| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O studu a nahotě lidské

 Celkem 14 názorů.
 Iva 
  • 

K vymýslení silných témat - proč???? 

(4.10.2002 9:27:25)
Milá Magdo, jsou jedinci internetově "agresivní" více a jiní méně, tedy myslím psavější a méne psaví. Moc nechápu, co zrovna tebe vede k vyvolávání diskusí na stále nová témata. (Diskusí spontánně vzniklých je tu přeci habaděj...) Ze zkušenosti je známo, že většina lidí se zabývá především tím, kde je bota nejvíc tlačí - ať už v profesi nebo alespoň v myšlenkách.
Řadím sebe sama mezi méně psavé, proto se ptám (a nejen pouze tebe...,co některé zde přítomné ženy vede ke zviditelňování se. Extraverze? Sociální izolace na mateřské dovolené? To by idávalo smysl, též jsem měla malé děti. V té době bezdětní známí byli řečí o plenách, kašičkách, hovínkách atd. zakrátko syti...
Jaký další význam má sdělení "světu", že potomek pokakal u babičky křeslo či výzva k vyjádření názoru na to či ono téma?
Na Rodině se už objevil dotaženější nápad - dotazník o spánkových zvycích kojenců a batolat, který autorka slíbila zpracovat a vyhodnotit (Myslím Lída s ikonou noty)...
Tvé texty se mi jinak líbí, nelze jim upřít dar psavosti a příjemného vtipného podání i věcí "všedních".
 Eva 
  • 

Souhlasím 

(4.10.2002 18:35:38)
Ahoj Ivo,
zcela s Tebou souhlasím. Články Magdy Silné mám taky moc ráda, ale poslední dobou mám pocit, že se ta témata "rozmělňují", že už to nějak není ono. A nepřipadá mi nutné dělat kvůli vcelku obyčejnému článku takový barevný poutač a umělě vytvářet diskuze. Magdo, prosím, nezatrpkni, nemyslím to nijak zle. Jen mám pocit (samozřejmě neobjektivní), že ne všechny Tvé články jsou tak "silné", aby bylo nutno jim dělat takovou reklamu. Např. u článku Kláry Kubíčkové tady na stránce s názvem "Všechno se změní, když přijdou děti" jsem se bavila daleko víc. Nezlobte se na mě, je to jen můj názor. Mějte se všichni pěkně. Magdo, ze srdce Ti přeji hodně rodinného štěstí s těmi Tvými pěknými holčičkami i s manželem, asi to musí být docela prima mužskej.
 Katka 
  • 

Re: Souhlasím 

(5.10.2002 11:52:29)
ja taky souhlasim , magdiny clanky uz nejsou to co byvali. a taky mi to pripada divne, ty umele vytvorene diskuse.ahoj
 Zuzana27 


Re: Re: Souhlasím 

(7.10.2002 11:41:41)
Hm, možná Magda píše ty články i proto, aby si některé z nás zlepšily gramatiku.
Zuzana
P.S. Články bývalY!!!!!
 Hanka 
  • 

Zkuste si to sami ! 

(16.10.2002 14:50:49)
Myslím, že je strašně jednoduchý jen tak říct, že články už nejsou to co dřív. Ať si to každý zkusí sám, něco napsat, udělat si legraci ze sebe, ze svého manžela a své rodiny a aby to ještě navíc mělo hlavu a patu a někdo nezasvěcený se tomu zasmál. Nemůžou být přece všechny články stejně vtipné, některý je víc na zamyšlení, jiný na zasmání, ale všechny píše s láskou a to je přece důležitý ne? Tak je tak berte, když se nad nima chcete zasmát, tak se zasmějte a když se Vám nebude líbit, cvakněte si na další a je to...
 Andrea, 2 kluci 
  • 

Re: K vymýšlení silných témat - proč???? 

(4.10.2002 20:26:03)
Nejsem sice žádný kamenný zastánce Magdiných článků. Když mě chytne titulek, přečtu si s chutí jakýkoli článek a naopak. Ale nechápu, proč se někdo pozastavuje nad tím, že na "rodinném" serveru někdo píše o běžných a třeba i málo diskutovaných tématech a chce znát názory ostatních? Pamatuji, že u nás v rodině bylo téma nahoty taky dost tabu, občas mě napadá, že se budu muset nad tímto tématem vzhledem k růstu mých dětí taky trochu zamyslet a ráda se dozvím, co na to ostatní. Není ničí povinnost si takový článek číst, procházet příspěvky ani nějaké psát. Hodně diskusí je na tomto serveru asi proto, aby zde každý našel, co ho zajímá. A vzhledem k tomu, že server se jmenuje RODINA a je zaměřen na malé děti od jejich početí až po jejich dospívání, asi je logické, že zde budou články s dětskou tematikou převládat.
Já jsem na mateřské se dvěma malými dětmi, k tomu strávím denně 4-5 hodin nad svou prací u počítače a občas se ráda odreaguji tím, že si přečtu něco od ostatních maminek - a jsem ráda, když je na tomto serveru něco nového(pokud člověk bydlí v menší obci, je těžké diskutovat s dostatečným počtem dalších maminek osobně a poznat dostatečný počet různých názorů). Není nic divného na tom, že komunikace je jednou ze základních lidských potřeb, že chybami (i cizími) se člověk učí a čím více názorů zná, tím lepší si udělá názor sám. Proč se tedy divit, že někdo dává ke komunikaci podnět? Také nejsem žádný pisálek, ani nedokážu posoudit, jestli je to dobře nebo špatně. Ale rozhodně jsem ráda, když mohu poznat názory, zkušenosti a nápady ostatních, protože mi nepřijde, že jsem naprosto dokonalá, a někdy se docela ráda poučím a třeba i pobavím. Až mě přestane téma "děti" zajímat, budu více navštěvovat jiné servery, ale nebudu kritizovat, že na RODINĚ se píše o rodině.
 Klára, 2 raubíři 


Re: Re: K vymýšlení silných témat - proč???? 

(4.10.2002 20:43:18)
Naprosto souhlasím, je to opravdu silné téma a jenom proto, že se okamžitě neobjevily desítky reakcí neznamená to, že je zbytečné o tom psát - já jsem hned po přečtení článku začala řešit, jestli je náš styl sexuální výchovy správný. Proč proboha zpochybňovat něčí právo na to psát o takovém tématu či takovým stylem, jak je to napsané? Spontáně založené diskuse na tomhle serveru jsou výborné, články na hlavní straně neslouží hlavně k diskusi, ale spíš jako "beletrie", tedy tak to vnímám aspoň já. Takže pokud někomu přijde tohle téma jako uměle vytvořené, aťsi, já si to nemyslím. Magdě držím palce do dalšího psaní, nenechej se nikým a ničím odradit...
 Sylvie 


Co vede ke zviditelňování se? 

(5.10.2002 20:00:13)
Ivo, ptala jsi se, co některé ženy tady vede ke zviditelňování se. Nu, nemůžu mluvit za ostatní, ale konkrétně u mne je to jistota, že co má myšlenka, to záchvěv geniality, a jako taková si zaslouží (přinejmenším) být vtesána do kamene. Nicméně bušit do klávesnice je méně namáhavé, než bušit do žullového šutru, tak si tak ulehčuji práci :o) A na i-netu je hrozně fajn, že co se mi líbí, to si přečtu, a za autory kteří mi nepřirosli k srdci nebo témata, která mi nic neříkají, zbytečně nemusím utrácet penízky za připojení :o) To mi připadá jak velká výhoda oproti např. časopisům, které prostě musím koupit jako jeden celek...

s.
 Jana 


Re: Co vede ke zviditelňování se? 

(6.10.2002 12:38:33)
Sylvi,
píšu sem ze stejného důvodu jako ty. Nedá se nic dělat, ty myšlenky si zveřejnění prostě žádají ;o))))
J.
 Henri Ani/Toni/Šíša/Miki 


Re: Re: Co vede ke zviditelňování se? 

(6.10.2002 21:56:37)
Holky, už dva dny přemýšlím, jak Ivě odpovědět, abych nevypadala, jako "extrovertní a agresivní" potrefená husa.
Inu i povídání o dítětem pokakaném tatínkovi a jeho nejbližším okolí má pro mě ohromné kouzlo. Možná proto, že i Anička se dovedla pokakat od patiček až po lopatičky a dnes na to ráda vzpomínám, dokonce to někdy dáváme k dobru, když je vhodná situace.
Spíš bych se otřásla, kdybych tady viděla jenom potem a krví umazané články s pseudohlubokým posláním.
Ale to není odpověď na otázku. Takže: články na rodině čtu proto, že se pořád ubezpečuju o tom (někdy marně), že žijeme podobně normální život, jako autorky a píšu proto, abych si to ověřila na reakcích okolí. Když to někoho nezajímá, nemusí to číst.
Ale samozřejmě každý názor je vítán.
 Míra & spol 


Kdo chce ... 

(7.10.2002 13:36:31)
Kdo chce, ať si přečte a kdo nechce, tak ať nečte - je to jednoduché. Jo a mám dojem, že diskuze (tedy pobídky k nim) nevytváří Magda, ale "pán serveru", takže opět: Kdo chce, tak napíše a kdo ne .... a přestaňte se už holky hádat !
 Pavla, 2 děti 
  • 

Ivo, za tvůj příspěvek neděkuji! 

(17.10.2002 23:05:40)
I já se řadím mezi nepsavce, nicméně, otevřu-li si nějaký článek, jeho téma mě zajímá, a ráda bych si přečetla diskuzi na dané téma, a nikoli to, co si rozpoutala ty tady. Pevně doufam, že až se připojím příště, najdu tu už něco o sexuální výchově. V kterém věku s tím kdo začal (s výchovou samozřejmě), ap.
Díky
(to patří Magdě a podobným psavcům, kteří nelení a informují nás o výkalech a blinkání svých potomků a podobných příjemných nedůležitostech, kterými máme my - matky na mateřské zaplněnou podstatnou část života.)
 Martina z Martinan a maternity 
  • 

V niektorych situaciach je dobre inspirovat sa druhymi! 

(10.10.2002 17:06:08)
Podla mna je skurocne otazka sexualnej vychovy este stale dost nedocenovana... rozmyslali ste napr. ako vysvetlit rozumne dietatu, preco by nemalo manipulovat so svojimi genitaliami pred druhymi ludmi, preco sa nemoze "zosvadbit" s vlastnym rodicom ci surodencom, preco sa chlapci nebozkavaju, preco tety nechodia bezne hore bez...?
Je velmi uzitocne si to prebrat s dalsimi rodicmi!
 Eduard Nud 
  • 

Stud? 

(28.3.2010 9:09:25)
Neexistuje. Dobrovolně pravidelně. A s nadšením. Nahota v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství. A... a... ale vážně. Nahota nikdy nikomu ještě neuškodila. Opravdu nikomu. Ostatně příroda se ošidit nedá. Tělo si samo řekne, co potřebuje. Když ho ale člověk neposlouchá a myslí si, že to nepotřebuje, škodí tím jenom sám sobě. Časem se to projeví i na jeho psychice. Tady platí jedno pravidlo spokojené bytosti: do ničeho se nenutit a nic si neodříkat. To máte jako s jídlem. Když máte chuť na tavený sýr, je to proto, že obsahuje látky, které momentálně potřebujete. Můžete doslova s odpuštěním vyžrat celou ledničku, nakonec si ten tavený sýr stejně bude muset dát. Jenomže když má kdokoliv z nás, vážení přátelé, touhu po nahotě a trochu toho pomazlení, nepomůže mu jídla ani škopek ni vana. Náhražka zůstává náhražkou, navíc zrovna přejídání nám tu nahotu a něhu abych tak řekl poněkud znemožňuje. Já vím. Přejídat se není nemravné a nejsou s tím takové problémy. Ale! Vždyť jsou to taky lidé.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.