| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Babičky 100x jinak: o rozmazlování maminek

 Celkem 87 názorů.
 Perseida 


Rozmazlovací maminka 

(14.5.2003 7:41:18)
Ahoj Monty,moc jsem se pobavila,a příště by jsi mohla napsat o tom,jaké to bylo po tom porodu piš piš Ahoj H.P.Schlapa mám doma podobného Ahoj
 Mersi, Miška a Lea 


Re: Rozmazlovací maminka 

(14.5.2003 8:25:03)
Trochu mi je ťa ľúto. Vidíš každý chce to čo nemá, mňa zas stále mamina tzv.rozmazlovala aj teraz keď som tehotná a hádame sa o tom, že ona chce aby som po pôrode prišla k nej, že nebudem schopna nič robiť, že budem určite omdlievať alebo mať depresie.
Ja naopak som vždy chcela všetko spraviť, zariadiť a postarať sa sama.
Žeby to bolo tým, že mám svetlú pokošku som útla mám 158cm a svetlé vlasy?
 Luba, syn 3r 
  • 

Fakt "krásna" veta 

(14.5.2003 9:18:17)
Ahoj, najviac sa mi pacila ta veta: „To máš z toho, že nesežereš kousek mrkve v polívce, můro jedna!“

Takto "krásne" mi to ešte nikto nepovedal.

Fakt, musela som na to reagovat.
PS: rozmazľuj sa aspoň sama :-)
 Lucka, Kryštof 14 měsíců 
  • 

Re: Fakt "krásna" veta 

(15.5.2003 22:21:08)
Chacha, něco podobného máme doma. Moje babička mi, když jsem přijela z hor se zlomenou nohou, řekla:
"Máš se pořádně nažrat a ne furt držet ty diety!!"
 Kristýna+Robík 


Re: Re: Fakt "krásna" veta 

(16.5.2003 1:56:29)
No tahle věta je snad ještě výživnější! :-)))))
 Monika  
  • 

Re: Re: Re: Fakt "krásna" veta 

(12.6.2003 17:07:23)
Moje maminka nereflektovala na mé neduhy, ale velice výstižně okomentovala neuhasitelnou žízeň mé tehdy roční dcerky. Dlouho jsem ji totiž k nepochopení mé maminky jenom kojila a nedávala čaje. Nabízela jsem je, ale ona nechtěla (dcerka ne maminka). Bylo to ostatně v zimě a kojené dítě nepotřebuje čajíčky. V letních měsících začala čaj přijímat s chutí. A moje maminka se vyjádřila, že dcerka má... SYNDROM STRACHU Z NEDOSTATKU TEKUTIN.
 Katka 
  • 

diky 

(14.5.2003 10:24:52)
moc jsem se pobavila, i kdyz tobe asi do smichu moc nebylo...ale na druhou stranu, kdyz dokazes vsechno brat s tak skvelym humorem, tak jsi asi v pohode a to je super
jen skoda, ze kdyz nemas rozmazlovaci maminu sis nevzala aspon rozmazlovaciho manzela :-)))
 Eva 
  • 

Asi mam delší vedení, 

(14.5.2003 10:43:17)
ale nic vtipného mi v tom nepřišlo. Asi to bude tím, že jsem alergická na lidi, kteří si akorát stěžují a neumí si zařídit život tak, aby jim to vyhovovalo. Každý má nějaké problémy, úplně každý. Jde jenom o to, jak se s nimi člověk dokáže vypořádat. Jestli si myslíte, že ofukované maminky se mají úžasně, tak určitě ne. Stačí se dostat člověku hlouběji pod kůži a hned je jasno...
Ale jestli to mělo být jenom vtipný článek, tak mám asi jiný smysl pro humor... Opravdu mi ale nepřijde vtipné doufat, že "budu mít těžký porod", aby mě potom všichni obskakovali. Těžký porod (jestli jste to ještě nepochopila) neznamená úžasné volno a maximální péči, ale ohrožení života matky nebo dítěte... Asi mám opravdu jiný smysl pro humor...
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Asi mam delší vedení, 

(14.5.2003 11:00:36)
Ano, mělo to být vtipné. Není ovšem na světě člověk ten, aby se zachoval lidem všem. Humorista obzvlášť. :o)
 Johana, dcery 14 a 20 
  • 

Re: Asi mam delší vedení, 

(14.5.2003 11:01:50)
Evo to máš!!! A poooooořádně dlouhé vedení! Článek je bezva, jen jsem jaksi nepochopila, proč jsi na něj tedy reagovala, když se ti nelíbil. Myslíš si, že tady někoho zajímá, že ty máš jiné názory a jinou představu o humoru? Nám je to šumafuk! Nám ostatním se to líbilo, pobavilo nás to.
Ty jsi chudák! Tebe asi hned tak nikdo rozmazlovat nebude...
 Jarmila, dvouletá dcera 
  • 

Re: Re: Asi mam delší vedení, 

(14.5.2003 13:41:13)
Článek Monty se mi líbil a pochopila jsem, že měl být vtipný, ale nechápu, proč by Eva nemohla napsat svůj názor. Protože jí se článek nelíbil, nesmí se k němu vyjádřit? A proč by hned měla být chudák? Je to snad tak že příspěvky mohou psát jen ti, kdo bezmezně se vším souhlasí a všechno se jim líbí?
 Lucajda, Vojta a Petruška 


Re: Asi mam delší vedení, 

(14.5.2003 11:13:39)
Evo, na názor máš jistě právo. Jen bych nesoudila tak rychle. Teď mluvím o tom stěžování si. Vážně mi nepřijde, že by tu Monty fňukala. Nevím co máš za sebou ty, ale podle jejích příspěvků tady i jinde si myslím, že prožila víc než prožije průměrný člověk. Ano každý, úplně každý má nějaké problémy a těžko zvenku říct čí problémy jsou větší. Já osobně ovšem ty rodinné považuji za velmi závažné, ne-li nejzávažnější.
Ale to už je mimo mísu. Podle mě článek JE vtipně napsaný :)

Takže Monty díky, že dovolíš nahlížet, i když ten humor je hořkosladký - ze života.
 Marťa11 


Re: Asi mam delší vedení, 

(14.5.2003 11:29:01)
Já si taky nemyslím, že by si Monty na něco stěžovala, spíše konsatuje... a na rozdíl od mnoha z nás sebe i další věci a příhody, které život přináší, dokáže brát s humorem. Opravdu si nemyslím, že by si OPRAVDU přála, těžký porod... panejo, kdybych měla všechno brát vážně, jako Eva, tak bych se s Monty v Bohnicích asi potkala... No, nuda by s ní jistě nebyla!
Piš dál Monty, jednou to vydáš a budeš bohatá!
Marťa
 Šipka 


pro Monty 

(17.5.2003 9:54:48)
Konečně jsem se trochu pobavila a taky zamyslela zároveň. Přes všechny ty, co to nehodlají pochopit - myslím Tvůj styl humoru, já to naprosto chápu, a tento styl humoru je mi vlastní. Pokud mi jpřipadá něco příšerného, prožívám katastrofické noci s naším prckem, operace naší Natálie a pak to někomu o čase vyprávím, vyznívá to taky jako humorná a docela zábavná historka. Vždycky si uvědomím, že ono to vlastně tak strašné nebylo....Tím ale nezlehčuju to, co si Monty prožila, mám proti ní pohádkové dětství.
Jen jsem chtěla napsat, nedej si do toho kecat, myslím, že by ses tím psaním dost dobře mohla živit. Když už i 18 Kocábová křtí knihy.....
 Zuzana27 


Re: Asi mam delší vedení - to mas 

(14.5.2003 12:04:34)
Opravdu mas delsi vedeni. Monty si na nic nestezuje, jen s nadhledem popisu (VTIPNE) co ji potkalo.
Tys asi nikdy necetla knizky napr. od Betty mac Donaldove, co? Ta by ti teprve vypestovala "alergii".
Claudi
P.S. A jestli nevis, co je to alergie (tj. sama jsi ji nikdy doopravdy nemela) tak to slovo snad ani neber do ust. Nevis totiz o cem mluvis :-))
 PN 
  • 

Re: Re: Asi mam delší vedení - to mas 

(14.5.2003 21:15:36)
Musim konstatovat, ze jste se patrne vsechny zblaznily. Chovate se jak hejno slepic pripravene v siku vrhnout se na kohokoliv, kdo se nepatrne odlisuje nazorem svym od vasich. Monty napsala svuj "clanek", nekomu mozna pripada vtipny, nekomu zase ne. Ale proc hned napadate Evu, nektere z vas dost nevybiravymi zpusoby. Vzdyt jen vyjadrila svuj nazor a jeste navic dosti kultivovane. Na "rodine" je nekolik zen, ktere maji pocit, ze je nutne se sverovat uplne se vsim. Patrne i to je v poradku, byt je to nekdy dost o nervy. Takze bych ted rada vyjadrila SVUJ nazor - ten clanek mi vubec nepripadal vtipnej. Spise trapne umolousanej, ubohej a ufnukanej. Je mi uplne jedno, jestli Monty mela lehkej porod a nebo zda rodila 72hodin v agonii, je mi tez naprosto putna, zda jeji matka "sakra dava jejimu diteti dudlik jiz v porodnici" (tomu stejnemu diteti, jez melo jak si jiste mnohe z vas vzpomenou predpoklady narodit se postizene a Monty zcela vazne na techto strankach uvazovala o tom, ze kdyz to bude dement nemel by se jmenovat po jejim manzelovi....) ale co mi NENI jedno je vase totalni netolerance. Ujistuji vas, ze clanky leckdy ctu proto, ze z titulku mam pocit, ze by mohly byt zajimave. Zjisteni je casto ohromujici a naprosto odlisne.
Takze vam mile damy preji VICE tolerance a muzete se do me s klidem pustit svymi jedovatymi jazyky.
 16.5Salám&Lajka14 


Milá PN, 

(15.5.2003 7:50:48)
dlouho jsem přemýšlela, jestli na tvůj příspěvek mám reagovat; nerada bych působila jako "potrefená husa" - přesto to zkusím.
Mě osobně je vcelku jasné, že se moje články (stejně jako články kohokoli jiného) nemusí a určitě taky nelíbí všem. To, proč se v diskusi "někdo" pustil do Evy je podle mého dané tím, že lidé obecně nejsou moc nadšení z hlasitým projevováním nevole a navíc mají jakýsi "podprahový dojem", že jsou oni možná za blbce, když se to jim líbí a někomu ne. To máš jako s tou zmiňovanou TV NOVA - spoustě lidí se nelíbí její vysílání, ale jen někteří o tom mají neustále potřebu psát nebo volat řediteli. Nedokážu ovšem dost dobře pochopit, proč lidé, kteří některého "autora" nemají zrovna v lásce, jeho články vůbec čtou. Z toho může vzniknout pocit, že to dělají záměrně jen proto, aby mohli přispět do debaty s vlastním negativním názorem. Když vím, že - dejme tomu - knížky M. Viewegha nelíbí, nebudu si je kupovat, abych pak nad nimi dávala najevo své okázalé znechucení. To je ale čistě MŮJ subjektivní názor a postoj, se kterým pochopitelně nemusí každý souhlasit. Dokonce s ním nemusí souhlasit vůbec nikdo, abych byla přesnější.
Co ovšem nechápu je zmínka o tom, že kdyby naše dítě bylo postižené, nejmenovalo by se po manželovi. K tomuto rozhodnutí jsem měla své důvody, o kterých se nějak nemám potřebu rozepisovat veřejně, a především, mám dojem, že to s mým článkem, ať už je jakkoli ufňukaný a stupidní, vůbec nesouvisí...
 ZU 


Re: Milá PN, pro Monty 

(15.5.2003 13:42:48)
Milá Monty,
dovol, abych se vyjadrila k Tve odpovedi PN, s jejimz nazorem mimochodem 100% souhlasim. Pokud jsem si dobre vsimla, PN zde psala, ze procita clanky, ktere ji podle nazvu pripadaji zajimave a zaroven upozornila na to, ze casto zustane jen u toho zajimaveho nazvu a take na to, ze na Rodine je okruh zen, ktere maji potrebu se zde vypsat uplne ze vseho. Z niceho mi ale nevyplynulo, ze by procitala clanky techto zen jiz predem s umyslem na ne negativne reagovat, jak naznacujes Ty a doporucujes, aby clanky od autoru, kteri ji nesedi, proste necetla. Za prve jsem si nevsimla, ze by PN na Tve predchozi clanky nejak casto negativne reagovala, cimz trochu nechapu smysl Tve poznamky o umyslu negativne reagovat. Za druhe se trochu pozastavuji nad argumentem, ktery v diskusich nad clanky pada pomerne casto a to, ze clanky autoru, kteri se mi nelibi, nemam proste cist. Nevidim duvod proc a primer s knihami M. Viewegha mi taky moc nesedi. Spis bych to prirovnala ke komentarum v novinach - tam si take prectu nazory obou dvou stran a netvarim se tak, ze ten, se kterym nesouhlasim, proste neexistuje. To je zase muj nazor.
Uplne na zaver dovol, abych reagovala na Tvou zminku o jmene Tveho ditete v pripade, ze by bylo postizene. Pises, zes k tomuto rozhodnuti mela sve duvody, o kterych nemas potrebu diskutovat verejne. Rada bych Ti pripomnela, ze to neni pravda, neni to tak davno, cos to denne verejne a pomerne podrobne rozebirala na zdejsim diskuznim foru Tehulinky. Proto se, prosim, netvar jako kdyby PN mirila buhvijak podpas, pouze pripomnela to, cos tu ty sama nedavno resila (a co byl pro nektere lidi dost sokujici zpusob uvazovani) v momente, kdy se zde "vtipne" prezentujes jako supermatka.
ZU
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Milá PN, pro Monty 

(15.5.2003 15:27:48)
Hm, tak to zkusím ještě jednou...
1) Nemít úmysl a udělat něco nebo mít úmysl a udělat to vyjde ve výsledku nastejno. Pochybuji, že by PN reagovala jen proto, že nemá momentálně nic smysluplnějšího na práci.
2) Je mi úplně jasné, že se styl mého psaní nemusí líbit každému. A je mi taky docela fuk, jestli mi to někdo otevřeně napíše nebo si to nechá pro sebe. Články na Rodinu píšu pouze proto, že jimi chci - dejme tomu - pobavit ty čtenáře, kteří mají podobný smysl pro humor. Asi budu muset příště před každý článek napsat upozornění, že se jedná o humoristické dílo, aniž bych si přitom myslela, že nutně pobaví každého. V reálu nemám šanci "vysledovat", jak reagují čtenáři na moji práci, do časopisů už dost dlouho nepíšu a to, čím se živím, neprovozuji pod svým jménem. Proto mne potěší každý ohlas ve smyslu "zasmála jsem se", protože to je ÚČEL mého psaní. Když se někdo nezasměje, asi dává přednost jinému druhu humoru.
3) Naprosto ovšem nechápu, proč při reakci na článek, který je o něčem jiném, vytahovat na světlo věci, které s tím nesouvisí. To je jako kdybys šla do banky žádat o půjčku a oni ti řekli, že ti ji nedají, protože jsi v dětství snědla křídu a v Brně zrovna prší. Navíc je to podpásovka, protože každý normální člověk pochopí, že doba, kdy někdo žije v nejistotě, jak na tom bude jeho dítě, ten strach, jestli bude zdravé nebo ne, není zrovna obdobím, které by si v budoucnu rád připomínal. A to, že jsem o něčem mluvila automaticky neznamená, že jsem uvedla všechny důvody... atd. Ani ten nejukecanější a nejupřímnější člověk na světě nesděluje do světa všechny informace o své osobě a nechá si pro sebe třeba přesné časy, kdy chodí na WC a popis toho, co tam dělá.
4) Rozhodně si nemyslím, že jsem nějaká "supermatka". Spíš naopak. To, že sem píšu nejaké články (opakuji) není proto, že bych chtěla kohokoli čímkoli oslnit. Prostě chci pár lidí pobavit. Že se někteří nebaví, to nemohu ovlivnit. Mohu jim jen doporučit, aby moje příspěvky nečetli.

P.S.: Je zvláštní, že všechny "jedovaté" a urážlivé komentáře jsou anonymní. Registrovaný nick s e-mailem sice není totéž jako občanka, ale stejně... přijde mi to přinejmenším pozoruhodné.
 Sosan 
  • 

Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 15:52:37)
Milá Monty, neber si to osobně, nepíšu to extra proti tobě, jen jsi mi to tady připomněla. Hýbe mi žlučí každý příspěvek, který se pohoršuje nad tím, že příspěvky sem do diskuse jsou anonymní. Podle mého je naopak značná hloupost, že se sem někdo zaregistruje - uvede do registrace i svoje skutečné jméno a bydliště - a pak pod tímto registrovaným nickem sem rozepisuje intimnosti ze svého rodinného života (zejména když pod stejným registrovaným nickem vystupuje ve více diskusích). Když se dělalo sčítání lidu, moc lidí se bouřilo, co se to někdo opovažuje po nich chtít za informace a to se zdaleka nedá srovnávat s tím, co lidé o sobě dobrovolně napíšou sem. Představa, že informace uvedené v registraci jsou nějak utajené, je směšná. Nejsou sice dostupná běžnému uživateli, ale minimálně správci serveru a kdekomu kolem jistě. A co je těmto lidem do toho, že kupříkladu (fiktivní) Bublina 3 děti - má problémy s orgasmem, podvádí ji manžel, má vztekající se děti a ten a ten typ kočárku - a že se ve skutečnosti jmenuje Anička Nováková a bydlí tam a tam? Vždyť žádný jiný člověk na světě o vás tolik neví, co správce tohoto serveru! Tak proč se někdo pohoršuje nad tím, že se někdo snaží svojí pravou identitu skrýt? Zaplať pánbu, že je diskuse anonymní, protože bez upřimnosti a otevřenosti by zde žádné zajímavé diskuse nebyly.

Jen tak naokraj - i když není uveden registrovaný nick, tak stejně správce jistě eviduje (i když nezobrazuje) u příspěvku IP adresu, odkud zpráva přišla a skutečný původce je dohledatelný.

Nejsem paranoidní, ale vážně vemte rozum do hrsti a alespoň se nepohoršujte nad tím, že sem píšou anonymové.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 15:58:42)
Sosane, nepozastavuju se nad tím, že sem píšou anonymové. :o) Pozastavuju se nad tím, že všechny příspěvky typu "proč nám to píšeš, že jsi blbá", "řezat děti co se do nich vejde" atd. jsou anonymní. :o) To je trošku něco jiného.
Je fakt, že mi díky registrovanému nicku dost často chodí do schránky viry, ale mám naštěstí nastavený filtr a docela dobrý antivirák. Navíc, registrace nemusí být na skutečné jméno, k tomu tě nikdo nenutí... a e-mailů si každý může za hodinu vytvořit dvacet. :o)
 Lenka (2 děti) 


Re: Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 16:15:03)
Velice se omlouvám, ale jsem asi natvrdlá! O čem se tady již 2 dny zcela zcestně a nesmyslně diskutuje?
Monty napsala dle mého velice vtipný a hezký článek. Je jedno, zda je nebo není doslovnou citací jejího života. Komu se článek líbil, zasmál se, třeba i vyjádřil Monty podporu.
Pak je tu jistě i druhá skupina, který článek vtipný nepřišel. To je asi normální. Ale nutil Vás někdo ho číst do konce? Ne! Je spousta věcí, které se mi nelíbí, mám právo vyjádřit svůj názor , ale v žádném případě nemám právo napadat (byť slovně) autora, či zastánce jiného názoru. Prostě si jen řeknu, tohle si mi nelíbí a jdu dál.

Opravdu nechápu, proč by tady měla Monty, nebo kdokoliv jiný, obhajovat svoje právo napsat článek! Monty si velice vážím a velice ráda čtu její články a příspěvky. Monty díky. Starašně jsem ti držela palce, než se Stáník narodil. Ještě jednou díky za všechny tvé články a prosím, nevzdávej to! Bylo by tady na Rodině bez tvého kouzelného smyslu pro humor smutno!!
Lenka
 ZU 


Re: Re: Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 16:43:49)
Uuuf, takze poporade:
1) Na Rodine jsem registrovana a predpokladam, ze nick ZU je stejne validni jako nick Monty, pokud ne omlouvam se, nic lepsiho me nenapadlo.
2) Ze si free mailu muzu zalozit kolik chci samozrejme vim, netusim ale proc bych to delala, kdyz nestojim o to, aby mi na ne nekdo psal. Reaguji na clanek a pokud chce nekdo reagovat na muj komentar, muze to ucinit prostrednictvim diskusniho fora, ktere tady prave od toho je.
3) Nevsimla jsem si, ze bych Monty nutila k tomu, aby obhajovala sve pravo napsat clanek, at si jich pise denne treba dvacet. Obhajovala jsem pravo PN na takovy clanek negativne reagovat.
4) Opet se pozastavuji nad doporucenimi typu : "jestli se ji to nelibi, nemusi takovy clanek cist". Ano nemusim, ale mohu a take mohu napsat co si o nem myslim, tedy alespon doufam. Predpokladam rovnez, ze kazdy soudny autor clanku nejake negativni reakce ocekava, protoze co clovek to nazor a predpokladat, ze se mnou budou vsichni souhlasit snad ani nelze. A pokud to predpoklada, tak mu mohu v duchu jeho rad pouze doporucit "at ty negativni reakce necte, jestli se mu nelibi".
5) Na zaver mne ponekud prekvapila reakce Monty, ktera mne hazi do jednoho pytle s prispevky typu "rezte deti, co to da", jak je sama nazyva. Na nejaky clanek zde reaguji poprve, nezda se mi, ze by se ma reakce jakkoliv vymykala obecnym pravidlum slusnosti, pouze jsem si dovolila nesouhlasit. A dost se divim tomu, ze zrovna Monty, ktera PN podezira z toho, ze cte clanky autoru, ktere nema rada, a tesi se na psani negativnich komentaru k nim, ma tendenci reagovat tak razantnim zpusobem, jako by se primo tesila na to, az ji nekdo negativni komentar k jejimu napise a ona si mohla na te reakci zgustnout, ze?
ZU
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 16:59:26)
Ježíši marjá, to jste tady paranoidní všichni? Koho kde hážu do jednoho pytle? Tebe jsem třeba, Zu, vůbec nemyslela, ale zažila jsem tu už takových anonymních "rejpalů", které očividně baví vyvolávat svými kontroverzními příspěvky polemiku - např. příspěvek o tom týrání dětí, jestli si pamatujete - že jsem se o tom prostě zmínila, toť vše. Každému je přece jasné, že i já nebo třeba Helena z Liberce si tady může vytvořit x identit a ty si mohou navzájem klidně i protiřečit. O tom to není. Měla jsem tím na mysli to, že se čas od času vynoří "neznámý objekt" a rozvine nějakou zbytečnou debatu. Možná jsou to studenti psychologie, nebo lidé, kterým prostě dělá dobře se do někoho navážet, nevím.
Každopádně... opravdu si nebudu pižlat žíly proto, že se někomu nelíbí, jak a o čem píšu. Je fakt, že styl některých záporných příspěvků NEJEN na mé články mi nepřipadá košer, ale to je o úhlu pohledu.
Že mě osobně překvapují lidé, kteří mají potřebu negativně komentovat každou kravinu, je můj problém... :o) Ozvala jsem se jen proto, že mi tady jsou podsouvány jakési podivné věci typu "supermatka". To, že má každý jiný smysl pro humor snad ještě není důvod k nějakým bitvám, ne? Já taky nechodím fackovat Petra Novotného, i když mi jeho humor přijde trapný a nevtipný...
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 17:08:22)
A ještě poznámka, doufám že už úplně poslední:
Když mi kdokoli napíše, že se mu můj článek nelíbil, určitě se předem netěším na to, že si na něm zgustnu. Prostě to budu brát jako fakt, lidé jsou různí a mají různý vkus. Otázka je, jak svůj názor vyjádří. On se totiž negativní názor dá vyjádřit kultivovaně a pak taky stylem řeznického psa. A ten, kdo se vyjadřuje jako řeznický pes musí počítat s tím, že k němu tak bude přistupováno. Dovedeš si, Zu, představit, jak směšný by byl člověk, který by na kritiku "promiň, ale mě se tvůj článek nelíbí" reagoval stylem "tak ho nečti, kreténe" apod. ? Jenže když se někdo neumí vyvarovat vulgarit a - jak to nazvat - ironizujících invektiv? - je to trochu o něčem jiném...
 ZU 


Re: Re: Re: Re: Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 18:10:12)
Takze jeste jednou a rad bych to uz uzavrela. Nevim, s jakymi reakcemi ses setkala jindy, reaguji pouze na dnesni clanek a na nasi korespondenci ohledne nej. Cele je to prave o tom, ze ja mam pocit, ze jsem sve prispevky psala slusne, bez vulgarit a koneckoncu i bez tech ironizujicich invektiv. Jestli na to mas jiny nazor, je mi lito, asi mame kazda jine meritko pro slusnost. Par prispevku na tomto foru uz jsem precetla a nekdy se tu vyskytne opravdu tezky kalibr, se kterym bych byla nerada hazena na jednu hromadu. Tot vse, mejte se,
ZU
 PN 
  • 

JADRO PUDLA MILE DAMY!!!!!!! 

(17.5.2003 20:13:52)
A jsme u jadra pudla! Totalne zcestne zde probiras reakce negativni a jejich autory. Ja jsem mela na mysli a vystoupila jsem proti SPROSTE REAKCI Johany a ostatnich na negativni reakci Evy na tvuj "clanek". Takze ten smesny clovek, ktery rika "necti to kretene", jak jsi hezky napsala je clovek, ktery reaguje na tvuj clanek pozitivne a urazi ho, ze si nekdo jiny dovolil nesouhlasit. Tudiz zaver z cele jiz ctyrdenni akce je, ze SPROSTA a OMEZENA reakce prichazi ze strany tve obdivovatelky na adresu nekoho, kdo zde kultivovane vyjadril nesouhlas s tvym postojem.
Mozna by bylo fajn si vzdy pred plamennym obhajovanim jeste jednou prispevky precist. Johana, ktera napadla Evu a nazvala ji chudakem a sdelila ji, ze NIKOHO zde nezajima, co si ona (Eva) mysli, celou akci rozjela a ted si v klidu drepi nekde za rohem, zatimco se zde horli o smyslu zivota, o tom, zda a kdo muze co cist a co na to rict......nepripada vam to trosku smesne? Ze by ty zapskle odbojarky sedely skryty primo v radach obdivovatelek a ctitelek, nikoliv v radach anonymnich prispevatelu??????? A ze by cela tato propagana mela za ucel provetrat vzduch a povzbudit obdivovatelky k vetsim ovacim pokud tyto upadaji?
Nekterym z vas doporucuji, trikrat se zhluboka nadechnout a pak precist znovu...mozna pak zjistime, ze nejsem takova reditelka zemekoule ci vesmiru a ze neco na tom, co se snazim napsat prece jen bude.(ale klidne vam dopreji ten luxus, ze se mnou NEMUSITE SOUHLASIT)
Ahoj PN
 Daniela Lukášek Leonka Kevin 


Re: JADRO PUDLA MILE DAMY!!!!!!! 

(18.5.2003 13:53:23)
......a někde uprostřed jsou lidé, kteří nepatří ani do jedné ze zmiňované skupiny, jen napsali svůj názor líbí-nelíbí, včetně mě. A za sebe upřímně řečeno začínám být znechucená touto diskuzí.....
Fakt vám to stojí za to takhle vydávat nesmyslně energii?
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: JADRO PUDLA MILE DAMY!!!!!!! 

(18.5.2003 15:49:24)
Daniela má pravdu... už to začíná být úmorný...:o(
 Kačka 
  • 

Re: Re: Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 16:49:03)
Je vcelku fuk, jestli se mi článek Monty líbil nebo nelíbil, ale pokud někdo napíše článek (a je jedno jaký), pod kterým je možno se k článku vyjádřit, nemůže snad očekávat, že mu všichni budou psát, jak je úžasný!!!!! Samozřejmě se najdou Ti, kterým se článek líbil a Ti, kterým ne a VŠICHNI mají právo napsat svůj názor a to pod svým či falešným jménem. Od toho tu ta diskuse snad je, ne??? Druhá věc je určitá úroveň některých pisatelů a zda autor článku je schopen přijímat kritiku. Také ho nikdo nenutí, aby se ke kladným či záporným ohlůasům vyjadřoval. Ale nemůžete nikomu říkat co může a co nemůže dělat a psát, napište svůj názor. Ale neříkejte mi, co mám a co nemám číst, chválit apod.
Kačka
 Jana 


Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 16:58:10)
Sosane,
v registraci je povinne jmeno, prijmeni, mail. Jmeno a prijmeni si muzu (nebo nemusim) cele vymyslet - nikdo nekontroluje, jestli se opravdu jmenuju Jana NOvakova, Eliska Krasnohorska, nebo Terezie Dobrovolna.
A mail? Na libovolnem free-mailu si jich muzu anonymne zalozit, kolik je mi libo.
IP adresa - pokud se hlasis pres dial-up, nebo jsi pripojen napr. pres kabelovku, nemas IP adresu stalou, takze zase nic na nikoho nedohledas.
Co je na tom neanonymniho? (sakrys, chlape, pri vasi pocitacem rizene domacnosti bys tohle ale mohl tusit ;o)
J.
 Sosan 
  • 

Re: Re: Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 17:45:40)
Jenomže tu dynamickou IP adresu ti přiděluje poskytovatel připojení, který eviduje, jakému telefonnímu číslu kdy jakou IP adresu přiřadil. Tedy u poskytovatele připojení lze toto zjistit - ten je povinen toto poskytnout např. policii, pokud o to požádá.
Za těmito půvabnými okénky diskusí stojí jeden DB server (nejspíš MS SQL), na kterém je toto všechno uložené a kdo má přístup k tomuto serveru si může pěkně zbackupovat databázi a odnést si jí v tašce třeba domů. Tam pak může data použít k libovolnému účelu - marketinkem počínaje a např. vyhledáváním špíny na politiky konče (třeba jednou budu kandidovat na presidenta, že).
Pakliže je normální, že údaje označené jako povinné vyplňujete falešnými jmény, pak nevím, proč jsou tedy povinné. Připadá mi čistší se neregistrovat vůbec než tam psát blbosti. Kdo je tady registrován na falešné jméno, tak je vlastně taky anonym, že.
O tom se nechci hádat, jen že mi přijde úplně normální sem psát anonymně a pokud se nad tím někdo pohoršuje, tak je prostě mimo. Víc jsem nechtěl říct.
 Sylvie 


Re: Re: Re: Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 18:25:29)
He, he, teda ta vaše diskuze :o) Moje jméno - Sylvie Lanštiaková - je naprosto jedinečné v celé České republice, takže kdybych měla být stejně "paranoidní", tak bych se ani nikde nemohla představit ze strachu, že mi kdokoli má šanci dohledat :o) A to celkem jednoduše, stačí se ve Zlatých stránkách podívat, kde bydlí Lanšiakovi (jedni v Brně, dvoje v Praze) a jsme doma, že :o) Jinak neregistrovaní mi nijak nevadí, jenom mě ta diskuze pobavila :o)

S.
 Jana 


Re: Re: Re: Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku 

(15.5.2003 19:34:55)
Sosane,
pokud by už nakrásně někdo odnášel tuto databázi domů, našel by tam stejně mou i tvou ip adresu :o) A kdyby uz obtěžoval poskytovatele, připadně kradl jeho databázi ip adres, najde nas tam taky oba.
Takže rozdil v registrovany/neregistrovany opravdu nevidim.
J.
 paní Zvědavá 
  • 

pro Sosana 

(15.5.2003 20:10:14)
Sosane, prosím Tě, jak to, že tolik ženských ví, jakou máte domácnost? Počítačem řízenou...
Děkuji Venuše Zvědavá
 paní Zvědavá 
  • 

Re: Re: pro Sosana 

(15.5.2003 21:20:15)
Bohužel mi úklid domácnosti připomíná něco méně prozaického - prachové "ovečky" pod skříní... a často jim to není nic platný... Ale abych tady někoho nepobouřila a nespustila lavinu negativních ohlasů :) není to zase tak hrozný!
Venuše Zvědavá

Ps. Co ještě má řízené počítačem? Fakt všechno? I ... ?
 Henri Ani/Toni/Šíša/Miki 


Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku - Sosane, Sosane :-) 

(16.5.2003 0:47:26)
jednou jsme se bavili, jenom stručně, víckrát nemělo smyls na to reagovat, o strachu z různých strašáků kolem sebe (války, SARS, AIDS, střílení na frekventovaných místech ...), všechny tyto obavy ti připadaly jako blbost a registrovaný nick, tě nenechá v klidu spát?

Správce tohoto serveru a kdokoli kolem, zná bydliště pisatelů, jejich pravá jména, podrobnosti ze života ... no a co? V životě se neviděli, pravděpodobně ani neuvidí, pokud se nedomluví, nevím jak si můžou ublížit, snad jenom ostrým slovem na těchto stránkách, které si můžeš vzít k srdci nebo taky ne a to je tak všechno. Ty jsi tady toho taky hodně popsal o své rodině, nečetu všechno, ale zmínky o vašem systému, kdy vám počítač diriguje domácí práce zaujala hóódně lidí, kdy tobě a dětem manželka servíruje jídlo jen podle předem schváleného učení vašeho jogína, co na tom, že to nechutná už nikomu a s tím tak trochu poodhalený skutečný problém v rozdílnosti vašeho "světonázoru" a pod., to jsou věci taky dost osobní povahy a nemáš snad pocit, že proto na tebe "někdo něco má" nebo, že stojíš nahý na Václaváku. Spíš si myslím, že zrovna v tom druhém problému si našel spoustu rad a já doufám, že se to u vás urovnalo k oboustranné spokojenosti, děti nevyjímaje.

Hlavně si nezalož rodinné fotoalbum, co kdyby tě někdo a kdokoli kolem viděl :-).
Vážně nejsi paranoidní?
 Sosan 
  • 

Re: Re: Registrovaný nick - to se rovnou svlékněte na Václaváku - Sosane, Sosane :-) 

(16.5.2003 9:27:33)
Jsem rád, že jsem k těmto problémům tady našel nějakou odezvu a rady. Kdybych je zde nepopsal, nic bych se nedozvěděl. Jen chci, aby se považovalo za normální, že sem lidi píšou anonymně, nejsou nikde registrovaní a nikdo se nad tím nepohoršoval.
 sally 


Re: Re: Milá PN, pro Monty 

(15.5.2003 21:21:54)
Milá PN, ZU a ostatní "diskutéři",
co mi opravdu vadí na reakcích na články je fakt, že nereagují na články, nýbrž osobně na autora. Nesouhlasit s tím, že by se Monty ráda nechala rozmazlovat je jedna věc, napadat jí za různá osobní rozhodnutí (naprosto neusouvisející s článkem) je věc jiná.
Napsat Kláře Kubíčkové, že nesouhlasím s jejím pohledem na rozmazlování dětí babičkami mi přijde v pořádku, napsat jí, že je nána pitomá (nebo jak to bylo) mi v pořádku nepřijde.

Takže - nešlo by vést věcnou a konkrétní diskuzi ke konkrétním problémům a vynechat z toho osobní rozmíšky? To, že nemůžu souhlasit s nějakým názorem přeci automaticky neznamená, že ten druhý je "blbec". Znamená to jen a pouze to, že se neshodneme ve věci "A".
 Míša 
  • 

Nej server v ČR 

(15.5.2003 23:30:38)
Naprosto souhlasím se Sally. Z reakcí se staly osobní útoky. Spousta reagujících si vytvořila o autorech svou rigidní představu (zvlášť ti negativně reagující) a i kdyby se někdy příště autor ve svém článku intelektuálně rozkrájel, tak má smůlu. Sallyin příklad s Klárou mluví za vše. Viděli jste se někdy navzájem osobně? Proč sem lidi chodíte? Nehledáte snad spřízněné duše? Tak si k nim nezavírejte dveře!

Minulou sobotu jste byli vyhlášeni nejoblíbenějším serverem v ČR, tak si to nezkažte!

Až na některé reakce čtenářů nadšená Míša H.
 ZU 


Re: Re: Re: Milá PN, pro Sally 

(16.5.2003 12:35:12)
Milá Sally,
pro jistotu jsem si jeste jednou precetla vsechny sve prispevky a skutecne jsem v nich nenasla nic, cim bych napadala jakekoliv osobni rozhodnuti Monty. Pouze jsem si pote, co Monty v reakci na prispevek PN uvedla, ze zalezitost se jmenem sveho ditete nemela potrebu verejne rozebirat, dovolila pripomenout, ze to neni pravda. Pokud by to totiz pravda byla a Monty se o tom verejne nezminovala, odkud by se PN o teto veci dozvedela? To je vse, nemam co bych k tomu vic dodala, jen doufam, ze snad nevadi, pokud si nekdo pamatuje neci starsi vyroky z tohoto diskuzniho fora?
Co se tyce prispevku Klary Kubickove , necetla jsem jej ani na nej nereagovala, takze se ke Tve poznamce nevyjadruji, predpokladam, ze se mne netyka.
ZU
 PN 
  • 

Re: Re: Re: Milá PN, pro Sally 

(17.5.2003 18:56:52)
Mila Sally,
uz je to opravdu unavne.
1)Napsala jsem, co jsem napsala - pokud tomu nerozumis, precti si to, prosim, jeste jednou nez budes reagovat.
2) Monty nenapadam (ani jineho autora) jen zminuji, ze neni vsechno zlato, co se trpyti a ne kazdy je tak svaty jak se dela. I kdyz i toto jsem uvadela, ze je mi naprosto jedno.
3) Stale se opakujici namitky proti memu vystoupeni na obranu Evy (ktera o to jiste ani nestala, take JEN vyjadrila svuj nazor)odmitam a pripadaji mi smesne. Prectete si vzdy vety, ktere byly pouzity a odprostete se od emoci, pak mozna budete vy a ostatni "diskuterky" z vasi "odbojove skupiny" schopny smysluplne reakce.
S pozdravem PN

PS: Klare Kubickove jsem ani ja nereagovala na jeji clanky, nicmene, kdyz uz jsi na to takto upozornila - souhlasim s tebou, neni hezke psat ji ze je "nana pitoma" nebo cos to uvadela. Nicmene s timto nazorem po precteni jejich clanku (zejmena toho o peripetiich s kocarky) bytostne souhlasim.
 PN 
  • 

Re: Milá PN, odpovídám 

(15.5.2003 21:02:38)
Ahoj Monty,
koukám, ze se z toho stala slusna kauza od vcerejsiho vecera! Rada bych uvedla par veci na pravou miru a pak se zase odmlcela:
1) moje reakce nebyla hodnocenim tveho "clanku", ale hodnocenim vseobecne atmosfery, kterou tu nekteri vytvari, tj. zejmena reakci na nevybirave odsouzeni prispevku Evy. Vety na jeji adresu typu: Jsi chudak, nikdo te rozmazlovat hnedtak nebude... Nam se to libilo a NAM je to sumafuk, co ty si myslis.....mi nepripadaji ani vzdalene tolerantni. Jasne signalizuji MY jsme ta skupina, co se ji to libi a beda jak se nekdo opovazi ceknout. Pri publikaci jakehokoliv nazoru, "clanku" ci dokonce "humoristickeho dila" je treba pocitat se sirokym spektrem nazoru. Muzu je cist, souhlasit s nimi, nesouhlasit s nimi a necist je, pripadne na ne reagovat odmitave, muzu se i pripadne rovnou pozvracet do kouta....to vsechno a jiste daleko sirsi skala reakci je mozna. Takze ted, kdyz jsme si vyjasnily, co bylo podstatou me reakce, muzeme postoupit dale.
2) Nabidka, ze nemam neoblibene autory cist, je jasny blabol. To musis jiste uznat. Duvodu je hned nekolik: Za prve, jak poznam, ze je to muj neoblibeny autor, kdyz nebudu cist jeho clanky???? (patrne zde vychazis z predpokladu, ze ctu vsechny tve prispevky a jiz mam na tvuj styl vytvoreny nazor -znovu opakuji, ze je mi uplne jedno, cos v clanku psala a reagovala jsem na NETOLERANCI zde v diskusi) Za druhe, i neoblibeny autor muze mit podobne, ba stejne zkusenosti z zivotnich situaci, ktere nas dnes a denne potkavaji. I ten neoblibeny autor (pokud to neni totalni hnup memu razeni na hony vzdaleny) muze na urcitou konkretni situaci zareagovat tak, ze se s nim ztotoznim, pripadne pochopim, proc to udelal....a z jeho chovani se poucim, pobavim nebo se nad nim pozastavim. Take zde jiz bylo zmineno, ze neni mozne cist jen clanky oblibencu - ja napriklad zadne oblibence nemam, ctu clanky a prispevky, ktere me necim zaujmou (a to v pripade, ze s nimi nakonec souhlasim nebo je muj nazor na vec diametralne odlisny). Tento server ve sve puvodni verzi poskytoval spoustu cennych informaci vztahujicich se opravdu k sirokemu spektru problemu, ktere mnohe z nas resi. Dnes se ve vetsine diskusi najde skupina (zajimave je, ze stale se opakujicich jmen), ktera ciha na svou sanci se pohadat, pripadne nekoho odsoudit, urazit a vystvat z diskuse.Ostatne z tohoto jsem byla tebou obvinena i ja.
3) Tve prirovnani ke kniham M.Viewegha je malicko prehnane, tady miris opravdu vysoko!
4) Kdyz uz jsem se zastala Evy a sdelila svuj postoj k cele veci, sdelila jsem i svuj nazor na clanek. Ten ovsem nechci rozebirat, vse uz bylo receno. Moje poznamka o jiste disbalanci v nazorech vyjadrovanych v jedne diskusi a naopak v diskusi nedavno probehle nebyla zadnou ranou pod pas, ale pouhym upozornenim na fakt, ze ne vsude se ke vsemu stavis stejne.
5)Jeste mala poznamka k registraci. Nejsem registrovana a nemam potrebu registrovana byt. Proto ale nejsem o nic vetsim anonymem nez jsi ty. Prezentuji zde sve nazory, za kterymi si stojim, a nevim jestli to pomuze vedet, ze si Pavla Novakova nebo Petra Novotna, pripadne Polyxena Nedvedova, ale mozna tez Jana Kralikova ci kdo chces, mysli, ze tve clanky jsou trapne nebo vtipne. Dulezity je ten nazor. Jsme na www nikoliv v kavarne.

Ale uz dost cele veci bylo venovano vice casu nez za kolik stoji. Dekuji Sare, ZU, Jarmile a dalsim, ze pochopily o co mi slo. Preji vice tolerance a vice soudnosti do pristich diskusi, ktere by mely byt prinosem pro jejich aktery ci jen pozorovatele a nikoliv zbytecnym tlachanim a napadanim ostatnich nazoru.

S pozdravem totalne anonymni negaticni stvac PN
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Milá PN, odpovídám 

(15.5.2003 21:33:31)
Jen hodně stručně, protože mne už celá "causa" připadá tak nějak úmorná a hlavně zbytečná...
K bodu 1) nemá smysl se vyjadřovat, snad je každému jasné, že na vyjádření svého názoru mají právo i ti, kteří "odsuzovali" Evu, i ti, kteří "odsuzovali" mne
K bodu 2) - proč by to měl být blábol? Ani při nejlepší vůli člověk nemůže číst všechno, každý má proto své oblíbené autory a jiné, kterým prostě "nehoví". Jistě, i mnou neoblíbený autor může mít na něco názor, se kterým souhlasím, ale aspoň já nemám ani chuť ani čas to zjišťovat. Raději si přečtu názor, se kterým nesouhlasím, od autora, který je mi něčím blízký. Ale to je subjektivní a je to každého věc.
3) Co člověk, to názor. :o)
4) To ani při nejlepší dobré vůli nepochopím, vůbec netuším, jak souvisí článek o "rozmazlování" matek s tím, že bych dala postiženému dítěti jiné jméno než zdravému? Ne že by to bylo důležité, pouze sděluji svůj postoj.
5) K registraci - mě nejde o to, jestli jsi Petra Nováková nebo Polyxena Kráčmerová. Jen jsem upozornila na to, že 99% příspěvků, které mají (zřejmě) vzbudit (zbytečnou) diskusi, šokovat, pobouřit atd. jsou od neregistrovaných uživatelů. Toť vše - doufám, že už definitivně.

Jana Vašinová alias Monty
 PN 
  • 

Milá Monty - jen na okraj 

(17.5.2003 19:23:17)
Nemyslim, ze zajistovat si "posledni slovo" je nutne radoby znavenym povzdechem, ze me to uz unavuje a snad uz je to definitivni.
Aspon v bode c. 1) jsme si vyjasnily pozice, obe nyni jiz chapeme, ze vyjadrit svuj nazor ma pravo KAZDY bez rozdilu, zda se jedna o nazor pozitivni ci negativni a neni nutne na nej hned v siku vyrazit a zahnat ho urazkami a invektivami do kouta
2)Co se tyce oblibenych a neoblibenych autoru - NECH prosim na kazdem z nas CO chce na tomto serveru cist a k CEMU se chce vyjadrovat. Znovu opakuji, ze zadne oblibence nemam a nenecham se vmanipulovat do pozice, kterou naznacujes - ze jsem blazen, ktery sjizdi vsechny clanky zejmena tech ktere nesnasi (trosku husta paranoia, nemyslis? :-) a hbite na ne urazlive a negativne reaguje s doutnajici nadeji, ze zde v mirumilovnem prostredi vzdechu jak je ten ci onen autor uzasny, rozdmycha ten spravny svar. ZNOVU OPAKUJI ZE MI BYLO TOTALNE PUTNA, COS PSALA.
bod cislo 3 nekomentuji
4) smyslem meho sdeleni bylo, ze "neni zlato, co se trpyti" a ze v kazde diskusi nasadit masku, jez se mi zrovna hodi, nesvedci o duverohodnosti pisatele. Ale je to tvoje vec a je mi to fuk.
5) Co se registrace tyce - Citace "zrejme vzbuzovane zbytecne diskuse ... od neregistrovanych uzivatelu" rovna se pro tebe "kritika tveho clanku". Zatimco plane vykriky "Monty jsi uzasna, mas uzasny humor a je mi lito cos zazila" je pravdepodobne jedina mozna reakce na tomto diskuznim foru. Pokud pises "clanky" umistene na tento server, musis pocitat s tim, ze jsou verejne pristupne a ze se pravdepodobne setkas s kritikou ale i s kladnymi ohlasy. Neni to ovsem tak, ze kritik je ten zlej a ma drzet jazyk za zuby (i kdyz to tak vypada...)Mozna by stalo za to vybrat si ty "spravne osoby a zalozit pro ne peclive utajovany casopis". Drzim ti palce, abys uz nemusela celit tak nesnesitelnym kritikam, zvlast kdyz se na pocatku VUBEC nevztahovaly k tvoji osobe..... a pak kdo co rozdmychava.

S jeste smutnejsim a unavenejsim povzdechem "doufam, ze uz to definitivne konci" se loucim
PN
 Hanka 
  • 

Re: Milá Monty - jen na okraj 

(19.5.2003 17:10:19)
Dobry den,

docela mne sokuje diskuze regaujici na clanek "Monty".

Zcela nejapne eakce od skupiny pisatelek Johany, Sally a spol. se bohuzel objevi ve vice diskuznich skupinach a mam pocit, ze pouze "vyzvejkavaji" nesmyslne nazory a zbytecne kecy.

Navrhovala bych vice soudnosti, pozornosti pri cteni clanku a vice slusnosti, byt anonymni.

Hanka
 Sára 
  • 

Re: Re: Re: Asi mam delší vedení - to mas 

(15.5.2003 8:29:33)
Ahoj PN,

souhlasím s Tebou,některé pisatelky opravdu vytahují na rodinu kde co,jen aby ukázaly jak jsou jiné,zvláštní a lepší.Někdy je to opravdu exibice.Ovšem ve velké míře postrádají toleranci a schopnost diskutovat bez vzájemného napadání.
Přeji všem krásný den
Sára

 Boba 


Re: Asi mam delší vedení, 

(14.5.2003 22:47:51)
debata o tom, jestli byl nebo nebyl clanek vtipny mi prijde trochu absurdni...nicmene vtipna
vsem prispivatelum zdar a pevne zdravi
 sally 


Re: Re: Asi mam delší vedení, 

(15.5.2003 0:55:11)
Monty,
tak teda představa éterické blondýny s tvojí povahou mě fakt pobavila... :-)) Doufám, že tě ale někdy někdo rozmazlovat bude. Je to hrooooozně příjemné...
 jaga,syn 6 měsíců 
  • 

Re: Asi mam delší vedení, 

(21.5.2003 20:50:30)
Musela jsem se smát nejen při čtení původního článku, protože je to ukázka velmi dobrého humoristického stylu, ale i při čtení Vaší reakce.Hádám, že jste prvorozená nebo jedináček.Pokud se neurazíte, doporučila bych Vám přečíst si knihu Sourozenecké konstelace od Lemana. Hodně životního optimismu.Jaga
 Meta 
  • 

Nefňukej, Veverko! 

(14.5.2003 11:27:00)
Nic si z toho Monty nedělej. Takových zvláštních matek je víc. Já byla zase zvyklá se nechat maminkou manipulovat až do dospělosti. Odmalička jsem si říkala, má chudák tak těžký život, i kvůli mně (rozvedla se když mi byl rok a pak si vzala alkoholika), tak jí přece nesmím zlobit. A tak jsem poslušně studovala, opustila životní lásku, aby se maminka necítila osamělá, dávala jí skoro celý plat, po návratu z práce prodávala v jejím obchodě a když se večer zavřel, vařila jsem večeři pro celou rodinu a pomáhala starat se o domácnost a malé hospodářství. A abych mamince neublížila, nechala jsem si vnutit i ženicha a neprotivila se máminýmu snu o slavné svatbě. Maminka tomu říkala „svatba z rozumu“. Vybrala si chlapce hodného, bez rodiny a předpokládala, že prostě přibudou další pracovité ruce, které bude řídit. Mě to bylo jedno, v srdci jsem stále vyla pro ztracenou lásku, která se nevrátí, ženich byl sympatický a byla jsem tak utahaná, že jsem padla do postele a o ničem nepřemýšlela. Jen jsem tak koukala, co se děje kolem.(A taky mi bylo 25 let a toužila jsem po dítěti.)
Jenomže po svatbě to přestalo mamince vycházet. Manžel měl vlastní představy o své rodině, nebyl vděčný za maminčinu péči a nenechával se řídit, jsa narozen ve znamení Býka a zvyklý postarat se o sebe sám. Navíc jsme si báječně rozuměli, první potomek byl na cestě a začali jsme si opravovat domek, který manžel zdědil po své babičce, kterou dochoval. Taky už jsem v těhotenství nezvládala tolik práce jako dříve a snažila se „ukradený“ čas věnovat manželovi.
No, brzy jsme se s mužem do nám přiděleného pokoje plížili, abychom nikoho nepotkali a nebyli secvičeni. Dostávali jsme vynadáno i za to, že nezdravíme rodiče dost „uctivě“. Mamka rozvinula veškerou škálu citového vydírání, a stala jsem se příslovečným mlýnským kolem, mezi matkou a manželem. Nabrečela jsem se jako nikdy v životě.
A pak mi to došlo. Jestli se jasně nepostavím na stranu manžela, dříve či později uteče a jak k tomu přijde naše budoucí dítě? Přestala být poslušnou holčičkou. Stromy se kácely a lítaly třísky. Najednou jsem byla největší „mrcha“ na světě. Bylo zle. Móóóóc zle. Ani v tom nejčernějším snu by mě nenapadlo, co dokáže má vlastní, milovaná maminka.
Když se narodilo mimčo, byla jsem v nemilosti. V porodnici byla zavedená praxe vstát dvě hodiny po porodu a starat se o miminko sama. Líbilo se mi to. Byla jsem šťastná jako blecha, že mám mrňouse jen pro sebe a nemusím ho půjčovat sestrám. (Ale taky jsem si nepoležela, neodpočinula a nevyspala se.)
V den příchodu z porodnice nás manžel přivezl a musel zpátky do práce a jako na potvoru hodinu poté praskl v pokoji radiátor (bylo to v lednu). Vařící voda stříkala ke stropu a v panice jsem s mimčem v zavinovačce seběhla k rodičům s prosbou o pomoc. Nikdy nazapomenu, jak mě matka, místo uklidnění, seřvala.
Manžel začal jezdit s kamiónem, aby nás uživil a vracel se jen na víkendy a to jsem mu nechtěla kazit náladu povídáním, co mi zase „udělali“. Přes týden jsem se točila kolem mimina, starala se o hospodářství a zahrady a neměla „vstřícnou“ duši, se kterou bych si mohla alespoň popovídat. Co bych dala za „normální “ maminku!

Uvízli jsme v pasti na dlouhých deset let a byl by to námět na hororový román a to všechno mojí vinou, proto, že jsem byla matce poslušná a manžel trpělivý.
Ale neboj, dopadlo to snad dobře. Dnes žijeme ve svém a po svém, máme se moc rádi a všechny ty rány z nás udělali dobrý tým. Dokonce se učíme po letech smát se. I ta maminka nakonec zmoudřela a při troše nadhledu je dobrou babičkou i našim dětem. Poučení? Někdy potřebujeme pořádně naklepat, abychom si uvědomili, že každý žijeme svůj život a jsme za něj odpovědni zase jen sami sobě. Nečekat, že nás bude někdo rozmazlovat, musíme si udělat radost sami. Hoď mimčo do kočáru, vyraž s kamarádkou na dortík nebo s knížkou do parku, podle svého gusta, svět se nezboří, když bude mít manžel nevyžehlenou košili a k večeři salám s rohlíkem. Přeji sílu a nefňukej, svět nemá soucit,….dělej si vše dál po svém. Mamku ber s humorem, jednou tě bude potřebovat jako dnes ty ji a pak buď milosrdná a neoplácej stejným. (Snad jen…muž by ti měl být oporou. To bych přála všem holkám.) Hezké jaro!
 Eva 
  • 

Re: Nefňukej, Veverko! 

(16.5.2003 0:54:33)
Mam rada takovehle hezke konce. Dekuji za pribeh.
 Jarka, dvě dcery 


Moc hezké! 

(14.5.2003 11:31:40)
Monty, moc jsem se pobavila. Vyrůstala jsi se svéráznou maminkou i babičkou, to ti povím. :o)))
P.S.
Až budeš mít třeba rýmičku, napiš mi na mejla. Přijedu k tobě, uvařím ti čajíček, dám obkládeček, nakrmím tě výbornou domácí kuřecí polévkou, zatemním okýnka a pustím tichou hudbu, přečtu ti pohádku a až usneš, láskyplně tě přikryju a po špičkách odejdu chystat tvůj oblíbený moučníček.
Ale mám jednu podmínku - až budu mít rýmičku já, přijdeš na oplátku zase ty ke mě, jo? Víš, mě taky nikdo nikdy nerozmazloval a přitom - já bych tak strašně chtěla, aspoň den...
Tak - platí? :o)))))
Měj se moc hezky.
 Evelyn1968,2děti 


Re: Moc hezké! 

(14.5.2003 12:06:18)
Monty, moc jsem se pobavila, krásně napsané, ale jako dítě jsi to asi neměla lehké.
Drž se.
E.
 Slunicek+brisko 
  • 

Monty, 

(14.5.2003 11:41:59)
brecela jsem u tveho clanku smichy.
Uz jsem jednou psala, ze nase mamy jsou kloni, ted mam pocit ze i my dve.
Ja byla uz od narozeni na prvni pohled tluste ruzolici mimino, takze me rodice postupne nutili do vsech moznych sportu, zatimco moje sestra byla ta jemna, etericka princezna, ktera se ucila hrat na klavir, zpivala ve sboru a nosila sukynky a dlouhy vlasy. Jak strasne jsem ji zavidela - ja oproti tomu mela vlasy na jezka (u sportovcu to jinak nejde), sukni jsem mela maximalne od pionyrskyho kroje a nabirala svaly. To, ze me mama hnala do skoly i s teplotou a kaslem je jasny:-))) - ty jsi sportovec, to prekonas...
Brejle mam taky, ale to pry neni nemoc, ty ma kazdej (podle mami). Akorat misto tve kycle mam ja skoliozu patere (coz ovsem nebranilo v tom, abych tahala tezky veci, protoze moje segra je ta eterická a nic neunese:-))
Proste ja jsem ta, co to "musi zvladnout".
Kdyz jsem dostala v 18 astmatickej zachvat a dusila se, pravila moje mila matinka jenom, ze to mam z toho, ze zeru ty zeleny lodyhy a ne maso (prochazela jsem prave vegetarianskym obdobim).
Tehotenstvi u nas probiha napr. takhle: vcera jsem byla u doktora na kontrole a radostne volala mame, ze mimi nabralo dalsich 200 g. Na to mi odpovedela: Tak malo? To urcite zase nic nejis a ono pak chudacek hladovi. (Ja uz pribrala v tehotenstvi 17 kg a mimi je ve skutecnosti tlustej obr):-))
Nojo, no. Taky bych si jednou prala byt ta slabounka, opecovavana bytost, ne clovek, kterej ma vsechno na krku, ale asi nam to neni v tomhle zivote dano. Mozna priste...(jinak ja nesnim o blondyne, ale naopak o stihle tmavovlasce s bledou pleti, velkyma sedyma ocima a dlouhejma rasama)...

Mimochodem vetu: "Nelitej tu nahata a vezmi si ponozky (salu, cepici..)" by si moje mama mohla nechat vytesat do kamene jako zivotni motto.
 Sosan 
  • 

Bubák za tou legrací 

(14.5.2003 11:43:29)
Docela vtipný článek, typická Monty. Ale přeci jen za tou vší legrací stojí bubák reality. Ta realita vypadá tak, že Monty není svojí tak často zmiňovanou matkou a babičkou respektována jako matka mající právo na svůj odlišný názor a ve vztahu k nim přetrvává v pozici jakéhosi pubertálního klacka. Pakliže s tím něco neudělá, budou jí nesnesitelně kecat do výchovy jejího dítěte a bude na ní, na kterou stranu se postaví. Jak dlouho ještě setrvá na své pozici revoltujícího dítěte a nechá své dítě fakticky "adoptovat" svojí matkou, nebo se svojí matkou a babičkou vyběhne a postaví se na vlastní sebevědomé nohy a teprve poté je znovu "pozve na návštěvu k sobě", ovšem oni už budou od té doby ve zcela jiné pozici. Všichni jsme si tímto prošli, ale tebe Monty, tebe to ještě čeká. Dobře ti radím, staň se rodičem a nenech se okolím vmanipulovat do role "spikleneckého kamaráda svého dítěte", o hodně by ses tím připravila. Mohla by ses sice "posmívat za zády své matce - jak je blbá" společně s dítětem, ale faktickou moc změnit chod rodiny podle svých představ bys neměla. Dospělý člověk, který převzal zodpovědnost sám za sebe, si nepřeje těžký porod a ztrátu hodně krve proto, aby tím nějak ovlivnil svojí matku. Dospělý člověk dokáže svoje rodiče jednoduše poslat k vodě, je-li třeba.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Bubák za tou legrací 

(14.5.2003 11:51:28)
Sosane, to s tím porodem byla trochu nadsázka - vzpomněla jsem si totiž na svojí kamarádku, kterou matka v dětství taky moc nerozmazlovala, naopak dost očividně protežovala jejího staršího sourozence, a po porodu (měla císaře) za ní dítě vláčela snad půl roku, aby se s ním nemusela tahat. Nechtělo se mi celou tu historku vypisovat, ale asi jsem měla, vidím že to nadělalo zbytečně zlou krev. :o)
Jinak moje matka a babička naštěstí bydlí 100 km od nás, máti pracuje a ještě dost dlouho bude, babička se zas už tak daleko nedopraví, takže ono to s tím zasahováním nebude až tak horké. Máti ve mě bude vidět puberťáka asi až do smrti - své či mé, podle toho, která přijde dřív :o) - ale to už prostě nemám šanci změnit...:o) A mimochodem, to bys koukal, jak ošklivě občas svou maminku posílám do háje. Ovšem slabší chvilka může přijít na každého...:o)))
 Sosan 
  • 

Re: Re: Bubák za tou legrací 

(14.5.2003 13:58:27)
Monty, to jsme na tom asi všichni stejně. Pomoc od babiček je vždycky více či méně vyvážená tím, že je dělaná nevhodně nebo ti samotná přítomnost pomáhající babičky více či méně leze na nervy ať už je ta pomoc jakkoli kvalitní. Rodina musí mít svoje soukromí a všechny cizí elementy musejí být drženy v patřičných mezích, nebo to nevede k ničemu dobrému. Naštěstí některé babičky ovládají to umění, pomáhat tak, aby při tom nebyly na obtíž a jejich uměřená přítomnost byla milá a uměřená pomoc byla přínosem. Tvoje maminka s babičkou mezi ně bohužel asi nepatří. Ale taková selanka v soužití s prarodiči, jakou by sis přála v příštím životě, ta asi nepotkala nikoho z nás. Všichni máme s širší rodinou nějaké problémy.
 Yvonne 


Re: Re: oceňuji Vaši snahu o úroveň 

(25.4.2004 0:58:39)
Ahojky:)))) Objevila jsem to tady docela nedávno. a rpotože jsem taky na Mateřské, oceňuji chvilky, které mám pro sebe a můžu se brouzdat po netu a třeba se kontaktovat s lidmi, nejvíce, když shledám jakousi blízkost či,že máme něco společného. Nejlépe je když tak "obyčejný" článek vyvolá tak "neobyčejně" silnou reakci. Tolik emocí a názorů. Fakt si cením snahy o to zůstat na úrovni. Divím se, že jste si tady všichni ještě nedali po držce. Až se mi to zdá neuvěřitelné u nás žen. Podobá se to nějakému vědeckému sympoziu,nebo striktně řízené diskuzi starších pánů. A v tom je ta největší výhoda internetu mezi námi ženami. Jsem přesvědčena o tom, že kdyby se všechny účastnice této diskuze sešly najednou v jednom velkém sále a měly stejně jako tady reagovat na zveřejněný článek, neobešlo by se to nakonec bez těch pár facek, a nebo by v tom sále nikdo nakonec nezůstal, protože by všechny uraženě jedna s druhou či třetí odešly a jinde se navzájem pomluvily. Z toho hlediska do budoucna jásám nad možnostmi internetu!!!!!!:))))) Protože jako možná skrytá feministka, i já zastávám názor, že se ženy v čechách málo angažují ve věcech politických, správních, státní a vládních a podobných...Škoda, že se nedá stát řídit přez internet. Mnohým - určitě i pánům, by to jenom prospělo !!!!!!:)))))) Yvonne
 Lucynda,kloučci 12/02,5/05 


Stáník ti tu lásku vrátí!!!!! 

(14.5.2003 12:32:19)
Ahojky Monty, dobře, že to ze sebe dostaneš třeba tím, že napíšeš článek, ale přeju ti z celýho srdíčka, aby jsi dostala něco zpět do sebe a to hooooooooodně lásky, víš co, třeba to bude Stáník, kdo ti ji konečně a nefalšovaně dá. Určitě! Moc ti to přeju, fakt!!!!!!!!
Lucka
 Daniela Lukášek Leonka Kevin 


Lepší to nebude, 

(14.5.2003 14:42:41)
ahoj Monty,
snad si vzpomeneš na nás, někdy si říkám jestli také nemám přispět s článkem, ale obávám se ,že by to byl asi nápor ,tak nevím, nechávám to uzrát.
Jak to vidím, tak Ti nezbývá vychovat si spojence "v rozmazlování" ve svém dítěti, pevně věřím, že zde je to realizovatelné.
Mimochodem -nadpis lepší to nebude- skrýval se pod tím také báječný americký film s J.Nikolsnem v hlavní roli o tom jak se snaží po zamilování přiblížit k lidem......
 Daniela Lukášek Leonka Kevin 


Re: Lepší to nebude, 

(14.5.2003 14:45:22)
oprava -lepší už to nebude.
Jo a nejsi v tom sama, klub černých ovcí by byl určitě početný.
 Zuzava* 


Co bych dala za normální mámu! 

(14.5.2003 17:26:43)
Tak tenhle povzdech tu už jednou zazněl a já sama jsem si to řekla už nejmíň milionkrát. Jenže, lepší to nebude, bohužel.
Mám maminku podobného ražení jako je máma Monty. Samozřejmě detaily se liší, ale v tom, že jsem se nikdy necítila opečovávaná sdílím její pocity. Je fakt hrozné, když vám nikdo nikdy (ani jako dítěti) nedonese ani čaj (uvař si!), nedá prášky na bolení hlavy (něco si na to vem ! A jaký prášek? Prostě si něco vem a neotravuj!)atd. atd. Milovala jsem pobyty v nemocnici (spálu jsem měla, i kdž to prý nejde, radši hned dvakrát) a nechápala, proč někdo chce domů, a jako Monty jsem bývala až nezdravě zdravé dítě (kromě té spály - potřetí to už vážně nešlo). Při představě, jak nemocná ležím někde v koutku a nikdo se za mnou ani nezajde podívat, jestli ještě žiju,(bohužel prožitá realita) to jsem byla radši zdravá... Nikdy nezapomenu, jak jsem rodila své první dítě, a když jsem matce oznámila, že mi praskla voda, a žádala ji radu a pomoc (muž nebyl doma), ani nepřerušila co zrovna dělala a ani se na mě nepodívala, a lhostejně řekla, že však já pořád čtu ty knížky, tak ať si poradím - a už mi nevěnovala pozornost...a v porodnici pak jedna mamina vyprávěla, jak její maminka ji celou noc chodila kontrolovat, jestli je v pořádku, jak o ni měla starost, že vůbec nešla spát, jak je její mamka hrozná...a mě moc mrzelo, že já jsem si něco takového nikdy nezažila....

A ještě jeden postřeh pro Monty - partneři, které si dcery takovýchto matek vybírají, jsou většinou taky málo pečovatelští, a tyto ženy bývají ze železa a zvládají naprosto vše - než dojde k únavě materiálu (i železo, když se o něj nepečuje zrene)- a okolí se pak moc díví, protože to, že všechno zvládnou se u nich bere jako norma, a jak už ne, tak to bráno jako jejich velká troufalost....
 Aleka 
  • 

mámu si člověk nevybírá 

(14.5.2003 20:04:16)
Ahoj Monty,
u Tvého článku jsem se upřímně zasmála. Ale moc mě mrzí, že nejseš někým rozmazlovaná. Určitě, ale jednou...Moc Ti držím palce aby se našel někdo blízko Tebe kdo Ti bude foukat bebí.
 Petruše+Terka01+Mariánka05 


Nápad :-) 

(14.5.2003 21:55:53)
Monty, a co takhle zkusit dát přečíst tenhle článeček mamče? Aby to všechno třeba viděla i z tvého pohledu.....
Jenom mě to tak napadlo. Přeju hezký den
Petruše
 A 
  • 

Re: Nápad :-) - dobrý nápad!!!!!!!! 

(15.5.2003 14:38:07)
JO to zase není tak špatný. Ať se mamčulka chytne "za frňák". Nic špatného tam tolik není, a aspon pozná jak málo pozornosti věnovala svojí dceři a jak jí dcera miluje!
Monty je silná žena......., navíc její článek byl sice možná chvílemi smutný, ale docela mě pobavil.
 Tessi & dvojčata kluci 1/2003 


Ať se chytne za nos! 

(18.5.2003 22:27:09)
Jee, koukám, že jsem měla stejnou myšlenku - měla by si to přečíst maminka Monty, snad by jí ledacos došlo... Třeba není tak bezcitná, snad jen neumí dát svou lásku najevo. Já jsem až někdy před třicítkou pochopila, že to, za co jsem se léta styděla a brala jako svoje nedostatky, bylo vlastně způsobeno chybami rodičů... lépe se s tím člověk vyrovná, když to pochopí. Mám se teď podstatně radši! A také ostatní okolo sebe.
 Mariška, 2 děti 


Rozmazlování členů rodiny 

(15.5.2003 9:20:01)
Ahoj Monty,
zrovna jsem měla špatnou náladu, jelikož se mi nic nedařilo, ale po přečtení tvého příspěvku mě přešla...Musím bohužel konstatovat, že patřím také do té nerozmazlované skupiny, čímž příčinou není moje maminka, ta je perfektní (ale vzhledem k tomu, že pečuje o mého 4letého postiženého brášku, o tom, že by stíhala jakkoli rozmazlovat své další potomky, začleněné do kategorie "soběstačný", nemůže být řeč.)Tím, kdo naprosto ignoruje to, že bych měla být jakýmsi slabším, něžnějším, opečovávanějším atd. článkem naší rodiny, je můj manžel. Díky němu už umím vyměnit kolo u auta, vyřešit prasklou hadici s přivodem benzínu či zasilikonovat vanu...Jo, a jako "odměnu" za přivedení na svět našeho potomka jsem dostala-a fakt nekecám-taky banánky v čokoládě....A kdy se sejdeme na tom hřišti?
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Ty kolo u auta, manžel prádlo :o)))) 

(15.5.2003 11:38:36)
Marišo
můj manžel je taky silně "nerozmazlovací" - k němu do bytu jsem se přistěhovala v prosinci mezi vánoci a Silvestrem léta páně 1987, kdy jsem nastoupila na rizikové těhotenství a tudíž po 24 letech živote ve městě a bytě s ústředním topením, pračkou, sporákem a dalšími vymoženostmi jsem se ocitla v nezařízeném bytě s kamny na uhlí v kuchyni. Nikdo taky neřešil, že bych asi měla spíše odpočívat a šetřit se. Do narození dcery (v březnu) jsem byt v podstatě zařídila, našila záclony, závěsy a naučila se topit ve "špórhélu". Na druhou stranu jsem ale (i kdykoliv později) nedělala žádný rozdíl s prací pro ženu či pro muže a klidně na manželovi požadovala věšení prádla, uvaření obědu či péči o děti, když jsem pracovně či ze zdravotních důvodů musela opustit domov. Myslím si, že tato "pomsta" za první měsíce pobytu v tomhle bytě, je dostatečně "sladká". Ale má to své praktické výhody - jsme v běhu domácnosti oba plně zastupitelní (právě dnes jsem si vyčistila sifon u umyvadla) a tudíž případně zdravotní "výpadky" jednoho či druhého nevedou ke kolapsu v nějaké činnosti.

P.S. pro Monty: Já chci být v příštím životě taky útlounká,průsvitná a křehounká bytost, kterou by všichni opečovávali.......... Ale ne, já bych to asi nevydržela :-))) To bych k tomu musela mít tu "průsvitnou" povahu ané naturel bejka!

A mimochodem - pokud tě nikdo nerozmazluje, zkus si určit alespoň 1 den v měsíci, kdy se budeš rozmazlovat sama :o))). Dítko strč tatínkovi a vyraž k holiči, na kosmetiku či jen tak kouknout po obchodech. Odpoledne si běž zaplavat a večer vyraž třeba do kina. MÁŠ NATO PRÁVO A NEDEJ SI HO BRÁT !!!!!

Simča
 Míša 
  • 

Pro Monty 

(15.5.2003 15:20:30)
Kdo je Sissy Simons?
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Pro Monty 

(15.5.2003 15:29:15)
Smyšlený pseudonym, vytvořený pro potřeby jednoho idiotského projektu. Bohužel jsem mu poskytla "ksicht", což mě s odstupem času docela mrzí, ale co už s tím nadělám.
Stačí?
 Míša 
  • 

Re: Re: Pro Monty 

(15.5.2003 15:35:33)
Já si nemyslím, že to bylo idiotské... Naopak se omlouvám, že jsem tu otázku položila tak tupě. Prostě jsi mě podle článků začala zajímat a nakonec jsem ráda, že se moje tušení potvrdilo;)
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Pro Monty 

(15.5.2003 15:38:53)
Já si to bohužel myslím... jenže jsem byla mladé, v oboru nezkušené telátko a nechala jsem se k tomu ukecat. :o)
 Míša 
  • 

Re: Re: Re: Re: Pro Monty 

(15.5.2003 15:46:20)
No, každopádně bych ti za tvoje články chtěla poděkovat. Mně připadají zábavné, moc dobře napsané a já se u nich opravdu zasměju (narozdíl od komentářů níž). Myslím, že jste na tom s Magdou Silnou a Klárou Kubíčkovou stejně - překračujete průměr a to všichni nezkousnou...To mě docela mrzí.
Já sice ještě straším ve škole;), ale minulý víkend jste mi poprvé padly (stránky i vy všechny) pod oko a tak tu teď trávím zkouškové;). Tak ať se všechno daří a ty děti a související starosti a radosti vám fakt závidím!
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Re: Pro Monty 

(15.5.2003 15:50:21)
Dík, to potěší. :o) Mám radost, když se někdo mým příspěvkům směje. Doma si toho moc neužiju - manžel má mého neustálého vtipkování někdy docela plné zuby. :o)
Tak ti přeju, ať ti dobře dopadne to zkouškové období - ať už zkoušky děláš nebo někoho zkoušíš. :o)
 Míša 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro Monty 

(15.5.2003 15:53:06)
No, zkoušky dělám a svého "muže" k mimču přesvědčit zkouším...takže obojí;)
 Karo 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro Monty 

(15.5.2003 17:37:02)
Ahoj Monty, fajn clanek!!! Musela jsem si to precist, kdyz se tady peni tolik horke krve :o)))

Vubec nechapu o cem se tady vsichni hadate!?
 Míša 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro Monty 

(15.5.2003 18:05:03)
Máš pravdu Karo, znám tento server teprve týden a jsem z něj nadšená, i když vlastní mateřské zkušenosti zatím nemám. Články jsou většinou relaxační, na usmání a upřímný zasmání i na to zamyšlení... A já se vážně ve většině z nich vidím a to je na tom to příjemný. Ale pak se objeví nějaký/á ředitel/ka zeměkoule, který/á si myslí, že se tu snad soutěží o nejlepší článek století a začne rýt...a ryje a reaguje a ryje a uráží a zase ryje...a je po relaxu... JE to smutný...
 A 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro Monty 

(16.5.2003 12:52:55)
No Míšo, to ktomu asi patří, ale nenech se těma ředitelkama zeměkoule znechutit! NO spíš bych je nazvala ředitelkama vesmíru!!!!!
 Miška, 3 děti 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro Monty 

(17.5.2003 19:20:35)
Monty, asi jsem poslední, kdo článek četl, ale reakce už číst nestíhám....
Hlavně se nenech odradit a piš dál. Miluju knihy v tomto duchu a humoru, protože si člověk u nich krááááásně odpočine. A taky moooooc zasměje. Co tak knihu, nepřemýšlela jsi o tom?
 Josef Wet  
  • 

Re: Re: Re: Re: Pro Monty 

(3.5.2004 0:46:56)
Ten "projekt" byl skvělý, dobře že k němu došlo!
 Josef Wet  
  • 

Re: Re: Re: Re: Pro Monty 

(3.5.2004 0:47:18)
Ten "projekt" byl skvělý, dobře že k němu došlo!
 Evča, kluci 90+96 


Asi potřebuješ hlavně LÁSKU... 

(16.5.2003 8:52:50)
Ahoj Monty,

sleduju Tvé příběhy už delší dobu a je mi moc smutno z toho, co jsi musela zažívat. Obdivuju Tě, že jsi tak silná, že to zvládáš. A taky mě fascinuje, že po tom všem, co jsi prožila, jsi docela "normální". To nemyslím jako ironii, ale jako poklonu!

Myslím, že chápu Tvé stesky a zdánlivě zvrácené přání zažít těžký porod atd. Za tím vším cítím touhu, aby Ti někdo dával najevo, že Tě má rád, že o Tebe stojí.

Myslím, že zoufale toužíš po tom, co psychologové nazývají nepodmíněnou láskou = že Tě má někdo rád přesně takovou, jaká jsi, i s Tvými chybami a nedostatky, prostě CELOU a za všech okolností. Ty jsi asi zažívala spíš podmíněnou lásku (mám Tě ráda, když jsi taková a taková - ale běda, jak se nebudeš chovat podle mého, to hned ztrácíš mou lásku a ukážu Ti tvář nelásky). Jenže podmíněná láska - to už není ta správná láska, viď.

Něco o tom sama vím, možná i proto s Tebou tak soucítím. Já jsem taky u své maminky zažila spíš tu podmíněnou lásku. Nemělo to sice tak tvrdý průběh jako u Vás, ale zase je fakt, že jsem bývala povahou spíš taková ta hodná holčička, co se usilovně snaží zavděčit se, nosit domů jedničky atd. tudíž maminka neměla důvody odepírat mi lásku tak razantně jako u Tebe.

Myslím si, že i kdyby ses octla v ohrožení života nebo kdybys měla nějakou těžkou nemoc, tak by Ti Tvoje maminka nedokázala dát tu lásku, po níž tak toužíš. Je to smutné, ale myslím, že mám pravdu. Nejspíš by se v takovém případě maminka postarala o Tvé nejnutnější fyzické potřeby, ale Tvoje dušička by myslím stejně vyšla zkrátka.

Tak jen doufám, že sis vzala muže, který Ti dokáže dát víc lásky, než jsi zažila doma. Pokud by Tě něco trápilo na jeho chování, zkus mu to v klidu vysvětlit, o co jde a proč. Teď jste relativně krátce spolu, jste šťastní a zamilovaní a svůj vzájemný vztah si budujete a je možné ho změnit snáze než po dvaceti letech, kdy jsou ty "koleje" hluboko vyježděné a dobrá vůle je leckdy už nenávratně pryč.

A ještě k Tvému synkovi: Buď mu nejen maminkou, ale i kamarádkou, dávej mu hodně lásky... ale prosím, NEROZMAZLUJ ho a buď v jeho výchově důsledná. Ono Tě to asi bude svádět, abys mu vynahradila všechno to, cos neměla Ty ve svém dětství - ale pozor, abys nesklouzla do druhého extrému. Rozmazlený fracek, který nezná žádné hranice, myslí jen na sebe a nebere ohled na ostatní... to bych Ti tedy nepřála. Takový syn by Tvému srdíčku zasazoval další bolestné rány, nejspíš ještě hlubší, než Ti zasazovala maminka a babička. (Nezlob se prosím, že to píšu, já si nemyslím, že by se Ti to muselo stát, ale ber to jen jako upozornění, co by mohlo být, kdyby...)

Děti potřebují hodně lásky = té bezpodmínečné. Ale taky potřebují pevnou a důslednou výchovu. Hranice si samozřejmě stanovíš sama, ale je dobře vědět předem, co dítě ještě může a co už mu OPRAVDU nechcete dovolit - a na tom trvat.

Tak Ti držím palečky, ať to všechno zvládáš, ačkoliv z dětství máš spíš negativní zkušenosti.

Budeš to mít těžké, sama nemám na dětství moc dobré vzpomínky (mj. léta se rodiče ošklivě hádali, než se konečně rozvedli atd.) Mockrát jsem si říkala, že TAKHLE se já nikdy chovat nebudu - ale postupně zjišťuju, že mám v sobě strašně hluboko vtištěné ty způsoby chování, řeči atd., které mi kdysi tak vadily - a že je občas zcela automaticky použiju taky, prostě to ze mě vyjede, protože je to nějak nachystáno na povrchu. Zatímco to "správné" chování nemám v sobě vryté, to musím vždy znovu a znovu vymýšlet a je to fuška.

Omlouvám se za delší příspěvek :-) Měj se pěkně a DRŽ SE!!!!!!
 And a Káka (4) 
  • 

Monty, držím palec! 

(16.5.2003 10:51:49)
Tedy, nějak jsem se dříve dostala k diskuzi než ke článku a článek mne pak mile překvapil. Je napsaný s nadsázkou a je za ním cítit citlivá duše, která se srovnává se strastmi života svérázným humorem. To je můj pocit z článku a přeju ti, Monty, ať ti tvůj humor i nadále vehementně pomáhá!
 Štěpánka a dvojčata 
  • 

Re: Monty, držím palec! 

(19.5.2003 16:52:33)
Milá MOnty! Něco podobného o čem píšeš Ty psala už Betty Mac Donaldová(nebo jak se to píše). Ona prodělala léčbu v tubrkulózním sanatoriu, ale protože vypadala "dobře" (asi měla trošku nadváhu a růžolící pleť - nevím), tak jí nikdo s těžkým nákupem nepomohl, zato její naprostio zdravé kamarádce, štíhlé, 150 cm vysoké a 40 kg vážící, pomáhal i pan Mac Donald. Četla jsem to už dávno, tak si to moc nepamatuju. Taky vypadám, že vždycky všechno zvládnu, tak mě nikdo nepolituje. Ale mám asi vnímavější maminku, takže ta pochopila, na rozdíl od Tvých příbuzných. A jestli můžu poradit, na všechno se vykašli, když Ti něco vadí, tak to řekni a pokus se zařídit vše tak, abys byla spokojená Ty a pak i Tvoje miminko.
 Štěpánka a dvojčata 
  • 

Re: Monty, držím palec! 

(19.5.2003 16:53:23)
Milá MOnty! Něco podobného o čem píšeš Ty psala už Betty Mac Donaldová(nebo jak se to píše). Ona prodělala léčbu v tubrkulózním sanatoriu, ale protože vypadala "dobře" (asi měla trošku nadváhu a růžolící pleť - nevím), tak jí nikdo s těžkým nákupem nepomohl, zato její naprostio zdravé kamarádce, štíhlé, 150 cm vysoké a 40 kg vážící, pomáhal i pan Mac Donald. Četla jsem to už dávno, tak si to moc nepamatuju. Taky vypadám, že vždycky všechno zvládnu, tak mě nikdo nepolituje. Ale mám asi vnímavější maminku, takže ta pochopila, na rozdíl od Tvých příbuzných. A jestli můžu poradit, na všechno se vykašli, když Ti něco vadí, tak to řekni a pokus se zařídit vše tak, abys byla spokojená Ty a pak i Tvoje miminko.
 Zora, dva kloučci 
  • 

Re: Re: Monty, moc Tě chápu. 

(2.7.2003 23:27:22)
Ahoj Monti,
přečetla jsem již několik Tvých dopisů i staršího data a chtěla bych Ti dát jednu radu, jestli můžu:
udělej čáru za svým dětstvím /jak to jen je možné/
- mám tím na mysli - nezabývej se negativními vysilujícími vzpomínkami, teď je nejdůležitější Tvoje děťátko, Tvoje rodina. Záporné vzpomínky člověku ubírají jak psychické tak fizycké síly!I když jsou Tvé články psány s jistým nadhledem, jistě pociťuješ velkou křivdu a hořkost. Myslím, že tyto opakující se pocity jsou jen na škodu,ale chápu, že se jen těžko člověk může odprostit od svého dětství, od své minulosti.
Nečekej od člověka více než Ti může dát /mám na mysli Tvoji maminku a babičku/.Evidentně nejsou schopny jiného projevu.
Neměla jsi to lehké, přeji Ti, abys "zvládla život", což se mnohým nedaří.Je uctyhodné, že se snažíš dávat to, čeho se Ti samotné nedostávalo.
Držím Ti palce.
Tvoje čtenářka.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.