| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem se celý rok nemusela zeptat: “Jaké to bylo ve škole?”

 Celkem 7 názorů.
 Maiya 
  • 

Hmm.. 

(13.3.2005 21:17:14)
Copak u vas maminky skolaku nechodi do prace??? To se pak nedivim ze maji cas dochazet pomahat alespon do skoly.
 Alice 
  • 

Re: Hmm.. 

(27.10.2005 4:28:06)
Znam tento system z Australie, kde moje ditko chodilo do skoly. Prisli jsme sem jenom par mesicu pred tim, nez syn zacal chodit do skoly, takze jsme na mistni system koukali s mirne receno "usty dokoran". Trvalo mi nekolik let, nez jsem to pochopila. Pro kazdeho Cecha je tento system poradny sok. Ceske skoly jsou TAK STRASNE JINE, ze kdyz vidime neco tak odlisneho jako je australska nebo americka zakladni skola, tak jsme v soku. Ale ten "sok" se postupne s poznanim zmenil na teplo na dusi. Deti chodi do skoly rady, rodice se podileji na fungovani skoly a vedi toho o cinnosti skoly tisickrat vic nez rodice v Cesku, a pomoc rodicu skole je tady neodmyslitelnou soucasti zakladniho skolstvi. Bez toho by se asi mistni skolstvi zhroutilo. Kdo muze, pomuze. Rodice to delaji radi, deti to maji rady, ucitele a skoly to maji radi. Je to vzajemne prospesna cinnost. Vsichni tim ziskaji. Mne uz je dneska jenom lito, ze jsem se nezucastnila pomoci skole ani zdaleka tak, jak bych dneska chtela. Trvalo mi dlouho, nez mi toto vsechno doslo. Byla jsem taky ta typicka ceska mama, ktera prece "musi kazdy den do prace". Mistni mamy uz dneska vetsinou taky pracuji, ale vzdycky si dokazou na svoje ditka najit cas. On neni az takovy problem domluvit se se zamestnavatelem budto na kratsim hodinovem uvazku, nebo mit flexibilni pracovni dobu a proste jeden den v tydnu pracovat treba od 11ti do 8mi. Hodne matek s detmi na zakladni skole pracuje jenom na polovicni uvazek. Jiny kraj, jiny mrav.
 Igor 
  • 

Re: Re: Práce s dětmi 

(10.11.2005 11:51:52)
No já jsem sice tatínek, ale snažím se najít si co nejvíc času abych prováděl nějaké společné aktivity s našimi dvěma dcerami (ať už pravidelné plavání, výlety apod.). A moc mě to naplňuje. Dokázal bych si představit, že bych jednou týdně byl s holkama i ve škole, až dorostou do školních let. Jen tak mimochodem: u nás vydělávám jen já, žena je doma a de-facto živím ještě svoji maminku. Musím se pořádně otáčet, ale ten čas se najít dá.
 marketa 
  • 

Re: Hmm.. 

(16.10.2007 13:26:22)
To je pravda. První školní den v první třídě jsme byli ve třídě. Protože ale třídy jsou malé tak s dětmi mohl být jen jeden z rodičů,ačkoliv většinou přišli oba. Druhým vyčlenili jinou místnost. kde se jim věnoval sponzor školy. Po skončení prvního dne, paní učitelka řekla, že máme děti doprovodit ke dveřím školy, ona že na ně bude čekát u šaten, že se musí učit samostatnosti. Dnes po měsíci a půl syn už nechce,abych ho doprovázela úplně ke škole, přejdeme spolu všechny problémové silnice a přechody a pak už jde sám. U nás to je zkrátka jiné. Neříkám,že horší, ale jiné. Kdybych chtěla být s ním ve třídě, mám pocit, že by se před kamarády styděl, jako, že on tam má maminku a je mrně.
 Vendulka B. 


Re: Hmm.. 

(3.6.2008 17:22:49)
Ja mohu do tridy me dcery kdykoliv prijit, podivat se, videt dite v kolektivu. Ale nikdy mne nenapadlo, ze bych mohla pani ucitelce pomahat.
Zrovna tim samym zpusobem dochazim do skolky. Tam jsem vetsinou pul hodinku az hodinku a vidim, co deti delaji. Obcas se zapojuji do her nebo vytvarnych aktivit. Uz znam vsechny deti jmenem. Take se mi potom doma lepe se synem povida, co delal pres den.
 xena30 


Úča 

(11.12.2005 22:08:47)
Jsem učitelka na MD, a i já jsem zklamaná, že nemůžu spolupracovat s učitelkou svojí starší dcery. Jak ráda bych jí pomáhala, ale naše české povahy jsou opravdu děsné. Když jsem byla ještě v procesu, tak jsem opravdu ráda v naší třídě viděla jakéhokoliv rodiče. Většinou všichni prchali na kávu, nebo do zaměstnání. Nezbývá než-li věřit, že časem se změní i přístup v našich školách a já na tom budu skutečně pracovat!
 Radka 
  • 

Re: spolu 

(3.11.2006 14:02:14)
Moc bych si přála, aby se tento přístup zavedl na našich školách, musíme začít jako lidi u sebe a zajímat se o ostatní. Čas se vždycky najde na to co je důležité.Děti nám za chvilku vyrostou.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.