| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Z deníku maminy: Jak na Nový rok, tak po celý rok ? aneb zdraví především…

 Celkem 15 názorů.
 Meta 
  • 

Bude to dobrý! 

(7.8.2003 9:41:14)
Je to zřejmě přírodní zákon, že se problémy vyskytují vždy v lavinách a pospolu, taky se nám to v rodině stává, ale neboj, po takovém "záchvatu" se opět dostaví období klidu. Nic dalšího neočekávej...dá se předpokládat, že lavina se už dovalila.
 Boba 
  • 

Re: Bude to dobrý! 

(8.8.2003 13:36:56)
vsechno uz mas za sebou, nejblizsich 50 let jenom radost ;)
gratuluji k brisku
 Terreza 


Re: Re: Bude to dobrý! TO DOUFÁM,... 

(10.8.2003 17:38:50)
protože jsem se dnes předčasně vrátila z chaty – původně jsem si chtěla udělat jen takový výletík za účelem vykoupání, ale situace se zkomplikovala včera večer, kdy se mi zdálo, že se něco děje s Anežkou – pofňukávala a byla „taková divná“… Teploměr na chatě byl rozbitej, ale i tak bylo jasný, že teplotu má.

Přemýšlela jsem odjet domů hned, protože na potvoru nebyl v lékárničce ani žádný Paralen, ale pak jsem si říkala, že se možná jenom tak trošku uhřála, a že se z toho prospí. Dávala jsem jí hodně pít a ona opravdu usnula, i když se občas probudila a kňourala…

Někdy ve tři hodiny v noci se probudil Péťa, že ho bolí bříško a následně začal zvracet. Podle všeho se přejedl čokolády z bonboniéry, co dostala Štěpánka k narozeninám. Úhrnem pozvracel asi 3 prostěradla, 2 polštáře, několik dek, pyžamko, tričko a babiččinu noční košili, o matracích pod prostěradly nemluvě…

Po takto neklidné noci jsme naložili Anežku a špinavé deky do auta, manžela jsem vysadila v práci a i přes nevyspání a vedro šťastně dorazila domů. Anežce jsem naměřila 39,3°C, takže jsem jí hned šoupla dávku Nurofenu, na nožičky navlíkla ponožky vymáchané v octové vodě, vnutila jí lahvičku s pitím a podařilo se mi jí uspat. Za hodinu a půl už byla celá zpocená, ale teplota klesla pod 38°C (37,8°C), tak snad už to bude dobré, uvidíme večer…

Péťa podle posledních zpráv z chaty už nezvracel, po obědě usnul, ale babičce se zdá, že má také teplotu, takže uvidíme. Mám za to, že je-li venku přes 35°C ve stínu, dá se těžko poznat ten dvou až třístupňový rozdíl eventuelní horečky…

V pračce mám druhou dávku té smrduté hromady, ještě jedna dávka čeká na vyprání, a já prádelnu obcházím obloukem – přeci jen se mi žaludek trošku houpe…

Ano, průsery chodí lavinách…Například rok, kdy jsem se rozváděla, si pamatuju podle toho, že mi umřel tatínek… Asi žijeme v nějaké rizikové oblasti… :-))))

Děkuju všem za podporu a ze srdce doufám, že se většině domácností tyhle laviny vyhýbají.

Petro, Lionko, ať už máte taky brzy pokoj !!!
Moje „Klokáně“ v bříšku mi žádné starosti nedělá, to je moc důležité, a rozbouřený žlučník už se taky umoudřuje, takže alespoň nějaká pozitivní zprávy ! :-)))))
 Šípková Růženka 


Re: Re: Re: Bude to dobrý! TO DOUFÁM,... 

(11.8.2003 13:57:03)
Milá Terrezo,

myslím, že jsi skvělá a je s tebou sranda, takže všechno zvládneš. Držím palce.
 Petra,2 děti,30 let 
  • 

Mluvíš mi z duše.... 

(7.8.2003 18:46:06)
Ahoj,
Tvůj článek byl velmi podobný tomu,co prožívám já se svojí rodinou.Od podzimu,kdy mě začal zlobit kotník zažívám neustále návštěvy různě odborných lékařů a pořád se přidává další a další.Zablokovaný krk,anginy,záněty močového měchýře atd.Děti také každou chvíli něco přinesou, a tak je to vážně děs.Okolí o nás říká,že jsme rozmazlení a chybí nám otužování.Hezky se radí,ale už hůř koná.Vitamíny zabírají asi na někoho jiného....
Vrchol všeho byla naše původně zdravotní dovolená.Jeli jsme do termálních lázní a 14 dní jsme potom (kromě starší 5.leté dcery) marodili a vyzobali dvoje antibiotika.Včetně našeho tatínka.
Jak závidím naším prababičkám a pradědečkům (ti nestonali tolik co my za necelý rok).........

Petra
 Chuckie 


A to ještě na pár věcí zapoměla 

(8.8.2003 14:36:04)
* v červnu nám auto srazilo kočičku. Když jsem ji dovezl na vetrerinu, bylo už skoro po ní. Děti ti oplakaly a já doufám, že teď se již opravdu vždy před přecházením rozhlédnou.
* první větší výlet s dětmi na kole skončil pro Štěpánku letem přes řidítka. Naštestí to skončilo jen s pár odřeninami a zařeknutím se "již nikdy nepojedu na kole z kopce"
* Na velikonoce jsem měl pro změnu žlučníkový záchvat já
* Štěpánky pád ze stromu, po kterém asi bude míti dosti dlouho pěknou jizvu na tváři. Když viděl její tatínek asi tři dny po, hnal nás po rentgenech.
* A to nejlepší na konec: zase mi zarůstá nehet na palci...
 Jitka, Martin *22.4.2002 


Re: A to ještě na pár věcí zapoměla 

(8.8.2003 20:43:31)
No, Terr, vy se z toho nevymotáte.....
Vůbec ti teda nezávidím, ani toho sledujícího manžela, který tě doplňuje a stále hlídá váš internetočas!!!
Ale neboj, jak tu někdo psal, všemu musí být jednou konec a vše se v dobré obrátí. Takže čekej už jen samá pozitiva. Moc na tebe myslím a budu ti držet pěsti, hlavně, ať je s mimi vše v pořádku!
 Chuckie 


Re: Re: A to ještě na pár věcí zapoměla 

(8.8.2003 21:30:01)
???
a teď tomu už vůbec nerozumím, co dělám špatně?
chápu li to dobře tak ta nejhorší rána jsem já?
hmmmm tak to jste mne dostaly. ;-(
 Terreza 


Re: Re: Re: A to ještě na pár věcí zapoměla 

(10.8.2003 17:37:19)
Nebuď dotčenej, vždyť víš, že tě miluju a jsem vděčná, že se na tebe můžu spolehnout, když se místo péče o děti a domácnost, válím zase v nějakým špitále ! :-))))

Mimochodem – i ty jsi zapomněl na několik drobných nehod, byť materiálních:

*naboural jsi naší Škodovku tak, že to vypadalo na její definitivní konec…Ještě, že máme takovýho zlatýho automechanika !

*na návštěvě v Šumperku jsi ztratil klíčky do auta, takže to vypadalo, že odtamtud asi neodjedeme (naštěstí jsi pak „přemluvil“ náhradní klíč a podařilo se odjet)

*nechal jsi ve vypnuté lednici na chalupě několik věcí, které by nám nejpozději za týden přišly samy naproti do Prahy! (A tvůj obětavý tatínek si pak dělal se strejdou „výlet“ Praha-Karlovy Vary a zpět)

Není lepší brouzdat po serverech, kde se probírají nové počítače ? :-))))))
 Lionka 


Trochu mi to připomíná moje těhotenství 

(8.8.2003 17:28:39)
Ahoj Terrez!
Nic si z toho nedělej- něco podobného prožívám já t.č. v těhotenství (to už za cca 3 měs končí - hurá!).
- začátek prožitý,jak jinak, než v nachlazení a bronchitidě (zase se nám to podařilo,když jsme se rozhodli přerušit plánování - před tím rok nic)
- ve 2.trimestru: ATB (už jsem jim neušla díky protrahované bronchitis)
- "našli mi" gestozu (zatím řeším dietou)
- zase bronchitida (zaháním Stodalem,jitrocel. sirupem, vitamínama apod.)
- co 14 dní pobolívají mandle- řeším homeopatiky - zatím úspěšně
- na dovolené před měsícem do našeho auta narazil jeden maník svým autem při couvání (naštěstí na parkovišti,ale i tak to byla docela pecka - nejprve jsem byla hyperaktivní,po 20 min se roztřepala-naštěstí se mimi nic nestalo)

Takže do konce této gravidity očekávám několikeré zahánění angíny a bronchitidy(no už se připravuju,jak budu se sešitým břichem pokašlávat :o) a pokud vše bude jako minule,zcela jistě mi stoupne tlak (ne-li cukr v krvi) -takže pošupajdím předčasně do nemocnice - paráda vyhlídky.
 lenka, 35. týden 
  • 

už je mi líp 

(18.8.2003 21:12:24)
možná to bude znít cynicky, ale článek mi moc pomohl. vidím, že se ještě máme docela dobře. měli jsme štěstí, že manžel během posledního týdne ubrzdil auto, když proti nám jel nějaký magor v protisměru, včera jsme vyhořeli jenom málem - manžel opět duchapřítomně zasáhl a dneska jsme celkem v pohodě vymalovali a uklidili balkon, který nám v noci pozvraceli mladý lidi, co bydlí za náma... škoda, že jakmile bylo vymalováno přišla bouřka a zítra můžem malovat znovu :-) dál do historie svého těhotenství raději nepůjdu :-) přeju všem lepší zítřky! lenka
 lenka, 36. týden 
  • 

Re: už je mi líp 

(26.8.2003 15:54:14)
tak už mi zase není líp. ve dvou dnech nás sousedé dvakrát vytopili. doufám, že to nebude pokračovat, docela ráda bych strávila poslední měsíc těhotenství v klidu.
 Terreza 


Re: Re: už je mi líp 

(26.8.2003 19:14:36)
Lenko, ty máš taky teď "své dny", viď ? Oni jsou teď nějaký "skvrny na Slunci" či co... DRŽ SE !!! :-)))
Terr.
PS: Manželoův zarůstající nehet do palci u nohy rozbolel natolik, že navštívil chirurga. Višňáček pomohl, už se cítí líp...
 lenka, 36. týden 
  • 

Re: Re: Re: už je mi líp 

(28.8.2003 15:24:12)
diky. bude to tím přiblížením marsu k zemi. snad to zvladnu. taky se drž, vlastně celá vaše rodina :-) říkám si, že zákonitě po těch smolných řadách přijde obrovské štěstí, takže čekám, že se mi narodí superzdravé, superhodné dítě :-)
p.s. napiš brzo zas nějaký článek
 Terreza 


Tak abyste věděli... 

(25.10.2003 10:41:02)
ještě jsme neskončili !
Manžel se předevčírem (23.10) dozvěděl, že ke 31.10. dostanou u nich v práci 3 z 5 zaměstnanců výpověď a od včerjška to má písemně ! Sice dostanou odstupné, ale stejně...

No a tentýž den večer jsem si podvrtla kotník, takže jsme jeli na pohotovost, dostala jsem sádru (na týden nechodící) a pěkné červené francouzské hole, a mám na 4-6 týdnů o zábavu postaráno !!!
Skoro se nám to i hodí, že bude manžel bez práce, protože jinak tedy nevím, jak bx to bylo s dětmi, tedy hlavně s Anežkou, protože mám-li v ruce berle, nepoberu dítě,že... A kvůli zádům v kombinaci s těhotenstvím nepřichází v úvahu celodenní nošení v šátku nebo v krosně...

Tak nevím...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.