| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak zvládnout dítě, které nechce půjčovat hračky

 Celkem 3 názorů.
 Šárka-filip 3 roky 
  • 

nechce půjčovat hračky 

(18.5.2003 23:40:34)
Mám 3 syna,který nepůjčuje hračky,nekdy se mi podaří ho přemluvit,jindy mu ji vezmu a půjčím druhému díteti a pak ho rozčilování přejde,ale není to pořád to pravé ořechové,vysvětlím mu,že i ostatní děti mu půjčují hračky a vrátí jim je,že je vrátí i ony,ale je tvrdohlavej,ale sám to neudělá,nekdy jako hračku za hračku.Snad ho toto období někdy přejde.A ještě me trápí jedna věc,pořád se počůrává nebo ucvrkne ,všicni mi říkají,že má čas,ale ostatní děti v jeho věku tuto věc dávno překonali.
 Mirka, t. č. 4. měs.  
  • 

Opačný problém 

(9.8.2004 16:57:09)
Já, velký přítel dětí nejrůznějšího věku, bych pro své malé přátele potřebovala jinou radu:
Jak zvládnout rodiče, kterým vadí, když dítě nechce půjčit hračku?
Osobně takový postoj rodičů totiž nechápu. Proč nevezmou přání dítěte na vědomí jako fakt, který nepotřebuje zdůvodnění? Sami přece také běžně každému nepůjčují své auto nebo peníze jen proto, že si řekne. Podle zákonů asertivity je odmítnutí laskavosti jedno ze základních lidských práv. Jistěže ve vážných věcech dítě nemůže mít práva jako dospělý - ale co je vážného na hračkách? Nepůjčením hračky přece nikomu nezpůsobí žádnou škodu ani ohrožení. A že by tím utrpěl jeho charakter? Nemyslím. Podle mě je naopak pro jeho osobnost prospěšné, když dostane prostor k takovémuto neškodnému uplatnění vlastní vůle.
Nebo proč vy myslíte, že je v takovém případě potřeba nápravy?
 tereza, dcera 22 měsíců 
  • 

Re: Opačný problém 

(12.9.2008 15:44:42)
Sdílím stejný názor...nedávno nám začalo nepůjčovaceí období, to je moje...bylo někdy i dřív, ale to se řešilo domluvou, či odvedením pozornosti, děti si navzájem měnili stejné hračky...teď je to jiné, prostě to je moje, není to s každým, ale s většinou...a já jí respektuji, zkuusím jí domluvit a pak jí nechám, je to její rozhodnutí...tuhle mi kamarádka říkala, já bych jí tu hračku vyrvala a dala dítěti, co jí chce půjčit, aby viděla, že jí zase vrátí...ale já jsem její opora, nemůžu jít proti ní...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.