| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Nejlepší tip na výlet

 Celkem 20 názorů.
 Pamian 


Skvele :-)))) 

(12.8.2003 11:07:28)
Naprosta pravda. Pro ty co s cestovanim po Cechach a Morave hned chteji zacit jeste dodam, ze existuji tzv. Turisticke znamky - mala drevena kolecka s vyrazenym znakem ci obrazkem kulturni pamatky. A cislem a soutezi a jsou k dostani v mnoha hradech, muzeich, zamcich, zoo, ci treba v hospodach na nejake hore ci znamem vodackem miste. To jen tak pro ty, kdo potrebuji duvod nekam jezdit a pro ty co radi neco sbiraji. A pro vsechny co maji radi Cechy a Moravu a Slezsko :-))) (a Slovensko, neb jsou i tam :-)))
 martina, 2 dcery 
  • 

Re: Skvele :-)))) 

(13.8.2003 14:22:58)
Naprosto souhlasím, jezdila jsem po Evropě, když se otevřely hranice, ale co mám děti, jezdíme po Česku. A pokaždé si říkáme: ještě jsme nebyli tam, sem se musíme vrátit, protože jsme se ještě nevydali touhle lesní cestou... no, napřesrok už to to Chorvatsko asi bude muset být, holky (7 a 6) toužej po moři. Na druhou stranu: kus pravdy má i ta jedna předpisatelka, když říká, že život a mentalita Kolíňáků a například Plzeňáků se o tolik neliší. A taky je fakt, že na Irsko (jedna z mých posledních cest) vzpomínám dodnes.
 taky martina 
  • 

Re: Re: Skvele :-)))) 

(13.8.2003 15:37:36)
Podobny nazor jsem chtela vyjadrit po precteni clanku i ja. Nemam zatim deti (i kdyz uz sem tam po mrnouscich pomrkavam a s tou myslenkou si rada pohravam:-), takze se snazim procestovat vsechny vzdalene zeme, ktere me lakaji. Az jednou budu mit vlastni deti, budu moc rada cestovat po Cechach, protoze si neumim predstavit, ze bych se s nimi trmacela treba na druhy konec sveta. Stejne tak se mnou a mou sestrou kdysi projezdil Cechy muj deda, a moc rada na to dodnes vzpominam.

Vsude je spousta krasnych a zajimavych mist, ale nemuzu souhlasit s tim, ze je treba nejprve poznat vlastni zem a teprve potom se vydavat do zahranici. Vsechno ma svuj cas, a az bude vhodna prilezitost cestovat po Cechach, rada se tomu budu venovat. Zatim si uzivam relativni nevazanosti a snazim se cestovat po svete.

Mimochodem, server rodina.cz se mi moc libi a s nadsenim procitam vase clanky a casto i zajimave diskuze. Preji vam vsem pekny den a hodne radosti!

Martina
 Pavla, Mája 08/04, Viky 09/07 


Kolín 

(3.2.2008 20:36:54)
Zdravím rodáka z Kolína. Jsem taky skoro rodačka:-)) Kolín mi v poslední době připadá spíš špinavý než zajímavý ..... :-)
 Vladan 


Naprosto souhlasím 

(12.8.2003 15:34:36)
Nedávno jsem se bavil s kamarádem, který se chlubil, že prošel Lodnýn, Paříž, Neapol, Řím, byl ve Vatikánu, v Benátkách...
A co takhle Brno nebo Praha? zaskočil jsem ho otázkou. On nebyl v PRAZE. Chápete to? On nikdy nenavštívil Prahu - připadá mi to jako horor - navštíví všechna města v Evropě, ale na matku měst si nevzpomene. Je to hrozné, jak je u nás málo rozšířený patriotismus a poznávání vedlejších měst.
 Mikulášova babička 


Re: Naprosto souhlasím 

(12.8.2003 22:36:36)
A v Brne byl? Treba se mu Prazci hnuseji.....
 Vladan 


Re: Re: Naprosto souhlasím 

(13.8.2003 10:22:38)
Jo, v Brně byl. A nevím, proč by se mu měli Pražáci hnusit? Já nevidím nějaký moc velký rozdíl mezi špatnými lidmi z Moravy a z Čech a mezi dobrými lidmi taky není žádný rozdíl - dobří jsou prostě všude dobří. Jenom jsou třeba méně opatrní a někde více pohostinní.
 Kačenka 
  • 

ano i ne 

(12.8.2003 16:14:04)
Určitě máš pravdu, že by člověk měl poznat nejdříve svoji rodnou zem. Ale taky záleží jestli jdeš po památkách, nebo třeba stylu života.Odvážím se hodně to zjednodušit a tvrdit že památky a život lidí v Kolíně, Šumperku nebo Poděbradech se příliš neliší a proto je nutně nepotřebuju vidět všechny. Zato život lidí třeba v horských vesnicích v Thajsku,lidí v Egyptě,nebo běžných Američanů se od toho našeho tolik liší a to mě láká. V dětství mě rodiče (železničáři) protáhli po rodné zemi a teď v dospělosti se snažím toulat po světě. Z mých zkušeností můžu takovéhle rozšiřování obzorů jen doporučit, ale vím,že to není lákavé pro každého.Někdo třeba nebyl ani v Thajsku, ani v Kolíně ale zase třeba ví úplně všechno o včelařství nebo souhvězdích na obloze.
 Eva z Rychnova :-) 
  • 

Jirkovi :-) 

(12.8.2003 21:42:07)
Ahoj Jirko, to jsi mě potěšil, že sis vzpomněl zrovna na moje rodné město Rychnov nad Kněžnou :-) Je tam opravdu pěkně, hezké je i okolí, Orlické hory a Podorlicko...

Ono je u nás hezky skoro všude. Už deset let se snažím tu naši malou zemičku poctivě procestovat a pořád zjišťuju, kolik toho neznám! Člověk přejede ČR za pár hodin autem od hranic ke hranicím, ale kolik je tady pěkných městeček, hradů, zámků, kostelíků, tvrzí, rozhleden,...

A krásná krajina, kterou jsme ještě naštěstí nestihli zcela zničit - Krkonoše, Šumava, Jizerky, Beskydy, Vysočina, ale i třeba menší hory jako třeba Hostýnské vrchy, Česká Kanada atd. atd. A těch skalních měst, jeskyně, krásné lesy, vesničky s roubenkami...

Všude se domluvíš, peníze Ti taky stačí a cesta tam i zpět domů je krátká, takže Tě nevyčerpá jako cesta dodaleka.

Pro milovníky moří a exotiky dodávám: Ano, moře mám taky ráda, i velehory a cizí kraje jsou krásné... Ale jsem moc ráda, že žiju v tak pěkné zemi v celkem rozumné zeměpisné poloze, v politicky relativně klidné oblasti, v relativním dostatku...

Jsem za to fakt vděčná a mám to tady ráda - a Vás všechny taky :-)
 Zuzana.. 


stydet se rozhodne nemusime 

(12.8.2003 23:07:08)
Nahodou, musim rici, ze Cesi se nemusi vubec stydet. Poprve jsem si to uvedomila pred mnoha lety na tabore, zucastnila se i mladez z Nemecka ? po puldennim vylete byli vsichni naprosto zmoreni a s nadsenim si zakraslovali v mpe, kam az to dosli ( 8km) Kdyz jsme jim vypraveli o nasich putacich po horach s batohem na zadech, povazovali nas temer za profesionalni alpinisty.
Ted zijeme v USA a muzu rici, ze jsem v praci nepoznala zatim nikoho, kdo by mel blizke i vzdalene okoli tak procestovane, jako nase rodina. Na pobrezi, kam jezdime temer kazdou sobotu, se vetsina mistnich vypravi jednou za pet let na velkou dovolenou a jeste dlouho o tom vypravi. V uzasnem narodnim parku, vzdalenem osm hodin jizdy, nebyl nikdo, koho znam. A o tom, ze ve Statech je spousta jinych mist, kvuli kterym sem jezdi lide z celeho sveta, se ani nebavime.

A dalsi vec, jeste v zadne zemi jsem nevidela tak huste a precizni znaceni turistickych cest, jako prave v Cechach. Staci zajet do rakouskych Alp a misto dvou uhlednych bilych a jednoho cerveneho prouzku uprostred jen s obtizemi hledate na kamenech cakance fermnezovou barvou. A v Cechach, at vystoupite na kteremkoli zapadlem nadrazi, uz vidte rozcestnik znacenych cest, zluta vede k mistni kaplicce po rovince, zelena do mestecka a tamniho narodopisneho muzea a cervena na kopec, petsectyricet pet metru nad morem, s drevenou rozhlednou. Ja nevim, znate nejakou jinou zemi, kde neco takoveho taky maji?
 Kristýna+Robík 


Zakreslování do mapy 

(13.8.2003 0:50:31)
Mám takovou starou mapu vytrženou ze školního atlasu kdysi v minulém století (asi tak z té doby o které často píše Monty) a do té víceméně pečlivě zaznamenávám, kde všude jsem v Česko-slovensku byla. Začala jsem s tím asi na nějakém putovním táboře. Stále převažují ta místa neoznačená a trochu to člověka nutí vymýšlet další výlety. Nezříkám se samozřejmě ani cest po zahraničí, Evropy jsem viděla asi půlku, ale myslím si, že nejlepší je kombinovat domácí i zahraniční turistiku. Někdo psal, že u nás je životní styl všude stejný, no nezdá se mi, mám pocit, že si v Praze žijeme dost lehce oproti tomu, když navštím nějaký chudší podhorský kraj. I to je zkušenost.
 Heřmanka 


test tolerance 

(15.8.2003 20:58:16)
Taky patříme mezi ty, kteří tráví dovolené v českých kempech. Po zkušenostech už ale vyrážíme na dovču v červnu. Tvrdím, že to je bezpečnější. Šetříme nervy naše i nervy našich případných sousedů. Naši dva kluci (5 a 3) jsou od mala velmi silná a velmi hlučná dvojka - prostě pravé vesnické děti. Nicméně přes den se v kempu příliš nezdržujeme a večer je po 20 h expedujeme do postele. Pak ale nastává to co ničí nervy naše. Manžel vezme kytaru a začne vybrnkávat mé oblíbené a do toho někde z druhé strany kempu duní techno, případně někde na druhé straně rybníka začíná diskotéka, která končí ve 3 ráno. Upozorňuji ještě, že většinou vyhledáváme odlehlý kout kempu co nejdále od recepce, restaurace, pláže, WC a pod. Přesto se nám nedaří se negativním zážitkům vyhnout. Mezi ty nejhorší patří, když nám zhruba sedmnáctiletá omladina ukradla a spálila dříví, které den před tím naši kluci pracně tahali z lesa. Holt se je snažíme naučit, že bez práce nejsou koláč - tedy ani buřty na ohni. Jak jim pak ráno vysvětlit, že oni sice pracovali, ale buřty opékal někdo jiný. Nebo si snad máme nosit každý den dříví jen na jeden oheň. Snažím se řídit heslem, že nebudu druhému dělat to co nechci aby dělal někdo jiný mě.
Občas už mám pocit, že jsem stará nechápavá čarodějnice, ale pak si vybavím jak jsme dřív jezdili my. Nespali jsme moc po kempech většinou jen tak někde pod skálou nebo v lese. Ale zakládali jsme si na tom, že to druhý den nikdo nepozná. Byli jsme tak vychováni. Říkali jsme si vandráci a ty uřvanci v kempech pro nás byli čundráci. Večer jsme seděli a hráli na kytary a povídali - romantika. Vědí vůbec ty kempoví posluchači kazeťáků o co se připravují? Jenom doufám, že svým dětem dáváme lepší obraz o trávení dovolené než zřejmě meli oni.
 Verča, 2 děti 
  • 

Re: test tolerance 

(15.8.2003 22:57:48)
Ahoj Heřmanko,
mám pro tebe tip: již několik let jezdíme do malého kempu ve městečku Želiv a to vždy na přelomu července a srpna. Pro takovéto malé děti je ideální naprosto ve všem / jezdíme i jinam/. Schází se tam většinou stálé obsazenstvo, hodně dětí, např.i parta tatů s dětmi, dělají se i společné olympiády.Pokud bys měla zájem, nech mi tady vzkaz - tvoji e-adresu.
 Jana 
  • 

nepříčetnost 

(16.8.2003 0:25:11)
Milý Jirko, děkuji Ti, díky Tobě jsem se opravdu srdečně zasmála. Jako rodilá Kolíňanka si troufám říci, že Kolín poměrně slušně znám a proto mě pobavilo, jak Tě dovede k nepříčetnosti, když někdo prohlásí, že Kolín není proč vidět. Sice dnes žiji v jiném městě, ale do Kolína jezdím ráda , i když ne často. Můžeš mi prosím nabídnout něco jiného, než historické centrum - což má ostatně většina našich měst, plavecký areál nebo Kmochův ostrov / př.Komochovu dechovku/. Kolín mám ráda, dokonce si všímám jak vzkvétá,ale uznej...
Jinak souhlasím se vším, co je v tvém příspěvku. A pokud máš možnost, dej svoje návrhy novinářům, ať podporují hlavně naši zem a ne pořád jen cizinu. Jinak máme v rodině jednu zajímavost, můj partner obešel Českou republiku po hranicích kolem dokola, je to něco přes 2.OOO km a trvalo mu to 92 dnů. Dal si to jako dárek ke kulatým narozeninám / to aby některé rejpaly nenapadlo,kde na to vzal peníze a čas/.Přeji tvým dětem takového tátu, jako jsi Ty.
 Radim 
  • 

Máte recht 

(17.8.2003 1:00:48)
Letos jde můj syn do 4. třídy a když na konci června dostal knížku vlastivědy, kde se už probírají jednotlivá města, spolu jsme si ji prohlédli a s potěšením jsme s manželkou zjistili, že jsme byli s našimi dětmi (tzn. přijeli tam, zastavili a podívali se a nikoliv jenom projeli) asi v 50% městech, ze kterých jsou v učebnici obrázky. Je ale fakt, že jsme letos byli ČR nevěrní, když jsme vyjeli na výlet do Legolandu... :o)
 Lenka Zahradníková, děti žádné 
  • 

hm.. 

(17.11.2003 2:37:46)
trochu tolerance :)
 Lenka Zahradníková, děti žádné 
  • 

hm.. 

(17.11.2003 2:37:48)
trochu tolerance :)
 Zuzana+Jony, 3 roky 
  • 

také jsme patrioti :) 

(2.2.2008 22:08:48)
S manželem se do zahraničí s malým dítětem bojíme jezdit - já to přiznám, hrozím se toho, že by tam např. onemocněl nebo bychom se dostali do nějakých obtíží.... I když zvládáme 2 světové jazyky, pořád máme oba nějaký blok. Takže letos plánujeme Jizerské hory, Tatry a asi Lednici na jižní Moravě. A opravdu moc se těšíme - užijeme si koupání, turistiku, dobré jídlo i zábavu - a o to snad na dovolené jde, ne? :)
 Zdena (6+4) 
  • 

Cestování 

(23.9.2010 9:54:59)
Mám ráda naši zemi, ráda po ní cestuji a úplně nejraději se svými dětmi. Proto si každé léto pronajmeme chalupu - pokaždé někde jinde - a děláme výlety po okolí, poznáváme tamější lidi, města i přírodu. Na druhou stranu však také nezapomínám, že na světě nejsme sami a snažím se s dětmi cestovat i mimo naše hranice.
Ačkoliv jsou holkám teprve 4 roky a 6 let, znají Poděbrady, Kolín, Písek, Strakonice, Karlovi Vary, Čáslav i Ústí nad Labem a další naše města a jejich okolí. Ale také Košice, Bratislavu, Dublin, Stockholm .....
Myslím si, že cestování a poznávání nových míst je fajn, ať už to je u nás doma nebo mimo naše hranice.
 rychnov3 


Zdravím z Rychnova nad Kněžnou  

(8.10.2010 15:03:45)
... zajímavě napsané... ono jeu nás opravdu krásně, nemyslím jen v Rychnově, myslím u nás v republice :-)

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.