| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nadané děti 3

 Celkem 2 názorů.
 Kuba Zavrel 
  • 

text vola 

(2.12.2008 9:33:24)
Umaturman je (p...)Jinak hezke :D
 Effelein 


více vědět, více být 

(25.9.2009 12:12:48)
PO přečtení textů týkajících se této thémy jsem si uvědomila, proč jsem ve svém dětství a po čas puberty měla tak značné problémy. Především v socializaci. Bohužel,řekla bych, spadla jsem do extrému relativně nevyužitých talentů. Doteď mne mrzí fakt, že velmi pravděpodobně nikdy nebudu schopna naplnit ten svůj hlad po intelektuální realizaci v práci. Zjednodušeně řečeno-osud to zařídil jinak. Jen se člověk musí vyrovnat s tím, že bude dělat v životě práci "podprůměrnou", bude pracovat "s hloupějšími" /což mne často bohužel dovede vytočit, zvlášť když to kazí mou vlastní práci/, a že tím pádem nebude plně spokojen. Svůj komentář zde vkládám právě v tuto chvíli ale proto,abych se vyjádřila také v onomu specifickému vedení dívek. Když holčičce nebudu oblékat ony volánkové šatičky, lidé ji sice budou více respektovat jakoby konkurenceschopnou, ale jsem přesvědčena, že negativní dopad by takové úmyslné jednání mohlo mít na její vnímání ženství, stejně tak ony role ať už v TV nebo kdekoli jinde. Ona je jedna věc totiž moderní společnost a jiná sama příroda. Taky by měla matka zrovna právě dohlédnout na to, aby holku "zavedla" do svého ženského světa spjatého s vařením...vytvářením domova-tepla. Páč pokud dívka nebude osaměla vědkyně, bude mít zcela evidentně problémy s výchovou vlastních dětí. V době, kdy její Ego bude nejmíň dvakrát znásilněné nočním pláčem, rozumíte mi.. tam ji pak těch pár bodů IQ navíc možná bude spíše osudovou překážkou. Ne tolik osudovou pro ni, ale pro její potomky. S tím bych se chtěla vyjádřit i k moderní "feminizaci", kterou s přibývajícím věkem vnímám dnes už jako škodlivou a vůbec ne feminní. PRotože už nejde o zájem najít to nejlepší možné řešení soužití muže a ženy ve svazku-ve společnosti na všem úrovních, ale o perfekcionistický boj a cokoli, co se dá nazvat spravedlností. Přitom nám uniká fakt, že ten rozdíl mezi pohlavími má svůj hluboký smysl pro harmonii a zvýšené IQ na tom nic nemění, stejně jako snížené. Pokud nemluvíme vysloveně o extrémech, kteří bouchají hlavou do zdi v sanatoriích,nebo tráví noci nad mikroskopem.
Na závěr bych chtěla říct, že jsem moc ráda, že se píšou takovéto články, vznikají různé organizace směřující touto cestou,pro zdravou společnost je to zapotřebí. S pozdravem Effelein

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.