| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hlídání vnoučat je rizikové

 Celkem 8 názorů.
 tangerine 


babičky nesmí hlídat svá vnoučata?? 

(9.1.2004 11:04:57)
Nemohu souhlasit s uvedenou americkou studií,jistě se nezjištoval celkový zdravotní stav všech žen a všechna rizika.Uvedu příklad z naší rodiny.Naše babička která hlídá mého syna pět let je ve výborné zdravotní kondici a dokonce si vyléčila hypofunkci štítné žlázy a díky většímu pohybu má i lepší klouby.Druhá babička,která o hlídání nejeví zájem, onemocněla rakovinou,má bolesti hlavy a je na tom velice špatně psychicky.
Domnívám se,že zdravotní problémy amerických babiček jsou spojeny především se způsobem vychovy amerických dětí,které se téměř nesmějí trestat a všechno je jim povoleno.Potom si babičky již nedokáží s nimi poradit,těžce tento stav nesou a velice snadno mohou mít srdeční problémy a třeba i infarkt.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Americke babicky 

(9.1.2004 12:17:45)
Navic bych rekla, ze na rozdil od nasich babicek k tomu prispiva fakt, ze Americanky se stavaji babickami hodne pozde (neni vyjimkou mit prvni dite v 35-40 letech), takze to taky 70ti leta pani nezvlada stejne dobre jako 55ti leta.
 Monika, 2 děti 
  • 

Re: Americke babicky 

(10.1.2004 9:11:29)
Souhlasím z názory dvou předchozích přispěvovatelek. Dále bych podotkla, že pro Američany představuje stresové zatížení cokoli. Neznám větší neurotiky než Američany. Myslím, že jejich chronický stres pramení v prvé řadě z jejich chronického sobectví. Jedna věc je nezneužívat laskavosti babiček, mám-li dítě, je to především moje záležitost - druhá věc je, že největší smysl v lidském životě mají mezilidské vztahy a vztahy mezi prarodiči a vnoučaty patří mezi ty prioritní, hned po vztazích rodičovských a sourozeneckých. Láska a krásné vztahy v rodině jsou nezbytným základem pro to, aby byly krásné a hodnotné vztahy v celé lidské společnosti. A k tomu to občasné hlídání vnoučat, domnívám se, rozhodně patří.
 Markéta 
  • 

Re: Re: Americke babicky 

(11.1.2004 22:32:35)
No pokud je pravda to co se ve článku píše,Tak nechápu z čeho maroděj naše babičky.Z hkídání to asi nebude.Myslím,že procházka s vnoučetem,pár zazpívaných písniček a přečtených pohádek není životu nebezpečný.Nebo je to ostuda mých babiček,protože v Americe babičky hlídaj tak intenzivně až z toho jsou na srdce?????
 Vera S. Clarisska &, USA 
  • 

Re: Re: Americke babicky 

(13.1.2004 21:40:19)
Tahle poněkud nešťastná citace uvedené vědecké práce, ze které není jasné skoro nic, stačila ovšem vyvolat obvyklé nesmyslné osočovaní Američanů, tentokrát dokonce amerických babiček: z chronického stresu, sobectví a neurotismu.
Kolik amerických neurotiků, prosím Tě, znáš mimo Woody Allena? Kolik jich vůbec znáš? A kolik amerických babiček? Víš, že jsou ve velkých číslech "bohatými vdovami", které jsou hlavním zdrojem příjmů všech charitativních organisací? Že víc než 6 milionů se jich strará o svá vnoučata nejen par hodin denně, ale že plně převzaly zodpovědnost za jejich výchovu, protože mladí nemohou nebo selhali jako rodice?
Že v černoškých čtvrtích jsou jedinou oporou celým generacím?
Každý, kdo v Americe žije, Ti potvrdí, že jedno z nejvetších překvapení v Americe je právě americká velkorysost, štědrost, umění vzájemně si pomoci, obětavost, osobní angažovanost, rozsah dobrovolné práce pro obec...Umění dávat.
Samozřejmě, že lidi jsou lidi všude na světě...A je tu možné najít všechno zlé i dobré jako jinde, ale pokud chci o nějakém národě vypovídat jednou větou, měla bych si vybrat to, co je skutečně chatakterizuje a ne překroucenou lež...(Kdysi mi jeden starý Bavorák řekl, že Česi mají šikovné ruce a proto jsou z nich vždycky buď zloději nebo muzikanti...v tomto pořadí...V obojím úspěšní, dodal...a teď se sem zase táhnou...Ty mluvíš jako on). Vera S.
 kobliha s koblížkem Kubíkem 


Re: Re: Re: Americke babicky 

(18.1.2004 13:05:44)
... a ten bavorak mel bohuzel pravdu :o)
 tangerine 


Re: Kde na světě jsou nejlepší babičky? 

(18.1.2004 22:49:17)

A mohu si odpovědět - všude se najdou ty, co jim není nic zatěžko. Každý národ je jiný.a my máme zrovna tak obětavé babičky jako jsou v Americe. Tam jich je samozřejmě víc, a hádejte proč.
 Eva21546 


Re: Kde na světě jsou nejlepší babičky? 

(2.9.2007 17:38:47)
Ahoj,

abych se přiznala, dovedu si představit, že babičku a dědečka může hlídání dítěte zatížit. Jistě, číst pohádku a zpívat je paráda, ale po dvou hodinách venku s batoletem bez pudu sebezáchovy má dost i trénovaná mladá maminka...:-).

Myslím, že je na zvážení každého případu, jak je na tom babička fyzicky, zda se s dobrým úmyslem např. nepřetěžuje či si něco nenalhává. Připustit, že na vnoučka nestačím, může být těžké. Nemyslím, že by to mělo něco společného s národností. Spíš u nás se takové věci nezkoumají.

Eva

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.