tříletý) syn.
Pokud vím, tak běžná praxe je taková, že když se někde "uvolní" nějaké dítě, tak se sejde jakási komise, která vybere několik vhodných žadatelů, z nichž pak obvolá napřed jedny a pokud oni o dítě nemají zájem, nebo ho vrátí (je tam nějaká doba na rozmyšlenou, kdy člověk může chodit do kojeňáku a s dítětem se seznamovat) pak zavolá dalším a pak třeba ještě dalším... Ovšem, když je potenciální rodič osloven, tak naprosto neví, zda je tím prvním osloveným, nebo kolikátým a kolik je ještě zájemců za ním. Těch čekatelů je však takový nepřeberný zástup, že si neumím představit, že by nějaké právně volné dítě v ústavu zůstalo, protože by je někdo nechtěl.
Možná se ti nějak podaří zjistit bližší informace, nebo zjistíš i něco jiného (praxe je opravdu velmi různá, podle všech těch různých úředníků) ale spíš bych to moc neviděla. Na různých úrovních (sociální pracovnice, psycholog, jiný psycholog a ještě nadřízený psycholog, různé komise atd.) se povalují hromady žádostí s požadavky, které se stále mění. Navíc jsou všechny tyto informace nedostupné a to výjimečně nejen z důvodů nepořádku. Neumím si představit, že by ses nějakou (jakoukoli, legální i nelegální) metodou mohla dozvědět cokoli o dalších žadatelích a jejich požadavcích. Maximálně na rodičovské přípravě se můžeš s těmi ostatními deseti páry, (co tam zrovna budou chodit s vámi) seznámit a popovídat si s nimi. My jsem však zjistili, pouze to, že kromě nás jen jeden pár bere i tmavé dítě. To je však jen zlomek všech žadatelů a už vůbec nic to neříká o dětech, co jsou v ústavech. Pokud ale získáš jinou zkušenost, ráda si o ní přečtu.
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: Re: nic neřešte 

(3.5.2004 15:27:55)
Zatim jsme se setkali jen s jedněmi žadateli a ti žádají o maximálně poloromčátko. My máme etnikum úplně libovolné. Ale uvidim koho ještě potkáme...
 Zdendule 
  • 

Nechápu :-(( 

(7.5.2004 18:30:17)
Fakt nechápu. Ne maminky a tatínky, kteří chtějí adopčátko, ale ten systém. A zvlášť ho nechápu u rodin, které mají již vlastní děti a chtějí zkrátka dát rodinu nějakému tvorečku, na kterého jeho vlastní krev zanevřela. Proč se musí vyplňovat tisíc hloupostí typu moje zábavy, vybavení domácnosti, špatné vlastnosti manžela apod.? Nač musí rodiče dělat psychotesty a navíc ještě IQ testy? Nač musí zkušení rodiče absolvovat rodičovský kurs? Nač to všechno, nač? Ve prospěch adopčátka? Tak o tom dost silně pochybuji.
Možná je to laický názor, ale myslím si, že pro "opuštěňátko" je nejdůležitější v co nejranějším věku získat rodinu, navázat vztah se "sourozenci", citově se navázat a zapadnout mezi "své". Čím je děťátko starší, tím více si pamatuje a tím to jde všechno hůř a rané vzpomínky mohou jeho vývoj a psychiku do budoucna sakramentsky poznamenat. Proč si musí malý tvoreček, který se narodí, a jeho biomamča nemá zájem o jeho výchovu, "užít" kojeňáků a děcáků? Proč si musí ze svých prvních třech let odnést vzpomínku na to, že "maminka" byla společná pro děsnou spoustu brášků a sestřiček, že se "maminky" střídali apod.? A to nemluvím o zařízeních, kde se ještě neprobrali ze starých časů a odkud si mrňous do života přinese i pár hrůzných vzpomínek na velmi prapodivné zacházení (v žádném případě teď neházím všechny ústavy do jednoho pytle, ale bohužel existují místa, která připomínají chováním tet spíš vězení, než domov).
Nebylo by přeci jen o dost ideálnější po uplynutí oné 2 měsíční lhůty pro rozhodnutí biologických rodičů, zda cvrčka vychovají, či nikoliv, bleskurychle přesunout dítě do nějaké, svým způsobem jakékoliv rodiny?
Jen si tak představuji situaci, kdy mladá 16 letá holčina romského původu s otcem incesťákem a matkou alkoholičkou a 9 sourozenci ve věku od 1 do 14 let těsně po porodu přemýšlí, jestli to miminko chce nebo ne. A nakonec řekne, že si ho nechá. Jaká péče se takovému tvorečku dostane? Dědeček ho bude mít "moc" rád? Babička mu dá nabumbat něčeho dobrého? A co jeho mamča ve svých 16 letech? Dokáže se mu věnovat anebo radši vyrazí na dízu? A co tetičky a strejdové - nesnědí mu sváču? Teď malinko přeháním, ale stejně. Takové mimčo nebude mít na růžích ustláno a pravděpodobně dřív nebo později stejně skončí v nějakém děcáku či později pasťáku anebo pak i ve vězení (to samozřejmě až po vyrostení). Ale v tu chvíli, kdy se ona romská 16 letá mamča rozhodne, ji nikdo nenutí dělat psychotesty, IQ testy, rodičovský kurs, nemusí nikomu sdělovat špatné vlastnosti svého manžela ani se nemusí nikomu svěřovat s tím, jestli má lednici, pračku anebo aspoň svoji vlastní postel. Jasně dítě bude určitě pod dohledem sociálních pracovnic, ale co to změní na způsobu jeho vývoje, růstu?
A zatím někde je rodina, která už několik let vychovává své vlastní děti a možná má někdy doma trochu nepořádek a nevlastní nejmodernější lednici či mikrovlnku a možná taky mamince občas vytečou nervy a svým ratolestem pořádně nandá vařečkou a možná taky taťka občas někdy dělá trable a mamku zatraceně štve a možná to tam zkrátka není úplně dokonalé, ale je to furt lepší, furt stabilnější, jistější a pro vývoj "opuštěňátka" přijatelnější, než jedna společná teta a život bez pohlazení, mazlení, mámovské a tátovské lásky. Tety určitě mají děti rády, ale budou s nimi dělat na jaře píšťalky, pomazlí si je večer jen tak po večerníčku, každé zvlášť, v klidu? Možná jo, ale pochybuji, že na to budou mít dostatek času. Zkrátka tvorečkovi prostě určitě bude líp, když bude u jedné maminky a bude se o ni dělit se dvěma "sourozenci", než když bude v děcáku.
A tak se ptám - proč musí být rodina, která chce dítě adoptovat, absolutně ideální? Jaký má smysl 5 let zkoušet rodiče od dvou dětí, jestli budou schopni zvládnout dítě třetí. Jaký smysl to martýrium má? Znovu se ptám - prospěch adopčátka? Nenechte se vysmát. Mám pocit, že sociální pracovnice nejsou bůh, a to je jedińá osoba na světě, která může se stoprocentní jistotou říct, že vybraná rodina se nikdy nepohorší. Sociální pracovnice a následné komise to mohou jen odhadovat. Vždyť se může klidně stát, že po 10 letech po adopci prcka taťka dostane "zápal lýtek" a mamku opustí, spustí se rozvodové řízení či co já vím a co pak. Vezmou už člena rodiny adoptivním rodičům zpátky do děcáku?
Ne, fakt to nechápu. Myslím, že bylo-li by něco ve prospěch adopčátek, pak jedině zrychlení adopčního řízení, vymazání zbytečných formalit a prostě bleskové přesouvání dětí do rodin, které o ně mají zájem.
Ne, nemohu zaručit, že dítě se bude mít v nové rodině božsky. Ale kdo může?
 Worry 


nemluví 

(19.7.2004 15:03:41)
Milá Jano! Tobě i tvému manželovi se obdivuji, protože lidi, kteří jsou ochotni se starat o víc než dvě děti (je jedno jestli vlastní nebo adoptované) mají můj obdiv a hlubokou poklonu, možná jsem moc sobecká, ale moji dva kluci mi docela stačí - oni jsou v součtu vlastně tři, chlapi nikdy úplně nedospějí.
Ale já jsem Ti chtěla něco jiného, neustále v Tvých úžasných komentářích adopčního martyria poukazuješ na to, že Tvoje dvouapůlleté dítě nemluví. Na jednu stranu buď ráda, protože můj starší syn jak se jednou naučil mluvit, a to mu nebyl ani rok a půl, tak tu pusu nezavřel (je mu dvanáct a kdyby jeho pusa poháněla dynamo, tak polovina našeho města svítí zadarmo) a mladší syn začal mluvit až asi ve třech letech a to jenom, když potřeboval opravdu něco hodně nutně a i tak byl maximálně stručný. (Fakt je, že to za něj "okecal" brácha až jsme si dělali legraci, že má tiskového mluvčí). Prostě Tvůj syn jenom nemá co říct.
Jinak držím palce a přeju hodně úspěchů s adopcí a jinak jenom samé zdraví.
 Kristina J. Renard, jumeaux Gissele a Joachim 
  • 

rada maminky 

(13.12.2005 12:49:56)
Vazena pani Jano, myslim si, ze uklizeno by mela mit doma kazda spravna maminka, at uz ma jedno dite nebo vic..Kazdopadne i me se stane, ze vse neni OK, ale spinava podlaha, poprevraceny nabytek, hora neumyteho nadobi nebo flasky od piti neni zrovna to nejlepsi prostredi pro deti. Na druhou stranu je od vas moc hezke, ze se svym detem maximalne venujete a zaroven si cenim vaseho manzela, ze vam ochotne pomaha pri hlidani deti. Vim, ze v dnesni dobe jsou adopce zdlouhava zalezitost, ale preji Vam, aby u Vas deti nasly spokojeny domov a aby i Vy jste z nich meli jen radost:o) Kristina Julie Renard ( Dijon )

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.