| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dětská přání

 Celkem 18 názorů.
 Jarka, 1 dcera 
  • 

Dětská přání 

(20.11.2002 8:21:56)
Svoje největší dětské přání si pamatuji výborně: přála jsem si živého koně. Přála jsem si ho tak usilovně, že jsem byla ochotna pro splnění tohoto přání udělat prakticky cokoli. Rodiče to vyřešili vskutku šalamounsky - koně jsem měla slíbeného a měla jsem ho dostat, až vystuduji vysokou školu. K jejich cti musím podotknout, že mi pak opravdu nabídli splnění mého přání - jenže to jsem už byla dítěm značně odrostlým, takže jsem si už rozumem dokázala zdůvodnit, proč tu nabídku nemohu přijmout.
Teď mám šestiletou slečnu, která si od svých čtyř let "píše" Ježíškovi o jediné a největší přání - bohužel o totéž, jaké jsem měla v dětství já. A předem vím, že dopadne stejně, jako já. Koně si prostě naše rodina dovolit nemůže. Jenom mi připadá zvláštní, že to největší a nesplnitelné přání se v naší rodině opakuje.
Přeji Vám všem hodně splněných dětských přání a šťastných dětí.
 Kristýna+Robík 


Re: Dětská přání 

(21.11.2002 22:43:41)
Hned, jak jsem si přečetla název diskuze, vytanulo mi na mysli mé největší přání, zcela totožné: živý kůň! Bydlíme sice v Praze, ale v domě se zahradou a spoustou drobného domácího zvířectva a v nejbližším velkém parku se občas jezdci na koních dají potkat, takže když mi bylo pět vůbec mi mé přání nepřipadalo nesmyslné. Jednou jsem ve školce zcela vážně říkala paní učitelce, že budu koně mít, protože mi to rodiče slíbili. Asi máma v nějaké slabší chvilce přikývla, ale já to celou dobu brala smrtelně vážně jako souhlas. Jenže jsem rostla a kůň stále nikde, jenom ten na fototapetě v pokoji v životní velikosti. Do jezdeckého oddílu jsem taky nesměla, že prý jsem moc slabá a je to nebezpečné. Takže když se mi jednou za čas povede si někde zajezdit, jsem dodneška v sedmém nebi. Koně jsou láska na celý život. Letos v létě jsem vzala rok a půl starého syna na pouť a samozřejmě jsem ho hned posadila na poníka. Tvářil se velmi spokojeně ;-) No, myslím si, že v pětadvaceti stále ještě není pozdě na to si plnit dětské sny a tajně doufám, že jednou ....
 Gabča;2 kluci 


Re: Dětská přání 

(21.11.2002 23:12:55)
Moje dětské přání, a vlastně i ml. bratra, bylo mít pejska! Co mi jsme se toho naslibovali, naprosili, nabrečeli. A nic. Maminka měla svoje argumenty- kdo ho bude venčit?, kdo se bude o něj starat?, kdo po něm bude uklízet? A až budete mít svůj byt, tak si tam pořiďte psů třeba deset, ale dokud bydlíte u nás, pes NE!
A tak jsem maminku poslechla. Mám byt a mám (deset teda ne:o)) psa. Takže dětské přání jsem si splnila sama v dospělosti.
 Radka,zatim bez mimi 
  • 

darky 

(20.11.2002 9:23:03)
Ahoj Magdo,
Jen abys vedela, ze v tom nejsi sama. To miminko s hadrovym telickem jsem si prala taky a dostala ho taky ve trinacti. Nastesti ma puberta byla opozdena, takze jsem si mela jeste 2 roky s cim hrat.
 Ola, syn 3 roky  
  • 

pistolka  

(20.11.2002 10:18:58)
Mam podobne dilema, jako Magda s vychrlymi panenkami. Odjakziva jsem mela zcela vyhraneny nazor na hracky, ktere jsou napodobeninami zbrani (hlavne strelnych). Nyni nas syn, bohane zaopatreny ruznymi "konstruktivnimi" hrackami, celou svou dusi touzi po pistolce. Je bystostne presvedcen, ze kdyz tatinek a maminka jsou tak neoblomni, Jezisek ho urcite nezklame. Kazdemu s otresnou jistotou oznamuje, ze jemu Jezisek donese pistolku.
Co myslite?
O.
 Barča(dvě děti) 


Re: pistolka  

(20.11.2002 10:33:17)
Jo, jo,to znam! Ja si jako mala hrala (se svou sestrou) taky na vojaky. Mely jsme pistolky a jsme normalni. Manzel si nikdy na vojaky hral (a neni normalni - to se nabizelo) a nedokaze pochopit touhu syna po "kulicovce". Kdyz jsem byla mala, tak nahradni naplne nebyly, tak jsme to resily antiperlemi.K vanocum dostane vytouzene vojacky a indiany a k narozeninam pistolku. Jak zvladate kdyz po vas dite "strili" ? Postavi si pistolku z cehokoliv, treba z lega, ale dokaze strilet treba i okurkem.
Myslim, ze temer kazdy kluk chce pistolku. A jsem presvedcena, ze pistolka je lepsi nez maketa kulometu nebo roboti zabijaci.
 Jana Z. 


Re: pistolka  

(20.11.2002 10:38:37)
No to je otazka..
Ke zbranim mame u nas doma velky respekt, ten je ale ziskany prave tim, ze ja i manzel jsme "sportovni strelci" od utleho mladi. Jsme kategoricky proti strileni zive zvere, pokud by to nebylo za ucelem potravy (to je asi o necem jinem, nez hon pro zabavu) a oba mame vylozene "pupinky" az na zadku, kdyz vidime jak si to kolikrat ruzni "lide od security" vykracuji se zbrani za paskem..
Pokud nejakou hracku-napodobeninu zbrane dceri koupime prvni pravidlo, ktere se ji urcite budeme snazit tlouct do hlavy bude:
"ze na lidi se nemiri". Zbrane jako takove nejsou spatne, spatni jsou lide, kteri je pouzivaji spatnym zpusobem..
Mate kluka, asi se tezko ubranite takovou hracku mu nekoupit - ale proc mu trochu neusmernovat zpusob hrani ...
A nebo jeste kompromis - detsky luk.. (ale porad plati - na lidi se nemiri;-)))
 martina, 2 dcery 
  • 

Re: pistolka  

(20.11.2002 14:43:47)
Ale no tak. Já se v dospělosti považuju za vtělění antimilitarismu, ba toleranci na pochodu. No a přitom po jistou dobu mého dětství byla mou nejzamilovanější hračkou stará plastiková pistolka nalezená na opuštěném kluzišti. Milovala jsem Vinetoua, knížky od Maye jsem znala takřka nazpaměť, a donutila všechny své přátele dokolečka si na Apače hrát. No a právě ta pistolka, i když mi ji dokonce prokousl sousedovic pes, byla zosobněním téhle hry na kladného, čestného a neústupného hrdinu. A nemířit na lidi, jak radí další čtenářka? No a jak bych se ve své dětské hře vypořádala se zlotřilým vrahem Nšoči Santerem? Tyhle apriori odsudky (zbraní, Harryho Pottera, Barbie atd atd) k ničemu nevedou, důležité je základní žebříček hodnot. To je k zamyšlení, rodičové, ne konkrétní hračky, se kterými si naše ratolesti hrajou.
 Jana Z. 


Re: Re: pistolka  

(20.11.2002 17:14:54)
Martino,
myslim, ze v principu obe rikame to same..Pokud si to, co jsem napsala prectes jeste jednou, rikam, ze zbrane nejsou spatne - spatni jsou lide ci jejich umysly ci zpusob zachazeni s nimi..

Ja jen - a priznavam, ze se v mem pripade jedna o jakousi "deformaci" z hobby:-))(videla jsem asi mnoho strelnych zraneni zpusobenych ne nehodou, ale opravdu blbosti a frajerenim) - nabadam k jakesi vychove, ci poukazani detem na fakt, ze zbrane mohou ublizit..

I ja jsem vyrustala na "kovbojkach a indiankach", litala po zahradach s klackem a hrala si na vojaky..Jenze zase na druhou stranu v te dobe nebyli pocitace se strileckama (jako dospely je hraju)a nebyli filmy krvaveho razeni jako dneska atd.

Ja to neodsuzuji, jenom rikam, ze treba nase dcerka (dokud nedosahne veku, kdy je schopna rozeznat realitu od fikce) ma treba televizi jenom jako prostredek na divani se na video na jeji pohadky, ze na pocitaci ma hry k jejimu veku a pokud ji nejakou "pistolku" koupime, tak to urcite nebude ten druh - ktery je naprosta, skoro presna napodobenina "sapiku" i se zvukem...

A pokud mi nektery chlapecek (holcicky si s tim malo kdy hraji) namiri takovou napodobeninou do tvare a spusti ten rachot, opravdu je ma prvni reakce odklonit zbran vedle.

Ovsem je fakt, ze v nasi rodine jsou asi jine podminky (diky tomu, ze prostredi sportovnich strelnic a lukostrelnic je pro nas a nase dite bezne) a jinak se k tomu stavi treba mamina s dvouma dcerkama a asi jiny pohled na vec nam predlozi mamka s dvouma klukama:-))))

 Leona, 2 děti - 13 a 4 roky 


Taky jsem povolila.... 

(20.11.2002 21:54:30)
I já - velký odpůrce Barbín a jim podobných kreatur jsem dnes kapitulovala - protože kromě koníků a domečku do kapsy Polly Pocket (ten jsme stejně nesehnali :-(( )si malá přeje Bárbinu princeznu a Kena s mašličkou (rozuměj motýlkem) - takže jsem pořídila Bárbiny hned dvě - jednu mluvící a druhou těhotnou s vyndavacím miminkem....Jak znám berušku, na nějakou princeznu si ani nevzpomene, jen co zmáčkne čudlík na panenčině břichu a ona na ni promluví. Ale pro jistotu jsem pořídila i jedny náhradní princeznovské šatičky :-))))))))))))
Brrrrrr - ale aspoň uvidím rozzářená očička - a potom, zrovna dneska celý den tahala hadrovou panenku Kunhútu, takže myslím, že jí vkus až tak moc nepokazím.
 Lida a 2holky 


Hracky 

(21.11.2002 12:47:56)
To je prave ten problem. Deti si ovykle preji to, co vidi u svych kamaradu. A pokud to nedostanu, tak se samozrejme citi ukrivdeni. Take nesnasim Barbie, buzeranta Kena a strelne zbrane (ci jine, ktere pripominaji armadu apd.), ale je mi uplne jasne, ze az holky zacnou chodit do kolektivu, tak proste nebude vyhnuti. Jenom je asi potreba davat pozor, aby to "neprechazelo" meze. To same se tyka televize (Pokemonu a jinych priser). Takze uvidime, kdo "vymekne" prvni. Rodice nebo deti?


Prozatim si jeste muzeme v klidu stavet z drevenych kostek.
 Lída. 


Re: Hracky - pro Lidku 

(24.11.2002 21:22:49)
Lidko, toho "buzeranta Kena" jsi myslela vážně? Nějak mi to s tebou nejde dohromady.
Lída
 Lida a 2holky 


Re: Re: Hracky - pro Lidku 

(25.11.2002 13:15:28)
Lido,


asi jsem pouzila trochu drsnejsi slovnik k popisu Kena (i kdyz homosexualove mi nevadi, mam dokonce mezi nimi mnoho kamaradu), ale nedomnivam se, ze by to byla vhodna hracka pro me deti k formovani jejich postoje.Kdyby alespon bylo jasne, ze homesexual je, on se ale prezentuje jako "naslechteny" partner Barbie. No, Lido, chtela by si snad takoveho manzela? Barbie je nakonec take udesna. Nechci, aby si holky myslely, ze cely dospely zivot zen je o tom, jak budou oblecene, kolikrat denne se musi prevleci, zda maji plny satnik veci, zda jsou dobre "odbarvene" na blond, zda maji perfektni make-up. Jeste jsem nevidela Barbie z normalniho zivota - s kocarem, nekolik "plastikovych" tasticek, ktere se muze Barbie snazit "nacpat" do kosiku u kocaru apd.

To jsou mi milejsi panenky miminka. Alespon se na nich holcicky uci "starat" se o nekoho.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Hracky - pro Lidku 

(25.11.2002 13:29:14)
Barbie "ze života" - trošku drsný vtípek, ale nedalo mi to. :o)))
 Lida a 2holky 


Barbie ze zivota - Pro Monty 

(25.11.2002 18:18:07)
Monty,

jo, to jsem se zasmala - take jedna stranka ze zivota. I kdyz uprime receno, tak jak Barbie vypada, tak mi silne pripomina devcata E55.
 Věra, 2 děti 
  • 

Barevná křížovka 

(26.11.2002 13:27:53)
trochu odbočím od tématu, ale marně scháním návod ke společenské hře Barevná křížovka. Jako dítě jsem jí hrála, ale dochovala se po mě jenom hra, návod se kdesi ztratil a já si nemůžu vybavit, jak se to hrálo. Teď by si jí moje děti chtěly zahrát, ale nemůžeme sehnat návod. Pokud by ho náhodou někdo měl, byla bych moc vděčná. Zdraví Věra
 Jolana Němcová 
  • 

Re: Barevná křížovka 

(22.9.2008 17:18:42)
Vážená paní,
řeším stejný problém. Našel se někdo, kdo Vám zaslal
návod? My tuto hru máme také bez návodu a také
jsem ji v dětství ráda hrávala a dnes už nevíme jak.
Děkuji
J. Němcová
 Iva Vychodilová,pět dětí 
  • 

Dětské přání 

(21.11.2002 20:07:20)
Když já jsem měla pět let,moc jsem si přála mladšího sourozence.
a zrovna když jsem slavila své šesté narozeniny,mámě se narodila dvojčata.(Mirka,Tom.)těď mám pět dětí:Honzík,Andrej,Jožin,5 let,Linda,Lucka,8 let.Honzík a Andrej si přály auto na ovládání,Jožin si přál koloběžku a Lucka s Lindou si přály mít koně.
Nakonec se jim to vyplnilo.Máme statek a v něm aspoň 5 koní.

Iva

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.