| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zahradničení Čechů v Kalifornii

 Celkem 12 názorů.
 Medvídek 


O obdivu, přáních a idealismu 

(10.6.2003 13:41:10)
Dobrý den!
Jsem na těchto stránkách relativně nová a tak jsem vaše články "sfoukla" za dnešní dopoledne;) a nedá mi to, než vyjádřit naprostý obdiv.
Váš přístup k dětem, ke vzdělání, světu a vůbec, já jsem z toho úplně paf;). To je přesně můj sen, vychovávat svoje děti společně s ostatními, organizovat malé výlety, různá malování, modelování, zahrádkaření a vůbec ruční plácání všeho druhu.
Můj otec neměl rád návštěvy, tak jsem s bráškou vyrostli tak trochu izolovaně a z domu neznám ten pocit, že se u někoho sejde kupa dětí a jedna maminka je zaměstná a vyhraje si s nimi. Přesně to ale plní moje představy. Po přečtění Vašich článků musím smeknout před Vámi, tou paní učitelkou, u které se dá malovat i botičkami;), před Vaší asistencí ve škole coby pomocný učitel a vůbec. Proč něco takového nejde i tady v Čechách?!?
Já jsem naprosto nadšená a nepíšu asi moc koherentně, protože mě to dneska úplně pohltilo, ale už vím, kam budu jednou s dětmi chodit na nápady!!!

Ještě bych chtěla vyzvednout Vaši češtinu a vytah k jazyku a literatuře jako takové, ja se nestačím divit (v tom nejlepším slova smyslu).

Takže bych si přála co nejvíc tak nesobeckých lidí, jako jste Vy a přála bych Vám, aby Vám i Clarissce v životě všechno vycházelo!

Děkuju a moc se těším na další články!
M.
 Simča a beruška 


Re: O obdivu, přáních a idealismu 

(10.6.2003 15:04:10)
Milá paní Věro, i já se připojuji k Medvídkovi. I přes to, že jsem na žádný z vašich článků ještě nereagovala, vždy mě potěší, když se nějaký od vás objeví na titulní stránce. Zjistila jsem, že mi stačí přečíst název a hned si řeknu - jé paní Věra píše. Čiší z nich taková pohoda, láska a klid, že si člověk říká. Jo, taková chci jednou být.
Já vlastně už jsem :o))) Nebo se alespoň snažím.
Ten zahrádkářský mě uchvátil asi nejvíc. Pustila jsem se do zahradničení před dvěma lety a móóóc mě to baví. Nikdo z mých známých by to do mě neřekl, že zrovna já se budu jednou rýpat v zemi. A vidíte, jak se člověk mění.
Miluji kytičky a bylinky. Mám je snad všude.A také je všestraně používám.
Moje tříletá dcerka říká, že až bude velká, tak jejím povoláním bude zahradnice, tak jako maminka. Moje profese má ovšem k zahrádkaření hodně daleko.
Paní Věro, jestli budete vědět o nějakých fíglech nebo jen o krásných rostlinkách , které samozřejmě můžeme pěstovat i my středoevropani, napište prosím. Budu se moc těšit.
Přeji vám i vaší holčičce, aby vám bylo stále tak fajn, jako teď.
Simona
P.S. jo a ty vaše jahody....o nich se mi občas zdá, dokonce je dokáži ve snu i cítit.
 KatkaK. 


Zavrena kocicka? 

(10.6.2003 22:11:24)
Pripojuji se k dvema predchozim prispevkum,opravdu moc krasne cteni!
Jenom bych se pani Very rada zeptala, jak je to s to jejich kockou.Ziju v USA uz tretim rokem a jenom v nasem
komplexu domu a bytu jsem si vsimla,ze jsou za okny casto videt opravdu tluste kocky,ktere jsou celozivotne v domacim vezeni.A nejak mne to nejde dohromady s Vasim pristupem k zivotu,ze by jste take po americku nepoustela kocku ven?Pochopila jsme to spatne?Jinak preji take vse dobre a spoustu dalsich zajimavych clanku.
Katka
 Vera S. Clarisska, 7, USA 
  • 

Re: Zavrena kocicka? 

(11.6.2003 1:11:52)
Moji milí,
nejdřív jsem musela nabrat trochu dech po všech těch povzbuzujících slovech. Budou pro mne inspirací k dalšímu psaní.
Mila Katko, porozuměla jste tomu naprosto dokonale. I ta poznámka, jak to "nejde dohromady" je velmi trefná...
Ale to je relita Kalifornského života. Dopracovala jsem se k ní po tom, co jsme ztratili kocourka B.J., starého mrzouta a veterána , a mladičkou kočičku Lisu v průběhu tří let. Jsou tu v okolí kojoti /taky jsem si říkala kočka uteče na stromu nebo na plot, ale tady "v přírodě" stromy nejsou, jsou tu orli i obrovske sovy hned za"našima", o rysech a pumách nemluvě, chřestýš také kočkou nepohrdne... Muj oblíbený předpovídač počasí, zahrádkář, milovník zvířat a autor mnoha moudrých ekologických knížek Loren vysvětluje v televizi, že kočka domácí je domácí proto, že patří domů a ne ven(v tom se mýlí a je to velmi americké, ale tak to tu je a jak už i já tedˇvím, ne bez důvodu).
Když chcete adoptovat kočičku z jakéhokoliv útulku, musíte jim svatosvatě slíbit, že ji nebudete pouštet ven, jinak vám ji nedají... Zkusila jsem to ignorovat a dopřát svým zvířatkům veselý volný život. Ale byl bohužel moc krátký. A tak tedˇ smí naše kočička ven "jen pod kotrolou" a do setmění...Pak musí být doma. Když se mi někdy nepovede ji uhlídat, jsem z toho celá pryč. A všichni sousedi se mnou soucítí, pomáhají mi hledat, ale odsuzují mě jako nezodpovědnou osobu. Jsem ta evropská podivínka... (Naše evropské kočky všechny rajdaly, kde chtěly...ale to už je na jiné veselé vzprávění). Věra S.
 Alexa 
  • 

Re: Re: Zavrena kocicka? 

(11.6.2003 8:51:13)
A co udelat kocicce venku neco jako "volieru", kde by mela dostatecny vybeh a zaroven byla chranena pred nebezpecim?
 Vera S. CLarisska 7, USA 
  • 

Re:Diky za vyborny napad 

(16.6.2003 5:37:22)
Zrovna jsem ho videla u dcery moji pritelkyne, ktera ma kocek hned celou bandu a protoze drive zily volne, nebyl by to pro ne zadny zivot byt zavrene, tak jim vybudovala veliky vybeh, jakousi volieru. Maji tam navic stin a funguje to vyborne...Vera S.
 Šárka, syn 12 let 
  • 

Re: Re:Diky za vyborny napad 

(16.6.2003 14:22:44)
Mohla byste, prosim, popsat podrobněji, jak ta "kočičí voliéra" vypadá? Docela bych se nechala inspirovat - kočky máme moc rádi, ale já je nechci v bytě, a navíc si myslím, že kočka má mít možnost se proběhnout venku a počíhat si na opravdovou myš.
Moc děkuji.
 kobliha s koblížkem Kubíkem 


:o) 

(11.6.2003 13:26:41)
Ahoj Verko!
Stejne jako holky, dekuji ti za krasne prispevky.

Take zkousim zahradkarit (psala jsem uz v rubrice "z mesta na venkov", ale myslim, ze to neni ono. Holky tam spis resi domy, nez zahrady. Ja totiz nebydlim na venkove. Nemam ani zahradku :o( ale mooooc bych ji chtela. Pro svou rodinu, kterou planuji s mym drahym.
Nikdo z mych vrstevniku moc nechape proc me laka zrovna rodina, domecek a k nemu zahradka, kdyz je tolik akci kde se da "ZAPARIT". :o))))))
Pravdou je, ze jsem mozna na takove choutky jako je zahradniceni priliz mlada, nevim. Ale citim to tak, ze me to proste bavi.
Mame zatim jen chaticku v udoli mezi lesy, kde jsem si minuly vikend renovovala skalku po Petrove babicce. Vlastnorucne jsem si natahala z lesa kameny a vyrobila z nich schudky, pak jsem cely prostor ohranicila kamenama. Nakonec jsem to cele vyplela :o(
V nedeli jsem mela rude az na zem :o)) pozahany od kopriv a poskrabany od malinovniku, ale stejne jsem z toho mela takovou radost!!!! A o tom to cele je. Ta obrovska radost nad svym "dilem". Pamatuji si obdobi, kdy jsem musela mame pomahat na zahrade. Nesnasela jsem to! Jenze na svym je to uplne neco jinyho.

Sedela jsem na terase a neustale se divala na svou -jestenedodelanou- skalku. Presne jsem vedela jak budu pokracovat dal a co si musim jeste sehnat... :o)) Petr se mi smal jaka jsem "zahradnice" a ze me ma babicka ze vset tech holek stejne nejradej :o))

Tak jsem byla zase chvilku taaak stastna :o))

Pa zdravi Kobliha
 Lucajda, Vojta a Petruška 


Re: :o) 

(11.6.2003 13:31:02)
Kobliho zkus diskuzi Botanická zahrada: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep.asp?z_podkategorie=no&id=1057
tam se řeší spíš okrasné zahrádky, kytičky a tak.
Lucajda
 kobliha s koblížkem Kubíkem 


Re: Re: :o) 

(11.6.2003 14:16:36)
Jooo? Ten nazev, se mi moc nezdal, tak jsem tam jeste nezavitala. Tak ja letim!
Pa a dik
Kobliha
 Slávek  
  • 

růže Polka  

(30.7.2006 17:38:14)
Hledal jsem růži "Polka" pomocí Google = kde by se daly sehnat očka k namnožení = a našel jsem Vaše příjemné povídání..moc se mi líbilo. Ale protože posílat proutek s očky až z Kalifornie by se asi prodražilo, tak jdu hledat dál ....
I tak děkuji za krásnou atmosféru, která na mne = laického zahradníka - dýchla z Vašich slov.
Slávek Šafránek


 Bazarka 
  • 

Moc hezké počteníčko. 

(8.3.2008 14:36:52)
Ráda bych viděla Tvoji zahrádku dnes.Nemáš nějaké novější fotky a novější zážitky?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.