| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsme jedni z nich a bylo krásně...

 Celkem 28 názorů.
 Renítko 


uzasne! 

(6.11.2003 10:10:38)
dakujem, hned som to poslala vsetkym kamaratkam...

je to pravda...

hned som si spomenula na kolegovho syna, ktory by bol inak uplne obycajne a spokojne ditko, keby si jeho otec nezmyslel ze bude vynimocne nadany a pojde do prislusnej skoly...chlapcek teraz vyzera ako 50-rocny clovek...
ked sa minuly rok posmykol na lade pred skolou {nic si nezlomil} otecko utekal zalovat skolu ze ublizila jeho synovi...

dufam ze moje deti budu mat detstvo co najviac podobne mojmu...rocnik 1979...
 Monika, dva kluci 
  • 

Příliš mnoho nostalgie 

(6.11.2003 10:11:54)
Narodila jsem se v 70 tých letech a vzpomínám na svoje dětství ráda, lépe řečeno čerpám z něj celý dosavadní život. Všechno, co je popsáno, pamatuji, ale myslím, že je v tom příliš nostalgie. Ta doba nebyla lepší, bylo to jen naše dětství a proto se zdá úžasná. Dnešní doba, což je doba dětství mých dětí, není o nic horší, pokud budeme my, jako rodiče, tak skvělí, jako byli naši rodiče. Vždyť záleží jen na nás, jak naše děti povedeme, aby netrávili svůj nejhezčí čas sezením u počítače a her a nehráli si s naporosto nevhodnými hračkami, ale šli ven a "řádili, tak jako my". Ty možnosti jsou, přestože se zdají být horší, mají jen jinou formu... Myslím, že začít musíme u sebe, my rodiče, věnovat dětem více času a pozornosti a možná, že až vyrostou, napíšou článek o tom, jak oni, narozeni na přelomu tisíciletí měli krásné dětství, zatímco teď... A to bude dobře.
 Lenča27+Kristýnka5/05 


byla to skvělá doba 

(6.11.2003 10:23:39)
i já ještě patrím do generace, která to zažívala, doba se bohužel změnila, tak jako se bude měnit dál a dál, ale rozhodně si myslím, že nám jako dětem bylo fajn......
 Gabča;2 kluci 


Re: byla to skvělá doba 

(6.11.2003 10:52:46)
Vzpomínám si na jedno léto, které jsme trávili u babička a dědy na chalupě.
Babička nás hlídala, 4 vnoučata, a proto byla ráda, když nás měla "na očích".
Co na tom, že jsme dostali skvělý nápad udělat si z bývalého kurníku a po té z holubníku "BUNKR". Takže nejdřív jsme museli vynosit a uklidit několik desítek let staré zbytky po těchto opeřencích. Pak jsme si to kráásně "zabydleli", no paráda. Měli jsme svůj domeček a babička nás měla na očích :o).
Teď když si představím to množství, prachu, breberek a vůbec všeho...těch alergenů!!!! No, ale přežili jsme to ve zdraví, bez alergií a jiné újmy!! A ty vzpomínky!!!!
 JaninaH 


Nesohlasím, nebyla to skvělá doba 

(6.11.2003 11:43:34)
Ahoj Lenčo,
na rozdíl od tebe si nemyslím, že to byla skvělá doba. Skvělé bylo, že jsme byli dětmi, ale doba byla hnusná. Vždyť děti pořád nemohly jen běhat po venku, musely chodit i do školy. A tam jim tenkrát lhali a učili i je lhát a bát se, i rodiče se báli doma před dětmi otevřeně mluvit. A některé chytré děti nemohly studovat, protože jejich rodiče nebyli "spolehliví". Na knížky se stály ve čtvrtek fronty a mnoho knih bylo zakázaných. Hezké oblečení nebylo k sehnání. Na jižní ovoce se taky stály fronty, i na maso na neděli. Určitě si vzpomenete i na mnoho dalšího.
Jsem šťastná, že se doba změnila, kvůli sobě, ale hlavně kvůli svým dětem. Bude to znít jako příšerná fráze, ale naše děti jsou svobodné, a to my nebyli. Nostalgie je příjemná, ale zapomínat by se nemělo.
J (roč.1959).
 Pamian 


Re: Nesohlasím, nebyla to skvělá doba 

(6.11.2003 11:56:32)
No ono asi zalezelo na lidech - nase ucitelky nam ve skole nelhali a rodice se pred detmi mluvit nebali. A svobodni ted sice jsme o neco vic, ale zase jsou jina omezeni - nekteri nadani nemohou studovat, protoze rodice jsou chudi, knihy sice uz nejsou zakazane, ale zase uz je skoro nikdo necte a ty co jsou hezke jsou velmi drahe a fronty se v supermarketech stoji taky. Tim neomlouvam minulou dobu, chci jen naznacit, ze to neni uplne jen o rezimu, ale hlavne o lidech.
A s autorkou ci autorem clanku souhlasim - dnesni deti nejsou zdaleka tak samostatne a "otuzile" jako byly deti v 70. letech. Asi je ta svoboda o dost nebezpecnejsi :-))))
 hubertxy 


Re: Re: Nesohlasím, nebyla to skvělá doba 

(6.11.2003 12:12:31)
Za bolševika také mnozí nadaní nemohli studovat, protože neměli ten správný kádrový posudek. Na rozdíl ode dneška, kdy pro mimořádně nadané studenty existují všelijaká stipendia a granty, tehdy měli takoví nadaní studenti smůlu a mohli leda tak emigrovat.
 JaninaH 


Fronty? 

(6.11.2003 14:05:48)
Pam,
nemáš pravdu. Pokud vím, jsou naše státní střední a vysoké školy dosud zadarmo. Věčně tomu tak nebude. Knihy jsou drahé, to je pravda, ale jinde ve světě jsou ještě mnohem dražší. Máš pravdu, že lidi nečtou, ale zato můžou třeba cestovat. A ty jsi někdy stála v supermarketu OPRAVDOVOU mnohahodinovou frontu, třeba na banán pro děti? Nebo na řízky? Nebo strkáš úplatky prodavačkám, aby ti "schovaly" pračku nebo televizi? Pam, neblázni.
J.
 Renítko 


Re: Fronty? 

(6.11.2003 14:30:57)
janina - v OPRAVDOVOM rade na banany som nestala, a ani by som urcite nestala... :-D
radsej by som deti zobrala napriklad k babicke do sadu nech vylezu na stromy a jedia jablka, hrusky, orechy, marhule, broskyne, ceresne, visne, nech oberaju z krikov maliny, nech trhaju jahody...mne sa to nezda byt tak zufaly vyber ze by som bola odkazana na banany ktore tusim ani vela vitaminov nemaju alebo citrusy po ktorych sa deti vyhazdu okolo pusy...
a rizky? tak by som chovala kurcata...co ja viem...nejako by som sa vynasla a cas ktory by som zabila niekde v rade by som venovala detom...ale to vtedy vlastne nebolo v mode...nase maminky "museli" utekat po 6 mesacoch naspat do prace...asi by sa bez nich zrutila ta "ekonomika"... :-D
 Pamian 


Re: Fronty? 

(6.11.2003 14:43:07)
Uplatky nestrkam, ale pokud vim nestrkal je ani za socialismu nikdo z meho okoli za cokoliv. Nascitane jsem nekolikahodinovou frontu v supermarketu stala (nascitane myslim pul hodky na maso, dvacet minut na salamy, dvacet minut na syry, petkrat pet pinut na zvazeni ovoce a zeleniny, trictvrte hodiny u kasy, trictvrte hodiny u informace pro vyplneni formulare. Ale oproti socialismu to bylo vse na jednom miste a tedy mozna i rychlejsi. Na druhou stranu driv byly treba sice obcas nedostatkovy, zato trvanlivy ponozky a jine textilie.)
Studovat je stejne jako driv zdarma, koleje ale uz jsou drazsi a zatimco nikdo z mych znamych za socialismu neprisel o studia kvuli penezum ci strane, z me maturitni tridy tri roky po revoluci tretina na vejsku nesla, protoze by to proste rodice neutahli. Vetsina z tech rodicu prisla po mnoha letech ve statnim o praci a zacinala znova ...
Ja jsem taky rada, ze je to tak jak to je. Jen to proste nevidim tak jako ze ted je vsechno dobre a pred tim bylo vsechno spatne. V nasem meste a okrese to proste vzdycky tak spatny nebylo a neni vzdycky tak dobry ted.
Ale o to vlastne nejde. Clanek byl o tom jake jsou deti dnes a jake byly pred tim. Ne o zrizeni v Cechach ... Puntik, tecka ... Nerozpoutavejme tu prosim zadnou flamewar (nekonecnou diskusi o nicem).
Preju vsem krasny den :-)))
 Renítko 


Re: Re: Nesohlasím, nebyla to skvělá doba 

(6.11.2003 14:37:36)
pamian - suhlasim s tebou, je to o ludoch...nie o rezime...

{verim ze niekde na Kube su miliony deti stastnych a maju krasne detstvo...a v Amerike miliony deti trpia...napriklad preto lebo rodicia nemaju pracu a nemaju zdravotne poistenie tak ich ziadny lekar nevezme...ziadny rezim nie je dokonaly...treba sa v nich len naucit zit...}

 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Nesohlasím, nebyla to skvělá doba 

(6.11.2003 14:42:39)
...tak ty miliony šťastných dětí na Kubě bych opravdu ráda viděla. :o)
 Renítko 


Re: Re: Re: Re: Nesohlasím, nebyla to skvělá doba 

(6.11.2003 14:48:48)
monty - ako vzdy - vytrhavas z kontextu... :-D

deti mozu byt stastne kdekolvek v ktoromkolvek state...zalezi na rodicoch a inych dospelych...a takisto nestastne mozu byt aj v neviemakom vyspelom state...o tom to bolo...alebo si fakt myslis ze vsetky deti na Kube chodia ako kopky nestastia? ze sa nesmeju, nehraju, nerobia vylomeniny?...
 Renítko 


Re: Nesohlasím, nebyla to skvělá doba 

(6.11.2003 14:20:21)
janina - tie hrozostrasne spomienky mozu mat mozno rodicia...
deti si take veci nepamataju, ci mali 1 alebo 2 banany...

a Lencu a mna uz nikto v skole neklamal, a vystudovat sme mohli...ked sme mali cca 8-10 rokov a boli tym padom na prvom stupni ZS tak bol rok 1989...nikto nas neklamal...vystudovali sme, cestovali sme a cestujeme...

a aj bez skoly pre nadanych a talentovanych som sa napriklad ja naucila sama v 3 rokoch citat...

ak je niekto nadany a talentovany tak jeho uspech a stastie v zivote urcite nezavisi na existencii takej skoly...

ale o to nejde...detstvo sme mali krasne, a nie je to nostalgia...je to proste tym ze sme boli deti a nevadilo nam ze jeme jablka a nie banany, ze necestujeme na Kanary ale ideme do Tatier...



 dali 
  • 

Kudlanka 

(6.11.2003 10:25:48)
Nezlobte se, ale tohle je jen přepsaný článek ze stránek Kudlanky. Troufám si trvdit že ukradený. Smutné
 Katka 
  • 

Re: Kudlanka - překopírovaný článek? 

(6.11.2003 12:02:37)
Dali, souhlasím - skutečně to tak vypadá.

Pro webmastra:
Výše uvedený článek byl zveřejněn 5.11.2003 na http://www.kudlanka.cz/12943_item.html pod názvem "Všichni, kterým je dnes kolem 30 let, by vlastně měli být mrtvi…". Myslím, že by bylo férové nahradit "přišlo mailem" (byť přišlo) uvedeným odkazem.
 Sylvie 


Re: Re: Kudlanka - překopírovaný článek? 

(6.11.2003 15:19:33)
Hmmm, Katko, Dali, jenže MNĚ to přišlo mailem už někdy v noci ze třetího na čtvrtého - tedy minimálně o čtyřadvacet hodin dřív, než to bylo na Kudlance :oD Moje tvrzení, pravda, nic neznamená, nicméně pokud chcete, dohledejte si na Ženě-in, tam to v rubrice o vtipech bylo 4.11. (tedy opět dřív než na KUdlance) někdy kolem poledne???

Takže to je opravdu článek, který sice někde vzniknul, ale těžko dohledat kde,protože se mailem a různými servery šíří lako lavina :o)

S.
 Katka 
  • 

Re: Kudlanka - překopírovaný článek? 

(6.11.2003 18:00:56)
Ahoj Sylvie,
ano, máš pravdu. Dokonce jsem měla tu čest onen článek během dnešního podvečera obdržet hned ve dvou kopiích :-))).
Pravdou ale je, že čtenáři článku neznalí a zároveň čtoucí oba servery, mohou velice snadno dospět k stejnému závěru jako já či Dali (případně čtenáři Ženy-in a Kudlanky atd.). Ale to se v dnešní "internetové džungli" asi nebude bohužel týkat jenom tohoto :( .

K.
 Daniela 
  • 

Re: Re: Kudlanka - překopírovaný článek? 

(7.11.2003 2:34:16)
Tento clanek jsem nepsala sama a tady na Rodina mi ho pretiskli bez meho svoleni. Original je na http://www.kudlanka.cz/12943_item.html
Je to tam mnohem lepsi nez tady, holky!
 Sylvie 


Re: Re: Re: Kudlanka - překopírovaný článek? 

(7.11.2003 10:52:22)
Hmmm, Danielo, a odkud jsi ten článek opsala ty? CHá - tohle je "lavinovitě šířený mail", už jsem to tu psala. Holčiny uvedly, že tys ho na stránky dala páteého, já ho jinde četla už čtvrtého ;o) Tak na co zrovna TVŮJ souhlas? :oD

S.
 Mirka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Kudlanka - překopírovaný článek? 

(7.11.2003 12:55:39)
Jde o to jestli ten příspěvek psala Daniela...
 Michal Malek 
  • 

Opsano z Kudlanka.cz 

(7.11.2003 3:22:38)
Je mi lito, ze se tu snizuji k opisovani clanku od Daniely, ktera ma svoji kudlanku. Ja tam vedu kucharskou rubriku - tento tyden varim ryzi.
 Boadicea 


Re: Opsano z Kudlanka.cz 

(7.11.2003 8:57:58)
Mily Michal, Vasa "kudlanka" zverejnuje clanky z knih, internetu, bez akehokolovek uvedenia zdroja!!!! Ani jedneho!!! Takze Ty sa nemusis ospravedlnovat ani trosku. A ani tento clanok nepisala ona, samozrejme....niekto si rad stavia existenciu na praci inych, na internete je to lahke, ze?
Uz sa tam ozvalo VIACERO ludi s kritikou na jej adresu ohladom tejto temy, ich prispevky boli nemilosrdne vymazane. Dobre, nie :(?
 Božka 
  • 

Re: Re: Opsano z Kudlanka.cz 

(7.11.2003 12:53:35)
myslím, že tohle vysvětlení stačí... http://www.kudlanka.cz/10343_item.html
 daniela 
  • 

Muj prispevek 

(7.11.2003 15:19:34)
Dokonce ho tu "upravili", ale na kudlanka.cz je spravne.
 Sylvie 
  • 

Re: Muj prispevek 

(7.11.2003 19:53:44)
Co na to říct... Já to znám ve stejné podobě, jako to otiskla Rodina a poštou mi to přišlo dřív, nežs to měla na Kudlance... Dokonce i dřív, než to bylo na Ženě-in (tam to bylo opět stejně jako tady na Rodině... a dřív než na Kudlance :o))))

S.
 dáša 
  • 

Re: Re: Muj prispevek 

(7.11.2003 21:02:36)
Sylvie, jde o to, že jménem Daniely tu píše zřejmě stejný závistivec, jako škodí na Kudlance. Daniela má českou klávesnici a nemá zapotřebí psát bez háčků a čárek. Navíc na Kudlance není nikde napsáno, že by ten článek vymyslela Daniela...
 dáša 
  • 

Re: Re: Re: Muj prispevek 

(8.11.2003 16:43:03)
Omlouvam se, nekdo zneuzil me jmeno (snad ne Daniela, ktera na sve kudlance pise pod 20 pseudonymy, aby prilakala vice lidi).

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.