| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Slepice v tísni aneb z paneláku na venkov

 Celkem 8 názorů.
 Lidunda 


řekla bych, že není rozdíl 

(28.6.2002 11:46:02)
jestli sežere slepici kuna anebo soused. obojí je pro ní jistě stejně přirozené. a tu babičku na venkově vám závidím :-)L.
 *Mirka* 


Zo života. 

(28.6.2002 15:10:30)
Doma sme v zime "chovali" na záclone v kuchyni dve lienky. Malej sa páčili a raz cez obed si jedna z nich špacírovala po stole kým sme s Mirkou jedli. Vytešovali sme sa z nej počítali bodky a tak podobne. V jednej nestráženej chvíli dcérka povedala "Ham" a naliala obsah lyžičky spolu s haluškou na lienku. Viete si predstaviť ako to dopadlo, lienka hore bruchom bez známok života. Potom nasledoval rozhovor s mojou vtedy 1,5 ročnou dcérou:
"Mamťa šo lienťa lobí?"
"Asi spinká..." povedala som.
A vtedy dcéra, asi podľa vzoru z jaslí, zavelila:
"Lienťa nespi, otvajaj pusu a jedz!!!"
a dorazila lienku lyžičkou.
 Soňa 
  • 

Re: Zo života. 

(28.6.2002 16:03:07)
Dlouho jsem přemýšlela, co je to lienka, a to jsem si vždycky myslela, že mi slovenština nedělá problémy. A až podle počítání bodek mě napadlo: JE TO BERUŠKA nebo není?
 bubak2 


Re: Re: Zo života. 

(28.6.2002 20:41:03)
Soni,to víš,že máš pravdu.Lienka je prostě Beruška,nebo naopak,ale je to tak :-)
 Leona, 2 děti - 13 a 4 roky 


Žížaly, chrousti a jiná havěť :o))) 

(28.6.2002 19:14:04)
Ahojky Klárko, píšeš moc pěkně. Naše Vendy je bystré děvčátko, takže každou chvilku objeví nějakou potvůrku na chodníku. Jednou je to žížala, jindy broučci "doktoři", v poslední době to byli chrousti - jenže mrtví, byly jich plné chodníky...a Vendulka si k nim vždycky dřepla, prohlídla si je a pak volala: sanitkoooooooooooo, je tady mrtvý chrooust, špijeď si pro něho a uzdrav ho!!!! A taky jsme viděli vrabčáky, co tydlencty mrtvé chrousty klovou a živí se jimi. A naposledy to bylo mrtvéholátko z hnízda vypadnuté - nedokázala to nějak pochopit, že už ho nevzbudí a zase volala sanitku...
Teď jí aspoň připomínám, že nesmí k otevřenému okénku, aby nedopadla jako to ptáčátko...
 Petra, 3 kluci 
  • 

Je to prima 

(1.7.2002 16:17:05)
Díky za článek, byl moc fajn. Jako bonbónek můžu přidat jeden zážitek z naší "skoromužské" rodiny - nejmladšího syna jsem pozorovala přímo v akci, jak "zapojuje" ploštice k sobě tak, aby dělali "mašinku". Na můj dotaz, proč to dělá, mi odpověděl: "No mami, paní učitelka ve školce říkala, že když dělají mašinku, že budou mít miminko a já chci, aby bylo hodně malých ploštiček, protože je mám rád". Odpustila jsem mu v jeho věku ještě nepochopené biologické zákonitosti, že jeho mašinka tak úplně nemusí fungovat ...
Mějte se fajn a prima léto s Vašimi dětmi.
Petra
 Dostal 
  • 

Pes - Diablovo zviera 

(22.11.2004 12:29:40)
Myslel som si, ze v Česku ste normálny.Akákoľvek propagácia psov, je trestuhodná.Možno vás tam nežerú, ale týchto blbých slovákov ano, koľko sa stalo neštastí, a ked 4 !!!! psy sežerou človeka, a majitely sa nic nestane, tak to je na považenou.Nechutí více psát. Dejte si to dohromady a stante se majitely koček, nebo pavouku.
 Dostal 
  • 

Pes - Diablovo zviera 

(22.11.2004 12:29:58)
Myslel som si, ze v Česku ste normálny.Akákoľvek propagácia psov, je trestuhodná.Možno vás tam nežerú, ale týchto blbých slovákov ano, koľko sa stalo neštastí, a ked 4 !!!! psy sežerou človeka, a majitely sa nic nestane, tak to je na považenou.Nechutí více psát. Dejte si to dohromady a stante se majitely koček, nebo pavouku.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.