| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Snažíme se 4 - Antikvariát

 Celkem 7 názorů.
 Petra, 3 kluci 
  • 

Blahopřeji 

(19.7.2002 12:08:01)
Ahoj Henri,
sice se neznáme, ale doufám, že Ti mohu takto tykat.
Tak především, skláním se před Tebou jak nejvíc můžu. A hned na začátku - nepřemýšlej o tom, jaké by to bylo kdyby... Ty MÁŠ a to 2x podtrhuji - NORMÁLNÍ a fungující rodinu a zvládáš to. To, že je Vás víc a ještě bude, přece nic neznamená. Přijala jsi děti Tvého muže za své a tak to prostě je. A Ten bývalý vztah tam bude pořád. Možná se časem všechno zbrousí, ale bude tam. Zvlášť, když z něj jsou děti.
Já jsem si také vzala mého muže jako "ta druhá, další". Můj muž je také o 7 let starší, rozdíl je v tom, že jeho 2 děti s ním nebydlí, jsou "víkenďáci", jak jim teď už s úlevou a bez zášti dokážu říkat a spolu s námi i naše 3 děti. Bylo to s jejich souhlasem (to, když to jednou nechtěně vylétlo z mých úst a já se pokoušela zachránit situaci).
Prostě jsem se zamilovala do rozvedeného s dvojčaty. A myslela jsem si, že všechno zvládnu, že to není až taková komplikace, když s ním nebydlí a všechno mají se svou bývalou ženou "vyřešené". Takže jsme se po 2 leté známosti vzali. No, "vyřešené" to sice měli, ale jen do té doby, než jeho předchozí žena zjistila, že "její muž" navázal 2 roky po rozvodu další vztah. A co vztah, on se bude ženit ... Takže to začalo trapnou scénou na naší svatbě, pokračovalo "chytrými" poznámkami jeho dvojčat při návštěvách u nás když jsme delší dobu nemohli mít děti (na to, aby to dvojčata měla z vlastní hlavy byla moc malá) a pokračuje to dodnes. A to i přesto, že ta paní je také dnes vdaná. Jenom Tě můžu utěšit - už to nemá takovou intenzitu (taky stárnem) a dvojčata taky už mají jen přece víc rozumu. Láska ale hory přenáší. Naučila jsem se počítat do více než 100 a hodně rozdejchávám a učím tomu i "své" děti. Ale co s jistotou můžu prohlásit - šla bych do toho znovu - s mým mužem ano. Obdivuji ho za jeho trpělivost a "svatozář" nad hlavou, za jeho vytrvalost při dohadování se o dvojčatech a věcech s nimi spojených, za jeho obranu, když se mi dvojčata snažila "osladit" život a on stanovil jasné hranice jejich chování, za to, že nedělá rozdíly mezi dvojčaty a našimi kluky. Obdivuji a mám ho za to ráda ještě víc. A když se tak zpětně dívám, možná, kdybych si našla někoho jiného, bylo by to jiné, ale bylo by to to pravé?
Měj se krásně, přeji Ti dalšího potomka a vydrž. Tvoje rodina za to určitě stojí.
 Henri Ani/Toni/Šíša/Miki 


Re: Blahopřeji 

(24.7.2002 22:48:18)
Moc děkuji za blahopřání, ono snad opravdu ale není k čemu. To jak jsem se zamilovala bylo přirozené a pořád považuji za stejně přirozené, být se svým mužem. A tu svatozář nad ním někdy vidím taky (i když, mezi námi, jsou situace, kdy bych ho zakousla jak myš! :-)
I tak velice děkuji za povzbuzení, člověku někdy udělá dobře jenom to, že v tom není sám. Bez škodolibosti.
Dík
Henri
 Klára, 2 raubíři 


kojte dál... 

(20.7.2002 20:34:28)
Zkuste Aničku ještě chvíli neodstavovat, nejsem sice z onoho zmiňovaného etnika, ale svého syna pořád dost vydatně kojím a za dva týdny čekáme druhé miminko - otěhotnět se dá i při kojení, toho je náš druhý cvrček jasným důkazem!
 Jitka 
  • 

Re: kojte dál... 

(22.7.2002 11:31:42)
Take myslim,ze nemusite prestat kojit jen abyste mohla otehotnet. Vam ani nenarozenemu mimcu to neublizuje, tak proc odstavovat. Kojim svou dceru temer dva roky a prestanu az to nebude potrebovat. Jinak planujeme take dalsiho cvrcka. O tvz. tandemovem kojeni se muzete dozvedet vic tady v poradne pani primarky Paulove nebo na internetovich strankach ligy kojeni.
 Sylvie 


Re: kojte dál... 

(22.7.2002 23:29:55)
Henri, přesně tohle jsem ti chtěla napsat taky. Měsíčky se mi dostavily rok po porodu - tou dobou jsem ještě cca 4x denně kojila. A otěhotněla jsem i přes kojení. Jo, též nejsem z "etnika" :o)

S.
 pavla 
  • 

ženy rozvedených manželů 

(21.7.2002 17:11:31)
Ahoj Henri, děkuji za krásně napsaný článek o radosti i bolesti, kterou si musíme procházet s mužem " z druhé ruky." Kdesi jsem četla, že s rozvedeným manželem si bereme také jeho bývalého partnera a je to bohužel částečně pravda. Ty neustálé hádky, nutnost posouvat hranici své tolerance při návštěvách dítěte z předchozího vztahu, ustupovat a ustupovat a hlavně se dívat, jak ti naši milovaní chlapi trpí. Chtěli by nás mít doma všechny, své děti a nové ženy, nenervovat se, jestli bývalka se nerozhodne vydírat omezením styku s dítětem, moci zavolat vlastnímu dítětěti bez toho, že se pohádá s bývalou manželkou. Při návštěvách svého dítěte se dívat, že je vychováváno úplně jinak, než by bylo, kdyby..., že je naočkováno proti všem v jeho rodině a hlavně s klidem zvládat alespoň přirozené dětské vydírání typu " když nemůžu hrát na počítači, nebudu se sem příště těšit". Když mi rodiče kdysi říkali, že mi budou vadit peníze na výživné a návštěvy syna z prvního manželství, nevěřila jsem. Děti přece miluji a toho nádherného chlapečka si musel zamilovat každý. Měli pravdu, je to strašně těžké. Ale i oni už přišli na to, že můj muž za to stojí. Když nám dokroři při prvním těhotenství řekli,že naše miminko bude postižené, společně jsme se rozhodli k tomu nejhoršímu v mém životě - přerušení v pátém měsíci. Manžel spal se mnou v nemocnici, držel mě za ruku, křičel na doktory, když jsem byla v ohrožení života. Pak zoufal z každých špatných výsledků, sháněl lékaře i léčitele a společně jsme bojovali, abychom ještě nějaké miminko měli. Miluje mne a nyní i našeho společného syna, umí se o něj postarat a váží si rodinné pohody. Která žena si může být jistá, že její muž bude přebalovat, vozit kočárek, vše s radostí a v pohodě? Takže i rozvedený muž s dítětem má své výhody. Teď nás cěká nová zkouška - na tři týdny přijede můj " nevlastní syn" a seznámí se s bráškou. Snad to zvládneme bez větších stresů a hádek. Držím palce ve snažení o další miminko. Ahoj Pavla
 Madla & 3 trpaslici 


Henri, 

(22.7.2002 3:30:33)
myslim, ze to vsechno zvladas a zvladnes velmi dobre - jen tak dal :o) a hodne stesti v "novem snazeni"
Madla

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.