| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S Bankou pupečníkové krve ČR, nebo za peníze?

 Celkem 10 názorů.
 Misulka 
  • 

dotepani pupecniku 

(26.3.2004 14:00:44)
Rada bych darovala pupecnikovou krev (do BPK).Ptala jsem se MUDr. Falese zde na rodine.cz v poradne, zda je mozny odber i v pripade, ze chci nechat pupecnik pred prestrizenim dotepat. Odpoved byla kladna. Pri prohlidce porodnice v Praze Podoli mi rekli, ze to mozne neni. Tak jak to tedy je doopravdy?
 kobliha s koblížkem Kubíkem 


Re: dotepani pupecniku 

(26.3.2004 14:57:49)
Misulko, taky jsem chtela darovat v Podoli a ani me nenapadlo, ze by to v takove porodnici jakou je podolska nemelo jit :o( Jak ti to zduvodnili?
 Misulka 
  • 

Re: Re: dotepani pupecniku 

(26.3.2004 19:51:34)
Problem neni v odberu jako takovem, to samozrejme tato porodnice "umi", pokud splnis ty obecne podminky. Problem je v dotepani pupecniku. Pokud chces nechat pupecnik pred prestrizenim dotepat, pry uz odber neni mozny, protoze pak uz krev zkratka nevytece...Nevim, jak to je...
 Martina 
  • 

Re: dotepani pupecniku 

(26.3.2004 21:22:24)
V pokynech pro odběr jsem četla, že pupečníkovou krev je třeba odebrat co nejrychleji, protože kmenové buňky rychle putují do těla novorozence. To bude možná důvod.
 Klára 
  • 

Re: Re: dotepani pupecniku 

(27.3.2004 1:21:21)
Někde jsem četla,že je potřeba odebrt určité minimální množství.Možná po dotepání pupečníku by bylo odebráno málo krve.
 Blanka,Sarah 24mesicu 
  • 

Re: Re: Re: dotepani pupecniku 

(27.3.2004 22:59:41)
To s tim minimalnim mnozstvim je pravda ja rodila na bulovce a darovala jsem pup.krev ale nebylo ji dost -v takovem pripade se krev vyuziva na vizkum alespon tak my to bylo receno tusim ze jsem dostala i nejake letacky a koukala jsem na web.stranky pokud se pupecnik necha dotepat tak v nem prestane proudit krev a sestricka uz nema sanci moc nabrat .Ja o dotepani pupecniku moc nepremyslela ale ted jsem o tom dost cetla cekame druhe dite a stale se rozhoduji jestli darovat nebo ne treba to pomuze jinenu miminku co se narodi nemocne nevim blanka
 dasa 
  • 

Re: Re: Re: Re: dotepani pupecniku 

(28.3.2004 15:27:48)
Dievcata mozte vy vysvetlit preco ste sa rozhodli nechat " dotepat " pup. snuru ? Nikdy som o tom nepocula. Dakujem.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Re: dotepani pupecniku 

(28.3.2004 16:02:33)
Dášo, možná jejich přání vychází z přesvědčení, že do normálně probíhajícího porodu by mělo být zasáhováno pouze tehdy, je-li to jednoznačně pro matku či dítě výhodné. Tuto myšlenku hlásá i Světová zdravotnická organizace a konkrétně časné přerušení pupeční šňůry zařadila do kategorie výkonů, "které nelze jednoznačně doporučit, protože neexistuje dostatek důkazů o jejich prospěšnosti, a které by měly být aplikovány jen po zralé úvaze až do doby, než je další výzkum objasní". Pokud tě zajímá proč, tak se do dá přečíst tady.

S.
 dasa 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dotepani pupecniku 

(28.3.2004 21:12:33)
Dakujem Silvia za vysvetlenie. Som v 22. tyzdni a nechcem nieco " zanedbat".
 Stána 
  • 

dotaz 

(23.5.2006 17:45:47)
Má dcera je v osmém měsíci těhotenství a ráda by dala pupečníkovou krev. Kde se má nahlásit,je to zdarma,nebo za úplatu a kolik peněz se dává.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.