| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V naději 6 - Jedno dítě, žádné dítě ...

 Celkem 15 názorů.
 Káča(Radim 2 ,Nina 26.den) 
  • 

oni to zvládnou, uvidíš 

(17.7.2003 13:13:22)
Držím palce, ať je Tvůj druhý porod tím vysněným krátkým a jednoduchým. A o ty dva doma se neboj.Můj manžel sice denně koupe dnes už obě děti, ale tím to končí. Když jsem šla do porodnice poprvé, měl v počítači napsaný i návod, jak žehlit košile, bez kterých do práce nemůže...Prostě nafasoval názvy souborů a opravdu zafungoval. Nakoupil vše potřebné a podobně...Až na to, že jsme s Radimem přišli domů a třeba přebalovák byl originál zabalený a vše ostatní také...No, co! Napsáno bylo koupit přebalovák...Letos v lednu jsem skončila s uchem v nemocnici a tatínek se musel postarat a postaral. Denně mi vozil Radima najedeného i čistě oblečeného. Odchodil s ním i cvičení pro matky s dětmi a školičková odpoledne.Dokonce udělal i navštěvovací den, když byla řada na nás a uvařil holkám i kafe a dětem koupil ovoce.Jen s nehtíky jsem musela pomoci. Tatínek najednou spadne ze svých chlapských výšin do reality a zafunguje, uvidíš.
 lenka, 30 týden 
  • 

mam potrebu se zastat muzu 

(17.7.2003 22:10:42)
jak jsem si tak precetla clanek i naslednou diskusi, mam potrebu se zastat muzu. vidim, ze jsou brani na lehkou vahu, co se domacnosti tyce. obcas si rikam, jestli to neni proto, ze to nam zenam tak trosku vyhovuje. rady muze povazujeme v nekterych vecech za mene schopne. vlastne se nam muzi takto snazi vyjit vstric a umoznuji nam ponechat si pocit, ze mame pevne v rukou alespon domacnost. musim rict, ze muj manzel se o domacnost stara daleko lip nez ja. od chvile, kdy jsem otehotnela, tak uplne samozrejme dela vsechno mozne,nakupy, vareni, uklidy... jedine co jsem si ponechala je snad to zehleni. a musim podotknout, ze mu to prijde naprosto normalni. stejne se chova i v dobach, kdy mam moc prace a domacnost nezvladam. a musim rict, ze vetsinu veci dela opravdu lip nez ja. lenka
 Káča(Radim a Nina) 
  • 

Re: mam potrebu se zastat muzu 

(18.7.2003 9:08:03)
Lenko, snad to Tvému manželovi vydrží i do budoucna. My jsme o první mimčo přišli v 11. týdnu, takže když jsem otěhotněla s Radimem, manžel také vše kromě žehlení vzal do svých rukou, ale jak se Radim narodil a vše se vrátilo do normálních kolejí - tak po dvou měsících, stal se z něho zase normální chlap a s Ninkou jsme si těhotenství už ani nepřipouštěli, dokonce jsme se odstěhovali ve 30. týdnu do ciziny, předělávali byt a já v tom 30. týdnu letěla sama s dvouletým Radimem letadlem. Je pravda, že jsem si počkala až mu bylo opravdu dva roky a prodali mu samostatnou letenku, aby mi nemusel sedět na klíně - už jsem totiž ani žádný klín neměla :o)))A mému muži to připadalo normální s argumentem " je to druhé dítě, ty jsou větší bojovníci, víc vydrží..." a vydržela - termín porodu 40+2...Tak ať to u Vás dopadne jinak...Ale u nás to není špatné. Táta je to nejlepší na světě!!!!
 alka, 3 děti 


chlap umí, když opravdu musí... 

(17.7.2003 13:34:35)
ahoj Henri,
samozřejmě ti i miminku držím palce a těším se na zprávu o porodu. Ale ještě k tvým obavám. Docela bych je považovala za neopodstatněné, muž totiž dělá vždy jen co musí, ale pokud ho okolnosti postaví do situace, kdy to skutečně jinak nejde, umí skoro všechno! Taky jsem měla strach, jak to bude doma dopadat, když mě dr. poslal ležet na odd. rizikového těhotenství. Jak to bude zvládat syn (pravda, téměř šestiletý), ale hlavně muž, když nebyl zrovna zvyklý starat se o chod domácnosti. Ale dokázal to! Nakoupil, prádlo vypral, košile sice raděj odvezl své mamce na žehlení, ale ostatní jakž takž vyžehlil syna nazapomněl ve školce ani jednou a těch pár kousků rozbitého nádobí jsem mu ráda odpustila. Uvidíš, že ten tvůj by to taky zvládl, kdyby nebylo vyhnutí. Držím palečky a zdravím. Alka
 Henri Ani/Toni/Šíša/Miki 


Re: chlap umí, když opravdu musí... 

(17.7.2003 14:16:48)
Děkuju za povzbuzení, já taky doufám, že to zvládnou, jen si vzpomínám co říkali manželovi synové, když jsem byla v porodnici s Aničkou - už aby tady Henri byla, taťko, máš to tady strašný... :-). Anebo mi volal, kde máme olej, sůl a tak, jakoby byl u nás poprvé a navíc na návštěvě :-). Prostě už se o sebe nemusel starat, tak nevěděl kde je sever.
On není úplně nemožný, jako rozvedený chlap se o sebe nějakou chvilku staral sám a já když jsem jezdila za ním, ještě jako přítelkyně, tak měl vždy uklizeno a pořádek má rád, jen jsou věci, které mu nedocházejí. Jemu bude dítě řvát hlady a on se bude divit, co jí je. Ale beru to tak, že pár dní s tatínkem, patří ke spartánské výchově :-).
 Jana z MT 
  • 

kde mame caj? ;o) 

(17.7.2003 16:48:27)
Nad tymi otazkami cudzinca vo vlastnom byte sa vzdy pobavim ;o)

Dnes mi ale prisiel mail s tymto forom ;o)
Manzel krici z kuchyne na manzelku : "Milacik, nemozem najst caj!"
- "No, to si cely Ty! Caj je predsa v lekarnicke, v krabici od kakaa s nalepkou sol!"

Asi takto to teda vidia nase polovicky ;o)))

Drzim palce! ;o)
J.
 Klenoflejn+4 


Re: Re: chlap umí, když opravdu musí... 

(17.7.2003 21:39:06)
Henri, plně chápu. Když mi začala odtékat plodová voda, tak jsem ze všeho nejdřív popadla naší fenku / mimochodem anglickou setřici / a odvezla jí na "prázdniny".
 Karca 1 


Re: Re: chlap umí, když opravdu musí... 

(28.7.2003 22:57:32)
Henri krasny clanek, diky! Moc se tesim na pokracovani, drzim palecky at vse dobre dopadne. Muj manzel je natom uplne stejne, to co popisujes jakoby se delo u nas doma, az na to, ze jeste druhe necekame. Jednou to ovsem prijde a pak tedy opravdu nevim....! Uvidim jak to dopadlo u vas ;O)))) a necham se poucit. Zdar a silu!!!
 Meta 
  • 

Bude to dobrý... 

(17.7.2003 14:08:57)
Henri, zbytečně se trápíš nad něčím, nad čím lze mávnou rukou.
Když jsem podruhé jela do porodnice, měla jsem tytéž obavy, ale ti moji „mužský“ to zvládali v pohodě a zrovna tak když jsem před třemi lety strávila v nemocnici týden. Fakt všichni přežili a naopak, mnohem více se utužily jejich vzájemné vztahy. Myslím, že i kdybych tenkrát sepsala všechny povinnosti, můj muž by si je stejně zapomněl přečíst a udělal by si to podle svého. Koneckonců každý otec má vrozené reflexy a určitě do otevřeného zobáčku potomstva něco vloží! Možná to nebude přesně podle doc. Fořta, ale myslím, že vyjímka ve zdravém dítěti škodu nenatropí. Uvidíš že budeš příjemně překvapená. Oni totiž mužští vypadají, že bez nás nepřežijí ani den, ale ve skutečnosti nejsou o nic horší než my, potřebují však jen ten vnější stimul, který je k tomu dokope. Z jejich pohledu je to naprosto logické. Co by se namáhali, když nemusí. A tak se přestaň trápit a běž čichat k růžím, nedávno jsem četla, že je vědecky prokázáno že u žen vůně růží prokazatelně snižuje bolest ( u mužů to nefunguje), tak mě napadlo, zda bychom neměly chodit na „hekárnu“ s povinnou kyticí růží. Každopádně držím palce a až přijde ta Chvíle, ať to máte s tím drobečkem co nejsnažší…
 Gabulina,Eliska a Alenka 


Re: Bude to dobrý... 

(17.7.2003 17:34:33)
Henri me ceka porodnice v zari a uz jsem taky premyslela nad ambulantnim porodem. No ale asi tam prece jenom ty 2 dny zustanu, at se manzel doma s Eliskou bavi.
Chlapi jsou trosku zvlastni v urcitych pochodech mysleni, ale musime jim uznavat tu snahu! Jinak muj manzel mi taky obcas pripada , ze zrovna dosel na navstevu, ale je mi to vysvetlovano tak, ze chlapi nemaji cas premyslet nad drobnostma.
Preji ti krasny, rychly porod!!!! Gabina
 mila 


Když se chce, tak to opravdu jde 

(17.7.2003 14:29:13)
Také jsem se bála, jak to ti dva zvládnou při pomyšlení, že mám jen 2 dny strávit v nemocnici. Dominice tehdy bylo 1,5 roku. ALe kupodivu byt jsem našla celý, dítě neshodilo ani kilo, chodilo i v čistém prádélku, jen koš na prádlo překypoval. Prý abych neřekla, že chodí ve špinavém, tak ji preventivně převlíkal každé dvě hodiny. A nyní, čekáme druhé dítě, které se má narodit 28.12.2003, tak jsem docela klidná.
 Sylvie 


Taky řešení :o) 

(17.7.2003 18:29:28)
Henri, mně se móóóc osvědčil porod mimo místo bydliště. Věděla jsem, že manžel je s dcerou v hotelu, kde dostanou 3x denně v řádnou dobu stravu, která (jakž takž) odpovídá potřebám dítěte, že nic nikde nebudou hledat, neb všechny potřebné věci budou v jedné kabele, že se manžel dceři bude řádně věnovat (protože práci chtě nechtě musí nechat doma), že po dobu mé nepřítomnosti v domácnosti nevznikne binec... :o) Vlastně jsem nakonec byla docela ráda, že mi ambulantní porod nevyšel, protože jsem se v nemocnici krásně nudila, mezitím co doma bych musela (chtěla, nedokázala odpočívat...) makat jak šroub. I když přiznávám, že v nemocnci jsem to vydržela hlavně díky Lídě, která mě po mobilu zásobovala novinkama z Rodiny :o)

S.
 Henri Ani/Toni/Šíša/Miki 


Re: Taky řešení :o) 

(17.7.2003 19:36:12)
Sylvie,

my o tom taky uvažujeme, pokud to dotáhneme do toho asi 20. srpna, tak pojedeme do Vrchlabí, máme tam kamaráda, on má penzion hned vedle, jen neporodit na půl cestě ze Šumavy do Krkonoš :-))).
 Sylvie 


Re: Re: Taky řešení :o) 

(17.7.2003 19:39:33)
Henri, tak to ti držím palečky, na Vrchlabí nedám dopustit a chválím, kudy chodím :o)

S.
 Martina:Matěj,Lucie,Kryštof 


meli jsme to same 

(21.7.2003 9:05:14)
Ahoj Henri!
Kdyz bylo Matejovi 16m, tak jsme se prestehovali do Asie. Uz tenkrat jsem dostala velke kapky co se tyce rezimu a dodrzovani jakychsi "pomyslnych" pravidel spanku, jidla, kontrol u lekare apod. Kdyz bylo Matejovi 30m, tak se nam narodila Lucinka. Muj manzel se o deti co se tyce veskereho servisu od krmeni, prebalovani, koupani az po prochazky nestara. Je zase vyborny v jinych vecech. Ne ze by me to nekdy nestvalo, ale snazim se to vzdy si uvedomit. Protoze pokud se s tim proste smirime (tedy pokud chceme!), tak mame vyhrano! Nemam tady nikoho kdo by mi treba jen na hodinku pohlidal deti. Vsechno delam sama a snazim se nezblbnout. Je to tezke, ale jsem na to hrda.I tobe drzim moc palce, abys to zvladla i po narozeni miminka. Ale uvidis ze budes prekvapena, jak to bude najednou mnohem snazsi, nez jsis predstavovala. Ahoj a hodne sil a mleka:) preje Martina.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.