| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jaký jste rodič?

 Celkem 4 názorů.
 Věra S. Clarisska a tři dospělé děti 
  • 

Konečně i něco o pubeťácích 

(2.2.2004 22:47:37)
U nás se prodává takový vyšívaný polštářek s nápisem:
Vnoučatka jsou odměnou za to, že jsme nezašktili své děti, když byly v pubertě...
Dnes už se tomu mohu smát. Do Claríssčiny puberty je ještě daleko...Ale moc se mi ten přispěvek líbil... Je tak správně "postmodení" nebo "postovolněvýchovný"...I když Čechy ta správná vlna "svobodné" výchovy díky komunismu (a moudrým dětským pszchologům) poněkud minula... Proto předpokládám, že je spíš z "cicích" pramenů. Také některá mě překvapila některá terminologie jako např. "teeneanger", já bych se jej bála použít, že mi bude někdo vyčítat, že už neumím česky. Učím Claríssku používat slovo pubeťák... Skutečně se už tak běžně říká teens ? A víte, že to není chlapec nebo děvče nad deset let, ale podle slovníku až od l3-l9 let..? A americké děti to tak opravdu vidí. Když je někomu ll, teeneanger ještě není, jak me poučili v dětském filmu Bethowen 2. Moc jsem se divila.
Ale tenhle článek mně moc potěšil, protože konečně oslovil i rodiče starších dětí. Rodina a dětsví nekončí balolecím věkem. Věra S.
 Lída, děti 18. 14 a 1 rok 
  • 

Re: Konečně i něco o pubeťácích 

(21.7.2004 21:25:25)
Jsem ráda, že jsem se něco dozvěděla o puberťácích i o sobě. O výchově malých dětí čtou rodiče téměř denně, ale o starších už mnohdy není co číst. Jednu pubertu jsme snad už zdárně přežili, druhou právě prožíváme, a protože to je dcera, stojí to za to, a jedna nás čeká za 12 let. nevím jestli to jde přežít. Mít dva puberťáky a batole je záhul.
 Myss 


Re: Re: Konečně i něco o pubeťácích 

(14.8.2004 10:42:46)
Nekdy mam pocit,ze pubertu sveho 17-ti leteho syna nepreziju.Z rodicu si vzal snad jen to negativni a umocnil to na desatou.Priserne!My dospeli o svych spatnych vlastnostech vime a dovedeme s nimi pracovat,potlacit je,a i kdyz nejdou vygumovat jsou ulozeny hodne hluboko.Ale nas syn je opravdu ryzi.K tomu vsemu to,o cem my jsme jen tajne uvazovali,neni problem pro ty dnesni vyrostky bez zkrupuli realizovat.Napr.byla-li jsem ja drza na matku za zavrenymi dvermi nebo jsem si v dane chvili myslela sve,to vse mi dnes syn pleskne primo do oci.Aj.aj.Moje mama rika,ze to chce cas.Jiste ma pravdu,ale jak dlouho jeste?Deset let?Hruza!
S manzelem jsme si poridili miminko,abychom snad pozornost odvedli nekam jinam.Jsem tak vytizena,ze uz neresim.Cekam a doufam.
 Margita 3dospělé a 3 v pubertě 
  • 

Děti musí být naši kamarádi,pak zjistíme jak naně bez křiku 

(15.7.2006 13:02:04)
Dětem musíme neustále naslouchat a brát jejich názory jako by byly naše,čím více se dovíme tím více jim budeme rozumět.Musí vědět,že se mohou zeptat na cokoliv a nebát se že odpovědí bude křik a nadávky.S dětmi si rozumím a vědi,že se na mne mohou spolehnout,ale vědi,pokud by zneužily mé pomoci tak ztratím důvěru atěžko ji získají.Nejsem dokonalá,také jsem měla velké problémy sjedním synem.Je mu 27 let a zneužíval naši tolerantnost až do minulého roku.S těch ostatních mám radost.Bez pomoci mého manžela bych to nedokázala.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.