| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chcete mě?

 Celkem 47 názorů.
 SoŠ 
  • 

Jo-to je ono 

(19.3.2004 10:07:27)
Milá Magdo,
možná o tom ani nevíte, ale já Vás znám. Čtu často Vaše příspěvky, a vězte že mě mockrát "podržely". Ani já už nejsem na mateřské, měla jsem sice to štěstí, že jsem nemusela shánět práci, protože máme vlastní firmu a tam je práce pořád dost, ale taky cítím postoj společnosti vůči nám (tj. maminám, co chtějí-musejí pracovat) jako alarmující. kdyby nám jen trochu vyšli vstříc... doufám, že už brzo se o tom přestane jen mluvit a zanou se dít věci. A tu školku tu Vám maličko závidím (vím, že to ode mě není pěkné), já mám totiž jeden velký sen, zase se do ní vrátit. Pěkný den Soňa
 Hanka, Kaja 9.mesicu 
  • 

Magdo bravo! 

(19.3.2004 10:53:33)
Za mesic to bude presne rok, co jsem na MD. V porovnani se s 7 roky a 3 dcerami je to sice sranda, ale i po tom roce na mne "kolegove a kolegyne" uz zacinaji pohlizet jako na vysoce neperspektivni do budoucna :-) Ja je jeste zaskocim tim, ze jsem "doma" spokojena, protoze pokroky me trictvrte rocni dcery mne tesi vic, nez splneny plan :-) A dorazim je tim, kdyz reknu, ze se mi po praci zatim vubec nestyska! :-)
 PetraB, Martin 05/01 
  • 

Konečně .... 

(19.3.2004 11:01:23)
Milá Magdo, tentokrát jste o sobě nedala vědět hodně dlouho! Sama bych nečekala, jak mi Vaše milé příspěvky budou scházet. Blahopřeju Vám k sice náročné, ale moc hezké práci a rodičům "Vašich" dítek tiše závidím, že se o jejich broučky bude starat někdo jako jste Vy...
P.S. Doufám, že nezůstanete jen u vyhrožování a na vydavatele zaútočíte už brzy třeba sbírkou svých životních příběhů a zamyšlení! Na autogramiádě budu stát první ve frontě Vašich fanoušků.
 Saša 
  • 

Re: Konečně .... 

(19.3.2004 11:38:35)
Pěkné, moc. Ráda bych si stoupla do fronty u zápisu v dotyčné MŠ. Neprozradíte mi ji ? ( aspoň na mail) :) Děkuju a přeju spoustu radosti se škrvrňaty. Saša
 Jana, Honzík 9/02 


Re: Re: Konečně .... 

(19.3.2004 12:19:24)
Magdo, já si na vás stoupnu do všech front!!!

Věřím, že přijde Váš čas a ještě všem redakcím natrhnete žaket.

Přeji moc štěstí a radosti a nám ostatním, abychom se s Vašimi články setkávali (spíš setkávaly) častěji, taky se mi stýská.:-)
 Honza Bl. (3holky+1kluk) 


Re: Re: Re: Konečně .... 

(19.3.2004 13:08:04)
Nechal bych tam to "i" (že by i u ženského pokolení bujela diskriminace mužů? Cožpak muži nejsou tátové od rodin a také se rádi nezapojí do diskuze na rodinné téma?), jelikož i já, jako muž, si tyto články rád přečtu.
 Jana, Honzík 9/02 


Re: Re: Re: Re: Konečně .... 

(19.3.2004 13:45:40)
Honzo, omlouvám se, samozřejmě jsem Vás nechtěla diskriminovat a jsem ráda, že se tu objevují i tátové..:-)
 Petra,Madlenka05 a Michálek06 


Prosba 

(19.3.2004 13:12:02)
Dobrý den,

velice mě zaujal Váš článek. Je mi 25 let, mám střední ekonomickou školu. Poslední dva roky hlídám děti, protože už nechci sedět v kanceláři a čekat, kdy bude padla, ale chci dělat něco co mě naplňuje. Uvítala bych možnost spolupráce ve Vámi uváděné mateřince.

Pokud by to bylo možné, budu ráda, když mi napíšete bližší informace.

Děkuji a přeji pěkný den

Petra Hloušková
 jitka,dve dcerky 
  • 

blahopreji 

(19.3.2004 17:02:21)
Mila Magdo, take se pripojuji k blahoprani - k novemu mistu. Ctu Vase clanky uz dlouho, vzdy projizdim po delsi dobe, co noveho od Vas pribylo, to hledam vzdycky jako prvni. Kazdopadne preji hodne sil - kdyz maminka pracuje a pak na ni cekaji jeste vecer brouckove, je to asi hodne narocne. Budu vdecna za clanky ze zamestnani i o Vasich trech princeznach. Hodne stesti preje Jitka.
 Mariška, 2 děti 


Přeji pevné nervy 

(19.3.2004 17:26:43)
Milá Magdo,
díky za všechny vaše po duši hladící články a chci vám touto cestou popřát pevné nervy a spoustu trpělivosti. Tuto cestu, kterou jste se vydala, totiž také znám. Také jsem se po mateřské (narozdíl od vás jen 3,5leté) vydala stejným směrem - mezi děti v MŠ. Nevedla mě k tomu sice nemožnost najít zaměstnání, nýbrž to, že jsem neměla to strdce odložit naše dítko zcela do cizích rukou po čas dlouhé osmihodinové pracovní doby. Takhle ho odkládám do rukou teď už známých, a navíc jen kousek od sebe...hned do vedlejší třídičky. Ty pevné nervy vám přeji hlavně po zkončení jedné směny ve školce a nástupu na druhou směnu doma, alespoň to se mně zdá nejnáročnější.
 Nikola, 2 děti 
  • 

Pohovory 

(19.3.2004 19:03:58)
Hledání nového, perspektivního zaměstnání po MD mám právě za sebou. Hory odeslaných životopisů, několik pohovorů, samozřejmě s otázkami máte rodinu, kolik dětí a jak starých, kdo je bude hlídat v případě nemoci atd. Tyto otázky nepadaly pouze v soukromých firmách, ale i státních organizacích. Došla jsem k závěru, že když je vám 30 a nemáte děti jste divná, že je nemáte. A když je máte tak se hodíte pouze k plotně. Co si vybrat. To aby člověk rodil rovnou desetileté děti, které jsou podle představ personalistů už "bezpečné". Práci jsem nakonec díky kontaktům mého manžela našla. Pevné nervy při pohovorech přeje Nikola.
 Červánek 


Re: Pohovory 

(19.3.2004 19:30:21)
Já jsem bohužel zatím jen ve fázi hledání - můj životopis je přímo excelentní - pohybovala jsem se vždy v mezích střední až vyšší management (ale jsem ochotna přijmout téměř jakoukoliv práci) - ale bohužel práci na 4h a ještě s problémovým dítkem - to je spíše sen než realita:o(
jo, dělala jsem týden telemarketing - za 16 pracovních dnů jsem dostala mzdu 2000Kč čistého:o(
 Jana 2 děti 
  • 

Re: Re: Pohovory 

(22.3.2004 11:56:42)
Já jsem sice sehnala zaměstnání po 7 letech na mateřské bez potíží,ale ráda bych vám nabídla zkušenost mé kamarádky.Ta při pohovoru uvedla pravdivě počet a věk svých dětí,ale zároveň sdělila /nepravdivě/,že s nimi ve společné domácnosti žije její matka,která je v důchodu a o nemocné děti se mileráda postará.Lhát se nemá,ale ptát se uchazečky o zaměstnání na děti je nezákoné a děje se to.Tak jen do nich.Ve zkušební době doufala,že děti vydrží zdravé a když nevydržely,zůstal doma tatínek.Při první nemoci po skončení zkušební doby oznámila zaměstnavateli,že matka se bohužel musela odstěhovat do Brna,kde pečuje o svou nemocnou starší sestru a hlídat tudíž už nebude.Vyhodit ze zaměstnání po zkuš.době ženu jen proto,že má nemocné děti není snadné.A žena má alespoň čas na to,dokázat zaměstnavateli,že se mu "vyplatí" i když bude občas doma s dětmi.Je to sice jen pro otrlé,ale je to taky možnost.
 gábina 
  • 

Re: Re: Re: Pohovory 

(22.3.2004 13:02:14)
Při MD jsem se rozhodla změnit místo. Našla jsem si inzerát, odpověděla, poslal CV. Podle hesla veni, vidi,vici... jsem došla na konkurs, po 14 dnech na užší pohovor, kde se jednalo o výši platu, pracovní době a tak. Za celou dobu se mě nikdo nezeptal,jestli mám male dítě, jestli jsem vdaná, prostě nic ze soukromého života. V CV jsem podobné věci ani neuváděla. Konkurs se odehrával na čistě profesionální bázi, zajímalo je vzdělání, délka praxe, doporučení, kdy mohu nastoupit.
V té době bylo synovi 2,5 roku do školky a do jeslí ho ještě nevzali a v práci nikoho nezajímalo, že mám doma malé dítě, že musím vařit uklízet a tak. Já jsem jim to taky neříkala a zařídila si paní na hlídání, úklid a nikoho jsem neobtěžovala svými soukromými problémy. I dneska, když už syn chodí do školky, jsem si to musela zmenegovat tak, aby se to netýkalo mé práce. Když je nemocný, nastupuje oblíbená paní na hlídání.
Není nic horšího, něž zaměstnanec, ktery ve jménu práce zalže, po 3 měsících zkušební doby je všechno jinak, babička se nekoná, dítě stůně-tak budu doma třeba měsíc.. Promiňte, ale takovému zaměstnanci já bych už nevěřila a neměl by mojí důvěru, ať by pracoval sebe víc. To je o morálních kvalitách.
Takový člověk nemá u mě morální kredit.
P.S. Pochopila jsem, že "paragraf" stát platí pouze 9 dní, pak je to jen omluvenka pro zaměstnavatele a jste doma zadarmo. Denní vyměřovací základ je snad jenom 30% ze mzdy. To se opravdu vyplatí být doma a znepřátelit si zaměstnavatele? To ta paní na hlídání vyjde levněji. Nebo si vybrat dovolenou.
 Eva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Pohovory 

(22.3.2004 17:25:15)
Paragraf se samozřejmě nevyplatí, ale od té doby, kdy se mi narodily děti, jsem v první řadě máma a pak to ostatní. Škoda že dnešní společnost rodině a dětem moc nepřeje.
 Jana 2 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Pohovory 

(23.3.2004 8:06:10)
Ráda bych jen ke svému příspěvku dodala,že ona kamarádka,která získala zaměstnání díky neexistující babičce,to nedělala proto,aby mohla potom být s dítětem měsíc na paragrafu.Chtěla jen příležitost dokázat,že umí skloubit práci s rodinou.To se jí také podařilo.Každá zaměstnaná maminka se snaží zajistit hlídání nemocného dítěte a nekomplikovat příliš situaci svému zaměstnavateli.Ale pokud tu možnost zrovna nemá,má na paragraf ze zákona nárok./Jednoduchým výpočtem se dá zjistit,že paní na hlídání nemocného dítěte se při týdení nemoci finančně vyplatí,pokud matka má čistý příjem více jak 6500,- za tento týden.Jestli se vyplatí dítěti,že ho v nemoci hlídá cizí člověk,nevím./To,že je žena matkou,je prvořadé a myslím si,že je lepší zmanagovat si pracovní aktivity tak,aby nebránily péči o dítě než naopak.
 tangerine 


Re: Pohovory - Gábině 

(24.3.2004 22:33:52)
Víš milá Gábino,ono to zní moc hezky - všechno zvládnu sama,stačí paní na hlídání,ale i v tom tvém schematu se vyskutnou také problémy, třeba paní na hlídaní onemocní,nebo dá rychlou výpověd, nebo dítě musí do nemocnice,nebo se změní rodinná situace.
Pokud jsi s dítětem sama,a nemáte tátu,pak chápu,že se v práci nezastavíš,děláš přesčasy atd,abyste se uživili,pokud ho máte,je to,co děláš,smutné. At je to jakkoliv,"díky"paní na hlídání přicházíš o důležité okamžiky v životě tvého jediného syna,nejsi s ním,když prožívá radost,bolest, ztrácíš a brzy úplně ztratíš s ním komunikaci,přestaneš rozumět tomu,co ti bude chtít sdělit.Vše,co píšeš,vyznívá tak,že tvá práce musí být "uchráněná" tvého osobního života, a tvé osobní problémy - tvůj syn např.(promiň,ale zní to tak), tak tvé problémy nesmí do tvé "posvátné" práce nijak zasahovat.
Máš převrácený žebříček hodnot.Oháníš se tu morálním kreditem a morálními kvalitami,ale nemáš je.Matka,která ve jménu svých dětí zaměstnavateli zalže,že má babičku,aby dostala práci a mohla je živit, má v sobě více morálky než matka,která upřednostňuje svou práci před svým dítětem,snaží se vypadat,že dítě nemá,jako by to byl nějaký handicap a záleží jí především na výši platu a na své dítě si neudělá čas ani v době nemoci.:(.
Už víš,která z nich je skutečnou matkou svému dítěti? Přemýšlej o tom.
 Jitka, 3 děti  
  • 

Re: Re: Pohovory - Gábině 

(25.3.2004 12:57:09)
Domnívám se, že nemáte právo takhle někoho odsuzovat. Gábině přeju nalezení správné rovnováhy mezi prací a rodinou a s jejími názory na fér jednání se zaměstnavatelem naprosto souhlasím.
 tangerine 


Re: Pohovory - Gábině 

(25.3.2004 20:54:55)
Nikoho nesoudím,na to přece nemám právo,je to jen můj názor.Nevím,jaká Gábina je,třeba je milující matka, ale pochopila jsem to tak,že práce je pro ni na prvním místě a to je smutné,myslím,že na prvním místě má být dítě.
Zajímalo by mne,jestli zrovna tak, jako nedovolí svým osobním problémům,aby zasahovaly do jejího zaměstnání nedovolí také svým pracovním problémům,aby ovlivňovaly její rodinný život,pohodu doma atd. Pokud je takového rozdvojení schopná,má můj obdiv.
 Gábina 
  • 

Re: Re: Pohovory - Gábině 

(26.3.2004 12:19:31)
Co člověk, to názor. A propo jsem vdaná, manžel se stará seč může, ale taky má velmi časově náročnou práci.
Existují zaměstnání, které člověk nemůže dělat z domu, nemůže ze dne na den dát na dveře ceduli pro nemoc dítěte zavřeno. A když máte naobjednané klienty, tak těžko odejdete dřív domů. Jde o to si to všechno dobře zorganizovat. Doma i v práci. Když bylo dítě v nemocnici, tak jsem tam s ním byla, ale v rámci své dovolené, neboť ta almužna od státu nestojí ani za vyplnění papíru a času s tím spojeným.
A čas je to nejdůležitější co si musí člověk zorganizovat, v práci i doma. Což mu dává možnost naplno se věnovat dítěti ve volnu a ne "šukat s hadrem po světnici". On je totiž ( podle mého) velký rozdíl, jestli je matka doma a pere vaří uklízí.... a dohlíží na dítko, které se většinou motá okolo, nebo jestli je doma, nemusí dělat nic a plně se mu věnuje, čte, chodí do divadla, hraje s sním. Není unavená, uštvaná, je v klidu, nic jí netlačí. A to je ta organizace, skloubit to tak, že doma se člověk věnuje pouze dítěti, manželovi, zálibám a nemusí se starat co doma co v práci, jeje ještě vyprat,..navařit a musím ještě vyplnit to hlášení, co šéf zítra chce. To vede jenom k frustraci a únavě, nervozitě a ta se přenáší i na dítě. Myslím si, že já jsem rovnováhu mezi dítětem a prací našla, a že práce mi dává možnost plně se věnovat synovi. Protože co si budeme povídat, koho by bavilo celou sobotu uklízet barák. To i ta "nejlepší matka" musí být večer protivná. ( Co je nejlepší matka :-))) ) Žádný vzorec zatím neexistuje. 2+2=4 možná, ale rodičovství se nedá vtěsnat do vzorce, ale každý se stará jak nejlépe umí, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
Ale diskuse o tom nebyla. Bylo to o pohovorech. Já jsem pouze vyslovila svojí zkušenost, že ne každého zaměstnavatele zajímá, jestli má žena děti. Kdybych měla zaměstnanou ženu o které vím, že mi vědomě zalhala už při pohovoru, nikdy bych jí už nevěřila, nesvěřila bych jí žádný důležitý úkol a profesní postup by byl předem ztracený. Kdyby chtěla dát výpověď vůbec bych jí nebránila. Protože, co když příšte zalže okolo důležitého kontraktu, jenom aby dokázala, jak je dorá. A nevyjde to.
Mějte se
 Iva  
  • 

Re: Re: Re: Pohovory - Gábině 

(26.3.2004 15:10:03)
A jak víš, že to byla lež? Copak se takové věci nestávají? Společnost matce nastaví už dopředu překážku pod nohy tím, že se jí ptá na děti a počítá se s tím, že bude pracovat míň nebo hůř...tak podle mě není nic špatného na tom, že na to odpoví stejným metrem.
To není snaha o zneužití, to je jen obrana.

Mě se tedy na pohovorech na děti neptali, ale je pravda, že jsem je do životopisu úmyslně neuvedla a mám štěstí, že jsou zdravé, takže jsem paragrafy prakticky nikdy nečerpala.
 tangerine 


Re: : Pohovory  

(26.3.2004 20:59:59)
Myslím,že si to Gábina zařídila dobře,cení si svého času a dovede ho smysluplně využít.A nedivím se jí,že by nestála o zaměstnankyni,o které by si byla jistá,že lže - asi by si zjistlila o ní informace od předešlého zaměstnavatele.
Ivo,také mne napadlo,že děti nebudu do CV uvádět,ale jak chceš vysvětlit svému zaměstnavateli ty roky,strávené doma? Musíš přece uvést kdy a kde jsi dřív pracovala nebo studovala atd.Nebo chceš tu dobu s dětmi vynechat a nijak neobjasnit - a co když se tě na to zeptají?
 Gábina 
  • 

Re: Re: : Pohovory  

(27.3.2004 16:10:38)
Do CV nepatří věci jako rodinný stav, děti, náboženské a politické vyznání, výše platu....
A při pohovoru: Byla jsem na mateřské, Kolik máte dětí ? Dovolte , ale podle Zákonníku práce mi tuto otázku nesmíte podat !!!!!! ( Když budu chtít být opravdu dobrá, tak si vyhledám příslušný paragraf a cituji i sním ) S úsměvem, nejsem přece žádná slepice, která se bojí. Aspoň zaměstnavatel ví, že před ním nesedí žádná puťka, ale osobnost, která se nebojí, a má minimální právní podvědomí, a umí se ozvat.
Ono totiž nesmělé zakníkání: 2 , ale mám babičku, hlídání a děti nejsou nemocné, taky svědčí o něčem.
Při pohovoru si totižto protistrana dobře dokáže přečíst, kdo před ní stojí, a zajde tam, kam vy jí pustíte a dovolíte.
Takže soukromí je jenom moje věc, práce druhá. Jak si to zařídím zaměstnavatele opravdu nemusí zajímat. A jestli mimo pracovní dobu stojím na hlavě, tak taky ne.
Toť můj názor.
 Emina 
  • 

Re: Re: Re: : Pohovory  

(27.3.2004 20:54:19)
Vrele souhlasim. Je fakt, ze u nekterych typu moznych zamestnavatelu (takovych tech "dobrodincu", co potrebuji stale nekoho "ochranovat") si tim vylijete ocet a oni pak vylijou vas, ale neni ceho litovat, protoze tenhle druh cloveka byva i obtizne snesitelny sef. Navic strategii "bezbranna kvocna" si tezko budete ziskavat respekt, ten ma u tvrdych lidi zas jenom ten, kdo je tvrdy... A jiny lidi malokdy prijimaji zamestnance na plat, ktery zajisti materialni pohodli.
 sova 
  • 

Re: Re: Re: : Pohovory  

(29.3.2004 0:49:59)
Skutečnost je ale taková, že většina zaměstnavatelů tuto informaci vyžaduje a zohledňuje při výběru nové pracovnice a pokud vy mu na ni odpovíte takto vyhýbavě a navíc se mu budete už u přijímacího pohovoru ohánět znalostí pracovněprávních zákonů, s největší pravděpodobností si pod sebou uříznete větev i kdyby jste byla jedinou uchazečkou.


 Nikola, 2 děti 
  • 

Re: Re: Re: : Pohovory  

(29.3.2004 20:43:25)
Ono je sice hezké neodpovídat či vše zapřít, ale já hledala práci, kde bych se cítila dobře, nemám ambice stát se ředitelem, jednoho generálního ředitele mám doma a na jednu rodinu to myslím stačí. Jestliže jsem si nepadla do oko s nadřízeným tak jsem odmítla rovnou já. Vadí mi jak se někteří personalisté při přijímacím pohovoru chovají k zájemci o práci, myslí si, že je každý bude prosit na kolenou, chtějí různé psychologické testy, které sami určitě nikdy nedělali, při vyplňování vás pozoruje personalista s psychologem a hodnotí jestli nehejbete "levou zadní". Je to skoro ponižující. Já prostě přiznám, že mám rodinu a klidně i věk. Manžel si zrovna nechal vypracovat jak se jejich firmě vyplatila najatá personální agentura a výsledek byl dost hrozný, prostě škoda peněz, za dva roky zůstal pouze jeden zaměstnanec doporučený onou agenturou, která za své skvělé analýzy vyinkasovala 750 000,- Kč.
 Magda Silná 
  • 

poděkování za všechny ty palce!!!! 

(27.3.2004 20:53:05)
Děkuji všem za hřejivá slova.
Právě ve chvíli, kdy jsem četla vaše povzbudivá slova, jsem je potřebovala jako to správné mazání na "bebíčko".
Je povzbudivé slyšet, že chcete mít děti pod mými křídly, ale momentálně si nejsem jista, jestli stejně nadšena bude s mým působením v novém zaměstnání také má madřízená..:)) Ostatně (což jsem nedodala) starám se o holčinu s Downovým syndromem a děti s logopedickými problémky, i když já v tom takové rozdíly zase nedělám :))
Přeji Všem klidné nástupy do zaměstnání a hlavně, aby se Vám nezměnil pohled na léta strávená na mateřské. A děkuji za přízeň!!!!!
 Iva 
  • 

Re: Re: : Pohovory  

(30.3.2004 14:51:23)
Pokud jsi v době mateřské zůstala v pracovním poměru u původního zaměstnavatele, tak tam díru nemáš, protože zaměstnanec jsi i když jsi na mateřské.
A pak jsem uvedla, že jsem pracovala na více pozicích a do životopisu uvedla výběrově jen pozice, které mají vliv na to místo, o které se ucházím. Pokud by se mě výslovně ptali kde jsem pracovala od roku x do roku Y tak jim to asi řeknu, ale to nenastalo. Je to trošku podvod, přinejmenším zamlčení, a z hlediska skutečnosti že zaměstnavatel je povinen k řadě úlev pro matku malých dětí by asi bylo fér jim to říct, ale já jsem toho že mám děti nikdy nezneužívala, tak si výčitky nedělám.
 tatinek 
  • 

Re: Re: Re: Pohovory - Gábině 

(6.4.2004 23:43:09)
Souhlasim s Gabinou, neni mozne si z kolegu v praci delat rukojmi a citove je vydirat.. Pani na hlidani nestoji zase tolik, asi jak kde, ale soukrome platime kolem 150-200,- den, (agentury 2x tolik). Ja treba nemel nemocenskou jeste nikdy (14let), resim to tradicne dovolenou, tak tyden za rok-dva. Zena dela v nemocnici, tj. sluzby atd, ale nezijeme ve vakuu, obcas pomuze sousedka, "teta", rodice (100km od nas, takze jen velmi obcas) a zase naopak (beru deti "tet" na bazen, do kina, atd.. )

Opak je napr. moje sestranice - plat ma solidni, manzel jeste vice a presto nikdy nikoho na hlidani za penize nevzala ... Stezuje si "kam s detma" ale otravila uz vsechny 2 sve sousedky castymi pozadavky na hlidani, bez i male odmeny a nebo reciprocity..


Jsou jiste zeny v profesich s min. mzdou, ale takove prace ani zamestnavatele si nemuze
urcite vazit, byt prodavacka v Tescu, jsem na nemocenske 9 dnu z 10..

Pravdou je, ze jsme narod ufnukancu, State dej, State zarid, ... Mam rodinu v cele Evrope,
zkuste dat dite do skolky v Nemecku (na obed je berete domu..), Spanelsku (skolka stoji 1/2 platu prodavacky)...


konec, ted se do mne pustite :-))
 Iva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Pohovory - Gábině 

(7.4.2004 16:23:31)
Taky si beru většinou na marodění náhradní volno či dovolenou, ale tady říkám bohužel, a je to proto, že tato vláda považuje své občany šmahem za vychcánky a podvodníky, a proto nastavila pravidla pro vyplácení nemocenské ("tatínkovi" připomínám, že se chlubí tím, jak se nechá vycucávat režimem, na nemocenskou si totiž platí z daní a že si bere dovolenou moc chvályhodný přístup není)tak, že se mi to skutečně nevyplatí, což ale není fér. Bohužel bych jinak nezvládla naše vysoké náklady na bydlení, ale je to hloupost, dovolenou má mít člověk na rekreaci a na to věnovat se rodině, a ne na marodění. Děláme tím ze sebe ovce, co se nechají škubat a ještě bečí při tom poctu tomu ho škube a nejhorší je že se to považuje za správné. Je to ostuda.
 Matylda, syn 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Pohovory - Gábině 

(20.4.2004 22:30:36)
Je legracni, jak se tady maminy rozciluji, ze "spolecnost" nevytvari podminky pro pracujici maminky, ale zaroven povazuji za samozrejme, ze kdyz je dite nemocne, tak nechaji plavat svoje pracovni povinnosti a jsou doma s nemocnym ditem. A jeste je jim "smutno" nad nekym, kdo je poctivy a bere si v dobe nemoci ditete dovolenou nebo pani na hlidani. S takovymhle pristupem je jasne, ze o matky zadny zamestnavatel nikdy stat nebude. Blby je, takoveto maminy kazi pracovni prilezitosti i tem, ktere jsou ochotny brat svoji praci trochu vazne a ne si z ni delat holubnik.

Toto mysleni mi pripomina kamaradku, ktere remeslnik neuctoval DPH a praci udelal bez faktury, tj. na cerno. A kamaradka mi to podala, jako ze to byl "slusny" remeslnik, ze nechtel to DPH, tak zaplatila min. Ani ji nenapadlo, ze je to podvod, ze oba okradaji stat na danich.

Mely byste se, holky, rozmyslet, jestli chcete pracovat nebo byt doma s ditem. Oboji najednou to holt nejde. Aspon u soukrome spolecnosti ne, jedine nas "bohaty" stat je asi ochotny zamestnat nekoho, o kom nevi, jestli zitra prijde do prace.

 petra-benjamin 5 
  • 

Bravo 

(19.3.2004 21:01:36)
Bravo Magdo, urcite Vasi "zaci" maji velikou vyhodu mit Vas jako pedagoga. Blahopreji a tesim ze, ze si i tak najdete obcas chvilku neco napsat.
Petra
 tangerine 


Re: Bravo 

(19.3.2004 21:56:39)
Magdo,jste přece "Silná",už to tady někdo psal,tak věřím,že to v pohodě zvládáte, hned bych dala syna k vám do školky.A určitě dál pište, byla by to věčná škoda,kdybyste přestala, zůstalo by tu prázdné místo!

Měla jsem dost problémů najít práci s jedním dítětem a až budu za čas hledat teď už se dvěma - na to raději nechci vůbec myslet, asi řeknu,že jsem byla sedm let v zahraničí a děti vůbec nepřiznám.:(
 Jana,2 čtyřleté děti 
  • 

Blahopřeji a pište dál! 

(20.3.2004 14:30:27)
Milá Magdo, blahopřeji Vám k místu, vyřešila jste to skvěle a prosím, pište dál!
Procházím také martiriem výběrových řízení a musím říct, že hodně často si chodím na Rodinu načerpat síly, i když jsem přesvědčena, že být mámou bylo to nejlepší rozhodnutí mého života.
 Misa3 


Uklid 

(20.3.2004 16:11:23)
Holky rikala jsem si, ze vyuziju tohoto tematu. Sousedka me pozadala, abych se poptala jestli je v Brne nekdo, kdo by mel zajem o levny a peclivy uklid. Je to mlada zena a podle meho mineni poctiva( neni treba se obavat ji vpustit do bytu). Takze pokud by mel nekdo zajem v dobe predvelokonocnich uklidu si nechat za slusnou cenu umyt okna vyluxovat atd. at mi hodi do schranky nejaky kontakt, treba cislo mobilu, predam ji to a domluvite se s ni sami.
 Majka a 2 odrostle(?) deti: 5 a 9 
  • 

Jsem už dlouho po MD, ale... 

(20.3.2004 23:20:36)
Milá Magdo a Vy ostatní, které ji obdivujete - jako já. Myslím, že Magda časem nebude mít problémy se znovuzapojením, protože mezilidské vztahy ovládá.
Se mnou je to horší - jsem doma 10 a už hodně blbnu. Na jednu stranu jsem zvyklá a už nějak neumím udělat ten krok - to jest pokusit se o zaměstnání. Vidím, jak je to složité a taky nemám chuť si od mladých ambiciózních zaměstnavatelů vyslechnout, jak jsem ve svých 41 letech a dvou menších dětech neperspektivní. Na durhou stranu . Stačila by mi menší brigádička , abych mi mozek nezakrněl úplně a nemusela jsem potupně manžela žádat o peníze na domácnost, botičky,...
Přiznám se, že bych jistou možnost měla - jsem totiž napůl úřednice a napůl učitelka, což jsem vystudovala. Ale už nemám odvahu ani na to učení - a to nemluvím o dvojích nervech. Dopoledne s cizími, odpoledne se svými dětmi.
Milé dámy, nezaložíme rubriku - zkušenosti s přivýdělkem či brigádou pro "starší" ? Fakt by mne zajímalo, jestli některá taky pročítáte inzeráty typu: "pro rozvoj malých domácích kanceláří přijmeme ještě několik schopných......" atd. Já se přiznám, že na internetu brousím po brigádách pořád. Ale zatím jsem málo odvážná.
Tak aspoň vám ostatním držím palce.
Majka
 Ilona, Míša 12 a Vašík 10 
  • 

Re: Jsem už dlouho po MD, ale... 

(26.3.2004 9:30:21)
Milá Majko, i já jsem toužila po vlastním uspokojení formou brigády a dostala jsem se k ní náhodou v Tescu, kdy jsem celá "ušoupaná" táhla nákup pro naší rodinu a litovala jsem se. Zastavila jsem se totiž u stánku s kosmetikou a koupila si lak na nehty za 39 Kč a při vybírání jsem se dověděla jakou má majitelka smůlu na brigádnice na víkendy. Slovo dalo slovo a již rok chodím v sobotu a v neděli prodávat za 50 Kč na hodinu a procenta z tržby.Někdy jde jen o náhody, tak ti držím palce.
 r.fa 
  • 

Re: Jsem už dlouho po MD, ale... 

(1.3.2005 12:06:45)
Ale ano, pročítáme. Bohužel....inzeráty tohoto typu mají společný kořen a to je herbalife. Pod nejrůznějšími texty, pak člověk dojde převážně k těmto MLM systémům a pojišťovákům.
 Kimmy 
  • 

Hodne stesti 

(22.3.2004 9:31:47)
Mila Majdo,

ctu Tvoje clanky na Rodine s velkym potesenim - mas moc hezky sloh a pises lehce a zabavne - je skoda, ze redakce nemaji zajem treba o pravidelne sloupky ze zivota mamky tri deti... jeste bych to zkusila.

Nicmene - chci Ti poprat hodne stesti v nove "kariere" a doufam, ze se ti v praci bude libit - a hlavne doufam, ze obcas jeste neco sepises a das nam tady vedet, jak se Ti dari.

Vsem ostatnim maminkam taky preju hodne sily do boje s ceskymi personalisty (predpokladam vetsinou muzi) - casem se k vam take pripojim.

Uzivejte si svych zlaticek a mejte se krasne.

Kimmy
 Kačík 
  • 

Je to fajn, ale... 

(22.3.2004 9:55:01)
Je to fajn, že Magda našla takovouhle práci. Jenže myslím, že to má alespoň malý háček - tohle se rozhodně nemůže stát na menším městě, kde práce není skoro už vůbec - když jste mladá a svobodná, určitě se vdáte, pak se vdáte, ale to zas můžete mít děti..., pak je máte, ale to jsou pořád nemocný, a pak už jsou větší, ale světe, div se, to jste zase moc stará (moje mamka práci sháněla hodně obtížně, a to se o nás, dětech na školách nemusela starat vůbec - čili mohla s klidem absolvovat všechny přesčasy, výpomoci atd.). Doufám, že se situace přece jenom zlepší a lidi, kteří chtějí dělat jenom na jednu směnu, jenom na půl úvazku apod. (protože se třeba po práci věnují dětem cizím, a to většinou zadarmo a bez uznání) nebudou pro tuhle společnost "blázni bez rozumu", ale perspektivní lidé.
 Eva 
  • 

Práce pro maminy na MD 

(22.3.2004 11:34:36)
Ahoj,
v prvé řadě blahopřeji Magdě k velkému úspěchu. Sama jsem si tím prošla, taky jsem byla 7 roků ma MD.
Teď už málem 3 roky pracuju. A potřebujeme 1 pracovní sílu na výpomoc - týká se to maminek z Ostravy a okolí. Potřebujeme do prodejničky čajů,potravinových doplňků, vitamínů... jednu maminku, která má možnost nechat si dítka pohlídat a 3xtýdně (pá, so, ne) od 16,5-19 hodin k nám přijít na výpomoc, po zaučení i pracovat samostatně (cca 5 hodin ) jako zástup za nemocenské, paragrafy, dovolené. Samozřejmě za plat. A jelikož to není pravidelný příjem, ale podle odpracovaných hodin, tak se to hodí jako přivýdělek pro maminy na MD. Má-li někdo zájem, tak mi napište na můj e-mail.
 Lenka + Natálka 20 měsíců 
  • 

Re: Práce pro maminy na MD - hlídání dětí 

(22.3.2004 13:02:12)
Hledám maminku na mateřské z Děčína, která by si vzala tak 2x týdně na dopoledne našeho andílka k sobě. Chodí se mnou chudinka do práce,ale moc jí to tam nebaví. Do školky mě jí zatím nevezmou a já jí chci trošku zpříjemnit denní program. Takže kdyby to četla nějaká maminka, která má odvahu jako Magda - ozvěte se na novakova@space.cz. Díky
 Nanyna, dcera 9let 


Re: Re: Práce pro maminy na MD - hlídání dětí 

(25.3.2004 12:51:51)
Dotaz: Nemáte u vás ve městě nebo v okolí jesle? Tam by malou vzali do 3 let bez problému.
 Misa3 


Zatim naschle. 

(25.3.2004 18:38:11)
Nevim jestli mne chcete, ale jdu nekdy v tomto tydnu do nemocnice. Datum se porad posouva, takze s toho drobet rostu, uz bych to mela rada ze sebou. Program vypada tak, ze budu prijata na internu, a pak na chirdu na gynekol. operaci. V posledni dobe jsem kazdou menstruaci koncila transfuzi, takze se rozhodli to vyresit takhle. Drzte mi pesticky. Ahojka Misha.
 Tulačka(Bety 9/96+Anička 4/98) 


Dávky podpory při "paragrafu" 

(30.3.2004 13:49:28)
Chtěla bych se vrátit k diskusi rozpoutané o něco výš kolem názoru Gábiny.Pravda je - podle mě - někde uprostřed: není dobré potencionálním zaměstnavatelům lhát, ale mnohdy nás sami svým přístupem k podobným zoufalým skutkům dotlačí. Já jsem byla na MD 5 let, práci jsem následně (jako absolvent VŠ bez praxe, respektive s praxí před VŠ studiem) našla do 3 měsíců a spokojeně pracuji třetím rokem. Ale dodnes si vzpomínám na nepříjemné dotazy týkající se dětí, které jsem vyslechla při pohovorech. Připadala jsem si jako mimozemšťan. Dcery se celkem drží, s manželem se v případě jejich nemoci dohodneme, kdo v daný okamžik zůstane doma, není - li zbytí poprosíme babičku. Cizího člověka si upřimně řečeno u svých dětí nemohu představit. Ale k čemu mířím: NA ČERPÁNÍ DÁVKY PŘÍ OŠETŘOVÁNÍ ČLENA RODINY MÁM NÁROK ZE ZÁKONA. TAK JAKO JÁ DODRŽUJI SVÉ ZÁKONNÉ POVINNOSTI K ZAMĚSTNAVATELI, OČEKÁVÁM TOTÉŽ I OPAČNĚ. SPLNÍM SVÉ POVINNOSTI, ALE POKUD SVOU NEPŘÍTOMNOSTÍ NEZPŮSOBÍM ZAMĚSTNAVATELI POTÍŽE, ZŮSTANU NA "§". Nevidím důvod k tomu (já osobně) vybírat si dovolenou, protože i tak mám problém z 25 dnů pokrýt všechny školní prázdniny. MIMOCHODEM: DÁVKY PODPORY PŘI OŠETŘOVÁNÍ ČLENY RODINY ČINNÍ 69 % DENNÍHO VYMĚŘOVACÍHO ZÁKLADU, a to provní
 Tulačka(Bety 9/96+Anička 4/98) 


Dávky podpory při "paragrafu" - pokračování 

(30.3.2004 13:59:14)
Omlouvám se, ale nějak jsem se rozjela, tak alespoň dokončím výše uvedenou myšlenku. Prvních 9 kalendářních dnů tedy dostaneme 69 % z denního vyměřovacího základu (DVZ). DVZ je zjednodušeně řečeno hrubý příjem připadající na jeden kalendání den, který je ale naším milým sociálním státtem následně zredukován tak, že se plně započte jen příjem do 480 Kč a z částky 48O - 690 Kč se započte 60% (tj. max 126 Kč). K částce DVZ nad 690 Kč s e nepřihlíží.
 Máří2 


Držím Ti pěsti 

(30.4.2008 0:30:29)
... a jsem moc zvědavá na pokračování Tvých příběhů.... jak to bylo dál.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.