| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Životodárný hlen aneb Symptotermální metoda I.

 Celkem 327 názorů.
 Míla Kramná 
  • 

poradci PPR v České republice 

(13.2.2004 12:15:26)
Milá paní Aleno,

moc Vám děkuji za Váš článek a velmi užitečné informace.
Často se setkávám s tím, že ženy neznají průběh svého menstruačního cyklu, nevědí jak poznat ovulaci a právě symptotermální metoda jim může pomoci "objevit" známky své plodnosti. Často se i stává, že ženy považují hlen děložního hrdla, který je zcela fyziologický, za nežádoucí výtok.

Pro informaci Vás i dalších čtenářek (a čtenářů) serveru rodina bych chtěla upozornit, že ženám resp. párům, které se rozhodnou tuto metodu používat, mohou při jejím učení a správné aplikaci pomoci vyškolení dobrovolní poradci sdružení CENAP (viz blíže www.volny.cz/cenap/).
Konkrétně v Praze mám velmi dobrou spolupráci s paní Erikou Oberfalcerovou, která nám o této metodě a přirozeném plánování rodičovství povídala na naší podpůrné skupině pro ženy, které chtějí otěhotnět (bližší informace o podpůrné skupině viz www.materstvi.cz). Paní Erika má poradnu, která je zdarma, jednou týdně v MC Domeček na Praze 4.

Pro ženy, které se snaží otěhotnět, může metoda přinést jednak zjištění, kdy je početí nejpraavděpodobnější, ale ve spolupráci se zkušeným poradcem mohou také přijít na stopu tomu, proč se otěhotnění nedaří.
Držím všem snažilkám a snaživcům palce a přeju hodně trpělivosti při detektivním pátrání nad zákonitostmi menstruačního cyklu.

Míla Kramná
 Vera S. Clarisska 7, USA 
  • 

Budete uvádět i pomůcky? 

(18.2.2004 2:40:53)
Příspěvek mě mile překvapil a potešil. Přivezla jsem informace o této metodě do tehdejšího Ústavu zdravotní výchovy už koncem 70.let z Polska, kde byla běžně doporučována v katolických kruzích.
Všichni tehdejší kolegové mně odbyli (byli mezi nimi i přední gynekologové), že jde o naprostý nevědecký nesmysl. Nemohla jsem je zviklat, aby alespon jen informovali o této možnosti.
Zopakovala jsem svůj pokus přinést ženám tuhle zkušenost i po sametové revoluci v několika českých periodikách a dokonce ve velmi moderní Ženě-in. Nikdy to nikdo nezveřejnil. Vždycky mi to vraceli se štítivým výrazem v obličeji jako "podivné nápady".
Při posledním pokusu jsem nahledala také celou řadu pomůcek, které už byly v té době na německém a americkém trhu. Velmi levné "kapesní" prohlížečky krystalů hlenu, kdy se nemusíte spoléhat jen na svůj pocit. Upřesníte si výsledek "okem". Dávalo to i jistý punc vědeckosti.Jejich cena byla také velmi nízká. Ale zájem nebyl.
Ani němečtí farmaceuti nebyli "levným zbožím" nadšeni, ale pod vlivem trendu požadavků po přirozených metodách ochrany před těhotenstvím, feministickým pohledem na ženské zdraví a nově vzrůstajícím náboženským vědomím, pochopili, že je třeba se této příležitosti chopit. Také internet vykonal svoje. Hlavně v Americe.
Lékarny a farmaceutický průmysl tyto přirozené metody vždycky bojkotoval a propagaci svých výrobků uvádí zkreslené výzkumy, které znevažují jejich používání. Podobně to bývalo s pesary, na které muselo být zvláštní povolení ministerstva zdravotnictví na dovoz z Maďarska, u nás se nedělaly...(cena se pohybovala kolem 5-10 kčs, srovnejte si to s cenou antikoncepčních tablet...).
Každý by měl být informován o všech možnostech antikoncepce a zvolit si tu, která mu nejlépe v dané životní situaci vyhovuje. Tato metoda je vhodná především pro manželské páry, které ještě plánují další děti a chtějí uchovat své tělo, co nejlépe připravené a nejzdravější. A také nebudou zaskočení, když metoda "selže". I když je to s ní jako s jinými metodami. Obvykle neselhává metoda, ale my...
Ještě jednou dík. Odkazy na pomůcky mohudodat. Vera S.
 Deni+František+Ella 


mohu potvrdit 

(13.2.2004 13:13:44)
Uz jsem o podobne zalezitosti cetla - a tim jsem take sledovala ovulaci.
Jakmile se vazky pruhledny hlen objevil, okamzite jsme na to s manzelem skocili - a vysledek je POZITIVNI (vyslo to hned na poprve)
- zvlastni je, ze ovulacni test z lekarny mi ale vysle negativni
Takze spis doporucuji naslouchat svemu telu a jeho potrebam.
 Krispina, miminko 
  • 

Poradite? 

(13.2.2004 14:53:54)
V článku se píše, že naprostá většina umělých lubrikantů zabíjí spermie. Protože se s manželem snažíme o druhé mimi a protože po prvním porodu se špatně zvlhčuji, koupila jsem si lubrikační gel. Je na něm napsáno, že je na vodní bázi, má ph vaginy a není spermicidní. Píše se na něm přímo, že to není antikoncepční prostředek. A co teď? Můžu ho používat nebo zabije nebo poškodí spermie? Kdo víte, prosím poraďte. Díky moc
 Alena 
  • 

Re: Poradite? 

(13.2.2004 15:59:50)
Ahoj Krispino,
Nektere nejmodernejsi lubrikanty spermie zabijet nemusi (v Americe je znam JEN JEDEN takovy lubrikant), takze nemuzu rict, jestli ten tvuj zabiji nebo ne. Pokud by na nem nebylo vyslovne napsano, ze je "sperm-friendly", tak bych ho nepouzivala.
Toni Weschler tvrdi, ze nejlepsim lubrikantem je samotny vajecny bilek. Pouziti vajecneho bilku take pry pomaha pri nedostatecne tvorbe cervikalniho hlenu. (Nemuzou ho ale pouzivat ti, co jsou alergicti na bilek a taky u nej existuje mirne riziko salmonely.)
Asi nemusim dodavat, ze pred pouzitim by mel mit pokojovou teplotu (takze ne primo z lednicky).
Hodne stesti pri snazeni preje Alena
 Krispina 
  • 

Re: Re: Poradite? 

(14.2.2004 20:27:39)
Diky moc za radu, radsi ten gel pouzivat nebudem. Clanek je super, uz se tesim na dalsi dily!
 ALI-BABA 


Vajecny bilek misto cervikalniho hlenu? 

(2.7.2004 19:38:11)
My se s manzelem snazime o miminko uz pomerne dlouho. Prodelali jsme spermiogramy (ktere jsou ted uz po lecbe v norme) a mne z krve zjistovali, zda ovuluji. Oba pokusy vysly dobre a i ja si myslim, ze ovuluji. Pravidelne citim pichnuti. Ten plodny hlen mam ale tak jednou za 4 mesice a mam dotaz na to, co psala pani Alena, ze lze pouzit vajecny bilek misto plodneho hlenu, ze to pomuze, aby spermie dele prezily. Mate s tim nekdo zkusenost? Moc diky predem za rady.
 Kik+3 


Re: Poradite? 

(16.2.2004 7:35:43)
Krispi, jak se jmenuje ten gel na vodní bázi, co máš? Je k dostání v lékárně anebo v drogerii?
 Krispina 
  • 

Re: Re: Poradite? 

(16.2.2004 9:28:39)
Ahoj, to je gel od Durexu, jmenuje se Play a koupila jsem ho normalne v drogerii (konkretne v dm marktu). koukni se na www.durex.cz, vlevo klikni na Produkty a tam na Lubrikacni gel, je to tam popsany.
Mej se hezky
Krispina
 petra25 
  • 

bílek jako po tulení? 

(20.5.2004 19:09:38)
přeji hezký den.
Chci se zeptat zda nekdo neví jetli bílek má podobný charakter jako hlen po vzrušení? Bylo by to pro mne jednodussi, abych ho dokázala určit.
děkuji za pomoc
 Radka 
  • 

Ovulace 

(13.2.2004 23:03:59)
Dobrý den,
díky za zajímavý článek. V příkladu se píše, že ovulace díky např. stresu proběhla místo 14. den až v den 18. Chtěla bych se zeptat, zda (kdyby nebylo např. toho stresu) má žena ovulaci vždy ve stejný den? Dle mého termínu porodu (a zároveň i skutečného) jsem si teoreticky spočítala ovulaci na 18. den, což se mi zdá pozdě, když průměrně bývá kolem 12. dne.
Děkuji
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Ovulace 

(14.2.2004 11:15:07)
Já mívám pravidelně ovulaci 16.-17.den (tři roky symptotermální metody) při cyklu 26-28 dní, takže možné to je. Dokonce možná i dědičné, maminka při pokoušení o bratra také zjistila, že má plodné dny posunuté k 17. dni cyklu.
 Dagi13 


Ovulace je individualni 

(16.2.2004 9:04:40)
Mila Radko,

den ovulace se neda stanovit na stejny den v kazdem cyklu. Mnoho faktoru jej ovlivnuji. Jiz leta se sleduju (delam PPR) a vim, ze me cykly jsou dlouhe (30+ dnu) - kazda zena totiz neni "podle sablony". Dle tabulek mam ruzne 1. dny vzestupu teploty (= den bezprostredne po ovulaci), napr. 23., 24., 27., 22. den atd. Tazke take ovulace probehla v ruznych dnech.

Nyni jsem podle doktoru v 36. tydnu tehotenstvi - vypocitano dle posledni menstruace. Doktori uzivaji formuli, ktera baziruje na prumernych statistikach, ktere ale nereflektuji individualni prubeh cyklu. Takze podle mych detailnich zaznamech jsem nemohla otehotnet v den kdy jej stanovili doktori (mam take svuj statisticky zaznam ve kterych dnech probehla ovulace a kdy jsme s manzelem po sobe zatouzili :o)). A proto jsem spis teprve v 34. tydnu.
 andrea 
  • 

Re: Ovulace 

(16.2.2004 13:19:01)
nazdar
ovulace opravdu může přicházet jindy než je stanoveno "průměrne".
Po roce symptotermální metody můžu říct, že u mě ovulace zatím neproběhla dříve než 20. den. Ale je fakt, že moje cykly jsou 30-ti i více denní.

Jsem strašně ráda, že jsem tady na rodině objevila i jiné holky co používají tuhle metodu.

Jste tady některá, která metodu používá i k oddálení těhotenství, nebo jste všechny snažilky.
V dnešním světě si připadám jako blázen, když nepoužívám žádné pilulky ani kondomy. Myslím, že tak dobrá polovina národa o téhle alternativě ani neví, a přitom o kondomech a pilulkách se děti učí už na základní školy.
Ozvěte se jaké máte vy zkušenosti s touhle "odchylkou" od průměru.
 Zdeňka (Áňa02,Majda03,Matěj05) 


Re: Re: Ovulace 

(16.2.2004 13:43:11)
Aha, Andreo, promiňte, nevšimla jsem si, že jste tam odkaz uvedla. Omlouvám se za duplicitu! Mám taky radost, že jsou tu lidé, kteří PPR fandí :-)
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Re: Ovulace 

(16.2.2004 20:18:33)
Andreo, já PPR používala tři roky jako kontracepci (no, uznávám, občas, když to v plodných dnech nešlo vydržet, jsme si "polepšili" kondomem). A rozhodně mi to přišlo lepší než libovolná chemie. Stejně tak je na tom moje nejlepší kamarádka. Na druhou stranu jsem i přes měření otěhotněla až po roce a půl, takže těžko říct, jak to se mnou je :).
 Svetlana. 


Re: Re: Ovulace 

(16.2.2004 20:57:49)
Andreo, ani mi nepouzivame nic, dokonca dost mizerne urcovanu symptomalnu metodu (hovorim tomu 13-den :-)) (ale aj prerosovanu suloz), prve tehotenstvo vyslo na 2krat, toto druhe (t.c. 10tt) vyslo skor necakane skoro (planovala som este min mesiac cakat), presne myslim, ze 2-4 dni "meskajucou" ovulaciou. Takze po porode zacinam poriadne studovat a merat :-))
 Svetlana. 


Re: Re: Ovulace 

(16.2.2004 20:59:18)
Andreo, ani mi nepouzivame nic, dokonca dost mizerne urcovanu symptomalnu metodu (hovorim tomu 13-den :-)) (ale aj prerosovanu suloz), prve tehotenstvo vyslo na 2krat, toto druhe (t.c. 10tt) vyslo skor necakane skoro (planovala som este min mesiac cakat), presne myslim, ze 2-4 dni "meskajucou" ovulaciou. Takze po porode zacinam poriadne studovat a merat :-))
 andrea 
  • 

ppr 

(19.2.2004 9:09:14)
sem fakt ráda, že jsem tu narazila na příznivkyně přirozeného plánování rodičovství.
někdy(zvlášť když je víkend nebo dovolená a já se budím v šest ráno abych si změřila teplotu) mi připadá, že ty prášky jsou fakt jednodušší a mám sto chutí to zabalit.
no ale pak si vzpomenu na mechanizmus působení pilulek a jak mi bylo, když sem je chvilku brala a zase si nařídím budík.
myslím, že to že o svém těle vím daleko víc než když sem jen pasivně brala pilule, mě taky trochu uklidňuje. když vidím, že ovulaci opravdu mám, nemám takový strach počkat ještě s mimčem. no ale kdoví...
andrea
 babeta 
  • 

Re: andrea 

(20.2.2004 9:24:34)
Ahoj Andreo!
chci tě taky potěšit, protože rovněž používám STM za stejným účelem. Ráno se mi často do měření nechce, ale ta antikoncepce je ještě větší nepřítel tak se překonám. Naštěstí mám digitální teploměr tak je to záležitost chviličky. Chtěla jsem se tě zeptat co na to tvoje snažení říká partner? U nás je to fajn, ale nemůžu říct, že by mi dával teploměr pod polštář a vyhodnocoval se mnou tabulky -). Spíš se vždycky ptá jak jsme na tom a jestli všechno funguje jak má - "ty muži..."
Měj se hezky zdraví Babeta
 andrea 
  • 

Re: Re: andrea 

(20.2.2004 9:37:21)
no u nás je to tak jak kdy.
když má "dobrý" den, tak mi dává ráno i teploměr do pusy a napíše hodnotu, abych se já nemusela ani probudit.To jsou hezké chvilky. Ale na druhou stranu kdyz vím, že vstává daleko později, než nám zvoní budík tak se nepřinutí vstát a to musím sama.
Ale je pravdou, že když jsme spolu tak má většinou teploměr u sebe.
Každopádně moje nadšení pro vyhodnocování tabulek (je to až nauvěřitelné, ale i po roce mám pořád radost, že cyklus probehne tak jak má) rozhodně nesdílí. Když se mě někdy uprostřed cyklu zeptá, jestli už mám neplodné dny a přitom vidí, že ještě teplota ani nezačala vzrůstat, tak šílím.
Ale myslím si, že je jinak docela rád, že se může spolehnout, že si to změřím dobře a že mu všechno řeknu, je to asi pohodlnější než kdyby mě pořád kontroloval.
No jo ti muži...
 babeta 
  • 

Re: Re: Re: andrea 

(20.2.2004 14:39:17)
Ahoj!
píšeš o tom moc hezky. Ty tabulky, to je taky moje úchylka, opravdu mě to baví sledovat. Jinak se přiznám, že ověřování kvality hlenu 3x denně už tolik ne -( v tom jsem polevila.
U nás přítel taky spléhá na mé schopnosti a věří, že jsem to dobře odhadla - tedy vlastně zcela přesně určila že -)(já v to doufám spolu s ním).
Tak ať nám to dál vychází, krásný víkend B.
 Alena 
  • 

Re: Ovulace 

(16.2.2004 16:55:33)
Ahoj Radko,
je zajimave, ze odborne knihy lekaru uvadeji termin ovulace na 11. az 14. den, pritom z praktickeho sledovani symptoterm. metodou to vypada, ze vetsina zen ovuluje vetsinou pozdeji (nejcasteji 14. - 20. den). Je to dano i tim, ze vesina zen ma cyklus o neco delsi nez 28 dni.
Dulezite je, ze druha faze cyklu (po ovulaci) je vetsinou stejne dlouha (kolisa mezi 12-16 dny), takze z toho jednoduse zjistis opozdenou ovulaci, pokud se ti opozdi menstruace. Pokud mas cyklus +- stejne dlouhy, i ovulace se bude objevovat ve stejnou dobu.
Pak se ti napr. jeden mesic dostavi menstruace o 5 dni pozdeji - z 90% je to dano opozdenou ovulaci.
Muj priklad:
Kdyz jsem mela cyklus 26-27 dni - ovulace vzdy probehla 14. den,
28-29 dni - ovulace 15.den
30-31 dni - ovulace 16. - 18. den

Uf, je to trochu zmatene, v druhem dile clanku to popisu i s obrazkama, takze to bude snazeji pochopitelne. Promin.
Mej se fajn.
Alena
 jana 23 a1 /2 
  • 

Re: Re: Ovulace 

(11.3.2005 18:07:01)
dobrý den, mám asi podobný problém jako vy vsichni tady.
v dubnu 2004 se mi narodila zdrava dcera a od prosince 2004 neberu zadnou antikoncepci - usoudili jsme, ze je to jen chemie a chemie. mesicky jsem mela 21. 12. 2004 - zacatek( 6 dni )
16. 1. 2005 ( 6 dni )
a 14. 2. 2005 ( 7 dni ).nevim, kdy probiha u me ovulace. ale pred otehotnenim to bylo 10 - 12 den po skonceni menstruace. Mohlo se to porodem nejak zmenit? je ovulace u kazdeho cyklu v jiny den?
Stalo se nam totiz, ze 5 brezna jsme TO s manzelem neuhlidali a ted cekame, co z toho bude. Delala jsem si uz TT, ale byl negativni, asi je jeste brzo. Co myslite, muzu byt tehotna?
 Lisa 
  • 

Re: Re: Re: Ovulace 

(11.3.2005 19:17:27)
Janino
Po porodu se muze zeny cyklus docela zmenit.Takze musis zacit zase z BT a po par mesicich zjistis kdy je tva ovulace.Ten TT byl opravdu dost brzo jestli ze jste to neuhlidali 5 brezna tak dneska mas 11 brezna a to bylo dost brzo co jsi zkousela TT.Jeste se mrknu kdy jsi naposledy mela MT ale byva to tak ze vzdy 14 DC a pak az dostanes MT tak si odpocitej 14 dnu je to ta lutealni faze tak v ten den by mela byt tva ovulace.Mrknu na tvoji posledni MT a jeste Ti pisnu nazpatek :))
 Lisa 
  • 

Re: Re: Re: Ovulace 

(11.3.2005 19:23:40)
Tak jsem Ti to tam spocitala a jestli jsi mela 14.2. 2005 MT tak jsi mela ovulaci nekdy koncem mecise takze toho 5 .brezna se nemohlo nic stat .Jedine ze by se Ti ovulace opozdila pak by tam bylo mensi riziko ze by mozna byla nejaka sance ale podle toho jak jsi mela posledni MT tak neznam tvuj cyklus jak mas dlouhy ale jestli mas neco kolem 28 dnu tak by Ti mela nastat MT behem tohodle vikendu a jestli mas delsi tak behem dalsiho tydne .Tak snad jsem Ti dobre poradila :))
 Ennywan 


Pochvala 

(14.2.2004 14:27:01)
Moc dobre zpracovany clanek na dane tema. Musim rict, ze je jeste srozumitelnejsi nez nazorne materialy, ktere jsem mela k dispozici od poradce PPR, alespon co se tyka obrazove casti. Predpokladam, ze kniha, ze ktere bylo cerpano, zatim v cestine nevysla, kdyz je zminen jeji anglicky nazev. To je skoda.
 Dagi13 


Knizka o PPR v cestine 

(16.2.2004 8:37:50)
Knizka o PPR v cestine vysla jiz pred lety:

Sipr, Kvetoslav, Helena Siprova, Gloria: 1995. ISBN 80-901834-0-9

ze ktere cerpam do dnes; informace jsou obdobne jako v nazornem clanku. Doporucuji.
 mgr. lausmanová 
  • 

Re: Knizka o PPR v cestine 

(10.11.2004 14:36:23)
prosím o kontakt na dr. šipra nebo jeho manželku helenu. děkuji.
 andrea 
  • 

Další dobrá knížka 

(16.2.2004 13:09:11)
Ahoj,
hodně dobrá knížka o symptotermální metodě je taky k dostání na objednávku na www.lpp.cz. Jmenuje se tuším Umění přirozeného plánování rodičovství.

První část je věnována spíše katolíkům a popisuje proč symptotermální metodu atd.
Druhá část je už ale věnována všem a je tam popis všech symptomů, které lze v rámci této metody sledovat (hlen, bazální teplota, čípek). Je tam taky docela dobrá kapitolka o tom jak najít ty správné dny na početí.
Má asi 200 stran (ale celé to číst nemusíš) a stojí asi 80 Kč, takže na dnešní ceny skoro zadarmo.
 Zdeňka (Áňa02,Majda03,Matěj05) 


Re: Další dobrá knížka - kontakt pro objednání 

(16.2.2004 13:34:24)
Ještě kontakt pro objednání - www.lpp.cz (odkaz "Ceník") nebo přímo na lpp@lpp.cz
 Míša (jeden syn) 
  • 

Kvalita hlenu 

(16.2.2004 14:32:22)
Článek je moc zajímavý. Kdysi jsem četla, že např. káva může kvalitu hlenu negativně ovlivnit. Je to možné? Jsou prostředky, které ho mohou ať již negativně nebo pozitivně ovlivnit? Děkuji za odpověď!
 Alena 
  • 

Re: Kvalita hlenu 

(16.2.2004 16:30:39)
Ahoj Miso,
kvalitu hlenu nejspis ovlivnuje spousta faktoru (nektere vice, nektere mene), obecne asi plati, ze se zdravou vyzivou, dostatkem vsech vitaminu a mineralu a pohodovem zivote by hlen mel byt plodnejsi. Z negativnich faktoru je 100% prokazano, ze hlen vysusuji antistaminika, nektere leky na podporeni ovulace (obsahujici clomifen, i kdyz jine ovulacni leky naopak tvorbu hlenu podporuji (obsahujici gonadotropiny), taky leky obsahujici progesteron hlen vysusuji.
Na zlepseni spatne kvality Toni Weschler doporucuje mirne zvyseny prijem vit. A, potom nejake kapky na kasel obsahujici guaiafenesin, ktery zvodnatuje hlen nejen v krku, ale i v pochve.
Ja jsem u sebe vetsinou nezaznamenala ten extra plodny hlen, pak jsem ale zvysila prijem kyseliny listove (z cerealii a zeleniny, prasky mi nedelaly dobre) a az me to prekvapilo, jaky bilek jsem mela ten mesic! (A taky od te doby jsem tehotna :)
Ale jestli to bylo tou kys. listovou, nevim.
Moc jsem ti asi nepomohla, co?
Zdravi Alena
 Zdeňka (Áňa02,Majda03,Matěj05) 


Ty kapky na zlepšení hlenu se jmenují... 

(17.2.2004 8:51:05)
Mucosolvan a jak už je teď vidět, jsou běžně k dostání.
 Adina 
  • 

Re: Ty kapky na zlepšení hlenu se jmenují... 

(18.2.2004 8:07:31)
Možná je to hloupá otázka, ale mám poslední dobou problém najít "bílek" co dřív byl hojně, tak bych ráda použila ten Septonex, ale jak ho použít? Do nosu? Nebo jak?
 Adina 
  • 

Re: Re: Ty kapky na zlepšení hlenu se jmenují... 

(18.2.2004 8:12:05)
Ježíš, on to byl Mukosolvan! Tak sorry, blbě jse si to přečetla. To by byly výsledky!!!!!
 Zdeňka (Áňa02,Majda03,Matěj05) 


Re: Re: Re: Ty kapky na zlepšení hlenu se jmenují... 

(21.2.2004 10:43:07)
Adino, užívají se vnitřně, orálně, tj. při běžném dávkování ústy. Je to jako např. s vitamíny, které ovlivňují příznivě tvorbu hlenu (vit. A, B12 apod.), také je takto ženy přijímají. Na sliznice poševní se nedoporučují žádné aplikace, aby nedošlo k zánětu.
 babeta 
  • 

anovulace 

(17.2.2004 15:09:11)
Chtěla bych také poděkovat za hezký článek, který musel dát jistě hodně práce. S STM mám také zkušenost. Asi rok a půl ji s partnerem používáme, zatím proto, abychom ještě neměli miminko. Zkušenosti jsou opravdu dobré. I když mám po skončení horm antikoncepce dost rozházenou a nepravidelnou MS. Podle sledování hlenu a teploty pokaždé poznám nadcházející OV (ověřovala jsem si to také ovulačními testy). Jenom teď naposledy jsem byla hodně překvapená. Podle mého pozorování vše směřovalo k OV = začala klesat teplota a objevoval se "bílkový" hlen, ale za dva dny přišla MS u které se mi pěkně točila hlava. Pořád jsem tomu nerozuměla, ale asi šlo o anovulační cyklus. Máte někdo nějakou zkušenost s ojedinělým anovulačním cyklem. Díky za odpověď a už se těším na pokračování článku!-)
 Mimca 


Re: anovulace 

(17.2.2004 16:10:26)
Babeto, ja som čítala, že aj zdravá žena môže mať behom roku 2-3 anovulačné cykly. Nestresuj sa. Telo nie je stroj a ani švajčiarske hodinky :o)
 Vera S. Clarisska 7, USA 
  • 

Re: Jakepak 2 az 3 

(18.2.2004 2:01:06)
Zavisí to na tom,o jakém věku ženy mluvíš. Velmi mladé dívky mají jen velmi málo ovulačních cyklů. Příroda je chraní před předčasným těhotenstvím. Mezi 18, jinde se uvadí 19 až 27 lety (v průměru, individulní odchylky jsou samozřejmé), je ovulační prakticky každý cyklus. Po třicítce počet ovulačních cyklů prudce klesá. Proto může tato metoda být velmi prospěšná. Je překvapivé, jak málo o svém těle víme. Jednou z předností této metody je právě, že učí ženu znát své tělo, přijímat jeho přirozené projevy a chápat jeho jedinečnost a potřeby. Vera S.
 babeta 
  • 

zajímavé informace 

(18.2.2004 11:53:37)
Ahoj! oběma dámám děkuji za odpovědi i povzbuzení. Mě teď bude 27 let, tak tedy nevím jestli už nezačíná ten prudký pokles plodnosti :-), asi bysme měli začít "pracovat na miminku". Ovšem okolnosti zatím nejsou příznivé, tak snad bude tělo ještě chvíli spolupracovat - nechám se překvapit a kdyby to začalo ukazovat na pokles ovulačních cyklů, tak hodlám přesvědčit partnera (z nepříznivých okolností se budou muset stát ideální podmínky). Mějte se hezky, ať se Vám daří.
 Mimca 


Re: Re: Jakepak 2 az 3 

(23.2.2004 14:15:57)
Vierka, presne to, čo píšeš som chcela povedať aj ja. Len ma mrzí, že človek akonáhle nezapadne do nejakého priemeru alebo štatistík, začne sa trápiť. A keďže fyzično a psychyčno sú dve spojené nádoby alebo ak chceš fyzično a psychyčno sú v jednom tele a teda spolu súvisia....jedno sa odráža v druhom. Skrátka považovala som za nutné podotknúť, že ak sa aj jeden mesiac OVU neobjaví, netreba sa stresovať. A vôbec to ešte nemusí znamenať, že je so mnou niečo nie v poriadku.
 Alena 
  • 

Re: anovulace 

(18.2.2004 17:37:21)
Ahoj Babeto,
Z tveho popisu jsem trochu zmatena. Zaprve pises, ze vsechno vypadalo na prichazejici ovulaci a behem dvou dnu se dostavilo krvaceni. To mi pripada jako typicke ovulacni krvaceni, ne prava menstruace. Byva to pry casty ukaz, ktery ma taky vinu na tom, ze spousta zen tvrdi, ze otehotnela ze sexu behem menstruace. Merila jsi teploty po krvaceni? Byly nizke nebo vysoke? Kdyby byly vysoke, potvrdilo by to probehlou ovulaci. Kolikaty den cyklu se krvaceni dostavilo? Mezi 17 az 24 dnem nebo az kolem 30teho?
Take pises: teplota zacala klesat. Byla tedy pred tim vysoka? Pak by to byl opravdu konec cyklu, kdy pred menstruaci teplota klesa vlivem klesajici produkce progesteronu. Nizsi obsah progesteronu taky muze zpusobit zvysenou tvorbu hlenu na konci cyklu (ktera nema nic spolecneho s ovulaci).
Nektere zdroje uvadeji, ze tesne pred ovulaci by teplota mela klesnout. Tento udaj je vetsinou jen na zmateni, protoze vetsina zen tento teplotni pokles nezaznamena. Dulezite je, ze pred ovulaci a v den ovulace je bazalni teplota relativne nizka a po ovulaci stoupne a je vysoka az do konce cyklu, kdy den pred menstruaci zase klesne. Anovulacni cyklus se pozna, ze celou dobu jsou teploty nizke. Takovy cyklus taky byva vetsinou o neco delsi nez klasicky 28-denni cyklus, protoze krvaceni je indukovano jinymi mechanismy nez u klasickeho cyklu s ovulaci.
Zdravim,
Alena
 babeta 
  • 

Re: Re: anovulace 

(19.2.2004 9:24:32)
Ahoj Alčo,
díky že píšeš. Co se týče proběhlého cyklu byl kratší než je u mne v poslední době obvyklé. Mívám je dlouhé 40+ až 50+ dní, což přičítám vysazení antikoncepce, ikdyž je to už poměrně dlouhá doba (1 a půl). Tento cyklus byl 28 denní. Teplota po krvácení i před ním byla nízká asi 36,6 stupňů, obvykle po OV mívám teplotu kolem 37 stupňů. Krvácení bylo slabší a ne úplně typické (přesto to nebylo pouhé špinění). Tak nevím co to bylo,ale už si s tím nebudu dělat hlavu. Budu se měřit dál a doufám, že to snad bude v pohodě. Celkově mě mrzí, že mám cyklus stále tak rozhozený. Ale jsem obrněna trpělivostí. Měj se hezky.
Babeta
 Alena 
  • 

Re: Re: Re: anovulace 

(19.2.2004 17:52:00)
Ahoj Babeto,
Jestli to bylo krvaceni mezi dvema cykly nebo neobvykle krvaceni v ramci jednoho cyklu uvidis podle toho, jak dlouhy bude ten nasledujici cyklus. Cykly dlouhe 50 dni je docela dost. Kdy se ti dostavuje ovulace? Kolem 30 az 35 dne? Plati totiz, ze poovulacni faze nebyva delsi nez 17 dni (vetsinou 12-16 dni).
Preji, aby se to srovnalo co nejdriv.
:)
Alena
 babeta 
  • 

Re: Re: Re: Re: anovulace 

(20.2.2004 8:39:12)
Ahoj Ali!
myslím,že 50+ je opravdu hodně, ale když jsem probírala téma vysazení antikoncepce s kamarádkama, jejich zkušenosti byly obdobné, ne-li horší. Často se totiž stává, že MS nepřijde vůbec a je potřeba ji vyvolávat uměle. Což mě se vůbec nechce a tak jsem raději spokojená s tím jak to je. Délka mojí poovul. fáze bývá 14 dní. Teď opravdu počkám co se bude dít dál, snad to bude v pohodě. Ale stejně je to takový marný, lékaři ti moc nepomůžou, spíš to jsou takový experimenty. Když jsem chtěla vysadit antikoncepci, tak jsem se setkala s tím přístupem -kdy že hodlám přijít na potrat- děsně mě to tenkrát naštvalo a za tímto panem gynekologem už nehodlám jít. STM mě nadchla a opravdu musím říct, že mě umožnila daleko víc poznat sebe a naslouchat tělu. Už se těším, až budeme plánovat miminko...
Tobě děkuji za zájem a povzbuzení.
Hezký den přeje Babeta
 Lubica 
  • 

Re: Re: anovulace 

(20.2.2004 8:45:12)
Ahoj Alenka,

Zo zaujmom som si precitala tvoju radu Babete lebo teraz prezivam presne to iste. Teda moja BT bola stale okolo 36,7, potom zrazu na moj 15.den cyklu klesla na 35 a vzapati som dostala spinenie a uz aj slabe krvacanie. Som trocha z toho zmatena lebo uz pol roka sa s manzelom pokusame o mimi. Kolko trva asi "ovulacne krvacanie" ked moj cyklus je obycajne okolo 30 dnovy, ale ten posledny bol 26 dnovy? Je mozne mat krvacanie a byt tehotna?
Vdaka za kazdu info.
snazilka Lubica
 Alena 
  • 

Re: Re: Re: anovulace 

(22.2.2004 20:57:24)
Ahoj Lubica,
ovulacni krvaceni by nemelo byt byt moc silne a nemelo by trvat dele nez dva dny. I kdyz je zena tehotna, muze se ji dostavit menstruace (neni to prava menstruace), dulezite vsak je, ze behem menstruace i po ni zustane bazalni teplota vysoka (dulezita znamka tehotenstvi).
Tedy:
menstruace -> nizke teploty -> ovulace -> vysoke teploty
Pokud doslo k oplodneni, shruba 6-10 dni po ovulaci muze prijit jednodenni spineni (kdyz se oplodnene embryo uhnizduje v deloze).
Pokud zena nameri 18 dnu vysokych teplot - je tehotna. (Vetsinou po 12-16 dnech teplota klesne - znamka prichazejici menstruace.) Pokud se dostavi krvaceni v rannem stadiu tehotenstvi, tehotenstvi nebyva ohrozeno pokud teploty zustavaji vysoke. Naopak pokud po tech 18 dnech vysokych teplot zacne teplota klesat, znamena to, ze embryo odumira a po nekolika dnech se dostavi krvaceni - samovolny potrat.
Mej se fajn!
Alena
 Lubica 
  • 

Re: Re: Re: Re: anovulace 

(25.2.2004 8:00:29)
Ahoj Alenka,

Velmi pekne dakujem za odpoved.Naozaj to moje slabe krvacanie trvalo 2 dni.Chcela by som sa este opytat co je vysoka BT a co nizka?Meriam si teraz BT kazde rano a v to spinenie v strede cyklu som mala 36,5 a od vtedy mam kazde rano okolo 36,7-8st. Je toto vysoka BT? Neviem ci uz si to namyslam,ale od toho krvacania mam zvacsene prsia( nie vsak citlive), picha ma v podbrusku ako pri MZ,pobolieva ma v krizoch a mam stale chut na mlieko. MZ mam dostat az o 8 dni.Aj som si robila TT, ale bol negativny.Asi som si ho robila este velmi skoro alebo "hovoril" pravdu.Uz som z toho cela prec ako sa stale len pozorujem.Ma niekto podobne pocity?Dakujem za kazdu odpoved.
Pekny den:))
Lubica
 Alena 
  • 

Pro Lubicu 

(17.3.2004 17:44:16)
Omlouvam se, ze jsem neodpovedela driv, ale nejak jsem se nedostala na rodinu.
Pises, ze pred onim slabsim krvacenim jsi mela teploty 36.7 jeden den klesly na 35 , pak 36.5 a pak opakovane okolo 36.7 az 36.8. S takovymi teplotami pravdepodobne k ovulaci nedoslo (36.7 pred krvacenim i po), takze to vypada na anovulacni cyklus.
Teploty obecne se lisi podle toho, kde se meri. Pred ovulaci muzes namerit v ustech 35.7 az 36.3, v pochve 36.2 az 36.8, dulezite je, ze po ovulaci by teplota mela byt minimalne o 2 desetiny vyssi (idealne o tri az ctyri).

Problemy s anovulaci mivaji casto velmi hubene divky. Tuk totiz slouzi jako jakasi uschovna pro hormony. Pro ovulaci je dulezita dostatecna hladina estrogenu, prave az tretina celkoveho mnozstvi estrogenu u normalniho cyklu je ziskavana z tukovych zasob. Take u zen, ktere vyrazne sportuji a maji vyssi podil svalu, byva tvorba estrogenu nedostatecna, protoze bilkoviny ve svalech estrogen vazou, cimz snizuji jeho mnozstvi pouzitelne pro ovulaci.

Ahoj, Alena
 Lubica 
  • 

Re: Pro Lubicu 

(19.3.2004 8:52:13)
Ali diky moc za vysvetlenie.Aj ja som meranim a pozorovanim zistila, ze islo asi o anovulacny cyklus.Nezaznamenala som zato obdobie ani ziadny hlien a dostavila sa mi uz aj MS. Teraz vsak neviem ako to mat brat, ci to 2 dnove spinenie bola mensia( 2 dnova) MS, tak potom normalna (5 dnova)MS sa mi dostavila po 25 dnoch, alebo to nemam povazovat za MS, potom mi prisla az po 38 dnoch.Potom spineni mi BT stupala a dosiahla az 37 st,potom zacala klesat a prisla MS.No nic, asi sa uz nebudem tym zatazovat.Len by ma zaujimalo ci sa anovulacny cyklus moze prejavovat tak ako som popisovala?Kupila som si v lekarni vitaminy na podporu tehotenstva, obsahuju kys.listovu, vit.E, tak verim, ze coskoro pomozu:))Moze mat na to vsetko vplyv rybi tuk?Zistili mi vysoky cholesterol(asi zdedeny)a doporucila mi doktorka jest rybi tuk v tabletkach.BT budem merat i nadalej(som zatial novacik),sledovat hlien a snazit sa:))OV prebieha ked BT dosiahne najvyssej hodnoty?Ked zaznamenam uz 37 st, tak OV bola pred touto teplotou a uz je zbytocne sa snazit?
Dakujem za vsetky prispevky.Naozaj mi pomahaju.
Ahoj Lubica
 Alena 
  • 

Re: Re: Pro Lubicu 

(19.3.2004 20:19:47)
Ahoj Lubica,
aby to bylo co nejsrozumitelnejsi, odpovim v bodech:
1. Rybi tuk, stejne jako sojovy, lneny, slunecnicovy a olivovy olej (pozor! ne tepelne upraveny) pomahaji snizovat cholesterol. Naopak jakykoli jiny tuk vcetne ztuzenych rostlinnych margarinu je dobre ze stravy zcela vypustit. Take prijem bilkovin z masa by mel byt nizsi. Na druhou stranu cim vic cerstveho ovoce a zeleniny, tim lip.
2. Ja si myslim, ze cyklus jsi mela 38-denni, to dvoudenni krvaceni nebyla prava menstruace. Anovulacni cykly byvaji vetsinou delsi nez ty klasicke.
3. Jak budes merit bazalni teplotu, uvidis, jestli ten anovulacni cyklus byl vyjimka nebo jestli mas problemy s ovulaci pokazde.
4. Ovulace probehne vetsinou v posledni den nizkych teplot. Pokud se teplota zvysi (a zustane trvale vyssi), uz je po ovulaci. Konecne jsem uverejnila druhy dil Symptotermalni metody venovany bazalni teplote, tak si to kdyztak prohledni.
Kdyztak zase napis,
ahoj Alena
 katarína 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: anovulace 

(22.5.2006 20:32:19)
Alenka, chcem vás požiadať o radu...BT si meriam krátko len druhý mesiac, pretože sa snažíme s manželom o prvé bábo...meriam si ju v konečníku...pred MS som mala teplotu tako okolo 36,8 ale v deň MS mi náhle klesla na 35,8, další den 35,9...chcem sa spýtať či sú takéto nízke teploty počas menštruácie v poriadku...je tu este jedna zvláštnosť ...minulý meisac ked som si začala BT merať som to skúšala v ústach (ale bolo to nepohodlné) a vtedy som mala teplotu počas ms 36,4 až 36,5 a tento mesiac taká nízka teplota vobec tomu nerozumiem a neviem ci mám tomu pripisovať nejaký význam. inak cyklus mám odjakživa pravidelný 28 týždňovi občas (tak ako aj v tomto prípade mi jeden deň mešká) , mám 27 rokov a nikdy som nemala ženské problémy okrem mykózy...ďakujem za odpoved

katarína
 Svetlana. 


indukovana ovulacia 

(19.2.2004 15:17:04)
Chcem sa spytat, ci niekto nevie viac statistickych udajov o indukovanej ovulacii - t.j. ovulacii "vzniknutej" necakane, stresom, inym psychickym stavom a pod. Ako casto sa vyskytuje, co su jej priciny?
Dakujem az akekolvek info.
 andrea 
  • 

Re: indukovana ovulacia 

(19.3.2004 16:15:33)
ahoj,
trochu jsem se o to zajímala a musím Ti říct, že teda co doktor to názor.
Celá ta problematika vznikla asi v 70. letech, kdy vědci zkoumali králíky a zjistili, že existuje právě indukovaná ovulace.
Ihned se ty poznatky začaly taky vyučovat na lékařských fakultách a to bez důkladného ověření na člověku.
Mě doktorka řekla, že dnes se dle výzkumů v posledním desetiletí zjistilo, že u člověka se indukovaná ovulace nevyskytuje. Říkala, ale že docela chápe, že doktoři, u nihž není gynekologie přímo vědním oborem to třeba neví, (jsou to jenom lidi, kdyby měli studovat všechno asi by nedělali nic jiného) no a proto to třeba ještě svým pacientkám předkládají.
Já sama sem ale žádný výzkum nestudovala ani nečetla zprávy z výzkumu (nejsem doktorka), takže to co Ti tady říkám je zprostředkovaná informace, ale nemám důvod tomu nevěřit.
přeju hezký den.
 bedla 
  • 

Hlen 

(19.2.2004 15:34:59)
Jak jsem to tak cetla, tak jsem presvedcena, ze tahly bilkovity hlen mam a to asi tak 10-15 den cyklu, ale to ostatni lepkavost nebo kremovity hlen to mi neprijde
 andrea 
  • 

Množství hlenu 

(20.2.2004 12:26:30)
ahoj,
vůbec se nemusíš nějak stresovat z toho, že nepozoruješ jiný hlen, alespoň tedy já ho na sobe taky většinou nepozoruji ale plodný typ hlenu si najdu.
některé holky prostš mají hlenu dost a vidí ho třeba i na kalhotkách. jiné jako třeba já a asi i ty mají hlenu míň a pozorovování dá víc "zabrat". já abych si našla hlen tak musím nejdřív trochu zatlačit a teprve pak na toal. papíru něco objevím. no a méně plodný typ hlenu nepozoruju skoro vůbec.
otěhotnět jsem teda zatím nezkoušela, ale doufám, že toto problém nebude. nebo máte někdo jiné informace, může opravdu málo hlenu být důvodem k neplodnosti?
Je opravdu důležitá jenom kvalita?
 Iva 
  • 

Neshoda hlenu a teploty 

(20.2.2004 19:23:57)
1) Kdyby se někomu neobjevil bílkovitý nebo krémovitý hlen vůbec, znamená to, že se jedná o neplodný cyklus?
2) Co když se mi neshoduje hlen s teplotou? Tzn. teplota stoupne z 36,3 - 36,4 dvanáctý den na 36,7 - 36,8 a tak se drží až do jednoho dne před menstruací, ale "plodný hlen" se objeví až 17. den, tj. pět dnů po zvýšení teploty. ?
 Alena 
  • 

Re: Neshoda hlenu a teploty 

(22.2.2004 21:17:34)
Ahoj Ivo,
chce se to asi sledovat vice cyklu. Ja bych u tebe videla dve moznosti:
1. Pokud ten hlen v 17. dnu byl jen jednodenni, nemusi to byt ten "hlavni" hlen, coz by mohlo znamenat, ze tvorbu hlenu pred ovulaci jsi "propasla": hlen se tvoril, ale nezaznamenala jsi ho.
nebo 2. Teplota ti zacala postupne stoupat od 12. dne, ale nejvyssich hodnot dosahla az po 18. dnu - k ovulaci mohlo dojit az ten 18. den.
Ktera varianta je ta spravna muzes taky urcit podle delky cyklu - pokud by byl jen 25-28 dni dlouhy, ovulace probehla uz 12. den, pokud 30-34, byl by to ten 18. den.
Vetsinou se teploty a hlen shoduji, protoze jsou ovlivnovany temi stejnymi hormony. Problemy s neshodou vyplyvaji spis z nedostatecneho sledovani hlenu nebo nepresneho mereni teploty. Teplotu totiz oblivnuje spousata faktoru, napr. v 12 az 17 dni jsi mohla prodelat mirne nachlazeni nebo teplota v pokoji (horka noc) byla o neco vyssi nez obvykle, takze jsi namerila vyssi hodnoty, i kdyz jeste nedoslo k ovulaci.
Snad jsem trochu pomohla.
Mej se!
Alena
 Sqeeky a kluci 02/05 a 06/08 


Zmena hlenu po poceti 

(26.3.2004 14:54:34)
Clanek je perfektni a hned jsem zacala vyrabet tabulky, pozorovat hlen a merit bazalni teplotu, zatim mam pouze jeden a pul cyklu. Chtela bych se zeptat jestli nekdo nevite, zda pokud dojde k oplodneni vajicka, zmeni se viditelnym zpusobem i konzistence hlenu. Diky a preji hezky patek.
 andrea 
  • 

tabulky 

(31.3.2004 8:46:26)
odpověd na tvoji otázku neznám, protože jsem ještě nebyla těhotná, ale ty tabulky nemusíš tvořit, jsou ke stahnutí na www.lpp.cz a pak taky na www.cenap.cz-tam jsou hezčí tabulky, ale zas je asi problematičtější to stažení.
hezký den
 Kristie 
  • 

Re: Zmena hlenu po poceti 

(28.4.2004 15:23:13)
Ahoj, já jsem byla těhotná pouze necelé tři týdny a pak jsem spontánně potratila, ale vzpomínám si, že jsem byla pořád hrozně vlhká a hlen byl takový bělavý a řídký, asi jako při sexuálním vzrušení.
 veronika 
  • 

dobry clanek 

(27.2.2004 15:42:41)
Dobry den, dobry clanek, dekuji.
Tesim se na Symptotermální metoda II.a III.
 Martina, zatím jen toužící po miminku 
  • 

Dá se kniha sehnat v češtině? 

(29.2.2004 18:40:57)
Dobrý den milá Aleno, Vaš příspěvek mě velmi zaujal, protože jsem ve snahách o miminko teprve začátečník (3 měsíce?). Určitě bych se chtěla co nejvíce dozvědět i o zbývajících dvou metodách. Je kniha přístupná pouze v angličtině nebo je možno sehnat ji i v češtině? Ono to s tou angličtinou je pak složitější, i když, co by člověk pro miminko neudělal. Děkuji za info a ať se nám všem daří (otěhotnět). Hezký den! Martina
 andrea 
  • 

Re: Dá se kniha sehnat v češtině? 

(1.3.2004 8:56:33)
ahoj,
knížka se dá sehnat i v češtině i když trochu jiná a dokonce dvě, už jsme se o tom bavili výše. viz příspěvky Taky dobrá knížka atd. Tu kterou používám já jsem si objednala na www.lpp.cz a jmenuje se Umění přirozeného plánování rodičovství.
Koukni se ale výše holky tam psali ještě o nějaké jiné knížce.
pokud se ti ale nechtějí číst knížky můžeš zajít do nějaké poradny přirozeného plánování rodičovství a tam ti poradí "jak nerychleji otěhotnět". já jsem z Ostravy a u nás je ta poradna ve Vítkovické nemocnici a vede ji MUDr. Friedrichová.
přeju příjemné snažení.
 Martina, zatím jen toužící po miminku 
  • 

Re: Re: Dá se kniha sehnat v češtině? 

(1.3.2004 16:51:05)
moc děkuji, zatím si asi vystačím s literaturou a těmi příjemnějšími pokusy:-)))
 Alena 
  • 

Re: Dá se kniha sehnat v češtině? 

(17.3.2004 17:53:52)
Ahoj Martino,
diky za zajem. Omlouvam se, ze odpovidam az ted, ale vidim, ze uz odpovedeli i jini. Knizka, kterou uvadim asi v cestine vydana neni, je to taky jedina knizka o symptotermalni metode, kterou mam, predtim jsem cerpala informace z internetu. Nemuzu si ji vynachvalit, obsahuje 500 stran opravdu kvalitnich, nezaujatych informaci, mimo jine taky poukazuje na rozdil mezi zakladni symptotermalni metodou a prirozenym planovanim rodicovstvi.
Ahoj, Alena
 Eva 
  • 

Re: Dá se kniha sehnat v češtině? 

(2.4.2004 14:30:20)
Mohu doporučit původní český podrobný návod k symptotermální metodě - Šipr, Siprová: Přirozené a spolehlivé plánování rodičovství (nakladatelství Gloria). K dispozici jsou také překlady metody doporučované Ligou pár páru - J. Kipley: Umění přirozeného plánování početí a překlad prof Rötzera - Rötzer: Přirozená regulace početí.
Eva
 Lenka 
  • 

OVULACE? 

(8.3.2004 9:41:39)
Děkuji Aleně za moc zajímavý příspěvek. Půjdu rovnou k věci. Mám cykly
dlouhé cca 25-27 dní (1x v roce výjmečně 24). Prostě průměrný cyklus mám 26
dní, tudíž i OVU mívám dříve než 14 den.
A teď jsem zmatená. 8. den jsem měla přímo ukázkový hlen (tzn. bílek,
natahoval se až do 10 cm, bylo ho hodně). 9, 10, 11, 12 bylo hlenu stále
méně a méně, spíše se blížil ke krémovému, jen při důkladném prozkoumání
jsem objevila maličko bílku. 13. den hlen žádný, ani při důkladném zkoumání
:-), jen krémový.
A teď BT:
8. den ?? (bílek - nejvíc)
9. den 36,6 (bílek, ale už méně)
10. den 36,7 (bílek, ale už méně)
11.den 36,8 (bílek, ale už méně)
12.den 36,9 (bílek, ale už méně)
13. den 36,7 (krémový hlen)
14. den 37,1 37,1-2 mám i nadále (krémový hlen až sucho)

Co myslíte, kdy byla OVU? Já soudím podle hlenu kolem 8. dne ale podle BT
13. den.
A potom se chci zeptat, všude píšou něco jiného o přežívání spermií v těle
žene. Někdo uvádí 2 dny a někde uvádí 5. - 7. dní. Alena tu píše 5 dní,
pokud je příznivý hlen. Já se s manželem vídám málo (pracuje mimo
bydliště), tulení bylo 9. den. Je tu nějaká šance, že se potkala spermijka
s vajíčkem?

Za případné odpovědi děkuji.
Lenka
 babeta 
  • 

Re: OVULACE? 

(8.3.2004 10:32:58)
Ahoj!
nevím jestli se měříš pravidelně, protože pak by jsi možná tušila jaká je tvá BT před ovulací a po ní. Podle toho co píšeš bych soudila, že ovulace proběhla spíše 10-11 den. U hlenu neznamená, že ten "nejplodnější" znamená ovulaci, někdy spíš tělo upozorňuje na to, že OV přichází. Takže pokud objevíš bílkový hlen i když ne v takovém množství, přesto může ukazovat na ovulaci. Zpravidla se považuje poslední den plodného hlenu za OV.Také průměrná délka tvého cyklu by tomu odpovídala. Takže toho 9. to klidně mohlo vyjít (spermie mohou opravdu přežít až 5 dní, někde jsem dokonce četla, že 7 -)). Tak hodně štěstí přeje Babeta.
 Alena 
  • 

Re: OVULACE? 

(17.3.2004 17:12:21)
Ahoj Lenko,
omluvam se, ze jsem dlouho neodpovedela, nejak jsem se nedostala na rodinu.
Ja si myslim, ze ti ovulace probehla nekde mezi 12 a trinactym dnem. U hlenu je dulezite, ze po ovulaci se nahle prestane tvorit. Kazda jsme jina, nekdo muze mit nejvetsi mnozstvi hlenu den pred ovulaci, nekdo jako ty i 4 dny pred ni. Kdyz jsi i 9, 10, 11 a 12 den nasla bilek (i kdyz velmi malo), i v techto dnech jsi mela nejplodnejsi hlen. To taky dava vysokou sanci na preziti spermii z onoho devateho dne. Vypada to jako ukazkovy pripad nacasovani na holcicku (X spermie jsou pomalejsi, ale zato preziji dele). Jsem moc zvedava, jestli to vyjde.
Jak jeste uvedla Babeta, zalezi take na teplotach jake jsi mela pred tim 8. dnem, pokud by byly jen mezi 36,2 a 36,5 vypadalo by to na ovulaci mezi 8. a 10. dnem. Ale podle delky cyklu si myslim, ze tato varianta je celkem bezpredmetna. Poovulacni faze totiz by nemela byt delsi nez 16 dnu, vetsinou okolo 14. Pokud se po ovulaci nedostavi krvaceni do 18 dnu, znamena to skoro na 100% tehotenstvi.
Ahoj Alena
 Bambína 
  • 

Re: Re: OVULACE? 

(31.3.2004 16:28:19)
Mě se zdá, že ovulace byla ten 9. den, a pak postupný vzestup, tedy s jedním poklesem toho 13. dne. Teplotka prostě nestoupla naráz, ale pomalu.

Prosím, Leni, napiš, jak to dopadlo, jsem strašně zvědavá!!!
 Iva 
  • 

Jiný hlen + ředění hlenu 

(22.3.2004 22:29:36)
Za prvé: mám většinou hlen tekutý, mléčný (takže to už vlastně není "hlen"). Asi neodpovídá žádnému z uvedených typů. Je ho dost a na prstech zůstává, neschne. Není hustý - ani krém, ani lotion, ve tvaru rozhodně nezůstává. Není slizký, není čirý, nenatahuje se. To jen sem tam obsahuje pár jakýchsi hustších vlákének. Zkrátka má mléčnou barvu. konzistenci o něco hustší než voda. Nijak nemocná nejsem. Tak je ten hlen plodný, neplodný, nebo prostě podivný?

Za druhé: psalo se zde o sirupu Mucosolvan na zředění hlenu. To platí kdy? Přece když mám hlen - krém, je druhý nejplodnější. Nebo to je pro ty, co májí stále hlen gumovitý nebo tak nějak? To já se svým tekutým hlenem asi příliš rozhušťovat Mucosolvanem nepotřebuji, že? (nebo ano?)

Za třetí: Když chci tedy pomoci hlenu Mucosolvanem, má se užívat stále, nebo jen v době pohlavních styků, nebo zhruba okolo předpokládané ovulace (tedy třeba 10. - 20. den)?

Děkuji za případné odpovědi na mé všetečné kon krétní otázky.
Iva
 andrea 
  • 

Re: Jiný hlen + ředění hlenu 

(23.3.2004 15:51:42)
ahoj,
fakt mi ten tvůj hlen pripadá divný, každopádně myslím, že ty Mucosolvan nepotřebuješ, to spíš ty co mají hlen méně řídký, nevím.
Zkus napsat, jestli takový hlen máš pořád, nebo je tenhle ten co by měl být nejplodnější.
Možná se pokus trochu "natáhnout" ty vlákna, pokud se ti to povede přes 1cm měl by to být on, ale jinak teda opravdu nevím. Asi bych být tebou zkusila i jiné příznaky (bazální teplota, čípek).
No asi jsem moc neporadila.
 Jana 
  • 

Jak zkavalitnit hlen 

(25.3.2004 12:59:42)
Ahoj všem snažilkám,
četla jsem knihu o plánovaném rodičovství, kde bylo uvedeno, že málo tažný hlen dokáže "vylepšit" Robitussin. Zkusila jsem to a řeknu vám, takový vaječný bílek jsem v životě snad ještě neměla.
Robitussin se nechá koupit v každé lékárně bez předpisu (je na suchý kašel) a dokonce dobře chutná.
Patřím mezi snažilky, ale podle doktora mám anovulační cykly. Kdybyste některá věděla, co pomahá, prosím napište mi to. Jsem už z toho hodně nešťastná. Jana
 Dita 
  • 

Jak ty kapky a sirupy užívat? 

(25.3.2004 19:25:51)
Jana tu dnes zmínila Robitussin, už dříve se psalo o Mucosolvanu. Ale mně stále není jasné, co s nimi? Brát je pořád, nebo jen v plodných dnech? Dávkovat jako bych měla kašel (jak je uvedeno v příbalovém letáku), nebo méně, nebo více?
 Jana 
  • 

Re: Jak ty kapky a sirupy užívat? 

(28.3.2004 20:02:55)
V té knížce bylo napsáno, že je jedna paní nemohla 13 let otěhotnět, pak měsíc používala Robitussin a otěhotněla. Já jsem to používala jen v plodných dnech, 2x denně a fungovalo to. Asi to chce si chvíli hlídat, jak hlen reaguje a podle toho upravit dávky. Jana
 Marry 
  • 

Jak rozeznat hlen od spermatu? 

(30.3.2004 20:32:16)
Ahoj,
poradí mi někdo, jak spolehlivě rozeznat hlen od spermatu? Nějak se i to nedaří:-) Díky
 Kristie 
  • 

Hlen jako rosol 

(28.4.2004 15:29:20)
Ahoj ženy,
můj hlen, tedy pokud to tak lze nazvat, vypadá spíš jako rosol. Prostě je to takový kus sulcovité hmoty. Barvou opravdu připomíná bílek. Máte to někdo taky tak?
K.
 Lucka 
  • 

Re: Hlen jako rosol 

(27.9.2006 15:03:10)
Ahoj,
tak to jsem měla před dvěma měsíci. Takový rosol. Byl ajsem z toho docela vyplačená, ale asi je to normální. L.
 Pavla 
  • 

bezradná... 

(7.5.2004 9:10:19)
Už šest cyklů čekáme na děťátko. Nikdy jsem PPR "neprovozovala", přesto jsem vždy měla přehled o svém hlenu. Bylo jej dost, takže při pouhém použití WC jsem věděla "na čem jsem". Ale těch posledních šest měsíců jsem, zdá se mi, pořád suchá. Čím to??? Stresem? Pobytem v Indii před těmi šesti měsíci (premedikace, vakcinace na všecko možné a ještě k tomu hospitalizace po příletu)? Málo vitamínů? Nebo....?
S PPR jsem začala tento měsíc, poctivě měřím teplotu, ale nemůžu si nahmatat čípek a vyhodnotit hlen...
Poradíte někdo či napíšete svůj názor nebo zkušenost?

Všechny vás zdraví

Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Re: bezradná... 

(10.5.2004 14:18:56)
Ahoj Pavlo,
čekáme už 7 cyklus a také stále nic. podle BT a hlenu, který byl u mne tak 4-5 dní, také jen při samovyšetření se nám to nepodařilo a hlavně jsme se i s manželem zrovna v těchto "plodných" dnech nemilovali.
Měla jsem ovulaci i 27 den cyklu a to bylo asi způsobené stresem - nabourala mě nějaká ženská. Co píšeš ty, tak si myslím, že vše je ta příčina neůspěchu, protože stres je největší nepřítel. Musím ti v příštím příspěvku napsat všechny příroní Léky, které mi pomohly ovulaci vyvolat. Jinak jsem také mívala hlen, který je opravdu vyditelný a teď ho musím hledat, ale hlavu vzhůru, my to dokážeme. Tak se drž a já ti dám vědět.
 Pavla 
  • 

Re: Re: bezradná... 

(12.5.2004 10:30:22)
Zdravím Tě Týno,
jsem ráda, že ses ozvala, a že máš zkušenosti se stejnou situací.
Budu moc ráda, když mi poradíš něco, co se Ti osvědčilo a čím se Ti podařilo ovulaci (hlen) vyvolat. Začíná ve mne být malá dušička a pořád si s tím lámu hlavu. Plánujeme první děťátko.... milujeme se pravidelně a často, protože nevíme, kdy je ta pravá doba..., ale pořád nic.
V čera jsem si koupila Mamavit a Mucosolvan. Jakoukoli rozumnou radu zrealizuju, jen aby to vyšlo.
A ještě jedna otazka: radila ses o tom s lékaři?
Ať se Vám s manželem daří a podaří..

Pavla
 Alena 
  • 

Re: Re: Re: bezradná... 

(13.5.2004 20:39:17)
Ahoj Pavlo,
mrzi me, ze se vam s manzelem porad nedari otehotnet. Co se tyka hlenu, tak postupem veku ho zena miva cim dal min. Jako dvacetileta jsi klidne mohla mit bilkovy hlen 5 dnu, ve ctyriceti ho sotva najdes jeden den. Ja jsem si driv myslela, ze s hlenem problemy nemam, mivala jsem skoro cely cyklus aspon lepkavy hlen, ale kdyz jsem se zacala blizeji zkoumat, poradny bilek jsem nikdy nemela. Taky jsem nemohla otehotnet, i kdyz jsme se tulili ve vhodnou dobu. Pak jsem zacala brat pilulky s kyselinou listovou a nemohla jsem uverit kolik a jak kvalitni bilek jsem mela - hned ten prvni cyklus jsem taky otehotnela.
Obecne ale kys. listova pomoct nemusi, zalezi to na tom, co tvemu telu chybi. Urcite bych brala tehotenske multivitaminy, a kvalitne a zdrave se stravovala, vyziva dela opravdu hodne.
Dale by me zajimalo - mivas dlouhe cykly (33 a vice dnu)? To byva zpusobeno nedostatkem estrogenu, ktery je taky dulezity pri tvorbe hlenu. S nedostatkem estrogenu mivaji vetsinou problem hubene holky a sportovkyne, ktere maji nedostatek tukove tkane, ktera je zdrojem az tretiny celkoveho mnozstvi estrogenu, potrebneho pro zdravy menstr. cyklus. V takovem pripade staci pribrat par kilo a hned se to srovna.
A samozrejme ten stres. Kdyz je clovek v nejistote, jeste se to zhorsuje.
Musis si rikat, delam pro mimi maximum, tak mimi urcite prijde.
Drzim palce, Alena
 Pavla 
  • 

Re: Re: Re: Re: bezradná... 

(17.5.2004 11:36:57)
Ahoj Aleno,
děkuju Ti za reakci na můj dotaz. Připadá mi docela logické, že s postupem věku dochází k úbytku cervikálního hlenu nebo jeho kvality. Je mi 25 let a jeho "nedostatek" pozoruji tak půl roku. Potíže s váhou nemám. BMI mám v normě, ani hubená, ani silná.
Cykly mám pravidelné od svých 13 let. Ustálily se na průměrně 29 dní.
V minulém týdnu jsem si koupila Mamavit a začala ho užívat. Kyselina listová je v něm obsažena, doufám, že v dostatečném množství. Předevčírem jsem si při samovyšetření našla hrudkovitý hlen a bylo ho docela dost. Je možné, aby jej vitamíny tak rychle podpořily?
Taky stres, který jsme s partnerem prožívali už pomalu odeznívá, tak doufám, že velký podíl na neuspěších početí našeho miminka mu mohu přikládat.
Budu ráda, pokud budeš mít čas a chuť znovu reagovat.

Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

zprávička pro Pavlu 

(14.5.2004 13:54:18)
Milá Pavlo,
tak jsem ráda, že jsi zareagovala. Tak je to přípravek Sarapis, je na něj hodně reklama, zrovna včera jsem si koupila časopis Paní domu 6/2004 A JE TO NA STR. 41. zKUS I WWW,VEGALL.CZ. Jinak ještě užívám střídavě maternu s těh. vitamíny a Cetebe se zinkem a občas kyselinu listovou, ale ta je v těh. vitamínech. Jinak paní doktorka mě doporučila užívat vitamin E 100 a manžel vit. E 200. Tak ty mužský alespoň trochu zapojíme.Tak to jsou mé rady. Snažíme se také, tak jsme obě ve stejné situaci a chápu tě, že nemyslet na to je nemožné, Já měla teď ovulaci 26! den menstr. cyklu. Asi jsme to propásli, protože mě nenapadlo, že k ní může dojít tak pozdě, ale možná proto, že jsem na to přestala myslet a vzdala to tak přišla.
Teď čekám na menstruaci a mám 12 den 37,1 ale nedělám si naději, protože znáš určitě ten pocit zklamání. No, ale věšet hlavu nebudeme, jinak p. doktorka mi poradila to Ečko a jinak se mnou nic dělat nebude, až po roce snažení. Brala jsi někdy antikoncepci? Tak moc držím palečky a pokud budeš chtít povzbudit, ráda zas napíšu. I mě je milé, to ze sebe dostat. Tak mnoho úspěchů!
Týna
 Pavla 
  • 

Odpověď pro Týnu  

(17.5.2004 11:09:04)
Ahoj Týno,
ráda Tě tu zase potkávám. Taky znám dobře to zklamání, když se menstruace dostaví a pomalu si už na ně zvykám. Ale o to větší pak bude naše překvapení! Vydrž!!!
Antikoncepci jsem nikdy neužívala. Před rozhodnutím otěhotnět jsme s partnerem používali kondom. Dokonce jsem taková hříšnice, že ve svých 25 letech jdu poprvé v dospělosti na gynekologickou prohlídku..:o(
PPR se věnuju teprve první měsíc. Ten předešlý jsem se snažila zjístit ovulaci ovulačními testy, ale bez úspěchů. Jsou dost drahé...
Zaváhala jsem v prvních dnech cyklu a začala poctivě měřit až desátý den. Menstruace přitom trvala sedm dní, byla delší než obvykle. Podle grafu, ktery pozoruji to vypadá, že ovulace proběhla 13 den cyklu, přitom cykly mám dlouhé průměrně 29 dní. Den předtím i potom jsme se moc pěkně potulili, ale počítám, že "svištík" ještě nepřijde. Příští měsíc to ověřím, ale doufám, že pokud teplota v druhé polovině cyklu stoupla o 0,5°C, tak k ovulaci podle všech nastudovaných pravidel došlo... a můžu se soustředit na hlen..:o) Nechala jsem si poslat informace z občanského sdružení Cenap a tak jsme celý páteční večer leželi v brožůrách a vyhodnocovali náš polovičatý graf..:O))Před dvěma týdny jsme se přestěhovali a minulý týden jsem začala užívat Mamavit. A dokonce předevčírem jsem si při samovyšetření objevila hrudkovitý hlen a bylo ho docela dost!!! Cítím se mnohem lépe, připisuji to všechno stresu, který jsme před tím prožívali. A doufám, že se všechno obrátí k lepšímu.
Na doporučené stránky jsem se podívala a Sarapis si určitě koupím. Jen by mě zajímalo, jestli jej můžu užívat zároveň s těmi těhot. vitamíny a Ečkem nebo raději, třeba po měsíci, střídat?
Děkuju za povzbuzení, je moc fain podělit se o starost i radost.
Držme si palečky a doufejme, že brzy nás za ně budou chytat naše malé velké radosti.
Budu ráda, když se zase ozveš...a třeba se sťastnou novinou..:o))

Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Re: Odpověď 

(17.5.2004 16:12:46)
Milá Pavlo,
to zas bylo pohlazení po duši, když jsem si přečetla tvou odpověď. Bylo to zklamání, ale už se tase těším a věřím, žr to jednou opravdu vyjde. Mám moc hodnou dceru a ta si tak přeje sourozence až mě to u ní zaráží. Představ si, že s těší až se o vše podělí a naučí svištíka věci, které umí ona atd...
Jinak ten Sarapis určitě můžeš užívat dohromady, to je přírodní a nic ti to neudělá a to E 100, určitě také ne. Špatné by bylo předávkování vit. A, ale ten nás netrápí.
Velice mě zaujalo co jsi psala o tom združení CENAP, to neznám. Můžeš mi prosím napsat něco blíže?
Ještě k těm cyklům, já mám 32- 40 ! Brala jsem před tím antikoncepci přes 3 roky a ta za to všechno určitě může. S tou tvou prohlídko v 25! jsi opravdu hříšnice, ale uvidíš, že jseš v pořádku. Já jsem také poprvé nemohla otěhotnět a bylo to jen špatné Ph v pochvě, tak mi na to paní doktorka dala lék a do měsíce jsem otěhotněla. Když je vysoké Ph tak to ubíjí ty spermie, tak třeba máš jen takový problém, protože co píšeš, tak je vše podle mě v naprostém pořádku. Tak jestli ti to nevadí, napiš jak jsi dopadla u lékaře a držím palečky! Třeba už se to povedlo???:-)
Jinak to Ph se dá vyšetřit hned v ordinaci lékaře.
Tak krásný zbytek dne.
 Pavla 
  • 

Týně 

(18.5.2004 8:46:12)
Zdravím Tě Týno,
na adrese www.volny.cz/cenap/ se dočteš o občanském sdružení Cenap. Narazila jsem na jejich stránky, v době, kdy jsem sbírala informace o PPR. Po kontaktování prostřednictvím poradny mi poslali poštou kontakt na nejbližší centrum, pár brožůrek o PPR, neplodnosti, apod. Na jejich stránkách si můžeš např. stáhnout záznamové tabulky a dočíst se o nabízených publikacích k tématu. Jo, a docela zajímavá je nabídka kursu PPR pro začátečníky a nabídka vedení páru instruktory PPR. Jestli si toho svištíka do konce léta neutulíme, asi takový nebo podobný kurs absolvujeme.
Prohlídka u paní doktorky mě čeká "až" za tři týdny. Do té doby ještě musím absolvovat pracovní cestu v zahraničí a předpokládanou menstruaci..:o((. Přesto je to moje noční můra (do slova a do písmene). Nevím, nevím jak se na vůbec první prohlídce svěřit s tím, že se už půl roku snažíme..:o((? Co myslíš?
Ten Sarapis si pořídím co nejdříve. O vitamínu E jsem mému milému už včera referovala a prý: "Tak to zkusíme"..:o)).
Tvoje malá princeznička se určitě sourozence dočká. Do té doby ještě nasbírá nějaké nové poznatky a bratříček nebo sestřička pak bude geniální..:o))
Děkuju za odpověď, moc mě potěšila a DRŽ SE TÝNO, bude nám hej!

Pavla
 Pavla 
  • 

Týně 

(18.5.2004 8:46:29)
Zdravím Tě Týno,
na adrese www.volny.cz/cenap/ se dočteš o občanském sdružení Cenap. Narazila jsem na jejich stránky, v době, kdy jsem sbírala informace o PPR. Po kontaktování prostřednictvím poradny mi poslali poštou kontakt na nejbližší centrum, pár brožůrek o PPR, neplodnosti, apod. Na jejich stránkách si můžeš např. stáhnout záznamové tabulky a dočíst se o nabízených publikacích k tématu. Jo, a docela zajímavá je nabídka kursu PPR pro začátečníky a nabídka vedení páru instruktory PPR. Jestli si toho svištíka do konce léta neutulíme, asi takový nebo podobný kurs absolvujeme.
Prohlídka u paní doktorky mě čeká "až" za tři týdny. Do té doby ještě musím absolvovat pracovní cestu v zahraničí a předpokládanou menstruaci..:o((. Přesto je to moje noční můra (do slova a do písmene). Nevím, nevím jak se na vůbec první prohlídce svěřit s tím, že se už půl roku snažíme..:o((? Co myslíš?
Ten Sarapis si pořídím co nejdříve. O vitamínu E jsem mému milému už včera referovala a prý: "Tak to zkusíme"..:o)).
Tvoje malá princeznička se určitě sourozence dočká. Do té doby ještě nasbírá nějaké nové poznatky a bratříček nebo sestřička pak bude geniální..:o))
Děkuju za odpověď, moc mě potěšila a DRŽ SE TÝNO, bude nám hej!

Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Pavle 

(18.5.2004 11:20:32)
Ahoj Pavlo,
děkuji za povzbuzení, je to skvělé - ještě že ta technika tak pokročila.
Návštěvy p. doktorky se vůbec neobávej a z ničeho strach neměj. Pokud by se ti nezdála, vždy můžeš lékaře změnit. Zkus se někoho zeptat " jaká je".
Určitě bych se jí zmínila o tom, že se půl roku smnažíte a hlavně že se chceš ujistit, že jseš v pořádku. Ona ti jistě udělá stěry z čípku, která se provádí a ten stěr posílají na cytologii, kvůli rakovině čípku. Proto má žena chodit každý(!) rok na preventivní prohlídku. To zvládneš a určitě ti to pak už nepřijde tak hrozné. Není to, že by tym člověk chodil pořád, ale jednou ročně je to pohoda. Pokud trpíš výtoky, třeba v létě z bazénu, tak se o tomhle všem poraď a svěř se. Nemusíš se vůbec stydět. Takových žen je! Mě je 31 a šla jsem na prohlídku také až v 25, teda od té doby jsem začala chodit pravidelně, protože jsem na doporučení sehnala skvělou p. doktorku.pŘED TÍM JSEM MĚLA DOKTORA KDE JSEM VŠE PLATILA A NEPŘIŠEL NA TU BANALITU S TÍM Ph. Věřím, že to u tebe bude hodně psychikou a pokud často cestuješ, tak to má taky veliký vliv. Vždyť ty dálky jsou úmorné - alespoň pro mě ano.Myslím, že ta prohlídka nejvíc rozhodne. Tak se měj pěkně a třeba ta menstruace nepřijde jak jsi psala, že jste se tulili. Tak držím palečky!!!
Týna
 Jitka 
  • 

Re: Pavle 

(18.5.2004 13:46:12)
Ahojky Tobě i všem, co pročítají tyto stránky, tak jako já. Jsem ráda, že jsem našla takový počtení. Od letpšního ledna se snažíme s přítelem o miminko a zatím se to nedaří. Tak jsem se dostala až sem a můžu říct, že mne to moc uklidnuje a pomáhá, když vím, že nejsem tak sama. Ted letím do lekárny pro zmínění Sarapis. Jinak užívám i Calibrum-baby plan. Začala jsem si měřit BZ a prostě se snažím co to jde. Můj problém je, že trpím
hyperprolaktinémií. Dřív jsem brala na to hormony a ted zatím doktor nechce dělat nic. Když jsem u něj byla naposledy, tak ho překvapilo, říkal že jsem ještě neměla ovulaci a byl to 19 den. Teplotu měřím zatím jen třetí týden ale ještě jsem si nezvykla přesně. Většinou byla 36,8. Největší strach mám právě jestli nejsem anovulační, což by se mohlo stát při tom problému s prolaktinem. Hlen prostě poznat zatím neumím. Po přečtení všech článků ale začnu na sobě pracovat. Je mi 32 let a ani nevíte jak mě to straší, že to pořád nejde. Až se to povede a doufám, že ano, tak to bude můj nejštastnější den. Od včerejška čekám na menstruaci a zatím nic, jen hrozně slabě špiním. Už jsem na to zkamání když to pak přijde zvyklá. I když vím, že to není vůbec žádná doba. Je Vás tady víc a tak se třeba stanu jednou dopisovatelkou z Vás. Komu se to povede nejdřív. Všem držím palce. Určitě jsem zase brzo zajdu...
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Jitce 

(20.5.2004 10:25:37)
Ahoj Pavlo,
přečetla jsem si tvůj problém a jak vidíš opravdu v tom nejseš sama. Neboj vše čas vyřeší a určitě to štěstíčko přijde. Akorát je mi divné u tvého lékaře jak reagoval, že nemáš ovulaci 19 den, protože ovulace může být i 26 apod. Já tu svojí cácorku splodila asi 5 dní po očekávané menstruaci - tak si to spočítej. Takže příroda si s námi pěkně zahrává a u tebe to možná opravdu bude tím prolaktinem. Ten přece brání ovulaci, ale nejsem lékař, ale tady na rodině když zadáš prolaktin, tak ase ti objeví různé dotazy. No jinak návody na měření BZ atd... toho je tu dost, tak to ani radit nemusím. Jinak o vitamínech, sarapisu apod jsi určitě táké četla. Co je příjemné asi pro každou z nás, že si tu člověk může ulevit a dočká se milého slova a povzbuzení a jsme tu všichni na stejné lodi. Tak ti přeji krásný den a ať ten svištík brzy přijde. Drž se a vydrž to s námi, určitě si budeme psát pocity s těma bříškama.
Týna
 Jitka 
  • 

Re: Týně 

(4.6.2004 16:47:28)
Ahoj Týnko, díky za milou podporu.Delší čas jsem se sem nedostala, tak to napravuji.Díky moc za tip abych si našla tady na rodině v tom vyhledávači ten můj neslavnej prolaktin.Už mi to ted naběhlo tak se hned vrhnu na čtení.I když jsem se snažila minulý měsíc tak jsem to nakonec dostala a ještě se zpožděním.V duchu jsem už druhý den při zpoždění jásala ale čtvrtý den byl deprese.Tak mne ta snaha ted čeká nanovo.Četla jsem tu zajímavý článek "prstíčková metoda" od Veroniky a moc mne zaujala tak ji ted vyzkouším. Investovala jsem ted navíc i do ovulačních testů abych to přesně odhadla kdy je ten nejlepší den tak jsem začala včera kdy byl 14 den a zatím to nevypadá na ovulaci.Máte někdo s těmito testy zkušenosti.Mám jich v krabičce 6 a stálo to 37O,- je to stejnej princip jako těhoten.test.Tak tomu věřím...To jsi mne přakvapila s tím jak nebo spíš kdy jste splodili cvrčka - 5dní po očekávané MS? No v létě si nechám nabrat prolaktin a uvidím co dál.Ty máš zatím jen jednoho caparta? My máme 9.7 svatbu, těším se ale víc než to budu prožívat snad brzy dvě čárky na těhot.testu. Přála jsem si do léta tak holt budu si muset asi ještě počkat, nechci si už dávat každý měsíc naděje a zbytečně.Ale copak to jde, nemyslet na to? Jinak všem přeju krásné dny a zase zavítám.
 Alena 
  • 

zvyseny prolaktin 

(4.6.2004 19:14:07)
Ahoj Jitko,
tak jsem koukla do sve knizky o vyzive, co pisou o zvysenem prolaktinu. (Vzdycky dam radeji prednost upraveni vyzivy pred branim leku.) Hladinu prolaktinu kontroluje hypotalamus pomoci dopaminu. Pokud hypotalamus spatne funguje, je prolaktinu moc. Pomoci muze VITAMIN B6, HORCIK A ZINEK, ktere stimuluji produkci dopaminu. Neprimo muze take pomoci alfa-linolenova kyselina (jedna z esencialnich mastnych kyselin, ktere jsou v neztuzenych, tepelne nezpracovanych, rostlinych olejich). Tato kyselina podporuje produkci prostaglandinu E1, ktery redukuje negativni ucinky zvyseneho prolaktinu.
Ahoj Alena
 Pavla 
  • 

Jitce 

(8.6.2004 8:28:43)
Ahoj Jitko,
četla jsem Tvé psaní Týně, kde se zmiňuješ o "prstíčkové metodě". Jen jsem Ti chtěla napsat, že jsem teď v 6tt a myslím si, že nám prstíčky hodně pomohly, protože se nám to po šesti měsících snažení povedlo s prstíčkama hned napoprvé. Nemusí to být právě tím, ale za zkoušku nic nedáš. Džím pěstičky. Joo, a ovulační testy mi moc nepomohly. Dělala jsem si čtyři po sobě od 12 dne cyklu do 15 dne a pořád nic, tak jsem zkusila raději měření BT a huráááááááá!Taky jsem pak i bez těhotenského testu věděla, že jsem podle zvýšených teplot těhotná. Já se snažím zařídit svatbu až teď, ale moc se mi do toho s tím mimi nechce, takže ti přeju všechno dobré a hned po svatbě ať vám to vyjde, protože pak už budeš mít klid jen a jen na vás dva a drobečka.
Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Pro Jitku 

(14.6.2004 18:20:29)
ahoj Jitko, mám jedno dítko a snad budu mít někdy ještě další. Znám ty deprese když už člověk myslí. Mě se to stalo minulý měsíc a je to hnusné! Mám taky delší cykly a vždy když má být ovu tak mě bolí celý den pravá strana, tak nevím jestli to je v pořádku. Není to nic příjemného je to jako slepák.Tak jsem v očekávání ovu snad proběhla v pátek 11.6. tak uvidíme. Budu čekat. byl to 26 DC, mám to vše takhle opožděné.no jsem zvědává.Zkoušíme to od října. Věšet hlavu nebudem a bříška nám určitě narostou!!! Tak měj se moc krásně a těším se na zprávičku.
 Pavla 
  • 

Pozdrav pro Týnu 

(24.5.2004 10:40:12)
Ahoj Týno,
po delší době Tě zase zdravím. Mám 31 den cyklu a netrpělivě očekávám menstruaci. Ráno jsem si naměřila 37°C, tak jako předchozí dny (teplota mi pořád neklesá). Den ovulace v tomto cyklu jsem asi stanovila špatně, protože jinak by to znamenalo, že jsem těhotná. A protože pocity v bříšku mám jako před menstruací, čekám, co se bude dít.
Dnes se chystám koupit si Sarapis. Ještě jsem to kvůli té služebky nestihla, takže zatím užívám "jen" Mamavit.
Tvé poslední psaníčko mi dodalo hodně odvahy, takže se těším na každé další.
Ať se Vám daří moc přeje

Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Re: Pozdrav pro Pavlu! 

(24.5.2004 11:29:58)
Ahoj Pavlo,
ani nevíš jak ti držím palečky! Pokud si pamatuji tak máš cyklus pravidelný ne?! Chápu, že se raději netěšíš, ale to co píšeš vypadá opravdu velice nadějně. Tak se drž a ten Sarapis si kup až po menstruaci (myslím, že už to nebude potřeba). Někdy to těhotensrtví začíná jako příznaky menstruace. No jsem napnutá a každopádně se těším na další psaní a moooooc držím palečky.
Týna
 Pavla 
  • 

Psaníčko Týně 

(25.5.2004 8:42:42)
Ahoj Týno,
pořád čekám. BT dnes 37,1°C. Snažím se zachovat klid, ale moc se mi to nedaří....
Jak se Ti vede?

Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Pavle - ze by? 

(25.5.2004 9:33:56)
No to je skvělá zpráva. To je legrace já jsem napnutá snad ještě víc! Ale jestli teplota bude stoupat je to jasné! Jak nejdelší cyklus jsi měla? Mě se zdá že už to vypada opravdu velice nadějně. Já jsem odmenstruovala jak jsem ti psala a teď se sleduji co to jde, beru vitaminy a očekábvám ten "DEN". Mám delší cykly tak se mi ta ovulace posouvá. Dokonce ten minulý měsíc jsem vypozorovala, že ovulace měla nastat, ale oddálila se stresem - jelikož do mě nabourala ženská ( měla jsem v autě i dceru,tak to bylo značně nepříjemné). Nebylo to nic hrozného, ale leknutí pořádné. Takže teď se snažím být v klidu a jak řekla moje paní doktorka " Vždyť to dělání je přece krásné". Je vážně skvělá.Tak držím palce i na nohou a třeba už na žádnou pracovní cestu nepojedeš protože.... Tak dej vědět! Ještě mi napiš od kdy máš takto vyšší teploty. Pokud je to víc než 17 nebo 18 den tak je to jasné. Tak přeji moooooooooc štěstíčka ať to vyjde a těším se na odpověď.

Týna
 Pavla 
  • 

Nevím nevím 

(25.5.2004 10:31:29)
Pokud si dobře vzpomínám, tak jsem nikdy neměla delší cyklus než 30 dní. Je mi líto, že nemám záznamy o BT z celého cyklu, byla bych teď jistě chytřejší. MS trvala sedm dní, pak jsem čtyři dny neměřila (stěhování), 12. a 13. den jsem naměřila 36,5°C, pak čtyři dny po sobě 36,7°C a pak se teplota vyhoupla na 37 - 37,1°C a s výjimkou dvou měření na služební cestě se tak vysoko drží dodnes. Takže nevím, jestli k ovulaci došlo 13. nebo 17. den. Asi nezbývá než čekat. Jsem jak na trní..:o)
K paní doktorce jsem objednána na příští čtvrtek, tak jen doufám, že se kvůli opožděné menstruaci nebudu zase muset přeobjednat. Už tak mne to stálo hodně úsilí..:o)
Jednou se nám to oběma určitě podaří a časem si třeba budeme psát o radostech a starostech se svištěma. Na havárku už nemysli, hlavně, že jste v pořádku! Myslím na Tvé snažení a souhlasím s paní doktorkou... je to opravdu moc krásné, včera jsme to zase prožili..:o))

Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Re: Nevím nevím 

(25.5.2004 17:46:59)
Ahoj Pavlo,
to je horší než detektivka- cha, cha. Držím ti moc palečky aby to vyšlo. Díky tomu měření se to opravdu špatně odhaduje, ale to plodné období bylo od 13 do 17 tak jestli jste se v těchto dnech tulili a byl hlen tak by to opravdu mělo vyjít,ale nebudu tě ještě nervovat já každopádně se těším na další psaní. Tak se drž a já zas držím ty palceeee.
Týna
 Pavla 
  • 

Pozdravení pro Týnu 

(26.5.2004 8:29:43)
Detektivka pokračuje.....BT zas 37,1°C, menstruace nepřišla. Mám sto chutí udělat si těhotenský test, ale rozhodla jsem se, že počkám do soboty... pak by to bylo 18 dní od 17. dne... a taky nebudu s tím zklamáním (nebo radostí) doma ráno sama.
Děkuju Týno, že jsi "se mnou"...
Snaž se a ozvi se

Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

držím palečky 

(26.5.2004 23:05:31)
Ahojky Pavlo,
tak až teď jsem se dostala k tzomu abych ti odepsala. Ani nevíš jak držím palce Vám všem, je to velice napínavé a těžké psát něco určitého abych tě nezklamala.tak dnes bylo už celkem pěkné počasí.....Právě jsem se snažila odpotat myšlenky od té naší, ale nejde to. Dřív si test určitě nedělej, stejnak by to bylo na nic, protože by ti to nic neukázalo. představ si, že když jsem čekala tu naší princeznu tak jsem ještě nevěděla že jí mám v bříšku a ujela jsem s ní 70 Km na kole!!! To je neuvěritelné co? taky to byla zpožděná menstruace _ chacha. Tak sladké sny, těším se na odpověď a stále doufám, že se z té detektivky vyklube rodinný film. Tak dobrou a držím celou noc palečky.
Týna
 Pavla 
  • 

Re: držím palečky 

(27.5.2004 8:05:49)
Dobré ráno,
vypadá to, že dnes bude krásný den. Už bylo na čase!
70 Km??? To znamená, že Ti bylo celkem fain? Tak mě napadá, že ani nevím, jak se ta Tvá princezna jmenuje..
Detektivka zatím pokračuje, zápletka je pořád tatáž.. 34. den cyklu, 17. den zvýšených teplot, 10. den vysokých teplot, BT dnes 37°C, menstruace nikde.. Nervozita stoupá..:o) Čekáme rozuzlení!
Jó a neponocuj často, tělíčko musí být odpočaté..:o))
Přeji pěkný den Tobě i Tvým milým

Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Pavle!!!! 

(28.5.2004 13:03:56)
Ahojky Pavlo, velice se omlouvám, ale nic pořádně nestíhám. Tak doufám, že to psaní nějak zvládnu o víkendu. Jsem moc zvědavá co je u tebe nového!!!Držím stále palečky adoufám, že je vše na dobré cestě. Tak já utíkám a brzy se ozvi!!!
Týna
 Pavla 
  • 

Re: Pavle!!!! 

(31.5.2004 11:01:56)
Milá Týno,
S tím těhotenským testem jsem to do soboty pochopitelně nevydržela! Byla jsem tak napjatá, že jsem si ve čtvrtek četla tady na rodině články o těhotenských testech a běžela si do lékárny koupit takový, který se pouze ponechá v proudu moči!! Psali tam 8-10 sekund, ale já jsem ze sebe v tom napětí dostala tak 8, 10 kapek..:o)a pak už jsem jen pořád dokola počítala do dvou..:o)) ........ jsem T Ě H O T N Á!!! Dnes by mělo mít mé těhotenství 5 týdnů a 1 den!!!!
Ve čtvrtek jdu k paní doktorce, už se nemůžu dočkat! Jen doufám, že je a bude vše jak má být! Chci se Tě zeptat, jestli už je ta správná doba k návštěvě lékaře?
Jsem strašně sťastná a zároveň mám obrovský strach o naše miminko... Co mám dělat nebo nedělat v těchto prvních dnech? Co můžu čekat u paní doktorky? Na co se připravit? Co vzít s sebou?
Dnes jsem se konečně první noc vyspala..:o) Nemohla jsem z toho ani usnout ani dospat rána. Zato přes den bych usla snad i ve stoje..
Palečky drž, prosím, dál. Budeme to potřebovat. Moc na Tebe myslím a přeju Ti co možná nejplodnější cyklus se šťastným koncem!!!!
Pavla
 Konstanta & 3 raraši 


Re: Re: Pavle!!!! 

(31.5.2004 11:47:19)
Pavlo,
moc a moc blahopreju!!! Preji at mimisek zdarne roste a v unoru(?) preju bezproblemovy porod a krasne miminko! :)
 Pavla 
  • 

Re: Re: Re: Pavle!!!! 

(31.5.2004 12:45:30)
Moc děkuju, přání mě zahřálo u srdíčka, které se ještě chvěje..
I Tobě všechno dobré.
Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Skvělé!!!!! 

(31.5.2004 13:54:37)
Pavli to je úžasné!!!!
Vydíš, stačilo pár vitamínků, pohlídat si tělo co se sním děje a hlavně klid! Moooooooooooc ti přeji krásné těhotenství a ničeho se neobávej.
Teď zavoloej p. doktorce, že jsi těhotná podle testu a že to bylo plánované. Paní doktorka sama uzná kdy máš přijít a zároveň by tě měla poslat na ultrazvuk kde zjistí stáří miminka a jestli je vše v pořádky (nevidím důvod proč by nemělo) no a pak ti vydají teprve těhotenskou průkazku. Budeš muset jíét na různé odběryatd. No, ale myslím, že by jsi si zasloužila nejakou odbornou literaturu. V knihupectví je úžasných knížek dost a pak je vynikající časopis Maminka a Betynka. Momentálně vyšla Betynka-speciál o celém těhotenství. Tak utíkej do trafiky a kup si ho, ale teď už na sebe dávej pozor, protože první 3 měsíce je miminko nejzranitelnější. Pavlo, moc gratuluji, hlavně se opravdu nestresuj a buď v klidu. Teď už ten stres přenášíš i na mrňouska. Tak kdyby jsi cokoliv potřebovala ozvi se a já ti stále držím mooooc palečky, myslím na tebe a každopádně budu velice ráda s tebou ve spojení a budu se těšit co je u tebe nového a já tě samozřejmě budu také informovat. Tak hezky si užívej ten krásný pocit a zavolej té p. doktorce jak to s tebou vapadá.
Držím palečky a těším se na další zprávičku.
Týna
 Pavla 
  • 

děkuju Týno! 

(1.6.2004 10:56:30)
Milá Týno,
udělala jsem, jak jsi napsala. Hned ráno jsem volala paní doktorce. Sestřička říkala, že mám přijít podle objednávky, tj. pozítří. To víš, že už jsem nakoukla do mnoha knihkupectví, nějakou literaturu už mám, ale je tam víc fotografií než textu, a tak mám teď zálusk na jednu moc fain obsáhlou publikaci. Taky je pěkně drahá!:o( Název mi vypadl..:o)). Časopisy si jistě pořídím, stejně mě teď nic jiného nezajímá než naše miminko.
Četla jsem si o příznacích těhotenství a teď mám pocit, že je mám snad všechny..:o))
Taky na Tebe myslím, držím Ti palečky a jsem moc ráda, že jsi ochotna být se mnou v kontaktu a sdílet moje strachy a radosti.
Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Re: děkuju Týno! 

(2.6.2004 17:43:12)
Ahojky Pavlo,
tak na tebe moooc myslím, a věřím, že to zítra všechno v pohodě zvládneš u p. doktor. Těším se na zprávičky jak vše dopadlo. Ty publikace jsou opravdu drahé, ale některé za to stojí, Já už jich půjčila! Zajímám se hodně o dětičky a ovšechnu tu jejich psychiku atd. Je to hezké i náročné to vše někdy pochopit, ale stačí málo a tu dětskou dušičku můžeme zranit. Nikdo není neomylný ve výchově, ale dávání dětem na zadek nic neřeší by naopak.Takže některé publikace tě dovedou do toho dětského světa. Tak užívej si těch všech příznaků ( to myslím v dobrém) a samozřejmě se těším na zprávičku. Tak zatím ahojky a drž se !
Týna
 Pavla 
  • 

Pozdrav 

(4.6.2004 13:45:57)
Ahoj Týno,
včera jsem na sonu viděla svého Drobečka!!! Jsem tak šťastná!!! Paní doktorka jen procedila mezi zuby: "Je tam mimino." A já na tu větu už nikdy nezapomenu. Nečekala jsem, že to bude tak silný prožitek.
Když tak nad tím s mým milým přemýšlíme, máme dojem, že náš Drobeček je "prstíčkové" miminko. Přečetla jsem si tady na rodině článek o takovém hlazení čípku po milování a je dost možné, že nám to pomohlo. Doporučuju přečíst článek a zkusit!
Za tři týdny jdu znovu na sono. Paní doktorka říkala, že tam teprve uvidí víc. Jestli roste a je v pořádku, a tak. Moooooc se těším.
Cítím se docela dobře, až je mi to podezřelé. Možná je to tím, že jsem byla před tím vyšetřením nervozní a tak se ty příznaky ještě umocnily. Taky jsem někde četla studii, že nevolnosti jsou do jisté míry ochranou miminka před potratem. Nevím, co je na tom pravdy, ale od té doby je prožívám mnohem lehčeji.
Týno, taky na tebe myslím a držím ti palečky. Přeju ti pěkný víkend a ať už to snažení brzy zúročíš.
Pavla
 Pavla (1 dítě) 
  • 

Re: Pozdrav 

(4.6.2004 14:11:54)
Já ti také moc přeji. Já taky viděla svoje mimi na ultrazvuku, ale mám problém, který bych nikomu nepřála. Já si chci dítě nechat a manžel chce přerušení. Také vím, že druhé dítě nám to trochu zkomlikuje, ať finančně, tak prostorově a nabourá tu pohodu s 5,5 letou dcerou. Přes to všechno dítě chci a hrozně trpím, protože manžel dítě odmítá a prý se s tím nikdy nesmíří. Máme jen 3 týdny na vyřešení, pak by to nešlo.
 jinka 
  • 

Re: Re: Pozdrav 

(4.6.2004 15:44:56)
Ráda bych tě podpořila, miminko je nádhera a zázrak, ale fakt nevím, co říct... Moje sestra si takto nechala třetí dítě, a manžel jí to dal sežrat v těhotenství jak se jen dá, naschvál jí s ničím nepomohl, ani když jí bylo zle, celou dobu se s ní vůbec nebavil, no hrůza, doslova ji šikanoval, a pak se stejně rozvedli...a to dítě je velmi problematické, díky těm nervům co matka prožívala, hrozně jí "zatápí", oba jsou teď málem případ pro psychiatra.
A já si to od té doby schytávám od celé rodiny, protože jsem jí tenkrát řekla, ať na potrat nejde, když mi brečela, že to dítě má zabít, já na něm byla a dodnes mi z toho není dobře, a teď jsem prý ten kdo to zavinil...
Ale vždycky to nedopadne takto, neboj!
Asi by se ale rozvedli i tak, ale bylo by o jedno nešťastné dítě míň.)

Snad manželovi dojde, že vás takové štěstí, až budete mít všechno vyřešené a zaplacené, už taky nemusí potkat...prober to i se svými rodiči, jesti by tě podpořili a případně pak i pomáhali, sestra bydlí strašně daleko, tak byla na všechno sama a my jí pomoct nemohli, ani teď nemůžem...a neboj, ono to dobře dopadne!!!!
 Konstanta & 3 raraši 


Re: Re: Pozdrav 

(4.6.2004 16:46:15)
Pavlo (1 dite),
proc manzel nechce DRUHE dite? Byla bych ochota pochopit, kdyby se jednalo o ctvrte, pate, seste, ale DRUHE? Samozrejme, ze se zivot trochu zkomplikuje, ale to se zkomplikoval i po prichodu prvni dcery, ne? Nemam samozrejme pravo Ti cokoliv radit, uz jen proto, ze neznam Vasi situaci a vsechny okolnosti, ale moc bych tomu drobkovi prala, aby se narodil. Preji Ti, at najdes silu k rozhodnuti, at uz je jakekoli.
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Konečně pro Pavlu 

(14.6.2004 18:12:39)
Ahojky pavlo,
tak se moc omlouvám, ale byly jsme mimo republiku tak píši až teď. Plně si vzpomínám když mi to p. doktorka nějak podobně sdělila. Je to krásný pocit a moc ti to přeji! Je skvělé, že ti je fajn a bude to stále jen lepší a lepší. Uívej si každou chviličku a dávej na sebe pozor. Měj se moc pěkně a těším se na další zpravodajství o tvém drobečku. Já jsem stale v očekávání. Ovulace snad proběhla v pátek tak uvidím.Hezké těhotenství!!!
Týna
 Pavla 
  • 

výzvědy 

(24.6.2004 12:17:48)
Po delší odmlce tě zase zdravím, Týno. Jak se ti vede? Doufám, že je všechno v pořádku a buď se snažíš nebo už máš nasnaženo?
Náš mrňousek má za sebou už druhé sono, měří 2,2 cm a má doma první fotku. Prý se má k světu, tak se staráme, aby se mu u nás líbilo a měl všechno, co potřebuje. Na nevolnosti a únavu už jsem si zvykla, takže se cítím docela dobře a jen mu držím palečky.
Budu ráda, když napíšeš, co nového ve světě..:o))
Drž se!!! Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Re: výzvědy 

(24.6.2004 12:28:27)
Ahojky Pavlo!
Já myslela, že už se sem nevrátíš. jsem ráda, že je u tebe vše v pořádku a mimísek roste a má se k světu. Jsem ostuda, ale zapomněla jsem v kterém už jsi to týdnu. Myslím že ve 4 měsíci tě ta nevolnost a únava úplně opustí. Já mám 10 den zvýšených teplot 39 den cyklu. Tulení proběhlo v snad těch správných dnech, tak čekám. Už jsem úplně zapomněla jestli jsem poprvé měla nějaké těhotenské příznaky od začátku. Měla jsi prosímtě nějaké. Nic nepociťuji a tak vím, že max. v pondělí to opět dostanu. No, měj se moc krásně a davejte na sebe pozor! pa Týna
 Pavla 
  • 

Re: Re: výzvědy 

(25.6.2004 8:24:21)
Ahoj Týnko!
Mooooc držím palečky, třeba to tentokrát vyjde!!! K těm příznakům... od početí mě hodně silně bolela prsa. Mívám je citlivá asi týden před menstruací, ale tentokrát to bylo mnohem dříve. Měla jsem za to, že je to PMS, ale nebyl!!! Pocity nevolnosti přišly, jestli dobře počítám, v 5tt, ale v knihách píšou, že je ženy mohou (a nemusí) pociťovat už od 2tt. Právě jsem v 9tt a mám pocit, že už pomalu ustupují (ale určitě zas příjdou jiné:o)). Taky se už necítím tak k smrti unavená. Dokonce už můžu doma i něco udělat!!!:o)))Taky si vzpomínám, že jsem pořád měla pocit, že MS příjde, až do 16 dne zvýšených teplot. Cítila jsem totiž pocit napětí v děloze jako pokaždé těsně před MS.
V Y D R Ž Týno, třeba tě miminko překvapí, tak jako nás. Rozhodně jsme je nečekali v prvím sledovaném cyklu!
Joo, a jestli můžu... zkoušeli jste rozevírat děložní hrdlo pomocí hlazení čípku prstíkem těsně po tulení?? Pořád si myslíme, že nám to pomohlo k našemu miminku. Hned po "dotulení" jsem si opřela nohy o stěnu nad postýlkou a můj nejmilejší mě něžně hladil a otvíral uvnitř. Zkuste to, pokud jste to už nezkusili...
Myslím na tebe. Ozvi se

Pavla
 Lucka 24 
  • 

Re: Re: Re: výzvědy 

(28.6.2004 9:59:53)
Ahoj Pavlo,

četla jsem vaše povídání s Tynou a nemohla se dočkat jak to dopadne, moc ti gratuluju :o) a držím palečky ať máš krásné a hlavně zdravé miminko.
My máme s manželem za sebou 8 měsíců "neúspěchu". Občas jsem z toho už trochu smutná (někdy i dost)když přijde MS, ale povídání na těchto stránkách mě vždycky nakopne a rozhodně to nevzdám!!!
Díky tobě i všem, které sem píšou, určitě to nepomáhá jen mě. Chodím si sem "číst" už delší dobu, ale dneska jsem se rozhodla, že se přidám.
Tak bříškům zdar, jednou se to musí podařit :o)
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Re: Re: Re: Re: výzvědy 

(28.6.2004 21:30:52)
Ahoj Lucko,
to, že jsi se přidala je opravdu skvělé. Musím dát za pravdu, že to pomáhá. Jsme na tom stejně. Od října zkoušíme druhé dítko a nic. Příští týden jdu k p. doktor na rady tak uvidím. Každopádně dám vědět co nového. Včera jsem to opět dostala a poprvé po těch mšsících jsem na to byla celkem připravená. Vzdržať, my to dokážeme.
Týna
 Lucka 24 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: výzvědy 

(29.6.2004 17:10:08)
Ahoj Týno,

díky za přivítání. Je fajn takhle se podělit o svý pocity někomu, kdo to chápe. Držím ti palce u doktora, určitě dej vědět co poradil. Já jsem tady někdě vyčetla ty zázračný vitamíny Mamavit. Ten sice neměli, ale koupila jsem si Maternu (lékárnice říkala, že je to totéž) a naordinovala si jí, tak jsem zvědavá .... Poslední měsíc jsem dostala MS až 36 den a to mám normálně za poslední 4 měsíce tak 28 cyklus (před tím jsem to měla po vysazení prášků tak 3m rozhozený). Umíš si představit, že tentokrát to se mnou začvičilo. No ale co se dá dělat, jen se oklepat a nevzdávat to. Teď jen čekám na OV a doufám, že to nepropásnem.
Tak hurá do toho :o)
Lucka
 Pavla 
  • 

Vítej! 

(29.6.2004 13:28:29)
Zdravím tě, Lucko! Dobře jsi udělala, že jsi nás potěšila svou přítomností.
Je fain si popovídat o svých malých velkých trápeních a nekonečných snaženích, s někým, kdo prožívá podobné.
Někde jsem četla, že některá žena může otěhotnět každý měsíc, jiná jednou za půl roku nebo dokonce za rok. Tenkrát mně to dost uklidnilo. Miminko k nám přišlo až v sedmém měsíci snažení, a pamatuju si ještě docela čerstvě, jak jsem byla každý měsíc nešťastná z toho, že se nám nedaří. Nejsi sama! Miminko určitě příjde, dej mu čas!!!
Bude to vaše první miminko, na které čekáte?
Děkuju za přání, každé upřímné potěší! Snaž se....:o)
Pavla
 Lucka 24 
  • 

Re: Vítej! 

(29.6.2004 17:20:33)
Ahoj Pavlo,

díky za povzbuzující slova.
Snažíme se o první mimi, snad už se k nám od někud blíží. A co u vás doma, jak se to projevuje u tvého mužíčka?
Měj se krásně,
Lucka
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Pavle 

(28.6.2004 21:26:21)
Ahoj Pavlo,
tak opět nic. Tvou radu určitě vyzkouším,ale iž jsem se objednala u p. doktorky. Mám cyklus dlouhý přes 40 dní a to není dobré. každopádně se určitě nevzdám. Jsem ráda, že už je ti mnohem lépe a bude dobře neboj! Je to jrásný pocit. Tak se opatruj a já ti budu průběžně podávat informace. Tak za mě pohlaď bříško a už se těšíme na dalšího skvělého človíčka d o společnosti. Tyto děti budou šťastné,protože jsou to dětičky moooooooooc chtěné. mám tu mojí princezničku a jsem i za ní šťastná. Tak zatím ahojky
Týna
 Pavla 
  • 

Pořád držím palce 

(29.6.2004 9:15:38)
Je před váma celé léto! Třeba ten váš další tvoreček vznikne právě v tomto pohodovém období!!!!!!!!! Psala jsi, že už tě MS tento měsíc ani tolik nezaskočila, možná je to první krok k úspěchu. Jakmile jsem se začala soustředit spíš na zjíštění ovulace než na otěhotnění...miminko přišlo!!! Příjde uvidíš!!!
A co princezna? Jaká vlastně je? Blondýnka, tmavovláska s copánkama? A další miminko? Má být holčička, kamarádka princezny nebo kluk jako buk? Vím, že předně zdravé miminko, ale máte nějaké přáníčko?
Drž se Týnko, ať ti paní doktorka poradí, případně pomůže!!! Miminko příjde a radost pak bude ještě větší!!! A jak píšeš, bude mooooooc spokojené, protože bude mooooooc chtěné a to ten prcek moooooc potřebuje. Takže čas hraje v jeho prospěch, pamatuj!!!!
Moooooc na tebe myslím!!!
Pavla
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

Pro Pavlu 

(30.6.2004 11:39:18)
Ahojky Pavlo,
děkuji moc za povzbuzení. Je to opravdu milé. Už chodím i na rehabilitaci, protože jistili, že mám totálně zablokovaný spodek páteře. takže i tahle příčina může vvše způsobovat.Napadlo mě to až když jsem si něco přečetlaa o Mojžíšové. Sama p. doktorka mi tuhle rehábku napsala. Jinak ještě příští týden zaběhnu na tu gynekologii aby mi srovnala p.doktor cyklus a beru vitaminy a vše prostě pro mimíska tak už snad pak přijde až to tělo dám pořádně dohromady.no to jsem se dneska rozepsala viď, Tak uživej si mrňouska v bříšku, jo a jinak moje princezna je hnědooká, hnědovlasá, má kudrnatévlásky a je skvělá.jinak miminko jak jsi psala určitě hlavně zdravé a s tím pohlavím úplně nevím, ale asi ještě jednu holčičku.Nevím i klučina by byl dobrý, ale na to mazleníčko a ty hračky a vůbec nějak všeho se mi zdá je víc pro holky, ale o jeasi blbost co píšu.Noasi holčičku, ale znáš to přijde klučina a budu štěstím taky bez sebe.nechci se prostě rouhat- jak se říká. tak se měj moc krásně a opatruj se.
Týna
 Pavla 
  • 

Jak se daří? 

(12.7.2004 11:44:49)
Ahoj Týno, jak se vede? Posledně jsi psala o rehabilitacích a plánované válečné poradě s paní doktor..:o)Jak to dopadlo?
Já pomalu začínám cítit jak se mi plní bříško a doufám, že je všechno v pořádku. Chystáme malou svatbičku, tak teď máme velkou honičku. Chceme přivést človíčka do manželství, tak teď doháníme resty..:o)Pozítří jdeme s mrňouskem zase na kontrolu...máme dvanáctý týden a těšíme se, až ho ucítíme v bříšku dovádět? Pamatuješ si ještě, kdy jsi ucítila první pohyby své holčičky?
Tak cvič, cvič, ať máš brzy bříško jako míč!!! Držím palečky!!!
Pavla
 Jarka, 1beruška 
  • 

Re: Pozdrav 

(25.6.2004 15:20:27)
Milá Pavlo.
Sledovala jsem Tvoji "detektivku na pokračování" a jen Ti chci moc poblahopřát. Je to opravdu v dnešní době malý (VELKÝ) zázrak, to početí.....
Já už nic takového nezažiju. Máme jednu berušku (6 let) a od té doby jsme s manželem mohli dělat vysloveně psí kusy a když už se nám zadařilo, tak to zase hodně rychle skončilo. Po dvou mimoděložních těhotenstvích nemám už ani jeden vejcovod, tudíž šance na spontánní otěhotnění = 0. Umělotina není pro mě....
Vím, jaký je to krásný pocit, když máš pod srdcem nový život, tak si ho UŽÍVEJ!!!!!
Ještě jednou blahopřeju.
Jarka.
 Pavla 
  • 

Pozdrav Jarce 

(25.6.2004 21:41:16)
Milá Jarko,
moc děkuju za přání. Jsme si vědomi té jedinečné příležitosti přivést na svět děťátko. Moc jsme si ho přáli a jsme šťastni, že je máme.
Tvá Beruška ti jistě dělá radost a věřím tomu, že skutečnost, že početí dalšího děťátka je prakticky nemožné, ji činí ve vašem vztahu ještě vzácnější a dáváte ji vše, co potřebuje.
Ještě jednou děkuju za milé ozvání se a přeji všechno dobré tobě i tvým nejmilejším.
Pavla
 *Martina*snažilka*od 5/2002* 


Re: K tomu "zázračnému" Sarapisu 

(12.7.2004 10:59:03)
...nechcem Vás holky nejak moc sklamat, ale nečakajte od toho zase zázraky. Ja som ho brala pol roka a nič, akurát nás to stálo kopu penazí (obaja sme v poriadku, tak na to mal ten Sarapis pomoct).. Teraz radšej beriem babyplan, ten obsahuje, čo je potreba. Myslím, že kvoli Sarapisu bola istého času "davová psychóza" a velmi vela urobila určite aj reklama pomaly v každom časáku. Co myslíte, z čoho tie reklamy platia? No predsa z našich penazí... A pritom sú aj iné prípravky (obdoby Sarapisu) a možno aj lacnejšie. To je moja skúsenost.
 *Martina*snažilka*od 5/2002* 


Re: K tomu "zázračnému" Sarapisu 

(12.7.2004 10:59:42)
...nechcem Vás holky nejak moc sklamat, ale nečakajte od toho zase zázraky. Ja som ho brala pol roka (od 3/2003) a nič, akurát nás to stálo kopu penazí (obaja sme v poriadku, tak na to mal ten Sarapis pomoct).. Teraz radšej beriem babyplan, ten obsahuje, čo je potreba. Myslím, že kvoli Sarapisu bola istého času "davová psychóza" a velmi vela urobila určite aj reklama pomaly v každom časáku. Co myslíte, z čoho tie reklamy platia? No predsa z našich penazí... A pritom sú aj iné prípravky (obdoby Sarapisu) a možno aj lacnejšie. To je moja skúsenost.
 k 
  • 

Re: Odpověď pro Týnu  

(15.12.2004 20:52:35)
k
 k 
  • 

Re: Odpověď pro Týnu  

(15.12.2004 20:52:41)
k
 Týna, jedna dcera - 4roky 
  • 

zase nic... 

(15.5.2004 12:37:48)
Ahoj Pavlo,
tak ti chci jen sdělit, že to opravdu nevyšlo. Budu se snažit dále a nevzdávám se. Je mi to také trochu líto, ale podle té BT jsem to předpokládalo, že nám to uteklo - ten správný okamžik. Ještě ti chci poradit k tomu čípku. Pokud si ho chceš nahmatat, tak při předklonu zatlač jako na stolici. Tak by jsi ho měla nahmatat. Tak ti přeji hodně úspěchu a ještě jsem se dočetla, že na ten hlen je dobrý Ribotusin. Nevím co je na tom pravdy. Tak hodně štěstí ať se vám mimísek brzy podaří.
 Lubica ( 12 tt ) 
  • 

Alenka, Dakujem! 

(27.5.2004 10:50:56)
Ahoj Ali,

Chcem sa ti podakovat za vsetky clanky a aj tvoje odpovede a vysvetlenia.Na zaklade merania BT, sledovania hlienu a pozorovania sa nam to po 8 mesiacoch podarilo a teraz som uz v 12 tt!! Teraz bojujem s nevolnostou, ale naozaj to stoji za to.Tak vsetkym snazilkam prajem vela stasticka a trpezlivosti a tehulkam vela zdravicka a krasne gulate bruska :))
Ahoj Lubica
 Alena 
  • 

Re: Alenka, Dakujem! 

(29.5.2004 18:20:06)
Ahoj Lubica!
To je uzasna zpravicka! Gratuluji!!! Preji ted hlavne pohodicku, at nevolnosti prejdou a at si poradne uzijes briskateho obdobi!
:))
Alena
 Lucie D. 
  • 

Re: Alenka, Dakujem! 

(29.6.2004 2:31:12)
Moc gratuluji a přeji příjemné těhotenství, náááádherný porod a krásné dny s bábetkem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Štěpka 
  • 

Hlen = plodnost? 

(13.6.2004 18:32:39)
Milé dámy, možná Vám bude připadat můj dotaz hloupý, ale příliš se v dané problematice neorientuji, tak se předem omlouvám. Jde o to, že již delší dobu o sobě co se plodnosti týče pochybuji. Léta jsem užívala hormonální antikoncepci a nadto trpím zvýšeným ochlupením a lehce zvýšeným prolaktinem (ten se u mě ovšem objevil v souvislosti s vysazením HAK a je na samé hranici). Ovšem i navzdory těmto příznakům jsem u sebe i po vysazení HAK pozorovala výskyt hlenu připomínajícího bílek a to v dostatečném množství. Chci se proto zeptat, zda-li jeho výskyt je skutečně důkazem ovulačního cyklu či se může objevovat i v cyklu anovulačním. Po přečtení článku, jenž je mimochodem velmi zajímavý a díky za něj, se dívat na svět veseleji. I když v současné době HAK užívám, plánuji ji vysadit a s manželem začneme "pracovat" na miminku! Děkuji předem za odpovědi.
 Lucie D. 
  • 

Děkuji vám všem! 

(24.6.2004 1:34:20)
Přeji vám krásný den a děkuji za dodání odvahy!Dnes jsem se poprvé dostala k této stránce a trochu jsem se uklidnila,že v tom nejsem tak sama.Od dnešní dne budu kontrolovat hlen a koupím si i ty kapky,snad už to konečně vyjde!Mam jen strach,protože před sedmi lety jsem potratila v 30 týdnu,že se to nebude opakovat!To už bych nepřežila!Přeji vám všem hrozně moc štěstí!!!!!!!!!!Lucie
 Dancul 


Re: Hlen = plodnost? 

(24.9.2004 12:14:19)
ahoj,
podla mna samotny hlien nie je znamka plodnosti. ja mam napr. par poslednych dni(24dc dnes) vodnaty az natahujuci sa hlien a dost, ale bt cely cyklus kolise medzi 36.6-36.7. co teda znamena v mojom pripade ze sa jedna o anovulacny cyklus. 1.tehotenstvo som zistila podla bt. opat som mala cely cas 36.6-36.7 a v jeden den to stuplo na 36.9. bohuzial som o mimi v 30tt prisla. takze to skusam odznova a mam v tom pekny zmatok :o)
danka
 Deni 
  • 

špinění při ovulaci 

(28.6.2004 10:26:37)
Ahoj holky, moc prosím o váš názor.
S manželem jsme se tulili 12 den cyklu, hlen jsem měla hladký. ALe dnes ráno v pondělí jsem měla růžový výtok! špinění!
Je možné, že když ovulace probíhá teď, že došlov tu sobotu k oplodnění? Nebo je nejlepší se tulit až ten den? to je dnes, kdy mám to špinění?
díky
 *Martina*snažilka*od 5/2002* 


Re: špinění při ovulaci 

(12.7.2004 11:08:26)
Ja si myslím, že je dobré sa tulit aj počas špinenia, aj predtým..spermie v dobrom hliene prežijú dost a samozrejme tiež musia mat trošku času na to, aby dorazili do vajíčkovodu a mohli sa tam spojit:-) Takže ak ste sa tulili pred aj počas, mali by ste šancu vystihnút:-)
 Lenka,snazilka 
  • 

bazalna teplota po ovulacii 

(13.7.2004 13:55:16)
Ahojte dievcence,
som strasne rada,ze som nasla takuto super perfektnu stranka a este lepsiu diskusiu.Chela by som vas poprosit o radu.Meriam si BT uz 5 mesiacov,ale nikdy mi nevyskoci vyssie ako na 36,9.Vsade sa pise,ze by mala kolisat okolo 37,0.Neviete nahodou niekto,ci je to vporiadku?Rozpätie medzi teplotami mam,od 36,4 do tych 36,9 a tiez mi nikdy ani neklesne pod 36,0.Dakujem velmi za radu a velmi drzim prsteky vsetkym snazilkam a tesim sa so vsetkymi buducimi mamickami.
 Adina 
  • 

Re: bazalna teplota po ovulacii 

(13.7.2004 14:27:19)
Leni, to je v pořádku, já sice mívám i 37,0 nebo i občas 37,2, ale zas ty dolní mám kolem 36,7, občas i 36,8, a málokdy 36,6. Takže celá tak řivka je stejná, ale ty ji máš o stupínek níž. (vzestup má být asi o 0,3 -0,5 stupně, a to máš)
 Lenka,snazilka 
  • 

Re: Re: bazalna teplota po ovulacii 

(13.7.2004 16:19:03)
Dakujem pekne,potesila si ma,ze to nemusi byt tych 37,0 a viac.Ale ja mam tych 36,9 iby vynimocne,vacsinou su tie vrchne 36,7, 36,8 a spodne od 36,4 do 36,6,takze tie vzdy mam vzostup 0,3-0.5.Ale asi uz aj moc vymyslam,hlavne dnes,lebo mi zase zacala klesat teplota,takze to zajtra zase dostanem,a som z toho sklamana,no ale co uz,musime verit,je nas tu takych vela,ale verim ze sa kazdej coskoro to bábo podari.
 Janča 
  • 

Nezkušenost 

(23.7.2004 12:10:49)
Ahoj,
zdravím všechny a jsem moc ráda, že jsem tuhle diskusi našla.
Minulý měsíc jsem skončila s HA a nyní se pokoušíme o mimčo. Ani jsem netušila, že lze podle hlenu poznat, kdy je žena plodná a kdy ne.
Teď už mi je i celkem jasné, proč jsem měla hlen jak bílek. Nikdy předtím jsem to neměla (což způsobila asi HA)a teď jsem na to koukala "jak vyvoraná myš" co to ze mě jde. Byly to úplné kusy a dost se mazal, pravděpobodně by se i dal roztáhnout mezi prsty.
Menstruaci jsem měla dostat už před 3 dny, ale zatím nic. Dnes jsi jdu koupit TT, ale myslím, že z toho nic nebude, jelikož jsme se tulili už před začátkem tohoto hlenu (asi 4 až 5 dnů). Můžete mi někdo poradit jaké si mám koupit vitamíny pro podporu těhotenství? Jaký teploměr, na 2 desetinná místa nebo stačí na jedno? Pokud budu mít menses tak bych chtěla začít sledovat svoje tělo, aby to příště už dopadlo. Moc díky předem za radu. Jana
 Hanka 
  • 

Re: Nezkušenost 

(23.7.2004 19:00:59)
Ahoj Jano!Já si kupuju Mamavit-není tak drahý cca 140kč a ještě k.listovou caa 40kč.Baštím je už asi 5měs.,tak je to už docela slušná částka!Když k tomu přičtu ještě tt a ovut a ještě ovu tester!Takhle já blázním!Zatím jsme se netrefili do dnu D!Jenže den D poznám až potom!!Zažívám stresové situace a tak si mé cikly dělaj co chtěj!! Je to můj druhý pokus o mimi.O první jsem přišla v 9tt(to se nám povedlo na první pokus)!Mám rtuťový teploměr a stačí-jen musíš zapsat teplotu hned,protože může trochu klesnout a musíš měřit asi 5min.!Pá Hanka
 Nela, 29 žádné mimi 
  • 

dotaz 

(3.9.2004 9:57:11)
ahojte holky snažilky,
stejně jako Vy i já se snažím o mimi-2 měsíc. Ten minulý měsíc mne velice překvapilo to, že se nazadařilo hned napoprvé- já byla o tom zcela přesvědčena, že to vyjde.-blázen,co? Nechci to nechávat náhodě a proto jsem zavítala na tyto stránky, hltám doslova každou informaci o tom, jak pomoci spermijím a v jakou nejvhodnější dobu.
Teplotu jsem si zatím neměřila, ale začala jsem pozorovat hlen - a byla jsem zděšená. Já skoro vůbec žádný nemám. Při milování bývám vlhká- až moc, není v ničem problém, ale určit hlen stěrem- nesetřu vůbec nic. Poraďte, nemůže v tom být problém pro početí?
Mucosolvan na ředění hlenu je v mém případě zbytečný, když ani žádný hlen není.
Tenhle měsíc jsem vyzkoušela i prstíkovou metodu, to, aby vždy u mne při vyvrcholení také došlo k orgasmu (aby se děloha stahovala), ale bohužel nevím, jestli ve správné dny. Cyklus mám cca. 30-ti denní. Také jsem zkoušela nahmatat čípek abych mohla sledovat jeho tvrdost, ale ten jsem vůbec nenašla :o((
Poraďte mi prosím, co s tím. Je pro mne velmi důležité ( z existenčních důvodů), abych otěhotněla již tento, nejpozději příští měsíc, hrozí mi výpověď a tímto by se vše posunulo o pár let. Miminko si moc přejeme, ale poručte větru...poručte dešti...
Děkuji všem za radu
Nela
 Hanka 
  • 

Re: dotaz 

(4.9.2004 12:37:32)
Ahoj Nelo!Bereš kyselinu listovou?Ta zlepšuje bílek.Mě to pomohlo,ale mimi zatím nikde.Když nemůžeš pozorovat hlen stěrem,tak ho můžeš stírat z čípku!Čípek nahmatáš nejlépe v polosedě!Den ovulace je cca 12-16 dní před očekávanou menstruací.Dodatečně podle teplot a hlenu poznám,kdy jsem snad měla ovulaci.Nepoznám to hned,protože mě lítá teplota sem a tam!Taky se mě ciklus rozházel,což jsem nikdy neměla!To bude tím,že jsem měla rýmu a různé jiné obtíže!Můj rekord je 21 a naopak 50!Normálně mám ciklus 31.Mít miminko,je taky trochu řešením problémů v práci!Je mě taky 29 let.Snad jsem ti aspoň trochu pomohla!?Pá Hanka
 Nela 
  • 

Re: Re: dotaz 

(6.9.2004 8:11:42)
Ahoj Hani,
děkuji Ti za informace, tu teplotu začnu měřit až příští měsíc (musím si zakoupit teploměr na 2 des. místa, pokud možno s délkou měření do 1 min.)- ráno mám velký pres, vztávám už ve 4 hod.
Také jsem (myslím) konečně nahmatala ten čípek (taková jakási kulatá bambulka úplně vzadu na konci pochvy)- doufám, že to je ono. Nalezla jsem na základě snažení se o prstíkovou metodu. Stírat však z čípku hlen..., myslím, že to asi nepůjde...prsy jsou jen mokré...to je vše a na vzduchu ihned uschnou (žádný hlen).
Tu kyselinu listovou si asi nechám předepsat, to, co je na prodej má velmi nízkou koncentraci kys. listové a je to jen jako doplněk stravy.
Neměla bych se o tom hlenu raději poradit s gynekologem? Já mám cykly přené, vždy 30 dnů. Myslela jsem si, že den ovulace by měl být 15, 16 den, vlítli jseme na to, ale nic. Tento měsíc jsme to nijak nepočítali, v sobotu bych to měla-neměla dostat, tak se uvidí. Ale moc tomu nevěřím, i když se mi zdá, že mám trochu citlivá prsa, což běžně nemívám. Ale asi se moc pozoruji.
Dík a zase se ozvi.
čauky
Nela


 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: dotaz 

(7.9.2004 19:16:20)
Ahoj Nelo!Já bezpečně vím,že jsme první mimčo počali až 19 den ciklu!Bohužel jsem o něj přišla!Já měřím jako ďas,ale když si myslím,že by jsme na to mohli vlítnout,odjede si ten můj klidně na služební cestu a mám po snažení!A teť jak to mám rozlítané už to není vůbec žádná sranda,ale snad se to lepší!http://www.emimino.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=1665
možná tam něco najdeš!?Ahoj Hanka
 Nela, 29 žádné mimi 
  • 

Re: Re: Re: Re: dotaz 

(9.9.2004 9:51:08)
Ahoj Hani,
tak by se mi měla MS dostavit zítra tj. v pátek, dnes mám 29 den a zatím nic. Mám mírně zvětšené,cittlivé prsa..., no, ale to přece nic neznamená. Jak jsem dřív brala HA tak se mi to stávalo často. Pokud bych to nedostala ani o víkendu, asi bych hned v pondělí naklusala úprkem do lékárny a koupila BABYtestík. Už jsem zase stejně napjatá jako ten předešlý měsíc a myslím si, že to bezpečně musí vyjít.A to jsem si ještě před týdnem říkala, že na to tentokrát nebudu myslet a nechám to být..., no a už je to zase tady.
Co mne ale zaráží, jsem stále mokrá, mám i dost vlhký kalhotky, takže musím každou chvíli chodit na záchod a kontrolovat, jestli to náhodou není zase krev. Je to asi hlen, nebo co, ale není ani bílkový, ani krémový, prostě jen voda.
Nemáš s tímto nějaké zkušenosti? Taky jsem si včera měřila teplotu a je 37.3, tak je to zatím O.K. Hani, ještě jsem se chtěla zeptat, pokud to mám zítra dostat, neměla by teplota už dnes klesnout?
Měj se a drž pěstičky
Nela
 Nela, 29 žádné mimi 
  • 

:-(( 

(9.9.2004 11:24:20)
...tak ještě před hodinou jsem byla plna nadšení, no a teď už je zase všechno jinak. Dostavila se MS, takže můžu zase začít všechno nanovo a doufat další měsíc. Ach jo !!!!!
No nic, měj se a ahoj
Nela
 Alena 
  • 

Re: :-(( 

(10.9.2004 23:09:56)
Ahoj Nelo,
jenom doplnim: kyselina listova jako doplnek stravy bohate staci, vysoke koncentrace nejsou dobre.
Drzim palce na pristi mesic.
 Alena 
  • 

kapky proti kasli na zlepseni hlenu 

(10.9.2004 23:14:21)
se jmenuji Coldrex Broncho nebo Robitussin Expectorans.
Mucosolvan vam asi moc nepomuze.
 Jája 
  • 

Re: kapky proti kasli na zlepseni hlenu 

(22.9.2004 9:01:39)
Alenko nebo kdokoliv jiný, nevíte jak vypadá hlen po oplodnění_ Může být drobivý? Děkuji
 Misa,27 
  • 

Hlen 

(22.10.2004 9:41:44)

Ahoj holky,

Ja bych se vas chtela zeptat, jestli nektera z vas nevi , jak zlepsit hlen. Ja mam hlen po celou dobu pouze lepkavy.Nikdy nedosahne cremu[ci jen velmi zridka]. Nevite, jak na to[ caje, ci homeopatika????] Teploty mam vice mene odpovidajici[ovulace okolo 13-16 dne], ale stejne si myslim, ze neovuluji.[ teploty toti obcas znovu opadou okolo 22 dne...] No, mam v tom neporadek.Jsem objednana k doktorce, ale nechci bastit chemii, tak se chci poradit s vami.Moc diky za vase nazory a rady.Misa
 Sona, 16mes. Marion 
  • 

dekujeme 

(5.12.2004 3:58:10)
Ahoj Alenko,

chtela bych ti podekovat za perfektni clanky o syptoterm. metode, kterymi prispivas na Rodinu. Dozvedela jsem se moc uzitecnych informaci, na ktere jsem dlouho hledala a nenachazela odpoved. Dekuju moc, a at se ti dari. Mozna by jsi mohla prelozit a vydat knihu v cestine ??? Ahoj Sona.
 Monika* 
  • 

Ovulácia po vysadení HA 

(26.10.2004 7:49:56)
Ahojte babulky.
Chcem sa Vas opytat, ako to vlastne je s ovulaciou po vysadeni HA? Ja som brala HA 8 rokov a to z toho dovodu, ze mi ju odporucila doktorka na nepravidelny menzes. Nemala som ziadne prestavky - vraj netreba. Zmenila som lekarku a ta sa zhrozila, ze com som to tak dlho brala (neskor to uz nebolo pre nepravidelny menzes, ale preto, ze som nechcela predcasne otehotniet). Teraz uz 3 mesiace neberiem HA a chceme mat babätko, lenze menzes mi nechodi. Uz 2x som musela dostat vyvolavaciu injekciu. Zacala som si merat aj bazalnu teplotu. Vcera som si robila aj Ovu test. Vobec nepotvrdil ovulaciu. Co mam robit? Ako vlastne funguje ta vyvolavacia injekcia? Vyvola ovulaciu a potom pride menzes, alebo len vyvola menzes bez ovulacie?
Prosim Vas o radu.

 Michala,29 
  • 

Re: Ovulácia po vysadení HA 

(27.10.2004 2:38:29)

Ahoj Monco,

No, nechci te nijak zklamat, ale vim o cem mluvis. Ja jsem vysadila HA pred 8 mesici. Minuly mesic jsem mela prvni ovulaci, ale tento mesic se mi opet neprobehla. Jsem z toho take nestastna. jedine co ti mohu poradit jsou vitaminky. Hlavne Kys. Listova a Ecko!!!. Nejlepsi jsou vitaminy pro tehulky, ty mi opravdu pomahaji a dokonce mi i upravili menstruaci. Dale bych ti doporucila caje. Kontryhelovy, caje z jerabiny,lekoricovy.... no, kdyz si zajdes do nejakeho specialniho bylinkarstvi mohli by ti tam neco specialniho namychat.Kazdopadne 3 mesice po 8 rocich HA neni zadna doba. Ver , ze se ti to upravi. Hlavne zdrava vyziva a vitaminy a ono se to pak upravi. Dalsi vec je taky vaha. Pokud nemas dostatek tuku[ telesneho!!!] tak mas nedostat estrogenu , takze nedostavas menstruaci. ... No, napis vic a napis , jak pokracujes . Ja jsem na tom silene. Hormony mi litaji jako blazen. Objevili se mi dokonce i uhraky jako v puberte. No, doufam, ze ty budes mit prubeh snadnejsi a preju brzke a zdrave miminko!!!!

Michala
 Monika 
  • 

Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(28.10.2004 10:39:14)
Ahoj Michaela.
Meriam si teplotu stale. Aj sa mi zda, ze mi na 2 dni klesla nizsie, ale som len zaciatocnik, tak to tak nedokazem posudit. Dakujem ti za rady. Cajiky si urcite kupim a ake vitaminy si myslel pre tehotne mamicky? Co sa tyka telesneho tuku, tak to nebude bohvieco. Nieco sa snad aj najde, ale nie moc. Mam 52 kg a 165 cm vysku, tak toho ani moc nieje. A zdravujem sa dost zle, lebo v praci obedy nemavame. Hrozne, ze? Som rada, ze si piseme a nie som sama. A co sa tyka mojich hormonov tak to je tiez raz hore a raz dole (hrozne sa mi mastia vlasy, na tvary sa mi robia pupaky a zmenila sa mi hrozne plet). Dufam, ze nam to vide a budeme coskoro mamickami. :o)
 Helena 
  • 

Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(31.10.2004 17:15:20)
Ahojky děvčata,
taky mám podobné potíže.10let jsem brala HA,před rokem jsem jí vynechala s tím,že do toho "praštím" a ono pořád nic.Po vynechání prášků jsem na menzes čekala 6 týdnů-to trvalo 3x po sobě,pak se menzes nedostavila vůbec-těhotná jsem nebyla.Šla jsem na vyvolávačku a začala užívat hormony Clostilbegyt a Duphaston.Pak přišel cyklus zas za 6 týdnů-tudíž ani ovulaci nespočítám.Další menstruace přišla za 4 týdny a to je vlastně už teď.Taky mi naskákaly beďary,občas mě bolí v podbřišku-mimo menzes.Vážím 50kg a měřím 160cm.
Zítra jdu na vyšetření HSG.Hrozně se toho bojím,kamarádka mi říkala,že po vyš.zvracela dva dny...
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(5.11.2004 16:24:44)
Ahoj holky, tak jsem ráda, že v tom nejsem sama, o mimi se pokoušíme skoro půl roku a pořád nic. Taky po vysazení HA nemám menstuaci. Už jsem byla na několika injekcích a po hormonálním rozboru bylo zjištěno, že mám málo estrogenu. Ten mi nemůžou dodat formou léků, protože by to prý ublížilo, kdybych náhodou otěhotněla. Tak jsem z toho taková bezradná. Pokud se mi teď opět menstruace nedostaví tak mě prý doktorka pošle do centra asistované reprodukce, kde si prý se mnou poradí, tak nevím....Holky napiště jak jste na tom. Doufám, že se všechny toho mimi brzo dočkáme!!
 lenka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(5.11.2004 20:57:01)
Ahoj,já mám také problémy s menstruací a s ovulací. Bylo mi zjištěno, že mám také nedostatek žen. hormůnů a beru každý měsíc Utrogestan na vyvolání menstruace. Utrogestan se bere i před těhotenstvín i v těhotenství. Tak nevím, proč Ti to doktor nenapíše. Já už chodím do centra asist. reprodukce. Přeji hodně štěstí! Lenka
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(8.11.2004 8:27:01)
Ahoj Leni, moc děkuju za odpověď. Já pokud teď zase nedostanu menstruaci, a ani s tím nepočítám, tak si půjdu k doktorce pro papír a zajdu do toho centra asis.reprodukce, tam už si snad se mnou poradí. Leni, po tom Utrogestanu máš mestruaci pravidelnou?? Taky ti přeji hodně štěstí!!! Lucka
 Monika* 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(12.11.2004 7:53:28)
Ahojte babulky.
Tak ja som zacala brat: Calibrum babyplan, kyselinu listovu, vitamin E a pijem kazdy den salku caju z alchemilky zltozelenej (kontryhel obecny). To vsetko som sa docitala tu na tejto stranke. V nedelu (7.11.)som mala dostat menzes. Nedostala som ho sice, ale od nedele mam slabucky vytok a trva to stale. Teda uz 5 dni. Robila som si aj test. Tehotna nie som. Bola som velmi sklamana. Viem, ze vsetko nejde hned, ale nemam ani poriadny menzes a ani tehotna nie som. Som zufala. Som prekvapena, ze Vas lekar poslal do centra na asist. reprodukciu. Mne doktorka stale vravi, ze mam este pockat, ze je to skoro.
Držím nám všetkým palce. Monika*
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(12.11.2004 10:11:41)
Ahoj Moni,
mě taky občas přepadají stavy zoufalství. Je to strašný, člověk si naplánuje mimčo, říká si jak to půjde hned a ono to nejde. Menstruaci jsem zatím taky opět nedostala, takže mě asi opravdu čeká návštěva toho centra. Jsu moc zvědavá co mě tam čeká. Jak dlouho už se snažíš o mimi??? Kdyžtak to té své doktorce navrhni ať tě někam pošle, že už nechceš čekat. Přeju ti moc moc štěstí a ať nám to vyjde, ať máme brzo bříška. Trošku povzbuzení pro tebe: Znám spoustu holek, který otěhotněly, i když měli takový problémy s menstruací jako my, to je, že ji neměli vůbec....
 Monika* 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(12.11.2004 13:14:41)
Ahoj. O babätko sa snazime uz 4 mesiace. Ale ten posledny mesiac asi najviac. Meriam si BT ale mudra z nej nie som. Bude to asi tym, ze to este poriadne neovladam a budim sa hoci kedy pocas noci. Potom musim ist na WC a znovu si lahinam spat. Co myslis? Dufam, ze obom nam to dobre dopadne. Tesim sa ze mi pises a mozem sa aspon s tebou podelit o moje starosti.
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(12.11.2004 13:55:03)
Ahoj Moni,
my už se snažíme o mimi šestý měsíc, takže ty můžeš být ještě v klidu. Já si ještě teplotu neměřím, ale každopádně si myslím, že to vstávání v noci asi není dobrý. Už jsem taky přemýšlela že s měřením začnu, ale asi počkám až co mě řeknou v tom centru. Jestli chceš tak mi můžeš psát na můj mejl luca313@seznam.cz
Ahoj a hezký víkend!
 Monika* 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(15.11.2004 13:34:22)
Ahoj Lucka.
S tou mojou teplotou je to fakt divne. Pred tyzdnom som dostala vytok. V ten den som mala dostat menzes. Tak som sa potesila, ze moje telo sa dostava do normalu, ale tesila som sa skoro. Vytok mam uz tyzden a menzes to nieje. A tehotna tiez niesom. Robila som si test. Dnes idem teda k doktorke. Som zvedava, co mi povie. Drz mi palce. Zajtra napisem, ako som dopadla.
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(15.11.2004 14:50:13)
Ahoj Moni,
to jsu moc zvědavá co ti doktorka řekne. Držím pěsti a zítra určitě napiš jak si dopadla. Lucka
 Monika* 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(16.11.2004 9:39:31)
Ahoj Lucka. Tak doktorka ma prehliadla a vzala mi krv. Na tehotenstvo to vraj nevyzera, ale pre istotu mi urobí rozbor krvi na prítomnosť hormonu HCG. Ak sa nepotvrdi tehotenstvo, co sa asi nepotvrdi, lebo vraj mam aj maternicu zatial v normale, tak to bude nejaka hormonalna porucha. Viem, ze to bude asi ta porucha, ale v kutiku duse aj tak dufam, ze to bude to prve.
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(16.11.2004 14:35:18)
Ahoj Moni,
pevně věřím a držím pěsti že to bude opravdu to první. Uvidíš jak dopadne rozbor krve, ale mooooc ti přeju abys byla opravdu těhotná. Já se chystám k doktorce příští týden tak ti dám taky vědět jak jsem dopadla, každopádně menzes pořád nemám a podle testu nejsem ani těhotná. Doufejme, že se na nás brzo štěstí usměje a nám poroste bříško, byl by to hezkej dárek k Vánocům, že??
 Monika* 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(21.11.2004 18:23:29)
Ahoj Lucka.
Neviem cím to je, ale výtok mi z ničoho nič prestal dnes a výsledky ešte nemám. Budem ich mať až zajtra okolo 13.30 hod., tak ti potom napíšem, že čo.

 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(22.11.2004 14:05:34)
Ahoj Moni,
tak jak dopadly výsledky u doktorky?? Doufám, že dobře a že už v tobě roste malý mimi. Dej vědět jo?
 Monika* 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ovulácia po vysadení HA 

(23.11.2004 15:27:20)
Ahoj Lucka. Krvne tesy na HCG hormon dopadli takto: Hormon je zvýšený na 3, čo je dosť málo. Dnes mi robila doktorka aj ultrazvuk a nič tam nevidela. Ale pre istotu mi ešte raz vo štvrtok vezme krv. Nič však nenasvedčuje tomu, že by som čakala bábätko - veľká škoda.
 Mici, snazilka pod vedenim doktoru 
  • 

doktori 

(24.11.2004 13:55:27)
Ahoj holky,

precetla jsem si vasi konverzaci. Jsem na tom podobne. Sice nejsem po vysazeni HA, ale s ovulaci je to vselijake.

Minuly mesic byla ukazkova (chodim k doktorce na ultrazvuk, ona tak v pohode zjisti, jak se vajicko vyvyji a kdy bude "ready"). Snazili jsme se, ale nic:-((( Pry mam zvysenou hladinu nejakeho hormonu. Beru na to tedka prasky.

Tento mesic jsem po navsteve doktorky malem brecela, ovulace nikde! Dohodly jsme se, ze vyzkousim nejake dalsi prasky, ktere ovulaci stimuluji a take pomahaji uhnizdeni vajicka.

Pakarna je, ze pak musim "presne planovat" tuleni. No, to bude romantika:-))

Tim vsim chci rict, ze ovulace je mrcha, ale da se ridit:-)Cim driv clovek jde k doktorovi, tim driv je nadeje:-)

Ani nevite jak moc nam vsem drzim palce! Chtela bych nejlepsi darek k vanocum....

Mejte se a neztracejte nadeji

M









 Monika* 
  • 

Re: doktori 

(30.11.2004 7:58:58)
Ahoj Lucka.
Tak opakovane testy nepotvrdili tehotenstvo. Hormon je uplne v norme. Tento mesiac sa teda z babätka tesit nebudeme.
Menstruaciu stale nemam. Zajtra idem znovu na injekciu.
Na inej internetovej stranke mi jeden pan doktor odporucil, ze by sa uz malo zacat nieco so mnou robit - vysetrit celkovy zdravotny stav a vyvolat ovulaciu umelo. Tak neviem, ako to mam povedat mojej lekarke. Ja si tiez myslim, ze by uz mala zvolit nejaky sposob liecby. Tak mi drz palce, nech to dobre dopadne a nech uz skoro si hladkame bruska.
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: doktori 

(30.11.2004 13:15:00)
Ahoj Moni,
moc mě mrzí, že ty testy nedopadly tak jak sis přála, ale nebuď smutná, určitě se to brzo podaří. Mě taky menstruace přišla zas až po vyvolávačce a znovu jsem byla na hormonálním rozboru, tak uvidím jak dopadnou výsledky a co se bude dít dál. Ta injekce na vyvolání injekce se prý dává tak po půl roce marného snažení, tak se na to té tvé doktorky zeptej a když ti ji nebude chtít dat, tak bych možná přemýšlela o změně lékaře. Ale opravdu neztrácej naději, po vysazení antikoncepce se prý většinou zadaří mimčo až tak po šesti až osmi měsících, to je prý normální doba, tak nezoufej, ono to určitě vyjde!!! Držím palečky. Lucka
 Monika* 
  • 

Re: Re: Re: doktori 

(3.12.2004 13:20:14)
Ahoj Lucka.

Dufam, ze mas pravdu. Ty mi vzdy dodas tak vela podpory pokracovat dalej. Obdivujem ta, ze si taka trpezliva a mila. Vela mi pomaha aj moj manzel - Brano. Dufam, ze to aj Vam co skoro vide. Urcite mi potom napis ako ti dopadli tie rozbory. Tesim sa na odpoved.

Monika
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: doktori 

(6.12.2004 12:15:41)
Ahoj Moni,
tak jak se ti vede?? U mě vše při starém, za týden si jdu pro výsledky z toho rozboru tak jsu zvědavá, ale žádný super výsledky neočekávám. Snažím se myšlenky na mimčo vypustit z hlavy abych se netrápila a doufám, že to přijde samo. A nám to vyjde, uvidíš!! Měj se moc krásně a brzo zase napiš. Lucka
 Monika* 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: doktori 

(20.12.2004 8:30:50)
Ahoj Lucka.
Tak ako ti dopadli tie vysledky rozborov. Som velmi zvedava. Ja som dostala menzes po injekcii. Cize zase po starom. Teraz sa budeme zasa snazit, ale tazko to pride, ked menzes asi bude znovu len po injekcii. Rozhodla som sa, ze po novom roku navrhnem doktorke sama, aby mi urbila nejake ine vysetrenia alebo ma odporucila niekam inam. Drzim ti palce a zelam krasne vianoce. Aj ked bez babätka. Ale o rok snad uz budeme aj my mat tie svoje, alebo aspon pekne bruska. Napis mi co mas nove.
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: doktori 

(20.12.2004 8:36:48)
Ahoj Moni,
tak testy dopadly stejně jak minule, bída. Takže mě doktorka nasadila nějaký hormony který by to tam měli vevnitř všecko upravit, ale zároveň při jejich braní můžu klidně otěhotnět, tak jsu zvědavá jak to dopadne. Přeji i Tobě nádherné Vánoce a taky věřím, že příští rok už je budem prožívat s jedním človíčkem navíc :o) Lucka
 Iva (Aneta03, Radovan06) 


fertility tester - prosim radu 

(20.12.2004 11:19:54)
ahoj holky, kdo mate lady fertility tester, zatim mi funguje, docela dobre rozpoznam "struktury" plodnych a neplodnych dni, jen tam nikde nebylo napsano, jak vypada struktura v pripade otehotneni. Jako u plodnych nebo neplodnych dni? Vite to nekdo?
 monika* 
  • 

Re: fertility tester - prosim radu 

(7.1.2005 8:26:52)
Ahojte babulky.
Ja som si akurat vcera kupila ten mikroskop. Ale na tuto otazku ti odpovedat neviem. Neviete mi zasa vy poradit, ci uzivanie pripravku Gynex moze uskodit babätku v pripade,ak by som otehotnela a nevedala o tom.
Inak Vas vitam v novom roku a zelam vela stastia.

 Janča 
  • 

Re: Re: doktori 

(6.12.2004 19:40:42)
Ahojky, přečetla jsem si kousek vaší konverzace a moc by mě zajímaly ty internetové stránky, na kterých se dá radit s doktorem.
Předem moc díky a všem nám přejí moc štěstíčka a hlavně zdravíčka přitom snažení.
 Monika* 
  • 

Re: Re: Re: doktori 

(9.12.2004 16:18:47)
Ahoj Jani.
Ja som sa radila na stranke: www.mamatata.sk Dufam, ze ti pomozu. Drzim ti palce a napis ako si na tom ty.
 Janča 
  • 

Re: Re: Re: Re: doktori 

(9.12.2004 18:36:14)
Ahoj Moni. Zatím se snažíme 4 měsíce a bylo mi řečeno od doktora, že po vysazení prášků je průměr půl roku. Co o tom víš ty? Měřit se začnu až teď po M, které mám dostat zitra. Cyklus mám pravidelný (29) a jsem vlastně bez problémů, tak mě zaráží, že to ještě nejde. Ale mám z těchto stránek nějaké informace, tak kdyžtak se příští týden ponasnažíme trošku zase jinak. Manžel je v pohodě a spíš ho trápí, že to těžce beru já. TAk mě jen uklidňuje a je ochoten pro mě a naše budoucí mimi udělat všechno. Díky za ty stránky, určitě se na ně podívám. Ahoj Janča
 Ina 
  • 

porad se snazim... 

(25.11.2004 18:20:21)
Ahoj holky,

uz se snazime o mimi asi 6 mesicu, zkoumam kazdy den hlen a cipek, delala jsem si Ovu test a i kdyz vysel pozitivne a my se tulili o sto sest, stejne nic.
Tak me tak napadlo: co rikate na tu Vendulu Svobodovou? Snazila se asi dva roky nebo vic, brala hormony, a kde co vsechno a pak, az kdyz uz to vzdala, a rekla si, ze to proste nejde, tak najednou otehotnela.
Jenze ja si vzdycky na zacatku cyklu reknu, ze to necham osudu, a pak to stejne nevydrzim a zase se porad vysetruju dokola, uz mi to leze na mozek
Ina
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: porad se snazim... 

(26.11.2004 8:34:59)
Ahojky,
tak s ním šesti měsíčním snažením jsme na tom stejně, už mě to taky leze na mozek i když se na to snažím nemyslet, ale ono to nějak nejde. Vendule Svobodové to mimčo moc přeju, a asi je to příklad toho, že ta psychika je hrozně důležitá. Když člověk něco moc chce tak to většinou nevyjde a když to vypustí z hlavy tak se zadaří....

Já jsem teď zase dostala injekci a čekám na menstruaci a pak mě asi nasadí nějakou hormonální léčbu. Už mám pocit, že jsu na té gyndě víc než doma :o))

Holky, mějte se moc krásně a doufejme, že už brzo tady budeme psát, že máme na testu 2 čárečky a porostou nám bříška.

Lucka
 Ina 
  • 

Re: Re: porad se snazim... 

(26.11.2004 16:40:24)
ahoj,

uz jsem se fakt rozhodla, ze vyhodim vsechny ty grafy a zkusim to par mesicu bez toho, stejne mam ty cykly nepravidelne, tak se snad nikdy netrefim do toho spravneho dne, a kdyz uz to odhadnu, tak z toho stejne nic neni.
Mam ten hlenik uz bilkovy tak se snazime-romantika nade vse a po trech dnech mam zase bilkovy hlen, uz jsem na pokraji sil.
 agent 


Re: porad se snazim... 

(30.11.2004 17:08:40)
Ahoj holky!
Taky se snazime o mimi uz delsi dobu a nic... Poradite mi nekdo?. Obvykle do ovulace mam teploty 35.9 - 36.6, po ovulaci - 36.8 - 36.9, 37.0. Tento mesic jsme se tulili den pred ovulaci. Po celou dobu lutealni fazi jsem mela vysoke teploty 36.9. Napadne 7. dne po ovulasi jsem mela teplotu 37.1 a 10. dne 37.5!!. Dnes mam 12. den po ovu. a teplota mi klesla az do 36.0. Tak nevim co si mam myslet. Zitra bych mela mit mesicky...
 agent 


Re: Re: porad se snazim... 

(1.12.2004 11:40:31)
Ahoj holky!
Zase nic... Dnes jsem dotala mesicky. Tak se budeme muset jeste snazit.
 agent 


Re: Re: porad se snazim... 

(1.12.2004 11:42:26)
Ahoj holky!
Tak zase nic... Dnes jsem dostala mesicky...
 agent 


Re: Re: porad se snazim... 

(1.12.2004 11:42:57)
Ahoj holky!
Tak zase nic... Dnes jsem dostala mesicky...
 Lucie,snažilka 
  • 

Re: Re: Re: porad se snazim... 

(2.12.2004 16:03:42)
Ahoj,
nebuď smutná, příště to určitě vyjde!!!!
 Ab 
  • 

ticker 

(29.11.2004 17:17:33)
"Lilypie
 Tiffi 


dotaz 

(7.12.2004 21:52:26)
Ahoj snažilky, chtěla jsem se zeptat jstli nevíte jak má vypadat hlen po početí. Ovulaci jsem měla před pěti dny od té doby mam hlen lepkavý, hustý a bílý. Čípek mam, ale pořád měkčí a krátký. Dočetla jsem se že by po početí měl být hlen lepkavý, ale o velikosti čípku sem se nic nedočetla. Předem děkuji za odpověď.
 Miruš 
  • 

Re: dotaz 

(8.12.2004 12:13:55)
Ahoj snazilko,

Je tam nekde napsano. A pisi,ze cipek zustane meky, otevreny. Hodne stesti a ozvi se.
 Snažilka Hanka  
  • 

není to brzo? 

(13.12.2004 8:41:04)
Tak jsem začla zkouset tuto metodu a pekne si všchno co zjistim zapisuju:)poprvé jsme si s mým přítelem všimli hlenu, který je popisován jako vaječný bílek.Má drahá polovička ho ohodnotila slovy: tak to jsem jeste nevidel:)..hned druhý den jsem měla ten hledn druhého typu, tak jsme začali intenzivně s tulením. Ovulace probiha u kazdeho jinak, ale neni 12 den brzo??
 Tiffi 


Re: není to brzo? 

(13.12.2004 18:44:19)
Ahoj Hani, já jsem taky měla ovu dvanáctý den. Nemyslim že je to moc brzy. O mimi se snažíme teprve první měsíc, ale taky mam pocit že jsem všechny druhy hlenu poznala bez problémů, hlavně ten bílkový. Už jedenáct dní mam hlen hustý a bílý, v těch ukázkových tabulkách přitom ukazují že po ovu hlen zmizí a pak se dostaví měsíčky. Pokud se to ale podaří, tak má být hlen hustý. O víkendu mam dostat měsíčky, tak jsem už trochu nervózní a dofám že se nám to podařilo. Jsem možná trochu snílek, ale která z nás neni.

Tiffi
 Miruš 
  • 

Re: Re: není to brzo? 

(14.12.2004 9:35:03)
Ahoj Tiffi,
taky jsem mela tento mesic ovulaci 13. dne, tudiž 13 prosince( cykl mam 27-28 dnu). Prvni den MC 1. prosince. Tulili jsme se ve spravnou dobu. Tak uvidime co z toho bude...
 Tiffi 


Re: Re: Re: není to brzo? 

(14.12.2004 15:04:35)
Ahoj Miruš, držim ti palečky, snad už ti to tentokrát vážně vyjde. Já už bych to měla poznat za pár dnů. Jestli nedostanu měsíčky a testík ukáže dvě čárečky tak budeme mít ty nejkrásnjší vánoce v životě!!!
Sleduješ si hleník??Nebo si jen měříš teplotu??
 Hanka Snažilka 
  • 

Re: Re: není to brzo? 

(14.12.2004 10:02:02)
Ahojky Tiffy, my se snazime asi rok a kdyz ctu vsechnymozny prispevky, ze se zensky snazi treba uz pet let, tak si rikam, ze bych to takovou dobu nevydrzěla:)Díky týhle metode, jsem konecne zjistila, kdy mam ovulaci, tak doufam taky, ze to vyjde.Ja to mám totiz trosku naopak.Mám ten lepkavý hlen, ten bílý nemám vůbec a hned skočím na ten vyječný bílek. Ten jsem u sebe objevila jenom po ránu a to jen jednou, tak jsme hned s pritelem zajasali, ze to je urcite ono. Hned po tomhle dni, mám tak ctyri az pet dnu ten bily, ktery by se mel objevit ve vetsim mnozstvi spis pred ovulaci....no to jsou ty moje teorie...porad doufam ze menstruaci nedostanu:):):)
 Nivea 


Re: Re: Re: není to brzo? 

(14.12.2004 12:09:37)
tak jsem s ekonecne zaregistrovala:)
 Tiffi 


Re: Re: Re: není to brzo? 

(14.12.2004 14:05:22)
Hani máš ten hlen lepkavý a hustý, nebo je spíš řidší a jemný. Bereš náký vitamíny? Já už dva měsíce beru Calibrumu babyplan a manžel bere nějaký vitamíny Maca ( je to vyrobený z nějakého kořene maca). Doporučila mi to moje známá lékárnice, prý je to dobrý na potenci, na stres atd. a můžu je brát klidně i já ktěm vitamínům Calibrum. Myslim, že by se měli i ty naši chlapi trošku začít osebe starat když chtějí taky toho malého drobečka.Chyba neni vždycky jenom v nás ženských. My se ted snažíme jíst víc zdravě, chodíme skoro denně na procházy(pokavaď nejsem moc unavená z práce), kvůli mimi jsem pár kg přibrala, sice se mi to moc nelíbí, ale pro mimi udělam všechno.
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: není to brzo? 

(14.12.2004 17:39:06)
Je bílý,hodně hustý a je ho dost:)))Nijak zvlášt lepkavý se mi nezdá...No o zádných vitamínech jsem jeste neuvazovala..přítel mi porad navrhuje,ze pujde na vysetreni(jste jsme nebyli ani jeden - porad to nejak oddaluji)Kamarádku mám taky lekarnici, tak by mohla poradit:)
 Tiffi 


Re: Re: Re: Re: Re: není to brzo? 

(14.12.2004 20:18:41)
Hani tak to vypadá nadějně! Pokud ale dostaneš zase měsíčky, tak bys asi na tu gyndu jít měla! Tam ti doktor, nebo doktorka určitě poradí co dělat. Určitě se porad s tou tvojí lékárnicí na těch vitamínkách, protože obsahují kyselinu lisovou, která zkvalitňuje hleník a hlavně mimi má dostávat vitamínky hned od začátku a vlastně chrání i tebe před nastydnutim atd. Já jsem se nechala radši i očkovat proti chřipce.
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: není to brzo? 

(15.12.2004 8:10:57)
Tak moc děkuju za radu.Hned jak ji skončí dovolená, tak se s ni na tech vitaminech poradim.Asi mas pravdu, kdyz to ted nevyjde, tak pujdu k doktorovi. Hlavne abychom oba dva byli v poradku. Já mám dostat mesicky az po vanocích tak do ty doby budu doufat jako blazen:)A tobe taky at hlavne neprijdou:)
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: není to brzo? 

(15.12.2004 8:10:58)
Tak moc děkuju za radu.Hned jak ji skončí dovolená, tak se s ni na tech vitaminech poradim.Asi mas pravdu, kdyz to ted nevyjde, tak pujdu k doktorovi. Hlavne abychom oba dva byli v poradku. Já mám dostat mesicky az po vanocích tak do ty doby budu doufat jako blazen:)A tobe taky at hlavne neprijdou:)
 Elena 
  • 

hlen vs. ovulace 

(14.12.2004 8:21:15)
Ahoj holky, zajimalo by me, jestli je mozne, aby se bilkovity hlen, typicky pro plodne dny, vyskytl i mimo ovulaci, resp. s ovulaci nesouvisel. Mela jsem ho totiz cca 2 dny, ale teplota mi stoupla jen na jeden den a to o 3 stupne (zhruba v polovine cyklu), pak sla opet dolu. Jednalo se o plodne dny? Mate nektera podobnou zkusenost? Diky, E.
 Nivea 


První příznaky těhotenství 

(16.12.2004 15:31:02)
Dneska (5dní po ovulaci a tulení)jsem začala v podbřišku pocitovat bolesti, jako pri prichazející MS, bolí mne i v kříži a je mi trošku nevolno. Zajímalo by mne, jeste se takhle muze projevovat rané těhotenství.nemáte s tím někdo zkušenosti???
 Nivea 


Re: První příznaky těhotenství 

(16.12.2004 15:31:32)
MS mám mít az za 2týdny:)
 Tiffi 


Re: Re: První příznaky těhotenství 

(16.12.2004 17:06:08)
Ahoj Hani, já jsem po ovu už 14 dnů. Asi týden mam zvláštní pocit v podbříšku, je to jakoby brnění, neumim to popsat.Častěji chodim čůrat, ale to může být taky třeba mírnym nastydnutím. Od včera mam citlivé bradavky a dneska mě dost pálí žáha, dokonce v jednu chvíly mi bylo na zvracení. Jsem taky docela dost cilivá, všechno mě hned rozbrečí. V neděli mam dostat měsíčky, tak ta citlivost může být i tim. Měříš si teplotu?? Já jí mám pořád vyšší, hlen mam stále lepkavý a dneska je ho celke hodně. Jsem zvědavá jestli z toho nakonec bude mimi a nebo ty vošklivý měsíčky!
 Nivea 


Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(17.12.2004 17:34:56)
Podle toho vseho, co jsi napsala, by to vypadalo, že by jsi mohla mít miminko:))))Mne taky zacala palit zaha, od vcerejcka mne boli ten zaludek-je mi na zvracení a taky mam takovy brneni a pichani v popdbrisku...a ten hlen mam taky:)prsa citliva nemám...četla jsem na jinym serveru, ze tak 5-10dni po oplodneni se začíná rozvinovat deloha a usazuje se tam vajicko,t ak ze to trosku boli, jako prichazejici MS..ptala jsem se mamky, ta mi hned poreferovala, ze ona to mela taky...tak ted jenom aby nam to oboum vyslo:))))
 Nivea 


Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(18.12.2004 12:05:03)
A teplotu mám okolo 37,5:)
 Tiffi 


Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(19.12.2004 15:26:44)
Ahoj, tak měsíčky jsem ještě nedostala. Teplota mi ještě neklesla, stále je 37,2-37,3. Bolí mě šíleně bradavky, jsou dost nateklé a takový do červena. Dneska mi je konečně líp(zatim). Jsem dost napnutá, pokaždý když jdu na záchod tak mam strach že uvidim krev na kalhotkách. Přitom když jsem vysadila prášky, tak jsem říkala že to až tak prožívat nebudu, že když se to nepovede teď tak jednou určitě. Ale když vim že jsem to měla dneska dostat, tak jsem jak na trní.
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(19.12.2004 18:20:26)
ježiš, to vypadá strašně nadejně:)moc ti to přeju:)ja byt tebou tak hned uz delam test:):):)já snad budu taky maminecka...mam porad 37,2...moc ti držím palecky, urcite se ozvi,až se dozvis vic:)
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(20.12.2004 11:41:00)
Ahoj Henadi Snažilka i Tiffe. Holky, drzim vam palce!!! At vam to vyjde - vypada to nadejně. A hlavne se ozvete. Miruš. A ta teplota 37.2 - zda se mi, ze asi poroste za chvili brisko. Ahoj.
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(20.12.2004 11:48:41)
Holky, jakoumate teplotu pred OVU a PO OVU. Ja mam obvykle pred - 36.0 az 36.4, po OVU mam vzdy 36.8 az 39.0(37.0). Dnes 7. den po OVU mam teplotu stale 36.9. No, tak nevim...
 Tiffi 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(20.12.2004 18:40:01)
Ahoj holky, tak jsem to stále nedostala!!! Dneska mi dokonce stoupla teplota na 37,7. Konečně mě přestalo bolet břicho, ale vrátila se mi nevolnost a ty bradavky jsou bolavý pořád.
Henadi jestli to nedostanu, tak si chci test udělat až ve čtvrtek. Mam strach si ho udělat teď ( z případného sklamání).
Miruš, o mimi se snažíme teprve první měsíc, tak z měření teplůtky nemam žádné záznamy, ale mě se teplota před OVU pohybovala od 36,1-36,6 a po OVU 37,2-37,3 a teď těch 37,7.
Snad se nám to všem povedlo! Zatim papa
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(20.12.2004 21:45:36)
to je paráda:):):)určitě se ozvi, az budes vedet víc:)vždycky sem nahlížím a čekám od tebe nějaký novinky:)Přeju at ta odporná MS nepřijde:)))
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(20.12.2004 21:48:18)
S měřením teploty jsem nezacala na začátku cyklu...nějak jsem to neměla načtený a začala jsem až 16 den a od te doby mám teplotu 37,2...tak porad doufam...prsa mne neboli, jen mi je po ranu nevolno a dost mne palila zaha, taky mne boli bricho, jako kdybych měla mít MS...(doufám, že nepřijde)někde jsem se dočetla, ze uhnizdování oplodněného vajíčka je spojovano se špiněním, je to tak u každého???
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(20.12.2004 21:48:47)
S měřením teploty jsem nezacala na začátku cyklu...nějak jsem to neměla načtený a začala jsem až 16 den a od te doby mám teplotu 37,2...tak porad doufam...prsa mne neboli, jen mi je po ranu nevolno a dost mne palila zaha, taky mne boli bricho, jako kdybych měla mít MS...(doufám, že nepřijde)někde jsem se dočetla, ze uhnizdování oplodněného vajíčka je spojovano se špiněním, je to tak u každého???
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(20.12.2004 21:48:48)
S měřením teploty jsem nezacala na začátku cyklu...nějak jsem to neměla načtený a začala jsem až 16 den a od te doby mám teplotu 37,2...tak porad doufam...prsa mne neboli, jen mi je po ranu nevolno a dost mne palila zaha, taky mne boli bricho, jako kdybych měla mít MS...(doufám, že nepřijde)někde jsem se dočetla, ze uhnizdování oplodněného vajíčka je spojovano se špiněním, je to tak u každého???
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(20.12.2004 21:48:49)
S měřením teploty jsem nezacala na začátku cyklu...nějak jsem to neměla načtený a začala jsem až 16 den a od te doby mám teplotu 37,2...tak porad doufam...prsa mne neboli, jen mi je po ranu nevolno a dost mne palila zaha, taky mne boli bricho, jako kdybych měla mít MS...(doufám, že nepřijde)někde jsem se dočetla, ze uhnizdování oplodněného vajíčka je spojovano se špiněním, je to tak u každého???
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 11:40:49)
Ahoj holky,
ja dnes jsem mela teplotu 36.8. Mam 8. den po OVU. Ale zadne bolesti v podbrisku, ani prsa me neboli. No, co si budeme povidat - jenom cekam a cekam... MC bych mela dostat 27 prosince. Ten den bych mela mit 14. den lutealni fazi. Vam drzim palecky - at Vam to vyjde. Mejte se. Mirus.
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 12:02:50)
Já jsem dneska devátý den po OVu a taky čekám MS 27.12..teda , doufám, že se nedočkám:)Ale dneska mi klesla teplota na 36,8 a pálí mne žáha, bolí v kříži..tak nevím,s nad si to jenom nevsugerovavám...Miruš, snad se toho 27 nedočkáme..a pak ani 9měsíců:)
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 14:20:54)
Henadi, take jsi prihlasena na

http://ttc.fertilityfriend.com/ttc/login.php?redirect=/ttc/index.php.
Ja si do toho programu pisu teploty uz 4. mesic.





 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 14:31:38)
kouknu tam, ale stahla jsem si ted tabulku tady z rodiny:):)je pekne prehledna:)
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 14:53:33)
poslala jsem ti na e-mail neco zajimaveho, tak se tam podivej. Mirus
 Tiffi 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 14:40:58)
Ahoj,tak mi tepolota neklesla, je stále 37,7! V tom článku o měření bazální tepolty píšou že když teplota neklesne do 18 dne tak je žena těhotná. Já mám dneska 19 dní po OVU a teplota neklesla, asi jsem holky těhulka. Chci si jít koupit testík, ale bohužel nemůžu, manžel má rozbité auto a tak dneska jezdí mim. Domu přijede až někdy večer, tak to hold musim vydržet do zítřka. Já vim že jsem říkala že si ho udělam až ve čtvrtek, ale nemůžu to vydržet.
Holky mě nebolí celý prsa, jenom bradavky a nemůžu si na ně sáhnout. Břicho mě bolí jinak než při měsíčkách, je to taková tupá bolest, která se dá vydržet. Ono se to dost špatně popisuje, třeba když se pro něco ohnu, tak mam pocit jako by mi vevnitř něco překáželo. Je to dost zvláštní. Ale to samí měla i moje maminka i kamarádka. Třeba moje sestřenice neměla vůbec žádný příznaky. Jí to začalo až po druhym měsíci.
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 15:04:05)
Tiffi, prosim te napis mne jak dlouho mas tak vysokou teplotu, vlastne od kdy? Diky. Miruš
 Tiffi 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 15:25:35)
Miruš, s měřenim teploty jsem začela po měsíčkách a byla do těch 36,6. OVU jsem měla 3.12. a taplůtka mi stoupla 4.12. na 37,2 - 37,3. Od včerejška si měřim těch 37,7(v pochvě).
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(22.12.2004 15:42:35)
Ahoj Tiffi,
jak si dopadla s tym testikem ???????????????????????
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 17:22:24)
Ten graf vypadá fakt dobře:)je to pkně přehledný:)asi se tam taky zaregistruju abych mela vetsi rozhled a neměla v tom takovej maglajs:)
 July, dcerka a syn 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 17:29:24)
Sylvo,
Tvuj pripad bych vyrezila naprosto bez problemu. Batole bych vzala do naruce a uz by psa trapit nemohlo... Proste to nechapu. Ja to vnimam tak, ze dite cca do 2,5 let prilis nechape, co se od neho vyzaduje. Tak treba to zminene uklizeni hracek. Ja jsem od sve 2 lete dcerky nevyzadovala, aby si hracky sama uklidila. Vzdycky kdyz se melo uklizet, tak jsme si zaspivali pisniku o "uklizeni". Dcerka ji mam moc rada a hrou hazeli hracky do kosicku na hracky. Ale ocekavat od ni samotne, aby si hracky uklidila, tak to je jak si predcasne...
 ZuziP 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 17:33:52)
July, presne... ja som uz po niekolkych diskusiach presvedcena, ze skutocne nejde o to, ze placanie pride ako jedina moznost, ale je mamickam jednoducho pohodlnejsia ako nieco ine....
Mamy placajuce svoje deti to nerobia preto, ze je to jedina moznost. Nie je to pravda, moznosti je vela. Oni si zvolili placanie, lebo je to pre nich pohodlnejsie... a hlavne su presvedcene, ze je spravne. To je ten rozdiel medzi nimi a nami, co deti neplacame.
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 18:27:50)
Holky co to zde placate? Myslim,ze jste na spatne adrese!!!! Ahoj
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 18:14:15)
Ono to je tak. Doma mam tabulky stazeny z "rodiny" - tam si to vyplnuji kazdy den. Do pocitace(fertility) si to taky pisu, ale... To, co jsem ti poslala neni tam vzdy. Pokud si tam zaregistrujes, tak oni ti první mesic poslou planovaci kalendar na mesic( plodne a neplodne dny), OVU ti take zaznamenaji. Ale to mi dovolili jenom jeden mesic. Ten dalsi si tam muzes psat teploty OVU ti ukazou az nakonci mesice. Tento mesic mi poslali( nechapu z jakych duvodu) nejaky darek na 5 dni. A tak jsem si mohla udelat tu " analyzu" za tri mesice. Dlouho mi totrvalo, nez jsem se naucila pracovat s timto programem. Posluti graf za tento mesic. Vsak to uvidis.
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 18:20:55)
poslala jsem ti graf za tento mesic. Mirus
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První příznaky těhotenství 

(21.12.2004 19:24:57)
No ten graf je šikovnej:)tak jestli to dokazu tak se zaregistruju:)
 Tiffi 


Těhotenský testík 

(22.12.2004 17:06:31)
Ahoj holky, tak na konec včera manžel dorazil domů dřív a já rychle utíkala (jela) do lékárny pro tt. Lékárnice mi dala Best-2, jsou v něm dva testy a stojí jenom 30 Kč. Hned jak sem přiběhla domu tak jsem jak blázen hledala nějakou nádobku na moč. Nakonec to odnesla sklenice od okurek. Bohužel vyšel negativně. Na testu je napsáno, že se může použít den po vynechání menstruace, ale lékárnice mi řekla aď tomu nevěřim a udělam si ho až v neděli.Já to i tak zkusim zase zítra. A hlavně ráno s první močí jak mi bylo doporučeno. Včera jsem si test dělala večer a dost jsem před tim pila. Jsem zvědavá jak mi to zítra dopadne. Teplůtka mi dneska stoupla na 37,8!!! Holky nejsem věřící, ale strašně moc se každý den modlim, aby nám to vyšlo! Mějte se krásně. Zatim papa
 Nivea 


Re: Těhotenský testík 

(22.12.2004 21:14:27)
Ahojky Tiffi, doufám, že nejsi zklamaná, že to vyšlo negativně, všechny testy nejsou spolehlivý a kolikrát je na ně jeste hodne brzo...Ale strašně moc ti držím palce a čekám, že se zase ozves, jak to všechno pokračuje:)
 agent 


Kam se stratily prispevky? 

(23.12.2004 8:51:51)
Ahoj Tiffi. Takuz jsi delala ten testik? Ozvi se, prosim.
 agent 


Re: Kam se stratily prispevky? 

(23.12.2004 8:56:20)
Hura, uz se mito objevilo!!!!!!!!!!!!!!!!
 Tiffi 


Re: Kam se stratily prispevky? 

(23.12.2004 13:08:20)
Ahoj, dneska jsem měla příšernou noc, zdály se mi samé strašidelné sny, fuuj. Asi z toho jak sem měla strach udělat si testíka.
Když jsem se konečně dočkala rána, tak jsem si tt rychle udělala. Bohužel vyšel zase negativně, bylo mi z toho ouvej. Před chvílí jsem se ho rozhodla vyhodit a stále jsem tam nic neviděla, ale pak jsem šla pro jistotu k oknu a zjistila jsem po bižším zkoumání, že tam čárka je!!! Sice je hodně slabá, ale je tam. Radostí jsem se rozbrečela. Ještě si půjdu koupit jeden, na zítřek. A dam manželovi asi botičky pod stromeček! Ten bude koukat. On totiž nevěřil že se nám to může povíst hned na poprvé. Je pravda že se mu to zdá už dlouho co jsem to nedostala, ale já mu schválně řekla že to mam dostat až tenhle víkend. V listopadu jsem mu koupila moc krásnej dárek pod stromeček, vim že z toho bude mít obrovskou radost, ale mimi je dárek nepřekonatelně krásnější!!! Přeju vám aby jste už za pár dní cejtili to samé štěstí co já!

Krásné a hlavně šťastné vánoce!

Tiffi
 Nivea 


Re: Re: Kam se stratily prispevky? 

(23.12.2004 13:25:17)
Ahojky, to je paráda,moc gratuluju:)to bude mít budoucí tatínek velikánskou radost:)Já jsem si nedočkavostí dělala uz deset dní od udajnýho počet a samozřejmě nic...tak jsem byla zklamaná...i když vím, že to je moc brzo.včera mi klesla teplota byl to 23den cyklu a mámt ed jen 36,9..takže z toho nic nebude:(
 Tiffi 


Re: Re: Re: Kam se stratily prispevky? 

(23.12.2004 15:09:51)
Ahoj Henadi, hlavně nebud smutná! Podle toho co jsem koukala do tvých přdešlých přízpěvků, tak se ti teplůtka pohybuje pořád od 36,9-37,2. tak myslim že to ještě nic neznamená. Je sice pravda že by ti po otěhotnění měla začít teplůtka stoupat, ale když jsem četla i jiné přízpěvky tak tam bylo pár holek, kteý psaly že jim teplota nezačala stoupat a přitom těhulky byly. Mě se teplota pohybovala pořád 37,3 pak 37,2 a takhle pořád do kola až 20.12. mi stoupla na 37,7 21.12. 37,7 22.12. 37,8 a dneska zase 37,8.
A jesti se ti to nepodaří tentokrát, tak příští měsíc začni papat ty vitamínky. Jsi ještě dost mladá, tak určitě nebude žádný problém otěhotnět. Horší to maj ženský po třicítce.
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Kam se stratily prispevky? 

(23.12.2004 18:33:19)
Vitamínky jsem koupila:)Vím, že jsem mladá a jak každej říká, neboj se, otěhotníš, na to máš času dost...Ale když prostě člověk chce, tak chce...srdci se poručit nedá(jak to v těch Harlequinkách):)Mne moje maminka měla v 17:)asi ji taky biologický hodiny ťukali dřív:):):)
 Nivea 


Doufám 

(26.12.2004 13:44:32)
Tak MS má přihít zítra...cyklus mám pravidelný, zpoždění vždycky maximálně tak o jeden (dva)den. Tiffi tak jaký byli Vánoce???Co říkal manžel na dáreček(botičky)???:)
 Nivea 


Test 

(26.12.2004 23:33:31)
Tak jsem to nevydržela a i když To má přijít až zitra tak jsem si před chvílí udělala test...mělo by to být (pokud to je)14 dnů od oplodnění.Dělala jsem si Seratec Direct a zkoumala jestli se objevi druhá čárka....Po minute se objevila slaboulinká!!!!Skoro nepatrná ale je videt!!!Tak ted nevim....Nechci se radovat zbytečně:):):)
 Bára 
  • 

Re: Test 

(27.12.2004 14:58:20)
Ahoj. Četla jsem si vaši diskuzi. Jestli se to povedlo, tak ti strasne moc gratuluju!!! :-) Ale pred tim jsi psala, ze ti klesla teplota a pritom po otehotneni by mela naopak stoupat. Vratila se ti zase nahoru nebo zustala porad nizko? Pro me by to znamenalo, ze bych jeste neztracela nadeji, protoze dnes mi take o neco klesla a za dva dny bych mela dostat MS. Priznaky jsem mela podobne jako ty, ale myslim ze si to spis vsugerovavam :-( Tak ahoj a drzim palce, at je to opravdu mimi.
 Nivea 


Re: Re: Test 

(27.12.2004 16:12:45)
Taky už mi to tak připadá..MS stále nepřišla a teplota mi dneska klesla na 36,5..takže myslím, že miminko asi nebude, ale nechápu, proč mi vyšel dvakrat těhotenstkej test pozitivni(slabá čárka)..snad se MS nedočkám a budu s tou teplotou výjimka potvrzující pravidlo...
 Bára 
  • 

Re: Re: Re: Test 

(27.12.2004 23:16:43)
Hmmm, to je divny s tim testem, vetsinou to byva spis naopak - ze tehotna jsi a test to neukaze. Treba ta teplota neni tak spolehliva... Hlavne, abys nedostala MS (i kdyz ani to nemusi nic znamenat - nektere holky to maji, i kdyz tehulky jsou). Ta nejistota je priserna. Proc jeste nikdo nevymyslel nejakou metodu, jak zjistit, ze se to povedlo hned po poceti??? :-) Tak dej vedet, co je u tebe noveho. B.
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Test 

(28.12.2004 9:05:14)
Tak nic:(Dneska jsem dostala MS...Zase je přede mnou další měsíc doufání, že se to povede...Jojo, ty testy jsou opravdu děsný, kašlu na ně...když to tak vezmu, tak ta teplota je hodně dobry ukazatel...chjo:(
 Tiffi 


Re: Re: Re: Re: Re: Test 

(28.12.2004 11:49:41)
Ahoj Henadi, to mě moc mrzí. U nás vánoce proběhli opravdu skvěle! Celá rodina brečela štěstím a už se dokonce dohadovali co to bude! Byla to fakt sranda. Na příští týden jsem objednaná k doktorce už to chci mít za sebou. I když vim že jsem těhulka, tak stejně dokud to neni potvrzený od doktora, tak člověk pořád pochybuje. Včera jsme s kamarádkou zapadly s autem do závěje a já jí musela tlačit, aby jsme se z ní dostaly ven. Doufám že to nebude mít žádné následky. Když jsem to pak vyprávěla doma , tak jsem si od manžela musela vyslechnout kárání. Držim ti palečky, aby jsi příští měsíc byla tak štěstná jako jsem teď já!! Papa
 Bára 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Test 

(28.12.2004 13:03:03)
Tak ja uz to taky dostala :-((( Presne jak rikas - i me ceka dalsi mesic blazneni a doufani... Ziju jak cvok od ovulace k ovulaci. Aaaach joooo. Aspon se muzeme na Silvestra opit :-)
 Bára 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Test 

(28.12.2004 13:12:43)
Jo a sledujes si hlen a cipek? Mne pripada, ze cipek mam porad stejny a ten nejplodnejsi hlen mam tak tri dny pred stoupnutim teploty, takze vlastne ani poradne nevim, kdy tu ovulaci mam :-(
 Tiffi 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test 

(28.12.2004 13:28:38)
Ahoj Báro, já měla bílkovej hleník taky tři dny a jak mi začal tak jsme se milovaly každý den.Jinak před tim obden, protože jsem v téhle metodě nebyla zkušená a vim že spermijky v děloze pár dní přežijí. Radši se řid podle hlenu protože, teplota ti stoupne až když je po OVU. Jinak jsem s nahmatánim čípku probém neměla,jenom nevim jestli byl otevřený, protože mam dlouhé nehty a s nima moc zkoumat nejde.
 Jana P. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test 

(28.12.2004 16:26:57)
Ahoj holky, tak si tu čtu vaši diskusi a první jsem napsat nechtěla, ale teď jak jsem s napětím čekala, co bude, tak jsem to už nevydržela. Chci se jen zeptat, jestli jsem to dobře pochopila - snažit se mám, když je hlen bílkový (já ho měla teď 3 dny. Když zmizí, znamená to, že proběhla ovulace? Probíhá během toho hlenu nebo až potom - jsem z toho trošku zmatená. Jsem 16. den cyklu (je to první měsíc,co se měřím) a ovulaci jsem měla asi 23.-24.,25.se hlen ztratil), takže jsem v očekávání. Cykly mám pravidelné 29 dní a snažíme se 5 měsíců. Jen bych chtěla od vás pomoci, jestli si to o té ovulaci myslím správně. Tobě Tifi přeju, ať vše vyjde tak, jak má a vám dvěma, ať to čekání rychle uběhne - je to o nervy, že. Jana
 Bára 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test 

(28.12.2004 22:08:30)
Ahoj Jani. Ja jsem to pochopila tak, ze kdyz dostanes bilkovy hlen, tak se telo pripravuje na ovulaci. Presne v den ovulace by mel zmizet, zaroven by mel ztvrdnout cipek a zaroven trosku poklesnout teplota nebo zustat nizko. To znamena prave probehlou ovulaci. Druhy den zacnou pusobit hormony, takze teplota stoupne, hlen uz neni zadny a cipek zustava tvrdy, a to vse az do konce cyklu. Pro otehotneni je to uplne nejlepsi posledni den bilkoveho hlenu (spermijky v nem v klidu preziji az do druheho dne, kdy je ovulace a mohou oplodnit vajicko). Zkouset se to ma vsechny dny bilkoveho hlenu az do prvniho dne stoupnuti teplot. Takhle to je ale ukazkove, ja to treba mam cele rozhozene (hlen jindy, teplota jindy, cipek jindy), proto mi mozna nejde otehotnet. Nicmene preju hodne stesti at to tobe vyjde. B.
 Jana P. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test 

(29.12.2004 9:27:03)
Ahoj Báro, já to mám taky trošku rozhozené (teplotu a hlen). Teplota se mi zvedla v poslední den bílkového hlenu, ale myslím, že už se i ten hlen během dne vytratil, takže by to možná sedělo. Tulili jsme se skoro denodenně 2 dny před a 2 dny po hlenu i mezitím, tak snad. Kolem mne všichni otěhotní téměř lehce, tak jsem trošku nervozní. To mi asi taky nějak neprospívá. Teď nezbývá než čekat. Dám vědět, jak to u mě probíhá dál. Ahojky
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test 

(28.12.2004 20:42:42)
Hlen sleduju ted prvni mesic, bílkový jsem u sebe objevila jenom jednou za cely cyklus a to rano, takze do 24 hodin mela probehnout ovulace...Jinak čípek jsem taky chtela sledovat, snad jsem nemotorná nebo co, ale nejak ho nemuzu nahmatat..asi jsem lempl:)Taky jsem si rikala, ze to ma jediny plus, ze muzu na silvestra poradne pit:)
 Jana P. 
  • 

Hodně štěstí 

(2.1.2005 19:08:02)
Hodně štěstí do dalšího roku a hlavně příjemné tvoření miminek, které má pozitivní výsledek vám všem přeje Jana
 Nivea 


Holky, tak jak jste na tom??? 

(5.1.2005 12:18:57)
Tiffi, Mirus???Tak jak vam to dopadlo???Jste těhulkami,,??Nikdo se ani neozve...
 agent 


Re: Holky, tak jak jste na tom??? 

(12.1.2005 8:21:12)
Ahoj Henadi,

ja jsem dostala mesicky v termin( 27.12. 2005). Teploty jsem mela ten mesic nejake divne. Pripada mi, ze jsem OVU nemela. Zatim ahoj.
 agent 


Re: Re: Holky, tak jak jste na tom??? 

(12.1.2005 14:06:22)
je tam chyba 27.12.2004
 Monika* 
  • 

Re: Re: Re: Holky, tak jak jste na tom??? 

(13.1.2005 11:50:22)
Ahojte babulky.
Tak ja som na tom stale rovnako. Menštruácia stále nikde a tehotná tiez nie som. Uz som zufala. Chystam sa povedat doktorke, aby ma poslala do nejakeho specilaizovaneho centra. Som zvedava co mi na to povie.
 Tiffi 


nešťastná 

(7.1.2005 18:13:43)
Ahoj holky, jsem moc smutná, protože jsme o miminko přišly! Na nový rok jsem začala slabě krvácet, ale myslela jsem si že to nic neni, protože podle těch knížek co mam doma krácí víc jak 50% těhulek. Druhý den se krvácení mírně zhoršilo a to už jsem se začala trochu bát.K doktorce jsem šla až v podělí. Doktorka mi udělala ultrazvuk a mimi jsem poprvé viděla, teda spíš ho viděla moje doktorka já na tý obrazovce nic nepoznala. Když viděla jak krvácim tak mě hned poslala do nemocnice. Z nemocnice mě po pár hodinách pustily domu, protože jsem byla málo těhotná a stim se nic nedělá. Prostě se jen čeká jak to dopadne. Dostala jsem prášky na zastavení krvácení a na udržení plodu, bohužel to nepomohlo. Ve středu jsem byla znova u doktorky udělala mi krevní testy atd. dneska jsem tam volala a dozvěděla jsem se že krev mam negativní a mam přijít ještě v pondělí na prohlídku aby jsme zjistily jesli ze mě odešlo všechno, nebo budu muset jít na vyčištění. Je mi z toho dost smutno, hold jsem zase jedna z vás snažilek!!! S manželem říkáme že je lepší že se to stalo teď než třeba v pátym měsíci, když už bych měla bříško a pohyby. To by asi pro mě bylo hodně těžký se přez to přenést.


Tak zatim pa snažilky!
 Janča+Adélka9/05 a Simonka5/08 


Re: nešťastná 

(7.1.2005 22:23:43)
Ahoj Tiffi, já vím,že tady mezi vás moc nezapadám, ale přesto ti chci říct, jak je mi to líto. Moje švagrová měla před 2 roky úplně to samé. Podruhé si to už hlídala a opět začala špinit. Hned, opravdu hned šla k doktorce a díky tomu to zachránily a dneska tu máme 3měsíční neteř. Takže díky ní vím, že i když dojde ke spinění, je nutné jít k lékaři.
Já tento měsíc poprvé měřila, udělala si tabulku na fertiliti a zatím to vypadá hodně nadějně. 3 testy pozitivní, tak běžím příští týden k lékaři.
Jo ještě jedna věc - pokud ti nenakáže doktor pauzu ve snažení, tak ti mohu dát i dobrou zprávu . Moje švagrová by řekla, že jsi teď perfektně po tom neštěstíčku jako pohnojená, tak by to mohlo jít rychle. Jí doporučili půl roku pauzu a po tom špinění už zůstala na nemocenské.
Tak ti přeji hodně štěstí, ať to brzy zase vyjde.
 Bára 
  • 

Re: Re: nešťastná 

(8.1.2005 12:08:25)
Ahoj Tiffi. Jen ti chci rict, ze je mi to strasne moc lito, uplne mi tekly slzy, kdyz jsem to cetla. Asi nema cenu te utesovat, musis si tim smutkem projit, ono to casem prejde. A pozitivni na tom je, ze aspon vis, ze otehotnet muzes, ze jste oba zdravi. Priste si budes hlidat i to spineni a ono se to urcite povede.
Tobe Jani moc gratuluju, snad uz je to definitivni. Hlavne na sebe davej pozor.
Ja jsem na tom nejak divne - o Vanocich jsem dostala normalne MS jak jsem mela, i mi klesla teplota jak mela, ale porad jsem se citila a citim tak nejak divne. 8. den cyklu mi stoupla teplota, jako bych mela po ovu, ale to je hrozne brzo (normalne ji mivam az tak 16. den). Tak jsem si dnes delala test a vysel pozitivni. Ale ani se moc neraduju, vim, ze to asi nic neznamena. Ty testy jsou desne nespolehlivy. Zitra zkusim dalsi a uvidime. Tak zatim ahoj vsem.
 Janča+Adélka9/05 a Simonka5/08 


Báře 

(8.1.2005 12:13:38)
Ahojky Báro, určitě jsi slyšela o tom, že žena může normálně menstruovat i klidně celé těhotenství. Být tebou tak letím úprkem k lékaři ať on zjistí, co to má zanmenat.
Může to být i zamlknuté těhotenství. A kdyby ano, bylo by dobře, kdyby tě doktor viděl. Ale já ti přeji ať to ta lepší zpráva. Hodně štěstí a dej vědět, jak jsi dopadla.
 Nivea 


Re: nešťastná 

(9.1.2005 16:37:51)
Ahoj Tiffi, to je mi líto....ale máte pravdu, že je lepsi ze se to stalo ted, nez pozdeji, treba v tom patem mesici jak pises...My jsme se prestali snažit...
 Bára 
  • 

Ach jo 

(10.1.2005 12:37:31)
Jani, dekuju za povzbuzeni, ale delala jsem si dalsi test a ten uz byl negativni. Vcera se mi stalo, ze jsem uplne normalne omdlela. To se mi jeste nikdy predtim nepodarilo. Asi mam uplne nejake jine zdravotni probemy, ale tehotenstvi to neni. Ale tim uz vas nebudu obtezovat.
Henadi, proc jste se prestali snazit???
 Janča+Adélka9/05 a Simonka5/08 


Báře 

(10.1.2005 18:15:59)
Nic si z toho Barčo nedělej, a těš se na novou ovulaci. Je pravda, že já tenhle poslední cyklu byla pořád na prášky. První jsem se už třásla na ovulaci a když bylo poní, byla jsem pořád na měkko, neustále jsem brečela, že je to všechno na nic - prostě depka. No nakonec to vypadá hodně nadějně. Dnes mě doktorka vyšetřila (je sice hodně brzy, ale jsem nachlazená), ale nic samozřejmě nebylo vidět. Od ovulace je to 18 dní. Ale prý to tam mám vevnitř pěkně "vystláno", takže to na těhotenství vypadá. Vzala mi krev a zítra si mám zavolat. Tak nervózní jsem nebyla snad ani u státnic. Dřív bych byla nadšena z pozitivního testu, ale doktor je doktor. Zatím pa, kdyžtak dám vědět, jak jsem dopadla.
 Bára 
  • 

Re: Báře 

(10.1.2005 21:30:56)
No prave, nejhorsi je to cekani - mimco chci uz asi pet let :-) Nejdriv jsem musela cekat az dodelam vejsku a kdyz jsme se konecne s menzelem dohodli, ze uz by to slo, tak clovek zije od menstruace k ovulaci, strach, ze to propasnem a pak zas od ovulace nervy, jak to dopadlo, sledovani priznaku a blazneni az k dalsi menstruaci. A pritom kazdy rika, ze se na to nema myslet, protoze pak to jde mnohem hur.
Hrozne moc ti to preju, ze vam to vyslo (snad ano). Za chvili budes mit zas jine starosti - jak zdrave jist, co miminku nakoupit a tak. Jejda, jak ja se na to tesim... :-) Tak dej vedet, jak to dopadlo.
 Tiffi 


snažilka 

(11.1.2005 16:17:23)
Ahojky, včera jsem byla u mé doktorky a na štěstí jsem úplně v pořádku a nic ve mě nezbylo, tak že nemusim na výškrab!!! I když jsem moc smutná jak to všechno dopadlo tak mam velikou radost z toho, že nám doktorka dovolila zkoušet mimi hned. Tim že je vše ok tak nevidí žádnej důvod proč se o miminko nepokoušet dál, protože kdybych si prý neudělala TT a neměřila si tepůtku tak bych si mysela že jsou to jen opožděný měsíčky a nijak bych to neřešila a taky by sme se o mimčo snažily dál. Beru vitamínky Babyplan o kterých mi řekla že jsou vinikající na podporu početí, začala jsem jíst brokolici kterou nemam zrovna moc ráda , ale je v ní hodně kys. listové tak jí baštit budu pro mimi to překousnu. Dočetla jsem se že by chlapi měli baštit okolo OVU nadměrné množství vit. C ( aby se spermie pohybovaly odděleně). Lepší než jíst umělé vitamíny je lepší jíst hodně pomerančů nebo jiného tropického ovoce. S tim můj manžel naštěstí žádný problémy nemá, ovoce mu moc chutná. Včera jsem mu koupila dýňová semínka, obsahují hodně zinku, který je prý nepostradatelný pro dobrou kvalitu semene. Zinek je důležitý pro udržování počtu spermií a jejich pohyblivost. Chlap má sníst hrst dýnových semínek denně.

Henadi co se děje? Už jsi byla na tý gyndě? Bereš vitamínky?
 Janča+Adélka9/05 a Simonka5/08 


Re: snažilka 

(11.1.2005 19:40:29)
Ahoj Tiffi, určitě ti doporučuji ať na to hned skočíte a třeba i vyzkoušíte prstíčkovou metodu. Jsem si jistá, že za pár týdnů, uvidíš //.

Já se řadím dnešním dnem do těhulek. Mám to jen z krve a na ultrazvuk jdu příští pátek. Snad to bude vpořádku.
Přeji hodně štěstí.
 Tiffi 


Re: Re: snažilka 

(13.1.2005 12:49:13)
Ahoj tak to je nádherný!!! Musíte být s manželem moc štastný vid! Hlavně bud na sebe opatrná! Já jsem na sebe asi zrovna moc opatrná nebyla, brala jsem to tak že těhotenství neni nemoc a že můžu dělat všechno jako dřív. Pouze jsem přestala tahat hodně těžký věci a cvičit, jenže to bych stejně nezvládla při tom jak jsem byla pořád strašně ospalá. Těch pár dní po vánocích jsem měla dost náročný. Od rána do noci samá návštěva, pak jsem tlačila kamarádky auto ze závěje když zapadla a to asi byla ta největší chyba odsaď se to asi už všechno nabalovalo. Na Silvestra jsem dost tancovala a šla spát až v 6h. ráno, spala jsem jen pár hodin a rychle jsem musela utíkat do práce. Odpoledne jsem nesla těžkou krabici s chlebíčky, prostě jsem si myslela že mě se nic stát namůže, večer jsem začala krvácet. Teď vim že příště budu o dost opatrnější, vždyť už ted jsem si ubrala práci, nechci pro příště riskovat.

Počkej až toho drobečka uvidíš na ultrazvuku. Je to moc krásnej pocit.
 Janča+Adélka9/05 a Simonka5/08 


Re: Re: Re: snažilka 

(13.1.2005 16:24:43)
Ahoj Tiffi, děkuji, určitě na tvou radu dám a budu opatrná.

A teď k tobě: všechno zlé je k něčemu dobré. Zřejmě jsi byla vyčerpaná , málo spánku, práce a to auto. Příště si musíš už dávat větší pozor. Určitě dej vědět, jak to pokračuje. Už bys měla mít plodné dny, ne? Takže tuli, tuli.
 Nivea 


Re: snažilka 

(16.1.2005 20:33:56)
Ja opravdu premyslim od menstruace k te dalsi...dohodli jsme se, ze na to prestanem myslet a delame jako by nic..navic, jsem taky ztratila praci, a momentalne, je to hodne spatny...s briskem by mne nikam nevzali:((((
 Mici, snazilka pod vedenim doktoru 
  • 

Re: Re: snažilka 

(17.1.2005 17:37:50)
Ahoj Henadi,

precetla jsem si par tvych prispevku a chtela bych te povzbudit! To, ze jste na poceti prestali myslet je asi dobre reseni, psychika je mrska. Ja to znam, "ziju" od menstruace k menstruaci:-).

S praci jak pises sice nic moc, ale mam kamosku, ktera otehotnela tesne pred podpisem pracovni smlouvy, na ferovku to zamestnavateli rekla a dohodli se na dobe urcite. Vsechno jde! Jasne, s briskem by se po tobe nadsene zamestnavatele neprali, ale prace se sehnat da. Tak hodne stesti!

Mici
 Tiffi 


Re: Re: Re: snažilka 

(17.1.2005 18:32:44)
Ahoj holky tak jsem se 14 konečně dočkala OVU. Bála jsem se že ovulovat možná po tom potratu nebudu, na štěstí jsem se mílila! Měla jsem i pořádně dlouhej hleník, tak snad se nám to znova podaří!! Henadi to stou prací mě mrzí, snad něco seženeš. Je pravda že s bříškem tě asi moc lidí zaměstnat chtít nebude. Taky hlavně záleží co máš za obor. Držim ti palečky ať něco seženeš.
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: snažilka 

(17.1.2005 19:25:36)
Obor mám hodne spatny - rizikové zamestnani. Jsem chemik-laborant, takze s praci v oboru pocitat ani nemuzu, po skole jsem stejne delala jenom prodavacku...a porad nic....ale i tak doufam, ze nam to nejak vyjde, kdyz nebudem na to myslet a kazdej den kontrolovat hlenik a eplotu jako blazen..uz jsem myslela, ze mi z toho hrabne....:(((uvidime...snad čas všechno vyresi..
 Tiffi 


Re: Re: Re: Re: Re: snažilka 

(17.1.2005 21:03:21)
No tak tuhle práci bys vážně asi dělat nemohla. Já jsem kadeřnice, práce pro těhulku to taky neni zrovna nejlepší, je to stojavý zaměstnání a občas neni ani čas si sednout a odpočinout si. Nejhorší jsou ty smradlavý trvči.
Určitě se ti to brzy podaří a budeš těhulka!! Mojí kamarádce umřelo v 8tt v bříšku mimi. Pak se 9 měsíců snažili o další a pořád nic, nakonec to vzdala a ted tu maj krásnou dvouletou holčičku!
 Tiffi 


Re: Re: Re: snažilka 

(17.1.2005 18:46:44)
Mici jak dlouho se snažíš o mimi a jak to že jsi pod vedenim doktorky?? Promiň že jsem tak zvědavá!
 agent 


Re: Re: Re: Re: snažilka 

(18.1.2005 8:19:40)
Ahoj holky,
drzim vam vsem palce. Ale myslim si, ze bychom jsem mely s tim blaznenim trochu prestat. Kdybychom jsem opravdu na to tolik nemyslsly, mozna bych se nam lepe darilo na tom " tvoreni" miminek. Mejte se krasne.
Ja jsem tento mesic mela nejake divne teploty - vubec nevim jestli jsem mela OVU nebo nemela. A uz nad tim nebadam. Ahojky.
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: snažilka 

(18.1.2005 14:10:59)
Taky si myslim,,,,treba ted, kdyz jsme u nas v krizi s tou praci, tak se mi to povede..nejhorsi je to, ze nemám odpracovano ani pul roku , minuly rok jsem vysla ze skoly...tzn. ze bych ani asi nepobirala materskou, nevite jak to s tim je???
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: snažilka 

(18.1.2005 14:31:14)
Ahoj Miruš!S tím sledováním sebe sama se musí najít asi správná míra!Je to těžké,ale mě zrovna to pomohlo ke zjištění,že něco není v pořádku!!Díky těmto článkum jsem se naučila pozorovat teploty ...!A tak jsem jistila že u mne nedochází k OVU a začala s tím něco dělat!!Doufám že dojdu brzo ke 2//!Před 15měsíci jsem potratila v 9tt a tak jsem se domnívala,že když to šlo jednou půjde to i podruhé a on je víc než rok za mnou a pořád nic!Mějte se moc všechny fajn a ať se nám to brzo podaří!!Pá Hanka
 Vanda 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: snažilka 

(25.1.2005 17:49:41)
Hanko, úplně s tebou souhlasím.Jsem stejný "případ".Říkala jsem si to samé, šlo to poprvé, aspoň víme, že to jde.U nás se to nedopadlo zhruba před rokem a od té doby nic...Teploty radši neměřím, hlen už také nesleduji - podle něj bych měla ovulaci několikrát do měsíce.Tak už vyloženě čekám na štěstí a náhodu a doufám, že se zase zadaří.
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: snažilka 

(30.1.2005 8:46:35)
Ahoj Vando!
Musím tě povzbudit mám 2//!!!!!!Zatím je slabá,ale doufám ,že to vyšlo!Léčba zabrala na prvý pokus.Jen jsem potřebovala popostrčit(haha).Tak snad se ti zadaří!!!Pá Hanka
 Hanka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: snažilka 

(18.1.2005 14:46:37)
Když dáš bříška-najdeš tam pod Počítadlem těhtenství -Těhotenství a pracovní právo
Jaká jsou práva a povinnosti těhotné ženy, co může žádat od otce dítěte, od zaměstnavatele i od státu?Snad tam najdeš nějakou odpověď!Pá Hanka
 Janča+Adélka9/05 a Simonka5/08 


Mateřská 

(18.1.2005 15:31:09)

Ahojky, doufám, žeti to trochu pomůže. Od minuleho roku(2004) nastaly nějaké změny.

Výše mateřské je limitována. Vypočítává se z denního vyměřovacího základu (tzn. průměrná denní mzda počítána za celý rok), dostanete 69% z něj, počítají se i víkendy, částka je pohiblivá podle počtů dnů v měsíci. Její maximální výše je 12 544 korun měsíčně - odpovídá to předchozí mzdě 21 000 hrubého. Za normálních okolností pobírá žena mateřskou po dobu 28 týdnů. Ve výhodě jsou samozřejmě matky, které se o své dítě starají samy. Takto vysoké dávky dostávají 37 týdnů. Ženy, které porodí dvojčata, pak 31 týdnů.
Mateřskou dovolenou vyplácí přes zaměstnavatele zdravotní pojišťovna. Klade si ovšem podmínku; nárok na ni má pouze žena, která platila nemocenské pojištění 270 dní před nástupem na mateřskou. Ženy , které do této skupiny nespadají, mohou žádat o rodičovský příspěvek, který vyplácí příslušný místní úřad, těhotné studentky by měly tyto dávky řešit přes své studijní oddělení.
Nově od počátku roku 2004 se mateřské dávky vypočítávají z příjmu za celý rok, Je to výhodné pro ženy, které se rozhodnou, že budou v těhotenství pracovat na poloviční úvazek. Je to tedy dobré pro ženy s rizikovým těhotenstvím. tratit na tom budou ty, které dostanou přidáno jen několik měsícu před porodem a nebo studentky, které nastoupí do nového zaměstnání.
Po ukončení MD může žena čerpat řádnou dovolenou. N8rok na ni má ze zákona. Musí na ni však nastoupit den po ukončení mateřské. Příjemné je, že se řádná dovolená vypočítává i za dobu trvání mateřské. Zaměstnavatel ji může proplatit i v lednu nového kalendářního roku.
Potom budete již čerpat pouze rodičovský přízpěvek. Od května 2004 je to 3552 Kč. Nejprve je nutné podat žádost na příslušný obecní úřad s rozšířenou působností - většinou jsou to úřady, které navazují na činnost bývalých okresních úřadů. Pozor! Není to však pravidlo. K žádosti musíte přiložit i dotazník, který vyplňuje váš stávající zaměstnavatel, zaznamenává v něm, kdy jste ukončila mateřskou a řádnou dovolenou. Na stejném úřadě se vyplácejí i porodné a sociální dávky. Proto je dobré, abyste všechny formuláře vyzvedla již při žádosti o porodné (tu si můžete vyzvednou po vydání rodného listu dítěte, dostanete 9450 Kč).

 Sylvie 


Re: Mateřská 

(18.1.2005 16:48:06)
Ahoj Jančo,

tvoje informace není tak docela přesná, tak ji trošku opravím ;o)

1. Výpočet 69% je jenom tak zhruba orientační - ve skutečnosti to ne vždy na 69% vyjde, protože zjištění vyměřovacího základu není jenom o tom vydělit mzdu počtem dnů, ale pokud ti vyjde víc, jak 480 Kč na den, tak ta převyšující částka se nepočítá v plné výši, ale ze 60% (a částka nad 690 se nepočítá vůbec) - a teprve potom se z toho zjišťuje 69%. Ale plus mínus od oka to vychází.

2. Ženy, které porodí dvě a více dětí (a starají se o ně) mají nárok taky na 37 týdnů mateřský, stejně jako ženy osamělé.

3. Mateřskou nevyplácí zdravotní pojišťovna, ale správa sociálního zabezpečení. Pokud je zaměstnavatel "velká organizace", tak přes zaměstnavatele, pokud je zaměstnavatel "malá organizace", tak dávky v mateřství vyplácí přímo SSZ.

4. Podmínka výplaty není "nemocenské pojištění 270 dní nástupem na mateřskou", ale
- Účast na nemocenském pojištění v posledních dvou letech před skutečným datem porodu trvala alespoň 270 kalendářních dnů a trvá i v době porodu.
- Těhotenství skončilo porodem (dítě bylo zapsáno do matriky narozených).
- Ztráta výdělku z činnosti, ze které jsou dávky vypláceny. (Studentky musí přerušit studium.)
- u OSVČ navíc doba nemocenského pojištění jako OSVČ musí trvat alespoň 180 kalendářních dní před porodem.

5. Další postup v případě, že někdo podmínky v bodě 4 nesplňuje, se liší podle toho, PROČ je nesplňuje. Pokud žena v době porodu není nemocensky pojištěná, tak platí to, cos napsala. Pokud pojištěná je, ale nesplňuje podmínku 270 dní v posledních dvou letech, tak má nárok na "nemocenskou v souvislosti s porodem" - na tu nastoupí 6 týdnů před plánovaným dnem porodu a ukončí ji 6 týdnů po skutečném datu porodu. Pokud by se narodilo mrtvé dítě nebo dítě zemřelo, tak mateřská náleží, ale jenom cca 14 týdnů.

6. Mateřská se počítá z 12-ti kalendářáních měsíců, které předchází měsíci nástupu na mateřskou. Počítají se však vždy jenom z posledního zaměstnání, pokud v něm žena není celý rok, tak jenom z doby, jak dlouho v něm je (třeba jenom půl roku).

7. Zda má žena i po mateřské nárok na dovolenou nebo ne, to záleží na tom, jestli si už třeba celý nárok na dovolenou nevyčerpala předem. Každopádně doba mateřské se počítá jako odpracovaná doba, takže pokud se mateřská láme i do dalšího roku, může vzniknout nárok i na dovolenou za další rok (jestli vznikne nebo ne záleží na počtu "odpracovaných" dní). Bezprostředně po skončení mateřský má žena právo vyčerpat si veškerou dovolenou, na kterou jí ještě zbyl nárok. Pokud tak neučiní, zaměstnavatel ji pozdější přerušení rodičovské dovolené za účelem čerpání dovolené na zotavenou NEMUSÍ povolit a proplatit nevyčerpanou dovolenou NESMÍ (proplácet se smí dovolené pouze při ukončení zaměstnání nebo za určitých podmínek dovolená, na kterou není nárok ze zákona, která je od zaměstnavatele navíc). Pokud si žena dovolenou nevybere hned po mateřský, hrozí tedy reálné riziko, že dovolená propadne.

8. Rodičovský příspěvek je 3635 Kč (pokud je rodičem nezaopatřené dítě, je to částka 3835 Kč) - od ledna letošního roku. O rodičovský příspěvek si můžete zažádat bezprostředně po skončení mateřský, protože můžete zároveň čerpat rodičák i dovolenou na zotavenou.

10. Porodné je od letošního roku 8600 Kč na jedno dítě nebo 20640 na děti dvě. Případně i více na dětí více :o) Nárok na výplatu porodného zaniká rok poté, co vzniknul - takže z žádostí o něj není třeba spěchat. Na druhou stranu nárok na přídavky na děti zaniká už po 3 měsících, takže ten je lepší vyřídit si brzy.

Zdravím :o)

S.
 Nivea 


Re: Re: Mateřská 

(18.1.2005 19:39:37)
MOc se v tom teda nevyznam....mohli byste mi nekdo pomoci???Vystudovala jsem v kvetnu 2004, od te doby jsem byla tri mesice na pracovnim urade, dva mesice v praci, kde jsem pobirala prumernou hrubou mzdu 6 000 ated jsem opet tri mesice na pracovnim uradu... vdana jsem...kdybych uz nesehnala praci, kolik bych mela penez mesicne????manžel má 14 000 hrubého.poradite mi nekdo, prosim??
 Sylvie 


Re: Re: Re: Mateřská 

(18.1.2005 20:01:42)
Jestli dobře chápu, tak ještě těhotná nejsi? Tvoje vyhlídky nejsou nic moc - pokud se ti nepodaří sehnat žádnou práci a pořád budeš jenom vedená na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, tak tahle doba se ti sice do těch povinných 270 dní nemocenského pojištění počítá, ale mateřskou budeš dostávat v minimální výši. Prakticky je to ve výši rodičovského příspěvku - jediný rozdíl je ten, že ji začneš dostávat nikoli až PO narození dítěte, ale už šest týdnů před termínem porodu. Pokud si seženeš zaměstnání, tak budeš mít mateřskou vypočítanou podle příjmu ze zaměstnání. Pokud se na pracák vyprdneš a budeš "v domácnosti", nedostaneš nic. Pokud začneš podnikat, tak to závisí na tom, jestli a kolik si budeš platit na nemocenském pojištění.

S.
 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Mateřská 

(19.1.2005 7:30:04)
Práci scháním....urcite bych nechtela zustat jenom s rodicovskym prispevkem a privest miminko do neceho takovyho...
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Mateřská 

(19.1.2005 9:19:26)
To jsou veci ... Holky dekuji moc. Clovek se v tom fakt nevyzna!!! Kde co ma zadat. Kam se ma obratit.
 Tiffi 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mateřská 

(25.1.2005 15:07:23)
Henadi, Miruš podle toho co jsem koukala by ste už měli mít měsíčky. Dostali jste to a nebo se to konečně povedlo?? Já to mam dostat v pátek jsem moc zvědavá jetli se nám to povedlo. Zatim na sobě nic nepozoruju, až na to že mam zase hodně lepkavýho hleníka a jsem vevnitř dost mokrá no a jsem jako minule dost unavená, to může být klidně počasim. Zatim papa
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mateřská 

(25.1.2005 15:54:34)
Ahoj Tiffi,

mesicky mam ( 22.01.2005 - 26.01. 2005). OVU bych mela mit asi 4.02.2005. Minuly tyden jsem byla na odber krve - na zjisteni hormonu ve druhe fazi. Podle vysledku bychom jsme vedeli, jestli ovuluji. Nemate nekdo zkusenosti se spermiogramem?.
Jinak, i nadale pouzivam "Acidofolan" a cekame na "fertility".


Vam vsem preji hodne uspechu ve "vytvareni" novych miminek.
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mateřská 

(28.1.2005 8:21:06)
Ahoj Tiffi,
byl a jsem u lekare. Sdelil mi, ze se mi neuvolnuje vejicko, tudiz mam anovulacni sykly. Mam predepsany Clostibegyt. Je to smutne. Ale jsem rada,ze to vim.
Tak se mej. Mirus.
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mateřská 

(25.3.2005 9:49:23)
img src=http://smiles.zy.cz/169.gif
 agent 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mateřská 

(25.3.2005 9:52:43)
img src=http://smiles.zy.cz/169.gif
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Obrázek 

(25.3.2005 15:23:08)
Miruš, chybí ti tam ty špičaté závorky Na začátku < a na konci >



S.
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Obrázek 

(25.3.2005 15:25:24)
Hmmm, tak znova



Snad to bude OK

S.
 Mici, snazilka 
  • 

Re: Re: Re: Re: snažilka 

(27.1.2005 17:42:53)
Ahoj Tiffi,

trochu si delam srandu:-) Chodim ke gynekolozce, ktere jsem vylicila, ze chci mimco. Ona ma zkusenosti i s lecbou neplodnosti a tak me hned zacala vysetrovat (krev - zda ovuluju, hormony atd). Pred ovulaci, kdyz bylo vajicko uz pekne velke, mi pichla pregnyl - to zaruci, ze ovu fakt probehne. Vis kdy, tak se da presne naplanovat tuleni. No,ale stejne to nezabira, tehu nejsem. Zatim:-) Udela mi kontrolu pruchodnosti vejcovodu. A pak se vrhnem na toho myho chlapa:-)
Opravdu ti zavidim, ze vis, ze muzes otehotnet. A kdyz nebudes delat zase skopiciny, ze mimi budes mit:-)

Tak hodne stesti. Nam vsem:-)

Mici
 Tiffi 


Re: Re: Re: Re: Re: snažilka 

(29.1.2005 13:54:01)
Ahojky holky! Miruš hlavně že už víš důvod proč jsi nemohla pořád otěhotnět! Co ti řekli na gyndě? Pomůžou ti ty prášky na to aby si měla OVU? A pak už konečně krásně veliký bříško?!
Mici já si myslim že jsi ok. Sleduješ si hleník, protože i když máš 100% OVU tak nekvalitní hkeník to může všechno zkazit. My jsme v době OVU jedli jak králíci a je pravda že hleník jsem měla hodně dlouhej, určitě byl lepší než naposled. Tak a teď musíme jenom čekat jesti nám to bylo k něčemu platný! Ještě jsem to nedostala a teplota neklesá tak uvidim. Moc tomu ale nevěřim, minule jsem se těhotně cítila pár dní po OVU, ted se těhotně necítim vůbec jenom mě pálí chvilkama žáha to jsem klidně mohla sníst něco co mi moc nesedlo. I když nevěřim že jsem těhu ta i tak na sebe radši dávam pozor, ráno jsem zapadla u rodičů do metrový závěje a jenom sem sledovala svojí křehkou maminku jak mi lopatou podhrabává auto. Mamča mi nedovolila vůbec jí nějak pomoct, má hrůzu z toho že kdybych byla náhodou těhu mohlo by se mi zase něco stát. Tak jsme spon pobavilj sousedy!
Mějte se krásně a buďte na sebe opatrný!

 Nivea 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: snažilka 

(30.1.2005 17:04:22)
Měsicky mi ted skončili a o miminko se nesnažíme, ponevadz s tou prací je to hodne spatny, nechtela bych ho privest do tak spatny financni situace a le porad doufam, ze to vyjde:(((((a hledam praci...
 Tiffi 


zmatená 

(18.2.2005 18:09:15)
Ahoj psala jsem sem už dvakrát, ale ani jeden z mích příspěvků se tu neukázal, snad se tu ukáže tenhle.
Pořád jsem to ještě nedostala ted jsem 49 dní od PM. V úterý jsem si dělala tt ten ale vyšel negativně. Včera jsem si po delší době měřila BT a ta byla 37,1. Podle tepůtky bych těhulka být měla,ale nevim. Jsem z toho docela zmatená. Příští týden jdu na krev tak se ukáže.
Má některá z vás zkušenost s negativnim tt a přitom jste byli těhukky??
 agent 


Re: zmatená 

(21.2.2005 14:03:45)
Ahoj Tiffi,

tez jsem psala jeden pispevek a neobjevil se. Vzhledem k temu, ze jsem jeste nepouzila zadny tehu - test, nic ti neporadit. Ja tento mesic zase budu papat Clostilbegyt na stimulaci OVU. Minuly mesic se nam nepovedlo ... Od stredy zase zacinam papat Clostilbegyt.
Mirus
 agent 


Re: zmatená 

(21.2.2005 14:04:17)
Ahoj Tiffi,

tez jsem psala jeden pispevek a neobjevil se. Vzhledem k temu, ze jsem jeste nepouzila zadny tehu - test, nic ti neporadit. Ja tento mesic zase budu papat Clostilbegyt na stimulaci OVU. Minuly mesic se nam nepovedlo ... Od stredy zase zacinam papat Clostilbegyt.
Mirus
 agent 


Re: zmatená 

(21.2.2005 14:04:41)
Ahoj Tiffi,

tez jsem psala jeden pispevek a neobjevil se. Vzhledem k temu, ze jsem jeste nepouzila zadny tehu - test, nic ti neporadit. Ja tento mesic zase budu papat Clostilbegyt na stimulaci OVU. Minuly mesic se nam nepovedlo ... Od stredy zase zacinam papat Clostilbegyt.
Mirus
 Janča+Adélka9/05 a Simonka5/08 


Re: zmatená 

(23.2.2005 18:29:23)
Ahoj Tiffi, náhodou jsem sem nakoukla a vidím můj dotaz. Mé kolegyni se stalo něco podobného - ještě ani po 14 dnech vynechání se jí neukázal pozitivní test a těhotná byla.
Ale může to být způsobené psychikou apod. Přesto ti přeji hodně štěstí.
 agent 


Clostilbegyt 

(8.2.2005 8:14:44)
Ahoj holky,
jsem z toho na prasky. Od pateho dne cyklu jsem dvakrat denne pouzivala Colstilbegyt. Lekar mi rekl, ze mam prijit az 22. den cyklu na odber krve - zjistime kolik mam hormonu v krvi, tudiz budeme vedet jestli OVU probehla. V nedeli jsem mela hrozne bolestli v podbrisku, nejvic me bolelo z prave strany. V instrukci jesm precetla, ze Clostilbegyt bych se mel pouzivat pod dohledem lekare, rovnez bych lekar mela sledovat jak roste folikul. Na zadny ultrazuk jsem nebula objedna. Ja nechapu proc si clovek vsechno musi vydupat na te gynde??? Tez jsem precetla na na "rodince", ze Clostilbegyt ma vliv na hlen - vysusuje ho. Opravdu jsem zadna " vajecny bilek" ne zaregistrovala. Vzhledem k temu, ze mi pan doktor rekl, ze mam anovulacni cykly - jsem prestal merit teplotu( celou dobu jsem si mylsela, ze podle krivky ovuluji). No a co ted? Teplotu nemerim, hlen mi rovnez nic nerika, na ultrazvuk jsem nebyla objednana. Nemam ani nejmensi tuseni, kdy jsem mela OVU. Vim, ze to na te gynde reknu, ale co pak musi se clovek tak vseho doprosovat?..
 agent 


Clostilbegyt 

(17.2.2005 13:05:22)
Ahoj Tiffi, holky kde jste? Ja dnes ucekava tu mrchu ... No, zatim nic. Od 5. dnes jsem papala Clostilbegyt na stimulaci OVU.
Tak pa.
 Tiffi 


že by?? 

(17.2.2005 20:21:14)
Ahoj holky, stále jsem to ještě nedostala.Jsem 48 dní od poslední MS. Jsem zvědavá co z toho bude, v út jsem si dělala tt, vyšel ale negativně, tak nevim BT jsem si měřila dneska asi po 8 dnech a je 37,1.Podle teploty bych těhotná být měla, ale kdo vý. Příští čtvrtek jdu na krev, doufám že bude pozitivní.

A jak jste na tom vy???

 Tiffi 


že by?? 

(18.2.2005 17:48:12)
Ahoj, včera jsem sem dávala svuj příspěvek, ale koukám že tu neni.

Už sem 49 dní od poslední MS a stále jsem to nedostala! V úterý jsem si dělala tt ten ale vyšel negativně, tak nevim. Včera jsem si po delší době měřila BT a ta byla 37,1. Podle teplůtky bych těhotná být měla. Příští týden jdu na krev, snad se dozvim šťastnou novinku.A jak jste na tom vy??
 agent 


Kde jsou prispevky???????????? 

(25.2.2005 9:57:05)
Vubec se mi zde nobjevuji prispevky
 petula 
  • 

hlen v těhotenství 

(29.4.2005 14:42:39)
Zdravím těhulky a maminky.Jsem sice 8.den po IVF, ale než k tomu došlo, zkoušela jsem tuto metodu hlenů pár měsíců. Spíš by mě teď zajímalo, jestli se dá podle hlenu také poznat jestli jsem těhulka. Zkoušela to některá z Vás i přesto, že už byla těhotná? Předem moc děkuji
 Petka 
  • 

hlen 

(15.6.2005 8:59:16)
Muzete mi nekdo poradit? Jak vypada hlenik po oplodneni, je nejaky? Da se podle toho poznt tehotenstvi? Dekuji.
 maja 
  • 

tabulky 

(1.10.2005 18:18:09)
Holky,pekne a prehledne tabulky jsou na http://www.sexus.cz/clanek/1198-plodne-a-neplodne-dny.html
Preju hodne stesti vsem snazilkam
 Lucka Karásková 
  • 

Poradite mi prosím?? 

(29.9.2011 17:29:05)
Dobrý den,
mám jeden dotaz,nedávno mi gynekolog doporučil používat lubrikační gel z toho důvodu že moje sliznice nevydavá moc "hlenu"....jinak šíleně po styku trpím ...opravdu je tak škodlivý lubrikační gel? Děkuji za odpověd!
 marta 
  • 

kysele zapáchající hlen 

(16.7.2013 17:24:02)
Dobrý den,
Mám dotaz k hlenu. Dle článku umožňuje přežití spermijím Až několik dnů tím, že dělá zasadité prostředí. Ale co když je hlen jako bílek, pěkně se táhne, ale je výrazně kyselý?
Děkuji za odpověď

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.