| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Předškolák v náhradní rodinné péči

 Celkem 2 názorů.
 Bára - Martinka 6let 
  • 

Pravda vysvobozuje 

(27.11.2002 9:29:52)
Naprosto souhlasím se vším, co bylo napsáno. Źít s myšlenkou, jak to povím, kdy to povím, nebo kdo to kdy prozradí je příšerné. Od chvíle, kdy jsem to Martince pověděla pohádkou, je nám oběma s manželem líp na dušičce a hlavně Martinka to bere jako naprosto samozřejmou a běžnou věc a nepovažuje adopci za nic mimořádného. Postupně s věkem se pohádka změnila v příběh s více podrobnostmi a kromě toho jsme v kontaktu s biologickou sestřičkou, která je také v anonymní adopci jako naše Martinka, takže holky jsou co se týče informací o tom "jak to bylo" naprosto v pohodě.
Držím palce všem, kdo se k tomu prvnímu kroku teprve odhodlávají.
Bára
 Irena, 4roky 
  • 

Pravda je pro děti v NRP nesmírně důležitá! 

(4.7.2007 10:27:36)

Také máme doma holčičku 4letou v PP. Z DD jsme si jí dovezli v lednu 2007, tak už si plně uvědomovala, že je z DOMEČKU. Stále dokola se ptá proč jsme si jí vzali. A stále dokola jí říkáme, že jsme si jeli vybrat do DD holčičku, ona se nám líbila, a tak jsme si jí odvezli domů. Je to pro ní nesmírně důležité vědět, že jsme chtěli právě jí. Že ona je ta VYVOLENÁ.
Svoje biologické rodiče nikdy nepoznala.Když jsme si povídali o miminkách, jak se narodí mamince z bříška, ptala se mě Klárka, komu se narodila ona. Řekla jsem jí, že paní, která se o ní nemohla starat, a tak se o ní staraly tety v DD. Chvíli přemýšlela,a pak řekla, že se žádné pani narodit nechtěla, ale že se chce narodit mě. Vím, že jí to stále vrtá hlavou a často se k tomu vrací. Vím však, že je pro ní nejdůležitější slyšet větu, že i když se nám nenarodila, je NAŠE A MÁME JÍ RÁDI ÚPLNĚ STEJNĚ JAKO KDYBY SE NÁM NARODILA.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.