| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mobil ano či ne?

 Celkem 19 názorů.
 Květa Holanová,6 dětí 
  • 

mobil ano či ne 

(2.3.2005 10:03:11)
Je nás grupa tak hlasuju proti protože nemám prachy na rozhazování!!!!Haranti to nepotřebuoju???
 Lukáš Klímek 
  • 

Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 9:27:23)
Já si myslím, že by děti měli mít mobily, protože jejich rodiče budou vědět, kde jsou, co právě dělají apod.
 ZuziP 


Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 10:55:21)
Lukasi, nie ze by som chcela rypat, ale ako prosim ta, rodic zisti "kde jsou, co právě dělají apod."?? Obycajne zavolanie mnohokrat nestaci: do mobilu sa da v klude klamat... a da sa aj vypnut. :-)))
Takze neviem neviem, ci toto ako argument obstoji.
 PajaMM 


Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 10:59:43)
To pak ale zalezi na vychove deti a na vztahu rodice-deti. Takze ja proti mobilu nejsem...A myslim, ze moje dcera mi nebude lhat ani ho prede mnou vypinat...Ale to ukaze cas:-)
 ZuziP 


Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 11:06:37)
Ani ja nie som apriori proti mobilu - ak ho dieta potrebuje. A zavisi aj na veku dietata a roznych dalsich podmienkach... Ak nie, tak sa mi to zda draha hracka... ale to je o inom debata.
V kazdom pripade boli Lukasove argumenty dost od veci.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 11:18:16)
Myslim, ze nase mala bude mit mobil od prvni tridy. Nemame pevnou linku, takze az se vrati ze skoly a ja nebudu doma, pekne me prozvoni, abych mela klid. A to stejne, kdyz prijde do skoly nebo kamkoli jinam, kdyz nebudu moct byt s ni...
 ZuziP 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 12:48:40)
Daniela, tento tvoj dovod sa mi rozumny zda. Preco nie?
My vsak pevnu linku mame a navyse, moje deti nebyvaju nikdy doma same bez nejakeho dospeleho. Do skoly rano syna odvezieme a poobede vyzdvihneme. Naozaj nevidim ani jeden rozumny dovod, na co by teraz potreboval mobil.
 Lexi 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 13:48:29)
Zuzi, tento prispevok je myslim z roku 2002 a vtedy bola situacia s mobilmi trochu ina. Dnes maju deti ine vysnivane hracky - digifotaky, empetrojky, stvorkolky... mobil uz prestava byt taky hit ako som si vsimla.
Moja buduca druhacka uz mobil ma rok (zdedila po starsej sestre), vyuzili sme ho cez prazdniny ked bola na sustredeni a u babicky a aj cez skolsky rok ho budeme velmi aktivne vyuzivat, pretoze bude 3 x tyzdenne sama chodit z druziny na gymnastiku a vtedy "budeme na telefone" :-))). Ale faktom zostava, ze dieta ma mat mobil az vtedy, ked ho skutocne potrebuje, a nie preto, ze ho maju ostatni. V opacnom pripade roztocime spiralu "aj ja chcem, lebo uz to maju vsetci".
 ZuziP 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 13:59:02)
Serus Lexi ;-))))
Ale ja som vobec nereagovala na clanok. Ani som ho necitala :-)))
Ani som nemienila reagovat na vhodnost mobilov. Reagovala som na DNESNY prispevok Lukasa, ktory mi proste prisiel od veci, sorry, ak bol niekomu logicky, lebo mne nie. Zvrtlo sa to na mobily, lebo Daniela reagovala tak ako reagovala. Mne je sumafuk co si kto o mobiloch mysli a ake ma na ne nazory. Ci ich detom da alebo nie. Ja mam svoj nazor a netuzim sa o nom s nikym hadat ani polemizovat. Nie je to pre mna dolezite. Len som ho vyjadrila.
 Lexi 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 14:13:00)
Zuzi, no ved nic, ja len ze ako ide zivot.

Ja myslim ze deti dnes tuzia po inych veciach - teda moje po elektrickej gitare aj s kombom a vlastnej kapele.

A este po Petrovi Koncekovi, ale v tomto pripade dievcinu ospravedlnuje len jej utly vek :-)
 ZuziP 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 14:29:49)
A ten nas po Gameboy-i... esteze pochopil, co su to za palky, ktore sa davaju za kazdu hru a rozhodol sa, ze tie peniazky, co do toho mal vlozit (chcel si zaplatit polovicku) radsej odlozi na nieco rozumnejsie (on je strasny drzgros :-)), aj s tym mobilom som ho nateraz odbila s tym, ci si bude platit kredit z vreckoveho, coho sa zlakol, hihi).
Lexi, ozvi sa mi na mail, napis co mate noveho.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 13:49:53)
Ja ti mobil pro dite prece nenutim:-) Taky doufam, ze budu doma, kdykoli bude doma i ma holcicka, protoze se snazime o dalsi mimco, ale stat se muze vsechno a ona bude muset treba byt doma chvilku sama. Ale pevne verim, ze ji do skoly budu vozit i vyzvedavat, ale kdo vi, jak to vsechno muze byt...
 ZuziP 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 14:00:12)
Danielo, ved ani ja ta nenutim, aby si mobil dietatu nedavala. :-)))))) Nemusis sa branit.
 PajaMM 


Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 11:20:05)
Nemyslim si, ze by Lukasovy argumenty byly od veci - argumentoval ze sveho pohledu a nejspis ma se svymi detmi nebo rodici pevne a dobre vztahy a nemusi jim nijak lhat, kde je a co dela, popripade jeho deti jemu - nevim, kolik mu je....:-)
 ZuziP 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(17.8.2005 12:46:13)
Neviem, ake ma Lukas vztahy s rodicmi alebo detmi. Myslim, ze to z toho prispevku vidno nie je.
Ale argument, ktory pouzil, pouzil aj syn mojej kamaratky. A neboli to veru tie prave argumenty preco mobil chcel. Zistila to hned v prvy mesiac.
Opakujem, nie som apriori proti mobilom. Len sa mi zda, ze vacsina deti ich chce hlavne preto, ze ich maju ini. Samozrejme, su deti, ktore mobil potrebuju a rychlo sa s nim naucia rozumne zachadzat. Su vsak take, ktore ho maju skor za hracku... ked vidim deti stukajuce sms-ky do mobilu a telefonujuce o blbostiach, tak veru premyslam. V kazdom pripade si myslim, ze ak svojmu synovi raz dam mobil (ide do druhej triedy a zatial ho nepotrebuje, aj keby ho chcel, samozrejme, lebo "vsetky deti ho maju") nebude to len tak zadarmo a ani s neobmedzenym kreditom.
Problem nevidim v mobile ako takom, ale v schopnosti mnohych deti odhadnut medze, na co vsetko je rozumne ho pouzit. Moj syn je rozumny, ale aj tak vaham. Navyse, nemyslim si, ze na reciach o skodlivosti mobilov, nie je cosi pravdy.
 Hanka 10tiletá dcera 
  • 

Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(10.10.2005 1:24:51)
Jsme slušná rodina,celkem dobře finančně zajištěná.Dcera má telefon,do školy si ho brát nesmí-zákaz ředitele.Svůj mobil dostala pod stromeček,no nic drahého,ale uspokojil.Její spolužačka se svou matkou,bohužel zákaz ředitele nedodržují a milá žákyně se ve třídě chlubí telefonem za deset tisíc.Přijde mi to rozežrané a od jejích rodičů nezodpovědné.Mobil ano,ale s rozumem!!!!!!
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(10.10.2005 7:48:27)
Hanko, jak myslíš, s rozumem? Jako že mobil za tisícovku klidně, ale za deset tisíc ne? Myslím, že je to jedno, když jí to ti rodiče koupí...Spíš jde o to,že by teda ředitel mohl zakročit, když je to pro ostatní zakázaný...
Můj syn mobil nemá a dostane ho až v momentě, kdy ho bude potřebovat.To znamená, že třeba v době, kdy bude jezdit sám na kroužky a sám přijíždět domů, takže bych jinak trnula strachy, když by se zdržel..Mobil si přeje, ale vysvětlila jsem mu, že ho prostě nedostane, protože ho do školy zatím vozíme a na blbosti mu ho kupovat nebudu...Až se rozhodnu, že mu ho pořídím, koupím mu zkrátka nějakej mobil, kterej se dobře ovládá a s cenou to taky přehánět nebudu, protože s ním nejspíš někde práskne, příp. ho může ztratit. Přiznám se ale, že je mi celkem fuk, co mají ostatní děti, ať si pro mě za mě mají mobily třeba za dvacet tisíc...
 Hanka 10tiletá dcera 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(15.10.2005 2:28:17)
Samozřejmě s tebou souhlasím,zajímalo by mě jak máš staré dítě.Je mi také srdečně jedno jaký má kdo telefon,ale těm dětem ne.Když začíná puberta a rivalita mezi děvčaty,věř mi není to jednoduché.Je to věc každého rodiče co dětem koupí a za kolik.Píšu to proto,že té dívce se telefon ztratil a její rodiče podezřívali snad všechny děti ve třídě z krádeže.I my rodiče jsme se všichni ve spolek museli dostavit k řediteli a vysvětlovat jaký má naše dítě telefon.Telefon se nenašel a víš co,dobře jí tak.Jak to asi mohlo dopadnout,když se děvče chlubilo a machrovalo před ostatními dětmi.Ne všichni mohou svým dětem mobil koupit.Všem nám to bylo velice nepříjemné,byla z toho obrovská aféra hlavně proto že to byla dcera inspektorky.Proto kupovat telefon dětem s rozumem,aby se předcházelo takovýmto věcem.
 Federika 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobil ano či ne 

(15.10.2005 15:31:34)
Hanko,tak to chápu...Nemám ještě dítě v pubertě, je mu sedm..Ale donedávna jsme bydleli ve společnosti, kde už pětiletý děti měly mobily, playstation, vlastní televizi , počítač a nejrůznější "in" hračky, se kterými se pak chlubily...Můj syn to samozřejmě taky vyžadoval...Já jsem neviděla důvod, proč mu to kupovat, povolila jsem v případě baybladů a když jsem pak viděla, že si s tím vlastně hraje jen v přítomnosti kamarádů, aby teda nestál mimo, jinak že to sám nevytáhne, docela jsem litovala..Je mi jasný, že ta doba taky přijde, kdy bude něco " nutně" potřebovat a že nejspíš, pokud si ti něco bude přát k narozeninám k vánocům apod, tak to možná i dostane ...Přesto se mu snažím už teď vysvětlovat, jak je chlubení se drahýma věcma nesmyslný a hloupý, že za ty peníze se dají pořídit mnohem praktičtější věci a že není zas taková výhra mít to nejdražší, protože když to pak ztratí, mrzí to člověka mnohem víc...
Nevím, naštěstí chodí do školy, kde ještě většina dětí v pátý třídě mobil nemá, takže to snad ještě nějakou dobu nebudu muset řešit..Jinak jsem ale od známých slyšela a viděla, že někdy tenhle boj v některých školách nastává už v prvních třídách...Tak to děkuju..

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.