| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Stáváme se samotáři

 Celkem 11 názorů.
 Klára 23 
  • 

můj názor 

(25.10.2002 10:38:52)
Myslím, že dnes mladí lidi mají strach někoho najít, pořád si říkají co když to nebude ten pravý, já přece chci ještě žít, nevázat se, chodit na diskotéky, prostě "pařit". Ale pak je jim třicet a patlají se v tom a pak řeší problém jak se seznámit a tak dál. Mě zase hodně lidí říká, že jsem se vdala moc brzo, ale já vím, že ne. S manželem jsem chodila sedm let a dva roky spolu bydlíme, ráda bych měla i mimčo a vůbec si nemyslím, že postrádám tu svobodu jít si s holkama sednout na víno, kafe nebo tak.
Myslím, že by měli ukázat svou pravou tvář a furt si na něco nehrát. Vždyť se přece nemusí hned brát, klidně si můžou žít jen tak jak se říká "na hromádce" Mluvím ze své zkušenosti a zkušenostech mých přátel. Držím všem pěsti ať najdou tu svou polovičku a mají se krásně.
 sally 


Samota byla problém vždycky 

(25.10.2002 17:49:19)
proto byly dřív plesy a "uvádění do společnosti", proto byly "čaje" atd. V dnešní době je internet. Myslím, že právě to "odosobnění", kde člověk není okouzlen "krásnýma modrýma vočima", má něco do sebe. Kupodivu - na internetu lidi na sebe spoustu věcí řeknou. Mohou se víc poznat "duševně", než vlítnou do "fyzického" vztahu. Nejsou handikepováni tím jak vypadají - ať už je to příklad krasavice, nebo brýlatého tlouštíka typu Kvido...
 Anelie 
  • 

Re: Samota byla problém vždycky 

(26.12.2002 22:19:51)
Jenže to co řeknou taky vždycky nemusí být to jak to doopravdy je... nevidíš ty oči,,,, ale byl to problém samozřejmě vždycky,,,,
 Petr 
  • 

Re: Samota byla problém vždycky 

(21.7.2004 20:27:36)
Raději bych dal tedy přednost živému kontaktu než internetu. Internet je spíš pro zoufalce, kteří už zapoměli jak se bavit. Obávám se že do této kategorie spadám už také já :( .
 Kristýna+Robík 


Re: Re: Samota byla problém vždycky 

(21.7.2004 20:37:54)
Internet není pro zoufalce. Naopak mě v době rizikového těhotenství a krátce po narození syna pomohl udržovat kontakt se světem, s částí "internetových" kamarádek jsem se začala stýkat osobně, občas jezdíme na společné výlety s dětmi. Internet, telefon, mobil, televize - ani další vymoženosti za nic nemohou. Jsme lidé, svobodné a zodpovědné bytosti a za to, jak se sebou, svým životem, svojí samotou naložíme, si můžeme jen my sami. Člověk má vždy svobodu jednat.
 Martin Petr 
  • 

Re: můj názor 

(14.3.2006 19:34:35)
já si myslím, že když je nějakýmu chlapovi třicet a cítí se sám, tak si myslí, že může dělat co chce a mít koho chce, tudíž třeba přebrat někomu přítelkyni, i když je o 11 let mladší než on... Mě se to třeba stalo a byl jsem ten kdo byl "poškozenej". Nejspíš si řekl, že na mladší jeho "šarm" bude víc platit... co si o takovým člověku myslet?? to radši nebudu říkat...
 tangerine2 


důvěra je základ vztahu 

(27.10.2002 10:52:02)
V lásce totiž vyhrává,ten kdo má rád míň,to je stará pravda,kterou musím potvrdit.Také jsem se v 19 letech zklamala,jako mnoho jiných,a pokud se někdo zklame ve své první lásce,těžko navazuje další vztah,nechce se mu nikomu věřit.Proto jsem po prvním zklamání vystřídala dost partneru,od kterých jsem nic nechtěla,jen zábavu,ani se na nic jiného nehodili,nešlo jim o nic jiného.
Když jsem o dva roky později potkala svého budoucího manžela,poznala jsem,že mu jde o skutečný vztah,moc se o mne snažil.Chtěla jsem s ním být,ale znovu jsem se začala bát,že mne opustí.Tak jsem na to raději šla takticky,podle písničky Jakuba Smolíka.Byla jsem příjemná,milá,ale lásku jsem se snažila najevo nedat,i když už jsem byla zamilovaná.Čekala jsem,až se vyjádří.Znali jsme se pul roku,mezitím jsme spolu byli na dvou rekreacích,i v zahraničí,ale az po půl roce mi sdělil,kdesi ve vinárně,že se do mne zamiloval,a myslí na mne tolik,že se nedokáže soustředit na počítač.
Je to už deset let,máme spolu čtyřletého syna a čekáme další mimčo,a jsem si jistá,že jsem si vybrala správně a na celý život.Je to kluk,který dokáže odpustit = odpustil mi i nevěru(ještě před svatbou),dokáže pochopit nepochopitelné,je spolehlivý,čestný,skvělý táta,se vším mi pomůže a mohu mu věřit,a to je to nejdůležitější.
 Lida a 2holky 


neni to nova vec 

(28.10.2002 12:41:50)
Ja si myslim, ze "samotari" tady byli vzdy a vzdy budou. Zalezi na lidech samotnych. Je pravda, ze v soucasne dobe je situace vice viditelne - je to z duvodu, ze lide uzaviraji manzelstvi v pozdejsim veku a deti maji take v pozdejsim veku. Drive si holka po maturite vzala svoji temer prvni lasku, v 19tu porodila dite - no, a pak samozrejme sama nebyla (pokud se nerozvedli). Dnes jsou lide opatrnejsi, a to pravem. Musi se totiz starat sami osebe, zadny stat jim jiz nepomuze. A tim padem maji i vetsi naroky na jejich vztah (ale to bylo vzdy). 25 leta zena premysli vetsinou uplne jinak, nez 19ti leta. Stejne tak premyslela i ta 25ti leta z drivejsi doby, jenomze, to uz vetsinou nebyla sama.

Na druhou stranu si myslim, ze se lide stavaji zodpovednejsimi ke svym detem a ke sve rodine, a to si myslim, ze detem jenom prospeje.
 jok 
  • 

Re: neni to nova vec 

(10.6.2004 20:32:57)
Ty krávo pitomá. No jo, ale potom se bude rodit čím dál méně dětí. Neuškodí to ekonomice? Je to dvousečná zbraň Tak bacha na to! Sice mladé svině budou mít děti až třeba ve 30 a výše a co hranice důchodu? Co my všichni. My budeme dřít do 80 let, kvůli mladým sračkám (ženám)? Patří Vás všechny nakopat do prdele sranice namyšleny!!!/
 vranimůra 


Re: Re: neni to nova vec 

(10.6.2004 22:34:03)
Inteligent promluvil.
 Veronika 
  • 

pro Jirku 

(25.2.2005 16:03:08)
Jirko
Mám podobné zkušenosti,po škole jsem odešla za prací do jiného města a tak jsem tam našla pouze krátkodobější vztahy,teď jsem zpátky v rodném městě,mám tu přátelé,ale já ve svých 23 letech už toužím po delším vztahu,po někom kdo mi poskytne oporu,když budu potřebovat a já ho naoplátku rozesměju a vyslechnu,kdykoliv bude potřebovat,fandím Ti,ať najdeš někde tu pravou.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.