| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když žena přestane v těhotenství kouřit...

 Celkem 25 názorů.
 pipi 
  • 

jo 

(28.1.2006 18:30:44)
jo jo
 pipi 
  • 

jo 

(28.1.2006 18:30:50)
jo jo
 Delphina a Péťa 12/06 


:-) 

(1.4.2006 18:44:21)
Na vsem je proste videt, ze na zenskych je toho vzdycky vic, nez na muzskych. Jeste, ze jsou ty chlapi na nas hodny a snazi se nam pomahat. Jenze na ty nejtezsi veci je zenska stejne vzdycky sama. :-)
 Verulinka 


Něco na tom bude... 

(7.1.2007 15:00:12)
já osobně s cigaretami bojuji jak jen se dá. V prvních dvou měsících těhotenství jsem nemohla kouř z cigarety díky častým nevolnostem ani cítit. Ale nyní nevolnosti ustoupily a já si sem tam začala od partnera potahovat z cigarety, až jsem si sama zapálila celou a opět kouřím. Stydím se za to, ale neodolala jsem. Znám spousty žen, které kouřily během těhotenství a dokonce sám lékař jim to doporučil, protože pro tělo i plod je to prý velký zásah, když mu odeberete něco na co je navyklé. Nevím, jestli je to pravda, spíš mi to přijde jako útěcha pro výčitky z kouření... Jak nejlépe odvyknout? Stačí to jen omezit? Jsem na třech cigaretách denně a to před otěhotněním jsem jich vykouřila krabičk a půl. Díky za radu. Verulinka
 farky 


Re: Něco na tom bude... 

(7.1.2007 21:00:36)
ahojky,ja pred tehotenstvim jsem vykourila priblizne krabicku denne a ver tomu,ze se da odvyknout.proste jsem prestala.ovsem mela by jsi to zarazit dokud jsi na trech cigaretach denne jelikoz jak sama jsi uz psala,tak jsi zacala na popotahovani a ted uz jsou to tri denne.ostatne uz jenom predstava,ze posilas davku nikotinu tomu diteti by te mela motivovat.
a k tomu brisku,nic si z toho nedelej ze je male,proste u kazde z nas to zacne rust jindy.nejdulezitejsi jsou pohyby,az je ucitis.a to ze se bude mimco hybat v miniaturnim brisku a nebo v balonu,to mas uplne jedno. a ver tomu,ze my co jsme meli pred sebou balon,bychom urcite menily za nejake mensi brisko,uz jenom kvuli problemum zad,ze si nezavazes tkanicky u bot,...
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Něco na tom bude... 

(8.1.2007 20:15:24)
Verulinko
a co zkusit optat se na to v nějaké poradně na odvykání kouření? já tedy před těhu kouřila a řekla bych že hodně. Ale jak jsme zjistila že jsem těhotná nedělalo mi problém přestat.A samo pak už jsem radši nezačala.-)
Ale nevim jestli by nebylo dobrý třeba zkusit žvejkačky nikoretky nebo tak něco. říká se,že když ti to působí stres a úzkosti...absták tak je miminku špatně,ale já nevim,řekla bych že je to fakt spíš alibizmus. Podle mě je to pořád lepší než ho dusit:-(
 *Aida* 


Re: Něco na tom bude... 

(9.1.2007 14:03:57)
Verulinko,
nejdrive si zaslouzis pochvalu, protoze prejit z krabicky a pul na tri cigarety je velky uspech. Takze se poplacej po rameni. Pokud jsi prvni dva mesice nekourila, tak tim abstakem uz jsi prosla, jen byl prebity silnejsimi fyzickymi nevolnostmi. Ze trech cigaret uz abstak mit nebudes, jen tu chut. Pokud budes opravdu chtit, tak ji prekonas a ja verim, ze ano. Vzdyt nejvetsi kus prace uz mas vlastne za sebou. Hlavne nesklouznout ke koureni vice a vice cigaret. Sama vis, jaky vliv to na miminko muze mit a podle toho, co pises, Ti na nem hodne zalezi. Zvykacky, naplasti a jine nahrazky se v tehotenstvi nesmi, to vim od PA, ktera u nas vede kliniku pro tehotne, co chteji prestat kourit (tady podotykam, neni to v CR a koureni v tehotenstvi je tu jevem celkem beznym, proto jsou tu na to i zarizeni).

Zdravim Jiru :o).
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: Něco na tom bude... 

(10.1.2007 21:55:32)
ahoj Aido:-)už je mrně tady??? asi mi uniklo:-(
 *Aida* 


Re: Re: Re: Něco na tom bude... 

(11.1.2007 19:41:11)
Jiro,
malo chodis na porod doma hehe :o))). Mrneti uz je mesic, narodila se 8.12., nakonec mi to vyslo lepe, nez jsem si predstavovala. Rodila jsem v noci mezi pulnoci a treti rano, takze deti to prospaly. I ten bazen jsme stihli napustit, takze se mala narodila do vody. Tentokrate jsem si to uzila, jen na konci byla trochu panika z me strany. Ale celkove SUPER. Jo a mala se jmenuje Nadia. Jinak na porod doma prosim mrkni, delam tam takovy apel hehe, jsem zvedava, co z toho bude :o).
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: Re: Re: Něco na tom bude... 

(11.1.2007 20:02:09)
Aido no tak to gratuluju:-))) to je super:-))) jdu na porod doma:-)
 mrvianek 


Re: Něco na tom bude... 

(1.2.2008 21:13:09)
jo,jo
 zuzlabetka 


mno asi jo 

(9.8.2007 18:21:45)
Já mám 3.týdny do porodu....Bohužel jsem kouřila do 7.měsíce asi6cigarett denně měla jsem na ni nepředtavitelnou chuť....Přítel kouří dál a je mi to nepříjemné pokaždé když si předemnou zapálí mám chuť si zapálit taky,ale kvůli tmu tvorečkovi to nesmím...a také když kouříte v těhotenství,,pak vás pálí pořád žáha,více než nekuřačky.....
 Jana 
  • 

Díky těhotenství jsem taky přestala kouřit 

(17.8.2007 10:39:13)
Hodně mi pomohla stránka http://www.dwich.cz/cs/obsah/jak-prestat-kourit-behem-21-dni/ . V pondělí to bude měsíc, co nekouřim, ale partner, ten kouří pořád, i když říkal, že když to dokážu já přestat, tak on to dokáže taky. Teď je schopnej mi říct akorát, že mě obdivuje, ale co mi to je platný, když si předemnou zapálí a je mu jedno, že mi to není nejpříjemnější. Snažim se ho aspoň přesvědčit, aby v pokoji, kde spíme si to odpustil. Uvidíme, co je silnější - jestli já nebo jeho lenost jít si zapálit třeba na záchod :)
 maia, 5-letý špunt 
  • 

Není to sranda, ale stojí to za to! 

(23.12.2007 22:29:51)
Ahoj všem, ráda bych připojila svoji zkušenost s odvykáním kouření v těhotenství.
Musím říct, že mně osobně nedělalo v prvních měsících velký problém nekouřit, ačkoli předtím jsem vytáhla skoro krabičku denně.
Změnilo se to, když jsem se učila v 6. měsíci na důležitou zkoušku, to jsem si musela z nervozity zapálit. Když se na to podívám zpětně, nadávám si, že jsem si nedala tu žvejkačku... sice obsahuje nikotin, ale nejsou v ní další jedy jako v cigaretě.
Když jsem kojila, kouřila jsem třeba 2 cigarety za týden. Bohužel můj nyní již ex-manžel kouřit nepřestal. Je to jistě výmluva, kdybych se více snažila, mohla jsem to zvládnout i bez něj, ale řeknu vám, že mi to určiě neusnadnil. Doma sice nekouřil, ale jakmile jsme vyšli před barák, už si přede mnou zapaloval.
Kojit jsem přestala když byl malému rok a od té doby jsem zase zhruba na svojí krabce za den.
V současné době si s přítelem chceme pořídit miminko, takže si pročítám různé rady jak s kouřením praštit. Mám v plánu zkusit přestat tak dva měsíce před tím, než se začnem snažit... no, blíží se to, mám trochu strach jak to půjde, ale myslí, že mi hodně pomůže že přítel nekouří a podpoří mě (navíc je flegmatik takže i když budu protivná, zachová klid).
A mimochodem, těhotenství je v příbalovém letáku žvýkaček a náplastí sice uváděno jako kontraindikace, ale zároveň jsem se dočetla že je to lepší než cigareta. Zkusím to zjistit.
Zdravím a přeji všem hodně úspěchů v boji proti závislosti.
Maia
 Majkiki 
  • 

jojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjoooooooooooooooooooooooooooooo 

(20.5.2008 13:09:45)
To je čistá pravda já se taky pokoušela ale prohrála. Ale aspoň sem to skusila.
 Bobíci 


Ruku na srdce 

(20.5.2008 14:20:21)
Tak schválně těhulky, nebo už maminky, kolik Vás opravu přestalo v těhotenství kouřit? Je to velmi nezdravé, jak pro maminku tak pro nenarozené mimi. Sama jsem kuřák (sice ne moc silný), ale v těhotenství se mi kouření podařilo pouze omezit. Takových Amazonek, si myslím, je velmi málo. Ale jako chlubení je to výborné téma. Takže ruku na srdce a upřímně, opravdu těhotenství dovedlo vyléčit Vaši závislost na nikotinu?
 ascape+Bára 09/05 


Re: Ruku na srdce 

(20.5.2008 16:34:09)
já jsem přestala během těhotenství kouřit úplně dokonce i celou dobu kojení, ale samozřejmě jsem se ke kouření vrátila- bohužel....Rv
 MishuI 


Re: Ruku na srdce 

(22.7.2008 18:38:22)
Kouřila jsem 6 let vkuse.V poslední době necelou krabičku denně.Těhotenství jsem zjistila V 8tt,během 9tt jsem chodila k příteli 3x denně na 3"prásky",ale pak mi takovéhle "kouření" přišlo zbytečné,přestala jsem úplně.Musím uznat,že přítel mi byl obrovskou oporou,přestal se mnou a taky se doteď drží.Ovšem největší motivací bylo to miminko,co mi roste v bříšku.Žádná z nás nemá právo úmyslně ničit zdraví svých dětí,ať už narozených,či v břiše.Vím,že není sranda přestat(snažila jsem se několikrát,až to těhotenství mě dokázalo motivovat),ale určitě to má velký význam.Teď nemůžu cigaretu ani cítit,vyhýbám se kuřáckým restauracím.Jsem na sebe pyšná,že jsem dokázala přestat a mám se mnohem raději!
 Katerina(0deti) 
  • 

Re: Ruku na srdce 

(22.10.2008 8:31:00)
Ahoj,
jsem asi 4 tydny tehotna, takze jsem uplne na zacatku. Kdyz jsem se to dozvedela byla jsem moc rada, ale v hlave je porad ten skaredy strasak a to koureni. Kouřim již asi 13 let a vzdycky jsem si rikala, že je jednoduche prestat. Ted uz vim, ze nemam silnou vuli a stydim se a uziram v duchu jak skarede se ke svemu nenarozenemu miminku chovam. Behem dvou dnu jsem sve koureni stahla na 4 cigarety denne ( puvodne to bylo dene 25). Takze nejaky uspech to je, ale mam v planu prestat uplne. Dalsi problem je, ze ted musim bydlet s rodici do te doby nez s pritelem dostavime baracek. Bohuzel u nas jsou vsichni kuraci takze budu muset byt celych 9 mesicu ve svem pokoji a to taky neni moc prijemneho, protoze pasivni koureni je to stejne jako kourit. No doufam, ze to vsechno prekonam a ze se to nejak urovna a vse bude Ok.

cauky

Ps: preji vem maminkam, ktere chcou prestat kourit hodne sily !!!!
 Weuunka+Terezka 


Re: Ruku na srdce 

(6.8.2009 10:43:52)
Tak koukám, že jsme na tom úplně stejně, jsem taky 4 týdny těhotná, stavíme domeček a bydlíme u tchýně. Nejvíc mě trápí kouření a taky, že jak přestanu, tak si toho všichni všimnou a domyslí si proč,.... takže to budu muset nějak zahrát do autu, nesmí se dozvědět, že jsem těhotná,...Na miminko se těším a od tchýně si to zkaziot nenechám!!!
 olis 37+5 
  • 

Re: Ruku na srdce 

(9.10.2009 21:55:15)
do 6. mesice jsem kourila tak cca 10 denne..pak jsem na mesic a pul prestala a ted kourim cca 0-4..nebo tyden vubec a pak denne 4..urcite to je spatne,ale nevim proc se nepriznat a tvarit se,jak matka tereza a ty co kouri odsoudit..
 Wanesska123 


Re: Ruku na srdce 

(18.1.2010 16:09:03)
Ahoj,kouřím přibližně stejně,někdy i těch deset,někdy mínˇ. Moc chci přestat ale nejde mi to! Už tak je to na mně výkon. Než jsem otěhotněla,kouřila jsem denně krabičky dvě,tedy kuřák silný. Miminku se snažím ukradený kyslík vynahrazovat spoustou čerstvého vzduchu ale co mně děsí nejvíc je syndrom náhlého úmrtí novorozence,to je pro mně opravdu strašák! Jinak znám pár maminek,co v těhotenství kouřily daleko víc a jejich děti jsou zdravé.
 Ferris 


Re: Ruku na srdce 

(20.11.2008 13:49:56)
Ahoj, já přestala kouřit ve chvíli, kdy jsem zjistila první těhu. A zase jsem začala, když jsem přestala kojit, mezi tím ani jednu. Po dobu těhu to bylo úplně v pohodě, při kojení už to bylo horší, ale vydržela jsem. Teď jsem podruhé (snad to ještě nezakřiknu - velmi rané těhu) a nekouřím od chvíle, kdy jsem to zjistila. Nemám chuť, asi je to psychický blok, prostě nemůžu, když to mimčo chci (a ještě k tomu trpím pocitem, že to bude holka ~;)). Ale nemůžu říct, že to vydržím i potom až mimčo odroste, už mi nebudou bránit hormony ~;)
Musím říct, že manžel sice nepřestal, ale přede mnou si nezapálí. A když jde kouřit na balkon, tak na mě ještě omluvně koukne ~:-D Určitě si nestěžuju ~R^
Všem vám držím pěstičky, aby se vám to povedlo aspoň na dobu těhu a kojení.
 Glove 
  • 

Re: Ruku na srdce 

(6.10.2009 22:24:11)
No jo, jen si hulte... i třeba po skončení kojení... a pak si stěžujte, jak jsou pořád vaše děti nemocné, či dokonce na vše možné alergické....
 Wanesska123 


Re: Ruku na srdce 

(18.1.2010 16:24:07)
Fajn. Nechci kouření bránit,vím,že to zcela určitě dobré není. Ale jak to teda,že když mojí kamarádce ve druhém měsíci těh. zemřela maminka,ona celé těhotenství prokouřila a proplakala,tak jak to,že dnes má kluka jako buka,je mu 17 let,maturuje,je vesel a zdráv? Neříkej,že vyjímka potvrzuje pravidlo,mám ještě jednu známou..

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.