| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pololetní vysvědčení amerických Karlových Varů

 Celkem 7 názorů.
 Bludicka (dva pubertaci) 
  • 

DIK ZA POHODU! 

(14.2.2003 11:49:40)
Je milé si zavzpomínat, jaké to bylo, když velcí byli malí a měli (jsme) pocit, že všechno nejdůležitější se točí kolem těch úředních papírů zvaných vysvědčení. Není to tak, opravdu to přeháníme (a je něco, co nepřeháníme?) :-).
Měli jsme kouzelnou paní učitelku v 1.třídě, která chválila za cokoliv a viděla v dětech lidské bytosti hodné úcty. Přitáhla Jakuba ke škole opravdu hedvábnými šňůrami a i když dodnes není vzorný student, vzpomínáme na paní učitelku s láskou a děkujem jí z mnohéééé...
 M.+ 5 mesicni klucik 
  • 

Dotaz 

(18.2.2003 20:53:20)
Dobry den, chtela bych se Vas zeptat co si myslite o urovni americkych skol, vsude slysim jenom same haneni americkeho skolniho systemu...Chodi Vase dcerka do privatni skoly nebo do statni? Vim, ze v US je kladen velky duraz na osobnost, kreativitu, ale obycejna nasobilka pry detem dela problemy? Z cizich jazyku znaji am. deti pouze spanelstinu obcas francz. a evropske dejiny, zemepis to je pry taky hodne slabe. Zajimal by me Vas pohled na vec...Jsou opravdu americke skoly tak slabe?
 Vera S. Clarisska skoro 7, USA 
  • 

Re: Americke skoly 

(27.2.2003 22:26:21)
Clariska chodi do normalni statni skoly. Uz jsem o tom psala i na jinych mistech, ze jsem mela moznost porovnavat i s jinymi skolnimi systemy a mam jen dobre zkusenosti. Ale je samozrejme mozne mit v Americe i spatne zkusenosti. Zalezi to na tom, kde zijete, jakou uroven maji skoly ve vasem obvode, ve kterem je to meste,state, jake je socialni a etnicke slozeni vaseho obvodu atd.
Lide, kterym zalezi na vzdelani deti a nemaji penize na skoly soukrome, se stehuji tam, kde jsou dobre skoly. I za tu cenu, ze museji dal dojizdet do prace, zmenit pracovni misto atd. Nebo uci sve deti doma sami.I v mem okoli je cela rada maminek, ktere uci svoje deti doma. Z duvodu nabozenskych, pristupu k vychove a pod.
Nas skolni karlovarsky obvod patri k nejlepsim nejen v okoli San Diega, ale i celostatne (tedy kalifornsky). Ve tridach je v zakladni skole maximalne povoleno 20 deti ve tride (zrovna se zhave diskutuje, zda je mozne zvysit na 22 a neumite si predstavit jaky boj se rozpoutal a doufam, ze rodice a ucitele vyhraji proti byroktatum, kteri chteji setrit na nespravnem miste). Duraz je skutecne kladen spis na rozvoj tvurci stranky osobnosti(Clarisska uz pise samostatne "poemy" nebo vypraveni, ovsem tiskacim pismem, zadny krasopis), ale ani matematika a "presnost" neprichazi zkratka. Scitaji a odcitaji "na cas". Musela bych se povivat kolik presne se pozaduje prikladu na minutu. Mame ted novy velmi zajimavy matematicky program. Ze vedi vic o Americe nez o Evrope nepovazuji za nedostatek. Kolik vedi evropske deti o Americe?(Nemyslim o USA, ale Americe).
Ze se tu uci spis spanelstina nez francouzstina ci nemcina take nevidim jako problem. Je to vic "svetovy" jazyk nez kterykoliv jiny, jen se podivejte na mapu a pocet lidi, kteri jim mluvi. A mohou jej i prakticky uplatnit.
Zda je vseobecna vzdelanost skutecne nizzsi nez v Evrope zavisi na tom, koho a jak porovnavate. Rozhodne neni mozne porovnavat stredni skoly v Cechach a americke high school.( Museli byste pak vychazet z toho, ze kazdy American ma maturitu. A to tak neni. I kdyz soucasne dobe temer kazdy American ukonci "stredni vzdelani" je mezi temi "diplomy" neuveritelny rozdil).Ale kdyz budete porovnavat nejlepsi studenty z nasich skol a skol zdejsich, Americane plne obstoji. Mozna budou nejake mensi rozdily v tom, co kdo poklada za dulezite, ale v zasade budou na stejne urovni. Americane budou jen sebevedomejsi,budou umet lip verejne vystupovat, budou samostatnejsi v praktickych zivotnich otazkach, budou si asi take sami platit studium (pujckami, praci, sluzbou v armade atd), nezhrouti se jim svet, kdyz je nevezmou na vysokou skolu, kterou si vybrali. Zkusi to znovu. Vera S.
 jahny+Kami3/05+Šimon5/09 


Re: Americke skoly 

(9.2.2009 10:58:08)
I já děkuju za článek, moc ráda si vždy přečtu jakékoli info o vzdělávání a dětech v zahraničí. Pište dál :-)
 Marián Slezárik, učitel 
  • 

Pomoc 

(12.11.2008 7:24:14)
Važení přátelé v městě Carlsbad,
jsem učitel a umělecký sklář. potřebuji e-mail na někoho, kdo by mě chtěl vyslyšet a pomoci. Já pomohu zase vám. Děkuji moc za odpověď.
Marián Slezárik, Karlovy Vary partner city
 Lenka 
  • 

Carlsbad 

(28.7.2009 0:11:37)
Dobry den pani Souradova, velmi rada bych se s vama spojila a popovidala. Mam dve deti a momentalne ziju se svoji rodinou v Cechach. Muj manzel pochazi ze San Diega a posledni dobou premyslime o tom, zebychom se vratili zpatky do Kalifornie. Velmi se nam libi Carlsbad. Byla bych vic nez rada kdybych se vas mohla zeptat na par otazek ohledne Carlsbadu, skol pro deti atd...
Muzete me kontaktovat na email Lenkabloom@gmail.com

Moc vam dekuji a pevne doufam, ze se mi ozvete.

Preji pekny den
Lenka
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Carlsbad 

(28.7.2009 0:20:41)
Lenko, zkus to spíš na email, autoři na tomhle serveru nedostávají informace o tom, že pod jejich článek přibyl příspěvek.

Tenhle je starší, ale třeba ještě funguje: Verasouradova@Yahoo.com

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.