| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminky užijte si své těhotenství a těšte se na porod

 Celkem 42 názorů.
 Gábi, 2 děti 


Hezké! 

(1.12.2003 10:41:58)
Hezký článek, užít si těhotenství a porod je opravdu k nezaplacení :-) !
 Věrka čekatelka 
  • 

Velká pomoc 

(1.12.2003 11:05:40)
Musím poděkovat, že vůbec takové aktivity vznikly a lidem v nich záleží na pohodě maminky a jejího miminka. Mnohdy je velkým přínosem nejen možnost pohybu, ale i konzultace problémů či dotazů, na které si ne vždycky vzpomenu při návštěvě lékaře. Navíc díky kurzu se mi hodně rozšířily obzory ohledě porodu a jeho vedení, takže už mám představu o tom, jak chci přivést své miminko na svět.
 Lada 
  • 

prijde na to... 

(1.12.2003 17:12:19)
Clanek je to hezky, ale jsem maminka 4 mesicniho kluka jako buka a rodila jsem v tech nejvetsich vedrech za poslednich 270 nebo kolik let. Od 8.mesice meho tehotenstvi bylo venku stale kolem 35 stupnu Celsia a nemohla jsem casto ani vylezt z domu. Jedine, co mi delalo dobre, bylo plavani, na koupalisti nebo v jezere, ale na hopsani na balonech a podobne aktivity, na to jsem teda v tom horku nemela naladu ani trochu, byla jsem rada, kdyz jsem se k veceru pricarala do kurzu pripravy na porod jednou za tyden. takze i pocasi ma vliv na prubeh tehotenstvi, proste kazda maminka vi, co dela ji a jejimu miminkovi nejlepe, a zadny kurz ji stejne nepomuze, musi to jit od srdce vsechno. Ja bych treba miminko v satku nenosila, na to musi byt urcity typ cloveka, mela jsem klokanku baby björn a taky to bylo dobre. takze preji hodne maminek, kterym podovne kurzy prirostou k srdci a nebudou se do niceho nutit.
 Babelle 


Aktivní příprava na mateřství: stokrát ANO 

(1.12.2003 17:50:36)
Díky za článek.
Jsem z Prahy, mám doma dvouletou holčičku (září 2001) a teď právě čekáme další miminko (březen/duben 2004). Už s prvním miminkem jsem chodila do A Centra na gravidjogu a relaxaci a na břišní tanečky. Z osobní zkušenosti můžu říct, že to je úúúúúžasný - nejen cvičení samotný, ale celá atmosféra pohody a klidu. Myslím, že nejdůležitější je mít možnost sejít se s jinými ženami ve stejné situaci, probrat svoje pozitivní i negativní zážitky, nemít pocit, že jsem tématy hovoru "redukovaná" jen na matku... Psychická pohoda, umocněná péčí o kvetoucí tělo, jsou stejně důležité jako fyzička.
Na našem miminku bylo hned od samotného začátku vidět, že je klidnější, vyrovnanější a víc do společnosti než miminka maminek, které nedělaly pro sebe ani pro miminko do porodu nic. Já jsem si těhotenství tak užívala, že kdyby bylo jen na mně, budu třeba pořád těhotná. Jsem přesvědčená, že to bylo (a znovu je) proto, že jsem chodila tančit a relaxovat a že jsem si těhotenství užívala.
Kromě toho jsem zjistila, že na tyto aktivity chodí převážně ženy s vlastním názorem na to, jak chtějí svoje těhotenství prožít, jak se k nim má gynekolog chovat, jak chtějí rodit a jak si budou vybírat pediatra a školy.
Doufám, že nás bude čím dál větší počet a že se české porodnictví i naším vlivem začne měnit! A to i díky tomu, že si tančením s bříškem začneme uvědomovat svoje pocity a přání a začneme se i zasazovat o jejich plnění...
 Jana CAM 


Re: Aktivní příprava na mateřství: stokrát ANO 

(1.12.2003 21:53:06)
Baballe,
díky za opravdu krásná slova, já sama jsem velmi vděčná, že jsem také osobně poznala holky z Ačka, v mnohém jsou pro mne stále inspirací. Je pravda, že v dnešní době se moc nenosí pojem užívat si těhotenství. Platí zde spokojená šťastná maminka = spokojené šťastné dítě.

Lado,
příprava ve vodě a samotné plavání jak píšete, je pro těhulky skutečně úžasné. A já sama jsem ráda, že si naše těhulky můžou opět od ledna vybrat, mezi přípravou na souši nebo přípravou ve vodě v úžasném bazénu se slanou vodou. Je fakt, že každému vyhovuje něco jiného. A co se týká toho nošení miminek, nejde o určitý typ maminek, ale jde spíš o to, že naše maminky ví proč není dobré nosit dítě ve svislé poloze ještě před tím, než se samo posadí a proto si na první měsíce pořizují vaky nebo šátky a nikoliv klokanku.

I všem dalším maminkám moc děkuji za jejich názor. J.


 Katka, 21.týden 
  • 

cvičení v těhotenství 

(3.4.2004 10:44:53)
Jsem z Plzně a hledám nějaký kurzy cičení v těhotenství. Podaríte mi nějakou internetovou stránku či nějakou adresu. Nejlépe břišní tance nebo cvičení na balonech apod. Pomohlo by mi o Vaše osobnií doporučení.
Díky
Katka
 Jana CAM 


Re: cvičení v těhotenství 

(3.4.2004 15:39:05)
Milá maminko,
Plzeň je od Ostravy hodně vzdálená a opravdu netuším zda tam podobné aktivity existují. Jediné co Vám můžu doporučit, obraťte se na Tamaru Markovou, která vede tanečky pro těhotné v Praze a ta možná bude mít větší přehled. Kontakt najdete zde Přeji Vám krásné prožití Vašeho těhotenství a krásný porod. Jana


 Pavla, teta čekatelka 
  • 

Re: Re: cvičení v těhotenství 

(8.10.2004 11:56:31)
Milé maminky,
přesto, že k Vám ještě nepatřím, moje švagrová ANO.
Je na konci 4. měsíce a ráda by začala navštěvovat těhotenské plavání někde v Praze, úplně nejlépe někde na Praze 4. Je totiž ze Spořilova, tak aby nemusela někam daleko cestovat.
Díky za radu!
 Lucka 
  • 

Re: cvičení v těhotenství 

(19.4.2004 8:45:39)
Ahoj Katko,
jsem z Plzně a chodím na břišní tanečky do Centra Orientálního tance. Sídlí na Klatovské třídě č.28. Tel. 377 320 612. Stránku najdeš na http://www.orientalnitanec.cz
Sama sice zatím těhotná nejsem, ale snad brzy budu :-)
Moc ráda bych celým těhotenstvím protančila, je to fajn :-)
Vím, že pořádají i kurzy pro těhotné. Zkus se zeptat, uvidíš.
Hodně stěstí, zdravé a veselé miminko přeje Lucka
 Janina 
  • 

Re: cvičení v těhotenství 

(10.10.2004 13:18:07)
Ahojky Kati,jsem také z Plzně / i týden těhotenství máme stejný/, abych ti pravdu řekla také jsem se pídila po břišních tancích v těhotenství a bohužel se tomu v Plzni asi nikdo nevěnuje. Jediné co je, plavání pro těhotné v bazénu na Slovanech a cvičení/klasické protahování/ v klubu Tveret
v Tylově ulici.
Prosím kdyby si něco zjistila, dej mi vědět.Tel:777/068257.
 alka, 3 děti 


nádhera! 

(1.12.2003 17:53:58)
Díky za krásný článek! Jsem moc ráda, že pryč jsou doby, kdy jsem se chystala na porod svého prvního syna a jakékoli otázky porodní asistentky odbývaly slovy: Uvidíte, v porodnici vám řeknou, konečně porodí nakonec každá...
A v porodnici? první doba porodní znamenala ležet a ležet a být zticha..
Jako prvorodička bych podobnou aktivitu určitě přivítala. Jsem ráda, že jsem aspoň při svém třetím porodu (9/2002) měla možnost vyzkoušet téměř přirozený porod s volností pohybu a s tatínkem.
Určitě zasloužíte poděkování a obdiv za vaši práci připravit maminku na porod tak, aby neměla po porodu jedinou potřebu a to rychle zapomenout. Zdraví Alka
 Naďa - dula Podkrkonošská 
  • 

Re: nádhera! 

(1.12.2003 22:30:59)
Milá Lado,
ano, máte pravdu. Musí jít od srdce všechno. Proto si břišní tanec najdou ty ženy, kterým vyhovuje. Kterým ne a přesto chtějí něco pro sebe dělat, najdou si jinou aktivitu, která vyhovuje jim.

Rozhodla jsem se přispět do diskuze proto, že Janě (mé kolegyni dule) moc fandím a držím palce v tom, co dělá. I pořádání kurzů pohybových aktivit máme jako společnou věc - také vedu kurz BT a přípravu k porodu. Naše kurzy jsou zase trochu jiné. Mám je společné pro ženy těhotné i netěhotné. Jsme malé město a některé maminky by do kurzu nechodily do té doby, dokud by je bříško neprozradilo. Tím by se ochuzovaly o čas strávený užitečným pohybem pro sebe i miminko. Jsou takto "schované" mezi ostatními ženami. Postřehla jsem i to, že některým ženám starším je potěšením být společně s těmi mladšími těhotnými. Nedávno jsem se dozvěděla, že takto to i fungovalo (či funguje)ve společenstvích přírodních národů. Mladé ženy jsou těhotné, protože jsou k tomu fyzicky uzpůsobené, a ty starší ženy zase pomáhají s výchovou dětí a dobrými radami na základě zkušeností - které přirozeně mohou mít až ty starší ženy. Mladším naopak není "proti srsti", že jim ty starší radí. Co vy na to, mladé ženy, jak se díváte třeba na rady matek svých manželů?
To jsem trochu odbočila. Dnes jsem zrovna prožila jeden z hezkých mých kurzových setkání. Máme k tanci zařazené i závěrečné povídání, zpívání manter, trochu lelaxace a podobně. Chtěla jsem se jen podělit o zkušenosti na prosbu Jany - ale z druhé strany, ze strany toho, kdo kurz pořádá. Je to opravdu radost něco takového dělat. Naším kurzem prošlo za dobu trvání už okolo 60 maminek, kterým se narodila "vytančená" miminka. Jsou klidnější, vyrovnanější, jiná zase rychlejší ve vývoji. Pokud jsou to miminka druhorozená a maminky mohou porovnávat, tak porody proběhly snadněji. Ta 60 se zdá třeba málo v porovnání s větším městem, ale na čísle nezáleží.
Zkuste si, maminky, samy podobným kurzem projít. Z vyprávění kamarádek to nepoznáte. Dokud do chleba nekousnete, jeho chuť nepoznáte!
Zdravím všechny i Janu. Naďa
 Peťka, zatím bez mimi 
  • 

Už se začínám těšit 

(2.12.2003 21:48:02)
Fakt nádherný článek a ještě více mě zaujalo, že je z Ostravy!!!Pořád jenom samá Praha, Ostrava konečně není zase zak vzdálená z našeho skoro nejvýchodnějšího cípku republiky.
Určitě se k vám připojím. Bohužel se již přes půl roku marně snažíme a pořád nic, měla jsem dlouhý cyklus, nejspíše anovulační, a teď dokonce vůbec žádný, už přes 3 měsíce nemám menses. Můj gynekolog mi řekl, že mám "zablokovanou menstruaci". Tak nevím, kdy se mi podaří se k vám přidat, ale už teď se moc těším.
 Naďa - dula Podkrkonošská 
  • 

Re: Už se začínám těšit 

(3.12.2003 22:32:22)
Mila Petko,
zkuste si nalezt clanek o "prstickove metode", ktera pomohla uz mnoha zenam. Sama jsem tuto metodu doporucila a opravdu to funguje. Ve Vasem pripade ale bude treba dat do poradku urcite nejake dalsi zalezitosti.
Preju hodne trpelivosti. Nada B.
 Mirka 
  • 

Re: Re: nádhera! 

(4.12.2003 0:04:43)
Milá Naďo,
ptáte se, jak příjímáme rady našich matek. Mám 2 letou dceru a je mi 35 let. Věděla jsem, že se nechci vdávat, jak chci rodit (ve Vrchlabí), že chci kojit (dlouho). Moje matka neříkala nic, kromě - tohle tys nedělala, tohle jsem nikdy nedělala. Přítelova matka říkala - všechny jsme byly těhotné a všechny jsme se vdávaly. Proč chceš jet tak daleko do porodnice, to nestihnete. Malá pláče? A to jenom kojíš? Nech mi ji tu, nacpu ti ji z lahve odvarem z vloček a bude v pohodě. To pořád ještě kojíš? Čaj jí dáváš? To jí nedáš ani šťávičku? To jí nedáš čokoládu? To jí nekoupíš v tržnici ty úžasné sněhule? (bez opatku a na zip, babička nám je koupila)
Od dalších žen kolem padesátky se dovídám - to my jsme po nocích uklízely (šily, ap.) a spaly jsme jen pár hodin a stačilo nám to. Všechno jsme vždy skvěle, rychle a prvotřídně zvládly, naše děti nikdy neplakaly, v noci spaly a manželé nám neutíkali. Trochu přeháním, ale opravdu mám tyto zkušenosti.
Často si říkám, proč jsi mi babi umřela, ty bys poradila, tys kojila a a vychovala jsi mě. Takže když rady, tak od našich babiček, ne od matek, ty mi přijdou jako "ztracená generace".
Mirka
 Sysyna 


Re: Re: Re: nádhera! 

(4.12.2003 0:56:07)
Mirko, moje slova!!!!Ty reci kolem kojeni(mam 4mesicniho chlapecka), jaktoze nedavam cajicek, ze ja uz jsem ti ve 3mesicich davala pribinacek a polivecku!!NO jina doba, jine nazory.....chci kojit, nechci davat cajicek, nebudu davat pribinacek.A hotovo!!!
 Naďa - dula Podkrkonošská 
  • 

Re: Re: Re: nádhera! 

(4.12.2003 19:53:24)
Milá Mirko,
vystihla jsi to s tím svým pocitem naprosto přesně. Já taky neměla na mysli to, aby každá mladá žena poslouchala (a taky plnila) podobné rady. Jo, naše babičky... Té mojí by bylo 100 let. Nemluvila mnoho a o to víc bych se já ptala. Určitě jsem v příspěvku nenabádala k tomu, aby snachy "byly poslušnější". Však jsem také psala o starších ženách ve společenstvích, ve kterých si radily vzájemně, aniž by byly příbuzné. Však i dnes raději přijmeme radu někoho vzdálenějšího než přímo z rodiny.
Zdraví n.
 Verča 
  • 

předporodní aktivity 

(5.12.2003 14:14:02)
Váš článek mi plně mluví z duše, přesně to hledám i tady u nás v Liberci, bohužel zatím marně. Proto bych se ráda zeptala, kde jste se učili vy vést kurzy, případně odkud čerpáte informace. Chodím druhým rokem tančit orientální tanec a majitelka studia by nebyla proti otevřít podobné kurzy těm Vašim. S místem tedy problém není, jen mi poraďte jak začít.

děkuji

Veronika M.
 Jana CAM 


Re: předporodní aktivity 

(5.12.2003 17:50:56)
Milá Veroniko,

Jsem ráda, že Vás naše aktivity oslovily. Já osobně jsem nejvíc informací co se týká tance rodiček získala v Praze od Mgr Tamary Markové, která má asi nejdelší zkušenosti s tancem rodiček u nás. Kontakt na ní najdete na www.materstvi.cz Pokud by jste chtěly otevřít kurzík i tam u Vás, doporučuji vždy odborný dohled, to znamená, že pohybové aktivity pro těhotné by měly být pod záštitou porodní asistentky či fyzioterapeuta. Jsou pohyby nebo cviky, které jsou těhotným zakázány a co se týká tance, některé prvky jsou vyloženě indukční, takže i tam musíte přesně vědět co maminky můžou a co né.
Přeji, ať se Vám v budouctnosti podaří spojit s těmi správnými lidmi a taky, aby se Vám tato myšlenka podařila uskutečnit. Zdraví Jana
 irena (Míša5/00+Maruš3/03) 


Re: předporodní aktivity 

(7.12.2003 21:27:49)
Milá Jano, Verčo a všichni,
Díky za článek a povzbuzení :-) My už máme asi počet členů rodiny kompletní, ale přesto - kdybych šla do toho znovu, mohu jen doporučit a mohu potvrdit vše, co bylo výše napsáno: pro prvorodičku jsou společná setkání maminek, cvičení, tanec a povídání nedocenitelná; kdybych mohla vrátit čas, k 1.porodu bych si vzala i dulu /v r. 2000 ovšem ještě moc nebyly.../
Mějte se všechny krásně. V Liberci už také cosi podobného fungovalo - Verčo, napíšu TI v mailu.
Ahojky
Ester
 MIrka 
  • 

Re: předporodní aktivity 

(7.12.2003 22:44:27)
Veroniko,
v Liberci je na Sokolském nám. rehabilitační firma SAREMA, kde pracují fyzioterapeutky, fakt šikovné a lecčemu otevřené ženské a taky tam dělají předporodní cvičení. Bohužel teď zrovna je Lucka, ta, která se věnovala těhotným, sama těhotná (nebo možná už porodila), ale třeba bys tam získala někoho pro spolupráci a prostor k pronajmutí by tam možná také byl. Chtěla bych ještě miminko a kdyby byl v LBC takový kurz, to by bylo fajn!
Mirka
 Anna, 2 děti 
  • 

instruktorka 

(8.3.2004 20:58:30)
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz týkající se kurzu cvičení pro těhotné matky.ráda bych se stala instruktorkou cvičení pro těhotné a bohužel nevím na koho se obrátit.Jsem ze středočes. kraje z okolí Mělníka.Mohla byste mi poradit, kde je možné takovýto kurz absolvovat.mockrát děkuji za ochotu a odpověd.
 Jana CAM 


Re: instruktorka 

(3.4.2004 15:57:01)
Anno,
Těhotenské cvičení by měli vést odborníci porodní asistentky nebo fyzioterapeuti. Pro tyto zdravotníky existuje kurz cvičení pro těhotné, rodičky a gynekolog. nemocné ženy, který organizuje Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, který sídlí v Brně. K tomu aby jste mohla vést těhotenské cvičení nestačí mít nějaký týdení kurz, ale musíte mít i patřičné vzdělání a praxi. Bez té není možné u nás získat registraci k samostatné práci. Já jako fyzioterapeut jsem ke zřízení registrace nestátního zdravotnického zařízení musela splňovat 5 let praxe z toho 3 roky v ambulanci a 2 roky na lůžkách. Mimo to jsem samozdřejmně absolvovala spoustu dalších kurzů, jako je těhotenské plavání atd. Pokud budete chtít podrobnější info ozvěte se mi na mejl. Jana
 Nataša, jsem v 5 měsíci 
  • 

hledám cvičení pro těhozné v okr.Mělník 

(2.5.2004 11:33:47)
Ahoj, jmenuji se Nataša a hledám cvičení pro těhotné v okr.Mělník

děkuji za každou radu
 Lucie 
  • 

Re: hledám cvičení pro těhozné v okr.Mělník 

(15.8.2005 18:04:39)
Ahoj, nevíte o nějakém cvičení pro těhotné v Olomouci?Děkuji
 Lucie 
  • 

Hledám cvičení pro těhotné v Olomouci 

(15.8.2005 18:07:48)
Ahoj, nevíte o nějakém cvičení pro těhotné v Olomouci?
 Anna, 2 děti 
  • 

instruktorka 

(8.3.2004 20:59:57)
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz týkající se kurzu cvičení pro těhotné matky.ráda bych se stala instruktorkou cvičení pro těhotné a bohužel nevím na koho se obrátit.Jsem ze středočes. kraje z okolí Mělníka.Mohla byste mi poradit, kde je možné takovýto kurz absolvovat.mockrát děkuji za ochotu a odpověd.
 Darina Mečkovská, budoucí mamkä 
  • 

dotaz 

(9.4.2004 13:06:21)
Ahoj,
moc mě zaujal článek o tanci v období těhotanství. Jsem v 11. týdnu a ráda bych se dozvěděla, jesli se něco podobného pořádá v Olomouci, protože bych se s radostí účastnila podobných aktivit.
Ocením bližší informace. Předem díky,
zdravím a přeji vše nej Darina:)
 Pavla,28.týden 
  • 

Re: "v Havířově se asi na konci léta nerodí?" 

(1.6.2004 13:21:02)
Jsem ve 28. týdnu - první těhotenství- a do cca 20.-22. týdne jsem měla zdravotní problémy, tak jsem měla zakázáno cokoliv dělat, nosit a vyvíjet jakékoliv fyzické aktivity.Minulý měsíc se stav ustálil a lékař mi doporučil přípravu na porod.Chtěla jsem se přihlásit na cvičení pro těhotné a přípravu na porod, jenže poslední kurzy byly pouze do konce května. Další začínají až v září, kdy už má být mé miminko na světě. Z toho jsem usoudila, že se u nás asi děti na konci léta prostě nerodí:-). Je to škoda, protože jiná možnost aktivní přípravy v Havířově není. Byla bych ráda,kdyby mi někdo poradil kam se dá v mém okolí obrátit, nebo zda existuje nějaká videokazeta se cvičením pro budoucí maminky. Kamarádka se kdysi kurzů účastnila a říkala, že mnoho poznatků pak využila v praxi při porodu.
Děkuji za případnou odpověď a zdravím všechny těhulky.
 jancaja+♂06/10 


Re: Re: "v Havířově se asi na konci léta nerodí?" 

(2.12.2004 9:42:19)
Ještě sice nejsem těhotná, ale v dohledné době (cca do půl roku) bychom se s partnerem chtěli začít pokoušet o našeho prvního potomka.
Setkávání maminek a tanec či cvičení se mi moc líbí, je úžasné, že se takovým věcem věnujete! Zajímalo by mne, jestli je nějaké podobné zařízení i v Českých Budějovicích popř. okolí. Zrovna tak bych se chtěla zeptat, jak je možné zjistit, v jaké porodnici je možné rodit a jakými způsoby - např. rození do vody apod.
Jsem po operaci štítné žlázy (kompletně mi byla odstraněna), ale přesto doufám, že si těhotenství budu moc užít v pohodě a fit. Pokud mi můžete někdo přispět vlastními názory a zkušenostmi, budu moc ráda. Díky moc a ahoj
Janca
 pomad 


Re: dotaz 

(27.11.2005 8:58:07)
Kurzy pro těhotné Olomouc Dobnerova,zdrav.stř. POMAD-péče o matku a dítě
 pomad 


Re: Re: dotaz 

(27.11.2005 9:04:14)
Cvičení a předporodní kurzy pro rodiče pořádá agentura sester POMAD Frýdek Místek ,zdrav. stř.ul.ČSA ,kapkova vila.Základní přednáška probíha každý čtvrtek v 10 hod.Vhodná již od 12 týdne těhotenství.
 POPELKA 


CVIČENÍ 

(17.2.2005 18:29:07)
NASTÁVAJÍCÍ MAMINY.JESTLI MÁTE PŘÍLEŽITOST URČITĚ NAVŠTIVTE NĚJAKÝ KURS.JÁ SAMA JEJ NAVŠTĚVUJI A MŮŽU ŘÍCT ŽE JE JANIČKA SKVĚLÁ.U PRVNÍHO TĚHOTENSTVÍ JSEM NECHODILA A MRZÍ MNE TO.JE TO FAKT PARÁDA.
 Daniela 
  • 

je neco takoveho v Brne ??? 

(13.5.2005 16:09:40)
nejake cviceni, priprava v Brne ??
 Šárka 
  • 

Prosím o radu 

(24.10.2005 9:59:00)
Dobrý den,
na Vašich stránkách jsem našla krásné články o tanci a cvičení na míčích pro těhotné ženy. Jsem cvičitelka klasického aerobiku a mám malý problém, se kterým bych potřebovala poradit. Na moje hodiny chodí pravidelně jedna mladá paní, která je v současné chvíli zhruba ve druhém měsíci těhotenství. Čeká druhé děťátko. Nechce moje hodiny aerobiku vynechat a tak chodí i v tomto obdařeném stavu. Jsem z toho trochu nervozní, protože sama ještě děti nemám a nevím, zda to není nebezpečné. Stále jí hlídám, aby moc neposkakovala a břišní svaly posilovala jen napůl atd. Mohli byste mi prosím poradit, zda může na hodiny chodit nebo by bylo lepší ji to důrazně nedoporučit?

Děkuji moc a ať se Vám daří
Šárka
 Oxana 
  • 

10 dětí 

(2.1.2006 10:12:45)
Mám 10v dětí protože manžel mě nutil pořád do sexu.
 Oxana 
  • 

10 dětí 

(2.1.2006 10:13:01)
Mám 10v dětí protože manžel mě nutil pořád do sexu.
 Jana 
  • 

Re: Rodicak 

(2.1.2006 10:17:48)
Teda holky, ted jsem cetla na idnes, ze Paroubek a Topolanek si promluvili a uznali, ze na zvyseny rodicak nejsou penize. Takze mesic tahali narod za nos a hle, nic nebude.
 vyvolení 


8 000Kč 

(2.1.2006 10:28:16)
Je to dost dobrá a velká částka peněz.
 Blanka 
  • 

... 

(30.1.2007 9:24:10)
super clanek
 29.10Luk15 


porodu už se nemusíte bát 

(27.12.2013 15:20:58)
Chválím pěkný článek, který budoucím prvorodičkám určitě pomůže.
Pro ty maminky, které chtějí o prvním porodu a zbavení se strachu z něj vědět více,
doporučuji 1. online kurz na českém i slovenském internetu - porod bez obav.
Přihlášení do kurzu je zdarma.
Více informací na http://www.mini-kurzy.cz/mini-kurzy-porod-bez-obav/
Snad to pomůže
 Sabina 
  • 

Cvičení před porodem 

(13.2.2014 11:07:19)
Předporodnímu cvičení se věnuji dost pravidelně ale prozatím jen obecným pohybem a ráda bych zapojila i svaly pánevního dna. Nemáte holky náhodou zkušenosti s tímto http://www.aniball.cz/jak-cvicit/ kamarádka mi to doporučuje ale osobně o tom slyším prvně - prý by to mělo předcházet natrhnutí hráze a inkontinenci. Nepoužíváte něco podobného nebo lépe přímo tohle udělátko?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.